ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jos nämä unkarilaiset, ukrainalaiset, puolalaiset ja venäläiset huligaanit ovat sosioekonomisesti katsoen yhteiskuntansa pohjasakkaa, mistä niillä on rahaa matkustaa EM-kisoihin? Englannissa nyt keskimääräinen tulotaso on sellainen, että sen ymmärrän paremmin, jos sieltä roskasakkikin pääsee Ranskaan.
Kuten venäläisistä hiukan jo kirjoitinkin eilen:

"Ainakin Venäjällä asetelma on samansuuntainen. Huligaanien joukosta löytyy yhteiskunnan keski- ja ylempiinluokkiin kuuluvia, onpa jopa heitä, joilla on suhde vallan keskiöön. Mutta Venäjällä toimintaan liittyy sitten paljon muitakin tekijöitä, ongelmia myös synnyttää se, että eräällä tapaa samat tahot voivat olla "pöydän molemmilla puolilla" kun ryhmät ovat tekemisissä virkavallan kanssa, mikä sitten epäilemättä tuottaa ongelmia, jos ulkomaiset tahot haluavat saada infoa huligaaneista. Venäjän kohdalla tämän ongelman avaaminen vaatisi eräiltä osin poliittisen ulottuvuuden tuomisen keskusteluun ja sitä en halua tässä ketjussa tehdä, joten heidän osalta vain tällainen lyhyt ja hyvin suppea katsaus. Venäjällä mukana on erilaisia ryhmiä, erilaisin taustoin ja osalla taustalta löytyy selkeitä linkkejä tahoihin, joita vallan vertikaali hyödyntää omassa toiminnassaan."

Koko kuvion avaaminen liene mahdotonta, enkä tässä ketjussa viitsi eräitä tekijöitä ryhtyä avaamaan, koska seurauksena voi olla keskustelun politisoituminen. Mutta lyhyesti voidaan painottaa sitä, että Venäjänkään kohdalla ei voida sanoa, että joukko koostuisi yhteiskunnan vähäosaisista - pohjasakkaa tämä porukka voi muilta kanteilta tarkasteltuna olla, mutta taloudellisesti melkoinen osa ei sitä ole - mukana on myös keskiluokkaista väkeä sekä erinomaisen hyvintulevia.

vlad
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mistä sinä tämän tiedät?
Jonkin verran olen käynyt katsomassa sumusaarilla ja manner-euroopassa seurajoukkueiden pelejä. Pari kertaa on joukkueiden kannattajien välillle kaupungilla tullut sen verran kuumottavaa huutelua, että olen katsonut parhaimmaksi lähteä paikalta pois. Tuo GoPro-matsku poikkesi kokemastani tilanteen nopean eskaloitumisen vuoksi. Voin toki olla väärässä, että tuo on ollut 80-luvulta asti perusmeininkiä hyökiä kulman takaa ja hakata kaikki eteentulevat.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Se on juuri näin. Italialaisia ultria ei edes maajoukkue saa yhdistettyä, vaan majun menestys ei kiinnosta tuon taivaallista. Jos ruotsalaiset ovat "voimansa" keränneet, niin onhan se luojan onni ettei tuolla ole jotain Napolin ja Rooman sekopäitä.
Ultras Italia on tosiaan hyvin pieni ryhmä, vaikka jäseniä onkin monista ultra-ryhmistä niin Romasta Juventuksen kautta Interiinkin. Jäseniä oli muutama vuosi sitten noin 600.
 
I was born Roman and Romanista. And I will die that way. - Francesco Totti
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ainakin tuo näyttää nyt ihan hyvältä, huligaani-ryssät maasta pihalle ja 2v maahantulokielto, 150k € sakkoa ja ehdollinen diskaus.

Brittien huligaanit saivat vankeusrangaistuksia 3-4 kuukauteen.

Edelleen olen kyllä sitä mieltä että venäjän voisi sulkea kaikesta kansainvälisestä urheilusta pihalle tuon perseilyn takia eikä kukaan menettäisi mitään.
 
"Lähti suvi, lähti talvi, vaan ei lähde Laiska-Jaakko".

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Edelleen olen kyllä sitä mieltä että venäjän voisi sulkea kaikesta kansainvälisestä urheilusta pihalle tuon perseilyn takia eikä kukaan menettäisi mitään.
Kyllä. Kaikki tietää ettei mikään muutu. Venäjä ottaa ilomielin marttyyriviitan harteilleen ja istuu mököttömään kun kaikki kiusaa ja ei tule tekemään millekkään mitään. Järjestelmällinen doping, erikoiset dopingtarkkailijoitten kuolemat, julkisesti rasistinen kansakunta ja läpinäkyvä lahjonta. Venäjä on iso syöpä urheilussa tällä hetkellä ja sille vaan pitää näyttää hauista.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Venäjän "fanien" johtajan Aleksandr Shpryginin mukaan:

"Фактически в ближайшее время будет объявлено о смерти английского болельщика пострадавшего в беспорядках в Марселе." (lähde hänen twittertili @Shyprygin).

Eli sen mukaan englantilainen fani olisi kuollut, odotetaan viranomaisvahvistusta asialle. Shypriginin mukaan sen pitäisi tulla "pian".

vlad
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Venäjän "fanien" johtajan Aleksandr Shpryginin mukaan:

"Фактически в ближайшее время будет объявлено о смерти английского болельщика пострадавшего в беспорядках в Марселе." (lähde hänen twittertili @Shyprygin).

Eli sen mukaan englantilainen fani olisi kuollut, odotetaan viranomaisvahvistusta asialle. Shypriginin mukaan sen pitäisi tulla "pian".

vlad
Ranskan poliisi voisi ottaa kumiluodit käyttöön ja laskea ihan huolella sarjatulella noita ryssiä kohti jos tekevät elettäkään tappelemisen suhteen. Ei tuossa ole mitään järkeä, että porukka kuolee kun yhdet idiootit pieksevät kaikki "väärän" maan kannattajat ja poliisi on täysin voimaton eivätkä pysty auttamaan ihmisiä. Suurimmalla osalla noista turpaan saanneista ei ollut mitään osaa koko huliganismiin jos noita videoita on uskominen.
 
Derek Boogaard 23.6.82-13.5.2011
Pens,Wild

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Tullut sen verran häijyä uutista ketjuun, että laitetaas välillä vähän sieltä aidan toiselta puolelta.

Irlantilaiset vaihtamassa paikallisen eläkeläisen auton puhjennutta eturengasta.
Tai irkut ja ruotsalaiset hoilaamassa Abbaa.

Paddy McKenna Twitterissä: "Irish and Swedes uniting to belt out some Abba- a thing of beauty. #coybig #irishfans https://t.co/8Rqh1ds9Tc"

Hymyilytti myös brittilähteen luonnehdinta päihinsä ottaneista maanmiehistä. "England’s Instagram badmen". Tuossa siis viitattiin niihin Marseillessa päivätolkulla sikailleisiin kaljaveikkoihin, jotka lopulta saivat pataansa lauantaina, ei siis niihin sivullisiin, joiden kimppuun vajakkiryssät kävivät stadionilla.

Wannabe English Thugs Alarmed by Real Russian Thugs | #bfnn
 
They made elation and pain parts of every Buffalo winter.

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Nauttikaa jalkapallon ystävät "kulttuurista" täysin rinnoin. Omaa mielipidettäni ei tarvitse edelleenkään muuttaa, jalkapallo ei ole kalustetuissa huoneissa kasvatettujen ihmisten laji. Toisin kuin jääkiekko, vaikka moni haluaa tätä "kulttuuria" jääkiekkoakin pilaamaan. Larppiskene harventaa itse itseään ja hyvä niin. Vielä kun ranskan poliisi poistaisi varmistimen ja antaisi paukkua.
 
"I'll put on a show. Watch me on YouTube" -Trevor Gillies
”Ei mikään naurettava Ilmalan Puuhamaa, vaan perinteistä DDR-tunnelmaa ja lätkää. Tosin kaipaan aikoja, jolloin toppatakkiset äijät tupakoivat seisomakatsomossa, finninaamat huusivat popkornia ja IFK sai taklata.” -Riku Rantala Helsingin Jäähallista

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras mahdollinen
Twitteristä:

@SlavaMalamud English fan injured by Russians has died in the hospital. Russian media will surely announce this as a glorious victory.

Mutta mitäpä näistä. Varmaan kuuluu leikkiin jne. Paljonko ryssät nyt sai tästä skenepisteitä, osaako @Tim Callahan kertoa?
 
Mistä minä tiedän, sinähän se tässä Mooses olet..

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toiselta planeetalta
Ei @Tim Callahan minun näkemykseni mukaan tue (?) huliganismia, mutta kaiken muun kertomansa perusteella ihannoi väkivaltaa ilmeisesti kaikissa mahdollisissa muodoissaan. Väkivalta taas itselleni on perusteltua vain jos kumpikin osapuoli suoraan ja reilusti mittelöi osaamisensa ja lain määräämällä rajalla, kuten UFC:ssä. Tai sitten kyse on väkivallan estetiikasta jota elokuvat ovat pullollaan.

Tällaista huliganismiin perustuvaa väkivaltaa, jossa täysin tilanteeseen liittymättömät sivullisetkin voivat loukkaantua, niin sellaisen väkivallan seuraamista "mielenkiinnolla" en oikeastaan käsitä. Se antaa kuvan, että väkivalta tilanteessa kuin tilanteessa on kiinnostavaa, on se sitten typerää tai ei. Sivistynyt ihminen osaa erottaa väkivallan järkevyyden mainitsemieni urheilullisten tai taiteellisten esimerkkien kautta. Huliganismiväkivalta taas ei ole mitään muuta kuin pelkkään idioottimaiseen vahingoittamiseen perustuvaa ideologista väkivaltaa, jonka voisi kuvitella aiheuttavan pelkästään puistatusta kaikissa vähänkin järkevissä.
 

Näyttäisivät olevan nämä jampat ns. "hyvissä". Kun oman elämänsä conormcgregorien takia lyödään kisakaupungeissa kaljahanat kiinni, kitketään samalla tätäkin meininkiä.

Tähän voisi taas tulla joku liigaosion "kannattajoiminnan lieveilmiöt" -ketjun Stone Islandiin pukeutuvista lutuurilasseista kertomaan, miten tuollainen ilakointi on ihan perseestä, sillä vastustajan fani on vihollinen. Huomioitavaa on myös, että videon Ruotsi-fanin sinikeltainen sarvipäähine ja Irlannin kannattajan irokeesiperuukki osoittavat erittäin pahaa tyylitajuttomuutta. Ostaisivat nuokin vähän Fred Perryä, niin ymmärtäisivät, miten futisfanin kuuluu elää ja olla.
 
Viimeksi muokattu:

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
People's Front of Judea
En tiedä miten "tuoretta" tietoa on mutta la gazzetta dello sport facettaa että Lillessä on taas englanti vs venäjä-matsit menossa. Kun ei olla stadikalla niin uefa ei voi tehdä mitään?
 
People who read the tabloids deserve to be lied to
-Jerry Seinfeld
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
En tiedä miten "tuoretta" tietoa on mutta la gazzetta dello sport facettaa että Lillessä on taas englanti vs venäjä-matsit menossa. Kun ei olla stadikalla niin uefa ei voi tehdä mitään?
England and Wales Fans: "We're England and Wales... Fuck off Russia, we're England and Wales." - YouTube

Lädeiltä harmitonta provosointia pulloja ja tuoleja viskomalla. Olisikohan taas itketty äitiä jos tuohon olisi vastattu samalla tavalla. Tavallaan surullista ettei näihin stadionin ulkopuolisiin tapahtumiin voida puuttua UEFA:n toimesta. Venäjä ja Englanti olisi syytä lähettää kotiin.
 
"He jotka eivät asiosta tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta. Heille vain hymyilen."

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kun ei olla stadikalla niin uefa ei voi tehdä mitään?
Miten niin UEFA ei voi tehdä mitään? Ei Jugoslaviakaan aikoinaan bannattu em-kisoista, stadion hässäköiden vuoksi. Toisaalta tottakait se on selvää, että UEFA suhtautuu paljon vakavammin stadioneilla tapahtuviin väärinkäytöksiin, kuin stadioneiden ulkopuolella tapahtuviin. Mutta ei UEFA:n kädet mitenkään sidotut ole, pelkästään stadionilla tapahtuviin asioihin.
 

Outsider

Jäsen
England and Wales Fans: "We're England and Wales... Fuck off Russia, we're England and Wales." - YouTube

Lädeiltä harmitonta provosointia pulloja ja tuoleja viskomalla. Olisikohan taas itketty äitiä jos tuohon olisi vastattu samalla tavalla. Tavallaan surullista ettei näihin stadionin ulkopuolisiin tapahtumiin voida puuttua UEFA:n toimesta. Venäjä ja Englanti olisi syytä lähettää kotiin.
Jäi ilmeisesti lukematta videon kuvaus? "A group of around four or five thugs wearing ‘Orel Butchers’ T-shirts tried to storm a bar where British supporters were drinking. England fan Mark Crowe, 25, said: “Everyone was standing outside the bar having a good time, English and Welsh together.

“Then these guys walked up and started on us. They were Russian and wearing masks. The police did nothing."
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Jäi ilmeisesti lukematta videon kuvaus?
Minä puhuin siitä mitä tuossa videolla näkyi. Jännä myös tuo fakta noista hanskoista sikäli kun yritin niitä tuolta eräältä GoProlla kuvatulla pätkältä bongata. Näin tasan 0 kappaletta. Varmasti jollakin on sellaiset jossain myllyssä ollut mutta tuon sössötys ikään kuin vakiovarusteena on tarkoitushakuista.
 
"He jotka eivät asiosta tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta. Heille vain hymyilen."
England and Wales Fans: "We're England and Wales... Fuck off Russia, we're England and Wales." - YouTube

Lädeiltä harmitonta provosointia pulloja ja tuoleja viskomalla. Olisikohan taas itketty äitiä jos tuohon olisi vastattu samalla tavalla.
Miksi tuo pois kävelevä mustapaitainen kaveri etualalla on peittänyt kasvonsa (näkyy hyvin noin 16 sekunnin kohdalla)? Onkohan kyseessä ihan viaton sivullinen, jota britit päättivät heitellä pulloilla?
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Tästä yhdestä jantterista sen verran että minä tulin tähän ketjuun lukemaan huliganismista ja hän on siitä kertonut kymmenen kertaa enemmän kuin nämä itseni kanssa samaa mieltä olevien "en voi ymmärtää miksi joku käyttäytyy näin" - viestit.

Vaikka iso osa meistä näkee asian täysin eri tavalla kuin hän niin tämän ketjun anti olisi pienempi ilman hänen viestejään.
 
Ei minun takia tarvitse keittää
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Miksi tuo pois kävelevä mustapaitainen kaveri etualalla on peittänyt kasvonsa (näkyy hyvin noin 16 sekunnin kohdalla)? Onkohan kyseessä ihan viaton sivullinen, jota britit päättivät heitellä pulloilla?
En sano että olisi viaton. Pulloja ei kuitenkaan videolla heittänyt. Vai onko nyt niin että kasvojen peittäminen on perusteltu syy alkaa heittämään ihmisiä pullolla? Kuten jo aikaisemmin todettu niin minun mielestäni molemmat maat pitäisi poistaa turnauksesta.

EDIT: Ihmettelen sitä minkä takia perseily hyväksytään pallokorvilta.
 
"He jotka eivät asiosta tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta. Heille vain hymyilen."
En sano että olisi viaton. Pulloja ei kuitenkaan videolla heittänyt. Vai onko nyt niin että kasvojen peittäminen on perusteltu syy alkaa heittämään ihmisiä pullolla?
Ei ole. Tuo video kuitenkin vaikuttaa vahvasti siltä, että juuri nuo etualalla näkyvät naamiojampat ovat lähteneet itse haastamaan riitaa. Tähän suuntaan viittaa naamioitumisen lisäksi se, että pikkutakkiin pukeutunut paikallinen herrasmies (mahdollisesti ravintoloitsija) viittoilee videolla heille kädellään ja sanoo "allez, allez, s'il vous plaît". Ranskaa taitamattomille kerrottakoon, että se on vapaasti suomennettuna yhtä kuin "voisitteko ystävällisesti painua vittuun". Kaupunkilaisjärjellä ajatellen siihen lienee joku syy, että ranskalaismies pyytää juuri noita (oletettavasti venäläisiä) naamioheppuja poistumaan paikalta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy