bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Mielenkiintoista että entisissä itäblokin maissa eli Venäjällä, Puolassa ja Unkarissa äärinationalismi ja äärioikeisto nostaa päätään ja nauttii melko suurta kannatusta kansan parissa. Kaikissa näissä maissa harrastetaan myös tuota larppausta lähes puoliammattimaisesti, harjoitellaan metsissä lähes armeijatyyliin. En olisi vähääkään yllättynyt mikäli nuo venäläiset hulit saisivat rahoitusta ja ohjeistusta äärinationalistisilta poliittisilta liikkeiltä. Venäläiset ovat vieneet jalkapallohuliganismin aivan uudelle tasolle näissä kisoissa. Muistan nähneeni kauan sitten Ylen esittämän dokumentin englantilaisesta jalkapallohuliganismista jossa toimittaja soluttautui Chelsean (muistaakseni) huligaanifaniporukkaan. Puhelimitse sovittiin rähinöitä vastustajafanien nokkamiehen kanssa että päästiin tappelemaan. Joukossa oli sosiaalituilla eläviä mutta oli myös perheellisiä yrittäjiä jotka nauttivat tappelemisesta. Eivät he kuitenkaan harjoitelleet pitkin metsiä.

England fan left with 'life-changing injuries' after 'unprovoked attack' from Russians | Daily Mail Online

Tämä venäläisten, puolalaisten, unkarilaisten ym. harrastama jalkapallohuliganismi on jotain aivan käsittämätöntä, sairasta ja vastenmielistä. Eivät britit mitään partiopoikia ole tällä saralla mutta noissa entisissä kommunistimaissa tuo on viety aivan äärimmäisyyksiin.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki
Vaisuja oli slobot stadionin katsomossa sen jälkeen slovakit pisti 2-0 taululle. Kavennusmaalin jälkeen sentään saivat yhden soihdun sytytettyä ja vähän meteliäkin.
Mutta eikös ne todelliset myllyttäjät ole jossain ihan muualla kuin stadionilla. Eihän niitä kiinnosta jalkapallo muutenkaan. Joku tässäkin ketjussa mainitsi, että valtaosalla noista venäläisistä huligaaneista ei edes ole lippuja peleihin.
 
RELEASE THE KRAKEN

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tämä venäläisten, puolalaisten, unkarilaisten ym. harrastama jalkapallohuliganismi on jotain aivan käsittämätöntä, sairasta ja vastenmielistä. Eivät britit mitään partiopoikia ole tällä saralla mutta noissa entisissä kommunistimaissa tuo on viety aivan äärimmäisyyksiin.
Aivan kuten siellä idässä aikoinaan otettiin Scorpionsien wind of change suunnilleen runollisena suurteoksena, niin football factorykin on taidettu ottaa visuaaliseksi raamatuksi, joissakin piireissä.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On rybyillä kyllä otsaa. Kehtaa kutsua Ranskan lähettilään kuultavaksi, kun slobot sikailee pitkin eurooppaa. Ranskan lähettilään pitäisi ilmoittaa kuulustelijoille vain, että "Ranska ei ole Ukraina, eikä siellä sallita tunnuksettomia huppupäitä riehumassa pitkin poikin maata"
Just näin.
 
KHL:ssä haisee kaali ja sen syömisestä tapahtuvat jälkipäästöt. Jotkut haluavat sinne silti.

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Englanti jatkaa siitä mihin on viime päivinä jäänyt. Kuten Etlarin linkistä huomataan, tällä kertaa eivät ole vastassa venäläiset vaan paikalliset ja paikallinen poliisi. Jutusta ei toki selviä miten koko homma on eskaloitunut ja onko siellä tosiaan vain jahdattu viattomia siviilejä, mutta yhtä kaikki, sama maa, sama pauhu.
 
Skate or Die, mielummin Die.

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Englanti jatkaa siitä mihin on viime päivinä jäänyt. Kuten Etlarin linkistä huomataan, tällä kertaa eivät ole vastassa venäläiset vaan paikalliset ja paikallinen poliisi. Jutusta ei toki selviä miten koko homma on eskaloitunut ja onko siellä tosiaan vain jahdattu viattomia siviilejä, mutta yhtä kaikki, sama maa, sama pauhu.
Nojuu, onpas kyllä. Uskomatonta miten luupäistä sakkia voikin olla. Toivottavasti mahdollisimman moni saa kunnon seuraamukset, jotka ovat myös taloudelliset. Tulee tällaisten kisojen järjestäminen yhteiskunnalle hieman kalliimmaksi kuin tulisi, jos edes jotenkin osattaisiin olla ihmisiksi. Tässä ei kuitenkaan puhuta enää mistään baarin hajottamisesta tai yhdestä-kahdesta kahakasta.
 
Viimeksi muokattu:
"Miksi se todistustaakka on pelkästään uskovilla, ei ateistikaan pysty todistamaan että jumalaa ei ole." -bebeto

"Vain hullut ja idiootit ja hullut idiootit uskoo sattumaan. Ja tiedemiehet." -Klose16

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mielenkiintoista että entisissä itäblokin maissa eli Venäjällä, Puolassa ja Unkarissa äärinationalismi ja äärioikeisto nostaa päätään ja nauttii melko suurta kannatusta kansan parissa. Kaikissa näissä maissa harrastetaan myös tuota larppausta lähes puoliammattimaisesti, harjoitellaan metsissä lähes armeijatyyliin. En olisi vähääkään yllättynyt mikäli nuo venäläiset hulit saisivat rahoitusta ja ohjeistusta äärinationalistisilta poliittisilta liikkeiltä. Venäläiset ovat vieneet jalkapallohuliganismin aivan uudelle tasolle näissä kisoissa.
Allekirjoittaneen "kynästä" toisaalla:

"Kun on puhe venäläisistä, on myös syytä huomioida eräs “faneja” yhdistävä piirre. Venäläisille ultrasille on yhteistä se, että aggressiivisuuden ohella he suhtautuvat hyvin vihamielisesti etenkin mustiin ulkomaalaispelaajiin sekä värillisiin kannattajiin. Rasismi on hyvin tuttua näissä piireissä, samoin linkit nationalistisiin sekä uusnatsijärjestöihin. Ranskassa venäläisfanien johtajana toimiva Alexander Shprygin (3) on tunnettu yhteyksistään äärioikeistolaisiin ja rasistisiin ryhmiin. Hän haluaa nähdä Venäjän joukkueessa vain slaavilaisia kasvoja. (4)

Ranskan EM-kisoissa Englanti-Venäjä-ottelussa venäläiskatsomossa kannattajilla näytti olevan venäläisen uusnatsiorganisaation White Legion 88:n lippu sekä useita viirejä – lippu on myös yhdistetty muihin äärinationalistisiin liikkeisiin Venäjällä. Tämäkään ei ole ensimmäinen kerta jolloin fanit selkeällä tavalla linkittyvät uusnatseihin ja/tai äärinationalistisiin organisaatioihin. Suuri joukko venäläisiä uusnatseja on vastaavasti käynyt sotimassa ulkomailla, esim. Ukrainassa. He myös järjestävät venäläisnuorille leirejä, joilla opetetaan sotilastaitoja. Vastaavia leirejä järjestetään myös Valko-Venäjällä ja Ukrainalta miehitetyllä alueella Donbasissa venäläisten uusnatsien toimesta. (5)

Linkit venäläisten jalkapallohuligaanien sekä nationalististen sekä uusnatsiryhmien välillä ovat hyvin selkeät, samoja henkilöitä toimii niin huligaaniorganisaatioissa kuin myös uusnatsi sekä äärinationalistisissa ryhmissä.
"

Independentin artikkeli avaa kuviota lisää eräiltä osin: Euro 2016: Russian insider reveals hooligans are ‘more than Ultras’ trained in boxing and martial arts | Europe | News | The Independent

vlad
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Nojuu, onpas kyllä. Uskomatonta miten luupäistä sakkia voikin olla. Toivottavasti mahdollisimman moni saa kunnon seuraamukset, jotka ovat myös taloudelliset. Tulee tällaisten kisojen järjestäminen yhteiskunnalle hieman kalliimmaksi kuin tulisi, jos edes jotenkin osattaisiin olla ihmisiks. Tässä ei kuitenkaan puhuta enää mistään baarin hajottamisesta tai yhdestä-kahdesta kahakasta.
Luulisi että että Ranskan valtiolla ei pinna enää hirveän kauan kestä ja kohta aletaan sälleistä tehdä esimerkkejä. Luulisi että ihan pahinta roskaväkeä lukuunottamatta, joku kahden tai kolmen vuoden linnatuomio Marseillessa ei varsinaisesti houkuttele. Tai sitten kumiluotia kahakkaan niin perkeleesti ja jokainen kiinniotettu ensimmäiselle bussilla takaisin kotiin. Ja niitä busseja varataan kyllä jokaiselle halukkaalle.
 
Skate or Die, mielummin Die.

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Pannaan pienenä kevennyksenä yhden brittitutun facebookissa jakama postaus, jota en ilmiselvästi osaa linkata suoraan jostain syystä:
"I get annoyed when I think about the fact that, not far from our borders, gathered in large groups just across the Channel, there are masses of people, planning to come to the UK. Mostly groups of men, without their families. Uncivilised men, who have no respect for other cultures, and don't respect the way of life of other countries. And if we allow them in, they'll almost certainly bring violence to our cities, and act like savages, because it's all they seem to know. They should not be allowed to get any nearer to this country than Calais. But then again, I guess there's no easy way to close our borders just to stop the England fans coming back."
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Suhtautuuko virallinen Venäjä yhtä myötämielisesti huliganismiin myös omissa korruptiokisoissaan parin vuoden kuluttua?
 
Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta. - Tarja Halonen

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suhtautuuko virallinen Venäjä yhtä myötämielisesti huliganismiin myös omissa korruptiokisoissaan parin vuoden kuluttua?
Monen muun tapaan uskon, että Putlerin mahtikäskyllä venäläiset hulivilit ottavat kovin iisisti nuo kisat. Sen sijaan muiden maiden huligaanit saavat varmasti tuta astetta kovempaa voimankäyttöä, kun mitä nyt on Ranskassa nähty. Tällä saadaankin sitten kivasti Venäjän kilpeä kiillotettua, kun omat fanit ovat siivosti ja vika on taas kerran niissä muissa.

Toki ultras-kulttuuriin kuuluu aika vahvasti se, ettei välitetä vittuakaan auktoriteeteista ja että kukaan ei voi sanella, mitenkä ultrien pitää toimia. Venäjä vaan taitaa olla hieman oma lukunsa tässä asiassa, siellä kun tuo kulttuuri on astetta "ammattimaisempaa" kaikkine puukkohippatreeneineen ja ilmeisesti suureksi osaksi ihan valtion siunaamaa, tai jopa tukemaa, toimintaa.

En itse asiassa ihmettelisi yhtään, jos parin vuoden päästä saadaan lukea otsikoita esim. englantilaisten ja venäläisten huligaanien välisistä yhteenotoista, joissa mellakkapoliisi (tai vastaava, en ole perehtynyt itänaapurin poliisivoimien järjestelyyn) antaa engelsmanneille "hieman" kovempaa runtua ja venäläiset lähinnä ohjataan sivummalle.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
En itse asiassa ihmettelisi yhtään, jos parin vuoden päästä saadaan lukea otsikoita esim. englantilaisten ja venäläisten huligaanien välisistä yhteenotoista, joissa mellakkapoliisi (tai vastaava, en ole perehtynyt itänaapurin poliisivoimien järjestelyyn) antaa engelsmanneille "hieman" kovempaa runtua ja venäläiset lähinnä ohjataan sivummalle.
Mahdollista lienee sekin, että tänä vuonna engelsmanneja vastaan myllyttäneitä kasvoja on parin vuoden päästä myllyttämässä taas lädejä vastaan. Silloin tosin päällä saattaa olla mellakkapoliisin tai muun sopivan viranomaisen vetimet.
 
Tekijä ei vieläkään kirjaimellisesti mainitse Rylleä hevoseksi. Torjumme kuitenkin liian mielikuvituksellisena vääristelevän olettamuksen, että häntä olisi korpitiellä vetänyt kesy strutsi.

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Onhan se selvää, että joku on sponsoroinut ryssät ja muut itäblokin slobohuligaanit tonne kisoihin. Ei jonkun pers'aukisten hiilikaivosmiesten ruplat voi mitenkään riittää tuollaisiin reissuihin, ehkä järjestäytynyt rikollisuus maksaa, tosin en ymmärrä mitä ne hyötyvät tuosta, paitsi jos ovat Putlerin bulvaaneina.
 
"I'll put on a show. Watch me on YouTube" -Trevor Gillies
”Ei mikään naurettava Ilmalan Puuhamaa, vaan perinteistä DDR-tunnelmaa ja lätkää. Tosin kaipaan aikoja, jolloin toppatakkiset äijät tupakoivat seisomakatsomossa, finninaamat huusivat popkornia ja IFK sai taklata.” -Riku Rantala Helsingin Jäähallista

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Ainakin ennen peliä täällä Lensissa vallitsee veljellinen tunnelma englantilaisten ja walesilaisten välillä. Täällä on hieno keli vaikka Lillessä satoi kunnolla.
 
Hyvin toimiva avanne on paljon parempi kuin huonosti toimiva peräsuoli - Ylen aamutohtori 11.3.2015

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Onhan se selvää, että joku on sponsoroinut ryssät ja muut itäblokin slobohuligaanit tonne kisoihin. Ei jonkun pers'aukisten hiilikaivosmiesten ruplat voi mitenkään riittää tuollaisiin reissuihin, ehkä järjestäytynyt rikollisuus maksaa, tosin en ymmärrä mitä ne hyötyvät tuosta, paitsi jos ovat Putlerin bulvaaneina.
Tai sitten huligaanit eivät olekkaan niitä kaikkein vähäosaisempia, vaan tienaavat jopa rahaa töistä? Vai rikkooko tämä sinun maailmankuvasi?
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toiselta planeetalta
Tai sitten huligaanit eivät olekkaan niitä kaikkein vähäosaisempia, vaan tienaavat jopa rahaa töistä? Vai rikkooko tämä sinun maailmankuvasi?
Eihän uskovaisuuskaan tarkoita sitä ettei voisi tienata hyvin. Eikä tyhmyyskään estä hyviä tienestejä.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Tai sitten huligaanit eivät olekkaan niitä kaikkein vähäosaisempia, vaan tienaavat jopa rahaa töistä? Vai rikkooko tämä sinun maailmankuvasi?
Puhuin slobohuligaaneista, en huligaaneista yleensä. Meinaatko, että oligarkit lähtevät myllyttämään EM-kisoihin? Eihän venäjällä kukaan muu tienaa mitään. Ali-ihmisiä kaikki huligaanit tyynni, tosin. Tulotasosta ja kansallisuudesta huolimatta huolimatta evoluutio on jättänyt matalan otsan ja kusta aivoihin. Jo tuo pelkkä jalkapallokonteksti sen kertoo.
 
"I'll put on a show. Watch me on YouTube" -Trevor Gillies
”Ei mikään naurettava Ilmalan Puuhamaa, vaan perinteistä DDR-tunnelmaa ja lätkää. Tosin kaipaan aikoja, jolloin toppatakkiset äijät tupakoivat seisomakatsomossa, finninaamat huusivat popkornia ja IFK sai taklata.” -Riku Rantala Helsingin Jäähallista

Goonies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Dallas
Hienoa analysointia kaikilta. Mukavaa lukea mielipiteiden vaihtoa koskien tätä asiaa, joka pilaa hienot kisat kerta toisensa jälkeen.

Lähtökohtainen sääntö on, että ei pidä provosoida provosoitua. Briteillä on paska ja erittäin surullinen historia takanaan. Parit Irlantilaiset aurinkolasit suuntaan tai toiseen on omasta meilestäni ok, jos vastapuoli on vaan mukana tässä tapahtumassa. MUTTA isompi huoli on itselläni siinä, että nyt unohtuu miksi nuo kaikki poliisit ja tarkka-ampujat on tuolla (70 tuhatta turvaajaa). He ovat paikalla katsomassa, että terroristit eivät pääse toteuttamaan unelmaansa.

Tuonne vielä pikku kaboom ja on helvetti merrassa, kun kaikki syyttää toisiaan siitä että näin pääsi tapahtumaan (sormet ristiin ko. teorian ollessa vaan humalaisen harhaa). Mutta hyvä lähtökohta lajiin kuin lajiin on seuraava kaava = jos jonkun maan kansalaiset tekevät JOUKOLLA kyseistä idiotismia, suljetaan maa kilpailuista n. ajaksi (vuosiksi) pois saman tien. Englanti on jo kärsinyt aikoinaan sanktiot ja saa puolestani kärsiä sitä jatkossakin. Venäjä vittuun kisoista isolla sanktiolla. Tämän jälkeen jäädään odottelemaan muita maita.

Ehkä radikaalia, mutta jos homma jatkuu kusipää kannattajien kustessa oman maan muroihin niin HEI "Spoiler"

Suomi tulee pelaamaan pakostikin jossain vaiheessa noissa karkeloissa.

Make Piss Not War :)
 
Kriitikko on jalaton mies joka opettaa juoksemista

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mietin että mitähän seurauksia mahdollisilla MM-kisojen menetyksellä olisi politiikassa. Ei niin että sen pitäisi mitenkään vaikuttaa päätökseen. Sen tiedän että ryssien ylpeys ilman kostoa ei tätä kestäisi. @vlad voisi asiantuntijana spekuloida millä tavalla itänaapuri reagoisi asiaan.
Mietin vaan, että kuinka todennäköistä on, että Venäjä menettäisi kisansa. Jostain syystä en usko, että FIFA uskaltaa vetää kisat pois Venäjältä ja eräänä perusteena pidän sitä, että siinä vaiheessa jos uhka on konkreettinen, uskoisin Venäjän uhkaavan FIFA:a erinäisillä tietojen paljastimisilla - en siis epäile hetkeäkään etteikö Venäjä sopivaa välikättä hyväksikäyttäen vuotaisi tietoja korruptoituneisuuden leviämisestä FIFA:ssa (ja tarvittaessa muissakin organisaatioissa). Tämän uskoisin jo osaltaan hillitsevän FIFA:n todellista halua vetää kisat Venäjältä.

Toinen tekijä on sitten se, että jos Venäjä menettää kisansa, nousee esille kysymys, mitä tehdä Qatarin kisojen suhteen - jotka, jos mahdollista, sisältävät vähintään yhtäpaljon ongelmallisia tekijöitä. Qatariin pätevät monella tapaa samat asiat kuin Venäjään: autoritaarinen valtio, jossa osalla väestä ei ole ihmisarvoa, jossa poljetaan ihmisoikeuksia etc. Eli jos Venäjä menettäisi kisansa, nousisi esille melkoisella varmuudella Qatarin kisat - voisin jopa olettaa, että Venäjä olisi hyvin halukas nostamaan asian esille, jos kerran itse menettävät omat kisansa.

Venäjää ei myöskään ole mahdollista asettaa kv. boikottiin YK:n taholta, kuten Jugoslavialle tehtiin 90-luvulla, jos tällainen nousisi esille, viimeistään turvaneuvostossa Venäjä torppaisi ajatuksen veto-oikeudellaan.

Jotenkin uskon, että jalkapallon MM-kisat pidetään kaikesta kohusta huolimatta parin vuoden kuluttua Venäjällä ja maailma saa nauttia kisoista, joissa ei esiinny laajaa huliganismia tai muitakaan näkyviä ongelmia.

vlad
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy