EM-kisat 2016 – kannattajat, huligaanit ja väkivalta

  • 44 046
  • 295

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän kukaan järkevä puolustele näitä millään tavalla tai yritä kertoa, että normaalien ihmisten pitäisi osata varoa, missä liikkuu keskellä kirkasta päivää suuressa kaupungissa.
Ihanko vakavissasi olet sitä mieltä, että normaalin ihmisen ei pitäisi miettiä, missäpäin kisakaupunkia liikkuu tai osata reagoida ympärillä tapahtuviin asioihin?
 

Ronikki73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
On se prkle, jos pitää matkustaa kisoihin vain tappelut ja hulinointi mielessä, ai stana mitä järjen jättiläisiä....
Jos on niin kova hinku ottaa matsia, niin eiköhän nyrkkeily tai vapaaottelukehistä löydy vastusta näillä vatun vatipäille...
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuten todettua, niin ei ole mitään väliä suljetaanko Venäjät tai Puolat kisoista, kun harvaa nuo kisat edes kiinnostavat. Ehkä neljänneksellä noista on edes ylipäätään lippu johonkin matsiin, jotka tuolla riehuvat. Kuten Lokomotivin häiskän haastattelussa sanottiin, niin tärkeintä on valssata ja mylssätä, sekä näyttää kaapin paikka, eikä katsoa jotain tylsää jalkapalloa.

Olet itse kirjoittanut, että nämä EM-kisat ja Venäjän maajoukkue oli yhdistänyt näitä huligaaneja seurajoukkueen väreistä riippumatta ja saanut porukan virtaamaan paikalle. Ei niillä tälläkään hetkellä lippua matseihin ole, mutta paikalle he ovat saapuneet. Veikkaan, että ainoastaan hyvin pieni osa näistä huligaaneista olisi viitsinyt matkustaa paikalle edustamaan Venäjää, jos Venäjän maajoukkue olisi suljettuna kisoista.
 
Olet itse kirjoittanut, että nämä EM-kisat ja Venäjän maajoukkue oli yhdistänyt näitä huligaaneja seurajoukkueen väreistä riippumatta ja saanut porukan virtaamaan paikalle. Ei niillä tälläkään hetkellä lippua matseihin ole, mutta paikalle he ovat saapuneet. Veikkaan, että ainoastaan hyvin pieni osa näistä huligaaneista olisi viitsinyt matkustaa paikalle edustamaan Venäjää, jos Venäjän maajoukkue olisi suljettuna kisoista.
Totta kai. Tässä tapauksessa EM-kisat keräävät väkeä yhteen, joka on luo hyvän iskuaseman huleille. Ikävä kyllä kesken kisojen joku UEFA-Mafian itkunsekainen "yhyy teidät suljetaan kisoista"-itkuhan nyt ei noita kavereita hätkäytä pätkääkään, koska yksi heidän agendoistaankin on tuhota UEFA.
 
Ainakin osan kisamatka on nyt päättymässä: Ranska karkottaa kymmeniä venäläishuligaaneja - EM-Futis - Ilta-Sanomat

Lisäksi Venäjän kannattajayhdistyksen puheenjohtaja Alexander Shprygin on kertonut Reutersille, että Ranskan poliisi on pysäyttänyt Lilleen matkalla olleen kannattajabussin.

– He haluavat karkottaa lähes 50 henkeä. Heidän joukossaan on naisia, jotka eivät ole tehneet mitään, Shprygin kertoi puhelimitse.

Voi kyynel.. Reutersin mukaan siis Ranskan poliisi olisi tunnistanut ainakin 29 rähinöitsijää ja Shpryginin mukaan lähes 50 henkeä haluttaisiin karkottaa. Lieköhän noita tunnisteltu osittain myös porukan itse lataamista youtubevideoista. Kyllä tuolla silti vielä taitaa ihan tarpeeksi venäläishuleja olla, että mahdollisuus (uusinta)yhteenottoihin englantilaisten ja esim. puolalaisten kanssa pysyy olemassa.

Muutama päivä sitten yksi venäläishuli jutteli DM:ssä - Marseille football violence was all the fault of the POLICE say England fans ahead of Euros | Daily Mail Online tällaista:

"'All Russian hooligans are more interested in Poles, Croats, Swedes.

'These are our real competitors, who will be interesting to fight with. And the English... well, they'll come, get drunk, and will be beaten up, they'll lose their banners, and leave.'

He said: 'I am personally most interested in two games, us with the English, and Ukraine against Poland.

'First I'll try to support my national team and pull the English around Marseille, and then will go to support our Ukrainian brothers against the Polish whores.

'As much as it is surprising, given our [country's] relations with Ukraine, for me they remain brothers.'

He said many hooligans had been banned from travelling by the FSB.

'Our numbers won't be that big.

'But despite the number of hooligans, we will be able to fight against anyone.' "


Ilmeisesti Venäjälläkin on siis ainakin joitakin toimenpiteitä tehty asian suhteen. Homma ei siis ole pelkästään niin, että vain ladien "isot pojat" ovat estyneet, kuten joissain lähteissä (ja englantilaisten omissa jutuissa) mainitaan. Tämä siis mikäli uskomme kyseistä henkilöä, joka toivottavasti on jo passitettu paluumatkalle. Mielenkiintoinen myös tuo Ukraina-Puola suhde, joka vaihtelee riippuen venäläisestä. Toivotaan myös, että tuohon viikon päästä pelattavaan Puola-Ukraina matsiin on sitten aiempaa paremmin varauduttu.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Venäjä ehdollisesti ulos kisoista, kertoo iltasanomat. Eli saavat jatkaa kisoissa, mutta jos lisää onglemia tulee, niin sitten päätös astuu voimaan. Kääntyyköhän tämä venäläisissä medioissa sillä tavalla, että provosoivat englantilaiset pääsivät lännen organisaatioissa, kuin koira veräjästä ja puolisyytön Venäjä oli ainoa, jota rankaistiin?
 

Beergenheim20

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Jokerit, OJ
Yes! Venäjä siis ehdollisesti suljettu pois kisoista. Mikäli vielä rybyt hulinoi niin soronoo. Toivottavasti erehtyvät tohoilemaan, kyllä tuota maata sietääkin näpäyttää mahdollisimman monilla eri tavoilla, mikäli tämä hulinointi on noin organisoitua.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Niin, kisoista sulkeminen uhkaa, jos syyllistyvät uusiin väkivaltaisuuksiin _stadioneilla_. UEFA:n valta ei kuitenkaan ulotu stadioneiden ulkopuolelle. Huvitti suunnattomasti, kun hetki sitten luin kuinka venäläiskannattajien äärioikeistolainen johtaja valitti episkohtelusta, kun bussi oli pysäytetty, vettä ei ole tarjottu, eivätkä saa edes laittaa ilmastointia päälle vaikka on kuuma. Joku kuulemma voi jo pahoinkin ja täysin syyttömiä naisiakin on mukana. Ei saatana mitä orkesteria, saanevat kuitenkin Putinilta jonkun kunniaparaatin ja prenikan rintapieleen, kun Moskovaan ehtivät.
 
Edelleen ei venäläisiä kiinnosta pätkääkään suljetaanko heidät kisoista. Puola - Ukraina pelissä rytisee kuitenkin.

Aika reilusti saapunut natseja Unkaristakin, kuten allaolevista linkeistä voi bongata: (kuvat vievät linkkeihin Ranskassa olevista unkarilaisfasisteista ja mills-miehistä)

http://i1254.photobucket.com/albums/hh617/SSCity/Fradi01_zpsetf8zicd.jpg
http://i1254.photobucket.com/albums/hh617/SSCity/Hali01_zpsyyymlvyp.jpg
http://i1254.photobucket.com/albums/hh617/SSCity/miskolc01_zpsufdtfer8.jpg
http://cs628631.vk.me/v628631393/32d84/iHb9xyY3hFo.jpg

There Were Is Mills, There Is a Road
 
Viimeksi muokattu:

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
EDIT. Venäläiset kansansankarit ovat myös kuvanneet goprolla heidän englantilaisten kyykytyksen, ohessa linkki: Euro 2016 11.06.2016 Marselle Russian vs England hooligans, General sponsor Heineken - YouTube
Ihmiskunnan tyhmyys jaksaa kyllä äimistyttää yhä uudelleen ja uudelleen. Ooh, heittelen tuoleja ja pöytiä ja hakkaan vastaantulevia. Jännää.

Edit: niin ja tuo perheen vieminen matsiin on sitten ihan mahdottomuus. Ja kyse on kuitenkin EM- kisoista. Mielestäni turvatoimet pitäisi olla sillä tasolla ettei riehunnalle yksinkertaisesti olisi mahdollisuutta (joo, vaikea toteuttaa)
 
Viimeksi muokattu:

M10

Jäsen
Minulle on aivan sama kuinka paljon huligaanit mätkii toisiaan, mutta tuo on ikävää katsottavaa, kun pienet lapset joutuvat osallisiksi pahasti järkyttyen ja traumatisoituen moisesta väkivallasta. Kamalaa katsottavaa.
 
Mites muuten suhtaudut siihen varsinaiseen urheiluun - oletko esim. edes vähän alusta kiinnostunut jalkapallosta?
Seuraan jalkapalloa, mutta pidän lajia suurimmaksi osaksi erittäin puuduttavana. Hyvät matsit katson innolla ja sitten ne normimatsit sivusilmällä.

Myllyt katson jälkikäteen netistä. Onhan noita tosin jo Periscopessa lähetetty LIVE:nä, joten jospa vielä joskus nähdään EM-kisat myös myllytyksessä?
 

Nick Neim

Jäsen
Ihmiskunnan tyhmyys jaksaa kyllä äimistyttää yhä uudelleen ja uudelleen. Ooh, heittelen tuoleja ja pöytiä ja hakkaan vastaantulevia. Jännää.
Yksinkertaisille ihmisille yksinkertaista viihdykettä, niinhän se menee. Sinänsä ei voi sanoa yllättyneensä nimimerkistä, joka tällä palstalla on hulimeiningistä normaalia kiinnostuneempi.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
He haluavat karkottaa lähes 50 henkeä. Heidän joukossaan on naisia, jotka eivät ole tehneet mitään, Shprygin kertoi puhelimitse.

Saavat kyllä syyttää vain itseään, kun ovat lähteneet liikenteeeseen. Kyllä kaikkien pitäisi se tajuta, että venäläiskannattajat ovat erityisessä tarkkailussa. Kotiopäin vaan, 2018 sitten kiltisti kotisohvalta kisat.
 
Jos nämä unkarilaiset, ukrainalaiset, puolalaiset ja venäläiset huligaanit ovat sosioekonomisesti katsoen yhteiskuntansa pohjasakkaa, mistä niillä on rahaa matkustaa EM-kisoihin? Englannissa nyt keskimääräinen tulotaso on sellainen, että sen ymmärrän paremmin, jos sieltä roskasakkikin pääsee Ranskaan.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Hesarissa uutistoimisto AFP:n haastattelema Vladimir kertoo työskentelevänsä Moskovassa pr-päällikkönä ja sanoo suhtautuvansa tappelemiseen urheiluna.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Edelleen ei venäläisiä kiinnosta pätkääkään suljetaanko heidät kisoista. Puola - Ukraina pelissä rytisee kuitenkin.
Mutta Putinia varmasti kiinnostaa. 2018 kisojen menetys olisi myös valtava poliittinen isku maalle. Jos nyt ymmärtää edes vähää alusta huippu-urheilun merkitystä ukkopolitiikassa. Mutta hienoa (kait) näin huomata, että kaikki eivät kulje Don Vladimirin talutusnuorassa. Muutamat uusnatsit voivat kusta esim. "oman" jenginsä pois kisoista.

Soitetaan tähän perään vanha klassikko :)
War On The Terraces Cockney Rejects - YouTube
 
Viimeksi muokattu:

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuolla vähän kauempana missä hiekka menee ikävästi persevakoon lahdataan ihmisiä tälläkin sekunnilla, mutta ketään ei kiinnosta. Kun sterkkahöyryiset äijät mylssää oikein tosissaan ja siinä joku mummo saa samalla muovipullosta päähän, niin eikai tässä ole aina velvoitettu lähettämään viestejä #prayforparis-hashtagilla?
Se on just näin, turha jeesustella ja huolestua jonkun urheilutapahtuman sivullisista väkivallan uhreista, kun samaan aikaan paljon rajummissa paikoissa ihmisiä saa kuitenkin turpaansa tälläkin hetkellä tai jopa menettävät henkensä.

Eipä tässä varmaan kannata oikein mistään jatkossa tosiaan huolestua, kun asioita noin ajattelee. Mitäs läksivät, oma vika jne...

Voi tosin olla, jos olisin lähtenyt viettämään rauhallista lomaa futiksen merkeissä Ranskaan, sitten mut sivullisena hakattaisi muutaman futishuligaanin toimesta maan tasalle niin ei siinä välttämättä paljon jotkut hiekka-aavikoiden vastaavat väkivallat lohduta, kun matkustelen aivovamman kanssa kotiin hampaat solmussa. Voi tosin olla, että olen sitä tyyppiä joka asioita murehtii liikaa jos kisoja varjostava väkivalta häiritsee, kun onhan muuallakin maailmassa paljon pahaa joka tapauksessa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Jos Suomi joskus pääsee arvokisoihin, niin lähteekö @Tim Callahan edustamaan Suomea? Vai onko noita myllyjä kivempi katsella youtubesta parin tuhannen kilometrin päästä?
 
Jos Suomi joskus pääsee arvokisoihin, niin lähteekö @Tim Callahan edustamaan Suomea? Vai onko noita myllyjä kivempi katsella youtubesta parin tuhannen kilometrin päästä?
Mitä suotta, kun ei Suomi ikinä kisoihin pääse, saatika sitten saisi kasaan uskottavaa porukkaa. En edelleenkään näihin haluaisi itse osallistua ja jos pakko olisi, niin tekisin sen ihan kenen muun kanssa vain, kuin niiden finninaamaisten teinien, jotka kutsuvat itseään SMJK:ksi tai mikä lie.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Mitä väliä minun mielipiteillä on? Miten se näihin asioihin vaikuttaa?

Oma mielipiteeni on, että ihan naurettavaa touhua, mutta seuraan näitä asioita mielenkiinnolla. Tuolla vähän kauempana missä hiekka menee ikävästi persevakoon lahdataan ihmisiä tälläkin sekunnilla, mutta ketään ei kiinnosta. Kun sterkkahöyryiset äijät mylssää oikein tosissaan ja siinä joku mummo saa samalla muovipullosta päähän, niin eikai tässä ole aina velvoitettu lähettämään viestejä #prayforparis-hashtagilla?

Tulisi varmaan pyrkiä, että tapahtumat on kivoja ja turvallisia, mutta kun asiat eivät ole niin mustavalkoisia, että jepet ottaa pahikset kiinni ja sitten kävellään kaikki käsi kädessä kohti sateenkaaren päätä.

Jäsenen @Bacon in nörttiluolasta riipaistuun itkuvirteen en ota kantaa. En toki muutenkaan keskustele heikomman aineksen kanssa.

Itse aiheeseen:

Kuusi englantilaista myllyttäjää sai linnatuomiot, vaikkakin olivatkin ottavana osapuolena. Eräs herra tuomittiin muovipullojen heittämisestä poliisia kohti 2kk:n vankeustuomioon ja muut kuukauden. Venäläisiä ja ranskalaisia ei saatu kiinni/tuomittu.

Tänään vahvimpana myllymaana esittäytyy Unkari, jolta on saapunut kisoihin ihan mukava määrä ultria. Harmi kyllä Italian poliisi ratsasi kavereilta matkalla useamman laatikon pyroja pois ja samalla myös "takavarikoi" viinat omaan taskuunsa. Läpimätä maa. Itävalta on aika shaibuilia katsomon puolella, joten tänään on rauhallista muutenkin, joten organisoidut mylssäykset jäävät näkemättä.

Tuossa muuten turkkilaisten kantama bandis kuvissa, jossa irvaillaan siis heidän tappamalleen serbikannattajalle: http://tinyurl.com/j594r9q

Niinköhän saavat provottua serbipoikia paikalle?

Sinulla on varaa puhua jotain heikommasta aineksesta? Tähän sitä kuuluisaa huutonaurua! Mutta onhan se ihan ymmärrettävää, muutama kova osuma päähän saattaa aiheuttaa pysyviä vaurioita. Toisaalta taas myllytysvideoiden katsomisen youtubesta ei tietääkseni ole todettu aiheuttavan aivovauriota mutta voihan sitä innostua myllytyksen katsomisesta niin että kompastuu ja lyö päänsä pöydänkulmaan.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jussi Markkanen
Onhan tuo toiminta muuttunut radikaalisti menneiden aikojen hulinoista. Ennen on sivulliset voineet ennakoida ja ottaa hatkat ennen kuin tilantenteet on eskaloitunut tuolien heittelyiksi ja turpaanvedoksi. Ilman provosoivaa käytöstä, joukkueen väreihin pukeutumatta ja fiksulla ennakoivalla meiningillä on voinut olla melko turvallisin mielin liikenteessä. Nyt tuon venäläisten kuvaaman videopätkän perusteella, keskellä päivää, Marseillen sataman ravintolakadulla, ei siis missään syrjäkujalla, ryssien teloituskomppania juoksee yllättäen nurkan takaa paikalle ja yrittää tappaa kaikkea mikä liikkuu. Olisi ollut aika kuumottavat paikat olla fudis-turistina paikalla syömässä lounasta sataman rantaravintolassa.
 
Ennen on sivulliset voineet ennakoida ja ottaa hatkat ennen kuin tilantenteet on eskaloitunut tuolien heittelyiksi ja turpaanvedoksi. Ilman provosoivaa käytöstä, joukkueen väreihin pukeutumatta ja fiksulla ennakoivalla meiningillä on voinut olla melko turvallisin mielin liikenteessä.

Mistä sinä tämän tiedät? Siitäkö, että 1980-, 1990- ja 2000-luvuilla ei YouTubeen ilmestynyt hulinoitsijoiden GoProlla kuvaamia videoita, joissa sivulliset saavat osumaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös