Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Elämä raiteiltaan – keskustelua junaliikenteestä

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana greatLeo, 09.10.2008 klo 10.35.

 1. Realcowboy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
 2. Realcowboy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tasan kuuden vuoden takaiset, tässäkin ketjussa raportoimani tapahtumat toistuivat. Kökötän sähkövikojen takia simahtaneessa junassa Lappeenrannan ja Kouvolan välillä, nyt lähempänä Kouvolaa. Ei mitään tietoa milloin päästään jatkamaan. Uudet veturit ovat kyllä tarpeen, olisi se matkanteko 30 km/h diesel-apukoneella parempi kuin paikallaan seisominen.
   
 3. Ehkä kymmenisen tuhatta kilsaa nyt lähes kaukojunatonta elämää ja samalla onnellista taivalta Expressbussin, Matkahuollon, Onnibusin jne. kyydissä. Muutaman kerran alle viisi minuuttia myöhässä jollain parin-muutaman tunnin matkoilla. Kerran meinasi olla vartin suuren rahtimäärän takia, mutta kuroi ylinopeutta ajamalla kiinni siihen viiteen minuuttiin. Hiljaista ja rauhallista, isotkin matkatavarat tulee kätevästi, netti toimii useimmiten ok. Isommilla stopeilla 10min. aikaa poiketa kioskilla tai jaloitella. Tarjouslippumeininki lastentaudeissaan oli hetken aikaa aika perseestä monimutkaisine ja epäloogisine sääntöineen, mutta kilpailu lopulta sitä järkeisti. Suurin miinus se, että kesät talvet autoissa on kylmä joko pakkasen tai ilmastoinnin tehon vuoksi.

  Parilla seuraavalla reissulla ajattelin kokeilla taas vaihteeksi junaa. Ehkä siellä on alettu vessoja siivoamaan ja korjaamaan, selätetty talvi, saatu kahden nakin hodareihin toinen nakki ja hinnoista puolet pois, kuin myös typerät omien juomien kiellot, nykyään rauhallisempaa ja hiljaisempaa kun asiakkaat ovat paenneet busseihin, jne.
   
 4. moby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP(#42)
  Lähi-Idän pikajuna? Oulu- Helsinki- Oulu. Sanoin mutsilleni, että Norwegianin lennot ovat paljon nopeampia ja vaivattomampia, Ja niinhän ne olivatkin. Jotain rajaa...
   
 5. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Nostellaanpa jo valmiiksi. VR on siis pitkien palavereiden ja monien työryhmien jälkeen päättänyt peruuttaa etukäteen puolet paikallisjunista. Lopputuloksena on luonnollisesti se, että ne puoletkaan eivät kulje. Jos kaikkia olisi yritetty, niin silloin olisi ehkä juuri puolet saatu jotenkin hoidettua.
   
 6. karhu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät,Man Utd
  Lainaus:

  Luulen, että tämä oli viisas veto perua jo etukäteen osa junista, jos lunta tulee kuten on luvattu. Nyt on jotain mahdollisuuksia ehtiä pitämään vaihteet puhtaana ja ehditään ehkä hankkia korvaavaa kalustoa, jos kaluston jarrut ym. jäätyy.
  Pakkaslumi taitaa olla se kaikkein pahin,kun pakkaantuu ja pöllyää.
   
 7. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Minunkin mielestä junien peruminen huomiselta jo tänään oli hyvä asia. Ja varsinkin asiasta tiedottaminen hyvissä ajoin on erinomainen asia. Poikkeaa niin usein havaitusta Vr:n tavallisesta tiedottamisesta.
   
 8. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tämähän se syy luonnollisesti on, mutta jää nähtäväksi miten käytännössä menee. Nyt ei juurikaan pitäisi ihan kaiken kusta, kun tähän on saatu valmistautua. Vantaan lentokentällä ei ole koskaan mitään ongelmia, niin luulisi pari junaakin saatavan liikkeelle.
   
 9. karhu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät,Man Utd
  Lainaus:

  Tuohon pöllyävään lumeen on vaikea keksi ratkaisua. Tekee ongelmaa, kun sulaa ja jäätyy junan jarruihin ja jarrut ei tämän jälkeen toimikaan. Ratkaisuna taitaa olla vaan junien sulattaminen, mikä taas on aika hidasta.

  Sama juttu on ainakin vaihteissa, vaikka ovat lämmitettyjä. Pakkaslumi menee tuulen kanssa joka väliin ja liikenteenohjaus ei saa vaihteita käännettyä. Ratkaisuna taitaa olla vain mekaaninen putsaus, mutta se on vilkkaalla ratapihalla työlästä ja hidasta.
   
 10. Realcowboy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
 11. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Ihmeellistä kuinka tämä hintajuttu ei ole herättänyt enempää keskustelua siihen kuuluvassa ketjussa, mutta yhtä lailla on ihmeellistä saksalaisten puuhastelu.

  Nyt on varmistunut turman johtuneen ihmiserheestä. Eikö näitä liikenteenohjauksia tosiaan jo saataisi erehtymättömien tietokoneiden hallintaan. Onhan tuo nyt aivan älytöntä, että virkailija laitettaneen johonkin vankilaan mätänemään vaikka tuskin halusi pahaa kenellekään.
   
 12. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Todella hieno uudistus VR:lta ja hienoa, että tehtiin todella näkyvä hinnanalennus. Tällaisilla toimilla on oikeasti vaikutuksia ihmisten valintoihin. Itsekin palaan todennäköisesti bussien parista enemmän junan käyttäjäksi.
   
 13. karhu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät,Man Utd
  VR oikeastaan aika vaatimaton puheissaan. Ainakin Porista-Tamereelle-Helsinkiin halvimmat liput ovat 2,5 kertaa halvemmat kuin vanhat lipun hinnat.
  Jotain facebookkia, kun luki niin siellä oli taas oikein valitus menossa aiheesta. Tästäkin oli 100 ihmistä löytänyt negatiivista.
   
 14. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Kysehän oli, että hintoja lasketaan keskimäärin neljänneksellä. Omillakin reiteillä alennus on selvästi suurempi, mutta varmasti monella reitillä vähemmän.
   
 15. karhu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät,Man Utd
  Lainaus:

  Kyllä, mutta olisi näitä voinut agressiivisemminkin markkinoida.
  Samoinhan VR ottaa aina piikkiinsä ongelmat raiteilla, vaikka ei raiteita omista tai kunnossapidä. Kaikki aina menee operaattorin piikkiin.

  Bussiyhtiöitä harvoin haukutaan, jos tie on poikki tai joku jää alle.
   
 16. Czescku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Jaha, taitaa vähentyä junan käyttö entisestään. Ennen tuolta sai sentään joskus edullisesti ennakkoperhelipun ja alle 6v ilmaiseksi. Minä kun matkustan lähes pelkästään lasteni kanssa, joista nuorempikin täyttää kohta 4 eli hänellekin pitää olla nyt oma lippu. Onneksi on onnibus, viimeksi hki-lpr maksoi lasten kanssa 16e, katsoin tuosta vr:n halvimman hinnan aprillipäiväksi ja näytti olevan 48e.
   
 17. Klose16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Deutsche Nationalmannschaft
  Jumankauta, parin tunnin junamatka säästölipulla alta kahdenkympin!
  Toivottavasti eivät säästä vastaavasti lumitöistä.
   
 18. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Sama juttu. Säästöliput eivät ole kaikissa tapauksissa halvimpia ja niitä myydään etenkin niihin vuoroihin, joissa vaihtoaika on pisin mahdollinen. VR:n Facebook-sivulla joku oli laittanut kuvakaappauksen matkasta Jyväskylästä Riihimäelle ja Jyväskylästä Helsinkiin. Kyseessä on sama vuoro, mutta silti jälkimmäinen matka on halvempi.

  Perheille VR:n viesti näyttää olevan, että hankkikaa auto.
   
 19. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Eilen hommasin lapsille liput Hki-Mikkeli välille ja olen ihan tyytyväinen, että alle neljänkympin pääsivät junaan, jolla matkustaminen on kuitenkin mukavempaa kuin bussilla. Onnibussi olisi toki ollut paljon halvempi, 20€, mutta kököttäminen paikoillaan kolmen tunnin ajan ei aina se mukavin juttu ole itsellekään, joten hyvä näin. Perheenä emme juurikaan junalla matkustele, joten en noista perhelipuista tiedä.
   
 20. karhu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät,Man Utd
  Lainaus:
  Antaako Bussiyhtiöt lasten matkustaa miten?
  Luulen, että laskivat, että lasten kanssa mennään kuitenkin mielummin junalla kuin bussilla, joten uskallettiin poistaa tai heikentää näitä etuja.

  Sehän on monesti ollut, että kannattaa ottaa lippu kahden isomman kaupungin välille,niin kone antaa siihen halvemman tarjouksen, vaikka sitten jäisi väliasemilta pois.
   
 21. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lainaus:
  Ehkä retorinen kysymys tuo eka, mutta vastaan silti. Onnibussilla ei saa matkustaa alle 15-vuotiaat ilman täysi-ikäisen tai 12-14 -vuotiaan ollessa kyseessä yli 15-vuotiasta valvojaa. En jaksa tarkistaa, miten muilla bussiyhtiöillä on. Onnibussi veloittaa lisäksi saman lapsilta kuin aikuisiltakin, joten kyllä mä junan valitsisin matkustusmukavuuden vuoksi, ellei hintaero ole aivan tavaton. Eli ihan oikein päätelty VR:ltä mun kohdallani, jos näin on pähkäilty.
   
 22. karhu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät,Man Utd
  Lainaus:

  En tiennyt, joten siksi kysyin.
  Varmasti on laskettu, että lapsiperheet ja aikuiset ovat se ryhmä, joka ei helposti vaihda onnibussiin.
  Nyt laitettiin paukut työssäkäyviin ja alennettiin tämän ryhmän hintaa eniten.
  Eivätköhän tee muutoksia taas, jos tähän 10% kasvuun matkustajamäärissä ei päästä.
   
 23. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  Jostain olin lukevinani, että Turku-Helsinki väli olisi Suomen eniten käytetty yhteys junaliikenteessä. Ja kun katsoin hintoja, niin nyt pääsee säästölipulla aikuinen hintaan 9,90€. Aiemmin on tullut maksettua samasta siivusta n. 36€:n hintoja yksittäisellä lipulla, joten ainakin tuolla välillä hinta on laskenut n. 70%.

  Eli varsin moni pääsee hyötymään isosta alennuksesta, joskin selvää on, että jotain sarjalippuja tai vastaavia on aiemmin ollut käytössä. Silloin prosentti jää pienemmäksi.
   
 24. Unkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liverpool FC
  Ju na ssa on hauska matkustaa.
   
 25. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia