Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Elämä raiteiltaan – keskustelua junaliikenteestä

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana greatLeo, 09.10.2008 klo 10.35.

 1. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  No, tämä talvi on kuivine runsamääräisine pakkaslumineen ollut vaikea sekä raiteiden vaihteille että junakalustolle. Ei se asian ymmärrys silti vitutusta vähennä.
   
 2. Larppa Jäsen

  Lainaus:
  Taannoin haastateltiin Ylen radiossa junalla töissä kulkevia ja päällimmäisenä jäi mieleen jonkun naisen kommentti, että aina on pakko mennä tuntia(?) liian aikaisin, kun töistä ei voi olla myöhässä ja "oikealla" vuorolla niin tapahtuisi jatkuvasti. Ihan sinut tuntui olevan asian kanssa, mutta itse en kyllä olisi valmis tuhlaamaan omaa aikaani moiseen.
   
 3. UnenNukkuja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun jengit, yksilöinä Rantanen ja Kakko
  Lainaus:
  Olen itse hieman tällainen nainen. Okei, en tee työmatkoja muihin kaupunkeihin, mutta jos tekisin, kuvittelisin suhtautuvani juuri näin. Turussakin bussivuoron nappaan ennemmin ajoissa kuin liian tismalleen. Junia käytän lähinnä viikonloppureissuihin. Nekin usein niin, etten myöhästyisi sovitusta. Näissä toki turkulaisuus on hyvästä, lähtö täältä tapahtuu ajallaan. Paluu tänne on jännittävämpää, varsinkin jos jostain tulee vaihdolla.

  Tänä vuonna olen lohduttanut monia sillä, että onhan lentoliikennekin ollut varsin laajalti myöhässä, samoin bussit ja monet tavisautoilijat.

  Tämä juttu ehkä sopii tälle palstalle: Tutkija: Monet miehet ajavat autolla tunteakseen itsensä miehiksi

  Linkki siis Hesarin juttuun joukkoliikenteestä.
   
 4. Larppa Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä itsekin pyrin olemaan varmasti ajoissa, jos jotain olen sopinut, mutta satunnaiset menot vs. joka ikinen työpäivä on hiukan eri asia. Ei se toki minun ajastani ole pois, jos joku niin tekee ja onhan toisaalta monella kestoltaan pidempi työmatka ilman yhtä hukattua tuntiakin.
   
 5. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  28 junamatkaa tänä vuonna ja 1 ollut ajoissa. Ei siellä ole jokaisena päivänä ollut mitenkään erikoinen talvikeli. Todennäköisestihän siellä on vaan resurssipula, eli kyse on vaan arvotuksesta. Mieluummin annetaan junien olla myöhässä kuin palkataan tarpeeksi ratahenkilöstöä pitämään radat kunnossa. Jotain on kyllä myös pielessä Tikkurilan asemalla tai junien organisoinnissa, koska monet myöhästymisistä johtuu siitä, että odotellaan Tikkurilassa radan vapautumista.
   
 6. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Nyt kun tuota A-paikallisjunaa on tullut käytettyä Helsingin/Espoon alueella työmatkoihin, niin olen huomannut yhden aika raivostuttavankin piirteen ihmisissä.

  Joillain on oikeasti kiire juna-stopin jälkeen lähtevään bussiin tai toiseen junaan (monesti aika sekuntipeliäkin) tai mitä ikinä, mutta kuitenkin moni sellainen jolla ei todellakaan ole, niin ottavat tilan haltuun ovien edestä ja jää tukkeeksi pyörittelemään päätä ulos tullessa. Sen verran pitää pelisilmää olla, että jos ei ole kiire pois, niin ei siinä tarvitse ensimmäisenä päivystää ovella.
   
 7. lätkämies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Columbus Blue Jackets
  Onko muiden mielestä VR:n lipunmyynti syvältä suolesta?

  Omasta mielestäni junien lipunmyynnistä on tullu omanlaistansa taideta. Pohjatietona kerrottakoon se, että itselläni työaika vaihtelee kohtuullisen paljon joten juniin ei kannata lippua hommata etukäteen. Edellisestä johtuen ostan lipun ensimmäiseen junaan, joka menee kotiin. Tämä tarkoittaa sitä että juna voi olla kaukojuna tai lähijuna. Kotimatkassa tulee eroa eri junilla noin 10 minuuttia, joten ajallisesti ero ei ole merkittävä. Tälläisessä tilanteessa VR:n lipunmyynti on aivan ala-arvoista.

  Lippua kun ostaa netistä ongelmaksi muodostuu se, että lippuja ostetaan kahdesta eri paikasta. On vr.fi ja on beta.vr.fi.. Ja kummastakaan ei tietenkään voi ostaa kaikkia lippuja. Se on joko tai. Vr.fi myy kaukojunien liput ja beta.vr.fi myy lähiliikenteen liput. En voi ymmärtä mikä estää sen, että lippuja ei voi myydä samassa paikassa niin ei tarvitsisi arpoa näiden välillä. Verkkokaupoissa on myös sellainen ongelma varsinkin lähijunien kohdalla, että jos juna on myöhässä ja ehdit siihen et voi ostaa lippua siihen siltä asemalta jolta lähdet, koska lippukaupan mukaan juna on jo lähtenyt. Eikö näissäkin voisi olla joku varoaika, tosin ei ilmeisesti voi.

  Toki paras olisi että lipun voisi ostaa junasta, mutta tätä ei voida tehdä koska HSL on linjannut ettei heidän alueella myydä lippuja junissa ja pitää olla yhteiset käytännöt ettei tule sekaannuksia. Tämäkin äärimmäisen huono argumentti ottaen huomioon että harva tuntee jotain HSL:n käytäntöjä Tampere-Keuruu tai Tampere-Hämeenlinna välillä. Jos HSL tekee näin niin on outoa että VR:kin tekee. Varsinkin kun ottaa huomioon, että Helsingin ulkopuolella asemat ovat näitä kylmä-asemia haja-asutusalueilla, joissa ei lippuautomaatitkaan aina toimi. On erikoista ylipäätään että junien liput on lähes pakotettu mobiiliin.

  Lippuautomaatit ne vasta surkeita ovatkin. Niissä ei käy käteinen. Eikä kosketusnäyttö toimi läheskään aina, varsinkin Tampereen vanhassa tunnelissa ja Hämeenlinnassa näillä on joku ongelma. On muutaman kerran ollut ''hauskaa'' seurata kun joku vanhempi henkilö koittaa noita käyttää kolikoilla tai ylipäätään saada lippua, harvoin tuntuu onnistuvan. On hämmentävää että muualla maailmassa näissäkin on monipuoliset maksumahdollisuudet ja huomattavasti toimivampi tekniikka, vaikka yleisesti ottaen Suomessa ollaan tekniikassa edellä.

  On jännää noin yleisesti ottaen VR:n lipunmyynnin kehitys. Ennen sai lipun ostettua junasta, ennen sai lipun ostettua netistä samasta paikasta, ennen sai lipun ostettua asemalta ihmiseltä. Nykyään pitää olla joku läänintaiteilija että saa ostettua lipun ensimmäisellä yrityksellä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.02.2019 klo 19.23
  Tadu ja mutina tykkäävät tästä.
 8. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia