Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana charger, 11.02.2007 klo 13.38.

 1. A.P.Järvi Jäsen

  Lainaus:
  Miksi kysyt minulta tuollaisia? Kysy mieluummin vaikka Kouvolan Välimaalta tai Vaasan Sportin vuoden 1976 toiminnanjohtajalta (tai hänen todennäköiseltä perikunnaltaan).
   
 2. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  Nyt kun nostettiin urheilullisuus ykköseksi niin miksi on olemassa näitä tulojentasausmekanismeja? Mitä urheilullisuutta se on, että HIFK siirtää rahaa Jokipojille Liiga/Mestis-organisaatioiden läpi? Miksei purettaisi koko Liigaa osakeyhtiönä ja siirrytään takaisin jääkiekkoliiton sarjaksi. Mitään yhteisvastuullisuutta ei rakenneta vaan jokainen myy televisio-oikeutensa omiin kotipeleihinsä. Ei markkinointiyhteistyötä tai muutakaan. Jos HIFK saa neuvoteltua 5 miljoonaa ja Hermes kymppitonnin niin sellaista se on. Tämähän on tasa-arvoisin ratkaisu ja varmasti urheilullisuutta löytyisi.
   
  BlackWolf tykkää tästä.
 3. mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Haluaisin yhteen kysymykseen vastauksen. Mitä Liiga ja sen seurat hyötyisivät siitä, että Liiga avattaisiin?
   
  Hamu tykkää tästä.
 4. Mies laidan takaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Suljetun Liigan tyhjennysmyynti siis jatkuisi tai jopa kiihtyisi, kun sarjan viimeisellä olisi viimeinen mahdollisuus rahastaa ennen putoamistaan, tuolloihan kannattaa myydä tuhkatkin pesästä.
   
 5. Ikuinen try out Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, sympatiat SaiPa
  Lainaus:
  Ja toimien pisteautomaattina, kenties jäljellä olevan sarjaohjelman myötä vaikuttaa siihen kuka jää tokavikaksi.
   
 6. Okkul Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja maajoukkueet
  Suomessa pitäisi olla A ja B liiga jossa kummassakin 10 joukkuetta, kauden lopussa 6 parasta pelaa pudotuspelit. A liigan 2 viimeistä pelaa karsintasarjan B liigan 4 parhaan kanssa. Sama systeemi Suomi sarjan ja B liigan väliin.
  Näin meillä riittäisi tasokkaita joukkueita kumpaankin liigaan. Kilpailu olisi kovaa kummassakin liigassa ilman tyhjennysmyyntejä. Joka kevät olisi mielenkiintoisia ja merkityksellisiä pelejä enemmän. TV sopimus kattaisi molemmat liigat. Kummassakin 54 peliä.
  Tämä tosin voisi lisätä joidenkin joukkueiden taloudellista riskiä, toisaalta hyvä johtaminen pääsee esille.
  Tämä tarjoaisi tasokkaampia pelejä myös pienemmille paikkakunnille esim Rovaniemi ja Joensuu. Karsisi ehkä puhtaat farmijoukkueet pois joilla ei omaa pelaajatuotantoa B liigasta suomi-sarjaan.
   
  sakkr tykkää tästä.
 7. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Meinaat sen nostavan tasoa jos tiputetaan kahdeksan kotipeliä pois?
  Esim. HIFK:lla tuo tekisi jos haluttaisiin sama kokonaisyleisömäärä kuin nyt on tavoitteena vain sellaisen n.9500 katsojakeskiarvon meinaatko oikeasti, että kiinnostus jotenkin nousisi kerralla noin paljon?
  Voin vastakin jo puolestasi eli ei nouse joten pelejä ei tulla vähentämään ja joukkueita vähennetään niin se tarkoittaa entistä useampaa peliä jokaista vastustajaa vastaan.
  Toisekseen Telialla on varmasti sanottavansa jos joukkuemäärää aletaan laskemaan kun heidän kannaltaan "koko" maa on nyt katettu ja merkittävä määrä katsojapeittoa jää pois mikäli joukkueita vähenee.

  Loppu nyt oli järkevää niin sen pitäisi olla mutta epäilen senkin toteutumista.
   
 8. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  En ole varsinaisesti sen kannalla, että liigan avaaminen on oikea ratkaisu vallitsevaan "ongelmaan" liigan ja mestiksen välillä, mutta mielestäni kysymykseen on periaatteessa olemassa hyvin yksinkertainen vastaus.

  Pudotuspelien ja mestaruuden tavoittelu tuovat mielenkiintoa sarjataulukon yläpäässä, mutta karsinnat ja putoamisen uhka tekevät saman toisessa päässä. Lisää urheilullisiin asioihin liittyvää mielenkiintoa, eli lisää yleisöä ja sitä kautta lisää rahaa. Osa joukkueista tavoittelisi kauden lopussa karsintojen tai putoamisen välttämisen puolesta, eli taistelisivat hyvin tärkeistä asioista.
   
  Hereworth tykkää tästä.
 9. mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Toisiko tuo kiinnostus sen verran katsojia, että ne toisivat enemmän tuloja, kuin nykyiset tyhjennysmyynnit? Jos ei, niin miksi Liiga ja sen seurat lähtisivät tähän mukaan? Ja kuten yllä jo mainittiin, pitäisi katsojakeskiarvojen kasvaa hurjasti, jos joukkueita ja pelimääriä tiputettaisiin. Toki lipputulojen kannalta ihan noin isoa nousua ei tarvittaisi, sillä kotipelien yleisömääriin lasketaan myös kausikortit. Esimerkiksi jos kahdeksan kotipeliä otettaisiin pois, ja aiemmin yleisökeskiarvo olisi 5000, joista 2000 olisi kausikorttikatsojia, pitäisi loppujen pelien saada 24000 satunnaiskatsojaa enemmän. Eli 22 kotipelillä jokaisessa kotipelissä pitäisi olla yli 1000 katsojaa enemmän. Toki oheismyyntiin nuo kausikorttikatsojatkin vaikuttaisivat, joten sikäli tuo reilu 1000 katsojaa ei riittäisi.

  Täällä tunnutaan unohtavan se, että raha on käytännössä suurimmassa roolissa seuroja pyörittäessä.
   
 10. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jos liigan ja mestiksen välinen kokonaistilanne saataisiin järkeväksi ja mielenkiintoiseksi, niin se kyllä ylläpitäisi ja kasvattaisi mielenkiintoa kohisten, jolloin se olisi kokonaisuutta katsoen taloudellisesti järkevää. Tähän ei kuitenkaan pelkkä liigan avaaminen riitä, jos mitään muita toimenpiteitä ei tehdä.
   
 11. PPK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Lainaus:
  Juu, en usko, että tuohon mennään, mutta itselläni ainakin kiinnostus runkosarjaa kohtaan on laskenut aina kun pelejä on tullut lisää. Yksittäisen ottelun merkitys on pieni, enkä itse enää jaksa käydä hallilla niin kuin ennen vanhaan. Ymmärrän kyllä taloudelliset realiteetit ja niieen mukaan varmasti mennään, mutta esim Veikkausliigassa tehtiin päätös otteluiden vähentämisestä, jotta pelaajat jaksaisivat paremmin ja pelin taso sitä kautta nousisi. Uskon, että jääkiekossakin otteluiden taso nousisi, vaikka kentällä ehkä nähtäisi tasoltaan heikompia pelaajia. Pelin taso on isompi kokonaisuus, kuin pelkästään pelaajien yhteenlaskettu yksilökohtainen taitotaso.
   
 12. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Sinulla ehkä yleisesti näin ei ole käynyt sillä liigan kokonaiskatsojamäärä on nykyisten palveluiden aikana korkeampi kuin koskaan.
  Esim. HIFK:lla tuo kahdeksan kotipeliä tekisi varovaisesti miljoonan tiputuksen tuloihin suoraan jota ei varmasti hyväksytä ja lisäksi tv-tulot tippuisivat kun kokonaiskatsojapeitto olisi pienempi niin seurasta riippuen tuohon ottelumäärään meneminen olisi jotain 500k€-1M€ rahaa pois.

  Enemmän seurojen tulisi panostaa siihen, että ottelutapahtuma on elämys eikä mennä vaan samalla kaavalla kun pelit saa näkymään myös kotona niin hallilla on oltava jotain muutakin kuin se peli jotta sinne mennään.

  Veikkausliigassa vähennettiin pelejä ilman seurojen tahtoa ja osa seuroista oli jo myynyt kausikortteja yms. paketteja ilman tietoa muutoksista ja se muutos oli kylläkin veikkausliigassa seurasta riippuen 2-3 kotipeliä ei kahdeksaa.
  Samalla kun muistetaan se, että Veikkauliigassa yleisömäärät ja oheismyynnit ovat hiukan eri luokkaa kuin liigassa niin menetetyt summat on hieman toista luokkaa vaikka seuroille silti merkittäviä.
  Seurat eivät tätä muutosta siellä halunneet vaan palloliitto sen runnoi väkisin läpi liigassa tuo ei vaan tule menemään noin läpi.

  Pelin tasoon liigassa tuo ei vaikuttaisi mitään enemmän vaikutusta on nykyisellä otteluohjelmalla peräkkäisten päivien pelit ja tulevalla ympäristöohjelmalla kun vierasreissuja niputetaan niin niitä todennäköisesti pelataan enemmän myös peräkkäisinä päivinä.
   
 13. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Vaikea nähdä, että ottelumäärää laskettaisiin tai ylipäätään joukkuemäärää. Kun Jokerit hyppäsivät KHL:ään ja Blues meni sitten vielä konkkaan niin Liiga hätiköi kun se meni kabinettipäätöksillä nostamaan nämä kolme seuraa Liigaan. Parempi olisi ollut ottaa tilanne rauhassa, mennä 12 joukkueella eteenpäin ja avata karsinnat auki. TV-sopimus koskemaan niin Liigaa kuin myös Mestistä, Liigassa pelipäivät ti,to,la ja Mestiksessä ma,ke,pe, lätkää esillä läpi viikon. Sunnuntaisin voisi olla yhdet pelit molemmista sarjoista, Mestis-peli ensiksi ja tämän jälkeen Liiga-peli. EHT-aikoina ei pidä pelata! Ottelutapahtumat ovat myös asia joita tulisi päivittää, toivottavasti uudet hallit toisivat uutta tähän.

  Mutta pelkkiä toiveita nämä eikä tuohon sarjajärjestelmään enää päästä millään, otteluohjelmasta voisi kuitenkin saada järkevän ja ottelutapahtumia kehittää.
   
  Professori, -pasi-, ADX_03 ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 14. Tuljakov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, PaKa
  Jääkiekkoliitto voisi seuraavien kotikisojen tuotolla ostaa nykyisiltä Liiga-joukkueilta puolet sarjan osakkuudesta. Liiton motiivi tähän olisi luonnollisesti Suomi-kiekon kokonaisvaltainen kehittäminen. Iso seurakohtainen kertakorvaus puolestaan auttaisi seuroja näkemään pitkän tähtäimen edut, jotka on tässä ketjussa lueteltu moneen kertaan ja jotka ovat tälläkin hetkellä olemassa.

  Liiga on sulkemisensa jälkeen polkenut paikallaan ja jäänyt jälkeen vertailussa muihin eurooppalaisiin sarjoihin. Samoin on käynyt Mestikselle. Molemmat sarjat ja koko suomalainen kiekkoilu hyötyisivät sarjojen avaamisesta.

  Sarjajärjestelmää koskeva päätöksenteko pitäisi samalla uudistaa sellaiseksi, että yksittäisillä kehityksen jarruilla ei olisi mahdollisuutta torpedoida kaikkea järkevää vain oman lyhyen tähtäimen etunsa nimissä.
   
 15. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Miksi Liigan omistajat, eli seurat, myisivät liitolle mitään osuutta? Liiton rahathan hyödyttää Liigaa todella paljon, koska niistä kanavoidaan junnutoimintaan ja valemmnukseen isoja summia. Kokonaisedun nimissä sen liiton rahan tulisi valua edelleen sinne, ei Liigaan...


  Lainaus:


  Tätä heittoa näkee usein, mutta perustele nyt jollakin tavalla, että "miten niin"? Eli mitä hyötyetua, siis muuta kuin mutuila yleisömäärien kasvusta häntäpäässä (koska ja missä näin on tapahtunut?) tai joukkueiden talouden paranemista kun sponssit joutuu epäileen näkyvyyttään..


  Joku realistinen kuvaus olisi kiva lukea tästä ajatuksesta käytännössä... Siis tilanteessa NYT tai Tulevaisuudessa. Ettei lähdetä ensin siitä että "ei olisi pitänyt... " mennyt on defacto tapahtunut, joten miten eteenpäin sarjan avaamisen kannalta olisi edettävä?
   
 16. Tuljakov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, PaKa
  @Tarinankertoja
  Asiakkaana pitäisin tuotetta paljon kiinnostavampana ja parempana, jos sarjat olisivat auki. Eikö olisi jopa aika yllättävää, jos tällaisella seikalla ei olisi mitään vaikutusta? Samaa mieltä on kyselyiden perusteella selvä enemmistö lajin seuraajista. Paremmalla tuotteellako ei olisi mitään positiivista vaikutusta?

  Liigan avaaminen ei ole mikään taikatemppu, joka yhdellä nuijankopautuksella pelastaa kaiken, korjaa kaiken ja muuttaa kaiken, mutta on se suunnanmuutos pitkään jatkuneesta väljähtämisestä parempaan päin.

  Liigan avaaminen lisää kilpailua, mikä pakottaa seuroja kehittymään kaikilla sektoreilla, kuten muualla Euroopassa tapahtuu nyt Suomea nopeammin.

  Mestiksen saama hyöty on varmaan aika itsestäänselvä asia tässä kuviossa. Samoin liiton, kun oletuksena on että kansalliset sarjat voisivat jatkossa yhä paremmin.
   
  Kynämestari tykkää tästä.
 17. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Lätkässä parempi tuote tarkoittaa menestyvää joukkuetta. Hardcorefanit käy katsomassa otteluita oli seuran tilanne mikä hyvänsä, mutta ylivoimaisin enemmistö maksavista asiakkaista tekee päätöksen matsiin menemisestä sen perusteella, mikä on joukkueen tilanne sarjataulukossa. Jos voittoja tulee niin enemmän ihmisiä käy hallilla. Jos joukkue ei voita pelejä niin ei se yleisökään siellä käy, oli liiga auki tai ei.

  Lainaus:
  Mielestäni liigan avaaminen lisää konkursseja. Seurojen on erittäin vaikeaa kehittää toimintaansa kaikilla sektoreilla, jos on vaara ettänrahahanat tyrehtyy lähes kokonaan yhden huonosti menneen kauden takia. Euroopassa on toki menty eteenpäin se on totta.
   
 18. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Mielestäni tuo on melko todennäköistäkin että konkursseja voi tulla, mutta toisaalta silloin on tilallekin enemmän elinvoimaisia seuroja joilla jonkinlainen buumi päällä jos pääsevät nousemaan.

  Tyhjennysmyyntejä on paljon perusteltu sillä että se on ikäänkuin liigan oma draffisysteemi. Itse uskoisin että jos jollain aikavälillä pistettäisiin kunnolliset karsintasarjat pystyyn niin niillä on myös lipputuloina ja muina tuloina isompi rahallinen hyöty kun pelaajien myynillä, jopa paremmat rahat mahdollista saada kun pudotuspeleihin pääsevät joukkueet.

  Itse avaisin viimeisen ja voittajan välillä karsinnat jollain aikavälillä ja siitä joitakin vuosia eteenpäin pyrkiä vähentämään liigan joukkuemäärä 12 joukkueseen ja samalla tehdä muita tukitoiminpiteitä sarjojen välille. Tietenkään liikaa ei voi liigan kustannuksella mestistä kannatella mutta jotain tuossa pitäisi keksiä ja mieluiten jo ensikaudelle, nykyisellään kohta mestis ei aja edes asiaa farmisarjana. Sitten kun saadaan sarjojen tasoja nostettua niin avata kunnon karsintasarja sarjojen välille.
   
 19. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Pitäisi aika paljon kaventua budjettiero divarin kärjen ja liigan pohjan (tai edes jonkunlaisen minimiliigatason) välillä ettei se sarjatason vaihtuminen korkeampaan olisi myös todella suuri taloudellinen haaste divariseuralle. Vielä kun huomioidaan että trendi alkaa olla että joukkueet kasataan jo syksyllä, olisi sillä nousijalla käytännössä rekrypoolissa tippujajoukkueen pelaajat, jos niihinkään olisi varaa (todennäköisimmin ei, tai vähintään joutuisi pelaajakin luottamaan aika vahvasti että seuralta onnistuu kesän aikana varainkeruu siihen malliin että pystyy palkkaa maksamaan). Vaihtoehtona toki pelata divarijengillä ja -budjetilla pääsarjaa.
   
 20. Kiekkokontrolli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Tänään pelattiin KalPa-Jukurit ottelu joka päättyi tulokseen 7-2. Samat joukkueet kohtasivat noin reilu viikko sitten ja silloin pelattiin tasainen ottelu joka ratkesi vasta jatkoajalla KalPan voittoon. Tässä välissä Jukurit olivat myyneet muutaman kärkipelaajiaan pois vaikka teoriassa mahdollisuudet playoff-paikkaankin oli vielä olemassa. Samoin tänään suorassa playoff-paikassa kiinni oleva Pelicans voitti jo kautensa luovuttaneen KooKoon lukemin 9-4. Onko tämä tuote sellainen jota kehtaa kutsua edes jääkiekoksi kun aletaan puhaltelemaan muniin kauden tärkeimmillä hetkillä? Minusta liigakarsinnat pitäisi tuoda heti takaisin että tälläinen pelleily ei olisi mahdollista, siellä on ihmisiä jotka ostaa kausikortin näihin peleihin eikä se palvele nyt kummankaan joukkueen etua vaikka maaleja onkin kiva nähdä. En ihmettele yhtään jos katsojamäärät tippuu entisestään tälläisten pelien jälkeen, tällä menolla joku näistä pienemmistä joukkueista menee vielä konkurssiin. Ehkä sitten siellä tajutaan tehdä asialle jotakin. Jotain millä tästä hommasta saadaan mielenkiintoisempaa.

  Edit: Ottelun jatkoajalla voitti KalPa ei Jukurit
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2019 klo 11.30
 21. tirehtööri12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Lainaus:
  Nykytilanteessa kun liiga on suljettu niin aivan turha noista budjettieroista sinänsä on puhua. Yleisön ja sponsorien silmissä miksi kannattaa satsata mestisjoukkueeseen rahallisesti kun ei voi voittaa käytännössä mitään. Liigan ollessa auki tottakai rahallinen panostus olisi suurempi vaikka mahdollisuus mestisjoukkueen liiganousuun olisikin vain ja ainoastaan teoriassa mahdollinen.
   
 22. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  KooKoon valmentaja sanoo, että heidän harjoittelukulttuurissaan on parantamisen varaa. Kyllähän sitä voidaan laiskotella, kun sarjassa ei ole panosta. Jos ei voi päästä runkosarjan loppupuolella ylöspäin eikä ole uhkaa joutua alaspäin, niin miksi kukaan pelaajista vetäisi täysillä? Odotellaan vaan ensi kautta.
   
 23. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Oli sarjat ainakin nimellisesti auki tuossa välillä muutaman vuoden ja karsintojakin pelattiin, mutta nämä nousseet kolme osoittivat ettei suomalaisia kiinnosta rahoittaa divaria sellaisissa määrin että nousujoukkue (käytännössä vähintään sen pääsarjan viimeisen tasoinen) olisi mahdollista kasata pelaamaan vuosi divaria. Aika monesta lähteestä annettu ymmärtää että Sport olisi mennyt kanveesiin jos olisi noussut sen ainoan kerran kun sarja meni tiukille, tuosta oppineena jatkossa porukat keskittyivät pitämään talouden tolkullisena mutta tarkoitti sitten 4-1 ottelusarjoja. Joskus aikoinaan voimafantasioin että voittais eurolotosta sen vajaa 100 miljoonaa ja lahjoittaisi Jukureille joka kausi liigamestaruuteen asti 10 millin pelaajabudjettiin ihan siitä ilosta että liigaseurojen kannattajia vituttaisi. Aika kärjistettyä, mutta joka tapauksessa sinänsä osuvaa ettei normaalilla varainkeruulla ole mitään mahdollisuutta divariseuraa saada liigatasolle kuin korkeintaan potentiaalisesti (ts. pystytään osoittamaan että saadaan pidettyä yllä divaritasolla isoa ja silti kestävää toimintaa ja sitten toivotaan että sama osaaminen piisaa myös pääsarjatasolle).
   
 24. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Ja NHL:ssä Tampa Bay voitti vastikään Dallasin 6-0, joka on suurempi ero kuin kumpikaan edellä mainituista. Samoin St. Louis voitti New Jerseyn hiljattain 8-3. Miten ne kehtaavat myydä ihmisille tuollaista tuotetta? Kehtaavatko edes kutsua jääkiekoksi?
  Lainaus:
  Muuttuisiko NHL paremmaksi, jos sarja avattaisiin? Lisäisikö se yleisön kiinnostusta esim. Edmontonissa, jos tuon jatkuvan perseilyn palkintona ei olisikaan ainaiset ykkösvaraukset vaan mahdollisuus pudota jonnekin divariin?
   
 25. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Milloin tämä Jukureiden jatkoaikavoittoon päättynyt ottelu muuten on tarkalleen ottaen pelattu? Itse olen elänyt käsityksessä että joukkueiden edellinen kohtaaminen oli 25-26.1. back-to-back, jossa Jukureiden pleijjarijuna puksutti viimeistään aseman ohi, kun tuloksena oli (ilmeisen pirteästä peli-ilmeestä huolimatta) huikeat 1 pistettä Mikkeliin. 2 viikkoa sitten Jukurit onnistui voittamaan jatkoilla Ilveksen, erona eiliseen turpasaunajoukkueeseen, että tuolloin ykköspariin oli avauskokoonpanossa merkitty Suhonen, nyt Jaatinen (ja ero on toki huomattava, muttei kuitenkaan viiden maalin edestä huomattava). Eiköhän tuo ollut enemmän kollektiivinen ulospuhallus kun teet itse duunit ja kaveri tekee maalit ja siinä alkaa miettimään että onpas muuten perseestä ja eihän näillä matseilla ole edes mitään väliä kun kympin sakkiinkaan ole saumoja.

  Sarjajärjestelmään liittyy (kovin ohkaisesti toki) siten, ettei todennäköisesti ollut mitään merkitystä lopputulemalle, oliko siellä porukoissa vielä Suhonen eilen paikalla, vai ei. Jos haluaa tihrustella oikein biasoidusti tuloksia, niin Jukureillahan on tulostaso vaan parantunut Suhosen lähdön jälkeen, kun ensimmäinen kolmen pisteen voitto reiluun kuukauteen saavutettiin viikko sitten perjantaina ilman hänen panostaan. Tuolloin ykkösoparissa Marlo Koponen, että siinähän se on heti paperilla kovin tekijämies ykköspariin. Käytännössä siis nuo ulosmyynnit kannatti tehdä joka tapauksessa, oli odottamassa karsinnat tai ei (etenkin kun näillä näkymin se sarjan viimeinen joukkue tulee kuitenkin olemaan Ässät). Toki jos toteutettaisiin joku "kolme viimeistä tippuu suoraan" systeemi, niin kai sitten olisi pakko vahvistaa joukkuetta edes sen prosentin säilymissauman takia, kun loppupeleissä konkurssi tulisi kauden päätteeksi joka tapauksessa ja aivan sama miten isoja velkoja jätetään sitten maksamatta.
   
  Kiekkokontrolli tykkää tästä.