Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana charger, 11.02.2007 klo 13.38.

 1. Poro24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tämä jatkoajan podcasti oli hyvä: Mestiksen ja Liigan puheenjohtajat saman pöydän ääressä

  Mieleen jäi kommentti "eikai kukaan jossain imatralla ole niin tyhmä että haluaisi nähdä Ketterän pelaavan liigassa".

  No vastapalloon heitän: eikai kukaan ole niin tyhmä että haluaisi maksaa päästäkseen katsomaan jompaakumpaa näistä näivettyneistä tunteettomista sarjoista, joista urheilulliset panokset ja unelmat on viety melkein kokonaan pois.
   
 2. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Lainaus:
  Kyllähän tässä tulee jatkuvasti maksettua, mutta silti olisi hienoa nähdä lähes oikea paikalliskamppailu Ketterän kanssa. Sytyttäisi huomattavasti enemmän kuin Kouvostoliiton kanssa "Derbyily". Perkele, eihän Kouvola edes ole samassa maakunnassa.
   
 3. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Hiltunen puhuu siinä toisessa jutussa (ei podcastissa), että 30 000 paikkakunta voisi pelata siinä tulevassa B-liigassa. Tai tulkitsen hänen puheitaan näin, kun hän tahallaan puhuu kautta rantain. Tämä on kuitenkin vinkki Sapkolle: uutta hallia nyt rakentamaan eikä kannata jäädä tulevaisuuden Mestikseen, eli ns. C-Liigaan.
   
 4. redpecka Jäsen

  Taas on peruna mikrotettu Tyhjennysmyynti-ketjussa.

  Surulliselta vaikuttaa asian nykyinen laita. Mutta en jaksa sitä (enää) itkeä. Se tuho mikä tässä on parissa vuosikymmenessä saatu aikaan tuskin tulee enää korjatuksi, koska vahingot ovat jo niin suuret.

  Villi arvaus sarjajärjestelmän avauksesta: Elellään reippaasti 2020-luvun loppupuoliskoa, ammattilaishoki on siirtynyt euroliigaksi vastineena NHL:lle. Suomesta siinä pelaa kourallinen joukkueita. Läntiset Ex-KHL -seurat ovat mukana. Raha pyörii siellä. Sen jälkeen Suomen kansallisessa puoliammattilaisarjassa ei nähdä enää tarvetta suljetulle systeemille, Liiga avataan ja nimetään perinteiseksi SM-Sarjaksi uudestaan (ja divari mikälie tulevaisuuden angrybirdsliigaksi), suosion ollessa sellaista pesäpalloa pikku paikkakunnilla.
   
 5. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  No niin, hyvä Jukurit-kaksikko, perin voimakkaasti tunnutte suhtautuvan näkemyksiini liittyen Liigan kokonaistilanteeseen. Minusta tuntuu, etten ole onnistunut ilmaisemaan itseäni tarpeeksi selkeästi. Osin epäselvän ulosantini vuoksi ja osin asian ilmeisen tunnepitoisuuden vuoksi, on voinut syntyä väärinkäsitys. Pyrin sitä nyt tässä oikomaan. Jos tämänkin jälkeen näkemyksemme ovat täysin eripuolilla taivaankantta, voin puhtain mielin toivottaa teille onnea matkaan valitsemallenne tielle.

  Mielestäni olette nostaneet esille sellaisia hypoteettisia tilanteita, joita kukaan ei ole edes ollut alustamassa. Esimerkiksi en ole kirjoittanut, että Liiga pitäsi avata yhtäkkiä ja pudottaa vaikkapa nyt Jukurit elinvoimattomaan Mestikseen. Itseasiassa en ole huomannut, että kukaan olisi moista ollut vaatimassa. Tästä huolimatta monet suljetun sarjan puolustajat tällaista olematonta argumenttia vasta-argumentoivat, myös te kaksi. Tuo ajatus on nyt syytä unohtaa.

  Avoimen sarjan kannattajat, minä mukaanlukien, haluavat laadukkaan ja kauttaaltaan kilpailullisen Liigan sekä elinvoimaisen Mestiksen. Mielestäni paras tapa saavuttaa tämä tila, olisi avata sarjat ja laskea Liigajoukkueiden sekä Mestisjoukkueiden määrää. Ehkäpä kaksitoista Liigajoukkuetta ja kymmenen Mestisjoukkuetta. Mestis nimenä tulisi myös kuopata.Typerä nimi, jolla on ontto kaiku.

  Se, miten siirtymäkausi uuteen sarjajärjestelmään tehtäisiin, onkin sitten haastava kysymys. Jos halua urheilullisuuden ja elinvoimaisuuden lisäämiseksi on, löytyvät tähän myös keinot. Koetan kohta oman maallikon ehdotukseni tuoda esille. Tällä hetkellä Liigaseurat ajattelevat tahoillaan vain omaa etuaan. Seurauksena tästä olemme saaneet nähdä umpimielisiä ja lyhytnäköisiä päätöksiä, joissa kokonaisuus ja yhteinen hyvä on jäänyt kynnysmaton alle. Tässäpä oma älyvapaa ehdotukseni asiantilan parantamiseksi:

  1. Kauden 2018-2019 päätteeksi maksetaan takaisin Jukureille, Sportille ja KooKoolle se, mitä ne ovat teennäisen syyn eli liigalisenssin varjolla maksaneet Liigalle. Liigalisenssi ja sen maksattaminen uusilla Liigaseuroila on ollut huono idea. Ahneuksissaan on heikennetty niiden joukkueiden asemaa, joita pitäsi enneminkin tukea yhteisen elinvoimaisuuden nimissä.

  2. Ilmoitetaan, että kauden 2019-2020 päätteeksi kolme joukkuetta tippuu Mestikseen ja Liiga jatkuu siitä eteenpäin avoimena. Liiga sitoutuu antamaan taloudellista tukea pudonneille joukkueille.

  3. Ilmoitetaan, että kauden 2019-2020 päätteeksi viisi joukkuetta tippuu Mestiksestä. Mestis jatkuu kymmenen joukkueen sarjana. Joukkueista kolme on liigapudokkaita ja seitsemän sarjapaikkansa säilyttäneitä Mestisjoukkueita. Samassa päätöksessä Liiga sitoutuu siirtämään vuosittain tietyn prosenttiosuuden TV-tuloistaan kymmenelle Mestisjoukkueelle.

  4. Kaudesta 2020-2021 alkaen yksi liigajoukkue tippuu suoraan ja yksi joutuu karsimaan. Vastavuoroisesti yksi mestisjoukkue nousee suoraan ja yksi pääsee karsimaan.

  5. Mestis on auki alaspäin ainakin karsintajärjestelmällä.

  Esimerkkitilanne kauden 2020-2021 alussa:
  Liiga
  Kärpät
  HIFK
  TPS
  Tappara
  JYP
  Pelicans
  Ilves
  Sport
  Jukurit
  HPK
  KalPa
  Lukko

  Mestis
  Ässät
  KooKoo
  SaiPa
  SaPKo
  Jokipojat
  Hermes
  RoKi
  TuTo
  Ketterä
  K-Vantaa

  On selvää, että Telialla on sanansa sanottavana Liigan televisiointioikeuksien haltijana. Samoin Ruudulla Mestiksen televisiointioikeuksien haltijana. Kunhan leikittelin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.02.2019 klo 23.59
  Professori, Epätietoinen, Strongbow ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 6. Aces High Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
  @McTorso :lta toimivan kuuloinen ajatus, vuosiluvut hiukan optimistisia. Ainoa kohta joka hiukan särähti oli 1.
  Lisenssi ja osake tuntuu menevän joka toisella sekaisin, enkä ole samaa mieltä teennäisyydestä. Liiga on osakeyhtiö ja miten muuten osakkaita lisätään kuin myymällä/ostamalla osakkeita? Tv-sopimus Telian kanssa on merkittävä ja tässä skenaariossa pakollinen uudelleen neuvoteltava koskemaan "A" ja "B" liigoja.
   
 7. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Teit minusta suljettujen sarjojen puolustajan lainaamalla vain yhden sanan viesteistä. Sinua lainatakseni, tuo ajatus on nyt syytä unohtaa. Kirjoituksessasi on kauniita ajatuksia, mutta ne eivät tule koskaan toteutumaan. Sarjojen avaamiseen tähtäävät toimet on tehtävä nykyistä alempaa sarjaa parantamalla, ei tekemällä alempaan sarjaan lisää taloudellisesti epävakaita joukkueita. Moniko kolmesta alempaan liigaan pudotettavista nykyisistä liigajoukkueista olisi vielä elossa tuon toimen jälkeen. Todennäköisesti ei yksikään.
   
 8. Strongbow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko Rauma
  @McTorso Loistava ehdotus tulevaisuuden järjestelmästä! Lähetä sama Liigan ja jokaisen joukkueen toimitusjohtajalle.
   
  McTorso tykkää tästä.
 9. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Vastineesi on hämmentävä. Ihmettelen kovin, miten syvällä peiton alla voi jonkun pää olla. Oikeastaan kaikki kirjoituksesi aiheeseen liittyen ovat suorastaan huokuneet suljetun sarjan kannattamista. Se, miten aiemmin määrittelit avoimen sarjan, oli itseasiassa suljettu sarja puhtaimmillaan. Olen vahvasti sitä mieltä, että itse olet itsestäsi suljetun sarjan puolustajan tehnyt.
  Lainaus:
  Voit hyvinkin olla oikeassa, ettei esittämäni kaltainen sarjajärjestelmä koskaan toteudu. Sarjan avaamisesta käydään kuitenkin niin julkisuudessa kuin kulisseissakin keskustelua, joten jonkinmoista halua muutokseen on. Pikkaisen olen pettynyt heikkoon argumentaatioosi liittyen sarjajärjestelmäesitykseeni. Saan vaikutelman, ettet oikein ymmärtänyt, mistä siinä on kyse. Ideana oli nimenomaan aito yhteistyö ja taloudellinen tuki niin, etteivät seurat ajaudu liian suuriin ongelmiin, vaikkapa mahdollisen hissiliikkeen seurauksena. Toki, jos seuraa johdetaan aivan miten sattuu, voi seurauksena olla konkurssi, mutta sama uhka on päällä nytkin.

  Tuo sinun esityksesi, jossa Mestistä parantamalla voitaisiin joskus siirtyä avoimeen sarjaan, on mielestäni utopiaa. Tällä hetkellä Liigaseurat haluavat pitää Mestiksen joukkueidensa farmisarjana, eikä Mestiksestä suljettuna sarjana tule koskaan tämän kummoisempaa. Mestiksen elivoimaisuus vaatii kilpailullisuutta, rahaa ja nykyistä isompia seuroja. Ne voidaan saada vain sarjat avaamalla ja joukkuemäärää vähentämällä. Suljettu sarja tukahduttaa Mestiksen. Toki mielelläni kuulen sinulta ehdotuksia siitä, miten suljetun Mestiksen tilaa parannetaan niin, että sarjat voidaan aidosti avata kilpailulle.

  Minua harmittaa, että kilpaurheilun sisällä pelätään kilpailua ja urheilun sisällä vaalitaan epäurheilijamaisuutta. Pelkuruudesta on tullut hyve.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2019 klo 10.23
  daerok tykkää tästä.
 10. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Vuosiluvut ovat tosiaan täysin utopistisia, enkä todellakaan usko, että moista muutosta voitaisiin tehdä näin lyhyessä ajassa, jos koskaan. Lisenssi ja osake menevät minulta sekaisin. Jos joku minulle voi asian yksinkertaisella tavalla avata, olen kiitollinen. Näillä tiedoin pidän liigaosakkeen lunastamista teennäisenä järjestelynä, jonka avulla sarja voidaan helpommin pitää suljettuna.
   
 11. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Liigajoukkueen budjetti on nyt esimerkiksi vaikka 5milj. euroa. Oletetaan, että tuo joukkue pudotetaan sinun mallilla alempaan sarjaan. Siellä tuollaisen budjetin pitäminen ei ole mitenkään mahdollista, ei edes Liigan tuella. Budjetti pudonnee noin miljoonaan (vai arveletko liigan kuittaavan tuo erotuksen?). Mitä se sitten tekee tuolle seuralle? Henkilöstö vähenee, pelaajisto heikkenee, ammattivalmentajat vähenee->juniorityö kärsii, yleisö kaikkoaa, sponsorit katoaa/vähenee, ottelutapahtumat heikkenee jne. Jos joku sponsori antoi Liigassa 5€, se antaa tuohon alempaan sarjaan korkeintaan euron. Tämä on vaan kylmä fakta.

  Ja mitä tulee tuohon ensimmäiseen väittämääsi.. Olen vahvasti avoimien sarjojen kannattaja. Nykytilanteessa se on vain mahdoton ajatus, kun alhaalla ei ole yhtään edes lähellä liigakelpoista seuraa. Sarjajärjestelmä ei parane sillä, että tehdään lisää alempaan sarjaan noita pienen budjetin seuroja. Saadaan sillä toki liigan joukkuemäärä pienemmäksi, mutta kuilu sarjojen välillä kasvaan entistäkin suuremmaksi. Kiekon kasvu ja mahdollisesti joskus se kaikkien toivoma sarjojen avaaminen lähtee siitä, että alemman sarjan seuroja saadaan vahvemmiksi ja niiden resursseja/halleja paremmaksi. Siinä on Liigalle apukohde.
   
  BlackWolf tykkää tästä.
 12. Derksen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Lippo
  Lainaus:
  Noissa asioissa olet luultavasti oikeassa. Tuntuu vain, että monesti Mestiksen tilaa arvioidessa on sellainen sävy, että heikko tila olisi vain Mestiksen oma ongelma. Mielestäni Mestis joutui kohtuuttoman paikan eteen, kun kolme edes vähän sinne päin liigakelpoista seuraa nostettiin sieltä peräkkäisinä kausina pois eikä tilalle tullut mitään. Tässä syntyi se todellinen kuilu näiden sarjojen välille. On selvää, että Mestiksellä kestää kauan toipua noista menetyksistä. Mestiksen kolmen parhaimman seuran nostossa liigaan kävi aika pitkäksi aikaa niin, että sekä Mestiksen että Liigan taso laski. Liigan taso putosi osittain myös samoihin aikoihin tapahtuneiden Jokereiden ja Bluesin poistuman myötä. On vaikea nähdä kovin hyvänä ratkaisuna sellaista, jossa kahden korkeimman sarjatason kummankin taso laskee pitkäksi ajaksi ja lisäksi sarjojen välille on synnytetty niin iso kuilu, että sarjajärjestelmämuutostenkin teko on lähes mahdotonta.
   
 13. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Kaikki lähtee bisneksestä, jollaiseksi urheilu on mennyt. Edellä useampaan kertaan mainittu, että mitä jos joku tiputetaan alempaan sarjaan, mistä ne rahat löytyy. Kun oikeasti sarja on ollut auki, niin siihen aikaan maailma ja etenkin Suomi on ollut aika erilainen paikka.

  Tähän voi miettiä paria eri skenaariota, firman x liikevaihto on miljoonan ja sillä on muutama työntekijä ja kausityöläisiä muutama kymmenen. Seuraava vuonna syksyllä sen pitääkin tehdä vaikkapa tuo 5 miljoonaa lisää liikevaihtoa. Firmalla ei ole kuitenkaan riittävää kapasiteettiä myydä tuotettaan tai tarvittavaa henkilöstöä hoitamaan bisnestä. Edessä on paluu miljoonan liikevaihtoon jos on selvinnyt jotenkin vuodesta.

  Toisessa skenaariossa viiden miljoonan firmalta otetaan pois sisääntulevaa rahaa neljä miljoonaa. Sillä on kuitenkin samat fasiliteetit ja henkilöstö kuin edellisenä vuonna. Hyvällä tuurilla se saa rahavirrat takaisin vuoden päästä, mutta sitä ei voi tietää. Työntekijänä en ainakaan jäisi katselemaan ja arvuuttelemaan.

  Yksi kokeilu voitaisi tehdä näillä rahaseuroilla. Pitäisikö esim neljä suurimman budjetin joukkuetta tiputtaa alaspäin alkuun, jos joku, niin nämä kestävät tämän rahavirran tyrehtymisen? Seuraava vuonna muut heikohkot joukkueet olisivat voineet valmistautua tippumiseen ja karsia kulujaan jo valmiiksi. Näin saataisi näivetettyä isoja, heikennettyä entisestään häntäpäätä ja keskikastista uusi kärkijoukko hetkeksi. Yleensä avointa sarjaa on helppo kannattaa jos on melko varmalla pohjalla, että oma sakki ei pelaa alemmassa sarjassa. Suomessa on vain liian vähän rahaa useampaan sarjaan verrattuna homman kuluihin nykypäivänä. Kuitenkin korkeinta sarjatasoa olisi kiva käydä katsomassa mahdollisimman monessa kylässä.
   
  BlackWolf ja teba tykkäävät tästä.
 14. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Sarjanhan voisi avata koska vain, eri asia koska joku oikeasti pystyisi tällä hetkellä nousemaan mestiksestä ylöspäin, mutta jos sieltä joku pitäisi nostaa se olisi Jokipojat, Tuto tai Hermes. Väitän että edes tämän kauden Ässät ei tippuisi karsinnoissa mestikseen, niin suuri on tuo tasoero. Jotain pitäis tehdä ensin sille ennenkun ruvetaan puhumaan karsinnoista. 12 joukkueen liiga näin pienessä maassa ei kuulosta kovinkaan hyvältä.. Ps. Olen pettynyt tapaan jolla mestistrio nousi liigaan, ja siihen rahastukseen mitä osakkeesta otetaan. Onneksi esim Sport saa ensi kaudella osaketaakan harteiltaan pois.
  E: Myöskin vertaaminen Ruotsin sarjajärjestelmään tai heidän budjettien taivastelu on suorastaan autistista, googlesta voi katsoa paljonko Ruotsissa asuu enemmän ihmisiä. Jo se selittää paljon. Ja samaan suuntaan sielläkin ollaan menossa, Shl ja Allsvenskanin ero kasvaa koko ajan isommaksi.
   
 15. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  60 ottelun runkosarja tällä joukkuemäärällä on typerä. Jo 40 kierroksen jälkeen ensimmäinen luovuttaa kauden, 50 ottelun jälkeen 3-4 on jo luovuttanut.
  Voitaisiin laittaa runkosarja kahteen lohkoon. Niin että jokainen kohtaa toisensa 3-4 kertaa kauden aikana. Parittomalla määrällä hieman hankalampi. Äkkiseltään laskien runkosarja voisi olla 48 ottelua.. suunnilleen.
  Tämän jälkeen 10 parasta aloittaa play offsit nykyistä pidemmällä kaavalla, tai pelaa vielä keskenään kertaalleen.
  Sijoille 11-15 jääneet pelaavat tasonmittaus-sarjan Mestiksen top5:ttä vastaan.
  Toki voisi mennä niinkin, että 9 parasta menee Liigassa play offseihin + Mestiksen ykkönen. Tasonmittauksessa siis joukkueet 10-15 Liigasta, 2-? Mestiksestä.
  Liigaanhan nousee mikä joukkue tahansa.. kunhan on rahnoo, tai ainakin vakuudet siitä, että joskus vielä on.
   
  Kynämestari tykkää tästä.
 16. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ajattelet asiaa liian mustavalkoisesti. Pelkäät Jukureiden sarjapaikan puolesta niin paljon, ettet pysty näkemään Liigan avaamisessa mitään muuta kuin uhkakuvia. Koko avoimen sarjan ajatukseni keskiössä on se, että suomalaiset seurat voisivat hyvin ja pystyisivät tuottamaan kannattajilleen elämyksiä ja maajoukkueille laadukasta pelaajamateriaalia.

  On selvä asia, että putoamisen seurauksena seuran olisi tehtävä sopeuttamistoimia, siis muutakin kuin miettiä, miten Liigalta saatu sopeuttamisraha käytetään. Junioritoiminnan laatu on kaiken keskiössä ja se on turvattava riippumatta siitä, pelaako seura Mestistä vai Liigaa. Paljonko Jukureiden junioripuolen kustannukset muuten täällä kaudella ovat? Eikö vastaavaa budjettia ole mahdollista ylläpitää niin, että edustusjoukkue pelaakin Mestistä eikä Liigaa? Väitän, että varmasti on! Suomessa on erinomaisia juniorituotantojoukkueita ilman kunnollista edustusjoukkuetta. Kempeleläinen K-Laser on hyvä esimerkki. Faktasi ovat sinun omaa tunnetta siitä, mitä mahdollisesti voi tapahtua. Kyseessä ei siis ole fakta, vaan mielipide ja vieläpä aika heikosti perusteltu.
  Lainaus:
  Et ole avoimien sarjojen kannattaja, olet suljetun sarjan kannataja. Itsekin sen tunnustat tuossa yllä olevassa lainauksessa. Hassua, että sanot kannattavasi avointa sarjaa, mutta seuraavassa virkkeessä toteat asian olevan mahdottomuus. Se, että heikko Heikki sanoo olevansa vahva, ei tarkoita, että hän olisi oikeasti vahva.
  Lainaus:
  Eihän kukaan halua tehdä Mestikseen pienemmän budjetin seuroja, päinvastoin. Kaikki ne toimet, joita olen ehdottanut nimenomaan nostaisivat Mestisjoukkueiden budjetteja. Mitä tulee kuiluun sarjojen välillä, niin kaikki ne toimet, joita olen ehdottanut, nimenomaan pienentäisivät kuilua Liigan ja Mestiksen välillä, niin taloudellista kuilua kuin kilpailullista kuilua.

  Kirjoitat, että sarja voidaan avata, kun Mestisseurat ovat vahvistuneet tarpeeksi. Miten sinä vahvistaisit nykyisten Mestisjoukkueiden taloutta ja kilpailukykyä niin, että sarjat voitaisiin jossain vaiheessa avata? Liigan tuki on ainoa ehdotuksesi tähän asti. Onko muita? Taidat itsekin tietää, että ajatuksesi on utopistinen. Noilla spekseillä Liiga on kilpailullisesti suljettu hamaan tappiin asti. Toki, jos Liigan avoimuuden määrittelee kuten sinä, eli niin, että tarpeeksi vahva kandidaatti voidaan tarpeen vaatiessa nostaa, voimme iloita avoimen Liigan olevan totta. Minusta tuo ei ole avoimuutta, vaan suhmurointa. Liigan avoimuudella ainakin minä tarkoitan kilpailullisuuden yhdistämistä ja urheilullisuuden palauttamista Mestiksen ja Liigan välille.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2019 klo 15.46
  Tuljakov ja daerok tykkäävät tästä.
 17. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Se on vähän huono ketju tosiaan tälle, mutta siirrän @Mortal viestin sieltä tähän jotta voidaan tarkentaa tämmönen


  Lainaus:
  Kyse on Ola Lundbergin esityksestä marraskuulta , jossa komitea on asioita keskustellut eri sarjojen ja joukkueiden kanssa. Yksimielisyyttä ei ollut kuin joukkuemääristä 14SHL ja 14HAV ja Ettan. Kaikesta muusta seurat ja sarjat oli erimielisiä. HAV halusi vanhan kvalserienin takas, SHL pitäytyä nykyisessä.

  Omana esityksenään Lundberg toi sitten sellaisen mallin jossa kaikki sarjatasot pelaisivat täsmälleen samalla formaatilla. Eli 6 suoraan pleijareihin, 7-10 sääleihin (eli kuten SHL nyt) JA... että 13 ja 14 joukkue pelaisi playout sarjan (paras 7) joista voittaja pelaa SHLssä ja häviäjä tippuu Allsvenskaniin. Ja koska HAV pelaa täsmälleen samalla formaatilla, nousisi finaalin voittaja SHLään. Sama tapahtuisi HAVn ja HEn välillä.

  SHL ja HAV seurat eivät siis kohtaisi keskenään, vaan pelaisivat "omiensa kanssa" paikasta auringossa.

  Nyt sitten... kyse on esityksestä ja vastineen deadlinellä SHL ilmoitti tukevansa esitystä... mutta siis "keskustelun pohjaksi". päätökset asiasta tehdään ruotsin kiekkolitton liittokokouksessa kesäkuussa koskien 20/21 kautta.

  Mitään siis EI ole päätetty. On esitetty, ja Ruotsin sarjatasoille tuo voisi olla hyvä systeemi kunhan SHL putoamiskorvaukset sovitaan riittävän isoksi.. joka taas tulee eteen HAVtä pitempään tahkoavien seurojen vaikeana ja epätasaarvoisena taloustilanteena. Eniten ihmetyttää millä HE seurat lähtis tähän aika kalliiseen sarjadysteemiin.
   
 18. Spitfire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SJS
  Lainaus:
  Käytännössä nuo sopeuttamistoimet taitaisivat olla reaalimaailmassa yhtäkuin konkurssi. Ei Mestiksen taso nouse sillä että tapetaan kolme ammattilaisseuraa Liigasta laittamalla ne "puoliammattilaissarjaan" ja näiden lisäksi luodaan todennäköisesti suorilla tiputuksilla yksi hissijoukkue.
   
  BlackWolf ja Tuusa tykkäävät tästä.
 19. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Sivukaupalla täällä väännetty että kaudella 13-14 oli viimeisin kova kausi Mestiksessä kun nämä kolme ammattilaisseuraa siellä pyöri. Sen jälkeen puhuttu vain näivettymisestä, liekkö edes valoja halleissa päällä enää jos jatkoaikaa on uskominen.
   
 20. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Millä perusteella putoamisesta seuraisi varma konkurssi? Ihmeellistä reaalimaailmaa ja faktaa täällä muovaillaan. En minä sano, että avoin sarja olisi ongelmaton. En myöskään voi varmaksi sanoa, etteikö konkurssi voisi joskus jollekin putoajalle seurata. Se, että täällä varmaksi putoavien seurojen konkursseja ja tuhoja toitotellaan, on aikamoista suljetun sarjan propagandaa.

  Putoavien joukkueiden kannalta on tärkeää tieto siitä, että seuraavaksi kaudeksi nousee varmasti yksi joukkue takaisin. Tällöin unelma elää. Yleisön houkutteleminen ja sponsoreiden hankkiminen olisivat aivan toisissa sfääreissä kuin nykyisessä Mestiksessä. Kilpailullisuus, jännitys ja unelmat ovat urheilun ydintä. Niiden kanssa voi luottavaisin mielin marssia mahdollisten yhteistyökumppaneiden luokse sopimusneuvotteluihin. Urheilubisneksessä on tärkeää muistaa urheilun ydin. Kun sen unohtaa, kärsii urheilun lisäksi bisnes.
   
 21. Spitfire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SJS
  Lainaus:
  En viitsi kanssasi tähänkään jankkaamiseen lähteä. Itse viljelet vastaavasti melkoista avoimen sarjan propagandaa. Kulujen nostaminen Mestiksestä Liigaan noustessa on aika paljon helpommin tehtävissä kuin kulujen laskeminen Mestiksen tulotasolle. Esimerkiksi aiemmassa esimerkissäsi laittamistasi seuroista Ässät taitaa olla hallikulujen kanssa haasteiden edessä jo Liigassa tulevilla tuloilla ja SaiPa olisi ongelmissa uuden hallin rahoittamisen kanssa. Ei esimerkiksi Lappeenrannan kaupunki investoisi uuteen halliin jos olisi riski ettei siellä pelattaisikaan Liigaa, kun rahoituksen saaminen on siinä ja siinä nykyisessä toimintaympäristössäkin.

  Mestis olisi pitänyt ottaa saman televisiosopimuksen alle ja maksaa ~20% tuloista Mestis-seuroille toiminnan kehittämiseksi. Mestisseuroille tuo olisi ollut merkittävä lisäys pelaajabudjettiin ja siellä olisi pystytty pitämään enemmän ammattipelaajia.
   
 22. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Lainaus:
  Miksi vain Jukureille, Spirtille ja KooKoolle? Miksei KalPalle? Kyllä hekin joutuivat osakkeen lunastamaan kun Liigapaikan saivat vuonna 2005.
   
 23. A.P.Järvi Jäsen

  Lainaus:
  Erittäin merkittävään alehintaan tosin. (KalPa oli edellisen liigavisiittinsä lopussa 1998-99 onnistunut neuvottelemaan liigahallituksessa tällaisen pykälän, koska seuran katsottiin omalta osaltaan osallistuneen SM-liigan rakentamiseen 13 liigakautensa aikana.)
   
 24. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Lainaus:
  Eivätkö Sport vuonna 1976 ja KooKoo vuonna 1990 osanneet neuvotella?
   
 25. PPK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Homma alkoi lähteä lapasesta jo 90-luvulla, kun piti väkisin saada lisää runkosarjapelejä. Paras ratkaisu olisi palata 12 joukuueen sarjajärjestelmään ja palauttaa karsinnat ja myös suora putoaminen. Nelikertainen sarja, 44 ottelua ja sen jälkeen pleijarit kahdeksan parhaan kesken. Sarjan viimeinen putoaa, toiseksi viimeinen karsii. Runkosarjan jatkoajat ja rankkarit pois ja tasapeli takaisin. En ymmärrä miksi tasapeli ei kelpaa lopputulokseksi jääkiekkossa.
   
  daerok tykkää tästä.