Myös niitä, 2009 oli kuitenkin paras niistä.Miksi vain 2009? Miksei myös 2011 ja 2012 huimia trillereitä?
Myös niitä, 2009 oli kuitenkin paras niistä.Miksi vain 2009? Miksei myös 2011 ja 2012 huimia trillereitä?
Eli about nykyinen järjestelmä, mutta isommalla joukkuemäärällä ja paljon enemmän välisarjoihin painottuen? Urheilullisuuden riemuvoitto.pelejä pelattaisiin kuusi kertaa kaikkia oman lohkon joukkueita vastaan ja kahdesti kaikkia muita vastaan. Lisäksi jollain järjestelmällä kuusi peliä, eri lohkojen joukkueita vastaan, jollain tasausjärjestelmällä. Eli 6x5 + 2x12 + 6 -> 60 runkosarja peliä.
Eli about nykyinen järjestelmä, mutta isommalla joukkuemäärällä ja paljon enemmän välisarjoihin painottuen? Urheilullisuuden riemuvoitto.
@Tshekki77 Molemmissa vaihtoehdoissa aivan liikaa pelejä samoja joukkueita vastaan. Vei oman mielenkiintoni jo siinä, joten sen enempää en jaksanut edes ajatuksen kanssa lukea. Tekisi runkosarjasta puuduttavan ja ei kiinnostaisi pahemmin seurata.
Liiga voitasiin jakaa viiteen divisioonaan, mutta näillä ei olisi muuta merkitystä kuin, että divisioonan muut joukkueet kohdattaisiin 5 kertaa, muut Liiga-joukkueet puolestaan neljä kertaa. Ottelumäärä ei tippuisi kuin kahdella tässä tapauksessa.
Voisiko Geishan tilalla olla joku miehekkäämpi patukka? Bounty, Mars tai Tupla?Snickers lohko
Twix lohko
Geisha lohko
Voisiko Geishan tilalla olla joku miehekkäämpi patukka? Bounty, Mars tai Tupla?
Suffeli!
Tietysti jossain määrin tämän voi nähdä ongelman siirtämisenä, kun B-sarjasta putoaminen muodostuisi suuremmaksi katastrofiksi kuin A-sarjasta putoaminen. Näkisin kuitenkin, että tämä olisi pehmeämpi pudotus kuin nykyinen Liigan ja Mestiksen välinen kuilu.
Tämä voisi olla se järkevin ratkaisu, ja passaisi mulle varsin hyvin. Se vaan on tavallaan karua lyödä ovi "lopullisesti" säppiin joiltain jengeiltä.Toisaalta jos meillä olisi jo putoamisia ja nousemisia A:n ja B:n välillä, niin tarviiko sen sarjan olla auki vielä siellä B:n alapuolella? Vai pitäisikö Suomessa olla vaan selvä raja (varsinkin tuollaisen muutoksen jälkeen) täysammattilaissarjojen ja muilla sarjojen välillä?
Mä pidän lähtökohtaisesti karsintasarjoja ongelmallisina, kun yhdellä osapuolella on pelkästään hävittävää ja toisella pelkästään voitettavaa. Tämä yhdistettynä siihen, että osa pelaajista on vaihtamassa seuraa joka tapauksessa, aiheuttaa tavallaan vääristyneen kilpailuasetelman. Siksi omassa mallissani nousut ja putoamiset A<->B välillä tapahtuvat suoraan. Toki toinen vaihtoehto on sitoa pudotuspelit ja sarjanousut yhteen, mutta itse pidän enemmän tuosta esittämästäni mallista.Aikalailla samanlaista ehdottelin tuossa jokunen vuosi sitten, toki sillä erotuksella, että b:stä alaspäin oli sarja kiinni ja kevään pudotuspeleihin olisi päässyt a:sta seitsemän ja b:n paras (joka samalla olisi kuitannut paikan seuraavalle kaudella a:han) ja sitten a:n 8., 9. ja 10. sekä B:n 2., 3. ja 4. olisivat pelanneet karsintasarjan kahdesta viimeisestä paikasta a:ssa seuraavaksi kaudeksi. Tällä mallilla aina vähintään yksi joukkue olisi vaihtunut ja parhaimmillaan kolme.
Toisaalta jos karsintasarjat ovat menneen ajan lumia (kun Ruotsissakin, josta moni siis aina hakee syytä sille, että Suomeenkin pitää saada avoimet sarjat, luovuttiin siitä "tarunhohtoisesta" kvalserienistä), niin voisihan nuo karsinnatkin hoitaa pudotuspelimallilla. Eli karsintapudotuspeleihin menisi a:n 8.-10. ja b:n 2.-6. ja käytännössä finalistit sitten lunastaisivat paikan seuraavan kauden a:ssa.
Karsintoja perustellaan urheilullisuudella ja sitten ollaan lyömässä ovia säppiin, mutta alempaa. Mistä ne siellä alemmissa sarjoissa pelaavat vai lopetetaanko ne kokonaan? Ei millään pahalla muutamia uudistushaluisia kohtaan, mutta voisi kai näissä ehdotuksissa olla jotain logiikaa ja järkeäkin eikä vain heitellä ilmoille ehdotuksia vain koska pitäisi saada joku muutos.Toisaalta jos meillä olisi jo putoamisia ja nousemisia A:n ja B:n välillä, niin tarviiko sen sarjan olla auki vielä siellä B:n alapuolella? Vai pitäisikö Suomessa olla vaan selvä raja (varsinkin tuollaisen muutoksen jälkeen) täysammattilaissarjojen ja muilla sarjojen välillä?
Karsintoja perustellaan urheilullisuudella ja sitten ollaan lyömässä ovia säppiin, mutta alempaa. Mistä ne siellä alemmissa sarjoissa pelaavat vai lopetetaanko ne kokonaan? Ei millään pahalla muutamia uudistushaluisia kohtaan, mutta voisi kai näissä ehdotuksissa olla jotain logiikaa ja järkeäkin eikä vain heitellä ilmoille ehdotuksia vain koska pitäisi saada joku muutos.
Mä ymmärrän kyllä molempia näkökantoja. Avoimen sarjan isoin ongelma nykypäivänä on se, että Liiga on ammattilaissarja ja Mestis puoliammattilaissarja. Liigan avaaminen ei tee kaikista mestisorganisaatioista automaattisesti riittävän tasokkaita, eikä Mestiksestä ammattilaissarjaa. Ongelma tässä on se, että puoliammattilaissarjassa paraskaan organisaatio ei pysty toimimaan samantasoisella budjetilla kuin ammattilaissarjassa. Nousun ja putoamisen yhteydessä tapahtuu niin lyhyessä ajassa radikaali budjetin muutos, että noussut joukkue hyvin todennäköisesti putoaa seuraavana vuonna takaisin, ja pudonnut joukkue joutuu sopeuttamaan menojaan rajusti.Karsintoja perustellaan urheilullisuudella ja sitten ollaan lyömässä ovia säppiin, mutta alempaa. Mistä ne siellä alemmissa sarjoissa pelaavat vai lopetetaanko ne kokonaan? Ei millään pahalla muutamia uudistushaluisia kohtaan, mutta voisi kai näissä ehdotuksissa olla jotain logiikaa ja järkeäkin eikä vain heitellä ilmoille ehdotuksia vain koska pitäisi saada joku muutos.
Onneksi se on juurikin näin helppoa! Hiphei.Faneille pelataan. Tämä on urheilua.
Hyväveliverkosto kiinni.
Liiga auki.
Ässät jatkaisi sarjassa, mikäli karsija ei pysty lunastamaan liigapaikkaansa.Samaan aikaan Ässät joutuisi todennäköisesti konkurssin partaalle putoamisen johdosta.
Mikä tässä tilanteessa olisi oikea ratkaisu ja millä tavoin se edistäisi asioita näiden sarjojen osalta?
Lisätään tähän vielä että ketä pelaajia se KeuPa saisi siellä toukokuun kynnyksellä riveihinsä? Ässien putoajajoukkueen "jatkajat", eli ne jotka ei kelpaa muille, mutta ovat tasoltaan riittäviä Liigaan? Olisiko KeuPalla toukokuussa se kummisetä lyömässä miljoonaa kiinni toimintaan, koska itse toiminta voisi kasvaa vasta seuraavalle kaudelle, mutta rahaa tarvittaisiin heti. Vai pelattaisiinko siis seuraavalla kaudella Liigaa sillä Mestis miehityksellä? Kuinka realistista olisi menestyminen Mestis pelaajilla ja parilla vahvistuksella 60 ottelun runkosarjassa?Minäkin toivoisin, että liiga voitaisiin avata ja Mestiksestä löytyisi jengejä, jotka kaikki kykenevät tilaisuuden tullen vastaanottamaan liigapaikan.
Esitän kuitenkin nyt kysymyksen niille, joiden mielestä liigan avaaminen on helppo ratkaisu kaikkiin ongelmiin.
Mitä tapahtuisi, jos vaikkapa viime kaudella Mestiksen mestaruuden voittanut KeuPa päätyisi karsimaan liigapaikasta tämän kauden liigajumbon, eli Ässien kanssa ja KeuPa vieläpä voittaisi karsinnat?
KeuPan halli riittää hädin tuskin edes Mestiksessä pelaamiseen, eikä sillä missään nimessä voi pelata liigaa. Keuruulle tarvittaisiin siis uusi halli ja tietysti muutenkin järjetön määrä lisää rahaa. Suomeksi sanottuna KeuPa ei kykenisi nousemaan liigaan mitenkään, eikä asiasta tarvitsisi edes keskustella.
Samaan aikaan Ässät joutuisi todennäköisesti konkurssin partaalle putoamisen johdosta.
Mikä tässä tilanteessa olisi oikea ratkaisu ja millä tavoin se edistäisi asioita näiden sarjojen osalta?
Tämä esimerkki kuvastaa tilannetta, joka olisi lähes poikkeuksetta jollain tasolla edessä, vaikka KeuPan tai Ässien tilalle vaihdettaisiin eri joukkueita kyseisistä sarjoista.
Näinpä, vaikka halli olisi liigakelpoinen, niin nousun myötä tarvittaisiin paljon lisää rahaa ja isoja organisaatiomuutoksia, sekä jostain pitäisi ne pelaajatkin vielä löytää, joilla voi uskottavasti liigaa pelata. Ja liigaosakekin pitäisi saada maksuun.Lisätään tähän vielä että ketä pelaajia se KeuPa saisi siellä toukokuun kynnyksellä riveihinsä? Ässien putoajajoukkueen "jatkajat", eli ne jotka ei kelpaa muille, mutta ovat tasoltaan riittäviä Liigaan? Olisiko KeuPalla toukokuussa se kummisetä lyömässä miljoonaa kiinni toimintaan, koska itse toiminta voisi kasvaa vasta seuraavalle kaudelle, mutta rahaa tarvittaisiin heti. Vai pelattaisiinko siis seuraavalla kaudella Liigaa sillä Mestis miehityksellä? Kuinka realistista olisi menestyminen Mestis pelaajilla ja parilla vahvistuksella 60 ottelun runkosarjassa?