Detroit (1) - Pittsburgh (2) Playoffs 2008, Stanley Cup- finaali

  • 48 750
  • 228

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
2-0

Upea voitto otettiin taas ja johdetaan sarjaa 2-0. Detroit on muuten johtanut jokaista tämän kauden sarjaansa 2-0 voitoin.

Stanley Cup finaali historian aikana vain yksi joukkue on noussut 0-2 tappio tilanteesta mestariksi 31 yrityksestä.

Kotisaldo on nyt siis 9-1 ja jos peliä johdetaan 2 erän jälkeen saldo on 13-0.

13-3 on saldo jos voitetaan laukaukset ja ensimäisen erän maalit ovat Detroitille 25- 8.

Toivottovasti joku ymmärsi nämä tilastot.

Stuart oli mielestäni ottelun paras pelaaja. 1+1 saldo ja +3 kertoo jo jotain mutta Stuartin kohdalla on sanottava se että tilastot eivät kerro miehen otteista juurikaan mitään. Mies tekee oikeastaan kaiken jäällä oikein. hieman tehokkaampihan mies saisi olla mutta mitä sen sitten on väliä jos muut pakit hoitavat pisteiden tekemisen.

Stuart on viime päivinä antanut rivien välistä ymmärtää että viihtyy erittäin hyvin Detroitissa ja jatkosopimuksen tekeminen on lähellä. Siis tottakai pelataan pelit ensin alta pois mutta en ihmettelisi yhtään vaikka Stuart ei sinne UFA markkinoille edes lähtisi. Miksi lähteä hyvästä organisaatioasta pois kun niitä on Stuartkin jo jonkin verran urallaan nähnyt. Joka tapauksessa Hollandilla on kova tehtävä pitää Stuart meillä.

Toinen Illan parhaimmista pelaajista on myös ilman jatkoa. Nimittäin Filppula. Mutta uusimman veikkaajan jutun mukaan olen aivan varma että jatkosopimus syntyy. Ja Valtteri tienaa ensikaudella näitten näyttöjen mukaan tuollaisen 2 - 2,5 milliä kaudesta. Ylihinta tai ei niin Valtteri on sen ansainnut. Joka tapauksessa tämä Valtterin uhkapeli jatkosopimusen tekemisen lykkäämisestä playoffien jälkeen näyttää kantavan hedelmää. Nyt Valtteri nousi tehoillaan 1+1 tämän kauden parhaaksi suomalaiseksi playoff pistemieheksi. Ei huono saavutus.

Filppula oli pelasi toisen kerran peräkkäin uran parhaansa pelinsä. Ei uskoisi että miehellä on polvessa tällä hetkellä jotain pikkuvamman tynkää. Ei se meno ainakaan jäällä siltä näytä.

Osgood oli taas aivan jäätävä. 41 torjuntaa kahdessa pelissä, 2 nollapeliä peräkkäin,137 min 33 sek ilman päästettyä maalia ja mahdollinen Conn Smythe ehdokkuus on huima saavutus.

Zeta on aika lähellä seuraennätystä. Eilisen syöttöpisteen ansiosta miehellä on siis 23 playoff pistettä. Vain nämä kaksi herraa on Zetan edellä 1 pisteellä.

Fedorov 24 p. v.1995
Yzerman 24 p. v.1998

Toivotaan että ennätys menee jo rikki tuossa Finaali 3 mutta kyllähän nuo Zetan pisteet vain CS Trophyltä hieman haiskahtavat. Ja jos joku haluaa vinkua että ei se CS mene aina pistepörssin voittajalle niin lueppas seuraava.

Pojot: 18 12+11=23p
Teholukema : +16
3 voittomaalia
2 Alivoimamaalia

Tuo teholukema varsinkin vakuuttaa minut. NHL playoffien tehopörssi on muuten hemmetin tylsää luettavaa:

1 Henrik Zetterberg +16
2 Pavel Datsyuk +13
3 Niklas Kronvall +13
4 Brad Stuart +12
5 Johan Franzen + 12
6 Nicklas Lidstrom + 9
7 Mikael Samuelsson + 8

Datsyuk on pistettä tässä sarjassa vielä mutta onneksi tekee sitten kaikki muut asiat todella hyvin. Datsyuk ei muuten ole tehnyt vielä yhtään maalia kotipeleissä mutta vieraissa on syntynyt sitten 9 kpl. Joskohan Game 3 tämä putki jatkuisi ja tuo ensimmäinen menisi rikki.

Babcock lupasi lehdistötilaisuudessa että Detroit tulee ensipelissä pelaamaan paremmin kuin nyt. Hieman pelottavalta tuo kuulostaa muitten fanien korvissa!

Samuelsson palasi sitten omalle tasolleen ollen umpipaska. Tosin tämä johtuu osittain siitä että Babcock päätti nostaa Sammyn takaisin 2 ketjuun missä mies ei vain pärjää. Takaisin 3 ketjuun vain. Ja varsinkin kun nyt näyttää siltä että Babcock peluuttaa vain 3 ketjua 4 ketjun ollessa jäällä vain silloin tällöin.

Lilja oli kyllä aivan paska. Palasi Sammyn tavoin tasolleen. 3 hirveää kiekon menetystä joista pahin oli tottakai tuo 3 vs 1 hyökkäykseen johtanut kiekon menetys. Lilja selvisi nyt pälkähästä kun siitä tilanteesta ei tullut maalia mutta on vaikea uskoa että Liljan mikään NHL joukkue ensi kaudeksi UFA markkinoilta palkkaisi. Cheliosta kyllä kaipailen takaisin.

Roberts yritti parhaansa mukaan herätellä omiaan mutta jotakin Pingviinien on oikeasti tehtävä. Kokoonpanomuutoksilla se Robertsin palatessa tuskin enään onnistuu mutta miten olisi ketju muutokset?

Esim. Crosby ja Malkin samaan ketjuun? Koska jotakin Malkin nyt kaipaa koska mies on ollut umpipaska. 2 pelissä vain 1 veto kohti maalia ja -3 teholuku. Nämä luvut ei todellakaan ole HART ehdokkaan tasoa.

Jotakin on tehtävät koska Pingviinit ei ole tehnyt maalia n. 136 minuuttiin playoffeissa.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jos Detroit johtaa kolmatta peliä kahden erän jälkeen jollain parilla kolmella maalilla, niin minä tekisin Babcockina sellaisen vedon että vaihtaisin Hasekin Osgoodin tilalle. Hyvinä puolina näkisin tässä sen, että tällöin maalivahdin ajelulta vietäisiin aika täysin pohja sillä tiedossa on tuossa tilanteessa siihen helposti mennään (plus Hasek osaa antaa tarvittaessa takaisinkin). Näiden lisäksi Osgood saisi hieman lepoa ja Hasek tuntumaa ja hieman kauden aikana ansaitsemaan arvostustakin.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Jos Detroit johtaa kolmatta peliä kahden erän jälkeen jollain parilla kolmella maalilla, niin minä tekisin Babcockina sellaisen vedon että vaihtaisin Hasekin Osgoodin tilalle. Hyvinä puolina näkisin tässä sen, että tällöin maalivahdin ajelulta vietäisiin aika täysin pohja sillä tiedossa on tuossa tilanteessa siihen helposti mennään (plus Hasek osaa antaa tarvittaessa takaisinkin). Näiden lisäksi Osgood saisi hieman lepoa ja Hasek tuntumaa ja hieman kauden aikana ansaitsemaan arvostustakin.


Hassua, sillä itsellä oli mielessä sama mutta en sitä muistanut tuohon pitempään pohtimisviestiini laittaa. Tosin sillä erotuksella että Hasek pelasi sitten vielä Game 4:kin.

Mutta jotenkin vain tuntuu siltä että Osgood ei sieltä mihinkään lähde edes vaikka johdettaisiin peliä 0-5.
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Franzén on kommentoinut Robertsin toimia näin:



Huumori lentää ja karavaani kulkee. Detroit Newssistä oli poimittu tuo teksti.

Jossakin lähteissä on jo kaivettu esiin salaliittoteorioita, että Franzénilla ei ole edes mitään aivotärähdystä koskaan ollutkaan, vaan oikeasti rannevamma. Scotty Bowman -savuverhoa parhaimmillaan, mene ja tiedä?

Paljon mahdollista. Playoff-tiedotuspolitiikkaa. "Jalka ranteesta poikki", sanoi aikanaan Niemisen Ville kuvaavasti tästä pleijareiden aikaisesta kusetuksesta.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Tinkezione, pari pointtia:

1) Dump and chase. Niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin, se ei todellakaan ole helppoa tai yksinkertaista. Esa Tikkasta ei kannata uskoa ihan jokaisessa asiassa. Jotta dumb and chase saataisiin onnistumaan - eli siis kiekko päätyyn ja perään -> painetta pakeille -> kiekonriistoja -, monen asian pitää onnistua, tai vastaavasti vastustajalta epäonnistua.

En jaksa kaikkia strategisia pointteja tähän raapustaa, mutta näin pääpiirteittäin voin mainita, että Detroitin kärkikarvaus on aktiivista, erinomaisesti organisoitua, ja sen suorittaa järkevät ja hyvin luistelevat pelaajat. Tähän kun yhdistyy vielä pakkien liikkuvuus ja pelinlukutaidot, sekä alimman hyökkääjän, sentterin, yleensä hyvät pelinluvut, on Wingsin ohjauspeli liigan aukotonta, toimivinta, ja yksinkertaisesti parasta.

Tuohon tulisi vielä lisääkin pointteja jos jaksaisi vain kirjoittaa, joten jo tähän vaiheeseen summasummarum; dump and chasea ei todellakaan ole helppoa suorittaa Wingsin tasoista nippua vastaan. Kriteerinä olisi päästä rintamassa yli keskiviivan, jotta sitä limppua edes kannattaa päätyyn heittää (pitkän kiekon pelko -> ei saa vaihtaa kenttää), ja rintamassa jotta hyökkääjät sinne ehtisivät painetta antamaan (yksinäisellä sudella ei pitkälle pötkitä).

2) Toinen vaihtoehto olisi sitten kiekkokontrollin kautta eteneminen hyökkäysalueelle, eikä tämäkään toimi Wingsia vastaan. Se taitotaso, luisteluvoima ja älykkyys on Wingsin rosterissa niin huimaa luokkaa, ettei Malkinitkaan sieltä sisään tuosta vaan seilaile, toisin kuin Idässä hänellä oli tapana. Ja tämän Pens on uskoakseni huomannut.

Predators potki ihan hyvin Detroitia vastaan, kiitos terävän, nopean ja suhteellisen taitavan pelaajiston, sekä Trotzin iloisen pelisysteemin, mutta Avs oli täysi vastaantulija, eikä Dallaskaan kovin kummoisesti pärjännyt. Pensin kypsyys ja puolustajien kiekollinen peli ei vain riitä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eipä ollut yllätys, että juuri Predators osasi pistää Wingsille parhaiten kampoihin. Hehän ovat päässeet vastalääkkeitä lukuisissa divaripeleissä eniten harjoittelemaan. Vaikeinta oli juurikin tällä kaudella matsit divarijoukkueita vastaan, jotka tietävät tasan tarkkaan, miten Wings pelaa.

Red Wings on siis pysäytettävissä, mutta se vaatii useiden, yli kymmenien otteluiden kokemuksen sopeutua heidän pelitapaansa vastaan. Yhtä lailla miten se Wingsin kolmen vuoden ajan opeteltu pelitapa toimii kuin ajatus, pitää vastustajan oppia lukemaan nuo ajatukset. Ja se onnistuu vain pelaamalla riittävästi heitä vastaan.

Ei siis ihme, että vähäisten keskinäisten kohtaamisten takia Pittsburghissa ollaan huuli pyöreänä, eikä heillä taida olla riittävästi aikaa oppia Wingsin pelitapaa ja pelaamista sitä vastaan enää tämän ottelusarjan aikana.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
On The Fly:ssä studiomiehitys osuvasti heitti, että "kaikki odottavat Pensin pelin parantuvan oleellisesti, kun joukkue palaa kotikaukaloon, mutta kuka on sanonut, että Detroitin pelin taso laskisi vieraskaukalossa?".

Tulee varmasti huikea 3.finaali ja satavarmasti värikäs otteluseurantaketju ; ) Pens tulee satavarmasti kaikkitaieimitään asenteella ensimmäiset viisi minuuttia. Sen hurmoksen kun Detroit tappaa ja iskee 0-1 taululle ennen erätaukoa, sitten alkaa näyttämään enemmän kuin hyvältä. Kaksi otteluhan Pittsburghissa pelataan (ahaa...) ja tuskin olen ainoa Red Wings fani joka toivoisi tuon reissun voittoprosentiksi jäävän 50,0 ; )

Mestaruus ei ole vielä Detroitin. Vielä ei juhlita. Mutta silti...

...kysyn tämän kysymyksen, kun tuossa aiemmin pohdittiin Hasekin heittoa maalinsuulle johonkin otteluun. Miten menee maalivahtien osalta tämä "nimi kannuun" sääntö? Muistanko oikein, että saadakseen nimensä kannuun pitää pelata runkosarjasta vähintään puolet otteluista ja/tai vähintään yksi finaali? Miten tuo sääntö menee maalivahtien osalta koska Hasekin kohdallahan tuo sääntö ei täyttyisi jos samaa sovellettaisiin, olettaen, että Detroit voittaa kannun ja Hasek ei pelaisi minuuttiakaan finaaleissa?

Vertailua Babcockin 2003 Anaheimiin finaaleissa tämän kevään Pittsburghiin...
http://www.nhl.com/nhl/app?articleid=364505&page=NewsPage&service=page
 

ipaz

Jäsen
...kysyn tämän kysymyksen, kun tuossa aiemmin pohdittiin Hasekin heittoa maalinsuulle johonkin otteluun. Miten menee maalivahtien osalta tämä "nimi kannuun" sääntö? Muistanko oikein, että saadakseen nimensä kannuun pitää pelata runkosarjasta vähintään puolet otteluista ja/tai vähintään yksi finaali? Miten tuo sääntö menee maalivahtien osalta koska Hasekin kohdallahan tuo sääntö ei täyttyisi jos samaa sovellettaisiin, olettaen, että Detroit voittaa kannun ja Hasek ei pelaisi minuuttiakaan finaaleissa?

NHL.com

To have one's name engraved on the Stanley Cup certain requirements must be met. A player must have at least 41 games played with the club or one game played in the Stanley Cup Finals. However, in 1994 a stipulation was added to allow a team to petition the Commissioner for permission to have players' names put on the Cup if extenuating circumstances prevented them from being available to play.
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
...kysyn tämän kysymyksen, kun tuossa aiemmin pohdittiin Hasekin heittoa maalinsuulle johonkin otteluun. Miten menee maalivahtien osalta tämä "nimi kannuun" sääntö? Muistanko oikein, että saadakseen nimensä kannuun pitää pelata runkosarjasta vähintään puolet otteluista ja/tai vähintään yksi finaali? Miten tuo sääntö menee maalivahtien osalta koska Hasekin kohdallahan tuo sääntö ei täyttyisi jos samaa sovellettaisiin, olettaen, että Detroit voittaa kannun ja Hasek ei pelaisi minuuttiakaan finaaleissa?

Olettaisin, että pelaavassa kokoonpanossa oleminen riittää. Eikös kakkosveska noin lähtökohtaisesti saa nimensä kannuun kuitenkin? Eli jos ei ole healthy scratch tai loukkaantunut, niin nollakin sekuntia jäällä on peli.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
...kysyn tämän kysymyksen, kun tuossa aiemmin pohdittiin Hasekin heittoa maalinsuulle johonkin otteluun. Miten menee maalivahtien osalta tämä "nimi kannuun" sääntö? Muistanko oikein, että saadakseen nimensä kannuun pitää pelata runkosarjasta vähintään puolet otteluista ja/tai vähintään yksi finaali? Miten tuo sääntö menee maalivahtien osalta koska Hasekin kohdallahan tuo sääntö ei täyttyisi jos samaa sovellettaisiin, olettaen, että Detroit voittaa kannun ja Hasek ei pelaisi minuuttiakaan finaaleissa?
En tiedä, miten menee yleisesti ottaen maalivahtien osalta, mutta Hasekillahan ei ole hätää, sillä hän pelasi runkosarjassa 41 ottelussa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olettaisin, että pelaavassa kokoonpanossa oleminen riittää. Eikös kakkosveska noin lähtökohtaisesti saa nimensä kannuun kuitenkin? Eli jos ei ole healthy scratch tai loukkaantunut, niin nollakin sekuntia jäällä on peli.

Ei NHL:ssä kakkosmaalivahti saa merkintää ottelusta, jos ei pelaa sekuntiakaan. SM-liigan maalivahtien ottelutilastothan on juuri päinvastaisen toiminnan takia raiskattu aivan pieleen.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Onkohan Jari "Kaakku" Kaarela nyt ihan kartalla näiden NHL:n pleijareiden suhteen? Aika ihmeellinen lausunto Iltalehden haastattelussa Osgood-Hasek tilanteesta.

Lainaus...
http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/200805277710130_jk.shtml

- Nyt se äijä todella punnitaan. Jos Osgood mokaa avausottelussa, hän tuskin saa toista mahdollisuutta, arvioi Suomen johtaviin maalivahtivalmentajiin kuuluva HPK:n Jari Kaarela
"Hän tuskin saa toista mahdollisuutta". Siis täh? Meinaako Kaarela, että jos Osgood ensi yönä pelaisi heikon ottelun, Hasek pelaisi game nelosessa ja Kaarela luottaa siihen, että Hasek ei enää paikastaan luopuisi, vai miten te ymmärrätte ton? Eihän toi nyt (taas kerran) maailmaa mullistava asia ole, kun joku Kaarela antaa lausuntoja, mutta pisti vaan ihmetyttämään.

Aika pahasti saa Osgood mokata, että Babcock turvautuisi tässä vaiheessa kevättä enää Hasekkiin, sen verran vakuuttavasti Osgood on kuitenkin pelannut. Ihmettelen edelleen myös kirjoituksia, joissa Osgoodin panosta joukkueelle vähätellään, "helppoa tuollaisen joukkueen maalilla on pelata ja voittaa otteluita". Mitä viimeisen viikon aikana joukkueen pelaajilta on kysytty, kaikki ovat heti ensimmäisenä korostaneet Osgoodin tärkeyttä ja huikeita otteita, galluppi jos pidettäisiin niin joukkueen sisäisen MVP-palkinnon voittaisi Osgood. Tämän hetkisessä Conn Smythe rankingissani (Detroitin voittaessa mestaruuden) Osgood on kirkkaasti top kolmosessa.

Ai joo, piti käydä antamassa myös oma panos Detroitin suoritukseen ensi yöksi. Pitkävetoon Pittsburgh ykkönen, allekirjoittaneen tuurilla tämä on toiminut lähes aina ja toivottavasti toimii ensi yönäkin : )
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Jossakin lähteissä on jo kaivettu esiin salaliittoteorioita, että Franzénilla ei ole edes mitään aivotärähdystä koskaan ollutkaan, vaan oikeasti rannevamma. Scotty Bowman -savuverhoa parhaimmillaan, mene ja tiedä?
Heh, Markkasen loukkaantumisen aikaan puhuttiin heti, kuinka Shedden ei pohjoisamerikkalaiseen tapaan paljasta Markkasen vamman oikeata laatua, nyt kun Franzen oli loukkaantunut, selitykset aivotärähdysmäisistä oireista uskottiin heti. :)

Onpa ollul hienot pelit Detroitilta, on ollut hieno herätä aamulla töihin, kun on ensiksi käynyt katsomassa ottelun tulokset. :)
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Game 3

Ensi yönä sitten ratkaiseva peli koko sarjan kannalta, näin uskallan väittää. Jos Pens häviää vahvalle Wingsille ensi yönä kolmannen kerran, vie Detroit kannun suoraan neljässä pelissä, mutta jos Pens pystyisi yltämään kotijäällään voittoon, merkitsisi se vielä hienoa ja tasaista sarjaa.

Peli menemään boksille ja töiden jälkeen telkun ääreen... toivotaan, ettei kukaan möläyttele tulosta töissä...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onkohan Jari "Kaakku" Kaarela nyt ihan kartalla näiden NHL:n pleijareiden suhteen? Aika ihmeellinen lausunto Iltalehden haastattelussa Osgood-Hasek tilanteesta.

Lainaus...
http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/200805277710130_jk.shtml

"Hän tuskin saa toista mahdollisuutta". Siis täh? Meinaako Kaarela, että jos Osgood ensi yönä pelaisi heikon ottelun, Hasek pelaisi game nelosessa ja Kaarela luottaa siihen, että Hasek ei enää paikastaan luopuisi, vai miten te ymmärrätte ton? Eihän toi nyt (taas kerran) maailmaa mullistava asia ole, kun joku Kaarela antaa lausuntoja, mutta pisti vaan ihmetyttämään.

Aika pahasti saa Osgood mokata, että Babcock turvautuisi tässä vaiheessa kevättä enää Hasekkiin, sen verran vakuuttavasti Osgood on kuitenkin pelannut. Ihmettelen edelleen myös kirjoituksia, joissa Osgoodin panosta joukkueelle vähätellään, "helppoa tuollaisen joukkueen maalilla on pelata ja voittaa otteluita". Mitä viimeisen viikon aikana joukkueen pelaajilta on kysytty, kaikki ovat heti ensimmäisenä korostaneet Osgoodin tärkeyttä ja huikeita otteita, galluppi jos pidettäisiin niin joukkueen sisäisen MVP-palkinnon voittaisi Osgood. Tämän hetkisessä Conn Smythe rankingissani (Detroitin voittaessa mestaruuden) Osgood on kirkkaasti top kolmosessa.

Siis tuo juttuhan oli tehty ennen ensimmäistäkään finaalipeliä. Hyvin silti ovat tähän asti ennustaneet metsikköön.

Sankareita ja imureita

NHL:n loppuotteluiden suurin kysymysmerkki on Detroitin maalivahtipeli. Vaikka joukkue on tehnyt vuosien saatossa loistavia hankintoja ja varannut suurilla numeroilla huippupelaajia, joukkueen maalivahtiosasto on homeessa. Autokaupungin joukkueen veskarit ovat Chris Osgood, 35, ja Dominik Hasek, 43.

Hasek aloitti pudotuspelit, mutta heikosti sujuneet matsit pakottivat Detroitin valmennusjohdon laittamaan maalinsuulle ikuiseksi kakkosveskariksi leimatun Osgoodin. Kypäräpäinen vahti vei Detroitin mestariksi kymmenen vuotta sitten, ja on nyt pelannut pudotuspelit mainiosti 93,1 torjuntaprosentilla, mutta...

- Nyt se äijä todella punnitaan. Jos Osgood mokaa avausottelussa, hän tuskin saa toista mahdollisuutta, arvioi Suomen johtaviin maalivahtivalmentajiin kuuluva HPK:n Jari Kaarela.

Pittsburghin maalia vartioi Marc-Andre Fleury, joka johtaa pudotuspelien torjuntaprosenttitilastoa luvuilla 93,8.

- Katselin muutama vuosi sitten nuorten kisoissa, että tuosta kaverista ei tule huippuveskaria. Viime vuosina hän on kehittynyt kovasti, mutta vasta nyt hänet testataan tosipaikassa.

- Siitä olen kuitenkin vakuuttunut, että Pittsburgh vie maalivahtien taistelun, Kaarela kokee.

"Kypäräpäinen vahti (Osgood)" - niinhän ne yleensä, Santtu syönyt sieniä, kuten tavallisesti?

"Fleurystä ei tule huippuveskaria" & "Pittsburgh vie maalivahtien taiston" - ihan perus typeryysanalyysi vanhojen legendojen pohjalta. Jatkoaika onneksi valotti Osgoodin uutta tulemista hienolla kolumnillaan.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
"Kypäräpäinen vahti (Osgood)" - niinhän ne yleensä, Santtu syönyt sieniä, kuten tavallisesti?

Ehkä Santtu tarkoitti, että kun muut maalivahdit pelaa maskilla, Osgoodin vanhan mallin kypärä on sitten kypärä. Tosin eiköhän se maskikin ole kypärä, kypärä lienee = päätä iskuilta suojaava päähine?

Ehkä järkevin viesti mitä olen kirjoittanut Jatkoaikaan, ikinä : )

Jännitys nousee, rapiat 150 minuuttia vielä ja sitten putoaa kiekko jäähän teräskaupungissa...
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Siis tuo juttuhan oli tehty ennen ensimmäistäkään finaalipeliä.

Tosiaan, niinpäs onkin. Outoa, että juttu kuitenkin julkaistiin 27.5 eli tiistaina, kahden pelatun finaalin jälkeen. Toisaalta voitetun Dallas sarjan jälkeen ei tuollaisia lausuntoja Osgood silti olisi ansainnut. Väitän, että Kaarela veti ton lausunnon aika mutulla, tuskinpa on kauheasti seurannut Detroitin taivalta Stanley Cupissa 2008. Ja seuraamisella tarkoitan pelien katsomista tv:stä, ei pelkästään teksti-tv:n tai lehtien otsikoiden lukemista.
 

TML

Jäsen
Kolmas peli takana ja kuten ounastelinkin, aivan uusi Penguins-ryhmä kotiotteluun marssi. Ihan ensi hetkistä lähtien ei peli ollut hallussa, mutta avauserän toinen puolikas mentiin Pens-tahdissa ja tätä jatkui kolmanteen erään. Kolmas erä oli kuten odotettuakin, Wings-painotteinen ja tasoitusta haettiin. Helvetin hyvä että Hall teki maalin ja voitto lopulta tuli.

Pens-ryhmästä ei heikkoja lenkkejä tänään näkynyt. Sidney osoitti mikä on miehiään tehoilla 2+0. Malkin myös piristyi ja oli taitava mutta myös uhrautuva.
Brooks Orbik ajoi taas kaikkea liikkuvaa, saman teki viimeinen spartalainen, jonka loistava karvaus mahdollisti voittomaalin. SOTURIIIII!!!!
Hall oli lopussa koko ajan jäällä ja miksei. Osaa puolustusvelvoitteet loistavasti ja onnistui myös toisessa päässä. Nappisuoritus!

Ehkä kuitenkin paras pelaaja Pensiltä oli Marian Hossa, joka pelasi loistavasti molempiin suuntiin. Riisti kiekkoja loistavasti ja tehoja syntyi hyökkäyspäässäkin.


Wingsiltä ei voi liikaa kehua Zeta-Dats -kaksikkoa joka pelasi ensinnäkin helvetisti ja pelasivat vielä helvetin hyvin. Franzen oli myös pätevä.

Sarja sai piristyksen mutta jälleen ensi peli on selkä seinää vasten Pensillä. JL on vaan niin paha paikka että iglu-matsit on hoidettava. Yleisö antaa kaiken mahdollisen tuen ja toivottavasti tämän pelin meno jatkuu seuraavassakin.

Kiitos Pens!
 

Conroy#22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tärpätti, Southeast Division Champions
Brooks Orbik ajoi taas kaikkea liikkuvaa, saman teki viimeinen spartalainen, jonka loistava karvaus mahdollisti voittomaalin. SOTURIIIII!!!!
Eipä taaskaan nussita, mutta hänen nimensä on Orpik. :) Komea vaihto oli kyllä tuo useamman taklauksen vaihto.
 

RDivis

Jäsen
Avausmaali oli Pensille elintärkeä. Putosi se iso apina selästä, kun nyt viimein sitten meni sisäänkin.

Seuraava peli sitten taas Iglussa, katsotaan kuinka käy, kun Pittsburgh on nyt saanut tukun itseluottamusta lisää tekemiseensä.
 

Rankaisija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago,KäRpät
Kummallista missä wingsien postaukset?! Niitä vissiin tulvi joka vaihdon jälkeen viime otteluissa. Uusi sarjahan tämä on ja purkin kotiottelutilasto on vieläkin järisyttävä.
Let's go Pens!!
 
Hyvä että Pinguins voitti, ettei tämän vuoden finaalit mennyt ihan läpihuuto jutuksi. Voitto ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että sunnuntai aamuna Pittsburgh on jälleen pakkovoiton edessä. Kotitilasto on sen verran vakuuttava, ettei se kotivoitto yllättäisi.

Sen avausmaalin merkitys on aivan järkyttävä, taaskin. Joten seuraavassa pelin alussa mennään varmasti huipputarkasti, kunnes jompikumpi tekee sen virheen, kuten tässä pelissä kävi.

Tulisikohan sittenkin se seitsemän pelin sarja..?! Itse veikkaan, että Detroit vie 4-2. Pinguins voittaa seuraavan, jonka jälkeen Detroit voittaa kotona ja sitten hakee tilastovoiton vieraissa.. Toivoisin toki että mennään seitsemään.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Sarjahan muuttui lähes jääkiekoksi ja oli viihdyttävää peliä läpi ottelun. Erityisesti Roberts ansaitsee kunniamaininnan otteistaan. Oli hauska lisä toisen erätauon haastattelu, jossa Gary hieman kierrellen vastaili kysymykseen NHL:n sääntömuutoksista. Kaveri on melkoinen dinosaurus nykysääntöjen suosimien riplaajien seassa.

Mitä mieltä muut ovat näistä maalineduspelaamisesta annetuista jäähyistä? Minua sylettää se kuinka helposti sieltä niitä jäähyjä nykyään annetaan ja myös kalastellaan. Toisaalta arvostan Holmströmin kaltaista maalineduspelaajaa, mutta toisaalta kaverin kädettömyyttä, jalattomuutta ja pehmeyttä muualla kuin maalin edessä hatuttaa katsella. Lisäksi hommassa alkaa jo olemaan kaatuilun makua ja pahinta showta ei todellakaan ole esittänyt Homer vaan eräät muut pelaajat näidenkin play offsien aikana. No, Homer on paikkansa ansainnut varsinkin yv:ssä.

Alussa näytti taas siltä, että Pittsburgh ei pääse hyökkäyssinisen yli vaan Detroit korjasi kiekon hyökkäys hyökkäykseltä itselleen ja aloitti nopean, kontrolloidun vastahyökkäyksen. Nyt Pingviinit pystyivät horjuttamaan Detroitin avasupeliä, joka on joukkueen lyhytsyöttöpelaamisen moottori ja saivat taistelemalla maalipaikkoja ja jäähyjä vastustajalle läpi ottelun. Tyyli vain on järkyttävän kuluttuva. Mielenkiintoista nähdä kuinka pitkälle Pingviinien bensa riittää tuolla pelillä.
 

karipelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Canucks, Jets
Olihan melkoinen MVP-vaihto Brooks Orpikilta...meteli Mellon Arenalla oli aivan käsittämätön jo kolmannen niitin jälkeen ja sen jälkeen mies vielä jakeli pari lisää.

Myös Datsuykin fyysisyys on yllättänyt. Malone avojäällä (tosin kyynerpäällä, mutta silti) pystyyn, kovia niittejä karvatessa pakeille ja muutenkin erittäin vahvaa peliä. Mies kommentoikin haastattelussa että "Dallas Drake has taught me how to hit".

Game 4:sta tulee huikea.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös