Detroit (1) - Pittsburgh (2) Playoffs 2008, Stanley Cup -finaali

  • 49 343
  • 226

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Detroit siirtyi 2-0 sarjassa johtoon totaalisen dominoinnin jälkeen. Detroitin on selvinnyt näistä kahdesta kotipelistä todella vähällä energialla. Penguins on kaadettu helposti kaksi kertaa puolustamalla tiiviisti ja tekemällä maali silloin kuin huvittaa. Suurimman osan ajasta peli on näyttänyt siltä, että Red Wings ihan oikeasti leikkii vastustajansa kanssa. Hyökkäyksiin ei olla edes jaksettu normaaliin tapaan lähteä, kun kaikki ovat tienneet, että homma hoituu muutenkin 100% varmuudella. Kaikesta huokuu se, että Detroit pystyisi vielä huomattavasti kiristämään otettaan hyökkäyspelaamisessa. Pittsburgh on ollut jokaisella pelin osa-alueella täysi vastaantulija. Ylivoima ei tosin toimi kummallakaan, mitä voidaan pitää melkoisena yllätyksenä.

Kenenköhän idea tämä Franzenin pään telominen on oikein ollut? Kyllähän turhautumisen ja asetelmien haun tulevaa varten ymmärtää, mutta Pittsburgin kolmannen erän toiminta ei osoittanut merkkiäkään vastustajan kunnioittamisesta. Varsinkin Gary Robertsin kaltaisen kokeneen "soturin" olisi luullut tietävän, missä ne kuuluisat rajat kulkevat. Päin vastoin tämä "viimeinen spartalainen", joka tuntui ainakin tähän päivään asti nauttivan kaikkien (myös minun) arvostusta, oli itse parhaansa mukaan yrittämässä tuhota Franzenin kautta. Homma kiehahti pahasti yli Pens-pelureilta ja siitä suurimman vastuun kantaa kaiken nähnyt Gary Roberts.

Ke-to yönä pelit jatkuvat Pittsburgissa. Varmasti ottelujen luonne tulee muuttumaan ainakin jonkin verran jo pelkästään Pensin kotiedun tuomien erikoisuuksien (vaihtooikeus, yleisö) turvin. Aika paljon pitää kuitenkin tapahtua, jos Pens aikoo tosissaan kolmannen ottelun voitosta kamppailla, mutta luultavasti näemme ainakin erilaista peliä kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Pitkin talvea on väännetty SM-liiga- ja MM-kisa-keskusteluissa siitä, mikä on pelikirjan osuus jääkiekko-otteluiden lopputuloksiin. Nyt on pelattu finaalisarjan kaksi ensimmäistä ottelua Detroitissa yhteismaalein 7-0 Detroitille. Mikä on ratkaissut: pelaajamateriaali, joukkuehenki, asenne vai pelikirja? Mikä näistä teki Detroitista niin ylivoimaisen Pittsburghiin verrattuna? Oma arvioini molemmat finaaliottelut nähneenä on, että Detroitin moderni hyökkäyspeli, mikä sisältää koko ajan valmiuden energiseen karvaus- ja ohjauspelaamiseen, ratkaisi nämä kaksi ensimmäistä ottelua Detroitille. Paremmalla pelikirjalla Detroit juhli yllättävän vahvasti Pittsburghia vastaan. Muut peliin vaikuttavat osa-alueet ovat finaalijoukkueiden osalta tasavertaiset.

Mielenkiintoista nähdä, mitä Michel Therrien keksii ensimmäiseen kotiotteluun Pittsburghin peliin, jotta Pittsburhg nousisi taistelemaan NHL-mestaruudesta. Se, mitä on tehtävissä, on tehtävissä pelikirjamuutosten ja peluuttamisen kautta.
 

M10

Jäsen
JP kirjoitti:
Red Wings antoi Pittsburghille oppitunnin siitä, miten läntisessä konferenssissa pelataan äärimmäisellä sykkeellä myös puolustussuuntaan.

Taitavan puolustuksensa ansiosta Wings pystyy pelaamaan rauhallista, kontrolloitua kiekonhallintapeliä kaikkia NHL-joukkueita vastaan. Pens puolestaan ei pysty siihen Detroitia vastaan, eikä olisi todennäköisesti pystynyt myöskään Dallasia, Coloradoa tai San Josea vastaan.

Näissä lainauksissa finaalisarjan ratkaisu on kiteytetty hyvin. Sarjahan on jo käytännössä ohi. Mikään joukkue ei tämän kevään Detroitia voita viidessä pelissä neljästi. Ei varsinkaan itäisen konferenssin joukkue.

Katsellessani idän pudotuspelejä aiemmin tänä keväänä, oli melko helppoa tehdä päätelmä, että siitä konferenssista ei kyllä mestaria tänä keväänä tule. Taitoa kyllä riittää, mutta kyllä se kuuluisa pelikirja vaan ratkaisee. PIT-PHI konferenssin finaali oli pahimmillaan sellaista honolulu-hockeyta, että ei olisi uskonut pelattavan konf. finaaleita. Väitän, että lännen ensimmäisen kierroksen sarja Anaheim-Dallas oli taktisesti kovempitasoisempaa peliä, kuin PIT-PHI.

Nyt on murhaavaa, että lännestä kurinalaisemmalla pelityylillä ja kehittyneemmällä pelikirjalla tulee finaaleihin pingviinejä vastaan joukkue, jolla on kaiken lisäksi yhtä paljon taitoa. Niin, ja sitä äärimmäisen tärkeää voittamisen kulttuuria. All this said and done, en yllättyisi vaikka tämä sarja menisi sweeppinä Hockeytowniin.

En muuten sano, että Dallas tai San Jose olisi vienyt finaalissa näin selvästi Pittsburghia. Noilla joukkueilla kun ei ole taitoa taas niin paljon, kuin Detroitilla tai Pittsburghilla. Silti SJ:n ja DAL:n kurinalainen viisikkopeli ja erinomainen maalivahtipeli olisivat tasoittaneet puntit idän mestaria vastaan ja finaalisarjasta olisi tullut erittäin tasainen.

Mutta kaikki edellisen kappaleen spekulaatio on turhaa. Tämän kevään pudotuspeleissä on vain yksi joukkue. 2008 mestari Detroit Red Wings.

Toivottavasti jinxasin tarpeeksi. En todellakaan toivo mestaruutta Detroitille, mutta faktat pitää myöntää.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Detroitin ylivoima tappaa mielenkiinnon.

Vakavammin puhuttuna toisessa pelissä Detroit jatkoi siitä mihin ensimmäisessä jäi. Se oli parempi taas erityisesti tasakentällisin ja erikoistilanteissa. No joo, itseasiassa Detroitin YV oli varsinkin loppua kohti varsin vaisua, tuntui että pitivät kiekkoa vain sillä ajatuksella että on parempi että kulloinkin vuorossa ollut Pingviini istuu jäähynsä loppuun niin on jo pelin ratkettua vähemmän typeryksiä koittamassa vahingoittaa Frantzenia ja muita.

Mitä Penguisin pelaamiseen tulee, niin äiti on opettanut että jos ei ole mitään kaunista sanottavaa, niin ei pidä sanoa mitään. Niinpä en sano Crosbystä, Malkinista, Hossasta, Sykorasta, Goncharista enkä Fleurystä mitään. Don Cherrystä sanon sen verran että selvästi tämä kiekkonero oli oikeassa kehuessaan Malonea joukkueen MVP:ksi. Kypsää fiksua peliä, hienoa asennetta eikä ollenkaan typeriä jäähyjä. Tosi voittaja.

Vaikka puhdas ja selvä voitto tulikin, niin en voi sano että olisin täysin tyytyväinen. Olisin kaivannut kostoa. Harmi että Detroitin joukkue on sillä tavalla väärin koottu että siitä ei löydy yhtään sellaista "arvokasta roolipelaajaa". Mistähän tähän aikaa vuodesta saisi jonkun niin huonon pelaajan ettei hänestä olisi kentällä kertakaikkiaan mitään hyötyä? Olisikohan Griffinsin nelosketjussa?

edit: sellaista asiaa vielä mietin että näinköhän Frantzenilla oikeasti on aivotärähdys ollut? Ei ole tapana playoffseissa avoimesti lehdistölle kertoa oikeita syitä poissaoloille ja kukaan ei nähnyt tai edes tiedä että missä tilanteessa tuo oikeasti tuli. Lisäksi miestä peluutettiin sitkeästi pelin loppuhetkillä, vaikka Penguinsin tarkoitus oli vain kolhia miestä päähän.'

edit2: hieno maali tekijänä Valtteri Filpulla
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mikä on ratkaissut: pelaajamateriaali, joukkuehenki, asenne vai pelikirja? Mikä näistä teki Detroitista niin ylivoimaisen Pittsburghiin verrattuna? Oma arvioini molemmat finaaliottelut nähneenä on, että Detroitin moderni hyökkäyspeli, mikä sisältää koko ajan valmiuden energiseen karvaus- ja ohjauspelaamiseen, ratkaisi nämä kaksi ensimmäistä ottelua Detroitille. Paremmalla pelikirjalla Detroit juhli yllättävän vahvasti Pittsburghia vastaan.
Paitsi, että Red Wingsin puolustajakalusto on yksilötason kiekolliselta osaamiseltaan aivan murskaavan ylivoimainen Penguinsin pakistoon verrattuna. Taitavan puolustuksensa ansiosta Wings pystyy pelaamaan rauhallista, kontrolloitua kiekonhallintapeliä kaikkia NHL-joukkueita vastaan.
Vaikeita kysymyksiä sillä kaikki vaikuttaa kaikkeen. Toki HN on oikeassa siinä, että Wingsin puolustuksen kiekollinen osaaminen on yksilötasolla parempaa, mutta ei se niin paljoa parempaa ole että se koko nähtyä eroa selittäisi. Wingsin taitavien pakkien on toimivan pelisysteemin takia ollut äärimmäisen helppoa antaa aina vauhdissa keskeltä kiekkoa hakevalle hyökkääjälle helppo syöttö, kun taas Penguinsin pakit ovat ensimmäisenä saaneet kimppuunsa Wingsin hyvässä liikkeessä olevat karvaajat. Tämän takia ero on ollut luokkaa ammattilaiset vs koulupojat tasoa. Edeleen korostan että Detroitin pakiston Lilja-Lebda kaksikko on yhtä toisen erän lopun hölmöilyä lukuunottamatta ollut loistava eikä heidän kohdallaan mistään henkilökohtaisesta yksilötaidon määrästä puhuta. Vastaavasti toisen pään Gonchar on ollut näkymätön vaikka taitoa löytyy runsaasti (toki puolustajan kohdalla näkymättömyys on paljon sitä että hän ei ole pahiten mokaillut).

Mitä taas tulee tuohon asenteeseen ja joukkuehenkeen, tulee niin Detroitin on taatusti helppo luottaa omaan tekemiseen kun taustalla on noin toimiva pelisysteemi joka on kuin selkänoja. Siihen on pitkän kauden (kausien) aikana varmasti opittu luottamaan ja joukkue voi kärsivällisesti odottaa että luomalla jatkuvasti maalipaikkoja niin maalejakin jossain vaiheessa varmasti tulee. Detroitin ylivoima on tässä finaalisarjassa näkynyt nimenomaan siinä että he ovat maalipaikkoja (ja sitä kautta maaleja) pystyneet luomaan tasaiseen tahtiin tasakentällisin. Kuuluisa Porilainen hulluus menee varmasti tasan tai sitten edge Penguinsille kolmansien erien loppujen perusteella. Itseasiassa minkäänlaista peräänantamatonta taisteluasennetta - jota tietty media jatkuvasti peräänkuuluttaa menestyksen edellytyksenä - ei Detroitilta ole nähty ollenkaan ellei mukaan lasketa sitä että Datsyuk suojelemassa omiaan ja käy pyyhkimässä jään milloin kelläkin Penguinsin kovanaamalla.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Katsellessani idän pudotuspelejä aiemmin tänä keväänä, oli melko helppoa tehdä päätelmä, että siitä konferenssista ei kyllä mestaria tänä keväänä tule. Taitoa kyllä riittää, mutta kyllä se kuuluisa pelikirja vaan ratkaisee. PIT-PHI konferenssin finaali oli pahimmillaan sellaista honolulu-hockeyta, että ei olisi uskonut pelattavan konf. finaaleita. Väitän, että lännen ensimmäisen kierroksen sarja Anaheim-Dallas oli taktisesti kovempitasoisempaa peliä, kuin PIT-PHI.
Tämä on mielenkiintoinen juttu ja olen samaa mieltä. Itseasiassa jotenkin uskon että Rangers olisi ollut idän joukkueista se joka olisi parhaiten pystynyt idän joukkueita haastamaan. Tai sanotaan niin että he pystyivät ajoittain pelaamaan taktisestikin kypsää jääkiekkoa ja pitivät sillä Pensin kurissa täysin. Tuntui vain että joukkueen kypsyys ei riittänyt, vaan he menivät mukaan Pensin honolulu-kiekkoon kun vastaan tuli muutama vastoinkäyminen (esim ensimmäinen pelihän kääntyi Jarkko Ruudun luistinmaaliin, sitä ennen peli oli niin Rangersin heiniä kuin voi). Kohtuuden nimissä on sanottava että vikassa pelissä Pens vei jo peliä suveriinisti kun pelattiin heidän vahvuuksillaan.

Montreal-Philadelphia oli toinen idän sarjoista joka meni ihan "väärin". Montreal hallitsi peliä ja loi paikkoja, mutta kun toisen pään maalivahti oli tulikuuma niin kärsivällisyys ei riittänyt puolustaa omassa päässä jatkuvasti riittävän hyvin.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Detroit on nyt dominoinut 5 erää putkeen Penguinssejä ja sama tahti ei tunnu laantuvan. Pensit ovat jääneet täysin aseettomiksi Detroitin ylivertaisen kiekollisen pelaamisen ansiosta. Kiekonhallinta on lähes 70%:sesti Detroitin hallinnassa. Joukkuepelaaminen on myös korostunut todella merkittävästi tähän mennessä. Detroit uhrautuu ja pelaa joukkueena, kun taas Pensit eivät ota mustelmia eivätkä uhraudu toistensa puolesta, ainoastaan Robertsilta tätä on nähty ja se pelkästään ei riitä mihinkään.

Väittäisin näin karkeasti, että Wingsit ovat vieneet Penguinssejä, joka osa-alueella tyylipuhtaasti. Osgood on selättänyt(odotetusti) kokemattoman Fleuryn 100-0, fyysisyydessä Detroit on pessyt Pensit 100-0, puolustuksessa ja hyökkäyksessä Detroit on pessyt Pensit 100-0 ja vieläpä yksilötaidossa Detroit on pessyt Pensit 100-0. Paljon jää Penseille parannettavaa mikäli mielivät Detroitia haastamaan.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Pens ei ole tehnyt kahdessa ottelussa maaliakaan! En olisi kyllä uskonut sitä tähän sarjaan lähdettäessä, vaikka Detroitia ennakkoon vahvempana pidinkin. Filppulan onnistumiset lämmittävät, mutta muuten olen kyllä Penguinsin puolella... Toivottavasti saavat kotona edes jotain aikaiseksi. Kohtalaisen tylsäksi menee jos mestaruus ratkeaa 4-0 otteluvoitoin.
 

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Toinen peli ja voitto takana. Kyllä kannatti katsoa. Olen todella iloinen Vallen otteista ja heti maalin jälkeen piirtyi välittömästi verkkokalvolle kuva Hjalliksesta sanomassa ettei Valtteri pääse koskaan pelaamaan Detroitissa. Hah! Täytyy jostain saada tuo maali riittävän isona kuvana.

Täydet pisteet jälleen Kenny Hollandille: Brad Stuart. Mies on ollut juuri se puuttunut lenkki puolustuksesta ja muodostaa Kronwallin kanssa tämän hetken parhaan pakkiparin kaikilla osa-alueilla.

Saapas nähdä joko iglu sulaa jo seuraavassa pelissä vai löytääkö Therien vielä toisen vaihteen jostain syvyyksistä. Jäähyt eivät liene oikea ratkaisu. Kolmannen erän sikailu vain tiivisti Detroitin yhteishenkeä entisestään. Kuka ei voisi olla pitämättä Pavel Datsyukista joka puolustaa ketjukaveria päätä pitempää painijaa vastaan. Pensit voivat tämän kaltaisella esityksellä vaihtaa luistimet vapaapainitrikoisiin, jääkiekkoa ei juuri nähty. Roberts toi kieltämättä alkuun pingviinien otteisiin särmää ja toivoa, mutta täysin käsittämätöntä touhua noin kokeneelta pelimieheltä lyödä Franzenia päähän, samaan syyllistyi pari muutakin pingviiniä. Nyt on kerta kaikkiaan se raja ylitetty että tahallaan pyritään vain vahingoittamaan vastustajaa. Pingviinien paijaajien on turha lähteä tässä kohtaa kertamaan lyöntien voimakkuutta tms. Kyllä kai sentään jo junioireista asti pelajia opetetaan kunnioittamaan toisiaan. Paras kosto tapahtumista oli Vallen maali ja jatkossa tulee homma jatkumaan samana. En jaksa millään uskoa että Detroit lähtee missään vaiheessa noihin agitointeihin mukaan vaan jatkaa siitä mihin tällä kertaa jäätiin.

Babcock näytti tiivistäneen peliä ja nelonen kävikin jäällä verrattain vähän. Odotan vielä Draken ja Clearyn nostavan tasoaan seuraavassa pelissä. Emme ole vielä nähneet myöskään Lebdan loistavia Paul Coffeymaisia kiekon ylöstuonteja, vaan mies on keskittynyt puolustamaan tiiviisti Liljan kanssa. Muuli tulee vielä takapotkun kanssa ja tulee kamppailemaan Zetan kanssa playoffien maalikunkuudesta. Taikuri Datsyuk on näyttänyt nyt koko laidalta monipuolisuuttaan ja uskon vielä maalienkin tulevan. Ozzie alkaa tuoda pelin tilastoihin jo Sawchuckin lukuja.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
OK, Valtteri on pamerikkalaistermein "arrived." Mistäkö tiedän? LCSHockey on korottanut miehen (sunshine)-kategoriaan! Eli (sunshine) Detroit! (Sunshine) Filppula. I hate (sunshine) Red Wings.

Mike Dell alkaa kyllä olla aika denial-tilassa:
If Filppula doesn't go all Bobby Orr on them, the Birds still may have pulled this one out.
Njääh.

(Sunshine!)

When I picked the Pens, I had no idea Malkin would turn into Craig Janney.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Don Cherrystä sanon sen verran että selvästi tämä kiekkonero oli oikeassa kehuessaan Malonea joukkueen MVP:ksi. Kypsää fiksua peliä, hienoa asennetta eikä ollenkaan typeriä jäähyjä. Tosi voittaja.

Muutamaan otteeseen näki selvästi, miten hakusessa on nimenomaan saada kentälle 4-on-4 ja sitä myöten enemmän luistelutilaa vikkelälle pingviinilaumalle. Maali on toistaiseksi pysynyt Osgoodin selän takana puhtaana, mutta eihän tämä nyt kovin kauan näin voi jatkua. Lopuksi haluaisin mielelläni lainata Detroit-fanien suuresti vihaaman Michael Menser Dellin tuoreinta kirjoitusta.

All you'll hear over the next two days is how Detroit is dominating Pittsburgh, and the Penguins are being outclassed, yadda yadda yadda. Don't believe the hype. There's miles to go before this series sleeps.

Myös Datsyuk sai kunniamaininnan pelkästään hyvässä:

Pavel Datsyuk: Datsyuk still doesn't have a point in the series, but he's playing real solid two-way hockey. He secured his spot on the honor roll, though, by standing up to Roberts during the late-game shenanigans.

When everyone paired off following Sykora's bump of Osgood, Datsyuk drew the short straw and got Roberts. Hard to get happy after that one. But Pavel didn't back down. He lowered his head and slapped away at Gary. Thankfully, a linesman was holding Roberts at the time, otherwise Datsyuk would be dead. And that's no exaggeration. Roberts would have killed him. Then Gary would have walked to Russia and killed Datsyuk's family, friends, and pets.

Keskiviikkona taas.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tähän mennessä Detroit dominoi sarjaa täydellisesti. Joukkueella on enemmän talenttia, parempi maalivahti ja pelikirja kuin Pittsburghilla. Itse asiassa finaalisarja on tylsä, kokenut Detroit vie ja kokematon Pittsburgh vikisee vaisusti. Toivottavasti kotihalli ja -katsomo saa Pittsburghin voittamaan sarjan 3. pelin, muuten Detroit voittaa mestaruuden todella helposti ja parastaan näyttämättä.

Detroit ja Venäjän mm-joukkue näyttävät nyt suuntaa tulevien vuosien jääkiekon menestystarinoille, Detroit pelitavallaan ja Venäjä varioimalla pelitapoja vastustajan mukaan. Jos näistä kahdesta pitää valita vuoden "punakone", niin kyllä se on Detroit, eikä Venäjä, onnitteluni Mike Babcockille valmennustyön tuloksesta jo nyt.
 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
dana77 kirjoitti:
Don Cherrystä sanon sen verran että selvästi tämä kiekkonero oli oikeassa kehuessaan Malonea joukkueen MVP:ksi. Kypsää fiksua peliä, hienoa asennetta eikä ollenkaan typeriä jäähyjä. Tosi voittaja.

Muutamaan otteeseen näki selvästi, miten hakusessa on nimenomaan saada kentälle 4-on-4 ja sitä myöten enemmän luistelutilaa vikkelälle pingviinilaumalle.

Tässähän Malone onnistui ainakin kerran mieleenpainuvan erinomaisesti eli Penguinsien yv:n tukkeuduttua kolmannen erän kriittisillä hetkillä hitaaksi pyörittelyksi päätti tehdä MVP-tason ratkaisun ja kävi pukkaamassa tilanteen jälkeen Osgoodin kumoon. Tämän jälkeenhän kentälle saatiinkin juuri avoin 4 vs. 4-tilanne, jossa vikkelä pingviinilauma, liukkaat pakit Whitney ja Letang etujoukoissa, pitivät Wingsien pappoja pilkkanaan.

No joo, ei sarja vielä ole ohitse, mutta tämä tilanne on hyvin lähellä, jos keskiviikkona Pens ei saa lentävää alkua peliin sekä maalitiliään auki jo avauserässä ja ennen kaikkea, jos Red Wings tekee ensimmäisen maalin Iglussa. Erityisesti Crosbyn ja Malkinin, joka taisi ottaa ensimmäiset kunnon luistimenpotkut koko pelissä päästäkseen lopun rähinään taottavaksi, pitää nostaa tasoaan reilusti, jotta edes jännitys sarjassa säilyy.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Helppoa kun sen osaa, kyllä on aika kaukana trillereistä nää matsit. Meneekö sarja 4-0 Detroitille ja pitääkö Osgood vielä nollansa pitkään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Franzén on kommentoinut Robertsin toimia näin:

By the third period, it was an endless march to the penalty box for the Penguins. If their intent was to ruffle the Wings, it didn't work. Asked about Roberts' hit, Franzen smiled.

"I don't blame him -- they're trying to take their shots," Franzen said. "I gotta expect that and protect myself. We're just moving the puck, trying to stay away from the scrums."

Um, didn't he go after your head?

"My head?" Franzen said. "It's pretty big, so it's hard to miss."

Huumori lentää ja karavaani kulkee. Detroit Newssistä oli poimittu tuo teksti.

Jossakin lähteissä on jo kaivettu esiin salaliittoteorioita, että Franzénilla ei ole edes mitään aivotärähdystä koskaan ollutkaan, vaan oikeasti rannevamma. Scotty Bowman -savuverhoa parhaimmillaan, mene ja tiedä?
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Crosby sen osuvasti sanoiksi puki:

"Sometimes we do get lulled into just standing around a bit," Crosby said. "And they play well positionally. And I think I said this before, but when we're not at our best, I think we're just kind of playing a chess match with them. And you know it's a game of mistakes, then. If we don't capitalize and they do, then we're in trouble. When we're in the mode of attacking and getting pucks in and finishing our hits, like tonight, I thought we did a better job of that. And just came down to execution."

Detroitin kanssa voi yrittää pelailla shakkia ja (todennäköisesti) hävitä siihen, tai sitten voi yrittää pelata omaa peliään, luistella vastustajan päätyyn, viedä taklaukset loppuun ja siirtää paine sinne. Kovalla työllä se ensimmäinenkin maali sieltä ennen pitkää tulee. Detroitin avauspeli on ihan yhtälailla vaikeuksissa jos alakerrassa on jatkuvasti painetta.

Game 3:n avausmaali on todennäköisestikin sarjan ratkaiseva maali. Jos Detroit menee kolmannessa pelissä vieraskentällä johtoon, sitten alkaa olla vaikeaa.
 

TML

Jäsen
Turha täällä on mitään pois ottaa Pensin hienosta tiestä finaaleihin. Joukkue on sen ansainnut, tuli se sitten helpolla tai ei. Kovin vähätellään Pensiä vaikka myönnän kyllä että jos Pensin pelejä ei ole näitä finaaleja ennen katsellut, varmasti ihmetyttää miten voivat olla finaaleissa.

Wingsin peliä ei voi liikaa kehua juuri nyt. Kotona he ovat kivikovia ja tässä se on nähty. Vielä en kuitenkaan ole missään nimessä valmis lyömään tätä sarjaa pakettiin. Tottakai, Pensin täytyy voittaa 4 peliä seuraavasta viidestä, mutta sarja siirtyy igluun ja uskon että siellä Pens pystyy tasapäiseen jopa painostavampaan esitykseen. Se tietenkin nähdään vasta ke-to ja pe-la(?).


Malone oli eilen erittäin kuriton ja turhautuminen paistoi tästä kirsikan suosikkipelaajasta.
SC pelaa minun mielestäni ihan hyvin, vaikka tehoja ei ole tullutkaan. Yritys on kova ja kaksinkamppailuissa hän on pärjännyt erittäin hyvin. Harmi vain että nurkissa apua ei ole tullut painissa Rafaa ja Lidasta vastaan.
Malkinista on kaikki jo sanottu, tason-nostoa vaaditaan nopeasti.
Sykora - veltto.
Pakistojen ero on näkynyt todella selkeästi. Wingsien kolmanneksi ja neljänneksi parhaat pakit ovat olleet Lidas ja Rafa joten se kertokoon kaiken oleellisen. Tuokaan ei sitä tarkoita että kaksikko olisi ollut ihan paska. Stuart ja Kronwall on vain ollut niin kova pakkipari että ei voi mitään. Pensillä mailaa puristetaan aivan liikaa pakistossa.

Jos jotain positiivista Pensiltä haetaan, täytyy sen olla Staal ja Talbot. Staal tekee kyllä loistavaa duunia kahteen suuntaan. Vaikka vauhti on verkkaista, järkevä pää helpottaa kovasti ja auttaa taistelussa. Ylivoimallakin Staalille voisin antaa lisää aikaa. Kiekko pysyy ihan hyvin hallussa ja syötöt ovat päteviä.
Talbotista taas sen verran että rakkikoira jaksaa liikkua ja taklata vaihdosta toiseen. Hänellä on se SC-ilme ollut päällä samoin kuin Robertsilla. Monilta (liian monelta) se kuitenkin puuttuu mutta vielä on aikaa hankkia se.

Torstaina odotan näkeväni kovan, vauhdikkaan ja taistelevan Pensin hurmoksessa olevan kotiyleisön edessä. Mitä pitemmälle Wings tappaa peliä (tappamalla tarkoitan sitä että Osgoodin nolla pysyy), sitä varmemmin he voittavat. Nopea avausmaali olisi ehdottoman tärkeä Pensille.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
sitten voi yrittää pelata omaa peliään, luistella vastustajan päätyyn, viedä taklaukset loppuun ja siirtää paine sinne. Kovalla työllä se ensimmäinenkin maali sieltä ennen pitkää tulee. Detroitin avauspeli on ihan yhtälailla vaikeuksissa jos alakerrassa on jatkuvasti painetta.

Toisaalta joukkueissa on melkoisesti samankaltaisuuksia ja myös Pittsburghin peli perustuu merkittävässä määrin kiekkokontrolliin eikä se täydelliseksi crash 'n bang-joukkueeksi yhdessä yössä muutu. Tätä omaa kiekollista osaa pelitavasta on hankalaa toteuttaa, koska Detroit pystyy pitämään niin paljon kiekkoa hallussaan ja kun se lainataan pingviineille on jäällä 50 minuuttia (Lilja TOI: 12.43 ja Lebda TOI: 12:20) ottelusta puolustajapari, joiden omanpään kiekollinen pelaaminen on aivan eri sfääreissä kehenkään Pens-puolustuksen verrokkiin nähden (no, Stuart on aika rajatapaus, mutta pelannut nyt keväällä aikaisempien vuosien tasollaan).

Detroitin kiekollinen osaaminen erityisesti omalla puolustusalueella on kurinalaiseen joukkuepelaamiseen yhdistettynä varmasti merkittävämässä asemassa Pens-hyökkääjien näennäiseen haluttomuuteen kuin pelkkä Sidneyn tarkoijoilema "eiollaoltuparhaimmillaan"-jargon.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Detroitin kanssa voi yrittää pelailla shakkia ja (todennäköisesti) hävitä siihen, tai sitten voi yrittää pelata omaa peliään, luistella vastustajan päätyyn, viedä taklaukset loppuun ja siirtää paine sinne. Kovalla työllä se ensimmäinenkin maali sieltä ennen pitkää tulee. Detroitin avauspeli on ihan yhtälailla vaikeuksissa jos alakerrassa on jatkuvasti painetta.

Ja otteluketjusta...

tinkezione kirjoitti:
Jonkin sortin muutos tuohon Penguinsin luistelu- ja taisteluhenkeen on tultava, jos ne kaksi kotivoittoa meinataan vielä napata ja pistää sarja uusiksi. Potentiaalia porukassa kyllä on, sehän on jo monen monituista kertaa nähty.

Kysymys kuuluu: voitko tosissasi väittää etteikö Pens tuota "omaa peliään" yrittäisi? Tai voitko tosissasi väittää etteikö Pensin pelaajat täysillä luistelisi tai taistelisi? Nyt puhutaan kuitenkin Stanley Cupin finaaleista, jokaisen jääkiekkoilijan unelmasta, ja tämä saattaa huonolla tuurilla olla pelaajan ainoa esiintyminen näissä karkeloissa. Mielestäni siis on jokseenkin turhaa väittää että pelaajat eivät kaikkeaan kentällä tällaisessa tilanteessa antaisi.

Sille taas ei mitään voi kun kaveri on niin paljon parempi. Se ei ole Penguinsin vikaa, vaan Wingsin hyvyyttä. Sinänsä ikävää, että NHL'n parhaimman joukkueen ja toiseksi parhaan joukkueen(?) ero on näin suuri. Jos itse olisin saanut päättää, olisin antanut Cupin Detroitille jo tämän vuoden alussa, ja pistänyt Dallasin ja Pittsburghin taistelemaan kakkossijasta.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Detroitin kiekollinen osaaminen erityisesti omalla puolustusalueella on kurinalaiseen joukkuepelaamiseen yhdistettynä varmasti merkittävämässä asemassa Pens-hyökkääjien näennäiseen haluttomuuteen kuin pelkkä Sidneyn tarkoijoilema "eiollaoltuparhaimmillaan"-jargon.

Dump and chasea toivoisi silti näkevänsä paljon enemmän. Keskialueen neppailulla ei pelata minnekään muualle kuin Detroitin pussiin. Oma ymmärrykseni on, että Pittsburgh on enemmän tai vähemmän yrittänyt nyt kaksi ottelua pärjätä samoilla eväillä, missä Detroit on mestari, ja sen kyllä arvaa, miten siinä leikissä käy. Dump and chasella ja aggressiivisella karvauksella voi pelata itsensä ehkä ulos ja antaa odd man rusheja, mutta yhtä lailla sillä voi saada sen tarvittavan myllytyksen hyökkäyspäähän, että maali syntyy. Nyt on kaksi matsia jätetty riskit ottamatta ja alkaisi olla korkea aika yrittää jotakin hienompaa. Maininnan arvoinen seikka on se, että Detroit on itse asiassa 2-0 -tilanteessa höllännyt molemmissa kotimatseissaan sen verran kaasua, että Pingviinit ovat päässeet ylivoimalle kolmannen erän puolen välin nurkilla. Ei niin huonoa, etteikö jotakin hyvääkin.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Se ei ole Penguinsin vikaa, vaan Wingsin hyvyyttä.

Kts. vastaukseni ylempänä cottonmouthille. Penguins on osittain antanut Detroitille avaimet käteen, mitenkään Detroitin taitoa omassa pelissään väheksymättä ja mitään kahden ensimmäisen ottelun esityksistään pois ottamatta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jossakin lähteissä on jo kaivettu esiin salaliittoteorioita, että Franzénilla ei ole edes mitään aivotärähdystä koskaan ollutkaan, vaan oikeasti rannevamma. Scotty Bowman -savuverhoa parhaimmillaan, mene ja tiedä?
Onko tälläiseen jotain lähdettä?

Ainoa paikka jossa minä olen tuollaisesta spekulaatiota nähnyt on tältä aamulta kello 10:31 kirjoitetussa loistavassa, pohdiskelemassa viestissä:
http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?p=2306482#post2306482
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
2-0

Upea voitto otettiin taas ja johdetaan sarjaa 2-0. Detroit on muuten johtanut jokaista tämän kauden sarjaansa 2-0 voitoin.

Stanley Cup finaali historian aikana vain yksi joukkue on noussut 0-2 tappio tilanteesta mestariksi 31 yrityksestä.

Kotisaldo on nyt siis 9-1 ja jos peliä johdetaan 2 erän jälkeen saldo on 13-0.

13-3 on saldo jos voitetaan laukaukset ja ensimäisen erän maalit ovat Detroitille 25- 8.

Toivottovasti joku ymmärsi nämä tilastot.

Stuart oli mielestäni ottelun paras pelaaja. 1+1 saldo ja +3 kertoo jo jotain mutta Stuartin kohdalla on sanottava se että tilastot eivät kerro miehen otteista juurikaan mitään. Mies tekee oikeastaan kaiken jäällä oikein. hieman tehokkaampihan mies saisi olla mutta mitä sen sitten on väliä jos muut pakit hoitavat pisteiden tekemisen.

Stuart on viime päivinä antanut rivien välistä ymmärtää että viihtyy erittäin hyvin Detroitissa ja jatkosopimuksen tekeminen on lähellä. Siis tottakai pelataan pelit ensin alta pois mutta en ihmettelisi yhtään vaikka Stuart ei sinne UFA markkinoille edes lähtisi. Miksi lähteä hyvästä organisaatioasta pois kun niitä on Stuartkin jo jonkin verran urallaan nähnyt. Joka tapauksessa Hollandilla on kova tehtävä pitää Stuart meillä.

Toinen Illan parhaimmista pelaajista on myös ilman jatkoa. Nimittäin Filppula. Mutta uusimman veikkaajan jutun mukaan olen aivan varma että jatkosopimus syntyy. Ja Valtteri tienaa ensikaudella näitten näyttöjen mukaan tuollaisen 2 - 2,5 milliä kaudesta. Ylihinta tai ei niin Valtteri on sen ansainnut. Joka tapauksessa tämä Valtterin uhkapeli jatkosopimusen tekemisen lykkäämisestä playoffien jälkeen näyttää kantavan hedelmää. Nyt Valtteri nousi tehoillaan 1+1 tämän kauden parhaaksi suomalaiseksi playoff pistemieheksi. Ei huono saavutus.

Filppula oli pelasi toisen kerran peräkkäin uran parhaansa pelinsä. Ei uskoisi että miehellä on polvessa tällä hetkellä jotain pikkuvamman tynkää. Ei se meno ainakaan jäällä siltä näytä.

Osgood oli taas aivan jäätävä. 41 torjuntaa kahdessa pelissä, 2 nollapeliä peräkkäin,137 min 33 sek ilman päästettyä maalia ja mahdollinen Conn Smythe ehdokkuus on huima saavutus.

Zeta on aika lähellä seuraennätystä. Eilisen syöttöpisteen ansiosta miehellä on siis 23 playoff pistettä. Vain nämä kaksi herraa on Zetan edellä 1 pisteellä.

Fedorov 24 p. v.1995
Yzerman 24 p. v.1998

Toivotaan että ennätys menee jo rikki tuossa Finaali 3 mutta kyllähän nuo Zetan pisteet vain CS Trophyltä hieman haiskahtavat. Ja jos joku haluaa vinkua että ei se CS mene aina pistepörssin voittajalle niin lueppas seuraava.

Pojot: 18 12+11=23p
Teholukema : +16
3 voittomaalia
2 Alivoimamaalia

Tuo teholukema varsinkin vakuuttaa minut. NHL playoffien tehopörssi on muuten hemmetin tylsää luettavaa:

1 Henrik Zetterberg +16
2 Pavel Datsyuk +13
3 Niklas Kronvall +13
4 Brad Stuart +12
5 Johan Franzen + 12
6 Nicklas Lidstrom + 9
7 Mikael Samuelsson + 8

Datsyuk on pistettä tässä sarjassa vielä mutta onneksi tekee sitten kaikki muut asiat todella hyvin. Datsyuk ei muuten ole tehnyt vielä yhtään maalia kotipeleissä mutta vieraissa on syntynyt sitten 9 kpl. Joskohan Game 3 tämä putki jatkuisi ja tuo ensimmäinen menisi rikki.

Babcock lupasi lehdistötilaisuudessa että Detroit tulee ensipelissä pelaamaan paremmin kuin nyt. Hieman pelottavalta tuo kuulostaa muitten fanien korvissa!

Samuelsson palasi sitten omalle tasolleen ollen umpipaska. Tosin tämä johtuu osittain siitä että Babcock päätti nostaa Sammyn takaisin 2 ketjuun missä mies ei vain pärjää. Takaisin 3 ketjuun vain. Ja varsinkin kun nyt näyttää siltä että Babcock peluuttaa vain 3 ketjua 4 ketjun ollessa jäällä vain silloin tällöin.

Lilja oli kyllä aivan paska. Palasi Sammyn tavoin tasolleen. 3 hirveää kiekon menetystä joista pahin oli tottakai tuo 3 vs 1 hyökkäykseen johtanut kiekon menetys. Lilja selvisi nyt pälkähästä kun siitä tilanteesta ei tullut maalia mutta on vaikea uskoa että Liljan mikään NHL joukkue ensi kaudeksi UFA markkinoilta palkkaisi. Cheliosta kyllä kaipailen takaisin.

Roberts yritti parhaansa mukaan herätellä omiaan mutta jotakin Pingviinien on oikeasti tehtävä. Kokoonpanomuutoksilla se Robertsin palatessa tuskin enään onnistuu mutta miten olisi ketju muutokset?

Esim. Crosby ja Malkin samaan ketjuun? Koska jotakin Malkin nyt kaipaa koska mies on ollut umpipaska. 2 pelissä vain 1 veto kohti maalia ja -3 teholuku. Nämä luvut ei todellakaan ole HART ehdokkaan tasoa.

Jotakin on tehtävät koska Pingviinit ei ole tehnyt maalia n. 136 minuuttiin playoffeissa.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jos Detroit johtaa kolmatta peliä kahden erän jälkeen jollain parilla kolmella maalilla, niin minä tekisin Babcockina sellaisen vedon että vaihtaisin Hasekin Osgoodin tilalle. Hyvinä puolina näkisin tässä sen, että tällöin maalivahdin ajelulta vietäisiin aika täysin pohja sillä tiedossa on tuossa tilanteessa siihen helposti mennään (plus Hasek osaa antaa tarvittaessa takaisinkin). Näiden lisäksi Osgood saisi hieman lepoa ja Hasek tuntumaa ja hieman kauden aikana ansaitsemaan arvostustakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös