Detroit (1) - Pittsburgh (2) Playoffs 2008, Stanley Cup -finaali

  • 49 343
  • 226

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Homer on OK ja siis pelaa näillä näkymin lauantaina.

http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2008/05/holmstrom_not_feeling_good_wil.html

Ihan hyvä homma että tässä on nyt pari välipäivää välissä ennen Game 4:sta. Saa pelaajat ja ennen kaikkea fanit hieman rauhoittumisen aihetta.

Uskoisin että kokoonpano muutoksia ei nähdä yhtään Game 4.


Veikkaankin että Babcock otti tietoisen riskin juuri tämän ylimääräisen välipäivän takia peluuttamalla Datsjukia ja Zetaa enemmän kuin koskaan. Oli tietyllä tapaa varaa riskeerata ylipeluutus väsymyksen nojalla, koska 3-0 asema olisi käytännössä taannut Cupin kotiin. Mutta se sotki sitten joukkueen vaihtorytmityksen vieden normaalin sähäkän temmon pois. Toista kertaa samaa ei varmuudella tehdä ja ehkäpä sen kautta lauantaina on tulossa paljon eheämpi esitys.
 

TML

Jäsen
Mites muuten nyt tänä vuonna on tuon Maltbyn laita ollut? Muistaakseni viime keväänä kyselin Wings-kannattajilta täällä jatkoajassa että onko hän koko kauden ollut yhtä paska mitä pleijareissa ja vastauksena tuli että ON.

Eli onko muutosta tapahtunut vai joko pitäisi Maltbyn ottaa vaari tuosta Ruudun neuvosta “Sit down and retire already.”

Ei ole finaaleissa miestä juurikaan näkynyt, mitä nyt saatanan kovan pommin veti jotain Pens pelaajaa päin voittomaali vaihdossa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mites muuten nyt tänä vuonna on tuon Maltbyn laita ollut? Muistaakseni viime keväänä kyselin Wings-kannattajilta täällä jatkoajassa että onko hän koko kauden ollut yhtä paska mitä pleijareissa ja vastauksena tuli että ON.

Eli onko muutosta tapahtunut vai joko pitäisi Maltbyn ottaa vaari tuosta Ruudun neuvosta “Sit down and retire already.”

Ei ole finaaleissa miestä juurikaan näkynyt, mitä nyt saatanan kovan pommin veti jotain Pens pelaajaa päin voittomaali vaihdossa.

No pieneen nelosketjun rooliin mies on pudonnut, mutta ei ole mielestäni ollut mitenkään erityisen "paska". Hyvää duunia siinä roolissa mitä hänelle annetaan, edellä nyt on vain parempia miehiä.

Ehkä viime kaudella tilanteeseen vaikutti myös Maltbyn ylisuuri palkka, joka oli peruja vielä salary capia edeltävältä ajalta. Esitykset eivät viime kaudella vastanneet puolentoista miljoonan vuosiansioita. Tällä kaudella Maltbyn caphitti on ollut vain 883k, joka on kokeneelle ja hyvin roolissaan esiintyneelle nelosketjulaiselle mielestäni ihan ok summa.

Ruudun kannattaisi oikeasti koittaa ärsyttää sellaisia pelimiehiä, joihin se voisi jotain vaikuttaakin. Maltby on samanlaista rotan hommaa tehnyt paljon isommassakin roolissa jo yli 10 vuotta, voittanut siinä sivussa 3 Cupia, eikä todellakaan noteeraa tuollaisia heittoja millään tavalla. Sama kuin Maltby menisi vittuilemaan Robertsille. Täysin hyödytöntä. Oikeat kohteet ovat ne taitopelaajat, jotka saattaisivat jostain kuitista jopa hermostua.

Toisaalta itselleni henkilökohtaisesti kelpaa se, että Ruutu käyttää aikansa hyödyttömyyksiin. Bonukseksi voisin tuon kuitin pohjalta vielä veikata, että Ruudun luistimenpiirrot loppuvat NHL:ssä Maltbya aikaisemmin.

EDIT:

Lisätty tuo palkkahomma.
 
Viimeksi muokattu:

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kyllä tässä paine jutussa näen vain yhden puusilmän, joka on joku italialaistunut tinke. Käsittämätöntä järjenjuoksua. Vähän sama kuin väittäisi, ettei suurinta osaa Wingseistä kiinnosta kannu niin paljoa, kun sormuksia on jo entuudestaan sormet täynnään.

Olin vannonut pysyväni ulkona tästä keskustelun linjasta. Mutta täytyy oma näkemys tuoda lopulta esille. Ajan puitteissa suuremmat paineet ovat Pittsburghin organisaatiolla. Detroit on jo osoittanut, että he pystyvät pitämään joukkueensa kasassa palkkakatonkin aikana. He säilyvät NHL:n kärjessä, vaikka entiset huippupelaajat hiipuvat ja nuoremmat vasta opettelevat. Red Wings on myös näyttänyt, että he löytävät edullisia vastuunkantajia, joko vapaiden pelaajien markkinoilta tai omien varausten vuolaana kymenä. Rinkiin nousee jatkuvalla syötöllä kavereita, joiden varaan menestystä voidaan rakentaa tulevaisuudessa. Joukkueen kasaaminen on Detroitissa niin hyvissä käsissä, että tulevaisuuteen voi suhtautua huojentunein mielin, vaikka Stanley Cupin voittoa vielä tänä vuonna ei tulisikaan.

Penguinsillä on nuori joukkue, mutta he tuskin myöhempinä vuosina pystyvät kokoamaan yhtä kovaa joukkuetta. Palkkakatto toki voi nousta, mutta jossain tullee raja vastaan omistajillakin. Heidän nuoret pelaajansa kuten Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Marc-Andre Fleury, Ryan Whitney ja Jordan Staal ovat jo nyt joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Tästä hetkestä eteenpäin heidän palkkansa vain kohoavat ja joistain pelureista Pittsburgh joutuu luopumaan. Osalla heistä on jo pitkät jatkosopimukset, mutta yhtä leveää jengiä ei liene helppoa enää myöhemmillä kausilla koota. Silloin todella punnitaan GM Ray Sheron kyvyt, kun joukkuetta on täydennettävä mahdollisimman edullisesti.

Erinomainen näyttö Ray Sheron joukkueenrakennussilmästä oli puolustaja Mark Eatonin sainaaminen kesällä 2006. Shero tunsi Eatonin arvon työskenneltyään Nashvillen organisaatiossa. Ennen kauden puoliväliä Eaton loukkasi jalkansa ja jäi koko loppukaudeksi sivuun. Loukkaantumisensa hetkellä Eaton oli aivan koko NHL:n kärkipäässä blokattujen laukausten määrässä (2,47 per ottelu). Mikäli hän olisi jatkanut samalla tahdilla runkosarjan loppuun, hän olisi sijoittunut koko NHL:n neljänneksi ahkerimmaksi blokkaajaksi. Juuri Mark Eatonin kaltaisia sainauksia Pittsburgh tarvitsee lisää, jotta he pärjäisivät myös sen jälkeen, kun nykyinen kaarti saa palkankorotukset.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuolta Bruce McLeodin blogista irtosi myös tietoa, että Holmströmillä on takareisivamma, eikä ollut tänään mukana harjoituksissa. Lääkärin mukaan ruotsalaisen tilanne on kuitenkin odotettua parempi ja on mahdollista että hän pelaa huomenna.

Red Wings kuitenkin valmistautui harjoituksissaan pelaamaan ilman Homeria ja ketjut oli uusittu. Dan Cleary oli nostettu ykkösketjuun, Maltby hänen paikalleen kolmoseen ja McCarty takaisin neloseen.

Näillä lähdetään huomenna, jos Homer on poissa:

Datsjuk - Zetterberg - Cleary
Franzén - Filppula - Samuelsson
Drake - Draper - Maltby
Hudler - Helm - McCarty

Jos Homer pelaa:

Datsjuk - Zetterberg - Holmström
Franzén - Filppula - Samuelsson
Drake - Draper - Cleary
Hudler - Helm - Maltby
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Conn Smythe Trophy matkaa kyllä näillä esityksillä Henrik Zetterbergille. Game 4:ssa semmonen taistelu niin tasakentallisin kuin myös 5-4 ja 5-3 av:lla, että ei paremmasta väliä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ensimmäinen finaalipeli jonka tänä vuonna näin kokonaisuudessaan oli tämä neljäs. Täytyy sanoa, että vaikka sympatiat ovat Pensseleiden puolella, niin paljon parempi joukkue on Detroit. Kiekkoa kontrolloidaan ja hyökkäyksissä on yleensä aina järkeä, kun taas Pittsburghin pelaajat roiskivat kiekkoa silmittömästi sinne tänne katsomatta rauhallisesti mikä on paras syöttöpaikka. Näytti myös siltä, että vaikka Pensseleillä oli todennäköisesti viimeinen realistinen mahdollisuus pitää Stanley Cup unelmat hengissä, niin apinanraivolla ei mennyt oikein kukaan. Ainoastaan Crosby nyt jonkin verran yritti silmiinpistävästi. Todella uneliasta ja yrityksen puutteesta kärsivää varovaista peliä varsinkin Malkinilta ja Staalilta. MAF maalilla ei vakuuta myöskään. Joten tekisi mieli jo onnitella Lidasta ensimmäisenä eurooppalaisena Stanley Cup mestarijoukkueen kapteenina. Jos tämä kunnia nyt täytyy jollekin ruotsalaiselle suoda, niin suon sen hänelle. Onnittelut Valtterille myös, vähän saamatontahan tuo hänen pelinsä usein tuppaa olemaan, mutta yritystä on.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kiva kuinka Adam Hallin voittomaali kuitattiin yhtä taidokkaalla Hudlerin sijoituksella. Todella tasainen peli tämän toinenkin Iglun peli oli, joten oikeus ja kohtuus olikin että voitot menivät tasan. Tänään Osgoodilta tarvittiin loistopeliä ja sellaisen mies myös pelasi.

Detroitin kolmannen erän kahden miehen alivoima oli huikeaa. Mikäs se on toisaalta tappaessa kun kentällä oli kaksi Selkeä, Norris sekä Conn Smythe. Ja se Conn Smythen arvoinen pelaaja on Zeta. Toisinsanottuna annan siis anteeksi sen ettei mies tehnyt AV-maalia.

Datsuyk ja Zeta ovat poikkeuksellisen hyvin osoittaneet että aina hyökkääjien ei tarvitse tehdä valtavaa määrää pisteitä ollakseen loistavia.

En muuten tiennytkään että Adam Hallkin on Jarkko Ruudun ja Chris Osgoodin koulukavereita.
 

TML

Jäsen
Neljäs peli takana ja sai kun saikin Wings väännettyä yhden voiton iglusta tarkoittaen sitä että sarja on aika taputeltu. Se ensinnäkin että Pens kaataisi kolme kertaa putkeen Wingsin, kuulostaa mahdottomalta ottaen vielä huomioon sen että JL:ssä pelataan pari peliä näistä.

Itse pelistä sen verran, että aika vaisu Pens loppuen lopuksi esiintyi. Harvassa olivat äijät jotka jaksoivat yrittää kunnolla.

Hossa oli jälleen Pensin paras. Taidokkaita suorituksia ja hyvää puolustuspeliä myös.
SC ei kauheasti väläytellyt, ei kuitenkaan ollut huonokaan. Toisin kuin ryssä, joka vieläkin painaa finaaleja 0+0 tehoilla. Ilmeisesti kaveri on sanonut syyksi tähän sen, että on väsynyt. Toinen ryssä, Pavel D. on pelannut joku 103 ottelua tänä vuonna ja kas kas pinnoilla taas ja muutenkin hyvää peliä häneltä. Nää on saatana finaaleja, ei näissä voi vaan väsyttää!

Tuomarilinja oli tiukempi mitä edellisissä peleissä ja vähän niin ja näin bokseja paikoin vihellettiin. Itseäni jäi harmittamaan Wingsin ensimmäinen maali, jota edelsi Franzenin taklaus suoraan Orbikin selkään. Siis ei taklaus ihan juuri ennen maalia tapahtunut mutta ylivoiman aikana.

Robertsilta hieno vaihto toisessa erässä missä osui kovilla pommeilla Helmiin ja McCartyyn. Kolmannessa soturi sai puolestaan Liljalta kovan pommin.


Mitäs muuta... Eipä kai sen ihmeempiä kuin että huilataan päivä ja jatketaan uudelleen. Nyt vain joka peli asenteella "kauden viimeinen" niin saadaan edes jännä ja hieno kauden huipennus.

Ja niin se vielä, että allekirjoittanut ei kyennyt seuraamaan yön matsia suorana. Sohvalle sammuminen tapahtui jo klo 02.00 aikoihin. Onneksi uusinta alkoi tuossa 12 aikaan tänään.
 

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ansaittu voitto hyvän kamppailun jälkeen. Jännitystä riitti kyllä ihan loppuun asti. Täytyy kyllä kehua Detroitin jäätävän rauhallista pelaamista tilanteessa kun tilanteessa.

Cleary oli selvästi pirteämpi päästyään Selke-veljesten kenttään ja ykkösylivoimaan. Onneksi ei paljon tarvita että kolmonen toimii kun Maltby on lähes koko uransa pelannut Drapesin rinnalla ja mielestäni Drake vaikutti nyt tässä koostumuksessa pirteämmältä. Neloselle merkittiin nyt voittomaali, joten hyvin on pullat uunissa kannua ajatellen vaikka Homer ei pysyisikään pelaamaan JLA:lla.

En viitsisi millään alentua lyömään enää lyötyä vastustajaa, mutta en voi olla ihmettelemättä Cindyn sukeltelua. Olisi ollut oikeusmurha jos Pinkut olis maalanneet 5-3 av tilanteessa, jonka naurettava kaatuilu aiheutti. Tuomarit eivät todellakaan olleet tässä hereillä. Mies olisi kyllä kaivannut selkeän viestin että nyt ei pelata italialaista jalkapalloa vaan NHL-jääkiekkoa. Hyi olkoon miten oksettavaa!
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Detroitin kolmannen erän kahden miehen alivoima oli huikeaa. Mikäs se on toisaalta tappaessa kun kentällä oli kaksi Selkeä, Norris sekä Conn Smythe. Ja se Conn Smythen arvoinen pelaaja on Zeta. Toisinsanottuna annan siis anteeksi sen ettei mies tehnyt AV-maalia.

Eikös tuon 3 vs 5 av pelannut kuitenkin Zeta,Lidas ja Kronny kolmikko? Vai muistanko aivan väärin. Mutta jokatapauksessa tuo Lady Crosbyn mailan pois pelaaminen siinä alivoimassa Zetan toimesta oli jotain käsittämättömän upeaa.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Toisin kuin ryssä, joka vieläkin painaa finaaleja 0+0 tehoilla. Ilmeisesti kaveri on sanonut syyksi tähän sen, että on väsynyt.

Onkohan Malkinilla jotain suurempaa vammaa kenties? Sillä ei mies oikeasti voi olla noin paska? Kiikarit edelleen tehoina finaalissa ja niitä miinus merkkisiä teholukua en enään jaksa edes laskea. Ja laukauksia kohti maalia miehellä taitaa olla koko finaaleissa jopa niinkin paljon kuin 2 kpl?

Noh aivan sama. Siis nyt on kannu siis yhden voiton päässä. Siis 1 voitto täytyy ottaa 3 pelistä! Eiköhän tämä toteutune ja saadaan kannu 4 kerran 11 vuoden sisällä sinne minne se kuuluukin eli Hockeytowniin.

Tänään katkesi sitten kaikki mahdolliset pingviineitten putket mitä olivat niin hehkuttaneet. Ei ole kotitaikaa enään pingviineillä eikä Fleuryllä.

Laukaisu tilastossa Detroit johtaa 134 - 88.

Maalit tässä sarjassa Detroitille 11 - 4.

Näittenkin seikkojen takia Pingviineillä tulee olemaan vaikeaa kääntää tämä sarja. Sillä vain kerran 29 kerrasta on 1-3 finaaleissa tappiolla ollut joukkue on pystynyt voittamaan kannun. Tämän teki Toronto (1942) joskus jääkauden jälkeen! Vastassa oli muuten silloin Detroit.

Hudlerille siis voittomaali. Se oli miehen 2 voittomaali näissä playoffeissa, Vain Zeta ja Muuli ovat tehneet enemmän. Hudler on kyllä ollut todella tehokas tuolta 4 ketjusta käsin. 20 pelissä 14 pistettä ja nyt puhutaan hei playoffpeleistä! Eihän tämän kirpun pitäisi edes pärjätä niissä vaihtoakaan!!!
Tuo nelosketjun värkkäämä voittomaali lämmittää kyllä todella paljon mieltä ja todella kertoo brutaalisti sen että kuinka syvä Detroitin joukkue on.

3 pelin antisankari Stuart paransi hieman peliään ja mies teki jälleen yhden tehopinnan syötön muodossa. Stuartilla on muuten 5 ottelun pisteputki menossa (1+5) tällähetkellä ja taitaa hieman varkain olla jopa finaalien paras pistemies! Perhana tästä miehestä taitaa joutua kesällä pulittamaan yli 3 milliä per kausi.

Ihmeellistä oli myös se että pelin paras pelaaja Zeta ei saanut pistettäkään eikä myöskään valittu edes 3 ottelun parhaanpelaajan joukkoon. Mutta tämä ei kuitenkaan vaikuta millään tavalla siihen että Zetan juna vain kulkee väistämättömästi kohti CS Trophyä. Itseasiassa tuon pokaalin lisäksi on vielä mahdollista että kesällä miehen takan reunusta komistaa myös Selke ja uusi sopimus. Niin ja SC sormusta tietenkään unohtamatta :)
 
Viimeksi muokattu:

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Melkomoiselta rimpuilulta alkaa finaalisarja vaikuttaa, mutta taputellaanpa tänäänkin tätä hommaa eteenpäin, kävipä sitten miten hyvänsä. Ilmeisesti Game 4 kaatui Pensillä juurikin kokemattomuuteen ts. ei pystytty tekemään monista ratkaisupaikoista sitä johtomaalia ja lopun 5-on-3 spektaakkeli kiteyttääkin kaiken. Zeta pelasi todennäköisestikin itsensä nyt lopullisesti Conn Smythen omistajaksi jäätävällä Crosbyn pitämisellään juurikin mainitulla alivoimalla.

Ohjelmatiedoissa tänä yönä klo 03: "Epätoivoa Joe Louis Arenalla". Pakko sen vierasvoiton eteen on tässä vaiheessa toivoa, vaikka Detroit jäätävä kotonaan on tässä sarjassa ollutkin. Game 3 -tasoista henkeä vaaditaan!
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
tinkezione kirjoitti:
Game 3 -tasoista henkeä vaaditaan!

... Vähintään. Kyllähän edellinen matsi näytti selkeästi sen, ettei nuori ja taidokas Pens ole sittenkään vielä valmis voittamaan jotain näin suurta. Kokemuksen puutteesta johtuen (?) jäi monet huippupaikat käyttämättä ja sitä kautta kokeneempi Wings vei sarjan katkolle.

Sanoin jo ennen sarjaa kaverille, että Pensin tulisi voittaa molemmat kahdesta ensimmäisestä kotipelistään, jotta se pystyisi kannua toden teolla tavoittelemaan, muuten tulee noutaja nopeasti ja niin tässä juuri on käymässä. Wingsin rutiinitaso taitaa sittenkin olla liikaa nuorille pingviineille. Sääli, itselle ainakin sympat vahvasti tässä sarjassa Pensin puolella.

No, Pingviineistä kuullaan vielä..
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Se on hienoa ollut finaalisarjassa, että tuomarit eivät ole juuri korviaan lotkautelleet Jarkko Ruudulle heittäytymisille. 4. pelissäkin teki perheen sukuviaksi laskettavia liikkeitä ja heitteli kantoja kattoon, mutta turhaan. Miesten peli, pää ylös ja munia taskuun!

--

Tietyllä tapaa jännä piirre finaaleissa on ollut se, että suht kaukaisista kentistä on päästy maalin makuun, mutta ns. johtavat pelaajat vähemmän. Zetalla yksi maali, Crosbylla sentään kaksi. Malkin ja Datsjuk vielä maalittomina.

Maalivahdeissa on ollut hienoinen ero Osgoodin hyväksi, ylivoima on pätkinyt molemmilla. Individual effortia on löytynyt pingviineistä oikeastaan vain 3. ottelussa.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Pascal Lemoix kirjoitti:
Se on hienoa ollut finaalisarjassa, että tuomarit eivät ole juuri korviaan lotkautelleet Jarkko Ruudulle heittäytymisille.

Kiva, jos oot tykännyt. Kumma kyllä, jos ensimmäisenä hyvänä asiana tulee tuollainen mieleen. Taitaa Jakke Ruutu olla aika punainen vaate sinulle, vai kuinka?

Mielestäni näiden finaalien parasta antia on ollut nimen omaan erittäin tasokas ja hyvä jääkiekko. Kolmas finaali oli parasta lätkää, mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Sääli, että jotkut keskittyvät seuraamaan ihan jotain muuta...
 

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Ihmeitä sattuu silloin tällöin, mutta ei taida pingviinit pystyä tällä kertaa ihmeisiin. Detroit pistää kotikentällään Zetterbergin kumppaneineen aina jäälle, kun siellä on Crosbyn ketju ja pingviinien tehot katoavat siihen, ellei Malkinin ketju saa jostain taiottua itsensä taas siihen vireeseen, missä se on melkein koko kevään ollut. Toivotaan tasaista kamppailua.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Kolmannen erän lopusta tuli väkisinkin mieleen Anaheimin ja Detroitin välisen sarjan ottelu numero 5 viime vuodelta. Detroit johti matsia vielä viimeisellä minuutilla, mutta Anaheim tasoitti ilman maalivahtia Niedermayerin maalilla kuin ihmeen kautta. Ja kuka epäonnistuikaan silloin purkukiekossa: Johan Franzen. Tämä pyörii varmasti Detroitin pelaajien mielissä juuri nyt.

Samalla tilanteesta tuli todellinen henkisen kantin testi Wingseille. En tosin epäile, etteikö joukkue sitä läpäisisi, koska Detroit kuitenkin hallitsi tätäkin matsia ja Fleury tuskin pystyy yhtä huikeaan otteluun kahta kertaa peräkkäin.
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Tästähän on kehittynyt allekirjoittaneen odotuksiin nähden todella mielenkiintoinen sarja. Fleury oli kyllä maaginen viidennessä pelissä. Toivottavasti Pens saisi seuraavankin pelin hoidettua kotikentällään, että saataisiin nauttia tästä huikeasta sarjasta vielä seitsemännessä pelissä. Jännäksihän tämä menee, mikäli Pens pystyy seuraavankin pelin hoitamaan nimiinsä.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kahden erän ajan ja vielä kolmannen alussakin Red Wings näytti vähän vaisulta. Tuntui, etteivät he ole valmiita ottamaan vielä pokaalia. Ensimmäinen katko-ottelu on tunnetusti se paras paikka hoitaa homma. Sen jälkeen kaikki menee altavastaajan laariin, mitä enemmän pelataan.

Toisaalta taas Datsjukin maalin kohdalla Wings näytti erittäin vahvalta. Taisi melko apina pudota harteilta, kun ehti jo ylärimaakin tuulettaa. Kyllähän Red Wingsissäkin on niin, että ykkösketjulaisten on pakko näkyä myös tulostaululla, jos meinataan pokaaliin nimiä kaivertaa.

Tasoitusmaalitilanteessa jäi punaisten voitontahto puolitiehen. Ei oltu valmiita syömään kiekkoa ja laittamaan kaikkea sekaan. Ehkä joukkue ei ollut riittävän ärsytetty. Seuraavissa kamppailuissa on, ellei mene jo paniikin puolelle. Tuskin kuitenkaan menee.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tuntuupa hyvältä olla väärässä. Pensin bensa ei sitten vielä loppunutkaan, vaan joukkue jatkaa taisteluaan, mikä on tietenkin upeaa.

Pelistä en ole nähnyt kuin NHL.comin koosteen, joten siitä on aika vähän "analysoitavaa", mutta kyllä oli Wingsilläkin paikkoja jatkoajalla ratkaista kannu, mutta niin vain Fleury venyi aina jostain eteen. Rudikin näytti jossain vaiheessa nousevan hyvin hyökkäysalueelle ja kuulemani mukaan mies pelasikin erinomaisen jatkoajan.

Nyt sarja menee sitten takaisin Pittsburghiin ja väittäsin, että etu on nyt vahvasti Penseillä. Joukkue voitti kunnon vääntämisen jälkeen jatkoaika-trillerin, joka tuonee joukkueelle lisää virtaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eilinen oli paras peli Wingsiltä, mitä oikeastaan olen koskaan nähnyt. Ja jääkiekko on niin ihmeellinen peli, ettei sitä edes voitettu. That's hockey.

Mielenkiintoista on nyt nähdä jatkaako Red Wings noilla ketjuilla, jotka sillä edellisen pelin loppupuoliskolla oli. Datsjuk ja Zeta siis hajoitettiin eri ketjuihin ja kyllä se mielestäni nosti Wingsin hyökkäyspelin aivan uudelle tasolle. Etenkin Datsjuk tuntui olevan elementissään ja aivan pitelemätön takaisin sentterin tontilla. Ruotsalaiskenttäkin painoi jatkuvasti tilanteita päätyyn, mutta Fleury veti lopulta pitemmän korren.

Joka tapauksessa, Red Wings -miehitys oli tuolla tapaa paljon viihdyttävämpi ja materiaali levitettiin mahdollisimmaan laajalle. Wings peluutti neljättä ketjua ja kolmospakkiparia selvästi Pensiä enemmän, kun pensillä ei edes ollut Concharia jatkoajalla ja Sydorin minsat jäivät jostain syystä yllättävän vähiin. Pens -pakisto on todennäköisesti todella väsynyt ja saa nähdä miten nuorten hyökkääjienkin kuntopohja kestää tuon jatkoaikarääkin jälkeen. Nämä yleensä tulevat näkymään seuraavissa otteluissa, oli siellä sitä kuviteltua momentumia tai ei.

Ja sen verran tuota Red Wingsiä on tässä vuosien aikana tullut seurattua, että tappion jälkeen joukkue pelaa yleensä uskomattomalla tavalla sen kauden parhaimman pelinsä. Kaikki edelliset pleijarisarjat Wings on katkaissut vahvan puolustuspelin jälkeen vieraskentällä ja nyt pääsevät yrittämään neljättä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Koodi:
0+0=0 -1  22:56
0+1=1  0  16:53
0+0=0 -1  19:53
1+0=1 +1  17:20
0+0=0 -1  17:46
0+0=0 -2  18:03
0+0=0  0  17:52
0+0=0  0  23:24
0+1=1 +1  34:08

[B]yht:[/B]
[B]9 gp 1+2=3 -3 ka. 19:14[/B]

Kuka arvaa mitä lukuja?

Malkinin pisteet, tehot ja peliajathan ne siinä Philly-sarjan kakkospelistä alkaen eli aikalailla on Pittsburgh antanut tasoitusta sekä idän finaaleissa että nyt Detroitia vastaan. Malkin on vetänyt perässään myös Sykoran, jolle viime yön ratkaisumaali oli ensimmäinen samoihin yhdeksään peliin. Tätäkin taustaa vasten ajatellen tuolla otteluketjussa tapahtuva Crosbyn dissaaminen asettuu oikeampaan perspektiiviin, kun miettii miten yksin Hossa-Crosby-Dupuis-ketju on ollut.
 

Gascoigne

Jäsen
Suosikkijoukkue
16.3.2014 Jokerit -> HPK
Olisiko upeampaa loppua Hasekin hienolle uralla kuin nollata seuraavassa pelissä pittsburghin hyökkääjät ja nostaa kannu ylös pelin jälkeen.

* Vezina Trophy 1994, 1995, 1997, 1998, 1999, 2001
* William M. Jennings Trophy 1994, 2001 (1994 Grant Fuhrin kanssa)
* Tšekkoslovakian Kultainen maila -palkinto 1987, 1989, 1990
* Tšekin Kultainen maila -palkinto 1997, 1998
* Hart Memorial Trophy 1997 ja 1998
* Lester B. Pearson Award 1997 ja 1998
* olympiakultaa 1998
* Stanley Cup 2002
* olympiapronssia 2006

Miksei kokeilla seuraavaan peliin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös