Avoin haaste Petteri Sihvoselle Jokereista & Sheddenistä

  • 136 904
  • 582

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
P.Sihvonen kirjoitti:
Menkää veljet ehdottamaan arvostamallenne päävalmentajalle, Sheddenille, Pakaslahden tilalle jotain muuta kakkossentteriä SM-liigasta, niin hän nauraa teidät pihalle valmennuskopistaan.
Kuten sanoin niin me fanit kuin myös Shedden arvostaa Pakan roolia Jokereissa. Mutta myös me kaikki tiedetään että Pakaslahti ei ole gamebreaker-tason hyökkääjä joka tarvitaan Hirson lisäksi kolmeen ensimmäiseen ketjuun. Periaatteessa Jokereissa ei ole tällä hetkellä kakkosketjua lainkaan, vaan kaksi kolmosketjua.

Pakaslahti on sentään pelaaja, joka voisi yltää parhaimmillaan (uudestaan) jopa MM-kisoihin. Pakaslahti on poikkeukselisen hyvä sentteri siinä mielessä, että hän varaansa voi rakentaa sekä hyökkäävän että puolustavan ketjun.
Hänen ympärilleen voi rakentaa hyökkäävän ketjun, mutta se vaatii rinnalle "villepeltosen" ja "vladimirmachuldan" jos haluaa ketjulta maaleja saada. Pakaslahti ei ole hyvä pelinrakentaja, mutta oikein roolitettuna tärkeä pelaaja.

Ari Ahosen torjuntaprosenttia laskee Sheddenin hieman organisoimaton coast-to-coast -jääkiekkoa. Jokereiden pelaaminen perustuu tällä hetkellä sille, että maalintekopaikkojen laatu on kaukalon molemmissa päissä huikeaa luokkaa. Tämä on Shedden-jääkiekkoa. Naapurin Baxter ajattelee, että vastustaja pidetään koko illan ulkona keskustasta ja maalipaikoista. Tämä nostaa Jan Lundelin torjuntaprosenttia - laukaukset kun tulevat tolkullisesti torjuttavista paikoista. Ja tässä katsannossa paras paikka pelata on Kärppien maalivahdilla.
Ahosen taso on hiipunut kokoajan vain alemmas. Johtuu ehkä siitä että häneltä puuttuu se taistelijanluonne joka jatkaa senkin jälkeen vaikka paikka ykköskassarina on varmistettu. Ehkä tästäkin johtuu se ettei Ahonen saanut koskaan mahdollisuutta pelata edes yhtä peliä "ylhäällä" Pohjois-Amerikassa. Riksmanin voi olla melko helppo työ syrjäyttää Ahonen toivuttuaan. Eri asia on sitten ehtiikö Riksman kuntoutua sellaiseen kuntoon jolla voidaan menestyä playoffeissa.

Se on totta että naapurijoukkue on onnistunut organisoimaan puolustuksensa niin tiiviiksi että Lundellin ei tarvitse kuin tehdä perustorjunnat. Suurin ansio Lundellin torjuntaprosentille tulee siis mennä kurinalaiselle puolustukselle, kuin Lundellille. Mutta siltikin Lundell on tällä vähintään samalla viivalla Ahosen kanssa.

Tällä pelaajamateriaalilla edes Raimo Summanen ei saisi aikaiseksi iloista Jokeri-kiekkoa. Enkä usko että Summanen edes lähtisi valmentamaan tällaista joukkuetta josta puuttuu näin silmiinpistävästi se kärkiosaaminen. Eli ne isot pelaajat.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
InSideHockey kirjoitti:
Näin HIFK-kannattajana voin vihjata että Murphy on puolustaja vaikka paljon pisteitä tekeekin, jos Cory Murphya tarkoitit. Ei liigassa ainakaan muita Murphyja pelaa.

Sekoilin teidän ulkkareiden kanssa. Tokihan siis Murrayta tarkoitin. Tai vaihtoehtoisesti Guollaa, kumpiko näistä janttereista nyt se kakkonen onkaan?
Molemmat kuitenkin perkeleen paljon Pakaa kovempia pelimiehiä.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
cobol kirjoitti:
Senttereistä liigassa on taidoltaan huippuja hyökkäyspäässä Guolla, Straka, Kontiola, Leino, Bros, Lindgren ja Viuhkola nyt ainakin. Tämä on se paras A-ryhmä. Voi olla että unohdin jonkun. Seuraavaksi tulee sentterien hyvä B-ryhmä Öhmanin, Ulmerin, Mandervillen ja Murrayn johdolla. Nämä kaverit ovat erittäin monipuolisia ja pystyvät pelaamaan sekä erikoistilanteissa mm. ylivoimalla, hyökkäävässä roolissa että puolustavassa roolissa. Tätä ovea kolkuttelee nyt vähitellen myös Jokerien Hirso. Pakaslahti ei kuulu tähänkään ryhmään, sillä häneltä puuttuu ylivoima- ja hyökkäyspelaaminen.

Tarkoittaako kokonaisuutena paras ryhmä sitä, että joukkueen yksittäisten pelaajien täytyisi olla liigan taitavimpia?

Mielestäni on aika absurdia vähätellä Pakaslahtea tavalla, jonka teet. Pakaslahti on kuitenkin yksi liigan parhaista keskushyökkääjistä. Ei varmasti paras kiekollisena hyökkäyspäässä, mutta kuitenkin omaa riittävät hyökkäyspään taidot pärjätäkseen SM-liigassa myös sillä osastolla. Muu osaminen nostaa kuitenkin Pakaslahden arvokkaimpien senttereiden riviin SM-liigassa. En henkilökohtaisesti todennäköisesti edes harkitsisi usean mainitsemasi pelaajan ottamista joukkueeseen ennen Pakaslahtea. Myös Hirsoa taisit vähätellä aivan tarkoituksella?

Siihen en ota kantaa onko Jokerien materiaali liigan parasta vai ei. Mielipiteitä on monenlaisia ja asiaan vaikuttaa myös katsojan perspektiivi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
dodi kirjoitti:
Mielestäni on aika absurdia vähätellä Pakaslahtea tavalla, jonka teet. Pakaslahti on kuitenkin yksi liigan parhaista keskushyökkääjistä.

Pistä näkemyksesi esille, minkä takia Pakaslahti on yksi liigan parhaimmista senttereistä:

1. Käynnistämään toimivasti hyökkäyksiä omalta alueelta
2. Pyörittämään ylivoimaa vastustajan alueella
3. Tekemään mielikuvituksellista ja ennalta arvaamatonta peliä
4. Luomaan hyvillä syötöillään tekopaikkoja laitureille
5. Näkemään useita ratkaisumahdollisuuksia ja valitsemaan niistä parhaan
6. Hakeutumaan maalipaikkoihin ja viimeistelemään itse hyvällä prosentilla

Tuossa on tiivistettynä 1- tai 2-sentterin toimenkuva Jokerien tasoisessa joukkueessa hyökkäyspäässä. Se toimenkuva oli suunniteltu Jokerien 1-sentteri Santalalle ja 2-sentteri Hirsolle. Aiemmin tätä toimenkuvaa pyörittivät Jokereissa mm. Metro, Janecky ja monta muuta sentteriä. Tällä hetkellä mainitsemani sentterien A- ja B-ryhmä pyörittää tätä toimenkuvaa soveltuvasti muissa joukkueissa SM-liigan tasolla suhteellisen tehokkaasti.

Pakaslahdella on nyt 15 Jokerien viimeisintä ottelua ilman pisteen pistettä. Peliaikaa tulee ja kaikki mahdollisuudet on olemassa.

En vähättele ketään. Pakaslahden avut joukkueelle ovat suuret. Ne on monta kertaa todettu minunkin toimesta. Mutta hänen apuihin ei kuulu hyökkäyspelin organisoiminen 5vs5 tai ylivoimalla. Ja sellaista kaveria tarvitaan Jokereissa kuten muissakin joukkueissa tärkeimpänä sentterinä.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
P.Sihvonen kirjoitti:
Ari Ahosen torjuntaprosenttia laskee Sheddenin hieman organisoimaton coast-to-coast -jääkiekkoa. Jokereiden pelaaminen perustuu tällä hetkellä sille, että maalintekopaikkojen laatu on kaukalon molemmissa päissä huikeaa luokkaa. Tämä on Shedden-jääkiekkoa.
Eiköhän tämä mainitsemasi pelityyli ole paremminkin torjuntaprosenttia nostava kuin laskeva. Tilanteita tulee suhteellisen paljon, mutta maalivahdin pitäisi nämä hoitaa. Jos käy niin kuin eilen, että niitä vaan menee sisään, ei Ahonen saa tilastoaan kaunistumaan.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Shedden tulee todennäköisssti peluuttamaan Jokereita pleijareissa jotakuinkin samoin kuin Baxter nyt Hifkiä. Ei siinä mitään, YV jotenkin ihmeellisesti kuntoon ja omiin ei helppoja maaleja, niin mestaruus on täysin mahdollinen.

Sihvonen on siinä oikeassa, ettei Shedden ole huippuvalmentaja, mutta vähintäänkin rosterin tasoisesti Jokerit sarjataulukossa majailee.
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Panzerfaust kirjoitti:
niin mestaruus on täysin mahdollinen.
Sihvonen on siinä oikeassa, ettei Shedden ole huippuvalmentaja, mutta vähintäänkin rosterin tasoisesti Jokerit sarjataulukossa majailee.

Täysin omat ajatukseni tässä. Jokereiden sarjasijoitus vastaa pelaajamateriaalia varsin hyvin. Paremmalla valmentajalla joukkue hätyyttelisi Kärppiä toden teolla, kun muistetaan ettei sielläkään ruorissa ole mikään varsinainen velho. Osaavimpien päävalmentajien joukot eivät ole mestaruustasoa, joten ei Jokereiden mestaruus Sheddenistä huolimatta ole mahdottomuus.

Aeroman kirjoitti:
Eiköhän tämä mainitsemasi pelityyli ole paremminkin torjuntaprosenttia nostava kuin laskeva. Tilanteita tulee suhteellisen paljon, mutta maalivahdin pitäisi nämä hoitaa.

Mikäli vastustaja pääsee keskimääräistä useammin hyviin maalintekopaikkoihin niin mistä tulee torjuntaprosentin nousu? Miten maalivahdin 'pitäisi nämä hoitaa', jos puolustus ei pelityylistä johtuen ole riittävästi apuna?
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Reinomies kirjoitti:
Täysin omat ajatukseni tässä. Jokereiden sarjasijoitus vastaa pelaajamateriaalia varsin hyvin. Paremmalla valmentajalla joukkue hätyyttelisi Kärppiä toden teolla

Tarkoitin tosin sillä "vähintään rosterin tasoisesti sarjataulukossa", ettei Jokerit ainakaan yhtään korkeamalle tuolla jengillä kuuluisi. Jokereilla on liigan top4 rosteri ja sen mukaisesti ovat vähintään pelanneet, ainakin tuloksellisesti. Toistaiseksi Shedden ei ole sen paremmin pettänyt kuin ylittänyt odotuksiakaan. Hyvä koutsi hän on edelleen.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Reinomies kirjoitti:
Mikäli vastustaja pääsee keskimääräistä useammin hyviin maalintekopaikkoihin niin mistä tulee torjuntaprosentin nousu?
En sanonut mitään hyvistä maalintekopaikoista, vaan yleisesti sellaisista paikoista, joista maalia yritetään. Nämä pelitavan mukanaan tuomat lukuisat paikat ,jos Ahonen kaikki selvittää, torjuntaprosentti nousee korkealle.

Reinomies kirjoitti:
Miten maalivahdin 'pitäisi nämä hoitaa', jos puolustus ei pelityylistä johtuen ole riittävästi apuna?
Niin,Ahosen vaan pitää pystyä ne yksinkertaisesti torjumaan, se on sitä ammattitaitoa, jota nähdäkseni Ahoselta puuttuu vielä vähän, jotta voidaan puhua kovasta maalivahdista. Niinkuin sanoin aikaisemmin, kehitystä jos tapahtuu, kaikki on mahdollista.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Lisätäämpä vähän haastetta Sihvosella kohteeseen, näin selitän jokerit materiaaliltaan SM-liigan parhaaksi joukkueeksi.

Urheilu lehti 19.1.2007 kirjoitti:
Kärpät on ollut joulukuun alkupuolelta lähtien yllättävän vaisu. Vaikka oululaisilla on käytössään - loukkaantumisista huolimatta - SM-liigan paras materiaali, tulokset ovat olleet huolestuttavan huonoja.
P.Sihvonen kirjoitti:
Kokonaisuuten arvioiden: SM-liigan paras pelaajamateriaali on Jokereilla.
-sihvonen-

Kysymys lähinnä kuuluu, kuinka monella joukkueella SM-liigassa voi olla tuo SM-liigan paras materiaali?
Ja älä vaan rupea kiertulemaan itseäsi ulos pelkällä maalivahti asialla, kun tällä hetkellä jokerit on silläkin osa-alueella - loukkaantumisesta johtuen - kärppien perässä.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Tämän päiväisten siirtojen jälkeen luulisi jo paksupäisimmällekin olevan selvää, että Jokerien materiaali ei ole lähelläkään sarjan kärkeä. Jos nuo hankinnat vahvistavat joukkuetta, kuinka huonoja muut ovatkaan. Schnabelin siirrolla vahvistui vain HIFK.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Tänään Urheilulehdessä BLues-HIFK-ottelun analyysissä P.Sihvonen:

".... Ja se minulle on jo nyt käynyt kirkkaasti ilmi, että Baxter on parempi jääkiekkovalmentaja kuin maanmiehensä Doug Shedden, joka ei kiinnity oikein mihinkään tolkulliseen koulukuntaan, jos unohdetaan farmiliigojen farmien coast-to-coast –hockey. Tekisi mieli kysyä Kalervo Kummolalta, että miksei hän valinnut Leijoniin Baxteria, vaan otti tätä huonomman Sheddenin?

Baxter on modernia hyökkäyspelisuunnitelmaa vaille huippu-koutsi."

Mielenkiintoista tuossa viimeisessä lauseessa on, että lähes sanatarkkaan samoin sanoin Petteri kuvasi Sheddeniä tässä syksyllä. Harmi, ettei nyt tähän hätään löytynyt enää ottelun analyysiin linkkiä. Taisi olla joku lokakuun Jokerit-Ässät peli kuitenkin.

Sen jälkeen kun Shedden valittiin maajoukkueen päävalmentajaksi, taisi Sihvoselta palaa joku sulake ja ajojahti Sheddeniä kohtaan vain kiihtyi.

Täältä löytyy vielä uskoa Sheddeniä kohtaan ja moni joukkue joutuu vielä yllättymään millaisella vauhdilla Jokerit loppukaudella pelaavat, vaikka sitä ykkössentteriä nyt ei koko kautena sitten tullutkaan.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Sihvonen Urheilulehdessä Jokerit-Ilves ennakossa:

"Eilen Jokerit ei päässyt käytännössä ollenkaan Kärppien kenttäpuoliskolle, koska liian pitkän syötön vastaanottanut hyökkääjä oli sekunnin yksin kaukana pelikavereistaan – ja ympärille ehti ilmestyä yksi ja aika usein kaksikin Kärppä-pelaajaa herhiläisenä. Ja tästä seurasi se, että tällaisen Kärppä-riiston jälkeen Jokereiden pitkän syötön lähettäneet pakit ehtivät hädin tuskin omalle siniviivalle vastaanottamaan jo vastaan vyöryvää Kärppien hyökkäystä. Tälle sheddenläiselle fiasko-jääkiekolle ei ole kerta kaikkiaan olemassa mitään selityksiä eikä puolustuksia. Kyse on valmentajan (perus)ammattitaidon puutteesta."

Itse en nähnyt peliä, mutta olisi mielenkiintoista kuulla myös telkkarista tai paikalla olleilta kävikö tosiaan näin ja kuinka monta kertaa? Pitkä avaus-laituri kaukana lähellä sinistä-kiekon menetys-vastahyökkäys.

Toinen kysymys olisi suoraan Petteri Sihvoselle, että millä perusteella pidit valmentaja Doug Sheddeniä vielä syksyllä ripausta vaille huippukoutsina ja olit jopa asettamassa häntä Urheilulehdessä liigan syyskauden parhaaksi valmentajaksi.

Nykyään sinulta saa lukea pelkkää lokaa koskien Sheddeniä. Johtuuko tämä Urheilulehden mediastrategiasta, jolla pohjustetaan ensi kauden kaikkien aikojen hyökkäystä Dougia kohtaan kun hän astuu maajoukkueen peräsimeen vai oletko vilpittömästi tätä mieltä? Jos olet vilpittömästi sitä mieltä, mistä moinen tuuliviireily syksyllä?
 

temmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
kärpät
Kyllä se eilinen peli tuki sihvosen näkemystä, varsinkin kun ottaa sen jutuista ajojahti lisän pois.
Ei varmaan kertaakaan Jokerit onnistunut rakentamaan peliä omasta päästä Kärppien päähän roiskaisematta tai luopumatta kiekosta.
Puolustuspeli oli kyllä kurinalaista, mutta siitäpä se Sihvonenkaan ei ole tainnut märistä.
Saa nähdä miten käy keväällä pitkissä sarjoissa kun muillakin puolustus paranee, mutta hyökkäyspeli on kuitenkin "kädellisempää".

Elkää ihan kaikkea nielkö Sihvoselta vaikka sillä selkeä totuuden siemen onkin jutuissaan, pilaa vaan ne tuolla vouhottamisella(myyntikikka).
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Niin, se on kyllä totta, että Jokerit perusti eilen pelinsä pitkälti vastahyökkäyksille ja tyytyi puolustavampaan pelitapaan. Se tosin oli erittäin järkevää, sillä eilen Jokerien ainoa tavoite oli yksinkertaisesti saada tappioputki poikki, keinolla millä hyvänsä. Ja Kärppiä vastaan ei voi lähteä hurlumhei-taktiikalla Raksilassa pelaamaan, siinä häviää varmasti. Sihvonen ei tätä faktaa tietenkään ollenkaan huomioinut tekstissään.
 

wezq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
temmi kirjoitti:
Saa nähdä miten käy keväällä pitkissä sarjoissa kun muillakin puolustus paranee, mutta hyökkäyspeli on kuitenkin "kädellisempää".
Tämä on sellainen asia mitä en ole koskaan ymmärtänyt. Millä perustella muiden peli paranee keväällä ja puolustus tiivistyy? Onko kevät jotain taika-aikaa jolloin kaikkien jengien ongelmat poistuvat?

Muistaakseni Kärppien viime playoffit oli surkeata paskaa ja peli huonontui kokoajan kevään mennessä pidemmälle. Ja on niitä muitakin esimerkkejä.

Mitä Petteri Sihvoseen tulee niin kovasti odotan koska hän keksii jotain uutta kirjoitettavaa. Nyt on puolitoista vuotta jauhettu Sheddenin fiaskokiekosta ja Jalosen huikeasta pelikirjasta. Unohtamatta Raimo Summasen suuruutta. Piiri pieni pyörii ja Urheilulehden lukijoita varmaan pyörryttää jo.
 

temmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
kärpät
Kyllä varmaan sinäkin tiedät että kaikki joukkueet pleijareissa tiivistää puolustusta ja karsivat riskejä. Runkosarjassa sitten pelataan kokeilemalla paljon muitakin juttuja, niin myös Jokerit. Ei tää niin vaikeeta oo.
 

Elrith

Jäsen
Suosikkijoukkue
On vain Jokerit
wezq kirjoitti:
Mitä Petteri Sihvoseen tulee niin kovasti odotan koska hän keksii jotain uutta kirjoitettavaa. Nyt on puolitoista vuotta jauhettu Sheddenin fiaskokiekosta ja Jalosen huikeasta pelikirjasta. Unohtamatta Raimo Summasen suuruutta. Piiri pieni pyörii ja Urheilulehden lukijoita varmaan pyörryttää jo.

Sihvosen ajojahdin epätoivoisuutta kuvaa täydellisesti se, että hän on varmaankin Suomen ainoita ihmisiä jotka viitsivät puhua Jokerien loistavasta materiaalista. Kun jotenkin pitää selittää pois sekin kiusallinen yksityiskohta että fiaskokiekko on sarjataulukossa toisena.

Siinä muuten haaste: Selitä nyt, Petteri, meille miten voi olla, että fiaskokiekkoa pelaava joukkue on runkosarjassa toisena? Jos aiot väittää että se johtuu pelaajamateriaalista niin eritteletkö millä tavalla Jokerien pelaajat ovat niin paljon parempia kuin vaikka Kärppien että he onnistuvat luontaisella neroudellaan kompensoimaan Sheddenin kauheata fiaskohokia?
 

Tuoppi

Jäsen
Sihvonen ei hevillä luovu väitteestään:

"Miksi HIFK voi pudottaa Jokerit, mutta ei Kärppiä, HPK:ta ja Tapparaa?
Siksi, että aivan kovin menestyminen SM-liigassa edellyttää vahvan materiaalin lisäksi sitä, että joukkueella on toimivan puolustuspelikonseptin lisäksi toimiva hyökkäyspelisuunnitelma. Kärpillä, HPK:lla ja Tapparalla nämä kaikki keskeiset elementit ovat kunnossa. Jokereilla on SM-liigan paras materiaali, mutta heiltä puuttuu toimiva hyökkäyspelisuunnitelma. Jos Jokerit ja HIFK kohtaavat toisena pudotuspeleissä, niin silloin vastakkain tulisi kaksi joukkuetta, joilla kummallakaan ei ole kunnollista hyökkäyspelisuunnitelmaa. Tällöin avainasemaan nousisi se, miten tiivistä viisikkopeliä joukkueet pystyvät pelaamaan puolustuksellisesti. Jokereilla on toki materiaalinen etu puolellaan, mutta HIFK:lla on vastaavasti parempi puolustuspelisuunnitelma. Paul Baxter on ollut tekemisessä NHL:ssä huippujääkiekon kanssa ja hän hallitsee tiiviin puolustuspelaamisen kaavan. Doug Shedden surffaa sen sijaan farmi- ja alasarjojen tason puolustuspelikonseptilla. Siinä ero lyhyesti."
 
Viimeksi muokattu:

Happis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Huuhkajat, Liverpool FC
Elrith kirjoitti:
Jos aiot väittää että se johtuu pelaajamateriaalista niin eritteletkö millä tavalla Jokerien pelaajat ovat niin paljon parempia kuin vaikka Kärppien että he onnistuvat luontaisella neroudellaan kompensoimaan Sheddenin kauheata fiaskohokia?

Meillä on enemmän EHT:llä pelanneita pelaajia!

Vittu mitä paskaa taas tuo Tuopin yllekirjoittama juttu. Lopeta Petteri jo, sut on nähty.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Happis kirjoitti:
Vittu mitä paskaa taas tuo Tuopin yllekirjoittama juttu. Lopeta Petteri jo, sut on nähty.

"Doug Shedden surffaa sen sijaan farmi- ja alasarjojen tason puolustuspelikonseptilla."

Ei vittu saatana, mulla menee hermot tämän Sihvosen kanssa. Nyt meiltä puuttuu siis hyökkäyspelikirjan lisäksi puolustuspelikirja.

En tiedä, katselin eilen Kerhon rävellystä Pelicansia vastaan enkä oikein saanut siitä Jalosenkaan pelikirjasta otetta. Pirusti rupesi verkko heilumaan omissa selvässä johtoasemassa. Luulisi, että Jalosen rautaisella pelikirjalla olisi voitto otettu, mutta ei.

Ensimmäisessä erässä yritin laskea niitä Kerhon lyhytsyöttöpelillä tehtyjä viisikkohyökkäyksiä ja rintamahyökkäyksiä. Loistivat pääasiassa poissaolollaan, mutta kai nuo Sihvosen teesit muuttuvat totuuksiksi, kun niitä viikosta toiseen hokee.

Jokerithan on päästänyt kokonaista yhden maalin kahdessa viime pelissä alasarjapelikirjallaan.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Jokerit vs. Kärpät
Jokerit voittanut neljästä pelistä kolme. Maalisuhde Jokereiden hyväksi 14-9.

Jokerit vs. Tappara
Jokerit voittanut kolmesta pelistä kaksi. Maalisuhde Jokereiden hyväksi 10-6.

Jokerit vs. HPK
Jokerit voittanut kolmesta pelistä kaksi. Maalisuhde Jokereiden hyväksi 12-8.

On se kumma kun Sheddenin farmi- ja alasarjojen pelillä voittaa näitä kärkiseuroja jatkuvasti. Sarjajohtaja Kärpät eivät ole voittaneet kärkiseuroja pitkiin aikoihin ja HPK:n voitot ovat viime aikoina tulleet lähinnä jatkoajalla tai rangaistuslaukauksilla. En siis näkisi kovinkaan paljoa kehuttavaa ainakaan näiden kahden joukkueen pelaamisessa.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vakio kirjoitti:
Jokerithan on päästänyt kokonaista yhden maalin kahdessa viime pelissä alasarjapelikirjallaan.
Ja edelleenkin tehnyt eniten maaleja SM-liigassa. Väärin tehtyjä tosin kun pelaajat eivät ole noudattaneet pelikirjaa jota Sheddenillä siis ei ole. Maaleja ei saa tehdä sillä lailla että isketään törkeästi vastustajan kimppuun puolustusalueella kun se ei ole varuillaan, heitellään kiekkoa maalille ja survotaan sitä maalivahdin edestä sisään. Ne pitää rakentaa oman maalin takaa kauniilla, pelikirjan mukaisilla lyhytsyötöillä ja päättää ennalta sovitun kuvion mukaisesti. Ja vastaavasti reilun pelin hengessä vastustaja tekee samalla lailla. Kaavoista poikkeavat ovat häiriköitä joita ei hyvällä katsota ja penkki kutsuu välittömästi.

Pelin jälkeen sitten katsotaan kumman pelikirja oli parempi ja annetaan reilut aploodit paremmalle valmentajalle.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Ei kai tästä voi muuta päätellä kuin, että SM-liiga on myös alasarja, jossa pärjää erittäin hyvin todella huonolla pelikirjalla.

Uudessa Urheilulehdessä on mielenkiintoinen juttu Petteri Sihvosesta päävalmentajana Pelicansissa kaudella 03-04. Sen on kirjoittanut otteluraportteja Jatkoaikaankin kirjoittanut Esko Seppänen, joka pelasi tuohon aikaan Pelicansin A-junioreissa. Kovalla ruoskalla isketään Sihvosen tuon aikaisia valmentajataitoja, mutta toisaalta myönnetään että paljon on Sihvonen kehittynyt analyytikkoaikanaan. Tästä tosin voidaan olla monta mieltä, kuten tämäkin ketju osoittaa..:)
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
On tuo täysin älytöntä väittää että Narreilla olisi liigan paras materiaali.
Jos kysytään yleensä jääkiekkoväeltä kenellä on paras materiaali niin lähes jokainen on sitä mieltä että Kärpillä ja ei sitä voi millään mittareilla tai tilastoilla kuitata toisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös