Viljuri kirjoitti:Toinen pointti talouden globalisoitumisessa on kuitenkin se, että se jakaa sitä "hyvää" sinnekin, missä sitä ei aiemmin ole ollut.
-------------
Kuten se tulee ratkaisemaan ympäristöuhatkin, lainsäätäjän tukemana ja ohjaamana. Esimerkiksi kun ne "innovaatiot" eivät satu elämään keskusjohtoisissa tai korporatiivisissa systeemeissä, olivatpa sitten oikealta tai vasemmalta, kuten historia on täysin kiistattomasti osoittanut.
Ei kai työnteko kenestäkään kivaa ole. Mutta jos sillä parantaa omaa elintasoaan, niin onhan se pienempi paha.masaman kirjoitti:Tässä kun on kiistelty niin haluaisinkin heittää kysymyksen, kuinka moni ketjun keskustelijoista on aikuisten oikeasti tehnyt niitä 5-vuorohommia? Onko ollut kivaa??
Master God kirjoitti:Toisaalta Suomessa maksetaan järjettömiä summia sellaisesta työstä, jonka oppii parissa päivässä, ja jota pystyy kuka tahansa tekemään. Varsinkin tällaisilla aloilla pitäisi palkka maksaa kysynnän ja tarjonnan mukaan.
Master God kirjoitti:Mitkä ihmeen tappiota tuottavat yritykset? Miksi suomalaisen pitäisi olla maailmassa niin etuoikeutetussa asemassa, ettei työtä saisi siirtää täältä mihinkään, jos muualla on paremmat edellytykset?
Master God kirjoitti:Tuotteiden ja palvelujen hinnat muodostuvat Suomessa hyvin suurelta osin työvoimakustannuksista. Jos työvoimakustannukset olisivat edulliset, myös eläminen olisi halvempaa.Master God kirjoitti:uuuh, 8% menee palkkoihin, jes! kaikka heti alas!
Master God kirjoitti:Realistisia eivät ole nykyinen palkkataso ja työmarkkinoiden joustamattomuus. Työntekijöitä pitäisi siis saada palkata tarpeen mukaan (parhaat voisivat tietysti neuvotella itselleen sellaiset ehdot kuin pystyvät) ilman pelkoa siitä, että työntekijä "jää käsiin" sitten, kun työtä ei enää ole. Toisaalta Suomessa maksetaan järjettömiä summia sellaisesta työstä, jonka oppii parissa päivässä, ja jota pystyy kuka tahansa tekemään. Varsinkin tällaisilla aloilla pitäisi palkka maksaa kysynnän ja tarjonnan mukaan. Jos työnantajan tarjoamalla palkalla ei saa työntekijöitä, se on silloin työnantajan ongelma, mutta en halua ay-liikkeen vääristämää palkkausta, joka vie työpaikat Suomesta ennen kuin se olisi oikeasti välttämätöntä.Master God kirjoitti:noniin, kohta on meilläkin meksikolaiset jonottamassa cittarin kulmalla jotakin työnantajaa hakemaan avolavalla hommiin, jotta saisi edes hiukan hommia.
"toisen ei tulisi ansaita toista enempää kuin 4-kertaisesti, muuten syntyy eriarvoisuutta" -sanoi joku kreikkalainen filosofi.
Lisää moraali-kysymyksiä? Miksi lääkäreitä ei saada kouluttaa lisää? Koska lääkäriliitto ei halua palkkojensa laskevan. lLeikkausjonoja ei ole pystytty poistamaan ja hammaslääkäriin saat jonottaa monessa paikssa saman verran. Keikkalääkärit tekevät töitä 10000 kuussa, oikea kustannus olisi paljon pienempi:) Palkataanko Zambomaalta lääkärit? Vai mistä? Katsos, sinulle voi tulla yllätyksenä se seikka, että kaikilla ei ole varaa yksityislääkärille...
masaman kirjoitti:Tässä kun on kiistelty niin haluaisinkin heittää kysymyksen, kuinka moni ketjun keskustelijoista on aikuisten oikeasti tehnyt niitä 5-vuorohommia? Onko ollut kivaa??
\o/
Master God kirjoitti:3) Ay-liike ylläpitää primitiivistä me-henkeä. Ei sillä ole niin merkitystä, mitä asiaa ajetaan, kunhan saa kuulua johonkin.
Master God kirjoitti:Ei kai työnteko kenestäkään kivaa ole. Mutta jos sillä parantaa omaa elintasoaan, niin onhan se pienempi paha.
Rosoh kirjoitti:Kelpaako keskeytymätön 3-vuoro (ml. joulu, juhannus ja uusivuosi 12kk sisään)
Ei ollut kivaa.
Daespoo kirjoitti:Paperimiehet ovat vuosikymmeniä tienanneet vitusti enenmmän kuin kukaan muu duunariryhmä mutta silti on varaa mennä lakkoon kun SAK:n pomot niin sanovat.
Paperiteollisuus halusi joustavuutta non-stop tuotannon nimessä eli tehtailla olisi ollut minimimiehitys myös jouluna ja juhannuksena. Ei sopinut vaikka rahaa olisi tullut duunareille lisää ja sitten istuttiin himassa monta viikkoa.
Ihmettelinkin jo että kauanko paperiteollisuuden pinna kestää tätä saatanan pelleilyä, mutta nyt sitten nähtiin missä se raja menee.
Vieläkun Metso ja Stora pistää molemmat saman verran äijää pihalle niin veikkaan että SAK:in alkaa olemaan aika vitun nöyrää poikaa neuvottelupöydässä.
Ei voi kuin ihmetellä miksei SAK:ssa ja paperityöväenliitossa katsottu pikkasen pidemälle. Noh, nyt voi sitten jokainen työtön duunari käydä kiittämässä heitä tästä.
Miksi kenenkään maailmassa pitäisi olla siinä asemassa, että tuosta vaan voi mennä työpaikka alta, jos jossain toisessa maassa työntekijöitä riistämällä ja kaikilla työntekijän oikeuksilla persettä pyyhkimällä saadaan työ teetettyä halvemmalla? Kyllä maailmassa rahaa on, se on vain niin helvetin epätasaisesti jakautunutta ja tilanne näyttää olevan se, että sen sijaan, että niillä jotka sen työn tekee, olisi hyvät olosuhteet, siirrellään yksiköitä ympäri maailmaa, sinne missä sen työn halvimmalla voi tehdä, että saadaan vielä lisää rahaa haalittua.Master God kirjoitti:Mitkä ihmeen tappiota tuottavat yritykset? Miksi suomalaisen pitäisi olla maailmassa niin etuoikeutetussa asemassa, ettei työtä saisi siirtää täältä mihinkään, jos muualla on paremmat edellytykset?
Tarkoitatko tällä nyt sitä, että työntekijän tilinauhassa näkyvä summa on se mikä täällä nostaa hintoja vai sitä paljon se työntekijälle maksettu euro maksaa todellisuudessa työnantajalle? Oliko se näin, että: 1 EUR= 1,8 EUR? Eikö Suomen maantieteellinen sijainti ja siitä johtuvat välimatkat ja ilmasto-olosuhteet myös vaikuta palveluiden ja tavaroiden hintoihin? Sille missä elämme, emme varmaankaan voi mitään.Master God kirjoitti:Tuotteiden ja palvelujen hinnat muodostuvat Suomessa hyvin suurelta osin työvoimakustannuksista. Jos työvoimakustannukset olisivat edulliset, myös eläminen olisi halvempaa.
Edelleenkin painottaisin sitä, että kaikki eivät tässä maassa juhli paperimiesten palkoilla. Paljonko siivoojien ja sairaanhoitajien pitäisi vielä palkastaan lohkaista yhteisen hyvän vuoksi? Tuskin ketään tässä maassa "pakotetaan" ketään palkkaamaan, patistetaan ehkä. Meinaako tuo sinun mallisi sitä, että esimerkiksi irtisanomisajoista pitäisi luopua, että työntekijälle voi sanoa ilman mitään vastuuta hänen kävellessään iloisena aamulla sorvin äärelle, että: "Joo Koistinen, teitä ei enää täällä valitettavasti tarvita. Korjaathan tavarasi ja poistut."? Eikö sekin ole myös hieman villiä ja omiaan lisäämään eripuraa työpaikoilla, jos jollain on näitä etuja, koska hän on hyvä ja jollain, joka ei ole niin hyvä, ei ole, vai pitäisikö sen pikemminkin kannustaa sitä hieman huonompaa työntekijää petraamaan? Ehkäpä. Kannustinjärjestelmähän se rules.Master God kirjoitti:Realistisia eivät ole nykyinen palkkataso ja työmarkkinoiden joustamattomuus. Työntekijöitä pitäisi siis saada palkata tarpeen mukaan (parhaat voisivat tietysti neuvotella itselleen sellaiset ehdot kuin pystyvät) ilman pelkoa siitä, että työntekijä "jää käsiin" sitten, kun työtä ei enää ole.
Eli palkka koulutustason mukaan, mutta ei sen mukaan kuinka tuottava tämä helpot hommat oppinut työntekijä on? Toki en sitä kiistä, etteikö se tuntuisi itsestänikin välillä hassulta, että seitsemän vuotta korkeakoulussa opiskellut, lukenut ihminen kituuttelee tutkijana työssä, joka voisi jopa johtaa jonkin ihmelääkkeen syntymiseen, kun samalla peruskoulupohjalla kaveri tehtaassa vetää paljon parempaa palkkaa, mutta eikö se tuottavuus ollut tässä se pointti? Eli jos tämän kaverin tehtaassa työpanos tuottaa sille tehtaalle paljon, niin miksei häntä voi siitä palkita? Mutta sitähän sinä taisit tuossa tarkoittaakin.Master God kirjoitti:Toisaalta Suomessa maksetaan järjettömiä summia sellaisesta työstä, jonka oppii parissa päivässä, ja jota pystyy kuka tahansa tekemään. Varsinkin tällaisilla aloilla pitäisi palkka maksaa kysynnän ja tarjonnan mukaan.
Niin on, mutta pelkäänpä että ei enää kauaa, koska joku sillä liksalla sen työn maailmassa tekee, kun ei paremmastakaan tiedä.Master God kirjoitti:Jos työnantajan tarjoamalla palkalla ei saa työntekijöitä, se on silloin työnantajan ongelma,
En minäkään, sillä uskon siihen, että työmies tai sanotaanko vain, että työntekijä on palkkansa ansainnut, kaikkialla maailmassa ja kaikilla aloilla.Master God kirjoitti:mutta en halua ay-liikkeen vääristämää palkkausta, joka vie työpaikat Suomesta ennen kuin se olisi oikeasti välttämätöntä.
Daespoo kirjoitti:Muuten, jos joku vielä ihmettelee oliko UPM:n tämän päivän ilmoitus mitenkään tarkoituksella ajoitettu AKT:n lakon kanssa 'sopivasti' päälle niin ei tarvitse ihmetellä.
Tämä on helvetin kova varoituslaukaus kaikille työntekijäliitoille. Alkakaa joustamaan tai lähtee duunit alta.
Toivottavasti AKT on hereillä.
masaman kirjoitti:Ja 7-16 ajan ulkopuolella oleva työ kuuluu myös tähän josta minun mielestäni on ihan ymmärrettävää maksaa hiukan enemmän tunnilta, eikö?
Rosoh kirjoitti:Kyllä hiukan, mutta nuo Paperin kiristämät sauna ym hv-lisät ovat kaukana sanasta hiukan.
Daespoo kirjoitti:Tämä on helvetin kova varoituslaukaus kaikille työntekijäliitoille. Alkakaa joustamaan tai lähtee duunit alta.
Toivottavasti AKT on hereillä.
masaman kirjoitti:Kerros minulle paljonko eri lisät on???
Kai tämä nyt itse asiassa koskee lähinnä teollisuusliittoja, ja siellä niitä joiden tuotanto on mahdollista siirtää pois maasta. Palvelualoilla asenne on tietysti valmiiksi nöyrempi ja palkat pienempiä, mutta lopullisesti ne saisi polvilleen yleissitovuudesta luopumisella ja ulkomaisen työvoiman vapaalla pääsyllä maahan. Tämän jälkeen vastakkainasettelun aika olisi tosiaan ohi, koska toisella osapuolella ei juuri olisi mitään välineitä millä pitää yllä vastakkaisuutta. Mentäisiin niillä ehdoilla joilla mentiin 1870-luvulla. Joskin saattaa olla mahdollista, että sitten niitä välineitä ruvettaisiin keksimään uudestaan.
masaman kirjoitti:Onko sinua oikeasti joskus koulukiusattu vai mikä sinulla on?? Työntekijä on sinulle paha, itse perkele. Mutta työnantajan toimet ovat kaikki täysin oikeutettuja?
Viljuri kirjoitti:mjr kirjoitti:
Tiede, tekniikka ja yhteiskunta on kyllä muuttunut varsin paljon 1870-luvusta.
Osaltaan nämä keskustelut muistuttavat varmasti niitä, mitä käytiin esimerkiksi joskus "kehruujennyjen" aikakaudella. Maailma muuttuu tuotantotapojen ja yhteiskunnan muuttuessa, ja jos ei kykyne ajattelemaan laajemmilta kanteilta, niin saattahan siinä ajattelukyky mennä lakkoon.
Daespoo kirjoitti:Työntekijä ei ole paha, olen itse sellanen.
Sokea työntekijä joka menee liiton narussa on korkeintaan vitun tyhmä työntekijä.
Ymmärrän työnantajia täysin ja mitä ongelmia he kohtaavat SAK:n järkyttävän ns. state-sponsored terrorismin edessä, kun vallassa on SDP jatkuvasti niin heillä on jatkuvasti "tyhjä shekki" eli he voivat tehdä mitä tahansa ja SDP ei siihen puutu vaikka koko maa kärsii.
Toivon että pikkuhiljaa alkaa myös duunariväestön silmät aukeamaan.