Työpaikkojen karkaaminen Suomesta ei ole kenenkään suomalaisen etu - ei työnantajan, ei esimiehen, ei "duunari"työntekijän, ei valtion. Ei todellakaan kenenkään suomalaisen etu, siitä tuskin tässä on kukaan eri mieltä.
Myöskään korkea työttömyys ei ole kenenkään suomalaisen etu. Jokainen yhteisestä kassasta "turhaan" *) maksettu euro kassaan kolisevien eurojen sijaan on pois siitä yhteisestä kassasta, joka hoitaa täällä koululaitoksen, tiepalvelun, kunnallisen terveydenhuollon jne jne. Tästäkään tuskin kukaan on eri mieltä.
*) "turhaan" maksamisella ei tarkoita sitä, että työttömyyskorvaukset jne pitäisi lopettaa, vaan sitä, että työttömyyskorvausta näissä tapauksissa maksetaan ihmiselle, joka potentiaalisesti voisi olla töissä itse ansaitsemassa elantoaan, mutta ei saa töitä.
Tällä hetkellä ammattiliittojen uppiniskaisuus ja jäykkyys sekä erityisesti SAK:n harrastama jatkuva yleinen propaganda ja politiikkaan sekaantuminen vain ainakin omasta mielestäni näyttävät tasan siltä, että omaan pesään siinä ollaan kusemassa ja kovaa. Työntekijän edut ovat Suomessa tällä hetkellä niin suuret, että työnantajapuolen mitta alkaa pikku hiljaa täyttyä. Työntekijöillä olisi globaalisti ajateltuna Suomessa mieluummin syy olla erittäin tyytyväinen, ei tapella siitä sadannessa juustosiivusta sen leivän päälle, kun kerran jo 99 siinä on. Paperiliitto esimerkiksi on jo kovaa vauhtia sahannut sitä oksaa, jolla istuu, tuolla menolla sitä juustoa on kohta enää muutama hassu siivu siinä leivällä. Toisaalta taas AKT:n tilanne on huomattavasti perusturvallisempi, koska yksikään Pekingissä ajettava bussi tai roska-auto ei hoida Suomen joukkoliikenteen tai jätekuljetusten ongelmia.
Suomessa oikeasti kaivattaisiin sitä asennetta, että mitä me voisimme tehdä meidän kaikkien eteen, vaikka se välttämättä ei olisi itseni ensisijainen etu - ei sitä, että mitä sinä voisit tehdä minun eteeni nyt tässä ja heti. Ilmassa alkaa olla sellaisia merkkejä, että Suomi on ajautumassa todella pahaan budjettikriisiin sekä valtiona että yksityishenkilöiden osalta, mikäli esimerkiksi UPM:n tänään julkistaman kaltaiset jätti-irtisanomiset lisääntyvät vielä entisestään. Ja näihin irtisanomisiin kuitenkin työnantajapuolen mielestä useimmiten perimmäiset syyt ovat liian jäyköissä ja kankeissa ammattiyhdistyksissä. Ammattiyhdistykset ovat erittäin tärkeitä olla olemassa. Varsinkin silloin, kun joku vastuuntunnoton työnantaja lähtee polkemaan työntekijän perusoikeuksia. Mutta se, että ammattiyhdistyksistä tehdään tabu ja suuri yhteiskunnallista päätöksentekoa ohjaava sekä turhaa byrokratiaa ja jäykkyyttä tukeva instanssi, ollaan väärällä tiellä.
Muun muassa Sauli Niinistön presidentinvaalikampanja olisi ollut erinomainen pohja aloittaa oikeasti yhteiskunnallista keskustelua Suomen tulevaisuudesta, vaikka siinäkin oli heikot puolensa. Kuitenkin SAK jyräsi puhtaalla pelottelulla ja propagandalla tämänkin hyvän aloituksen jo unholaan. Mennään vaan kaikki samassa laivassa sinne pohjalle sitten, vaikka laiva olisikin mahdollista pitää pinnalla, jos sitä oikeasti viitsisi yrittää.