Tämähän se ongelma vasemmiston ideologiassa onkin. Jos vasemmisto haluaa verottaa rikkailta lisää taatakseen köyhimmille hyvät olot, eikä tee mitään muita toimenpiteitä asian eteen, niin kuka ne köyhät hoitaa sitten, kun ne "vapaat miehet kulkemaan" on kaikki kyllästyttyään muuttaneet Suomen rajojen ulkopuolelle verottajan ulottumattomiin?
Pitkään olen jo odottanut tätä muuttoaaltoa, mutta ei piruvie niin millään tunnu tapahtuvan. Itse kuitenkin uskon ihmisen toimeliaisuuteen, joten aina vanhan tilalle tulee uutta, joten ei se työ Suomesta lopu. Kurjaa toki varmastikin on, mutta kyllä sieltä noustaan, kun ja jos vaan pidetään kiinni jonkinlaisesta demokratiasta.
Maailmassa on paljon pelottavampia asioita, kuin se, että muuttaako joku Suomesta pois koska verot ahdistaa, ja uskoo olevansa itse elämää suurempaa. Itsekin toki muuttaisin jos tilanne sallisi. Mutta en siksi, että pakenisin verotusta, tai toisista huolehtimista, vaan koska täällä on niin saatanan kylmä suurimman osan vuotta.
Täällähän tosiaankin (palstalla) viljellään verotuksestakin sitä iänikuista virttä, jossa rikkaat kuoliaaksi verotetaan, mutta en perhana mistään löytänyt yhtäkään artikkelia tai edes kuolinilmoitusta, saati sitten kuolinsyyraporttia, jossa olisi mainittu, että verotettiin kuoliaaksi. Jään odottamaan kuitenkin mielenkiinnolla, koska ensimmäinen hesarin kuolleita palstalle ilmestyy, ja takuulla leikkaan talteen sen.
Yrityksiä varmaankin pitää kovasti helliä, koska ovat täällä -vankkojen huhujen pohjalta tulkittuna- vain sitä hyvää tuottamassa. Toimiakseen sen hyvän puolesta heillä kuitenkin pitänee olla ensinnäkin niitä asiakkaita, jotka ostavat -tai edes omaavat resurssit siihen-heidän tuottamaansa "hyödykettä". Tätä varten taas vaaditaan juuri niitö maksukykyisiä yksiköitä, joko toisia yrityksiä tai ennenkaikkea juurikin niitä maksukykyisiä yksilöitä, jotta toiminta olisi kannattavaa ja toisi niitä rikkauksia. Ja osahan näistäkin lienee niitä duunareita.
Tämähän taas on hyvinkin pitkälle riippuvaista niistä henkilöistä/yksilöistä, joita kutsutaan tällä duunareiksi, ja jotka siis ihan viimeksi ovat se ainoa tuottava osa kokonaisuutta. Eli yksinkertaisemmin sanottuna, yrityksiä ei pääosin ole olemassa ilman työntekijöitään, ja osansa kokonaisuudesta (mitä ostamiseen tulee) nyt kuitenkin muodostavat myös ne työttömät, joiden ostovoima niinikään on merkittävässä asemassa monen yrityksen kohdalla, ja mm rakennusteollisuus kyllä hyöytyy myös niiden "ressukoidenkin" asumisen järjestelemisestä. Yrityksen kannalta siis on täysin merkityksetöntä se, että vaikka myyjä myisi pää punaisena miljonalla, niin jos ei mitään valmista tule, niin eipä taida rahojakaan tulla. Eli kyllä niitä duunareita tarvitaan siis ihan yhtälaisesti kuin yrityksiäkin, eikä kumpaakan ole ilmaa toistaan nyky yhteiskunnassa. Tokihan ihminen jotakin tekee, jos ne yritykset tästä yhtälöstä pois pyyhkäistään. Mitä, niin sitä en ala tässä arvailemaan, mutta oletettavasti jotakin onnvoisi henkensä pitimiksi.
Mitään ei siis oikeastaan ole olemassa ilman toistaan kuten jo totesinkin, ja onkin hyvä muistaa, että ne yrityksetkin ovat niiden ihmisten luomia, eikä niistä monikaan nojaa mihinkään erityiseen innovointiin, vaan ainoastaan ajatukseen toisen tekemän työn synnyttämän tuoton jakamisesta epätasa-arvoisesti nojaten ajatukseen siitä, että yrittäjällä (yrityksellä) on niin kauhea riski menossa, että kyllä se pitää duunarin ymmärtää. Riski kuitenkin on myös tekijälläkin, joka riski juuri nyt kiihtyvässä tahdissa monen kohdalla realisoituu, ja siihen ei syynä juurikaan ole ne duunarit.
Tässäkään valossa en siis usko siihen, että Suomi pysähtyy kokonaan siihen, kun ne "vapaat kulkijat" maasta muuttavat, ja tavallaan soisinkin näin tapahtuvankin, koska se pakottaisi luomaan uutta niiden tänne jäävien toimesta. Samalla loppuisi se iänikuinen kitinä siitä "kuoliaaksi verottamisesta". Saa sitten rauhassa katsella maailmalla, että miten se eläminen siellä soljuu.
Tokihan tänne jäävien olisi pakko unohtaa hyväksi aikaa erilaiset ilmastojumpat sun muut, sillä aika perustasolta varmastikin joudutaan lähtemään. Varmastikin tänne jäänee poistuvien yritysten infraa, jota ei saa kaikkea mukanaan vietyä, joten siitäkin voi olla hyvä alkaa. Kuten sanottu, niin vaikeaa varmaankin olisi, ja avaisi kiistatta naapurillemme hyvän paikan vallata lisää maata, mutta haitanneeko tuokaan, sillä jos täällä ei kannataa elää eikä yrittää, niin miksi sitä suotta täällä kärvistellään. Ilmeisesti joku kuitenkin on todennut täälläkin olevan ihan kelvollista asua ja toimia, mutta sittenkin kitistä että mikään ei ole tarpeeksi, ja verotetaan kuoliaaksi.
Onneksi itse tyhmänä (vielä) uskon, että moni kuitenkin arvostaa kaikkea sitä mitä täälläkin on verovaroin saatu siihen omaan elämään, ja se ajattelu ei olekaan siinä asennossa, jossa mikään ei itselle ole tarpeeksi, vaan ovat jopa halukkaita maksamaan enemmänkin veroja, kuin nyt maksavat, ja jopa suorastaan ihmettelevät, että miksi näin ei toimita, vaan annetaan helpotuksia, jotka eivät tuo heille varinaista lsiähyötyä, eivätkä siten juurikaan siirry edes kulutukseen.
Täällä (palstalla siis) toki varmaankin enemmistö on niitä kuoleman rajamaille verotettuja, ja osaltani toki tunnen suurta surua heidän huonosta elämäntilanteestaan, ja suorastaan karmeasta kohtalostaan, mutta lohdukseen täällä onneksi on paljon ihmisiä, joilla menee vielä huonommin, ja tämän hallituksen jälkeen vieläpä todella paljon huonommin. Arvomaailmahan se on sekin, että saadaan maahan lisää lapsiköyhyyttä, sekä pidetään huolta siitä, että huonoimmin toimeentulevien ostovoima viedään kokonaan, sillä mitäpä varten heidän mitään pitäisi saada.
Uskomaton vastakkainasettelu tähän maahan on lyhyessä ajassa saatu, ja se toki vähän kauhistuttaa, kun katselee muutoinkin maailman tilannetta. Ja jos jophonkin, niin juuri tällaiseen vastakkainasetteluun se Ukrainakin lopulta kaatuu, sillä on yksi iso asia, joka globaalistikin tuntuu sotkevan sitä tukea Ukrainalle.
Alamme kaikenkaikkiaan liikkumaan demokratioissa vaarallisilla vesillä sen suhteen, että sen periaatteita ollaan vahvasti murtamassa, ja se osaltaan tulee olemaan suuntaviittaa sille, että mitä tahansa oikeudenmukaisuuteen tähtäävää lainsäädäntöä tai sopimusta voidaan venyttää, kunhan se palvelee oikean intressiryhmän etuja.
Sehän tiedetään jo, että kun yksi oikeusvaltioperiaate särkyy, niin seuraavaan on aina vaan helpompaa ryhtyä, ja lopulta ei ole enää mitään väliä, että mitä sääntöä rikotaan sillä kaikki on jo tehty rikottaviksi.
Kun se poliittinen ohjailu tulee vieläpä ulkopuolelta, ja rahan ohjauksessa, niin ei mikään liene kohta pyhää. Tämähän nähdään mm "YLE-kielteisyydessä", jota perustellaan milloin milläkin, eikä vähiten sillä omalla ajatuksella siitä, että köyhällä ei ole oikeutta katsella yhtään mitään muuta kuin sellaisia neuvostoliitto henkisiä dokumentteja, jossa kerrotaan miten hienosti asiat tässä maassa on. Eli kyllä se demokratiakin osaa sitä aivopesua tuottaa halutessaan. Onneksi vielä ei näin ole, mutta äänet sen puolesta kasvavat koko ajan, että tähän(kin) päästäisiin.
Suomenkin tilanetta arvioidessa olisi hyvä huomioida, että EU:n velkasäännöstö luotiin täysin erilaisessa ajassa, ja sitä on usein jo puhuttu, että se pitäisi kokonaan ajatella uusiksi, kun nyt on jouduttu kuitenkin tunnustamaan erilaisia globaaleja kriisejä, jotka ovat osoittaneet sen vanhan "hyvään aikaan tehdyn" ajatuksen kestämättömäksi nykyisessä maailmantilanteessa.
Myöskään sellaista tilannetta ei voida etsiä, että ainoa ratkaisu kilpailukyvykkyyteen etsitään vain sieltä duunareiden ilkeilystä rahastaa ja olla liian laiskoja. On varmastikin ikävää kilpailla mm Saksaa ja Ranskaa vastaan, kun he jakelevat peljon valtiontukea, mutta sekään ei ole niiden duunareiden syy, joten pitäisi miettiä sitäkin, että onko yrityksissä muuten tehty kaikki voitava sen eteen, että olisivat kilpailukykyisiä. Mm. palkatahan, sekä niiden korotyukset ovat olleen Suomessa todella surkealta tasolla muihin kilpailijamaihin verraten, joten sikälikin se Duunari-osasto on kyllä korttansa kekoon kantanut näissä neuvotteluissa, mutta eipä näemmä paljoa ole auttanut sekään. Nyt siis yritetään ratkaisua hakea siitä, että saataisiin karsittua palkoista lisää, kuin myös mahdollisista muistkin eduista, joita vuosien saatossa on palkansaajan eduksi neuvoteltu. Ja sitten bonuksena yritetään kertoa, että eihän kukaan työnantaja nyt sellaista tietnkään hyväksi käyttäisi, ja pyrkin vaikkapa alentamaan niitä palkkoja.
Jos kerran on näin, niin eipä erityistä syytä sitten löydy sille, että miksi hommaa ajetaan kuin käärmettä pyssyyn, kun se paikallinen sopiminen kuitenkin on jo ollut mahdollista, ja siihen järjestäytymättömienkin kohdalla on ratkaisua tarjottu, mutta ei ole näemmä kelvannut, joten sopii kyllä kysyä, että miksi ei sovi?
Ei tässä siis tarvitse olla oikeistossa, eikä vasemmistossa sun muussakaan puolueessa, vaan ainoastaan tunnistaa edes jonkinalinen oikeudenmukaisuus järjestelmässä. Nyt ajetaan Suomeen jonkinlaista Thatchermaista sontaa, joka on jo paskaksi nähty, eikä palvele kuin pienen ryhmän etua loppu viimeksi. Eli onko tämä nyt siiden "kuoliaaksiverotettavien" kuolinkorinaa koko touhu, vai onko tässä oikeastikin jokion pointti rikkoa sopimusyhteiskunta käytännöt, ja vain siksikö että kokoomuksen napoleon voi kuvitella kuolevansa "suurmiehenä"?