Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Aleksander ”Sasha” Barkov jr.

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana Pate, 25.09.2011 klo 16.46.

 1. Wrathchild Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara & Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Samaa mieltä, että on vielä liian aikaista puhua hänen luistelu nopeudesta/räjähtävyydestä. Barkov on iso pelaaja joka kesällä on hommannut voimaa kroppaansa. Selkeä ero viime kauteen. Muistaako joku millainen holkki polvi oli Chara uran alussa? Millainen oli esim Marko Antilan luistelu? Näihin nähden ei ole luistelussakaan yhtään mitään vikaa. Pari vuotta eteenpäin ammattitaitoisessa treenauksessa niin onpahan vaan pitelemätön kaveri moneen sarjaan! Jos jotain hyvää tuosta mm-mahalaskusta, niin EHKÄ toivottavasti Sasha saa nyt vähän enemmän huilia, ja kohta taas jaksaa!
   
 2. Kaivanto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Polk High, ämmät, neekerit, Brian Oldfield
 3. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  On muuten suhteellisen perseestä, että pojan jaksaminen ollaan kuitenkin tössimässä juuri niin kuin keväällä ja ennen kautta pahanilmanlintuna huolehdittiin. Tai siis ei huolehdittu, vaan uskottiin, että kyllä nykyisellä Tappara-valmennuksella riittää maltti ja tolkku Barkovin kuormituksen kanssa (17-vuotiaan omaan sanaan ei yhäkään kannata luottaa, totta kai se haluaa pelata vaikka kolme matsia joka päivä). Jepjep.
   
 4. Lainaus:
  Jotenkin en usko, etteikö Barkovin jaksamista tiiviisti seurattaisi. Taisi SaiPa-peliä ennen Cityn toimittajakin kysyä Ojaselta Barkovin jaksamisesta ja silloin Ojanen sanoi Barkovin olleen hyvinkin terävän ja freesin oloinen. Kyllähän se hiipuminen varmasti näkyisi valmentajienkin silmiin. Ja viimeistään Nieminen asiaan puuttuisi, jos näin olisi - kuitenkin seuraa Sashaa niin läheltä.

  Ja kuinka moni täältäkään tietää millainen harjoitusohjelma Barkovilla edes on? Tuskin esim. pelkkien pelien pelaaminen ja alustavat harjoitukset poikaa piippuun ajaa.
   
 5. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Eiköhän ammattilaiset osaa poikaa sillä tavalla peluuttaa, että mitään pahempaa ei satu. Mistään muustahan ei voi olla kyse kuin lähinnä henkisestä väsymyksestä. Tuon ikäinen kyllä jaksaa pelata enemmän kuin vaikkapa 35-vuotias konkari.
   
 6. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Toki periaatteessa näin, mutta kun poika on vielä ihan kesken fyysisenkin kasvunsa kanssa, mihin Kailajärvikin ilmeisesti viittasi. Eikä Barkov jr ole aikuinen sieltä korvien välistäkään (ei toki pahalla, ei voikaan olla:). Mikael Granlund viime kaudella, anyone?
  Lähinnä ihmetyttää se jatkuva peluuttaminen alivoimalla. Eikö nykytapparasta muka löydy muita jätkiä niihin hommiin? Pikkuleijonien touhuille Rautakorpi & co ei tietenkään mahtanut mitään.
   
 7. J.Grönvall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
  Lainaus:
  Miten niin ollaan tössimässä?

  Uran jatkon kannalta sanottakoon, että NHL jne.
   
 8. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Ei mitenkään radikaalisti ollakaan, mutta kuten peliesityksistä on näkynyt, vähän liikaa kuormaa (sekä henkistä että fyysistä) on pukannut tuon ikäiselle ja tuossa fyysisessä lihas- ym. kasvun vaiheessa olevalle pojalle. En myöskään ihan heti tyrmäisi J. Kailajärven kokemuksella varustetun äijän näkemystä tästä asiasta.

  Mitä NHL:ään tulee, siellä ei pelaa yhtään 17-vuotiasta; tämä vaihe on Barkov jr:n kaikesta poikkeuksellisesta osaamisesta, valmiudesta ja lahjakkuudesta vielä ns. hitaamman kasvun/etenemisen aikaa. Suomen A-junnusarjasta (jonne sinnekin olisi vielä alaikäinen) ei noin vaan hypätä tämän kauden kaltaiseen rumbaan, vaikka nyt näyttää paremmalta, kun 20-vuotiaiden kisat ovat ohi. Kyllä poika tästä selviää, mutta tietty vauhtisokeus/ahneus taitaa olla Tapparassakin iskenyt.

  Enkä vieläkään näe syytä, miksi Barkov jr:ää piti/pitää peluuttaa säännöllisesti alivoimalla. Niihin hommiin löytyy Tapparasta ihan varmasti muitakin päteviä jätkiä.
   
 9. J.Grönvall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
  Lainaus:
  Kailajärvi on kova ammattilainen, kuten on myös Jukka Rautakorpi, joten tuskinpa tässä Barkoville mitään hallaa tapahtuu. Huippulahjakkuus ja jo nyt joukkueensa parhaita pelaajia, tottakai peliaikaa annetaan, koska voitoista näissä peleissä pelataan. Jos kunto ei riitä niin sitten levätään.

  Jatkon kannalta ja NHL:n suhteen en ymmärrä suomalaista vinkumista pelimääristä. Sanotaan, etteivät veskarit voi pelata noin ja noin paljon, ja Barkov palaa loppuun PELAAMALLA. Siellä pelaa nahilassa nuoria jätkiä 82 ottelua runkosarjassa ja täällä porataan jostain 50-60 matsin kuormasta.

  Pelaaminen se on mikä kehittää ja Barkov päinvastoin on osoittanut ikäisekseen melko poikkeuksellista fyysistä valmiutta, koska pelaa edelleen isoja minuutteja, vaikka joka välissä kaikki ovat sanomassa ettei se voi jaksaa. No kyllä näyttää jaksavan. Henrik Haapala ei jaksanut, siinä se ero tulee.
   
 10. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Ja juuri siksi tarvitaan aikuisia ammattilaisia katsomaan tarkalla ja objektiivisella silmällä, tarvitaanko lepoa. Sitä päivää ei tule, että tuonikäinen tai aina vanhempikaan pelaaja itse sanoisi, ettei jaksa. Nyt mennään rajoilla, mutta kuten sanottu, kyllä poika tämän selvittää. Alivoimakuormitus vaan on aika turhaa.

  Vertailu NHL:ään on suht hyödytön sikäli, että siellä a)nuoret ovat monista syistä tottuneet isompiin pelimääriin, kovempaan tempoon, fyysisyyteen jne. junnusarjoista lähtien b) NHL-joukkueet eivät kauden aikana harjoittele kovaa käytännössä ollenkaan, vaan leijonanosa on joko palauttavia tai peliin valmistavia treenejä. (Eivät tietenkään harjoittele, koska pelaajien taitotaso on jo lähdössä kovempi, heitä ei muutenkaan "holhota" eikä treenaamiseen treenaamisen vuoksi ole yksinkertaisesti aikaa, saati halua.)
   
 11. Sekera Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, prosessit ja yrittäminen
  Helpoin tie kritiikkiin on syyttää ylipeluutusta ja valmennuksen vastuuta tässä. Se on muodostunut tyylikkääksi mantraksi ilman sen suurempia pohdintoja, koska siitä on helpoin löytää syy "alentuneeseen suoritustasoon". Onko Sashan suoritustaso kuitenkaan alentunut, vai onko muiden parantunut? Sama juonikkuus ja kiekonhallinta, tilanteiden ennaltanäkeminen heijastuu edelleen Barkovin pelistä. Ei se pelitaso vaadi 1+2-tehoja ilta toisensa jälkeen ja täytyy nähdä metsä puilta.

  Urheilijan kuormitus kuitenkin jakautuu, fyysisesti ja henkisesti, pelivastuuseen ja harjoitteluun. Pelaaminen kehittää, ammattilaistasolla parhaat pelaavat ja ensisijaisesti annetaan siimaa harjoittelusta.

  Barkovilla on niin poikkeukselliset puolustyskyvytkin kiekonriistotaitoineen, että tämä puoltaa alivoimavastuuta. Tarpeen vaatiessa se on kuitenkin ensimmäinen vähennyskohde itse pelivastuussa, se on selvä.
   
 12. J.Grönvall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
  Lainaus:
  Sinne Barkov tähtää ja sinne häntä ollaan varaamassa korkealla varaustilaisuudessa. En ymmärrä mitä hyödytöntä on verrata NHL:ään, niitä jätkiä vastaan sinne mennään pelaamaankin. Ja kuten sanoit niin ne nuoret ovat jo tottuneet koviin pelimääriin, täällä ei saa pelata ja sitten ihmetellään kun ei pärjätä :D Mahtava logiikka tosiaan.

  Ja joku alivoima peleissä nyt on ihan se ja sama kuormituksen kannalta, turhaa hössötystä sanon minä. Parhaat pelaavat parhaiden minuutteja ja Sashankin on kertakaikkiaan vaan moiseen totuttava mikäli haluaa isoja minuutteja pelata kovemmissa ympyröissä.

  Josko nyt ensin annettaisiin sen kaverin näyttää mihin pystyy ja alatte vasta sitten myöhemmin dumaamaan kaiken mahdollisen, jookos? Nyt mennään tammikuuta ja aletaan olla jo sitä mieltä, että voi kauheaa, kun tulee paljon pelejä ja eihän tuo voi jaksaa ja valmentajat on tyhmiä jne.

  Yhdistelmä Jaakko Kailajärvi & Jukka Rautakorpi, ei, en usko, että Sashaa ihan helpolla ylikuormitetaan.
   
 13. J.Grönvall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
  Lainaus:
  Just näin!
   
 14. Rixa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Jossain (en muista minkä) mediassa joulukuussa 2012 Rautakorpi valoitti että ovat keventäneet ja kohdentaneet Barkovin harjoittelua. En usko että Sashalla tulee ongelmia kunnon ja jaksamisen kannalta.
   
 15. J.Grönvall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
  Mahtoivatko ne sanoa Penguinsissa Sidney Crosbylle, että: "kuules jätkä, oot ihan hyvä ja kaikkee mutta koska olet 18-vuotias niin olemme päättäneet, että sää oot nyt puhki ja väsynyt, niin jäät penkille nyt".

  Nimimerkillä 17-vuotiaana Rimouski Oceanic yht. 75 ottelua 199 pistettä ja päälle nuorten MM-kisat. 18-vuotiaana 81 ottelua NHL:n runkosarjassa ja 102 pinnaa.

  Ei pelata, treenataan vaan mielummin.
   
 16. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Tämä on mennyt ohi, mutta on erinomainen uutinen ja osoitus juuri siitä aikuisen pelisilmästä ja vastuusta, jonka perään tässä on koko ajan kyselty. Jos Suomessa jokin on (ollut) viturallaan niin nimenomaan yhtälö, jossa "pelit haittaavat harjoittelua" (!) eikä milliäkään ole joustettu nuorten tai oikeastaan minkäänikäisten yksilöllisten erojen kohdalla.
  Myös kaukalon ulkopuoliseen sähinään pitää osata tarvittaessa puuttua, vaikkei Sasha toki Granlundiin verrattavaan rumbaan ole joutumassakaan:).

  Se, että koko aiheen esiin ottamisesta jotenkin saa "dumaamista" saati sen kyseenalaistamista, että nuoret pelaajat kehittyisivät muuten kuin pelaamalla ja siellä ratkaisuja tekemällä, on sen luokan (tahallista?) väärinymmärtämistä ettei uskoisi olevansa Tapparan osiossa. Mutta whatever.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2013 klo 20.30
 17. J.Grönvall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
  Lainaus:
  Sinä kirjoitit, että ollaan tössimässä ja peluutetaan liikaa jne. Mutta whatever. Väärinymmärryksiähän nämä... Olisihan minunkin pitänyt ymmärtää ettet tarkoita juuri sitä mitä kirjoitit, vaan jotain ihan muuta.
   
 18. Setämies Jäsen

  Lainaus:
  Kun kattoo änärin eliittipelaajien statseja, niin onhan ne pelannu 17-vuotiaana aika paljon. Claude Giroux 86, Steven Stamkos 73, Shea Weber 89.

  Toki ne on ollu junnujen pelejä, mutta silti.
   
 19. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Noin viidessä viestissä sen jälkeen tuli tarkennettua, mistä asioista oli puhe ja kaikille muille näytti tulleen ihan asiallisesti selväksikin. Mutta voit toki jatkaa valitsemallasi tiellä ja esikuvilla tässäkin keskustelussa.
  Edit: M.O.T.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2013 klo 20.31
 20. J.Grönvall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
  Lainaus:
  Hahhah, älä nyt koita selittää.
   
 21. tapparammies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Pitää kuitenkin muistaa myös se, että P-Amerikan aamupuuroissa on muutakin kuin kauraa. Jos katsoo täkäläisiä hernekeppejä, jotka ovat uskaltautuneet rapakon yli, niska on aina kummasti turvonnut. Nielikäinen ja Saku Koivu voivat toimia malliesimerkkeinä tässä.

  Toki P-Amerikassa on myös sekin piirre, että harjoitellaan vähemmän ja pelataan enemmän. Ei välttämättä kokonaan huono juttu sikäli, että Helmis-Raipen kellotuksien mukaan 1,5h treeneissä yksittäinen junnu liikkuu tehokkaasti oliko jotain 8 minuuttia. Mutta joka tapauksessa käsittämättömän vähän. Suurin osa ajasta katsellaan valmentajan viuhtomista tai odotetaan omaa vuoroa.

  Moneen tilanteeseen lihaskuntotreenitykset + erittäin paljon pienpelejä jäällä voisi olla tehokkaampi ratkaisu.
   
 22. Nume Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings, FC Bayern München, SoJy
  Tällä hetkellä SM-liigan pisteputkitilaston kärkipaikkaa pitää kukas muukaan kuin Sasha Barkov jr. Hän on tehnyt nyt seitsemässä peräkkäisessä pelissä pisteen ja on kovaa vauhtia saavuttamassa nuorimpana pelaajana 40 pisteen rajan runkosarjassa yhdellä kaudella. Pisteitä Barkovilla on tällä hetkellä 17+19=36. Illasta toiseen tätä jantteria on miellyttävää seurata, harmi vaan kun U20- kisat menivät miten menivät, mutta toki myös Sashan suoritukseen vaikutti koko joukkueen aneemisuus. Tahti SM-liigassa ei ole kuitenkaan ollut laskusuhdanteessa junnukisojen jälkeen ja se on erittäin positiivinen merkki.

  Jaksamisesta on ollut puhetta, mutta en usko että Barkov tosiaankaan tulee hyytymään kevättä kohti mentäessä. On päivänselvää, että kun pelit kovenevat niin jokainen joukkue nostaa tasoaan, kuten pelaajatkin. Pystyykö Barkov tällä kaudella nostamaan tasonsa yhtä korkealle kuin terävin kärki, se jää nähtäväksi. Minulta kyllä ainakin luottoa siihen löytyy.
   
 23. Vaughan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Nyt se sitten tapahtui (Tappara.fi: "Barkovista nuorin 40 pisteen liigapelaaja")!

  Barkov oli 17 vuoden ja viiden kuukauden ikäinen iskiessään Saipaa vastaan kauden neljännenkymmenennen tehopisteensä. Käytännössä Sasha on siis n. vuoden nuorempi kuin edellinen ennätysmies Olli Jokinen.
   
 24. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Tästä jätkästä tuli sittemmin ihan kohtalainen pelimies, vaikka pelasi jo 17-vuotiaana aloittamallaan kaudella ihan aikuisten miesten ammattilaissarjassa sen 93 peliä:
  Wayne Gretzky hockey statistics and profile at hockeydb.com
   
 25. Schadowan Jäsen

  50 peliä 47 pistettä, +19, laukaisuprosentti 13 (vain Bödkker edellä pistepörssin top100:ssa). 63 liigapistettä kasassa ennen 18-v syntymäpäivää (joka on 6kk päästä). Hämmentävät tilastot, ottaen huomioon, kuinka hyvin Barkov hoitaa oman pään pelaamisen.

  BTW Hämmästyttävän vähän huomiota Barkov on saanut suomalaisessa mediassa, verrattuna vaikka Granlundiin. No tuskinpa tuo Sashaa haittaa.