Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Aleksander ”Sasha” Barkov jr.

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana Pate, 25.09.2011 klo 16.46.

 1. Pate Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Barkov juniorin eilisen rankkarinäytöksen (4 pilkkua TPS:ää vastaan sisään, a-junioreissa) innoittamana avaan nyt oman kettingin tälle Tapparan superlupaukselle, toisen polven kiekkoilijalle. Isoveli Jura oli tennismiehiä, mutta Aleksander päätti onneksi seurata isänsä jalanjälkiä, ja pojasta tosiaan näyttäisi polvi parantuneen. Kaverihan jo ennätti debytoida 16-vuotis-syntymäpäivänään European Trophy-matsissa HIFKiä vastaan ja oli täyttänyt paikkansa vähintäänkin tyydyttävästi. Tapparan taaperruksen jatkuessa pikku-Sashakin todennäköisesti päästetään jo tämän kauden mittaan liigavauhtia haistelemaan. Matseja varmaan kyllä riittää muutenkin, A-junnuissahan mies pääsääntöisesti ja hyvällä menestyksellä pelaa, ja siihen eri ikäisten maajoukkue-edustukset tykö. Ikäluokkansa parhaimpiin koko maailmassa lukeutuva Barkov tuskin montaa vuotta Tapparassa vanheneekaan, mahdollisesti ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus NHL:ään (vaikka onkin kesän 2013 nuorimpia varattavia) todennäköisesti siirtyy rahakkaampiin ympyröihin varhain. Suomella lukuisia loistavia yksilöitä on tulossa varausikään mutta etenkin hyökkääjät tahtovat olla pienikokoisia, mihin Barkov on mukava poikkeus. Vertaus "kuin Mikko Koivu, mutta parempi" on aika kova, mutta kertoo pojan pelityylistä paljon. Ei kaihda puolustuspäänkään tehtäviä, tappaa jäähyjä, heittäytyy kiekon eteen jne. Sasha on jo miehen mitoissa, mutta oletettavasti pituutta tulee vielä lisääkin nykyiseen 188 senttiin, painosta tietenkin puhumattakaan. Liigadebyyttia siis odotellessa !
   
 2. DreamHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Hieno ketju! Näitä suomen jääkiekko todellakin tarvitsee. Vaikka IFK:ta aina kannattanut niin toisista jengeistä on noussut vähintään se yksi ylitse muiden ja ilman muuta Barkov on Tapparasta se yksi tälläinen. Kiva kuulla ,että juniori on vielä jopa parempi versio.
   
 3. Schadowan Jäsen

  Mielenkiintoisin nimi junnusarjoissa Bluesin Ikosen ohella. Kokoa on jo nyt todella mukavasti ja taitoakin piisaa. Vertauksia on tullut Mikko Koivun ja jopa Pavel Datsyukin suuntaan, joten puhutaan siis superlupauksesta. Hlinkassa oli Suomen ykköshyökkääjiä, vaikka oli vuoden alaikäinen. Kausi A-junnuissa on alkanut pisteiden valossa mukavasti ja odotan ainakin henkkoht Barkoville näyttöpaikkaa 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Liigadebyytti lienee vain ajan kysymys.

  Barkovin lisäksi pitää tietysti mainita Jonatan Tanus, joka on myös erittäin lupaava, joskin pienikokoinen, hyökkääjä.
   
 4. polvipetteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Mahtaako noita Paten mainitsemia rankkareita (pilkunviilauksen oppikirjasta: pilkku on jalkapalloterminologiaa...) löytyä videoituna mistään? Viime kaudella joku ystävällinen laitteli joitakin juniorimaleja ja varsinkin Barkovin tekemiä maaleja nettiin. Ettei vaan ollut Pate asialla?

  Mitä tulee ko. kaverin pelaamiseen ja liigaan nostamiseen toivoisin, että fyysiset asiat ovat kunnossa ennen miesten pelejä. Tuon kaverin ei voi yksinkertaisesti antaa loukkaantua ja vaikka kovasti haluaisinkin kaverin kaukalossa nähdä, pitää olla tiettyjä fyysisiä ominaisuuksia kestääkseen liigan rasitukset. Esimerkiksi taklaukset ovat monta pykälää kovempia kuin junioreissa. Toinen asia kokonaan on se, olisiko tuon liigajoukkueen tämän hetkinen ilmapiiri paras mahdollinen hetki astua rinkiin.
   
 5. choose_life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Juu, kaiken kurjuuden keskellä jotain todella positiivistakin eli Barkov jr (jota tuli hehkutettua myös Maajoukkue-osion puolella). Mutta kaikesta huolimatta pitää muistaa, että kyseessä on käytännössä melkein lapsi; riskejä voi lahjakkuuksien kanssa toki ottaa, muttei typeriä.
  Mutta jos juniori on yhtään isäänsä tullut, realiteetit ovat kyllä tiedossa. Eikä sieltä suunnalta ainakaan painosteta, kun on terve järki päässä eikä tarvitse yrittää valjastaa poikaa omien haaveiden toteuttajaksi.
   
 6. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Tietämättä yhtään mitään kaverin ajatusmaailmasta, niin olisiko kuitenkin odotettavissa, että Änärin sijaan kutsuisivat "äiti Venäjän" kaukalot ja jopa odotettua nopeammin? Näillä venäläis-taustaisilla pelaajilla kun halua ja toisaalta kysyntää siellä suunnassa. Moni suomalainen futaajakin haluaa päästä pelaamaan Englantiin, mutta Eremenkon veljesten veri veti sen sijaan Ukrainaan ja Venäjälle. Jääkiekon puolelta tulee mieleen Komarovin Leksa, jolle varmaan olisi ollut käyttöä Änärissäkin roolipelaajana a la Rudy Ruutu.
   
 7. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Eikä isän päävalmentajapesti yhdessä KHL:n huippujoukkueista ainakaan vähennä Venäjälle siirtymisen riskiä.
   
 8. Pate Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Valitettavasti en voi ottaa kunniaa Barkovin maalien nettiin laittamisesta, enkä kyllä tiedä löytyykö rankkarimaalejakaan mistään videolta.

  Tuosta Venäjän houkutuksesta, taatusti sieltä tarjouksia alkaa puskemaan kun pojalle ikää hiukan lisää kertyy. Ja jos en aivan väärässä ole, niin Barkovhan voisi jopa edustaa Venäjää miesten tasolla maajoukkueessa, niin halutessaan (edellyttäen tietysti että joukkueeseen aikanaan tulisi valituksi, eikä sitä ennen ole pelannut Suomen A-maajoukkueessa.)
   
 9. eh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Frank Turner Hockey Club
  Lainaus:
  Vaikka Barkovilla oletettavasti onkin kaksoiskansalaisuus, pitää hänen pelata kaksi vuotta Venäjällä ennen kuin voi IIHF:n alaisissa turnauksissa edustaa Venäjää. Ja jos hän edustaa Suomea esimerkiksi alle 18-vuotiaiden kisoissa, tuplaantuu tuo "karenssiaika" neljään vuoteen.
   
 10. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  En nyt tuota KHL-peikkoa niin pahana pitäisi.

  Puhutaan kuitenkin Suomessa vuonna 1995 syntyneestä pelaajasta, joten en usko, että nyt Sashan kohdalla veri sinne Venäjälle niin hirveästi vetää.

  Vaikka perhe oli venäläinen ja perheessä ei puhuttu suomea, niin kaverit ja kulttuuri on opittu täysin Suomesta ja Sasha on asunut koko elämänsä Tampereella.

  Ja jos kyseessä on jopa NHL-ykkösvarauksen tasoinen talent, niin silloin tavoitteet on NHL:ssä. Ei missään muualla.
   
 11. Sabaton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
  Tänään pelattavan Tappara-Blues pelin otteluennakossa silmiin pistää seuraava lause: "Lauantaina Tapparan pelipaidassa saatetaankin nähdä jotain uutta – eikä sillä tarkoiteta lisää yhteistyökumppaneiden logoja. Seuraa puolenpäivän maissa joukkueen kokoonpanoa, jos siitä löytyisi tällä kertaa vaikka jotain erikoisen kiinnostavaa." Mitä muuta tuo voisi tarkoittaa kuin Barkovin liigadebyyttiä? Mikäli asiaan varmistus saadaan, niin jumankauta kyllähän tuo on pakko nähdä! Dufvan ja todennäköisesti Barkovin ensiesiintyminen Sm-liigassa kotiyleisön edessä siis Hakametsän jäähallissa kello 17.00!
   
 12. Pate Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tänään Barkov merkitty Tapparan kakkosketjun sentteriksi, laidoille Jukka Peltola ja Miikka Männikkö. Ja pelinumero näköjään 17, eli olisko toi ketjun otsake pitänyt vaihtaa "sexy and seventeen"iksi... Ohessa linkki uutiseen Tapparan sivuille => 16-vuotias sentterilupaus nousee SM-liigaan
   
 13. polvipetteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Kova juttu. Mielenkiintoista nähdä, mitä kaveri saa aikaiseksi miesten pelissä. Jos ei muuten, niin tuon vuoksi illan peliä odottaa nyt malttamattomana.
   
 14. Wrathchild Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara & Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Todella kypsää peliä nuorukaiselta, ja pääsi ylivoimaakin pelaamaan. Hieno homma, että eka ottelu sujui noinkin hyvin! GO SASHA jr!
   
 15. polvipetteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Joo, olipa tyylikkään kypsää pelaamista. Kun olisi siitä kaksykösestä vielä painanut maalin, niin ilta olisi ollut täydellinen.
   
 16. Keyman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal FC
  Kaksi ensimmäistä erää hyökkääjistä parhaita. Syöttö lähti todella napakasti ja Mäntyläkin sai viivassa ottaa niitä ihan tosissaan vastaan. Pelikäsitys on huippuluokkaa ja itseluottamus on kunnossa.

  Sai yllättävän paljon peliaikaa ja se alkoi sitten näkyä kolmannessa erässä. Siinä tuli pari huonoa syöttöä. Yhdestä keskialueen mokasta Blues pääsi hyvään maalipaikkaan. Näitä voi kyllä katsella sormien läpi, kun muuten pelaa tuolla tavalla.

  Onhan tämä tavallaan naurettavaa, että 16-vuotias nuorukainen on kakkosen sentterinä heti parempi kuin kokenut liigamies Kangasniemi.

  Huonojakin pelejä on varmasti luvassa, kun kyseessä on noin nuori kaveri, mutta ei se haittaa. Maltilla vaan eteenpäin. Pelejä lisää alle ja tässä on Tapparalle kakkosketjun sentteri ensi kaudeksi.
   
 17. Lust4life Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Meinaa oikein silmänaluset kostua. Dynastia on syntynyt.
   
 18. Skeletor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, urheilullisesti avoin sarja
  Ensimmäinen suoritus oli kyllä aika jäätävä. Mikä rauhallisuus, liuku, pelisilmä ja kaiken lisäksi on jo lähes kookkaimpia Tapparan hyökkääjiä (mikä ei tosin paljoa tämän kauden miehistössä vaadi). Lihasmassapuoli kun vielä ajan myötä kehittyy, niin bueno. Sijoittumisessahan juniori on aivan omaa luokkaansa jo tässä iässä. Pari kertaa katkaisi komeasti Bluesin hyökkäyksen liukuessaan vain oikeaan paikkaan, kun tavalliselta koohottajalta tilanne olisi mennyt täysin ohi...
   
 19. RuuhkaTukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp, sympatiaa Jokereille
  Lainaus:
  On hienoa kuulla että nuori mies kykenee vastaamaan annettuun haasteeseen pelaamalla omilla avuillaan. Noita virheitä Dufva ei kauan katsele, mutta...

  Lainaus:
  ...Dufva on melkoisen anteeksiantava jos vain moraali joukkuetta kohtaan pysyy kovana, junnu oppii virheistään ja Dufva näkee että pelaajalla on mahdollisuuksia kasvaa todella hyväksi. Toistuvasti samoja virheitä tekevää pelaajaa Dufva ei kauan katsele, sillä palaute tulee välittömästi ja Dufva ei jaksa toistaa itseään loputtomiin. Tämän ovat saaneet havaita mm. Makkonen ja Sopanen.

  Kun vielä jatketaan Dufvasta tässä ketjussa, en näkisi ollenkaan mahdottomana että nuori Barkov pelaa vielä teidän ykkösen keskellä. Kun Vatanen tuli liigaan Dufvan alaisuudessa tarjottiin nuorelle pojalle heti ensimmäisen parin paikka. Kun Vatanen kykeni tuon paikan ottamaan, ei Dufva arkaillut jakaa vastuuta.

  Toivottavasti tässä nuoressa "puoli ryssässä" näemme maahanmuuton positiivisen puolen ja pojasta kasvaa meidän maajoukkueen tuleva ykkösketjun mies.

  Ootsen harasoo Sasha, eli piru kun menee hyvin "pikku karhu"!
   
 20. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Erinomainen esimerkki miten geenit, oikea asenne ja opastus(isä varmasti opastanut valmennuksen suhteen paljon) auttavat kehitystä. Mitenkään siis vähättelemättä Tapparan osuutta asiaan, niin suurin tekijä on varmasti poika itse, sitten isä, sitten Tappara(tai lähinnä juniorivalmennus).

  Pakko sanoa että oma kiinnostus Tapparaa kohtaan noussut Barkovin myötä merkittävästi. Siis sen takia että Barkoville nyt uskallettiin antaa vastuuta(samoin harjoitusotteluissa). Muuten kiinnostus olisi varmasti aika vähäistä. Täältä siis FF2:n termein peukkua RD:llekkin että uskalsi "kriisin keskellä" antaa vastuuta noin nuorelle kaverille.
   
 21. Voimalaituri Jäsen

  Lainaus:
  Niin, tai parempi kuin Mestiksen pistekunkku Järvinen (pelasi ihan OK pelin sekin). Kyllä pelimiehet erottuvat pelaajista usein heti ensi potkuista. Kiekon kanssa ei ole kiire ja kaikessa tekemisessä näkyy askelen muita edellä oleva ymmärrys siitä mitä pelissä seuraavaksi tapahtuu. Vähän samaan tyyliin kuinka hyvä shakin pelaaja näkee pelilaudan pari siirtoa eteenpäin.

  Jori Lehterän otteissa oli paljon samaa kun tämä ensimmäisen kerran kirvespaidassa esiintyi, toki muutaman vuoden Sashaa vanhempana.

  Onneksi saatiin joukkueeseen kokenut koutsi, joka luultavasti osaa ja ymmärtää tehdä sisäänajon oikein. Voi olla ettei 16 vuotias ole vielä fyysisesti valmis täyteen liigaralliin, mutta se peliaika joka suodaan tulee olla laadukasta hyvässä ketjussa, sekä myös ylivoimalla johon Juniorilla on selvästi kykyjä.

  Aikanaan Jonas Enlundin kanssa tämä hoidettiin hienosti. Jonas pelasi myös A-junnuissa ja istui penkillä, mutta kun pelasi oli pelipaikka usein J.Ojasen laidalla ylemmissä ketjuissa. Tulokaskausi toi vain muutaman tehopinnan, mutta seuraavalla kaudella niitä isossa roolissa niitä ropisi jo 41 kappaletta.
   
 22. Wrathchild Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara & Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Mutta kyseessä on nyt kuitenkin 16v pelaaja, joten ei ole suoraan verrattavissa noihin kahteen nimeen. Jos peli ei suju, niin matka jatkuu A-junioreihin. Sehän tästä vielä puuttuis, että peli-ilo tapettaisiin huutamisella. Enkä usko että Dufva tuollaista menisi tekemäänkään.
   
 23. Corkscrew Jäsen

  Barkov on siis varauskelpoinen kesällä 2013. Loppuvuodesta syntyneenä on vain muutamasta päivästä vajaa että hänet saisi varata vasta vuotta myöhemmin, mutta tässä tapauksessa sillä nyt ei välttämättä ole niin merkitystä, jos kehitys jatkuu nähdyllä vauhdilla niin varaus tulee joka tapauksessa todella aikaisessa vaiheessa.

  Syöttöjen ja hyökkäyspään peliälyn lisäksi tänään pisti silmään kuinka kypsästi Sasha pelasi puolustuspäässä. Toisessa erässä Sasha pääsi puolittain läpi, ei pystynyt hyvästä reboundista huolimatta ohittamaan Koivistoa mutta oli silti nopeasti pelin alla ja estämässä Bluesin vastaiskua toisessa päässä kenttää. Ei ole raketti luistimilla mutta tuolla sijoittumisella ja peliälyllä se ei ole mikään ongelma SM-liigatasolla. Toisaalta ei ole kyllä mitenkään hidaskaan, ainakin paljon ketterämpi kuin isä-Barkov aikoinaan. Lisäksi kaistapelaaminen oli hallussa, ulottuvana kaverina esti pari kertaa hienosti mailalla tai kropalla bluesilaisen etenemisen omalta laidalta.

  Säästellen junioria tietysti vielä peluutettiin, ei ottanut kaikkia aloituksia ja ylivoimavastuuta tuli vasta pelin edetessä kun Dufva huomasi ettei pojan päätä huimaa eikä kaukalossa tule kiire missään tilanteessa. Mutta näin nuorta kaveria pitääkin ajaa sisään ja täytyy tietysti varautua siihen että kaikki matsit eivät tule olemaan yhtä virheettömiä esityksiä kuin nyt nähty debyytti. Maltilla vaan jatkossa.
   
 24. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
  Hyvä RD ja vielä parempi Barkov jr. ! Iso taputus ja peukku ennakkoluulottamalle valmentajalle, joka kriisi-jengissä laittaa looraan 16 v. juniorin.

  Barkov jr., aivan loistavaa peliä. Mikä hienoa, taas (täytyy sanoa taas) isokokoinen hyökkääjälupaus liigaan (vrt. Joel Armia). Nyt maltilla eteenpäin ja Tampere saa oman Mikko Koivun !!!!!! P....kele, olen innoissani !!!!
   
 25. arpa80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Päivän Aamulehdessä RD antaa krediitin Barkovin nostamisesta Hirvoselle ja Marko Ojaselle jotka kuulemma tätä olivat ehdottaneet. Itseäni hiukan kummastuttaa kun oli varmaankin tiedossa että Barkov tänä vuonna jokusen matsin pelaa, että miksei hän ole ollut Lekin mukana 1-2 peliä. Toki voi olla, että Tapparan kriisi ajoi tekemään tämän ratkaisun aiottua aikaisemmin ja siksi Leki jäi välistä? Mutta hienoa kun poika pärjää heti ensimmäisessä liiga pelissään.