Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Aleksander ”Sasha” Barkov jr.

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana Pate, 25.09.2011 klo 16.46.

 1. Voranen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, T. Sallinen, Darryl Sutter
  Lainaus:
  Toivottavasti ei tuolla tavalla floppaa.
   
 2. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Lainaus:
  Floppi on kyllä kova sana, jos puhutaan Mikko Koivusta, mutta itsekin odotan kyllä kovempaa panosta Sashalta NHL:ssä hyökkäyssuuntaan ja nimenomaan pisteiden valossa. Kuten todettu, Barkov osaa muutakin kuin vain hyökätä, joten potentiaalia hienoon uraan todellakin on. Turha näitä kavereita on silti lähteä liikaa vertailemaan, kovia pelimiehiä molemmat. Koivua kovempaa liideriä ei montaa ole.
   
 3. Voranen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, T. Sallinen, Darryl Sutter
  Lainaus:
  Siis en todellakaan tarkoittanut että Mikko Koivu olisi flopannut, vaan että Barkovin potentiaali on mielestäni korkeampi kuin hiukan alle piste-per-peli tahdilla pelaava voimasentteri. Olisi minulle ainakin pieni pettymys jos Barkov "jäisi" Koivun tasoiseksi.
   
 4. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Anze Kopitar, johon Barkovia draftissä verrattiin, ei ole päässyt kertaakaan urallaan runkosarjassa pinna per peli -tahtiin (tosi lähelle kylläkin). Silti minä olisin kovin tyytyväinen, jos Barkov olisi kahdeksan vuoden päästä tehnyt yhtä komean uran kuin Kopitar nyt.
   
 5. Bronco Nailgun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Montréal Canadiens
 6. JohnDorian Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NHL, Winnipeg Jets
 7. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Aikamoinen palkanalennus, jos sattuisi putoamaan AHL:n puolelle 70 000 taalaa, eihän se ole kuin jotain 50t euroa. Mikäli taas ylhäällä kaikki natsaa saattaa kauden palkka olla jopa n.3,6milj.dollaria. Toivotaan pojan takia, että vakiinnuttaa paikkansa edustuksessa, muussa tapauksessa takaisin kotiin yhdeksi kaudeksi viisinkertaisella kausipalkalla farmiin verrattuna.
   
 8. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Aina voi tehdä Nichuskinit ja ilmoittaa, että lähtee KHL:ään, jos ei pääse pelaamaan ylhäällä. Venäjän ruplat ovat tällä hetkellä hyvä kiristysruuvi NHL:n suuntaan.
   
 9. Nännimäinen Jäsen

  Hyvää ja pitkää uraa!
   
 10. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Mut kun ei se saa pelata siellä AHL:ssä. :)
  Lainaus:
  NHL tai Tappara.

  Barkov teki NHL-sopimuksen - | Yle Urheilu | yle.fi
   
 11. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Onkohan tuo jokin toimittajan oma johtopäätös tai virheellinen tulkinta haastateltavan sanomisista, koska eurooppalaisia ykköskierroksen varauksia voidaan laittaa myös AHL:n puolelle alle 22-vuotiaina (Pohjois-Amerikan sarjoista tulevilla ikäraja taisi olla 20), jos eivät pääse pelaamaan ylhäällä? Tapparan kanssa oleva sopimus käsittääkseni purkautuu sillä hetkellä, kun NHL-sopimus tehtiin ja siten siis Suomeen paluun yhteydessä kyse olisi pelaajan lainasta. Täten olen ainakin kuvitellut kuvion olevan kirjattuna siirtoja koskevaan sopimukseen.
   
 12. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Kyllä se oli ihan Sashan omaa puhetta, Ylen radiohaastattelusta kuultuna.
   
 13. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Pitää luottaa siihen, että ainakin Sashan agentti tuntee siirtokorvausjärjestelmän läpikotaisin. Joka tapauksessa uskon, että AHL tuskin olisi seurankaan mielestä SM-liigaa parempi vaihtoehto.

  Edit: Tämä lieneekin uuden CBA:n pykälän 8.7. kautta tuleva linjaus, joka tekee rajoituksia nuorten pelaajien farmisiirtoihin (ja on siis tämän osalta tiukempi kuin NHL:n ja eri liittojen välinen sopimus):

  "8.7. Age 18 and 19 Players.

  (a) During the first two seasons next succeeding the draft
  of an age 18 player, the Club he signs a contract with must first
  offer him to the club from which he was claimed before it may
  assign him out of the NHL.

  (b) During the first season next succeeding the draft of an
  age 19 player or a player who reaches his 19th birthday between
  September 16 and December 31, inclusive, of the year of the
  draft, the Club he signs a contract with must first offer him to
  the club from which he was claimed before it may assign him
  out of the NHL.

  (c) During the seasons set forth in (a) and (b) above, the
  age 18 and age 19 player, respectively, may be assigned to the
  minor league team affiliate of his Club when his Junior team is
  no longer in competition and provided he has been listed on the
  Club's minor league eligibility list."


  Suhteellisen raskaslukuinen paketti...
  http://www.nhlfa.com/CBA/cba_agreement8.asp
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2013 klo 19.52
 14. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Periaatteessa ehkä noin, mutta miten sen käytännön kanssa. Sääntöjen mukaan Floridan on tarjottava pelaajaa Tapparalle jos hän ei saa pelipaikkaa NHL:stä. Kuitenkin käytännössä jos Florida ja Barkov ovat sitä mieltä, että kehityksen kannalta olisi parasta pelata Euroopan sijaan AHL:ssä, niin luuletteko Tapparan laittavan kapuloita rattaisiin? Veikkaisin, että ei. Eihän mikään sääntö estä Barkovia sinällään pelaamasta AHL:ssä.
   
 15. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  No seurat tuskin hirveästi alkaa kapuloita rattaisiin laittamaan. Ankkojen tapauksessa Hampus Lindholmilla oli sopimus seuransa kanssa, mutta lähti kuitenkin AHL:llään. Jos seura ja pelaaja kokee että AHL on parempi kuin kasvattiseuran pelaama liiga niin pelaaja hyvin todennäköisesti pelaa sitten siellä farmissa.
   
 16. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Vanhalla sopimuksella ei ole käsittääkseni mitään merkitystä, vaan CBA:n mukaan 18- ja 19-vuotiasta pelaajaa on ensin tarjottava siihen seuraan, josta tämä siirtyi NHL:aan. Ei siinä kielletä siis sitä, että pelaaja ei voisi päätyä myös muualle. Ehkäpä Lindholm on ilmoittanut seuralleen, ettei aio palata Ruotsiin, joten eipä siinä seuralla ole oikein vastaan sanomista käytännössä.
   
 17. Bronco Nailgun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Montréal Canadiens
  Miehestä kai voidaan jo alkaa puhuun, sillä tänään mies täyttää 18! Onnea vaan Sashalle, paras mahdollinen lahja taitaa olla täyden pelikuntoisuuden saavuttaminen jotta pääsee näyttänään training campilla ns. närhen värkit. Aikaan entiseen harjoitusleirit alkoivat 15.9., tiedä sitten kuinka nykyään. Barkov kuitenkin lienee suht täydessä tikissä siihen mennessä ?
   
 18. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Avoin kirje barkoville,

  Tiedän, että arvostat näkemystäni, sellaista olen kuullut, mutta tämä voi tulla sinulle yllätyksenä: Minua ei kiinnosta hevon kuuttatoista, miten siellä rapakon takana menee.

  Eikö olisi mukavampi rakentaa omaa paikallista yhteiskuntaa ja joukkuetta täällä, jossa sinut tunnetaan, jossa olet syntynyt ja jossa sinua arvostetaan. Oletko ryhtynyt mieshuorapelaajaksi, joka hakee vain mammonaa ja glooriaa? Okei, siellä on lämmin, mutta luuletko etten esimerkiksi minä ole saanut lukuisia työtarjouksia huikeista mestoista, mutta silti päättänyt rakentaa täällä paikan päällä Tamperetta ja tamperelaisuutta.

  Täällä saisit varmasti myös umpimanselaista pusia niin paljon kuin värkkisi sietää. Okei, täkäläiset böönät ovat lattaperseita ja lahnoja, mutta kotimainen on aina kotimainen.

  Vielä on muutama peli aikaa palata. Jos sen teet, saat ihan kaiken anteeksi. Teemme 25 vuoden sopparin sata tonttua per kausi. On vuosi 2038 ja silloin olet Teemun ikäinen ja katsotaan sitten sen jälkeen mahdollisia jatkokuvioita. Tuollainen on sopiva, kohtuullinen (lue: inhimillinen) ja kuitennii varsin hyvä korvaus jääkiekon pelaamisesta. Tuon 25 vuoden aikana voitamme 16 mestaruutta, pidämme hauskaa, nostamme paitasi kattoon ja ennen kaikkea: tuemme paikallista toimintaa.

  Ja jos sorrut tähän, tiedämme että kaikki, ihan kaikki on menetettyä.
   
 19. MattiM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Olipa typerä kirjoitus edelliseltä.

  Pakko tulla kehumaan Barkovin otteita NHL:ssä. Suomella taitaa olla viimeinkin tulossa absoluuttisen huipputason pelaaja. Ottanut isoja askeleita jo heti ensi peleissä. Toivottavasti pysyy terveenä ja jatkaa samoja otteita parantaen vielä.

  On se hienoa kun oman kylän poika pärjää maailmalla.
   
 20. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
 21. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Kyllä. Tämän kauden osalta Barkov ja Ristolainen ovat menossa hyvää vauhtia kohti absoluuttisen huipputason pelaajaa. Sashan potentiaali Tappara-yhteisössä kyllä tiedettiin, se ei oikeastaan edes yllätä.

  Laine, Puljujärvi ja Juolevi seuraavat vielä perässä. Tällä tehonyrkillä + muilla kakkostason miehillä on sitten aikanaan mahis voittaa mikä tahansa suurturnaus, jossa maailman parhaat ovat mukana. NHL draft nykyään hyvin pitkälle määrittää pelaajien tason, tilanne on täysin eri kuin "jesseniinimäkien" aikaan. Ykköskiekan TOP10 äijät vain tulevat lähes väkisin huipulle.

  Ihan turha näitä äijiä on vähätellä. Uusi kultainen sukupolvi on hienosti kehitetty M95 -buumista lähtien. Se sai massat liikkeelle viemään poikia uskollisesti reeneihin. Mitä enemmän massoja, sitä suurempi todennäköisyys että lahjakkuudet valikoituu esiin. Kiitos kuuluu näille vanhemmille, että ovat jaksaneet panostaa varsin kalliiseen harrastukseen. Myös Suomen 90-luvun lopun fasiliteetti-rakentaminen, joka meni jossain määrin jopa yli äyräiden, alkaa nyt maksaa hintaa takaisin. Jalkeille kasataan kaikkien aikojen maajoukkue, joka tulee niittämään 2020-luvulla todella kovaa menestystä. Sasha on tämän joukkueen ykköstukipilari. Täydellinen, isokokoinen, väkivahva puolustava pelintekijäsentteri.

  Sashasta toki suuret kiitokset menee isä Aleksanderille, joka näki Suomen niin hienona maana epävakaaseen Venäjään nähden, että päätti kasvattaa poikansa mielummin tällä kasvualustalla.
   
 22. Puupaavola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat
  Sasha Barkov on todellakin vuosi vuodelta menossa kohti NHL-senttereiden kärkikymppiä :) Laine rinnalle Floridaan?

  Hiukan off-topic liittyen tulevaan finaaliin:Mielestäni tämän hetkisen Sebastian Ahon potentiaali on jopa korkeampi kuin Puljujärven,koska Ahon luontainen liike ja pelikäsitys kentän molemmissa päissä on jotain poikkeuksellista."Puljukin" on toki huikea jätkä..
   
 23. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Itseasiassa isä Barkov sanoi jossain haastattelussa, että jos Venäjän poikien maju-johto olisi ollut hereillä ja kutsunut Barkovin joskus maajoukkueeseen niin pelaisi varmasti siellä.
   
 24. #25 Primeau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Jos nyt yhtään Floridan nykyinen vire kestää NHL:ssä niin ei taida Florida olla varaamassa kärkipäässä. Sen verran vakuuttavasti joukkue porskuttaa. Tietysti onhan mahdollista nostaa itsensä sinne top-5 treidillä.
   
 25. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Lainaus:
  Tälle olisi kiva nähdä jotain lähdettä. On ristiriidassa mulle muodostuneen kuvan kanssa nimittäin.