Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Aleksander ”Sasha” Barkov jr.

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana Pate, 25.09.2011 klo 16.46.

 1. Lecavalier Jäsen

  Onhan tuo Barkovin meno ollut jäätävän tasaista koko kauden ja pisteitäkin ropissut tasaiseen tahtiin. Unohtamatta uskomattoman kokonaisvaltaista pelaamista 17-vuotiaaksi. Oikeastaan olen yllättynyt ettei vuodenvaihteen pelillistä notkahdusta ja väsymystä lukuun ottamatta muita niin sanottuja heikkoja jaksoja Barkoville ole sattunut. Mikäli fysiikka ja lento jatkuu samanlaisena kevään pudotuspeleissä, niin mielestäni Sashalla on realistiset mahdollisuudet taistella paikasta kevään MM-kisamiehistöön. Granlundia paljon juniorina jo seuranneena voin sanoa Barkovin olevan tätä selkeästi edellä verrattaessa Miken varausta edeltäneeseen kauteen. Mielenkiintoista nähdä vieläkö saamme seurata Sashan otteita täällä Suomessa vai viekö tie jo rapakon toiselle puolelle ensi kaudeksi.
   
 2. Setämies Jäsen

  Lainaus:
  Se on mun mielestä vaan hyvä juttu. Pysyy gloryhunteritkin vähän loitolla. Oli ihan hirveetä kattoo ku ilmaveivin jälkeen kaikki 14v teinitytöt oli yhtäkkiä miken 1. faneja. Se meni jo siihen pisteeseen, ettei kukaan muu hymyillyt paitsi IFK:n kassa.

  Tapahtumahetkellä ilmaveivi tuntu hienolta, mut media teki siitä ja Mikestä enemmänkin ärsyttävän.

  Toivotaan, että Sasha pitää lavan jäässä ja media pitää hypetyksen poissa.

  PS. Vaihtakaa ny jo tän ketjun nimi! Sasha ei oo enää 16 ja vaikka oiskin, niin toi nimi on ku jostai MTV reality-paskasta...
   
 3. Bronco Nailgun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Montréal Canadiens
  Lainaus:
  Mikäs Barkovin pelinumero on ? Sweet sixteenhän on ihan yleinen termi englanninkielessä, käytetty usein esim. cup-kilpailuissa ja Billy Idolkin hitin aiheesta vääntänyt. Aika makea kaverihan on kyseessä, jääkiekon saralla. Mutta joo...

  Kovaa kautta Sasha vetää, yli kaikkien omien odotuksien ja tuskin jää tähän. Mestaruus Tapparassa, MM-kisoihin ja ekojen joukossa varaus kesällä, noi nyt ainakin vielä saisi tulla. Täysi-ikäiseksi tulee vasta syyskuussa ja eipä kaukana ole että pian sen jälkeen alkaa tekemään isompaa tiliä rapakon takana. Käsittämätöntä että vielä tovi sitten pelasi C-junnuissa. Ei noin rakettimaista nousua ole nähty tässä maassa kyllä koskaan ja voi olla ettei ihan heti tulla näkemäänkään.
   
 4. Setämies Jäsen

  Lainaus:
  Jos en ihan väärässä oo, niin kun tää ketju nimettiin, Sasha pelas vielä numerolla 17. Sillä perusteella oletin, että tää otsikko viittaa ikään, eikä pelinumeroon. Sasha sai #16 käyttöönsä edustuksessa vasta kun Tenutelle annettiin monoa.
   
 5. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Ei pahalla, mutta mielestäni jokaisen ketjun ei tarvitse olla niin saatanan tylsästi ja värittömästi nimetty. Ja tämä ihan täysin oma mielipiteeni. Kyllähän joku "Täällä keskustellaan Aleksander Barkov juniorin urasta" sinällään täyttäisi paikkansa, mutta c'mon.
   
 6. Setämies Jäsen

  Lainaus:
  Ei tarvitsekaan, enkä missään tainnut niin väittääkkään.

  Mielummin vaikka "Pikku-Parkkovin suuret seikkailut", kuin tää nykyinen. En tykkää. Anteeksi.
   
 7. Kaivanto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Polk High, ämmät, neekerit, Brian Oldfield
  Ketjun otsikko on oiva nyt saati parinkymmenen vuoden kuluttua.
   
 8. Pera X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Barkov JR vs. Granlund ja läpilyönti änärissä

  Huudellaas tänne Suomen mielenkiintoisimman prospektin (koskaan?) ketjuun huomioita:

  1. Barkov on jo nyt kokonaisvaltaisempi pelaaja, kuin MG
  2. Koko on eri maata (nyt ja aina)

  -> pelkästään näiden kahden pointin perusteella rohkenen odottaa Barkovilta läpilyöntiä änärissä heti ekalla kaudella. Oli se sitten ens talvena tai seuraavana. MG:n kohdalla ens kausi (ja miks ei tän kauden loppukin) on käänteentekevä: jos kakkossentterin tontti Wildin rosterissa ei luonnistu, jää läpilyönti tekemättä kokonaan.

  Mielipiteitä?
   
 9. Schadowan Jäsen

  Lainaus:
  1. Totta
  2. Totta

  -> Barkovilla on mahdollisuudet lyödä läpi ensi kaudella NHL:ssä, varsinkin jos tulee varatuksi joukkueeseen, jossa sentteriosastolle ei ole tarjolla tarpeeksi hyviä pelaajia. NHL-läpimurto edellyttää ehjää kesätreenikautta, jonka avulla luisteluun saadaan enemmän poweria. Oma mielipiteeni on se, että Barkov pelaa ensi kaudella NHL:ssä.

  MG:n suhteen en olisi noin hätäinen. Ensi kausi on tärkeä, mutta ei käänteentekevä. Aikaa kyllä on, kaveri on vasta 21-vuotias.
   
 10. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Columbus ylös suomalaisvoimin? GM:nä Keklu, kapellimestarina Barkov ja maalissa Raanta? ;)

  Minä toivoisin totta kai Tappara-fanina, mutta myös Barkovin itsensä kannalta, että jatkaisi vielä ensi kauden liigassa. Täydellistä dominointia ja vielä hieman lisää voimaa, eritoten luisteluvoimaa ja sitten valmiina ja täysi-ikäisenä dominoimaan NHL:ään. Ensin Suomen mestaruus ja sitten Stanley Cupit. :)

  Tässäkö meidän oma Malkin? Tosin Sasha taitaa enemmän seurata tuota punasiipien venäläistaituria.
   
 11. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  Sabres voisi olla sopiva. Jos ei homma siellä parane, tulee draft pick olemaan aika korkealta. Uskoisin Barkovin olevan silloin aika todennäköinen. Sentteritilanne myös on siellä sellainen, että murtautuminen jopa top-6 voisi olla mahdollinen, jos kaikki menee nappiin.
   
 12. Jalasvaara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS ja WSH Capitals
  Lainaus:
  Ainakin viime lauantaina Buffalon scoutit seurasivat Barkovia melko tarkkaan Turussa.

  Itse näkisin mielelläni Barkovin kokeilemassa jo syksyllä änärissä, mutta onko sitten kaverin liike tarvittavalla tasolla? Itselle ainakin jäänyt sellainen kuva, että melko verkkaista se vielä on vaikka toki se liike on myös parantunut.
   
 13. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Barkoville tärkeintä on lähteä tästä todella heikkotasoisesta liigasta mahdollisimman nopeasti pois. Harmi, että Barkovilla on ilmeisesti sopimus Tapparan kanssa, koska se estää hänen AHL-pelinsä.
   
 14. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Äläpä sano, Saarelan Pahin poika Aleksi Saarela iski ensimmäisen liigamaalinsa vain reipaan viikon vanhempana kuin Barkov. C-junnuissa Saarela teki jopa kovempaa jälkeä. Viimekaudella C-junnuissa, tällä kaudella B-junnuja, A-junnuja ja SM-liigaa, jossa kolmessa pelissä tehot 1+1. Barkovin tavoin Saarela on poikkeuksellisen fyysinen ikäisekseen. Pitkä matka Saarela juniorilla on Barkov juniorin tehoihin, mutta mahdollisuus on. Se jos mikä on hienoa suomalaisen kiekon kannalta!

  Komeaa jälkeä on Barkov tehnyt, ja on nyt lähempänä Suomen tulevaa ykkössentterin paikkaa kuin MG. Toistaiseksi Koivun veljekset taitavat pitää kärkipaikkoja, piristäväksi vaihteeksi niin päin, että vanhempi veljes on taas se kovempi.
   
 15. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Ei tuo liike ole läheskään niin huonoa, kun täällä(kin) saa lukea. Toki ne pari ekaa potkua voisi olla räjähtävämpiä, mutta harvalla tuon ikäisellä(varsinkaan joka kasvanut noin paljon viime aikoina) se sitä on. Itse luistelu ja liukuhan Barkovilla on erinomaista. Eli liikkeen puutteet kohdistuvat lähinnä lähtöön ja siinä kun kordinaatio ja voimataso paranee, niin uskon että sekin on hyvää.

  Itse ainakin uskon että Barkov ensi kaudella pärjäisi hyvin NHL:ssä. Tämä toki riippuu missä jengissä esim. 3-ketjussa ~15minsaa pelissä 2 yv:ssä ja 2 av:ssa voisi olla sopivaa vastuu suhteessa tasoon ja samalla kehitystä tapahtuisi. Toki SM-liigassa se hyvä puoli olisi, että voisi keskittyä enemmän juuri harjoitteluun. Mutta pelillisesti SM-liigasta olisi hyvä ottaa seuraava askel.
   
 16. ultras Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara Tampere
  Lainaus:
  Hyvä esimerkki tuosta liusta saatiin Ilvestä vastaan, jossa liu'ullaan irtaantui Ilveksen pakista ja syötti Palolalle takatolpalle maalin. Pari ensimmäistä potkua kaipaa tosiaan sitä terävyyttä ja eiköhän sitä sieltä tule.
   
 17. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Lainaus:
  Itse näkisin, että Barkov voi kokonaisvaltaisen pelinsä vuoksi pelata vaikka 3-sentterin paikkaa, sillä taidot ei ole niin yksipuoliset. Tämä lisää sitä oletusta, että Barkov on valmis NHL:n jo ensi kaudeksi sillä ei vaadi automaattisesti TOP-2 sentterin paikkaa ja se seikka helpottaa tulevan seuran kuvioita huomattavasti. Joku toi taas Saarelan esille tässäkin keskustelussa ja onhan Aleksi kova lupaus, mutta Barkov ei tosiaan ole lähellekään valmis fyysisesti, vaan tuossa paketissa on kuulemma vielä paljon trimmattavaa. Mikä on sinällänsä hauskaa kun Barkov on todella kova jo nyt fyysisesti. Mitä olen kuullut niin juuri tuossa fyysisyydessä on huikea upside Barkovilla ja oikein trimmamalla saa varmasti lisää vautiakin koneeseen. Siinä voi olla äkkiä fyysisesti uusi Malkin ja se on huikea juttu sinänsä. Saarelahan on vetänyt puntteja ihan hirveästi, kun taas Sashalle se on aika uusi juttu.
   
 18. Tappara #27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Vaikka Sasha onkin fyysisempi, monipuolisempi ja kookkaampi kuin aina vertsiluissa oleva MG, niin minun mielestäni vielä ensi kausi kannattaisi pelata Tapparassa. Mikä kiire sinne änäriin nyt pitää olla. Vaikka onkin suuri lahjakkuus ja voisi pärjätä siellä jo ensi kaudella, niin näkisin että tuon ikäinen pelaaja tarvitsee paljon peliaikaa ja vastuullista roolia.

  Tapparassa valmennus on kunnossa, joukkue menestyy varmasti myös ensi kaudella, peliaikaa tulee varmasti niin paljon kuin jaksaa pelata mikäli pelamisen taso pysyy korkealla, vierellä kokenut ja kaiken nähnyt Nieminen opastamassa uralla eteenpäin. Lisäksi ensi vuoden nuorten kisat olisi mahdollisuus ottaa kokemusta nopeavauhtisesta pelistä ja dominoida siellä. Ja tällä kertaa jos saataisiin sovittua jo ennen kautta että miltä osin Barkov osallistuu maajoukkueiden kuvioihin ja missä määrin. Ei tarvitsisi polttaa poikaa loppuun.

  Oma mielipide siis että kausi viellä Suomessa.
   
 19. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Yksi asia mikä auttaisi ainakin vähän Barkovin pelaamista NHL:ssä suhteessa SM-liigaan on se, että NHL:ssä isosta koosta ei kärsi, koska siellä ei saa repiä ja roikkua reppuselässä kuten SM-liigassa.

  Tärkeintä että kehitys jatkuu, sama se missä.
   
 20. Tenkrat#67 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
  Tietenkin se myös riippuu varaavasta organisaatiosta ja johtoportaan näkemyksestä, kuinka pelaajan uraa halutaan viedä eteenpäin. Tietenkään pelaajan itsensä näkemystä ei voi täysin jyrätä. Ja uskonkin, että ratkaisevaksi muodostuu kuka nappaa draftissä Sashan. Toisaalta haluaisin miehen jo meren taakse, ettei kiusaa meitä täällä kotimaassa, sillä onhan mies jo nyt johtava hahmo joukkueessa ja viimeistään seuraavalla kaudella kantaisi kultakypärää syksystä kevääseen.

  Peukkuja draftiin ja mielenkiinnolla miehen uraa seuraamaan.
   
 21. tomukku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maajoukkue
  Lainaus:
  Olen lähinnä seurannut Armiaa ja Teräväistä intensiivisesti. Nyt vasta olen aloittanut Tampereella ravaamista. Minusta Sasha Jr on täysin aliarvostettu pelaaja, hänen peliesityksiään pidetään jo itsestäänselvyytenä vaikka kaverista maksetaan jumalauta lapsilisää. Ehkä hänen rauhallinen persoonansa on sellainen että kiinnostus ei ole niin kovaa mitä yleensä tuollaiseen menestyvään junnutähteen on. Ja hänen pelityylinsä on niin sentterimäinen että esim Datsuyk harhautus jäi pienelle huomiolle. En ymmärrä miten voi pelata noin kokonaisvaltaisesti. Jos Sasha jatkaa samaan malliin, niin ihmettelen jossei häntä varata 5 ensimmäisen pelaajan joukossa. Minusta ei ole mahdotonta että hän olisi varaus #1, mutta hänen varausvuoteensa mahtuu niin paljon tulevia supertähtiä että ehkä se on liiottelua.

  MM kisoihin häntä ei mielestäni kannata lähettää, kun kakara joutuisi ymmärtääkseni pelaamaan häkki päässä ja peli kärsii tuollaisella tekijällä siitä aika paljon. Mutta olen erityisen kiinnostunut 2015-2016 maajoukkueotteluista jolloin Sasha, Teräväinen ja Armia alkaa olla jo todella kovia. Sasha on lähes yhtä iso kuin Armia, jolloin ne ei tartte kiviä taskuun kuten Granlund. Muutenkin Sashan keskivartalon hallinta on mun mielestä ilmiömäistä, en tajua miten tollanen poikanen osaa jo noin paljon ja noin hyvin. Hienoa, niin älyttömän hienoa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2013 klo 10.50
 22. Voimalaituri Jäsen

  Taklausten vastaanottoa on syytä kehittää ennen NHL-komennusta. Sasha luottaa hieman liikaa kokoonsa ja on pariin kertaan tullut yllätetyksi liigassa.
   
 23. Keyman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal FC
  Ei pinnaakaan tänään Kuopiossa, mutta silti kaukalon paras ja näkyvin sentteri molempiin suuntiin. Ehkä tämä kertoo jo jotain. Aivan käsittämätön lahjakkuus.
   
 24. SiniOranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Vähän toistoa jo, mutta onhan Barkov aivan uskomaton pelaaja. Ihan millä osa-alueella tahansa. On muuten liigan paras takakarvaaja, ja silti miehellä on vain 8 jäähyminuuttia kauden aikana !

  Jos muuten haluaa nähdä Sashan käyttämässä veivejään pelitilanteissa niin tervemenoa katsomaan Tapparan jäätreenejä. Siellä viedään puolustajia aika pahasti solmuun. Harmi ettei Sasha "kehtaa" kokeilla peleissä kiemuroitaan!
   
 25. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ja näistä minuuteista on tainnut tulla 4 minuuttia Aallon ja jonkun toisen pakin hölmöilyistä, jolloin Sasha on joutunut rikkomaan. On niin verkkaisen näköistä kuin jollain toisella samannimisellä kymmenisen vuotta sitten. Kuitenkin se verkkaiselta näyttävä liike saa jostain syystä vastustajan melko kiireiseksi.