Huuhkajat matkalla Qatariin 2022

  • 83 966
  • 646

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Itse lähtisin kehittämään toimintaa niin, että kaivaisin enemmän kuvetta, jotta palloliitolle saataisiin töihin maailmanluokan pelaajakehitystä nimenomaan nuorten osalta. Henkilöitä, jotka on tehnyt nämä ennenkin nuorten osalta tuloksekkaasti. Toki harrastajamäärilläkin on merkitystä ja jääkiekko vie ison osan lahjakkuuksista, mutta ei kaikkia. Tulevien maajoukkueiden pärjääminen on kuitenkin kiinni yksilötaidoista, mutta se ei ole pelkkää pallon kikkailua vaan myös pelipaikkaosaamisesta. Kaikkien ei tarvitse olla Messejä, päinvastoin, yksi Messi riittäisi, mutta lisäksi joukkueeseen tarvitaan ainakin 7 ehkä enemmänkin kovan tason puolustusosaamista ja osalle heistä hyökkäyksiä tukevaa osaamista.

Toki olisi kiva saada yksi uusi Litmanen ja uusi Pukki, mutta ne tulevat jos on tullakseen, mutta jos edes saisimme ne Declan Ricet, Gattusot, Hyypiät, uudet Hradeckyt, Ruben Diasin tyyppiset "puujalat", vahvat vääntäjät, taistelijat, torjujat, puolustajat sekä pääpelaajat.

Joku kovan tason nuorten valmentamiseen erikoistunut porukka varmasti saisi Suomen massasta revittyä tällaisia pelaajia, jotka vähintään pelaisivat pääsarjojen joukkueissa vakituisesti ja sillon ollaan jo lähellä sitä, että pelaaja voi kehittyä jopa maailman parhaaksi pelipaikallaan.

Tietenkään unohtamatta taitopuolta, sitäkin valmennusta varmasti voitaisiin kehittää.

Mielestäni tuollaisella kovan tason puolustavalla porukalla olisi jo huomattavasti helpompi pelata otteluita ja Teemu Pukki / Valakari tyyppiset pelaajat voisivat sitten paljon vapaammin toteuttaa taitopuolen juttuja.

Ajatuksen pelaajakehityksen tavoite tunkea niin paljon pelaajia maailman pelikentille kuin mahdollista. Ehkä kaipaisi jotain samanlaista kuin jääkiekon osalta tehtiin, ennen kuin alkoi tulla kärkipään varauksia joka vuosi.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt Suomen pitäisi nousta pelitavaltaan korkeammalle tasolle, mutta bensa tuntuu olevan loppu. Puolustus on ikivanha ja korvaajia ei uskalleta käyttää. Kanerva on jumissa toppariensa kanssa ja nyt DOSin poissaolo pahensi asiaa. Ei edes saatu niitä pitkiä heittoja. Ja kukaan ei osaa ampua vapaapotkuja.
"Ikivanhassa" puolustuksessa on kolme 33-vuotiasta pelaajaa, Arajuuri, Toivio ja Raitala. Toivio olisi nytkin varmaan ollut penkillä, jos DOS olisi ollut kunnossa eli kyllähän sitä uudistamista tehdään, mutta kyllähän maajoukkueessa pitää parhaiden palata. Vertailukohtana voidaan käyttää Italiaa, jonka EM-kultaa voittaneen joukkueen toppareina olivat Chiellini 37 v. ja Bonucci 36 v.

Urho Nissilä ja Robin Lod muuten osaavat vetää vapaapotkuja, vaikka Nissilä nyt epäonnistuikin. Lodin vaparihan oli hyvä ja jatkotilanteessa oli maali lähellä.
Vaan ehkäpä jo nyt vihdoin esimerkiksi joidenkin silmiltä ne suomut putosivat ymmärtämään, mikä ero on sillä, että TSEMPPAA ja hymyilee kansallislaulussa, ja mikä sillä, että osaa pelata jalkapalloa. Ja miksi tämä TSEMPPARI ei meinaa mahtua enää Kyproksellakaan pelaamaan.
Jännää jos joku näkee Arajuuren puolustuksen suurimmaksi ongelmaksi, kun ollut kuitenkin vakuuttavin toppari ja keskimäärin enemmän tuottaa ongelmia löytää ne laitapakit sinne, kun Nikolai Alhokin pääsee avaukseen. Kun katsoi lauantain peliä, niin sillä tsemppaamisellakin tekee aika paljon ja erottuu edukseen. Kaikkien ei tarvitsekaan olla maagisia pelinavaajia, varsinkin kun muissa toppareissa on 2 siihen paremmin kykenevää. Nyt DOS:n puuttuminen tosin näkyi ikävällä tavalla.

Ja kuten aiemminkin jo nostettu esiin, oudoksun väitettä ettei Arajuuri meinaa mahtua Kyproksella pelaamaan, kun pelaa siellä jatkuvasti täydet minuutit.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
"Ikivanhassa" puolustuksessa on kolme 33-vuotiasta pelaajaa, Arajuuri, Toivio ja Raitala. Toivio olisi nytkin varmaan ollut penkillä, jos DOS olisi ollut kunnossa eli kyllähän sitä uudistamista tehdään, mutta kyllähän maajoukkueessa pitää parhaiden palata. Vertailukohtana voidaan käyttää Italiaa, jonka EM-kultaa voittaneen joukkueen toppareina olivat Chiellini 37 v. ja Bonucci 36 v.
Chiellini vs. Arajuuri? Voidaan verrata mäkihyppyyn, jossa laskussa on hiukan eroa sillä, lähteekö suurmäestä vai pikkumäestä. Chiellini on ollut maailman parhaita, joten voi se taso hiukan laskeakin iän myötä. Arajuuren tason lasku taas on hiukan eri juttu. Toivio oli junnuna kovinkin lupaava, muttei ihan noussut odotuksien/toiveiden mukaiseen tasoon, samaa voi sanoa Raitalasta, joka sentään pelasi Espanjan liigassakin kauden. Parhaiden pitää tietty pelata ainakin nyt, kun peleissä on vielä panosta.

Joskus olin kovastikin aina huutamassa nuoria sisään, mutta nyt voidaan vain odottaa, kuka sitten lopulta nousee hississä korkeammalle ja jää sinne. Aapo Halmeellakin oli vuosi sitten lähes avari EM-kisoihin, mutta nyt ei kukaan puhu hänestä. Samaa voi sanoa monesta, mutta urakehityksiä on keskilahjakkailla hyvin vaikea ennakoida. Kun oikeasti mikään Tottenham ei vaan ole kiinnostunut, joten se ura pitää luoda jossakin Hollannissa, Belgiassa, jopa Ruotsissa tai Norjassa.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka

Fordél

Jäsen
Tärkeä voitto Huuhkajille Kazakstanista, mutta enpä muista nähneeni pitkään aikaan yhtä paskaa vastustajaa Suomella. Tästä matsista ei kannata vetää siis mitään johtopäätöksiä, oikeastaan minkään suhteen.

Kentällä, etenkin keskikentällä oli tänään aivan valtavasti tilaa. En muista koskaan nähneeni vastavia tiloja Huuhkajien pelissä. Lod, Nissilä, Shüller, Kamara ja kumppanit saivat huseerata tänään ihan rauhassa. Kasakit eivät myöskään antaneet mitään painetta Suomen avauspelaamiseen. Käsittämätön valinta Kazakstanin valmennukselta, kun katsoi Suomen tämänpäiväistä puolustuslinjaa.

Suomi sai siis avata peliä ihan rauhassa, ja kun keskikenttäkin ohitettiin heittämällä, vastustajan päätyyn päästiin tänään harvinaisen helposti. Eipä Kasakstanin puolustuspelikään tänään häikäissyt, joten hyville paikoille päästiin suht helposti ja useasti. Pukki teki tarvittavat maalit, mutta olisihan noista paikoista pitänyt tehdä vähintään neljä. Ei siis lopulta erityisen hyvä peli hyökkäykseltä, mutta riittävän hyvä.

Summa summarum, tästä pelistä jäi käteen vain tärkeät kolme pistettä. Millekään hehkutukselle ei ole aihetta, sen verran sysipaska Kazakstan oli. Päivän parhaat olivat tänään Schüller ja Pukki. Toivottavasti Jolle ei loukkaaantunut pahasti.
 
Viimeksi muokattu:

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Päivän paras oli (odotuksiin, toki Teme till) Albin Granlund, vaikkei osunutkaan. Varasti avauksen paikan loppuihin matseihin. Myös Ivanov loistava.
 

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo, ei tätä peliä kannata suuresti hehkuttaa. Kazakstan oli todella heikko ja ottelu olisi pitänyt voittaa ainakin 4-0. Kolme pistettä on kuitenkin tärkein.

Toivotaan, että Ukraina ei voita illalla Bosniaa. Näin saataisiin herkullinen tilanne marraskuun kahteen viimeiseen peliin. Tasapeli olisi siinä mielessä hyvä, että Ranska varmistaisi tällöin lohkovoiton seuraavassa pelissä voittamalla Kazakstanin ja olisi näin ollen lohkon päätöspelissä Suomea vastaan vailla panosta. Suomen jatkopaikka ja kakkosija lohkossa vaatii joka tapauksessa vähintään voiton joko Bosniasta tai Ranskasta.
 

MegaForce

Jäsen
Ihmettelen hieman, miten Urho Nissilässä nähdään niin paljon enempää kuin Onni Valakarissa? Mielestäni Valakari on tällä kaudella ollut parempi maajoukkuenäytöt mukaanlukien. Ei Nissiläkään huono ole ollut, mutta ei säväyttänyt.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Ihmettelen hieman, miten Urho Nissilässä nähdään niin paljon enempää kuin Onni Valakarissa? Mielestäni Valakari on tällä kaudella ollut parempi maajoukkuenäytöt mukaanlukien. Ei Nissiläkään huono ole ollut, mutta ei väläyttänyt.

Vähän samaa ihmettelen itsekin. Nissilähän oli ihan pirteä Ukrainaakin vastaa, joten tämänpäiväisen avauksen paikan vielä ymmärrän. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että miksi Valakari sai näissä kahdessa matsissa vain yhteensä noin 11 minuuttia peliaikaa? Tänään Valakarin olisi voinut hyvin heittää kentälle viimeistään 60 minsan jälkeen ja Ukrainaakin vastaan Onnilla olisi voinut olla annettavaa.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Ihmettelen hieman, miten Urho Nissilässä nähdään niin paljon enempää kuin Onni Valakarissa? Mielestäni Valakari on tällä kaudella ollut parempi maajoukkuenäytöt mukaanlukien. Ei Nissiläkään huono ole ollut, mutta ei väläyttänyt.
Nissilä mielestäni pystyy paremmin pelata alempana ja siksi oli avauksessa. Väläytti Nissilä sen maaliin johtaneen vedon puolesta. Lod olisi ampunut 30 metriä ohi tai yli. Mutta niin Valakari on omasta mielestäni aika puhdas 10 paikan pelaaja ja Lod on Markun papereissa siinä edellä. Ja tänäänhän Valakari tuli hyökkääjäksi. Siinä se ero. Mutta voisi Valakari mielestäni Lodin paikalla olla…

Jos muita paikkoja miettii niin Granlund kyllä oli varmempi kuin Alho. Tai Raitalakaan. Eli rohkeasti BH:ta vastaan Granlund kentälle. Hämäläinen oli aika heikko ja toivottavasti Uronen tervehtyy niihin peleihin.

L. Väisänen on ottanut yhden avaavan paikan ja O’Shaugnessy on kolmen linjalla varmaan se yksi palanen. Arajuuri avannee Ranskaa ja BH:ta vastaan, mutta Toivio tosiaan on kyllä menettänyt paikkansa. Ivanovia sitten rohkeasti kokeilemaan Nationa Leaguen peleissä.

Keskikentällä Schüller on Sparvin korvaaja. Kairinen vaihtoehto 2. Sparvin maajoukkueura tuskin on enää kovin pitkä, mutta kyllä ainakin kunnon jäähyväiset miehelle annetaan. Nissilä kärkkyy vapaita paikkoja, kun Kamara on naulittu kokonpanoon.

10 paikalle Markun 1 vaihtoehto on Lod, mutta rehellisesti Valakari ansaitsisi enemmän mahdollisuuksia. Nissilä voi myös pelata tätä paikkaa.

Hyökkäyksessä Pukki - Pohjanpalo avaa, mutta kyllä Jensen osoitti miksi hänen pitäisi olla se 3 nimi kun hyökkääjistä puhutaan. Roope Riskejä on ihan turha kaivaa kentälle. Forssia haluan maajoukkueessa myös nähdä.

Maalissa Luke pelaa aina kun jaksaa ja pystyy.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Joo, ei tätä peliä kannata suuresti hehkuttaa. Kazakstan oli todella heikko ja ottelu olisi pitänyt voittaa ainakin 4-0. Kolme pistettä on kuitenkin tärkein.

Toivotaan, että Ukraina ei voita illalla Bosniaa. Näin saataisiin herkullinen tilanne marraskuun kahteen viimeiseen peliin. Tasapeli olisi siinä mielessä hyvä, että Ranska varmistaisi tällöin lohkovoiton seuraavassa pelissä voittamalla Kazakstanin ja olisi näin ollen lohkon päätöspelissä Suomea vastaan vailla panosta. Suomen jatkopaikka ja kakkosija lohkossa vaatii joka tapauksessa vähintään voiton joko Bosniasta tai Ranskasta.
Tilanne nyt: Ukraina 6 /8, Suomi 6/8, Bosnia-H 5/6.

Huonoimmassa tapauksessa edes kaksi voittoa ei riitä. Parhaimmassa tapauksessa riittää voitto Bosniasta. Ranskalle voi hävitä. Keskivälin skenaario on, että Bosnia pitää voittaa ja Ranskalta ottaa piste. Ukraina voittaa kerran Bosnian ja Bosnia Ukrainan. Suomelle edullisinta tietenkin olisi, että Bosnia ja Ukraina pelaisivat kaksi tasuria. Teoreettisesti tietenkin myös Bosnia- tasuri ja voitto Ranskasta riittäisi jatkoon, ei siitä sen enempää. Mutta tämän illan toiveena on tasuri, jolloin Suomi pääsisi varmasti kahdella voitolla karsintoihin eli saisimme taas elää fantasiamaailmassa seuraavat 30 päivää.

Kanerva varmisti sopparinsa eli betonoi sen. Potkuja ei tule, Suomi saavutti minimin: kaksi voittoa borateista. Lisäksi kaksi tasuria päävastustajistamme. Ei hullumpaa, se riittää varmasti Palloliitolle, joka kerää rahaa seuraavaa päävalkkua varten. Tai syytä olisi. Kanerva vetää vielä Kansojen B-liigan ja nuorentaa joukkueen sellaiseksi, että sillä voidaan mennä vuoteen 2026 asti.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Hyvää reagointia Riveltä. Ukrainaa vastaan Suomella ei ollut hyökkäyssuuntaan keskikenttää käytännössä ollenkaan ja nyt Rive yllätti timantilla ottaen keskustan haltuun. Tätä timanttia olisi kiva nähdä jatkossa enemmän, sillä tuohon kasi/kymppipaikalle on tällä hetkellä Suomella hyvin tarjontaa. Kamara ja Nissilä toimivat vikkelinä pelaajina hyvin noilla kasipaikoilla.

Kazakstania vastaan Suomella ei ollut mitään ongelmia kummassakaan ottelussa toisin kuin Ukrainalla sekä Bosnialla, joten kiva nähdä, että Suomi pystyy nykyään klaaramaan nämä "helpot" pelit varmasti. Voitolla Bosniasta on vielä ihan hyvät mahdollisuudet lohkon kakkossijaan, mikä olisi hyvä suoritus näin kovassa lohkossa.

Väisänen on noussut puolustuksessa jo Suomen ykköstoppariksi ja Granlundille annetaan toivottavasti jatkossa lisää minuutteja. Jensen pystyi myös tukemaan ihan eri tavalla Pukkia kuin Pohjanpalo. Jensen hakee palloa alempaa, liikkuu paremmin pallottomana ja on muutenkin luovempi pelaaja. Pohjanpalo on toki pääpelaajana hyvä, mutta tällaisissa otteluissa, joissa hallitaan palloa hyödytään enemmän Jensenin tyylisestä pelaajasta.

Ja tänäänhän Valakari tuli hyökkääjäksi.
Kymppipaikallehan Valakari tuli. Lod otti sitten kärjestä Pukin paikan.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Jäähän tuo Ukraina-peli nyt harmittamaan.. Tuskin Rive oli tietämätön siitä, että vastassa oli yksi Euroopan parhaista vastaiskujoukkueista. Se vaan oli myrkkyä Suomen puolustukselle heti kun kotona piti saada jotain tulostakin. Toivion avausvirhe heti pelin alussa oli kirsikkana kakun päälle tähän ongelmaan.

Näkyyhän se viimeisen parin vuoden hyvistä otteista huolimatta, että maajoukkueeseen tarvitaan vieläkin kovempia sarjoja tahkoavia ammattilaisia kuin mitä nyt on tarjolla. Paikat jossain Kyproksen tai Kreikan liigojen vakiokoonpanossa ei vaan riitä. Tietysti tämäkin korjaantuu ajan myötä, kunhan pelaajien taitotasoa saadaan kehitettyä jo kotimaassa.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Miksi on okei heitellä muovisia oluttuoppeja pitkin katsomoa ja eritoten juoksuradalle? Selvästi jokin kulttuurijuttu mitä en ymmärrä, koska pohjoiskaarteen anniskelukatsomossa kaikki tekivät tuota. Oli kyllä muutenkin katsomon meininki Junttimaisinta mitä tiedät -ketjun kamaa.
Hui. Kai ilmoitit muuallekin kuin tänne. Esim paikanpäällä järkkäreille tai viim poliisille pelin tiimellyksessä. Tähän huutonaurua. Nyt on heitetty yli katsomon tuoppeja.. Aika hurjaa!

Miten muuten oli junttia, ilman noita mukien heittelyitä juoksuradalle. Kerro?
 

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tilanne nyt: Ukraina 6 /8, Suomi 6/8, Bosnia-H 5/6.

Huonoimmassa tapauksessa edes kaksi voittoa ei riitä. Parhaimmassa tapauksessa riittää voitto Bosniasta. Ranskalle voi hävitä. Keskivälin skenaario on, että Bosnia pitää voittaa ja Ranskalta ottaa piste. Ukraina voittaa kerran Bosnian ja Bosnia Ukrainan. Suomelle edullisinta tietenkin olisi, että Bosnia ja Ukraina pelaisivat kaksi tasuria. Teoreettisesti tietenkin myös Bosnia- tasuri ja voitto Ranskasta riittäisi jatkoon, ei siitä sen enempää. Mutta tämän illan toiveena on tasuri, jolloin Suomi pääsisi varmasti kahdella voitolla karsintoihin eli saisimme taas elää fantasiamaailmassa seuraavat 30 päivää.

Olisikohan Bosnian voitto tänään kuitenkin se optimaalisin tulos Suomen kannalta?

Nimittäin, jos Ukraina ja Bosnia pelaavat tänään tasan ja marraskuun ensimmäisellä kierroksella Suomi voittaa Bosnian, niin viimeisellä kierrokselle lähdettäessä tilanne on se, että

Suomi 11p
Ukraina 9p
Bosnia 7p.

Näin ollen panoksettoman pelin Bosnian pitäisi viedä pisteitä Ukrainalta, jos Suomi häviää samaan aikaan Ranskalle. Ukrainan voitolla ja Suomen saadessa Ranskalta pisteen menisi maalierovertailuksi, joka on Ukrainalla nyt yhden parempi ja Suomen pitäisi siis voittaa Bosnia isommin kuin Ukraina.

Kun taas Bosnian voitto tänään Ukrainasta ja Suomen voitto Bosniasta marraskuussa toisi viimeiselle kierrokselle seuraavan tilanteen:

Suomi 11p
Bosnia 9p
Ukraina 8p

Kumpiko näistä olisi sitten Suomen kannalta parempi tilanne, niin vaikea sanoa. Jälkimmäisessä skenaariossa sekä Bosnialla että Ukrainalla olisi sauma jatkoon ja voisivat pelata toisensa ulos tasapelillä kun kummallakaan ei ole varaa hävitä. Toki tässäkin skenaariossa olisi tasapisteet 12:ta mahdollisia nyt Suomen ja Bosnian välillä. Tällä hetkellä Bosnian maaliero on yhden parempi, joten voisi vaatia kahden maalin voittoa Bosniassa, joka kuulostaa kyllä hankalalta, mutta jospa viime kerrasta on jotain opittu. Vaihtoehtoisesti voisi toki voittaa Ranskan.

Oli miten oli, joka tapauksessa Suomen jatkoonpääsymahdollisuudet ovat pienet. Ja jos Ukraina tänään voittaa tai Suomi ei voita Bosniaa, niin saumat ovat liki olemattomat. Siksi muilla vaihtoehdoilla ei kannata edes spekuloida.
 
Viimeksi muokattu:

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Jotain magiaa tuossa Riven Huuhkajissa on, koska osaavat valita lohkon, jossa todella pelataan ristiin. Illan tasapeli U-BH tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki on Suomen omissa käsissä tai jaloissa. Voittamalla Bosnian ja Ranskan, Suomi pääsee varmasti jatkokarsintaan. Täysin eri asia on se, miten todennäköistä tämä on: ei kovin.

Bosnia tietenkin tulee hurjalla sykkeellä Suomea vastaan ja Ranska ei kuitenkaan edes stadikalla ole vastaantulija, vaikka nyt lepuuttaisikin suuria tähtiään ja pelaisi hyvinkin suurpiirteisesti. Mutta kaikki ON nyt omassa vallassa, mikä tekee jalkapallomarraskuusta mielenkiintoisen ainakin keskustelupalstoilla. Ja tämähän on urheilun suolaa. Yleensä Suomi on tässä vaiheessa ulosliputettu ja tyydytään vain keskustelemaan seuraavista karsinnoista ja nuorista pelaajista yms. Ja kertomaan, kenen seuraavaksi pitäisi valmentaa Suomi arvokisoihin.

Suomi pelaa parhaiten silloin kuin ei edes ole kentällä. Rivemagiaa!
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Jotain magiaa tuossa Riven Huuhkajissa on, koska osaavat valita lohkon, jossa todella pelataan ristiin. Illan tasapeli U-BH tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki on Suomen omissa käsissä tai jaloissa. Voittamalla Bosnian ja Ranskan, Suomi pääsee varmasti jatkokarsintaan. Täysin eri asia on se, miten todennäköistä tämä on: ei kovin.

Tulokset tarkoittavat myös sitä, että viimeiseen kierrokseen asti pelataan ainakin teoriassa jatkopaikasta. Ts. tappio Bosniassa ei veisi näiden tulosten jälkeen vielä sekään teoreettista saumaa. Tuohan taas voi helpostikin vaikuttaa siihen, että Ranska-matsiin ei tyhjiä katsomopaikkoja jää.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Vuoden 2006 lupaavimmat poika- ja tyttö-pelaajat. Nyt molemmilla ennätys maajoukkuemaaleissa. Ei paskemmin valittu.
 

Liitteet

  • 561CB1B2-157C-4A03-BBF4-1CFF034F9212.jpeg
    561CB1B2-157C-4A03-BBF4-1CFF034F9212.jpeg
    326,8 KB · kertaa luettu: 161
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun vauhtiin on päästy, niin antaa mennä vaan!

Eli Kazakstan hakee vähintään tasurin Ranskan vieraana. Ranskan pelaajat keskittyvät Pogban johdolla lähinnä kyseisen pelin hiusvärinsä ja Instagramin tuuletusten pohdintaan.
Viimeisessä pelissä sitten Ranska tulee kylmään Pohjolaan ja eihän nyt joku Suomessa oleminen voisi vähempää kiinnostaa "maailmantähtiä".
Ja Suomi suoraan kisoihin.

No mutta hassuttelut sikseen. Onhan tämä hienoa seurata, että Suomi on nyt taas tilanteessa, jossa edelleen karsintojen lopussa on mahdollisuus päästä jatkoon. Ei tarvitse hyvän fiiliksen ja yksittäisten huippusuoritusten perässä hommaa vain pelata.
Ihan eri fiilis itselläkin katsoa hyvässä ja pahassa, kun peleissä on yhä se iso panos.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipa hyvä futispäivä Huuhkajien kannalta, juuri paremmin ei olisi voinut mennä. Tosin lievästi harmittaa että tuolla dominoinnilla tuli vaan 2-0 -voitto, kun mahdollisuuksia oli tehdä useampikin. On hyvin mahdollista, että lohkossa tarkastellaan vielä maalieroa.

Pahimmat negailijatkin hiljenivät ainakin hetkeksi, vaikka taisi siellä muutama oikein odottaa Huuhkajien MM-haaveiden kariutumista.
 
K

Kiekkokatsoja

Hyvä kun Pukki pelasi, muut kun eivät osaa tehdä maalia. Ja harva saa pallon edes kohti maalia.
Mutta voitto on voitto, ja hyvä kun tilanne sarjataulukossa on parempi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Bosnia vieraissa, Ranska kotona.

Jos noiden pelien jälkeen pistesarake jollain ihmeen ilveellä olisi semmoinen, että riittää jatkokarsintaan, niin sielläkin pitäisi voittaa pelkästään itseään kovempia tai erittäin paljon kovempia futismaita.

Ehkä olen sitten negailija, mutta ei tule kesää. Kazakstan oli niin huono, että tuosta ei kannata kummempia johtopäätöksiä vetää. Ottelu Ukrainaa vastaan kertoi paljon enemmän.

Positiivista kuitenkin, että Suomella on ilmeisesti tulevaisuudessa tulossa useille eri pelipaikoille ihan hyviä futaajia. Kun tämä ydinryhmä tästä väistämättä ikääntyy, niin ehkä joissain toisissa karsinnoissa käy sitten paremmin.
 
Viimeksi muokattu:

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Jos noiden pelien jälkeen pistesarake jollain ihmeen ilveellä olisi semmoinen, että riittää jatkokarsintaan, niin sielläkin pitäisi voittaa pelkästään itseään kovempia tai erittäin paljon kovempia futismaita.
Nyt kun katsoo lohkokakkosia niin mielestäni hyvällä omalla pelillä voitettavia on Serbia (Portugali mennee Serbian ohi), Tsekki, Norja, Skotlanti sekä Romania. Puola ja Sveitsi vaatii jo isomman venymisen, Ruotsi/Espanjan tai Kroatia olisi jo jonkun luokan ihmeen takana. Mutta niin kyllähän eteenpäin on menty, että näistä voi vakavasti puhua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös