Venäjän nykytilanne

  • 3 445 752
  • 18 378

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Mutta kyseeseen ei tule sekään, että Naton laivat rantautuisivat Krimille. Tässä mielessä on hulluutta länneltä edes kuvitella nykyistä Ukrainaa läntisissä liittoumissa.

Käsittääkseni tämän tyylistä uhkaa ei ole ollut olemassa missään vaiheessa. Ukraina on kieltämättä lähestynyt EU:ta, mutta ei kai se Naton ole edes harkinnut yhteistyötä?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Käsittääkseni tämän tyylistä uhkaa ei ole ollut olemassa missään vaiheessa. Ukraina on kieltämättä lähestynyt EU:ta, mutta ei kai se Naton ole edes harkinnut yhteistyötä?

Venäjällä EU:n ja Ukrainan välinen keskustelunavaus yhteistyön syventämisestä ovat nostaneet uhat pintaan tilanteesta, missä Ukraina saattaisi lopulta olla jopa Naton jäsen. Kermana kakun päällä Venäjän vastaisen ohjuskilven rakentaminen Ukrainan maaperälle.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Venäjällä EU:n ja Ukrainan välinen keskustelunavaus yhteistyön syventämisestä ovat nostaneet uhat pintaan tilanteesta, missä Ukraina saattaisi lopulta olla jopa Naton jäsen. Kermana kakun päällä Venäjän vastaisen ohjuskilven rakentaminen Ukrainan maaperälle.

En nyt oikein ymmärrä miten lähestymisestä EU:in voidaan vetää tuollaiset johtopäätökset? Ymmärrän, että Putin voi tuollaisia harhoja nähdä, mutta ei kai kukaan järkevä tuollaisia johtopäätöksiä tee?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Suomen kannalta olisi ehkä järkevintä alkaa varustautua varmuuden vuoksi sotaan, mikäli Venäjä jatkaa nykyisellä tiellään.

Mikäli Itä-Ukraina/koko Ukrainan valtio ajautuu täysimittaiseen konfliktiin Venäjän kanssa, niin Suomi varmaan jo tuossa tilanteessa nostaa valmiuttaan.

Tätä asiaa ovat kommentoineet jo puolustusvaliokunnan pj. Niinistö, sekä mielestäni myös puolustusministeri Haglund.

Toistaiseksi valmiustilan nostolle ei liene mitään isoja perusteita, vaikka lienee satavarma asia, että Pääesikunnassa ja PV:n tiedustelu- ja strategisissa yksiköissä tilannetta seurataan jo nyt erittäin tarkasti.

Eikä vähiten siksi, että PV:n tehtävä on pitää valtioneuvosto ajan tasalla tilanteen (sotilaallisen puolen) kehittymisestä.

Ymmärtääkseni PV on tätä tehtäväänsä myös toteuttanut, suljettujen ovien takana totta kai.

Ihan huumorimielessä tekee mieli lisätä, että toivottavasti kansanedustaja Hakkaraiselle ei tarvitse jakaa mitään vitaalia tietoa Suomelle tärkeistä turvallisuuspoliittisista ratkaisuista, ties mihin lehteen/nettiforumille vielä päätyvät. ;)
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
. Kermana kakun päällä Venäjän vastaisen ohjuskilven rakentaminen Ukrainan maaperälle.
Haittaahan tuosta järjestelmästä on Venäjälle vasta sitten, kun se rupeaa nakkelemaan ohjuksia Eurooppaan. Siis hyökkäänmään. Silloinkin haitta on aika minimaalinen, koska torjunnan ylikuormittaminen on helppoa.
 
K

kiwipilot

Pari vuotta ja taskussa on tutkinto millä voi valita kohdemaan kohtuu isolla skaalalla. Joskus aikanaan vaimon kanssa mietittiin että ulkomailla työskentely ja jopa lopullinen muutto voisi olla tulevaisuudessa mahdollista. Nyt kun on tuota Vanjan uhoamista seurannut niin maastamuutto alkaa vaikuttamaan oikein houkuttelevalta vaihtoehdolta.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Nyt kun on tuota Vanjan uhoamista seurannut niin maastamuutto alkaa vaikuttamaan oikein houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Poikkeuksellista rohkeutta! Nyt kuitenkaan vielä ei ole tapahtunut mitään vakavampaa, joten aikaa on vielä katsella halpoja lentoja ja kivoja matkalaukkuja.

Suomen olisi kuitenkin nyt syytä nostaa valmiutta, ettei aivan housut kintuissa olla jos tänne rupeaa putoamaan laskuvarjoilla ukkeleita jotka eivät puhu kumpaakaan kotimaista. Aivan passiivisina ei kannata olla.
 
K

kiwipilot

Poikkeuksellista rohkeutta! Nyt kuitenkaan vielä ei ole tapahtunut mitään vakavampaa, joten aikaa on vielä katsella halpoja lentoja ja kivoja matkalaukkuja.

Tässä katsos löisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla: olisi mielenkiintoista työskennellä sekä asustella ulkomailla ja bonuksena ei tarvisi stressailla naapurin ärhentelyistä. Suomen touhua (asevoimien alasajo, miinat sekä munaton perseily Nato-kysymyksessä) seuratessa en hirveästi näe jakoa jos Iivana päättää turvata vaikkapa venäjänkielisten asemaa Kaakkois-Suomessa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Palaan nyt hiukan tarkemmin tähän viestiisi, ja koetan myös kriittisesti tarkastella Ukrainan nykyisen hallinnon toimia ja osoittaa tiettyjä ongelmakohtia - joihin kiinnititkin huomiota.

No, minusta tähän asti ei olisi voitu toimia juurikaan nopeammin - taloudellisten pakotteiden suhteen EU:lla on avaimet, eikä EU yksinkertaisesti pysty nopeaan toimintaan tälläisissä turvallisuuspoliittisissa kriiseissä, mistä sitä on vaikea edes syyttää: se ei ole mikään yhtenäinen suurvalta vaan ulkopoliittisesti hyvinkin hajanainen demokraattisten valtioiden liitto. Mitä tulee turvallisuustakeisiin Ukrainalle ja jonkinlaiseen ennakkovarautumiseen tähän niin kysymyshän on vasta parista viikosta, että koko Ukrainalla edes on länsimyönteinen hallitus, jonka asema on vielä kaikkea muuta kuin vakiintunut. Vaikea on tälläiseen tilanteeseen varautua mitenkään kovin tehokkaalla suunnitelmalla.

Tässä suhteessa EU:lla on mielestäni selkeästi tehostettavaa informaation jakamisessa ja EU:n taholla tulisi selkeällä tavalla ymmärtää se millainen vaikutus yksittäisten poliitikkojen lupauksilla/sanoilla voi olla tällaisessa tilanteessa. Tuntuu nimittäin siltä, että läheskään kaikki EU-maiden poliitikot eivät ymmärrä sitä reaalimaailmaa jossa ukrainalaiset elävät, ikävä kyllä suurella osalla ukrainalaisista ymmärrys on sellainen, että yksittäisen EU-maan poliitikon ilmaistaessa tukevansa Ukrainan kansaa ja sen itsenäisyyttä, todella moni - miljoonat - ukrainalaiset mieltävät sen lupaukseksi jonka taustalla on muutakin kuin yksittäisen poliitikon mielipide ja linjanveto. Sikäläisen kansalaisen on todella vaikea ymmärtää sitä, että joku rivipoliitikko voi tehdä suuria linjanvetoja ilman, että taustalla on puolueen virallinen kanta tai jopa vieläkin merkityksellisempi taho, tai että yksittäinen poliitikko voi antaa lupauksen tuesta Ukrainan kansalle ilman, että taustalla on merkittävämpiä voimia.

Sikäläiset eivät usko omiin poliitikkoihinsa ja heidän lupauksiin - ne on nähty niin monet kerrat, mutta he ovat - kenties naiiveina - kuvitelleet ja uskoneet, että länsimaiset poliitikot omaavat moraalisen selkärangan eivätkä ryhdy antamaan tällaisissa asioissa katteettomia lupauksia. Ystäväni on korkeastikoulutettu, hänellä on muitakin ystäviä ulkomailla - Baltiasta Israeliin, mutta tästä huolimatta tiettyjen demokraattisten pelisääntöjen ymmärtäminen on hänelle tietyssä mielessä vaikeaa. Hänen on vaikea ymmärtää sitä, että miksi länsi voi olla näin heikko ja kyvytön toimimaan kun samalla yksittäiset poliitikot saattavat puhua muuta.

Toisaalta tiedotussodan seurauksena Krimin venäläisten lisäksi tilanne saattaa hyvin pian olla se, että myös Ukrainan itä- ja etelä-osien venäläiset kääntyvät Putinin puoleen, syynä on se, että Putin on uskottava ja hän tekee tekoja joista hän puhuu. Putin on luvannut puolustaa venäläisiä ja toistaiseksi hän on monien silmissä toiminut sanojensa mukaisella tavalla. (Toki tiedämme sen, että mitään venäläisten vainoamista ei ole olemassakaan tms. vaan kyse on propagandasta, mutta tässä "sodassa" Putin on jo voittaja. Hän on uskottava mitä EU ei ole).

Ukrainalla itsellään on ensimmäinen ja suurin vastuu suojella omia rajojaan - jos Krimillä oltaisiin ryhdytty edes symboliseen vastarintaan niin eikö se olisi heti lähettänyt signaalin Donetskin suhteen? Ja nyt kai on lähetetty toisenlainen signaali sen suhteen... Ellei Ukraina ryhdy puolustamaan rajojaan, miten länsi voisi sen tehdä? En osaa arvioida mitä tuleman pitää, mutta eihän tämä nyt kovin hyvältä näytä Donetskin suhteen. Voi olla että länsi asettaa rajan Ukrainan pääosien suvereeniteetin suhteen. Se voi tuntua hitaalta ja kömpelöltä toiminnalta jos vertaa Putinin järjestelmään, mutta juuri siksi se on hitaampaa ja rauhanomaisempaa, koska lännessä ei ole vastaavaa vastenmielistä pakkojärjestelmää. Ei kannata aliarvioida tätä hitaampaa ja vähemmän sotaista päätöksentekoa - Neuvostoliitto jo aliarvioi, ja missäs se nyt onkaan?

Voidaan oikeutetustikin kritisoida ukrainalaisten toimia Krimillä.

Toisaalta Venäjä toimi systemaattisesti ja äärimmäisen organisoidusti tilanteessa jossa Ukrainan asevoimien komentosuhteet olivat osittain jopa poikki eikä kukaan täysin tiennyt kehen voidaan luottaa ja toisaalta kehen ei voida luottaa. Siksi niin moni Ukrainan asevoimien yksikkö laski aseensa vastarinnatta ja luovutti tukikohtansa aseineen venäläisille ja separatisteille.

Ja toisaalta Kiovassa johto antoi signaalia aina eiliseen saakka ettei joukoilla ole lupaa käyttää aseita, jotta ei provosoitaisi venäläisiä voimankäyttöön. Tämä ohjeistus oli tavallaan ymmärrettävä, koska kaiken aikaa Moskova on antanut signaalia jonka mukaan voimankäyttöön vastataan voimalla ja Kiovassa on, kenties oikeutetusti, pelätty Venäjän marssittavan joukkonsa välittömästi maan itäosiin jos selkkaus muuttuu aseelliseksi konfliktiksi Krimillä.

Mutta nyt minusta Kiovassa tulisi tehdä selkeät suunnitelmat ja toimia niiden mukaisella tavalla. Enää ei voida sanoa, että rauhanomainen käyttäytyminen edesauttaa tilanteen ratkaisemista diplomatian keinoin, koska voimankäyttöön tähtäävät tukikohtien valoittamiset Krimillä ovat jatkuneet tänään siitä huolimatta, että oli olemassa jo aiemmin tehty sopimus tilanteen jäädyttämisestä Krimillä perjantaihin saakka. Sopimus ei enää ole pätevä, joten minusta on oikeutettua jos Ukrainan asevoimien yksiköt ryhtyvät käyttämään voimakeinoja hyökkääjiä kohtaan Krimillä ainakin niissä tapauksissa joissa pyritään valloittamaan tukikohta tms. asevoimien kohde.

Ja aivan samalla tavalla Ukrainan poliisin tulisi toimia maan itäosissa. Jokainen provokaattori Venäjältä tulisi pidättää ja lähettää välittömästi takaisin ja asettaa maahantulokieltoon määräämättömäksi ajaksi. Samoin tulisi toimia jokaisen väkivaltaisiin mielenosoituksiin osallistuvan Venäjän kansalaisen kohdalla - riippumatta hänen asuinpaikastaan. Perusteltuna syynä voidaan pitää "valtion turvallisuuden vastainen toiminta". Toistaiseksi idässäkin poliisit ovat toimineet "neutraalisti" ja pyrkien vain toimimaan erotuomarina ryhtymättä laajamittaiseen voimankäyttöön ketään kohtaan, tämäkin johtuu Venäjän uhkailusta ja Kiovassa pelätään voimankäytön seurauksena olevan vieläkin laajemmat mellakat sekä aseelliset yhteenotot ja lopulta Venäjän invaasio maahan.

Eikä tietenkään pidä unohtaa venäläissotilaiden asemaa maassa ts. Krimillä. Krimiä voidaan pitää menetettynä alueena mutta nyt tulisi toimia selkeällä tavalla jokaista venäläistä sotilasta sekä separatistien asemiestä kohtaan joka yrittää tunkeutua Ukrainan alueelle Krimiltä tai Ukrainan asevoimien tukikohtiin Krimillä. Venäjän asevoimien sotilaita ja separatistien militia-joukkoja, jotka yrittävät tunkeutua Ukrainan manneralueelle, tulee kohdella vihollistaistelijoina ja mikäli he eivät antaudu ei jää muuta vaihtoehtoa kuin käyttää voimaa heitä vastaan. Kiovan hallinnon on siis rakennettava selkeät rajat joita Venäjä ja venäläismieliset provokaattorit tai separatistit eivät saa ylittää, eikä näistä rajoista tule joustaa senkään uhalla, että selkkaus saattaisi johtaa laajempaan yhteenottoon. Nyt Kiovan on minustakin ryhdyttävä antamaan sellaista signaalia ukrainalaisille, että tarvittaessa maata on puolustettava voimalla puheiden sijaan.

On syytä pohtia, että onko kaikessa se hidaskaan toiminta paras mahdollinen tapa toimia? Venäjä voi tuhoutua omaan mahdottomuuteensa vuoden kuluttua tai kymmenessä vuodessa ja vastaavasti EU jatkaa olemassa oloaan mutta onko se lopulta aina sen arvoista?

En nyt tarkoita tällä, että olisin ihastunut EU:n toimintaan, mutta hieman ihmettelen sitä, että siltä voisi realistisesti odottaa sellaista nopeutta ja päättäväisyyttä kuin ulko- ja turvallisuuspoliittisesti keskitetyiltä valtioilta. Eihän se yksinkertaisesti vain kykene sellaiseen rakenteensa ja luonteensa takia. EU:n politiikka on Venäjän suhteen ollut perinteisesti hajanaista, koska sen keskeisillä jäsenillä on perinteisesti erilaiset edut ja näkökulmat Venäjään.

Tästä tulisi yksittäisten jäsenvaltioiden tehdä johtopäätöksiä ja Suomen vähintäänkin puolustuspoliittisiin päätöksiin liittyviä johtopäätöksiä. EU:ta kritisoidaan aiheesta, EU:ssa on myös hyvää - mitä en kiistä, kannatan edelleen EU:ta, mutta kenties olisi paikallaan rehellisyyden nimissä vääntää kansalle rautalangasta se tosiasia ettei se että Suomi on länsimaa ja EU-maa ole vielä tae mistään ja mihinkään suuntaan. Ukraina ei tietty ole länsimaa eikä EU-maa, mutta loppujen lopuksi mitä väliä sillä olisi saksalaisille siinäkään tapauksessa jos kaasu virtaa vaikka reilu viisimiljoonainen (suomalaiset) kansa nyt hiukan joutuukin kärvistelemään Venäjän kainalossa - kunhan meillä saksalaisilla mökit pysyvät lämpiminä.

vlad.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Salolaiselta ihan hyvää ja rehellistä puhetta Maikkarin uutisissa:

- tilanne Venäjän ja länsimaailman suhteen on pirun hankala

- kukaan ei halua, että länsi ja Venäjä joutuisivat aseelliseen konfliktiin

- jäljelle jäävät siis pakotteet ja mahdollinen g8-maista erottaminen jne jne.

- pakotteiden ongelma taas on se, että ne eivät vaikuta Venäjän pyrkimyksiin Krimillä ja Ukrainassa

- Venäjä tietää kaiken tämän ja pystyy siten kontrolloimaan tilannetta
 
Poikkeuksellista rohkeutta! Nyt kuitenkaan vielä ei ole tapahtunut mitään vakavampaa, joten aikaa on vielä katsella halpoja lentoja ja kivoja matkalaukkuja.

Suomen olisi kuitenkin nyt syytä nostaa valmiutta, ettei aivan housut kintuissa olla jos tänne rupeaa putoamaan laskuvarjoilla ukkeleita jotka eivät puhu kumpaakaan kotimaista. Aivan passiivisina ei kannata olla.

Ja toivottavasti kerkeäisit vaan koneeseen ennen sotatilan julistamista tai muuten taitaisi maallinen elämäsi loppua kuula kallossa tiiliseinää vasten.

Ihan oikeasti kyllähän tässä jo pitäisi alkaa herättelemään reserviä ja vahvistamaan asemia itärajalla. Ei ole mitään syytä antaa yllätysmahdollisuuksia asian suhteen. Tärkeintä olisi niin kauan puolustautua ennen kuin Jenkit tulevat apuun. Se on selvä, että jos Venäjä hyökkää länteen päin, niin se on samantien kolmas maailmansota.

Tuli mieleen näistä Venäjän isoista sotaharjoituksista rajalla, että olisikohan kyse vähän pelottelusta ja siitä luikitaanko NATO:n syliin samantien kuin rybyt näyttävät vähän haukkaria?
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitäs tämä nyt meinaa ja onko tälle vahvistusta tarkemmin? Alkaa jo pelottaa, että kun paha on saanut pikkusormen niin...

"Russia signals concern at Estonia's treatment of its large ethnic Russian minority, comparing language policy in Estonia with what it said was a call in Ukraine to prevent the use of Russian - @Reuters"
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Omasta mielestä olisi suht oikea aika lopettaa venäläisille asuntojen myynti yms. maanomistusoikeus. Olkoon vaikka kuinka ylireagointia, mutta kyllähän tämä alkaa huolestuttaa jo vähän maltillisemmin ajatteleviakin. Mitä vähemmän täällä on Venäjään liittyvää omistusta. ihmisiä ja kulttuuria, niin sen parempi. Venäjä onnistunut suht lyhyessä ajassa tuhoamaan monen mielestä edes vähän nousseen maineen ja luotettavuuden. Toki uhoaminen on varmaan vain suureksi osaksi puhetta, mutta kukas tietää..onnistui se Hitlerkin..
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
- Venäjä tietää kaiken tämän ja pystyy siten kontrolloimaan tilannetta
Eiköhän tuhon listaan voi lisätä venäläisten näkemyksen siitä, että vakavat pakotteet ei EUta nykyisessä taloustilanteessa houkuta.

Lyhyellä tähtäimellä ei Venäjää hetkauta mikään ja pidemmällä jaksolla Venäjän valtion sietokykyä lisää velattomuus. Venäjän heikko kohta on talouskasvu (kasvuennustetta laskettu yli 2%:ta alle olevaan lukemaan) eli pakotteiden pitäisi tuottaa lama ja saada aikaan tyytymättömyys vahvaan johtajaan. Onko tahtoa tähän vai käännetäänkö vain selkä?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Voisihan sitä vähän veli venäläistä provosoida. Vedettäis vaikka massiivinen sotaharjoitus, pari hornetia kävis "vahingossa" rajan väärällä puolella muutaman sekunnin, ratsattaisiin parin Venäjän passin omaavan henkilön kodit, kutsuttaisiin Nato-johtoa vierailulle jne.
 

bart

Jäsen
Omasta mielestä olisi suht oikea aika lopettaa venäläisille asuntojen myynti yms. maanomistusoikeus. Olkoon vaikka kuinka ylireagointia, mutta kyllähän tämä alkaa huolestuttaa jo vähän maltillisemmin ajatteleviakin. Mitä vähemmän täällä on Venäjään liittyvää omistusta. ihmisiä ja kulttuuria, niin sen parempi. Venäjä onnistunut suht lyhyessä ajassa tuhoamaan monen mielestä edes vähän nousseen maineen ja luotettavuuden. Toki uhoaminen on varmaan vain suureksi osaksi puhetta, mutta kukas tietää..onnistui se Hitlerkin..

Täysin samaa mieltä. Toiseen ketjuun jo kirjoitinkin noista oleskelulupien myöntämisestä/peruuttamisesta ym. vastaavasta. Lieneekö mahdollista vai provosoiko liikaa naapuria?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Omasta mielestä olisi suht oikea aika lopettaa venäläisille asuntojen myynti yms. maanomistusoikeus..

Täysin samaa mieltä. Toiseen ketjuun jo kirjoitinkin noista oleskelulupien myöntämisestä/peruuttamisesta ym. vastaavasta. Lieneekö mahdollista vai provosoiko liikaa naapuria?

Mites on noiden jäähallien ja urheiluseurojen suhteen?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Voisihan sitä vähän veli venäläistä provosoida. Vedettäis vaikka massiivinen sotaharjoitus, pari hornetia kävis "vahingossa" rajan väärällä puolella muutaman sekunnin, ratsattaisiin parin Venäjän passin omaavan henkilön kodit, kutsuttaisiin Nato-johtoa vierailulle jne.

Oot vissiin ollut jossain Kokoomusnuorten aivoriihessä, kun noin fiksuja ehdottelet. :)
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Mites on noiden jäähallien ja urheiluseurojen suhteen?

Jokerien omistajahan oli vain kaukaa viisas ja sijoitti Venäjän läntisimpiin kaupunkeihin sijoittuvaan joukkueeseen. Aikaansa edellä..KHL joukkueiden sijoitteluhan tulee kertomaan suuren ja mahtavan Venäjän rajat..

Odotan innolla, että minkä värinen kravatti Haglundilta löytyy, jotta edes vähän saadaan virallista mielipidettä ja turvaa..
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oot vissiin ollut jossain Kokoomusnuorten aivoriihessä, kun noin fiksuja ehdottelet. :)

Vaikka kieli poskessa onkin kirjoitettu, niin oikaistaan väärää kuvaa toisten ideologiasta:

Ainoat kokoomusnuorten kommentit joita on tullut sosiaalisessa mediassa vastaan ovat olleet esim. pakotteiden vastaisia, mikä sinällään sopii heidän ajamaansa liberaaliin ajatusmaailmaan.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Ja toivottavasti kerkeäisit vaan koneeseen ennen sotatilan julistamista tai muuten taitaisi maallinen elämäsi loppua kuula kallossa tiiliseinää vasten.

Eiköhän nuo jo aikoja sitten olisi karkuun lähteneet, mutta oikeasti onko nykyään niin heikot selkärangat, että muutama iltasanomien pelottelu saa aikaan ripulia?
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Omasta mielestä olisi suht oikea aika lopettaa venäläisille asuntojen myynti yms. maanomistusoikeus.

Ketjun otsikon mukaiset olivat kyllä mietteet, kun kuuntelin rajan pinnassa Kaakkois-Suomessa asuvan tuttuni tarinaa alueella mm. mökkitonttikaupan takia hurjasti kasvaneesta venäläispopulaatiosta. Kaveri oli käynyt kaupassa ja autolle palattuaan huomannut Venäjän kilvissä olevan hopeanhohtoisen maasturin tukkivan ulospääsyn ruudusta. Mennyt sitten koputtamaan ikkunaan ja kysynyt, että voisiko autoa sen verran siirtää, että pääsisi lähtemään parkista. Nenänsä vartta pitkin katsellut venäläismies oli ikkunan avattuaan todennut ylimielisen kuuloisesti "Vjoin mjinä vielä siirtää, mjutta vjiiden vuoden päästä tjäällä mjääräämme me" ja sulkenut ikkunan. Noh, auto kyllä sentään siirtyi, mutta katsellaan jatkossa. Huumoria tuossa kait oli mukana, mutta kertoo kyllä toisaalta jotain ainakin osan rakkaiden naapureiden ajatusmaailmasta.

Tuo on kyllä vaikea tilanne Kaakkois-Suomessa, koska venäläisten maksamat hinnat ovat ihan omissa sfääreissään verrattuna suomalaisiin. Omalla kohdalla on tuttu tapaus mökkinaapurista, jossa lestaperhe myi pari vuotta vanhan, sinällään ihan normin, omakotitalonsa ruskeille ~700 000 hintaan ja rakensi noilla rahoilla noin kilometrin päähän moninkertaisesti komeamman pytingin. Huvittavaa on vielä, että venäläiset naapurit käyvät datšallaan ehkä kaksi viikonloppua kesässä ja muutoin huvila saa rapistua rauhassa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Saksa peruu Ukrainan kriisin tähden suuren asekaupan Venäjän kanssa.

Kyseessä on Rheinmetallin tekemä noin sadan miljoonan euron arvoinen asekauppa täysin varustellusta koulutusleiristä Venäjän asevoimille.

Rheinmetallin edustajat olivat vielä taannoin sitä mieltä, että kauppaa ei pureta mutta poliitikot ovat toista mieltä.

En kuitenkaan usko, että Ranskassa seurataan Saksan mallia ja perutaan Mistral-kaupat Venäjän kanssa. Summat ovat aivan toista kokoluokkaa, miljardeja, ja vaikutus työllisyyteen samoin aivan toinen, joten usko, että ranskalaiset ryhtyvät uudelleen keskustelemaan kauppojen perumisesta. Kriisin alkupuolella ranskalaiset jo kertaalleen ilmoittivat pitävänsä kiinni kaupoista.

vlad.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Venäjän YK suurlähettiläs on sitten ilmoittanut YKssa, että Krimin kohdalla korjattiin vain Neuvostoaikainen virhe (Krim siirrettiin tuolloin Ukrainan osaksi) palauttamalla Krim "koti"maahan (Ottomaaneillehan se alunperin kuului). Tuleeko kenellekkään muulle mieleen mitään muita Neuvostoliiton aikaisia virheellisiä rajanvetoja, jotka olisi aika korjata?? Kai niitä saattoi sattua muitakin?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ehkä olen sinisilmäinen, mutta suhtaudun tilanteeseen toistaiseksi aika rauhallisesti. Venäjä otti haltuunsa niemenpläntin, jota kukaan ei oikeastaan ole koskaan edes halunnut, mutta ei ole kehdannut sitä myöntääkään. Siitä on aika pitkä matka kokonaisten länsimaitten valtaukseen, ja vertaukset varsinaisiin historian merkkihenkilöihin ovat ennenaikaisia. Nyt nähtyyn lihakset ja kantti Venäjällä riittävät, mutta eiköhän Putin muuten pysy kiltisti talouspeukalon alla.

Saa käyttää hei minua vastaan tätä sitten, printatkaa ja pistäkää kenttäpostilla sinne jonnekin, niin veistän lähettäjälle palkinnoksi kuksan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös