Vancouver Canucks 2009-2010

  • 128 366
  • 503

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Siellä on ilmeisesti Vigneault käskenyt ainakin Hordia ja Bolducia tappelemaan Wild-'Nucks pelin periaatteessa ratkettua tilanteessa 5-2. Näin oli ainakin Hordichuk Boogaardille todennut hieman ennen herrojen pikaista iskujenvaihtoa, sikälimikäli Boogaardiin on uskominen. Ja miksei olisi. Russon juttu ottelusta, löytyy juttua tuosta mahdollisesta käskyttämisestä kun vähän lukee alusta eteenpäin.

Muttamutta, JOS tuo nyt pitää paikkansa, niin mitähän Vigneaultin päässä oikeasti liikkui? "Hei, vastustajalla on kaksi NHL:n kovimpiin iskijöihin kuuluvaa heavyweightia puettuna, pistetääs tässä matsin ratkettua Hordi ja Bolduc ottamaan matsia noiden kanssa.". Jos tuo ajatuksenjuoksu on mennyt edes jotakuinkin noin, ja itse uskon vakaasti että se on mennyt tismalleen noin, niin ei kovin fiksuksi jannuksi voi Vigneaultia kehua. Hordichuk vielä selvisi sillä että paitansa nousi pään yli, ja kun se oli takaisin normaalisti päällä niin tuomarit olivat jo välissä. Bolduc taas...shit happens. Jotain pientä loukkaantumista ilmeisesti(?) ja yksipuolisin turpasauna mitä on tullut vähään aikaan Wildin peleissä nähtyä.

Comments?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daespoo kirjoitti:
Sinänsä koko aiheesta vääntö voidaan lopettaa McKenzien toteamukseen siitä että todennäköisin vaihtoehto on se että Burrows valehteli siitä mitä Auger sanoi hänelle pre-gamessa ja antoi itkunsekaisessa (oma lisäys) haastattelussa runsaasti värikynää tapahtuneesta ja sai sen näyttämään aivan eri valossa.
Tuo voi olla totta. Ehkä tuo McKenzien valinta ja numero kolmonen saattaa tosiaan olla lähimpänä totuutta, eli;

Door No. 3: The mushy middle ground. Yes, Auger talked to Burrows before the game, but, no, he didn't specifically say he was going to "get him" and then made some really questionable call(s) that, in concert with call(s) that Auger's officiating partner made, proved to be the undoing of the Canucks in the game.

Most Vancouver fans, and many in the media who are frosted at the NHL's lack of clarity on this whole mess, will choose Door No. 1 and dismiss Nos. 2 and 3 as a flight of fancy. I can see that...

That leaves No. 3, I suppose.

Eli tuomarilta harvinaista keskustelua ennen peliä yksittäisen pelaajan kanssa ja tätä seurasi muutamia erittäin kyseenalaisia jäähyjä, jotka kuumensivat tunteita, mutta Burrows luultavasti väritti tarinaansa ollessaan turhautunut pelin jälkeen.

Jos tuo pitää paikkansa (kuten voi hyvin pitää), Burrows toimi tietysti väärin värittäneensä asiaa. Mutta ei Auger'kaan syytön tilanteessa ollut. Kuten ESPN:n Pierre LeBrun totesi asiasta:

I'd feel bad for him, but he screwed up, too. He made a major mistake by approaching the player like he did before the game. Even if it was just to say, "Hey, you made me look bad in Nashville by diving like that, don't do that again, etc.," that's a message the referee should share with the head coach in the morning, not the player directly.

Auger may not have said all of the things Burrows claims, but he put himself in a position, optics-wise, that made him look bad; not to mention the borderline calls on the players late in the game -- brutal calls, quite frankly.

Lopetan tämän keskustelun tähän, sillä ei tämä tästä etene. Kiitos Daespoolle keskusteluseurasta. Taas tuli opittua jotain Jatkoaikauran jatkoa ajatellen.

Saikka kirjoitti:
En yhtään ihmettelisi jos siellä on yritetty sitä kuuluisaa viimeistä keinoa, kun peli repesi kolmannessa erässä. Eihän tuo yllätyksenä tule. Se vähän tulee yllätyksenä, että Boogaard puhui tuosta ulos. Mitä noihin tappeluihin tulee, niin varmasti tiedettiin jo ennen tappeluja, että huonostihan Bolducille käy Scottia vastaan (hyvä jos selviää hengissä, sillä Bolduc ei ole mikään tappelija - eilinen oli uran ensimmäinen tappelu NHL:n runkosarjassa), mutta jotain piti kai yrittää, vaikka sitten epätoivoisia keinoja. Siihen on sitten vaikea ottaa kantaa, miksi Bolduc otti erää, eikä esimerkiksi Rypien tai O'Brien.

Mitä tulee muuten tuohon peliin, niin Minnesota oli pelissä parempi ja ansaitsi voittonsa. Canucks tuli peliin huonosti valmistuneena ja reilun kolmen minuutin kuluttua pelin alusta tilanne oli jo 2-0 kotijoukkueelle. Tuon jälkeen Canucks alkoi löytää jalkojaan (ja päätään) ja vei ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen toiseen erätaukoon saakka laukaukset 24-8, nousten tasoihin. Kolmas erä oli kuitenkin Minnesotan (vaikka laukaukset aika tasan menivätkin) ja Luongolta nähtiin erässä epävarmaa peliä.

Minnesota näytti haluavan enemmän voittoa tästä pelistä. Joukkue liikkui paremmin kuin Canucks ja liikutti myös paremmin kiekkoa. Bäckström voitti maalilla Luongon tällä kerralla, Wild piti vaisusti pelanneet kaksoset hyvin kurissa (Sedineillä vain kaksi laukausta yhteensä) ja joukkue teki vähemmän virheitä. Erikoista pelissä oli se, että kolme Wildin maaleista tuli ykkössektorin ulkopuolelta - tuollaista näkee harvoin.

vetoo kirjoitti:
Pavol Demitrasta mainittakoon sen verran, että mies oli mukana Vancouverin Minnesota-reissulla. Hänen odotetaan palaavan tositoimiin vihdoin ja viimein, kenties jo la-su-yönä Suomen aikaa Pittsburgh-pelissä.

Mitenköhän Vancouverin hyökkäysketjut menevät Demon liittyessä kokoonpanoon?
Hyvä uutinen ja varmasti Demitran paluu tuo ainakin lisää syvyyttä joukkueen taitopuoleen. Ehkä alkuun ei tosin kannata odottaa mitään ihmeitä pitkän pelaamattomuuden jälkeen.

Mielenkiintoista tosiaan nähdä noiden ketjujen mahdollinen muutos jatkossa. Ykkönen nyt on hakattu kiveen, mutta Demitra voisi haastaa itsensä kakkosketjun laitaan. Kakkosessa pääosan kautta pelannut Raymond on pelannut joulukuun lopun (27.12) Flames-pelin hattutempun jälkeen jo kahdeksan peliä ilman maalia. Silmäväli puolestaan on piristynyt Ruotsin Olympiavalintojen jälkeen - viisi maalia viimeisiiin kahdeksaan peliin.

Kolmosketjussa Demitra voisi mennä periaatteessa joka paikkaan, vaikka keskelle Wellwoodin tilalle. Nivusensa kanssa tuskaileva ja kaksi viime peliä väliin jättänyt Bernier on terveenä ollessaan vaikeammin syrjäytettävissä laidalla. Kolmosessa nähty Tanner Glass tuo puolestaan hyvin taistelevaa asennetta kentälle, mutta hän voi pelata nelosessakin.

Tällä hetkellä minä näkisin Demitran ehkä ennemmin kolmosen laidassa. Vaikka Raymondilla on maalittomien pelien putki menossa, hän tuo nopeudellaan ja näennäisellä jatkuvalla vaarallisuudellaan tilaa muille kakkosketjun pelaajille, ja tuskin tuo maalittomuus enää kovin kauan kestää.

Kolmosessa olisi puolestaan ihan mielenkiintoista seurata Wellwoodin ja Demitran yhteistyötä. Siinä olisi kaksi kiekollisesti taitavaa pelaajaa yhdessä, samalla kun Bernier rouhisi laidalla. Tuo ketju voisi tuoda aikaisempaa paremmin syvyyttä joukkueen "secondary scoringiin".

Eli:

D. Sedin - H. Sedin - Burrows
Raymond - Kesler - Silmäväli
Bernier - Wellwood - Demitra
Hordi/Glass - Johnson/Bolduc - Rypien/Hansen
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Eli tuomarilta harvinaista keskustelua ennen peliä yksittäisen pelaajan kanssa ja tätä seurasi muutamia erittäin kyseenalaisia jäähyjä, jotka kuumensivat tunteita, mutta Burrows luultavasti väritti tarinaansa ollessaan turhautunut pelin jälkeen.

Näin voidaan todeta, jokainen sitten tekee omat arvionsa kuinka monta kyseenalaista jäähyä nähtiin.

LeBrunin kommenttiin sen verran että NHL:ssähän pelaajat ja tuomarit keskustelevat todella paljon verrattuna SM-liigaan eli siellä käydään tiivistä keskustelua pelin keskellä, tämä on yksi tapa pitää ote pelistä.

Sitä tosin ihmettelen että LeBrunkin tuossa päivitteli Augerin juttelua pre-game skatessa Burrowsin kanssa, vuosien varrella kun pelejä on tullut katsottua niin kyllähän sitä keskustelua käydään paljon myös ennen matsia. Tosin kommentit on yleensä aika "yleispäteviä" tyyliin pidetään peli siistinä, älkää hölmöilkö jne. Augerin virhe oli kohdistaa ne yhteen pelaajaan mutta uskaltaisin väittää että tämäkään ei ole ensimmäinen kerta.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Huikeita syöttöjä Henrikiltä viime lauantailta Hansenin ja Mitchellin lapoihin?!? Henrikillä on käsittämättömät 16 pinnaa 8:ssa viimeisessä pelissä. Vaikea enää kuvitella että mies jäisi alle sadan pisteen? Canuckseilla on jäljellä 34 ottelua ja Henrikillä jo 67 pistettä. Eli piste per peli tahti riittää. Eiköhän maaginen 100:n pisteen raja napsahda rikki ilman loukkaantumista.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Manitoballa on ollut nyt hieman alavireinen vaihe ja viimeisestä kuudesta onkin tullut neljä tappiota. Samat kuusi matsia siellä on pelannut Mathieu Schneider, joten olisikohan asioilla jokin yhteys? No tuskin Schneider liian huono on AHL:ään, mutta joukkueen kemioita hän voi kyllä sekoittaa.

Schneiderin tehot kuudessa matsissa on 2+1 (-5) joten tehoja on tullut, mutta myös miinuksia melkoisesti. Samalla Grabner menetti tehonsa täysin (0+1) hyvän jakson jälkeen. Sergei Shirokov vastaavasti on jatkanut joukkueen pörssikärjessä ja tehnyt nyt tasaisesti pisteitä, viimeisessä kuudessa tehot 2+3. Myös Marco Rosa on onnistunut noissa peleissä (4+2).

Manitobassa kokenoiden Schneiderin, Matt Pettingerin sekä Nolan Baumgartnerin pitäisi nostaa tasoonsa sekä myös Grabnerin löytää se maalijyvä nopeasti. Muuten tuo playoff-viiva vaihtuu väärälle puolelle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Huikeita syöttöjä Henrikiltä viime lauantailta Hansenin ja Mitchellin lapoihin?!? Henrikillä on käsittämättömät 16 pinnaa 8:ssa viimeisessä pelissä. Vaikea enää kuvitella että mies jäisi alle sadan pisteen?
Vaikea tuota on tosiaan tällä hetkellä kuvitella. Henrik ei ole pelannut kahta peräkkäistä pisteetöntä peliä marraskuun 1. päivän jälkeen, ja tuosta on sentään jo noin 35 peliä aikaa. Lisäksi hän on tehnyt viimeisissä 28 pelissä 12+35=47 pistettä ja tahti ole laantunut viime peleissäkään. Tällä hetkellä hänellä on vielä mahdollisuudet jopa sinne Buren ennätyslukemiin, vaikka vaikeaa niiden rikkominen toki onkin.

Ikäviä uutisia tulee loukkaantumisrintamalta. Muun muassa TSN ilmoittaa, että Willie Mitchell ei pelaa ensi yönä Edmontonia vastaan. Mitchell pelasi Vancouverin viimeisimmässä pelissä Pittsburghia vastaan (voitto 6-2), vaikka oli loukannut selkänsä edellisessä pelissä Minnesotaa vastaan. Penguinsia vastaan Malkin taklasi Mitchellin selästä laitaan vähän pahan näköisesti, ja nyt hänen terveystilanteensa on sitten "päivästä päivään".

Mitchell on ollut tälläkin kaudella arvokas pelaaja varjostavana pakkina Canucksille. Vancouveria vastaan vastustajien tähdet tekevät todella harvoin kovia pisteitä ja tuosta lankeaa ansio myös Mitchellille, joka pelaa illasta toiseen jälleen vastustajien parhaita pelaajia vastaan. Williella on ykköspaikka Canucksin peliajoissa ja hän on ylivoimainen ykkönen etenkin tasakenttä- ja alivoima-ajoissa. Tehosaldo +13 on NHL-pakkien 12. paras, ja Willien rooliin nähden tuo on jälleen erinomainen saldo. Pitkä maila toimii.

Hyvää Oilers-peliin saattaa olla puolestaan se, että Bernier ja Johnson saattavat palata kentille loukkaantumisten jälkeen.

***

TSN arvioi Vancouverin tällä hetkellä NHL:n kolmanneksi parhaaksi joukkueeksi Chicagon ja San Josen jälkeen. Lauantaina olisi peli tuota NHL:n tämän hetkistä ykkösjoukkuetta Chicagoa vastaan ja toivottavasti Willie olisi ainakin mukana tuossa pelissä.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Pieni huomio edellisestä Oilers-pelistä: Sami Salo oli saanut A:n rintaansa. Vaikka kyse onkin Mitchellin stunttauksesta, on silti hieno kunnianosoitus Samille tuo.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viime yönä tärkeä voitto Dallasista, vaikka peli itsessään ei kyllä nyt hääviltä näyttänyt. Puolustus näytti varsin haavoittuvaiselta - toivottavasti vain Mitchellin puuttumisen takia. Vastaavasti sitten hyökkäys ei aluksi päässyt oikein paikkoihinkaan vaan parhaat maalipaikat tulivat Dallasille. Onneksi Luongo alussa napsi hyviä torjuntoja vaikkakin lopulta tuo 1-2 maalia Luongollekin meni kohtuu helposti.

Auld taisi olla "maalin velkaa" Burrowsille jostain yhteisiltä Canucks-ajoilta, sen verran erikoiselta näytti tuo av-maali. Toki siinä saattoi käydä perinteinen jäätyminenkin. Edler voisi vähän hioa tuota laukaustaan ettei jokainen kuti menisi tolppaan.

Tasaluvut olivat ottelun teema. Henkka sai 50 syöttöä täyteen, Daniel ja Kesler 30 syöttöä ja Ehrhoff 10 maalia. Näistä luvuista Henkan 50 in 50 on kovin suoritus. Ei heti tulee mieleen onko viime vuosina joku onnistunut vastaavassa. Maaleissa ei ainakaan ole, mutta syötöissä voi joku ollakin onnistunut.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Sami Salo jätti kentän voitollisessa Dallas -ottelussa ja kyse on jonkinasteisesta nivusvammasta. Nolan Baumgartner on nostettu Manitobasta mukaan, koska Salon pelaaminen lauantaina Chicagoa vastaan on epävarmaa.

Varsin harmillinen juttu. Salo on pelannut viime viikot erinomaisesti ja kun puolustuksesta ovat jo Bieksa ja Mitchell sivussa, voi Chicagoa vastaan olla vaikeuksia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuo Salon loukkaantuminen olisi kyllä paha takaisku tähän väliin. Sami on pelannut tosiaan hienosti viime aikoina ja nyt tuli sitten jonkinasteinen nivusvamma. Tuntuu, että aina kun Salo nousee vammojen jälkeen oman pelinsä piikille, tulee joku uusi vamma.

Toivottavasti tuo ei olisi kuitenkaan pitkäkestoinen, mutta onhan se iso lovi joukkueen puolustukseen, kun samaan aikaan sivussa Chicagoa vastaan ovat Bieksa, Mitchell ja nyt Salo. Ei voi kauheasti odottaa tuosta pelistä, kun nuo muutokset sotkevat aina pakkaa pahasti ja nyt vastassa on vielä noin kova joukkue. Nolan Baumgartnerin otteet pelottavat etukäteen tosissaan.

Dallasia vastaan Vancouver oli suurin piirtein sellaisissa ongelmissa missä pelkäsinkin selkä-selkä -pelissä ja etenkin pelin alku oli hankala. Ei tahtonut löytyä jalkoja ja Dallas vei peliä. Onneksi saatiin sentään kaksi pistettä varsinaisella peliajalla.

Raymond pisti pelissä pitkän maalittoman (10 peliä) katki, saksalainen oli pelin ykköstähti, joku Burrows teki 13 maalinsa viimeisiin yhdeksään peliin (vertailun vuoksi Vancouverin kova kilpailija Calgary Flames on tehnyt koko joukkueena viimeisissä yhdeksässä pelissä 15 maalia) ja Kyle Wellwood onnistui viimein antamaan joukkueelle merkittävää panosta kolmannen erän 4-2 voittomaalillaan.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Näistä luvuista Henkan 50 in 50 on kovin suoritus. Ei heti tulee mieleen onko viime vuosina joku onnistunut vastaavassa. Maaleissa ei ainakaan ole, mutta syötöissä voi joku ollakin onnistunut.

Ainakin Jumbo Joe ehti tehdä tuon 50-in-50 syöttöä viime viikolla (50:s syöttö tuli pelissä 49). Samoin 05-06 Thornton jakeli 96 passia ja 06-07 92 passia, joten uskaltaisin veikata että ainakin jommalla kummalla kaudella 50 syöttöä ehti tulla 50 pelissä.
Myös Crosby antoi 84 syöttöä 06-07 ja Malkin 78 viime kaudella, joten noista jompikumpi saattoi hyvinkin ehtiä tuohon rajapyykkiin.

Maalejahan ei tuohon tahtiin ole hetkeen tehty. Edellinen virallinen 50-in-50 maalintekijä on Golden Brett vuodelta 92.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Pahoittelen pientä OT:tä, mutta Cam Neely teki 49 ottelussa 50 maalia kaudella 1993-94 Bostonin paidassa. En tiedä voiko tätä pitää virallisena virallisena 50-in-50:nä, sillä otteluita oli "vain" 49.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Aliarvioin Vancouveria ennen peliä, sillä yllättävän hyvin joukkue pelasi tuolla puolustuksella kovaa Chicagoa vastaan. Aaron Rome, Brad Lukowich ja Nolan Baumgartner saavat minulta kaikki pisteet otteistaan. Muuten Vancouveria kantoivat ne pelaajat joiden pitkääkin, eli Luongo maalilla, ykkösketju ja Kesler kakkosessa. Joukkue menestyy aina kun nuo kulmapalat pelaavat huippupeliä. Puolustuksessa saksalainen oli jälleen hyvä ja urakoi paljon.

Vancouver tuli peliin hienosti ja meni ensimmäisessä erässä 3-0 johtoon Samuelssonin, Henrik Sedinin ja Bernierin maaleilla. Edellisen Vancouver-Chicago -pelin suurin sankari Niemi vaihdettiin tuossa vaiheessa pois maalilta. Toinen erä oli maaliton. Pelin lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannen erän alussa, jolloin Chicagon kapteenin Toewsin tehtyä 3-1 kavennus, Vancouverin pörssikärki Henrik Sedin teki 4-1 maalin Toewsin maalista vain puolen minuutin päästä. Lopulliset 5-1 numerot iski Daniel Sedin pelin toiseksi viimeisellä minuutilla.

- Luongo torjui pelissä 43 kutia (aika paljon laukaukset tulivat tosin vähän kauempaa) ja oli kentän ykkönen.

- Vancouverin ykkösketju jäi +3 -merkintöihin kaikki ja teki 3+6 pistettä.

- NHL:n pörssikärki Henrik Sedin teki 2+1 ja saavutti samalla uransa parhaan maalisaldon 23 maalia. Tällä hetkellä Henrik on jopa 119 pisteen vauhdissa, mikä rikkoisi hienosti Buren ennätyksen.

- Hasselhoff pelasi 26:26, syötti yhden ja sai +1 merkinnän. Canucksin työhevonen nyt kun Mitchell puuttui.

- Vancouver esti kaikki Chicagon neljä ylivoimaa. Chicago joutui pelissä vain kerran alivoimalle (väärä vaihto).

- Chicagon Duncan Keith pelasi peräti 30:41 - erinomainen puolustaja.

- Kesler poimi aloitukset 73.3%:sti.

- Canucks on pelannut joulukuun alusta sarjaa 17-6-2, eli 25 viime pelistä joukkue on kerännyt pisteitä hienosti 19 pelistä.

Hyvin näki, että näillä joukkueilla alkaa olla viime keväästä lähtenyttä vihanpitoa toisiaan kohtaan. Ei olisi mikään ihme, jos kauden viimeisessä pelissä maaliskuun alussa rytisee kunnolla. Edit: Ai niin, Chicagon pelaajat on ämmiä koko porukka!!!
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Pahoittelen pientä OT:tä, mutta Cam Neely teki 49 ottelussa 50 maalia kaudella 1993-94 Bostonin paidassa. En tiedä voiko tätä pitää virallisena virallisena 50-in-50:nä, sillä otteluita oli "vain" 49.

Tuota ei lasketa "viralliseksi" sen vuoksi, että kyseessä oli jo Bostonin ottelu nro. 66 tuolla kaudella. Samoin Kurri teki -85 50-in-50 maalia, mutta koska oli missannut kolme peliä ja kyseessä oli jo Edmontonin 53:s peli, häntä ei kyseiseen ryhmään lasketa.
Toki henkilökohtaisella tasolla nuo ovat mielestäni ihan yhtä kovia suorituksia. Lisää aiheesta: http://en.wikipedia.org/wiki/50_goals_in_50_games

Pahoittelen off-topiccia, jatketaan koskien Vancouver Canucksia.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hyvin näki, että näillä joukkueilla alkaa olla viime keväästä lähtenyttä vihanpitoa toisiaan kohtaan. Ei olisi mikään ihme, jos kauden viimeisessä pelissä maaliskuun alussa rytisee kunnolla.

Tuli vasta peli boksilta katsottua, mutta olipahan loistava peli. Pelilliset huippukohdat on täällä jo kirjoitettu, joten kirjoitetaan pari riviä vain tuosta vihanpidosta. Oli harmi, kun Rypien missasi pelin, mutta ehkäpä hän on sitten seuraavassa taas kehissä. Kummassakin jengissä on melkoisesti taitoa, mutta myös sitten kovuutta varsin hyvin. Tuntuu että näiden jengien väli taistelu voi räjähtää käsiin koska tahansa. Ja se vaan luo lisää jännitettä.

Vaikka viimeksi playoffeissa kävi heikosti Chicagoa vastaan niin silti voisi olla mielenkiintoinen pari taas vaikkapa konferenssi-finaaliin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Sabres peli oli sitten hivenen vaisumpi esitys, mutta voitto tuli silti, joten siihen on oltava tyytyväinen. Vancouverin maalit olivat kyllä varsin hienoja ja Milleriä vietiin niissä kahville urakalla.

Muutama huomio pelistä:

- Burrowsin syöttö toiseen maaliin oli loistava ja sillä hän sai tusinan täyteen. Siis peräkkäisissä pisteotteluissa.

- Henkalta hieno harhautus toisessa maalissa. Henkka on nyt pelannut joulu- ja tammikuut yhtä peliä vaille pisteille per kuukausi. Pisteitä on kertynyt 26 pelissä 48 pistettä.

- Lukowich teki ensimmäisen maalinsa Vancouverin pelipaidassa Daniel Sedinin hienosta syötöstä. Muutenkin Lukowich on aloittanut pelinsä Vancouverissa pätevästi, 8 peliä 1+1 ja +6. Ei tarvita kyllä pakistoon vahvistuksia, mikäli vaan Salo, Mitchell ja Bieksa kuntoutuvat playoffeihin. Ja tekee tiukkaa Bieksalla mahtua kokoonpanoon.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mitenkäs Sergei Shirokovin kausi AHL:ssä on sujunut? 31 pinnaa 45 matsissa, ihan ok, mutta onko pärjännyt kokonaisuutena?
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Jeah, seitsemäs perättäinen voitto Torontosta viime yönä. Tulin baarista ja hoksin, että tässähän on aikaa kattoa viimenen erä Canucksin peliä, joten tuosta kolmannesta erästä vähän kommenttia.

Peliä pelattiin aika puhtaasti Toronton päädyssä ja Sedinien ketju tekee maaleja edelleen todella vakuuttavaan tahtiin! Toronto pääsi pelissä kolmen maalin johtoon, mutta Burrows kavensi AV:lla toisessa erässä 3-1 ja kolmannessa erässä ykkösnyrkki vei pelin Toronton alueelle ja mätti tarvittavat maalit. Molemmille veljeksille maali, Danielille kaksi ja Burrowsille myös kaksi maalia peliin, tosin viimeinen tuli tyhjiin. Kolmas erä oli hienoa kiekkoa ainakin puolijuopuneilla silmillä, kahdesta ekasta erästä en osaa sanoa mitään.

Toivottavasti ketjun syke jatkuu läpi kevään eikä hyydy pleijareissa, sen verran hienoa tuota myllyä on kattoa. Toki toivoisin että Olympialaisissa Sedinit vähän hölläisivät menoa, kun ei innostaisi kattoa kuinka Pitkäset ja kumppanit juoksee perässä, ku eivät saa kiekkoa pois.

Toronton puolelta Kaberlen peliä on kyllä ilo katsoa. Herra on kyllä itse rauhallisuus kiekon kanssa.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Tuli katsottua koko peli yöllä ja voisi laittaa pitkästä aikaa muutaman viivan:

- Ensimmäinen erä oli vähän heikko Canucksilta. Ei luistin kulkenut jostain syystä ja Toronto voitti paljon kaksinkamppailuja. Luongollakaan ei oikein onnistunut; ensimmäinen ja erityisesti kolmas maali erän viimeisillä sekunneilla meni helposti. 4 maalipaikkaa, 3 maalia.

- Loppupelin Canucks oli kuitenkin selvästi pirteämpi osapuoli. Raycroft otti kaiken kiinni mitä vain tarjottiin (ei paljoa), ja lähes poikkeuksetta Canucksin kenttä voitti Leafsin vastaavan.

- Puolustuksessa Edler pelasi ehkä kauden parhaimman pelinsä. Hyökkäyssuuntaan Edler on pelannut ihan hyvin suurimman osan kaudesta, mutta välillä on ollut omalla alueella ongelmia. Tällä kertaa ei virheitä nähty, mutta hyviä päätöksiä sitäkin enemmän. Vasta aamulla huomasin että tehotilastoonkin merkittiin komea +4, joka siis tuli ihan ansaitusti.

- Myös O'Brien on pelannut erinomaisesti kun vastuuta on loukkaantumisten myötä tullut. Selvää top 4 materiaalia nykyään, eikä 20 minuutin peliajat näytä tuntuvan missään. Positiivinen ongelma kun Salo ja Mitchell palaavat.

- Sedinit ja Burrows dominoivat. Liigan paras kenttä joulukuusta (?) lähtien, eikä Torontolla ollut 3. erässä mitään jakoa. En tiedä oliko WCE-kenttäkään koskaan näin ylivoimainen.

- Kakkoskentältä vähän hiljaisempi peli. En tiedä onko Keslerilla jotain loukkaantumista, mutta vaikuttaisi ettei putki kulje tällä hetkellä niin hyvin kuin parhaana päivänä.

- Bernier on sysipaska jokaisella mahdollisella osa-alueella mitä jääkiekossa on. Vaihtaisin hänet valehtelematta säkilliseen kiekkoja, itse asiassa mikä tahansa käy jos häntä ei tarvitsisi enää Canucks-paidassa katsella.

- Kolmoskenttä ei kokonaisuudessaan toimi. Ongelma on melko helppo havaita kun Wellwood on isolla marginaalilla kentän paras pelaaja.

- Olikohan Johnson terve raaputus?

- Jos ei olisi huomannut että Kessel teki Leafsin molemmat maalit, ei häntä oikeastaan olisi kentällä nähnyt. Maaleja lukuunottamatta aika surkea esitys viime yönä (ei sillä että hän saisi muilta apuja hyökkäyspäässä, mutta kuitenkin).
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Ja sitten varmasti jokaisen Canucks fanin odottaman iloinen uutinen, Cody Hodgson palaa torstaina tositoimiin Batallionin riveissä, kertoo Vancouver Sun

Monet Nucks kirjoittajat pelkäsivät miehen kauden olevan ohi ennen kuin se olisi alkanutkaan, mutta toivottavasti mies pääsee nyt kuntoon ja pysyy terveenä. Minä olen ainakin mielissäni, että miehelle annettiin kunnolla aikaa toipua, eikä pelaamisen kanssa alettu hosua.
 

orpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks, Kärpät
Ja sitten varmasti jokaisen Canucks fanin odottaman iloinen uutinen, Cody Hodgson palaa torstaina tositoimiin Batallionin riveissä, kertoo Vancouver Sun

Monet Nucks kirjoittajat pelkäsivät miehen kauden olevan ohi ennen kuin se olisi alkanutkaan, mutta toivottavasti mies pääsee nyt kuntoon ja pysyy terveenä. Minä olen ainakin mielissäni, että miehelle annettiin kunnolla aikaa toipua, eikä pelaamisen kanssa alettu hosua.

Samaa mieltä Hiisin kanssa. Toivottavasti jannu pääsee iskuun vielä kevään päätteeksi ja saa terveen kesän alle. Syksyllä sitten jonkunäköistä roolia Nuckseista!

Jokohan Schroeder ens syksynä kolkuttelisi paikkaa ylhäältä? Miten on pojan pelit menneet?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
- Bernier on sysipaska jokaisella mahdollisella osa-alueella mitä jääkiekossa on. Vaihtaisin hänet valehtelematta säkilliseen kiekkoja, itse asiassa mikä tahansa käy jos häntä ei tarvitsisi enää Canucks-paidassa katsella.

Tätä en nyt ihan täysin ymmärrä, sillä itse olen ollut Bernieriin melko tyytyväinen. Pääsääntöisesti kolmosessa pelaten hän on tehnyt 11+9 tehot ja tuonut mukavasti kokoa hyökkäyspään maalin eteen. Toki on myönnettävä ettei peli ole sujunut mitenkään erikoisesti viime peleissä Wellwoodin ja Demitran kanssa.

Ei noita kolmosketjun viidentoista maalin tekijöitä liikaa ole, joten omasta mielestä Bernier on varsin hyvä lisä joukkueeseen tällä hetkellä.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Tätä en nyt ihan täysin ymmärrä, sillä itse olen ollut Bernieriin melko tyytyväinen. Pääsääntöisesti kolmosessa pelaten hän on tehnyt 11+9 tehot ja tuonut mukavasti kokoa hyökkäyspään maalin eteen. Toki on myönnettävä ettei peli ole sujunut mitenkään erikoisesti viime peleissä Wellwoodin ja Demitran kanssa.

Ei noita kolmosketjun viidentoista maalin tekijöitä liikaa ole, joten omasta mielestä Bernier on varsin hyvä lisä joukkueeseen tällä hetkellä.

Tietenkin olet. Montreal-matsin ensimmäisen erän innoittamana sanon tähän vain sen, että jos olisit yhtään katsonut Canucksin pelejä tietäisit tasan tarkkaan mistä puhun.

Kuvittele tilanne missä jääkiekkopelaajalle sopivaan vartaloon piikitettäisiin yön aikana suonen sisäisesti luistelutaito, ei mitään muuta, ja laitettaisiin hänet seuraavana päivänä NHL-kaukaloon. Se on Bernier.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Jaa-a, ehkä mä olen vain täydellinen puusilmä mutta kyllä tämä äsken päättynyt VAN@MON oli melkoisen epätasaista tuomitsemista pitkästä aikaa Canucksien pelissä.

Chris Rooney lienee Stephane Augerin hyvä ystävä, sillä sen verran ajoittain pahasti jyrän alla olleelta Montrealilta päästettiin varsinkin kiekottoman estämisiä läpi. Myös Alex Burrowsin viimeisen minuutin jäähy oli naurettavan helppo, joskin näitä naurettavan helppoja maalivahdin estämisiä tulee toki muutenkin NHL:ssä. Toisaalta hieman aiemmin jätettiin viheltämättä juuri Burrowsiin kohdistunut puolittainen taklaus, missä annettiin hanskaa kasvoihin.

Myös Keslerin sukellusjäähy oli vähintäänkin arveluttava varsinkin kun samanlainen ylidramaattinen pään heilautus meni minuutti myöhemmin Montrealilta läpi.

Itse peli oli Vancouverilta vaisu. Jotenkin tuntui pojat olevan puoliteholla liikenteessä mutta silti voitto piti ehdottomasti ottaa. Halak oli 45:llä torjunnallaan toki maaginen mutta paljon oli tuuriakin mukana.

Sami Salo oli mukana mutta ei pelannut kovinkaan hyvää peliä. Kenties pari matsia menee, ennen kuin mies on taas täydellisessä pelivireessä.

Seitsemän ottelun voittoputki siis poikki ja parin päivän päästä vastassa tällä hetkellä yhdeksän voiton putkessa porhaltava Senators, jolla tosin vielä edessä peli Buffaloa vastaan ennen Vancouveria.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös