Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 019 437
  • 61 551

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Miettikää nyt, ryysyt antavat kiitosta heidän viholliselle heille suotuisasta päätöksestä...
Saksalaiset seurat vittuun eurokentiltä. Saksa ulos kv-urheilusta. Jos alkaisi perus Heinzillekin Leopardien lähettäminen maistumaan.

Scholtzille eturivin sijaan takarivin paikat kokouksiin jatkossa.

Danke.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Miettikää nyt, ryysyt antavat kiitosta heidän viholliselle heille suotuisasta päätöksestä...
Se että paskamaa pystyy täysin avoimesti lällättelemään tuolla taskussaan olevalla kanslerilla tarkoittanee että komprometta Scholzista on todella raskauttavaa. Tuskin pelkästä länsivihasta viitsisi kuunnella ihan puhdasta vittuilua Kremlinkin suunnalta.

Scholzin pelikirja on myös suoraan paskamaasta, vaaditaan mahdottomia ja jos mahdoton toteutuu niin vaaditaan täydellisen mahdottomia. Abramsien käyttöön ei ole yhtäkään järkevää syytä kun ne eivät sovellu Ukrainaan edes maaston, saati logististen vaatimusten puolesta lähellekään niin hyvin kuin eurooppalaisiin olosuhteisiin suunnitellut tankit. Ei kukaan lähtisi Merkavaakaan Ukrainan aroilla käyttämään kun vaunu on suunniteltu ahtaisiin kaupunkitaisteluihin. Scholz toki tietää että vaatimuksensa on idioottimainen, mutta sen takia myös että sen täyttäminen on mahdotonta ja siitä kiinni pitämällä voi pelata omaa maalia kohti loputtomiin. USA on kuitenkin osoittanut kerta toisensa jälkeen olevansa ihan riittävän sitoutunut Ukrainan auttamiseen ja jos tässä ollaan kohta tilanteessa että Ukraina saa F-16 hävittäjiä käyttöön ennen kun saksalaiset saavat annettua lupaa edes muille maille niiden aikoja sitten hankkimien panssarivaunujen luovuttamisesta hyötykäyttöön, niin kyllähän se jo melkoiselta näyttää. Toki jos Scholzista siltä tuntuu, niin vielä tuossakin vaiheessa varmaan blokkaa taistelupanssarivaunujen toimitusta kun hänen kovin arbitaariseen vaatimukseensa ei ole suostuttu.

Surullinen tapaus, toivottavasti isäntä"valtionsa" ei siinä määrin kuivin jaloin kansanmurhastaan selviä että pystyy jatkamaan maansa johdossa. Surullista on kyllä myös saksalaisten haluttomuus Ukrainan tukemiseen, noiden kyllä-äänien pitäisi olla siellä 80+% luokassa missään missä on ylipäätään vapaa tiedonvälitys.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Se että paskamaa pystyy täysin avoimesti lällättelemään tuolla taskussaan olevalla kanslerilla tarkoittanee että komprometta Scholzista on todella raskauttavaa. Tuskin pelkästä länsivihasta viitsisi kuunnella ihan puhdasta vittuilua Kremlinkin suunnalta.
Mikään muu ei tätä selitä. 100%:n varmuudella kyseessä ns. ”Ystävällismielinen” länsimaalainen. Kätyri vuosikymmenten takaa, Neuvostoliiton ajoilta.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Se, että Jatkoajalla ollaan jo tehty oikeat päätökset aseavussa on ymmärrettävää. Sympatiat ovat Ukrainan puolella. Mutta on myös muistutettava siitä aivan keskeisestä periaatteesta, että jokainen valtio huolehtii vain omista eduistaan ja sitä kautta kansalaistensa eduista. Taivas varjelkoon meitä palmelaisesta maailmanparannushallituksesta (joka kuitenkin muisti aseteollisuudensa etujakin). Hallituksien täytyy olla kyynisiä ja katsottava tapahtumia viileästi analysoiden.

Saksa on nyt kaiken vihan keskiössä. (Tässä yhteydessä on todettava, etten fanita Scholzia.) Mutta Saksassa ei vallitse edes sellaista laajaa yhteisymmärrystä Ukrainan auttamisesta, jota vaadittaisiin Scholzin taivuttamiseksi. On myös täysin putinfanejakin. Ja muistetaan sekin, että Scholz tekee laajaa yhteistyötä Kiinan kanssa, jopa niin, että Hampurissakin kiinalaiset omistavat neljänneksen eräästä konttiterminaalista.

Saksalaiset perustavat toimintansa kansalliseen itsekkyyteen ja talous on vahvasti etusijalla. Hallitukset tuppaavat haluta vallassa pysymistä ja siinä yhteydessä se pyrkii takaamaan riittävän suuren työllisyyden, jotta kansa ei käy napisemaan ja vaihtamaan hallitusta. Scholz tarkastelee maailmaa tämän doktriinin kautta; hänen maailmassaan etiikalla ei ole mitään sijaa. Erikseen on mainittava Saksan energiapolitiikka, joka on epäonnistunut täydellisesti. Eikä halua epäonnistumisten korjaamiseen ole: ydinvoimalat ovat non sequitur.

Scholz katsoo koko ajan kaihoten Kremliin päin. Hän ymmärtää, ettei juuri nyt ole oikea aika lisätä energiayhteistyötä. Varmaan Venäjällä kuitenkin on paljon saksalaisyrityksiä, ollaan kuitenkin niistä hys hys. Scholz yrittää säilyttää välejä putinistiseen järjestelmään, hän haluaa, ettei ole aseapurintamassa etusijalla. Saksa hiipii tilanteeseen sitten jälkikäteen, kuin tonttu varpahillaan. Tästä on varmaan etua, jos sota saadaan pian päättymään.

Saksa on turvassa, Puola ja Suomi eivät, eivätkä Baltian maat. Siinä yksinkertainen vastaus aseavun nihkeyteen. Saksa voi luottaa siihen, että Venäjä ei kohdista siihen aggressioitaan, koska Saksa on osoittautunut ystävällismieliseksi valtioksi. Valitettavasti Saksa on myös EU:n ja Naton jäsen. Nämä yhteisöt repivät Saksaa eri suuntiin. Saksa joutuu vastentahtoisesti avustamaan Ukrainaa, koska yhteisön paine. Saksan ja Venäjän yhteistyöstä olisi varmaan kiintoisaa lukea paljastusjournalismia, mutta tällaisen journalismin tekijä leikkii hengellään. Saksa on suomettunut pohjiaan myöten.

Saksan historia antaa oivan tekosyyn aseavun vähäisyydelle. Voidaan vedota natsien kamaluuksiin, Saksa ei yritä valloittaa Eurooppaa. Ja varmaan on poliitikkoja, joiden toiminnassa tämäkin on merkittävä asia, uskovat myös joulupukkiin. Scholz saattaa itsekin olla näin lapsellinen. Mutta arvelisin kuitenkin, että kyseessä on veruke. Onko Saksa mukana sodassa, jos sen panssarit ovat? Hyvin omituinen näkemys, silloinhan Suomikin on sotinut kaiken aikaa Pasien kanssa maailmalla.

Saksan välinpitämättömyys armeijaa kohtaan on ollut käsite. Armeija on ollut retuperällä, kenties panssaritkaan eivät toimi ja sekin aiheuttaa tilanteen, jossa olisi vähän noloa luovuttaa Ukrainalle krääsää. Nyt Saksa panostaa armeijaan 100 miljardilla, ollaan heräämässä, mutta armeijaa ei hetkessä maasta potkaista kuin jotain kuukunanmunaa.

Saksaa ei liikuta Ukrainan alueellinen koskemattomuus. Se olisi valmis olemaan rauhankyyhky, jos sota jumahtaa paikoilleen. Se ei välttämättä edes halua Ukrainan voittoa. Tietäähän Ukrainan sota jatkuvaa rahanmenoa ja energiaongelmia. Joskus tulee se kylmäkin talvi. Palo kaupankäyntiin on suuri, johan saksalaiset autotehtaatkin kärsivät, kun yksi markkina puuttuu. Ukrainassa on taas sitä valmistuspuolta, pitäisi nekin saada toimimaan.

En usko humanismiin geopolitiikassa pätkääkään. Saksassa ei Venäjää nähdä samanlaisena uhkana ja Saksalla on Naton suoja. Toisaalta, ydinsodan uhka lienee kuitenkin Scholzin mielessä. Venäjän nöyryyttäminen ei hänelle maistu. Eikä ymmärrä Venäjää natsivaltioksi, joka pitää tuomita rikoksistaan. Voi olla, että osti Krimin valtauksen perusteet täydellisesti. Tällaiset pikkuasiat eivät saa häiritä kaupankäyntiä.

Itsestään selvää on se, että demokratian vienti ei kiinnosta Scholzia. Hän on jäätävä realisti, ei vähääkään idealisti. Saksassa ollaan totuttu realistisiin demareihin johdossa. Olipa se Aatukin eräänlainen demari. Joka tapauksessa, Saksan ideana on taloudellisen vaikutusvallan laajentaminen, mutta ei poliittisen vaikutusvallan. Saksan tavoitteet eivät ole edes Kiinan tapaisia. Saksa ei halua lisää maa-alueita eikä sillä ole ideologiaa, jota viedä.

Saksa luottaa Natoon niin täysin, että se ei pidä tappiona sitä, että Venäjä voittaa joitakin maa-alueita idässä. Se voisi periaatteessa hyväksyä etupiirijaon. USA on tässä kantona kaskessa ja Nato. Nato haluaa laajentua, Saksa pysyy tässäkin hiljaisena yhtiömiehenä.

Venäjän häviö tai voitto ei ole Saksalle tärkeää. Se ei jaa Jatkoajan yleistä totuutta siitä, että Venäjä pysäytettävä nyt. Venäjä ei saa voittaa sotaa, koska siitä tulisi rajanaapureille aika iso ongelma. Saksa taas näkee Venäjän eri tavalla, omista lähtökohdistaan käsin. Näin siis ajattelevat ulkopoliittiset realistit, kaikki poliitikot eivät näin ajattele. He ovat idealistisempia tai ehkä realistisempia.

Olisikohan Saksalla mielessä hiljainen Itä-Euroopan jako? Saksan ja Venäjän salainen lisäpöytäkirja. Venäjä saa riehua omassa etupiirissään, Saksa käy sen kanssa kauppaa eikä tavoittele Venäjän etupiirin alueita. Nämä ovat kylmääviä asioita, mutta juuri näin Scholzkin maailman näkee. Eri asia on se, olisiko Venäjän voitto myös Saksan etu. Epäilen sitäkin. Mutta mitä väliä jollakin Puolallakaan Saksalle on. Sehän on tavallaan Saksan alusmaa, lukuisat ovat nekin saksalaiset yritykset, jotka toimivat Puolassa.
 
Viimeksi muokattu:

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mtvuutiset:

Uutistoimisto AFP:n mukaan Venäjä on ilmoittanut tänään aloittaneensa hyökkäyksen Zaporizhzhjan alueella Kaakkois-Ukrainassa. Alueella on taistelu intensiivistesti viime viikkojen aikana. Alueen kuvernööri Oleksandr Starukh mukaan venäläiset joukot ovat tehneet yön aikana yli 160 pommitusta, kirjoittaa brittilehti Guardian.

Saksa ja Scholz ovat näemmä Euroopan yhtenäisyyden heikoin lenkki, Kreml kiittää.

 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot
Kuinkahan saksalaisten Leopard-inventaario sujuu tällä hetkellä? Voi olla, että jo muutaman kuukauden kuluttua saamme tietoa siitä, että kuinka homma etenee. Jänniä aikoja luvassa siis...
 

Nahkalerputin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lerputten ja likasangon täystuho, RD:n Uimalakki
Taitaa saksa haluta oikein tämän paskakärsimyksen laajenevan muuallekin kuin ukrainaan... Ollaankohan tässä mukana vuoden päästä itsekin... Ukrainan voiton toivo hupenee päivä päivältä kiitos keltapunamustan paskasangon. Räty sen jo sanoi aikanaan mikä saksa on.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Eppäillä tuota soppii. Ensimmäisessä maailmansodassa jaksoivat kolme vuotta.
Eppäillä soppii, ainahan sitä eppäillä soppii. Kansastahan tämä kiinni on, niin oli silloinkin.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tämän mukaan karjalainen pataljoona Ukrainan armeijaan


Edit:
Tuommonen vain Telegramissa nähtävissä oleva "Karjala on oleva vapaa" video tuolla pataljoonan kanavalla.
Edit2:
Osa ensimmäisestä viestistä käännettynä englanniksi kääntäjällä:
Appeal of the Active of the Karelaian National Movement
We appela to all indigenous peoples of Karelia, as well as to everyone who wnats to contribute to the cause of the struggle for the Freedom and Independence of Karelia.
Our young National Liperation Movement officially proclaims of the Karelain Natinoanl Legion as part of the Armed Forces of Ukraine.
Volunteers are recruited to fight for Freedom against the imperialist yoke.
Sitten on vapaaehtoiseksi hakevien vaatimukset joihin kuuluu perinteiset pohjoismaiset arvot, halu vapauttaa Karjala ja voittaa Putinin terroristinen hallinto.
Yhteistietojen jälkeen jatkuu:
We stand for the rallying and unity of all passionate national units in our desire and aspiration to forever throw off the colonial imperial shackles that have crushed the will of the peoples enslaved by Moscow.

Sitten on jotain mielenkiintosen näköstä tarinaa toisessa postauksessa tästä herrasta, mutta se on ehkä toisen ketjun asia kunhan
jaksan perehtyä tarkemmin, että mitä.


Edit: Toki pieni epäilys, että olisi Kremlin propagandaa, mutta voihan se olla, että Prokopenkon porukka olisi esimerkiksi tämän takana.
 
Viimeksi muokattu:

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot
Hieman negatiivissävytteistä parran pärinää tutkijalta. Herr Gressel.

Tutkijan synkkä ennuste: Leopard-suunnitelma on kuollut | Verkkouutiset
Niin, syyskuussa olisi pitänyt toimia. Saksalla ei tosin mitään Leopard-suunnitelmaa Ukrainan avustamiseksi ole koskaan ollutkaan, lähinnä muilla on ollut. Jutusta poimittuna erityisesti tämä kohta, niin käsittämätöntä, mutta totta:

"Saksaa on arvosteltu monissa Euroopan maissa ankarasti venkoilusta Leopardien vientilupien kanssa. Gustav Gressel sanoo Saksan käyttäytyneen suorastaan järjenvastaisesti ”eksistentiaalisessa turvallisuuskriisissä”.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Soloyev raivoaa, että pitäisi lähteä Berliiniin ja Pariisin ja itkee kun Hrutsov luovutti Porkkalan takaisin Suomelle.




Tässä selitetään, että (itä-)saksalaiset rakastaa venäläisiä




Lambrecht viimetöikseen estäny Saksan armeijan kaluston inventaarion




Putin kaivanu unohtuneen "voimme toistaa" ajatuksen esiin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mojo

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Sais olla kohta Unkarin nykytilanne-ketju mutta … satoja korkea-arvoisua pro-nato komentajia erotettu/ollaan erottamassa Unkarissa. Syy ei selvinnyt.








 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
JYP
Lambrecht viimetöikseen estäny Saksan armeijan kaluston inventaarion


SPD:n ministerit sekoilevat ihan jatkuvalla syötöllä. Milloinkahan vihreille ja liberaaleille riittää toi Scholzin ja kavereiden venkoilu? Kumpikin hallituksen tukipuolue on aika eri linjalla Ukrainan suhteen. Noilla olisi enemmistö myös CDU:n kanssa. Epäluottamuslause parlamentissa, Scholz ja SPD vilttiin, CDU tilalle ja Leopardit Ukrainaan. Ei tää oo niin vaikeeta hei!
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Viiden vuoden vaino, ihan tässä tulee surulliseksi näiden vainottujen puolesta. Saisi lopettaa kaikki muutkin propagandakanavat ja maailma muuttuisi siltä osin paremmaksi paikaksi.

Venäjä myös uhkailee ryhtyvänsä vastatoimenpiteisiin ranskalaismediaa kohtaan Venäjällä... huoh.

VENÄLÄINEN RT France -kanava ilmoitti lauantaina lopettavansa toimintansa sen jälkeen kun sen pankkitilit oli jäädytetty osana EU:n Venäjälle langettamaa viimeisintä pakotepakettia.

–  Viiden vuoden vainon jälkeen valtaa käyttävät viranomaiset ovat päässeet tavoitteeseensa: RT France suljetaan, kirjoitti kanavaa johtava Xenia Fedorova Twitterissä.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Ukraina tarvitsee iltapaskan mukaan edelleen ilmatorjuntaa, tarkoitetaanko tässä nyt jotain drone torjuntaa vai vieläkö paskavaltiolla on heittää jotain vanhoja koptereita ja hävittäjiä ilmaan? Luulin että noi on ammuttu alas jo ajat sitten
NASAMS, Marksman to name a few. Eli maasta ammuttavia ohjuksia/ammuksia tulevaan vihollisen ohjusiskuun.
 

jiihoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Voisikohan tämä sota lopulta mennä siihen, että jos Ukraina alkaisikin näyttämään romahtamisen merkkejä, Länsivaltiot tekisivät kuitenkin jossain muodossa suoran väliintulon, estääkseen koko Ukrainan venäläistämisen ja sen seuraukset? Siis tilanteessa, jossa Ukrainalle ei olisi luvassa millään tavalla edullisia neuvottelumahdollisuuksia, vaan koko maa käytänössä joutuisi antautumaan Venäjälle. Sen verran pontevasti Länsikin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta priorisoi Ukrainan ja oikeuden voittoa ja uponneitakin kustannuksia alkaa olemaan jo aika paljon. Eli voiko sodan voittaminen lopulta olla Länsi-johtajillekin samanveroinen pakottava tarve kuin Putinin porukallekin, vaikka apu hieman tipoittain, joskin koko ajan voimistuen, Lännestä tippuukin?
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Voisikohan tämä sota lopulta mennä siihen, että jos Ukraina alkaisikin näyttämään romahtamisen merkkejä, Länsivaltiot tekisivät kuitenkin jossain muodossa suoran väliintulon, estääkseen koko Ukrainan venäläistämisen ja sen seuraukset? Siis tilanteessa, jossa Ukrainalle ei olisi luvassa millään tavalla edullisia neuvottelumahdollisuuksia, vaan koko maa käytänössä joutuisi antautumaan Venäjälle. Sen verran pontevasti Länsikin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta priorisoi Ukrainan ja oikeuden voittoa ja uponneitakin kustannuksia alkaa olemaan jo aika paljon. Eli voiko sodan voittaminen lopulta olla Länsi-johtajillekin samanveroinen pakottava tarve kuin Putinin porukallekin, vaikka apu hieman tipoittain, joskin koko ajan voimistuen, Lännestä tippuukin?
Ihan mahdollinen skenaario. Lännelle olisi melkoinen arvovaltatappio, jos Ukraina ei kaikesta avusta huolimatta voitakaan sotaa. Bidenille häviö sodassa olisi varmasti taka-isku, kun Afganistankin on tuoreessa muistissa. Lähinnä kuitenkin kyse olisi Venäjän rauhaan pakottamisesta, toisin sanoen, nykytilanne jäädytettäisiin. Tuskin kukaan haluaa antaa Putinille täydellistä voittoa, pl. muutamat toisinajattelevat.

Mutta tässä tapauksessa Venäjä voisi juhlia voitettua sotaa ja Ukraina jonkinlaista torjuntavoittoa. Ja länsimaat pääsisivät myös vaikeasta tilanteesta eroon. Mutta lopulta kukaan, paitsi joku Scholz, ei todella olisi tilanteeseen tyytyväinen. Venäjä yrittäisi jonkin ajan päästä uudelleen.
 

jiihoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Ihan mahdollinen skenaario. Lännelle olisi melkoinen arvovaltatappio, jos Ukraina ei kaikesta avusta huolimatta voitakaan sotaa. Bidenille häviö sodassa olisi varmasti taka-isku, kun Afganistankin on tuoreessa muistissa. Lähinnä kuitenkin kyse olisi Venäjän rauhaan pakottamisesta, toisin sanoen, nykytilanne jäädytettäisiin. Tuskin kukaan haluaa antaa Putinille täydellistä voittoa, pl. muutamat toisinajattelevat.

Mutta tässä tapauksessa Venäjä voisi juhlia voitettua sotaa ja Ukraina jonkinlaista torjuntavoittoa. Ja länsimaat pääsisivät myös vaikeasta tilanteesta eroon. Mutta lopulta kukaan, paitsi joku Scholz, ei todella olisi tilanteeseen tyytyväinen. Venäjä yrittäisi jonkin ajan päästä uudelleen.
Näinpä. Tuntuisi se aika omituiselta kaiken satsauksen ja väkivaltaisten geopoliittisten laajentumispyrkimysten tuomitsemisen jälkeen vain todeta, että harmi homma, ettei nyt ihan riittänyt tällä kertaa. Sen vuoksi on kyllä ihan vahva luotto siihen, että vaikka sitä ruuvia Venäjän suuntaan kiristetään kiusallisen hitaasti juuri sen verran, mikä on pakko, mutta se kiristäminen kuitenkin tapahtuu loppuun asti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös