Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 507 531
  • 11 604
Onhan tässä vuosien varrella kaikenlaista hömppää rahankeruussa ollut useampienkin Liiga-seurojen osalta. Ihmetellä täytyy mitä toimareiden päässä liikkuu. Markkanen nyt kiilasi paalupaikalle, mutta olisi kiva tietää mitä kaikkea muuta menneisyydestä ns. penailua löytyy. Salailua, ruskeita kirjekuoria jne. Tässä muutamia tuoreimpia listattuna. Varmasti löytyy lisää, mutta nämä tulee aluksi mieleen.

Markkanen ja "nigerialaiskirjeet"

Pyramidihuijaukset:




Sunny Car Center

 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei mollata nyt Jussia liikaa, koska onhan kyseessä kunnon legenda, joka on pelannut ihan Stanley Cupin finaaleissa asti. Tuo on sellainen suoritus, joka takaa esteettömän pääsyn sekä liigaseuran että liigan johtotehtäviin. Tietysti saunaosaston kautta.

Liigan johtotehtävään Jussi tietysti pääsi eritoten sen vuoksi, että hän oli SaiPan toimitusjohtajana pyrkinyt edistämään vahvasti kansainvälisiä suhteita ja eritoten maksuliikennettä turkkilaisille ystäville. Vahva näyttö liigan suuntaan oli myös valmentajavelho Hämäläiselle annettu kahden vuoden jatko, joka hakee vertaistaan liigan historiassa. Kisapuistossa tämä muistetaan pitkään.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Täytyy uskoa, että Markkasen turkkilaisepisodi ei ollut Liigan tiedossa. Koska se oli tulossa julki kuitenkin jossain vaiheessa ja turha Liigan sitä taakkaa olisi kantaa. Mutta nyt täytyy Liigan vetää johtopäätökset ja Markkanen sivuun. Markkanen voi itsekin toki erota, jos rohkeutta siihen löytyy.
 

Miksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, John Vanbiesbrouck
Siteet turkkilaisiin olisi ollut ymmärrettävissä, jos Markkanen olisi pyörittänyt pizzeriaa jääkiekkojoukkueen sijasta.

Toivotaan, että liigan hallituksessa on tarpeeksi kykyä kyseenalaistaa Markkasen pesti.
 

redpecka

Jäsen
Kommentoin jossain ketjussa joskus jonkun kysyessä millä meriiteillä Markkanen Liigan UT:ksi pääsi jotenkin että osaahan hän puhua tuntitolkulla sanomatta mitään. Tosin, ei ole tainnut olla äänessä missään mediassa nimityksensä jälkeen. Ehkä on kirjoituspöytänsä alla säikähtäen jokaista s-posti-kilahdusta turkkilaisten pelossa.

Käy jopa jo sääliksi. Koronat, vaikeat oikeusjutut lomautuksista, avioero, sumeus... Nyt kun heivataan vielä oikeutetusti huitsiin tästä nykyisestä hyvävelipestistä niin toivon hänen saavan parasta mahdollista apua jatkossa - jostain muualta kuin iihf:n officelta.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Markkanen on siis maksanut kolme kertaa nigerialaiselle prinssille? Ja yksi summa ilmeisesti ollut 100k, muiden summasta ei tietoa? Tietääkö kukaan mistä se maksoi? Ihmeellinen yhteistyö jos raha kulkee vain yhteen suuntaan.

Toivottavasti SaiPa tekee jonkun tiedotteen asiasta.
 

Kekkos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei voi vittu olla todellista. Siis Liigan johtajana tuollainen kaveri jonka johtamis- ja taloustaidot on jonkun 10v tasolla. Ei nyt jumalauta voi oikeasti mennä tuollaiseen vipuun.

Jos Liiga haluaa yhtään uskottavuuttaan puolustaa, niin Markkanen on irtisanottu huomiseen mennessä.
Älä halveeraa 10 vuotiaita. Kyllä siinä iässä jo tajutaan ettei 10e viikkorahan saamiseks tarvii maksaa 5e toimituskuluja ja sähköpaimeneenki kustaan yleensä vaan kerran..

Kyllähän tää tirehtööri on kaikessa koomisuudessaan nyt sillä tasolla, että joko löytyy kesähuvilaa Turkista, tai seuraava järkevä päämäärä on yleinen edunvalvonta ja sielläkin nimenomaan se asioiva puoli.
 

Boogy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans

Liiga ja SaiPa kansainvälistyy. Saa nähdä että jaksaako joku kansainvälinen media vielä uutisoida asiasta.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja jotta Liigan toiminta ei kävisi tylsän tasaiseksi, niin Ilveksellekin oli taannoin päädytty maksamaan se 100te takaisin, joka tuli maksettavaksi Keräsen hankinnasta.

”Taas vaihteeksi väärää tietoa asiasta Ripa makso sakot ja Liiga palautti rahat sitten takaisin niinkun pitikin ilman kitinöitä.Summa oli sillloin se 100k..tiedän hyvin kuinka tapaus Keränen eteni ja siinä tapahtu taas asioita kuinka ei voi toimia ja pääosassa on sen aikainen hallituksen nokka...”

Aikamoista suhmurointia tämä koko Liigan toiminta, mikään ei näytä muuttuneen vuodesta 2017, ainakaan parempaan päin.
 

Nilkkarallia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Liiga kaivaa itselleen kuoppaa tällä nykyisellä sisäänpäin kääntyneellä viestinnällään. Toimintatavat on jumahtaneet menneisyyteen. Tän päivän kuluttajilla on niin paljon tietoa ja kuvia saatavilla, että avoimuus on ainoa tapa välttää paskamyrskyt ja turha imagoa heikentävä mediamylläkkä.

Case Åsten 19.11.2023. Päähän kohdistunut taklaus tarkistetaan videolta ja päädytään arpomaan 2min rangaistus polvitaklauksesta. Tilanne herättää tunteita niin Lahdessa, että muualla Suomessa.

Jos katsojille olisi tv-lähetykseen välitetty videotuomareiden ja ottelun tuomareiden välinen keskustelu samoin kuvakulmin mitä tuomarit katsovat, ei tapauksessa olisi mitään epäselvää. Kaikki tietäisivät miksi tuomittiin ja mitä. Rangaistusta annettaessa tuomarin mikrofonista myös lyhyt selostus jäähallin faneille. Rauhoittaisi ottelutapahtumia kummasti, samalla kun tekisi tylsistä videotarkastuksista oikeasti katsojan kannalta mielenkiintoisia. Todennäköisesti tuomarityöskentelykin tämän kautta helpottuisi, kun osa kannattajista kykenisi reagoimaan järjellä tunteen sijasta.

Tällä hetkellä ei voi olla edes varma, että näkikö yksikään tuomari pääkontaktia, jäällä tai pasilassa. Oltiinko siellä täysin laput silmillä, vai nähtiinkö jotain, mitä tv-ruuduista ei näkynyt?

Ehdottamani käytäntö oli ainakin keväällä käytössä Sveitsin NL:ssä, mahdollisesti NHL:ssäkin. Miksi ei liigassa? Miksi tehdä asioita itselleen haitallisesti? Joka viikko uusi paskamyrsky, asiakkaiden arvostus ja luottamus laskee jatkuvasti. Nää on arvokysymyksiä ja toimimalla läpinäkyvästi tuote kehittyisi jokaisen sidosryhmän kannalta.
 
Viimeksi muokattu:

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rangaistusta annettaessa tuomarin mikrofonista myös lyhyt selostus jäähallin faneille.
Näitä tuomareiden kuulutuksiahan koeajettiin Liigassa noin vuoden ajan ennen koronaa, mutta suurimman osan ajasta niiden kanssa oli teknisiä ongelmia tms, jonka takia niistä luovuttiin kaikessa hiljaisuudessa.

Lienee vaatisi sen verta investointeja kaikkiin Liigahalleihin että ei ainakaan toistaiseksi realistinen ajatus että niitä alettaisiin uusiksi tuomaan takaisin.
 

Nilkkarallia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lienee vaatisi sen verta investointeja kaikkiin Liigahalleihin että ei ainakaan toistaiseksi realistinen ajatus että niitä alettaisiin uusiksi tuomaan takaisin.
Tuo mikkitekniikkahan on jo olemassa, kun sillä nykyiselläänkin hoidetaan välillä studiopeleissä pelaajahaastatteluja jäältä kesken lämmittelyn. Tekniikaltaan toi on täysin sama asia, kun livelähetyksen studioläpät tai selostus, toki sillä erotuksella, että ääniraita tulisi mikserin kautta jakaa myös areenan kajareihin.

Tuskin maasta löytyy yhtäkään ammattiääniteknikkoa, jolle tuo toteutus olisi vaikea, saati kallis toteuttaa. Ei tässä ole kyse muusta kun viitsimisestä.
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo mikkitekniikkahan on jo olemassa, kun sillä nykyiselläänkin hoidetaan välillä studiopeleissä pelaajahaastatteluja jäältä kesken lämmittelyn.
On joo se tekniikka olemassa, mutta tällä hetkellä sen tekniikan omistaa TV-tuotanto, ei Liiga.

Sitten se että niitä mikrofoneja hommataan noin 40 kappaletta lisää (jokaiselle paikkakunnalle + varalaitteistot), jokaiseen halliin asennetaan pysyvät lähettimet & dataliikenteet niille mikrofoneille, työntekijät jotka vastaa siitä tekniikan toimivuudesta jne, niin aletaankin puhumaan niistä kulueristä joihin pitää se raha jostain repiä.

Ja sen pitää olla sellainen että se on helppokäyttöinen tuomareille eikä haittaa näiden tekemistä. Ainakin mitä itse olen noita haastatteluja muutamia nähnyt, niin aika paljon pelaajat tuntuu räpläävän sitä korvanappia / mikrofonia (eli se ei vaikuta pysyvän paikoillaan liikkeessä tms)

TV-tuotanto noin yleisesti pystyy aika moneen asiaan suht helpolla & halvalla, koska on valmiiksi jo liikuteltava kalusto, henkilökunta ja kyky pystyttää väliaikaisia teknisiä viritelmiä. Mutta Liigalle tälläiset vaatii hiukan enemmän investointia ja ulkoisten palveluiden ostamista. Kyllä tämä järjestelmä olisi jo Liigassa, jos se vain olisi mahdollista Liigan resursseilla.
 

Nilkkarallia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Se on mahdollista Liigan resursseilla. Jokaisessa hallissa on jo mikserit, joilla väitän asian onnistuvan. Jos mikit oli 4v sitten, niin mihin ne olisi hävinneet? Ja vaikka olisivatkin, niin ei puhuta monien tuhansien sijoituksesta, taholle jonka kokonaisliikevaihto pyörii useissa kymmenissä miljoonissa.

Jos Liigan lisäksi joku halttaa vastaan, niin se on tv-lähetyksistä vastaava taho ja sopimus osapuolten välillä. Ihan ymmärrettävää; miksi uudistua kun asiat voi yhtä lailla tehdä paskasti.

On kyse vaan viitsimisestä. Arvokysymys, kuten aloituksessani totesin.
 

haamujänis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Huudellaan täältä pesanttien puolelta mahtavan Liigan suuntaan.

Esim. Espoossa tuollainen on toteutettu niin, että hallin kuuluttaja kertoo tuomarin näytettyä tuomionsa syyn hylkäykselle, jos sellainen on tullut. Perjantain Espoo-Roki pelissä tuli maali hirveän kasan keskeltä ja ei näyttänyt, että sitä olisi veskarin alta hakattu niin hetken ihmettelin kun tuomari sen hylkäsi. Sitten kuuluttaja kertoi tuomarin puolesta, että maali nousi tilanteesta jäästä ja kiekko valui sisään sivuraudan alta. Selvensi tilanteen ja peli jatkui ilman epäselvyyksiä.

Jos köyhässä Mestiksessä onnistuu niin miksei rikkaassa Liigassakin.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Sen verran täytyy todeta Liigasta, että siellä on nyt 4. sijan ja 14. sijan välinen piste-ero 10p. Aika tasaista on vielä tässä vaiheessa kautta. Tampereella on karattu ja Helsingissä sitä yritetään pysyä Tampereen imussa. Sitten jumbon pisteet jos tuplaisi, niin ohittaisi HPK:n ja KooKoon. Kyllä mahtaa Lappeenrannassa olla seuran officella mukavata työskennellä.

Sarja on siis tällä hetkellä aika tasainen ja jos jengejä olisi vain 14, niin puhuttaisiin jo todella mielenkiintoisesta tilanteesta. Mihin lie Liiga nyt menossa näiden joukkuemäärien kanssa?
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Jotenkin huvittava kooste SaiPa-KalPa ottelusta, kun kotijoukkueella oli melkein yhtä paljon kosketuksia kiekkoon luistimilla kuin mailalla koko koosteen aikana.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mikrofonisatsaus ois ehkä tonnin /halli. Teattereissa käytetään kokoajan useampaa kymmentä langatonta musikaaleissa, ja kun nää on nykyään viä digitaalisia, niin mitään häriöjuttuja ei ole (no ei ole pro analogisisssakaan). Tupla lähetin/vastaanotin pari sankamikillä on sen tonnin (pro versio, vaikka Shure tai AKG). Muuta ei tarvita. Joka hallissa on äänentoisto ja tälle mikseri. Tuomarit omiin kanaviinsa, äänensäätö lämmittelyssä ja se on vaan mute nappi päälle/pois.

Muistan kun tätä kokeiltiin, niin ongelmia oli.. koska soundtchekkiä ei oltu tehty ja ääni meinas lähtee kiertään. Tuomareita ei oltu opetettu oleen käpälöimättä sitä actual mikkiä kun ne puhuu jne.

kuten @Nilkkarallia totesi, tahdosta kiinni.
 

Aleesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ville Mäntymaan povitaskut
Mikrofonisatsaus ois ehkä tonnin /halli. Teattereissa käytetään kokoajan useampaa kymmentä langatonta musikaaleissa, ja kun nää on nykyään viä digitaalisia, niin mitään häriöjuttuja ei ole (no ei ole pro analogisisssakaan). Tupla lähetin/vastaanotin pari sankamikillä on sen tonnin (pro versio, vaikka Shure tai AKG). Muuta ei tarvita. Joka hallissa on äänentoisto ja tälle mikseri. Tuomarit omiin kanaviinsa, äänensäätö lämmittelyssä ja se on vaan mute nappi päälle/pois.

Muistan kun tätä kokeiltiin, niin ongelmia oli.. koska soundtchekkiä ei oltu tehty ja ääni meinas lähtee kiertään. Tuomareita ei oltu opetettu oleen käpälöimättä sitä actual mikkiä kun ne puhuu jne.

kuten @Nilkkarallia totesi, tahdosta kiinni.
Toisaalta varmaan ihan hyvä jos pysyy kuopattuna kun Liigan tuntien tähänkin saa uppoamaan joku pari miljoonaa, ihan tuhottomasti resursseja ja lopputulos olisi silti ihan paska.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kuokkanen puhuu asiaa:

Mikäli Mestis-joukkue haluaisi nousta Suomessa SM-liigaan, sen pitää ensin voittaa Mestiksen pudotuspelit, sitten karsintasarja SM-liigan jumboa vastaan ja lopuksi pärjätä kabinetissa. Ruotsissa malli on aivan toinen.
– Minun mielestäni SM-liiga voisi hyvinkin ottaa mallia Ruotsista. Täällä mennään koko ajan eteenpäin: lätkän taso paranee ja palkat ja tv-sopimukset nousevat.

– Kun katsoo Suomen tilannetta, minun mielestäni siellä ei ole edetty oikein mihinkään. Suomalaisen jääkiekon menestys on mitattu MM-kisoilla ja NHL-varauksilla. Jos niissä tulee menestystä, oletetaan, että Suomi-kiekossa on kaikki hyvin. Samalla muualla palkat ja yleisömäärät kasvavat, mutta Suomessa mennään toiseen suuntaan.


Suomessa pelaa paljon ruotsalaisia kiekkoilijoita isoissakin rooleissa. SM-liiga ei Kuokkasen mukaan ole suuressa suosiossa Pohjanlahden tuolla puolen.


– Jos sinne (SM-liigaan) tulee pelaajia, niin harvoin se on heidän ykköstavoitteensa.

 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
– Kun katsoo Suomen tilannetta, minun mielestäni siellä ei ole edetty oikein mihinkään. Suomalaisen jääkiekon menestys on mitattu MM-kisoilla ja NHL-varauksilla. Jos niissä tulee menestystä, oletetaan, että Suomi-kiekossa on kaikki hyvin. Samalla muualla palkat ja yleisömäärät kasvavat, mutta Suomessa mennään toiseen suuntaan.
Lainattu on @Artyukhin viestistä, mutta siis Kuokkasen kertomaa. Tuo väite, että palkat Suomessa olisivat laskussa on ainakin ihan puuta heinää. Tai sitten liigaseurat nykyisin valehtelevat rajusti ylöspäin, kun ilmoittavat pelaajabudjettejaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös