Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. Yuppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Jokke Heinänen
  Lainaus:
  Ihan mutulla väittäen kolmos- tai nelosketjun pelaajat ovat nykyään tasokkaampia kuin vaikka 10 tai 15 tai 20 vuotta sitten. Selviää ihan rostereita selaamalla millaisia puukäsiä siellä on seilannut.
   
 2. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  @Ishmael

  Sinä siis olet sitä mieltä, että Liiga on näivettymässä ja tasoerot ovat liian suuria? Minun mielestäni Liigasta nousee vuosi vuodelta kovempia pelaajia NHL:ään ja joukkueet nostavat vuosi vuodelta pikku hiljaa pitkällä tähtäimellä pelaajabudjetteja. Olet samaa mieltä? Silti aina silloin tällöin saamme nähdä tämän kauden tapaisia tuhkimotarinoita Kerhon tyyliin. HIFK on toiminut Liigan yhdellä suurimmalla pelaajabudjetilla useita vuosia ilman kunnollista menestystä (mestaruutta). Onko NHL:ssä tasoerot suuria? Miten palkkalattia auttaisi NHL:ää? Ei sun tarinoissa ole mitään järkeä. Sun jutut heittelee paikasta toiseen ja kun yhteen asiaan ottaa kantaa niin sanot ettei asia olekaan niin vaan pitäisi keskustella jostain höpö höpö jutuista. Pitäisikö jalkapallon puolella olla palkkalattia esim CL:ssä? Miten tässä nyt näin kävi? Kyllä Liiga seurat itsensä hoitaa ja on hyvässä kunnossa tai sitten käy "bluesit" ja se on vain darwinismia. Kyllä se toiminta pitää olla tervettä paljon muussakin kuin pelkästään pelaajabudjetissa. Anna nyt joku esimerkki millä joukkueella ei ole edellytyksiä olla Liigassa ja miksi. Vai ottiko HPK:n mestaruus tuolla budjetilla liikaa ihon alle, kun oma seura törsää rahaa kaiken maailman Åsteneihin.
   
 3. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toisaalta joukkueiden pelitavat ja roolitukset oli myös tuohon aikaan hyvin erilaisia, siinä missä nykyään haetaan enemmän nopeutta ja kiekollista osaamista jopa siellä 3-4 ketjussa niin tuohon aikaan paljon enemmän peli oli fyysisempää varsinkin niissä 3-4 ketjuissa. Se että jotain Riku Rahikaisia saattoi pelata 15 vuotta sitten liigassa ei tarkoita että silloin jouduttiin näitä puukäsiä ottamaan vaan nimenomaan myös niitä fyysisiä pelaajia haluttiin joukkueisiin. Varmasti taidokkaampia pelaajia olisi tarjolla ollut jo silloin jos ne olisi koettu hyödylliseksi ja sen ajan pelitapaan sopiviksi.
   
 4. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Sanoin jo kerran aiemmin sulle, että kun luetun ymmärtäminen on tasoa nolla, niin jätän aiheesta keskustelun kanssasi tähän. Lue ensin ne mun viestit aiheesta. Ihan ajatuksella. Sen jälkeen lue näitä omia vastineitasi mulle, niitä joissa laitat mun mielipiteiksi asioita, joita en missään vaiheessa ole sanonut. Sun toiminta on puhdasta olkiukkoilua: sä rakennat mun mielipiteiksini sellaisia asioita, jotka eivät ole mun mielipiteitäni ja rupeat sen jälkeen hutkimaan niitä. Toisin sanoen sä kiistelet omia juttujasi vastaan. Vielä kerran: lue, lue, lue, lue, lue. Älä keksi päästäsi.
   
 5. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tilanne on juuri nyt ihan hyvä, mutta tärkeintä on, että mielestäni suunta on oikea. Vanhentuneista ja paikoilleen jämähtäneistä toimintatavoista ollaan eri seuroissa hiljalleen pääsemässä eroon, sekä paremmin jo pidempään onnistuneilta organisaatioilta pyritään ottamaan mallia myös muualla.

  En koe, että mitään suuria toimenpiteitä tarvitaan, vaan toistaiseksi voidaan jatkaa näin ja seurata miten asiat edistyvät. Liigan taso on lopulta ihan hyvää luokkaa ja tasoerot ovat ehkä jopa vähäisempiä kuin koskaan aiemmin. En haluaisi lähteä järkyttämään vallitsevaa tilannetta, koska mielestäni nyt mennään hyvään suuntaan ja järisyttäviä ongelmia ei ole.

  Palkkalattian kannalla en ole nyt, enkä tulevaisuudessa. Mielestäni se on liian väkinäinen tapa pyrkiä vaikuttamaan liigan tasoon. Täytyisi keksiä luontevampia keinoja, jos jollain tapaa halutaan edesauttaa liigan etenemistä tasokkaammaksi sarjaksi.
   
 6. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Mä oon aina miettiny notta koska Liiga on apinoinu NHL:ää jo senverran että sarja on suljettu, niin miksei mennä samantien päätyyn asti. Palkkakatto. Palkkalattia. Julkiset palkat. Drafti jne.
   
 7. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Harmi, että muualla nämä pelaajabudjetit nousevat kovempaan tahtiin, eli toisin sanoen muut ajavat tai ovat jo ajaneet Liigasta ohi. Ja puolestaan SHL repii suurempaa ja suurempaa eroa meihin, samoin NLA jne. Onneksi Suomessa osataan tehdä laadukasta juniorityötä, se on meidän ja Liigan onni.

  E: Suomessa huippu-urheilua ei enää meinaa olla, oikeastaan se on aikalailla pelkästään Liigan harteilla. Jotta voimme nauttia vielä tulevinakin vuosina edes jossain määrin huippu-urheilusta kotimaassamme on Liigan pakko kehittyä, rahavirrat pitää saada suuremmiksi jne.
   
 8. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  No onhan nuo NLA ja SHL maissa missä menee taloudellisesti hieman paremmin. En usko, että ongelma on niinkään talouden pidosta, vaan ottelutapahtuman järjestmisestä, mutta Liiga joukkueet ovat Suomen pyrokratian kanssa kädet sidottuina tietyissä asioissa eikä pysty kehittää toimintaa aivan samalla tavalla, kuin NLA:saa tai SHL:ssä. Ja vaikea sitä taloutta on nostaa, jos kerran ihmiset ei käy hallilla, vaikka joukkue olisi hyvä ja mielenkiintoinen. Toki esim Turussa on jo alettu tekemään juttuja ihmisten saamiseksi hallille, mutta mielestäni joukkueen runko ei ole se tärkein kriteeri ihmisten saamiseksi paikalle ja talous on pikkuhiljaa myös menossa parempaan suuntaan.
   
 9. Strongbow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko Rauma
  Palkkalattialla saisi ainakin joukkuemäärää tiputettua helposti ilman mitään äänestyksiä. Vaikka 2.5M? Moni muukin taitaa sen puolesta puhua. Kattoa ei tarvita. Ruotsissa taitaa olla minimi pelaajabudjetti toi 2.5M siis ilman sääntöjä. Tämä oli ihan heitto, älkää heittäkö näppiksiä tai näyttöjä kerrostalon parvekkeelta naapurin koiran päälle.
   
  McTorso tykkää tästä.
 10. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Juu, ja tulishan siinä vastustajatkin ihan toisella tavalla tutuksi, jos ois vaan 5-6 joukkuetta liigassa.
   
 11. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ei täällä ole kukaan sellaista palkkalattiaa vaatimassa, jossa Liigan joukkuemäärä putoaisi kuuteen. Tällä hetkellä Liigassa on 15 joukkuetta ja siihen vielä Jokerit päälle. Vertailun vuoksi SHL 14, Sveitsin Liiga 12, DEL 14, EBEL 12. Minä ihmettelen suuresti Liigan suuruudenhulluutta. Enemmän ei ole aina parempi, myös laadulla on oma merkityksensä. Minua suorastaan vituttaa, että jälleen kaksi kausikorttikaveriani jättäytyy syrjään, koska pelin laatu on liian usein heikkoa ja tuomarilinja on kestämättömän surkea. Liigassa on paljon erinomaisia pelaajia ja laadukkaita joukkueita. Liian paljon on pelaajia ja joukkueita myös sieltä arviointiasteikon toisesta päästä.
   
  Kynämestari tykkää tästä.
 12. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  No ei nyt tosissansa. Kuittasin vaan tuohon toisen palstaveljen 2,5M heittoon, että realistisesti siihen kykenisi vastaamaan 5-6 joukkuetta.
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2019 klo 23.47
 13. Kynämestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Detroit Red Wings, Telia
  Lainaus:
  Tämähän on aina pitänyt paikkansa. Koska viimeksi on kauden jälkeen saanut kehua, että olipa menneellä kaudella hyvät tuomarit?

  Eikä tämä ole vittuilua, olen kanssasi samaa mieltä. Liigassa estetään räikeästi kiekotonta, koukitaan takaa ja hakataan sormille. Mikkihiiri-Lukon kannattajana tämä ärsyttää myös. Tuomareiden ei koskaan kuuluisi olla suuri mielenkiinnon aihe, vaan pelitapahtumat ja pelaajat.
   
  chauron tykkää tästä.
 14. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Edit. Väärä ketju
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2019 klo 03.25
 15. mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Jälkimmäinen kappalehan ei ole tuomareiden syytä, vaan seurojen itsensä. Kyllä tuomarit varmasti viheltäisivät huitomiset, koukut ja estämiset pois, mutta linjasta päättävät Liigan seurat yhdessä. Jos seurat ajaisivat linjaa, että kaikki mailahäirintä otettaisiin pois, lähtisivät tuomarit sitä noudattamaan. Tuomarivirheet ovat sitten eri asia, mutta niitä (hyvin räikeitä ja merkityksellisempiä jopa kuin Liigassa) tapahtuu jopa NHL:ssä, jossa on ammattituomarit.
   
  Kynämestari tykkää tästä.
 16. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Minut on yllättänyt Mm-kisojen tuomarilinja ja nimenomaan negatiivisessa mielessä. Otoksena toki vain kaksi matsia, mutta räikeitä estämisiä, kampituksia ja koukkuja mennyt läpi enemmänkin kotimaamme liigassa. En tällä puolustele Liigan tuomareita tai linjaa, tiukempaa toivoisin. Mutta paskaa se näyttäisi tuolla kisoissakin olevan. Ja niistä videotarkistusten haastamisia ei taida enää ikinä päästä karkuun. Eilinenkin oli taas aivan hulvatonta paskaa
   
  Kynämestari tykkää tästä.
 17. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Tämä on kyllä ikävä sivuvaikutus noissa haastoissa. Mielestäni sääntöä pitäisi muuttaa siten, että epäonnistuneesta haastosta joukkue menettää aikalisän ja SEN LISÄKSI kahden minuutin joukkuerangaistus pelin viivyttämisestä. Tai vaihtoehtoisesti joukkueella olisi vain yksi haasto-oikeus, oli se onnistunut tai ei. Miettisi valmentajakin kahdesti, että käyttääkö ainoan haasteensa juuri tähän tilanteeseen.
   
 18. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Mistä me saatas lisää fyrkkaa Suomeen? Tuo NHL:n ylivalta pitäis saada loppumaan. Pelaajia pitäs saada enemmän jäämään kotimaahan pelaamaan.

  Kyllähän tuo Ruotsi-peli taas näytti, että NHL:ää arvostetaan aivan liian korkealle.

  Hyvä Suomi!
   
 19. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Red Bullilta saataisiin lisää fyrkkaa.
   
 20. T.J.R Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK ja Flyers
  Jatkiksen uutisen mukaan tuomarikuulutukset piti olla menneellä kaudella liigassa, mutta ei ollut tekniikkaa? Vuonna 69 ihminen kävi kuussa.
   
 21. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Telia luvannut liigalle aivan uudentasoiset palvelut. Kukaan ei kysynyt, kuuluuko äänensiirto tähän.
   
  vilho ja Surmanajaja tykkäävät tästä.
 22. Popi Orri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Muistaakseni tuota tuomarikuulutusta viime kaudella ainakin kertaalleen kokeiltiin Kouvolassa, mutta tuomarin puheesta ei ollenkaan saanut selvää rätinän/pätkimisen vuoksi. Olisi kyllä ihan mukava lisä.
   
 23. RedNumber9 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Helsingissä yhdessä pelissä Levonen kuulutti jonkun tuomion. Tekniikka muistaakseni pelasi ihan kelvollisesti, mutta hommaa ei kyllä oltu harjoiteltu ollenkaan. Sen verran epämääräinen ilmoitus sieltä ilmoille tuli.

  Olisi kyllä hyvä juttu, jos nuo saataisiin toimimaan. Jos otetaan käyttöön pitää myös panostaa siihen, että proseduuri on tuomareiden puolelta harjoiteltu hyvään kuntoon.
   
 24. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Ainakin JYPin CHL-otteluissa ollut käytössä.
   
 25. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  NHL-n laajentuminen pitäisi pysäyttää. Sitten supistaa. KHL-n kuolema on toinen, se tosin tapahtunee lähiaikoina.
  Sitten pelaajia pitäisi saada kärsivällisemmiksi, ja kotiseutuylpeyttä.
  Toivottavasti asialle on jotain tehtävissä.