Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Miksi?
   
 2. höntsäilijä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät + NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Jari Kurri -palkinto annetaan pudotupelien parhaalle pelaajalle ja Laatikainen on ollut kentän päällikkö.
   
  Valapatto tykkää tästä.
 3. Rara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Ilves
  Muutaman vuoden välein tätä viestiä saa päivittää.

  Mestaruuden jatkoerässä ovat ratkaisseet seuraavat pelaajat:

  Erkki Lehtonen -84 Tappara
  Otakar Janecky -94 Jokerit
  Olli Jokinen -98 HIFK
  Kalle Sahlstedt -01 TPS
  Esa Pirnes -03 Tappara
  Ari Vallin -04 Kärpät
  Eric Perrin -12 JYP
  Juha-Matti Aaltonen -14 Kärpät
  Sebastian Aho -15 Kärpät
  Markus Nenonen -19 HPK
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2019 klo 21.50
  MarkoPalo tykkää tästä.
 4. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Liigajoukkueiden pelityylit ovat muuttuneet aktiivisempaan suuntaan. Laadukkaan viisikkopuolustuksen merkitys menestystekijänä ei kuitenkaan ole muuttunut mihinkään.

  Finaaleissa pelasivat runkosarjassa vähiten ja toisiksi vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta. Pronssin vei kolmanneksi vähiten päästänyt joukkue. Ei ollut sattumaa, että myös edellisen yllätysmestarin eli 2013 Ässien taustalla oli erittäin tiivis viisikkopuolustus. Ässät päästi vähiten maaleja 2013 runkosarjassa.

  Menestysresepti on siis tuttu eli luukut kiinni tai menestyksestä on turha haaveilla. Hyökätäkin tietysti pitää, mutta se ei voi tapahtua viisikkopuolustuksen kustannuksella.
   
  avail, aurora borealis, -One- ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 5. Gostisbehere Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia
  Jos liigan mestaruus ratkeaa niin että sen voittaa kotijoukkue. Niin voisivat nostaa sen mestaruus viirin myös samalla kattoon. Vaikka ennen kun kapteenille annetaan poika.
  Silloin se mestaruuden voittanut joukkue olisi paikalla. Nyt esim. Hämeenlinnassa syksyllä on varmaan hyvin erilainen joukkue kuin tämän kauden lopussa.
   
 6. chauron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nuoret tähdet
  Lainaus:
  Se on silti kyse enemmän siitä logosta, tiimistä kuin joukkueesta. Siks en itse vaihtais.
   
 7. Kalzu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Ja viirin nostolla saa kuitenkin houkuteltua yleisöä syksyiseen runkosarjapeliin.
   
 8. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Iltalehdessä Vesa Parviainen kirjoittelee, että HPKn valmentaja Pennanen "hyödynsi pelien varhaisen päättymisen pitkällä harjoittelujaksolla, jossa panostettiin pelaajien kestävyyteen". Eli siis HPK sai etua siitä, että heidän viime kausi päättyi aikaisemmin kuin Kärppien.

  Tätä teoriaa on esitetty muuallakin ja muissa yhteyksissä (yleensä silloin, kun edellisellä kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt joukkue menee päätyyn asti), mutta onko tässä oikeasti perää? Onko siitä muutaman viikon ylimääräisestä lomasta oikeasti merkittävää hyötyä? Ei siitä nyt varmaan haittaakaan ole, mutta ainakaan 2010 luvun finaalijoukkueet ei tue teoriaa, että pitempi loma kausien välillä on avain onneen.
   
 9. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Varmasti jokaisella ekstraviikolla on jokin merkitys, mutta tuo taitaa näkyä lähinnä kauden alussa. Pidemmän kesän harjoitelleet joukkueet ovat yleensä pelinsä kanssa valmiimpia syksyllä, kun kestävyyspohjat on tehty ajoissa. Voi olla, että uraansa aloitteleville nuorille raakileille noilla viikoilla on isompikin merkitys myös kestävyyskunnon kannalta, mutta jo karaistunut ammattilainen tuskin on sen heikommassa kunnossa vaikka kesä jäisi mestaruuden vuoksi lyhyemmäksi.
   
 10. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Tämä on kyllä totta. Mutta en usko, että sillä ylimääräisellä parin viikon lomalla on ratkaisevaa merkitystä, kun finaaleja pelataan.
   
 11. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Jotenkin en jaksa uskoa Liigassa tämän sen pahemmin näkyvän varsinkin kun vaihtuvuus joukkueissa on yleensä suurta jne. Tuolla rapakon takana pitkät keväät sensijaan tuppaavat kyllä näkymään yleensä seuraavalla kaudella, ei siellä noita tuplamestareitakaan ole pahemmin näkynyt kun 2000-luvulla vain kerran Pens ja kaksi kertaa putkeen finaaleihin ovat selvinneet vain Detroit (2008&2009) ja Pittsburgh kahdesti (2008&2009 sekä 2016&2017).
   
 12. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Joo voi olla. Luulen kuitenkin, että enemmän tuohon vaikutti palkkakatto kuin pitkät lomat. Palkkakatto tasoitti voimasuhteita huomattavasti.
   
 13. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  No mitäs tuo tekisi liigalle, jos asetettaisiin esim. 2 miljoonan tai 2,5 miljoonan palkkakatto. Tosin, milläs sitä valvot, kun palkat ei ole julkisia ja on noita rahastointimahdollisuuksia.
   
 14. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Joo, täälä pelataan änäriin verrattuna penneillä, joten veikkaisin palkkakatosta olevan vain haittaa. Sitten kun kaikkien jengien liikevaihto pyörii sadoissa miljoonissa, niin voidaan asiaa katella uudelleen.
   
 15. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tekisi lähinnä haittaa. Liigassa kun yksikään joukkue ei voi maksaa miljoonaa yhdellekään pelaajalle.

  Liigan tähtipelaajatkin viedään alihintaan NHL:ään joten sieltäkin tänne valuu vain pennejä.
   
 16. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Mieluummin 2 miljoonan palkkalattia, niin loppuu se kaiken maailman pennien pyörittely.
  Palkkojen osalta läpinäkyvyyttä voidaan lisätä esim. kirjanpidon kautta: Liiga voisi emoyhtiönä määrätä osakkaansa eriyttämään pelaajien palkat omalle kirjanpitotililleen, jolloin jokaisen seuran pelaajilleen maksamat palkat olisivat keskenään vertailukelpoisia paljastamatta yksittäisten pelaajien palkkoja.
   
  sakkr, avail, Strongbow ja yksi muu tykkäävät tästä.
 17. Mediakuutio Jäsen

  Lainaus:
  Ei kai Liiga mikään seurojen emoyhtiö ole? Seurat omistavat Liigan eikä Liiga seuroja.
   
 18. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Tuohan vain helpottaa päätöksentekoa. Nopeastihan liigaseurat pääsi yhteisymmärykseen Jokerilainojen sanktioistakin, niin äkkiäkös tuollainen palkkalattiahimmeli kyhätään kokoon.
   
 19. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Totta, Liigaseurat ovat osakeyhtiöitä, jotka yhdessä muodostavat Liigan. Ei vaikuta kuitenkaan siihen itse pointtiin, eli siihen että jos lattioita tai kattoja haluttaisiin käyttää, tai jos pelaajille maksetuista palkoista haluttaisiin läpinäkyvämpiä, se olisi melko helposti järjestettävissä. Haluttomuus tässä kuitenkin on se taikasana.
   
 20. Mediakuutio Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Ei tietenkään vaikuta. Helppohan se olisi järjestää jos kaikki olisivat samaa mieltä.
   
 21. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Ei kaikkien tarvitse olla samaa mieltä, ainoastaan tarvittavan suuren enemmistön.
   
 22. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Mutta jos siellä olisi joku "emoyhtiö" taustalla, niin se voisi oikeasti pakottaa seuroja tähän. Nyt kun seuroilla on sanavalta, niin voidaan tällaiset ajatukset pyyhkäistä maton alle ja unohtaa koko homma. Tuskin yhdenkään seuran johto ihan varauksettomasti näitä asioita kannattaa.
   
 23. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Juuri siksi mainitsinkin sen haluttomuuden.
  Palkkakattoa en itse kannata missään nimessä sarjaan, jossa erot ovat näin pieniä, mutta palkkalattia voisi olla perusteltavissa riittävän suurelle (en tiedä riittääkö esim. >50 % vai vaaditaanko esim. 2/3 äänistä) enemmistölle osakkaista. Perusteluna voisi käyttää sitä, että se kannustaisi rakentamaan monipuolisempaa liiketoimintaa jääkiekon ympärille ja sitä kautta turvaamaan rahoitusta. Varjopuolena osaamaton utj joutuisi maksamaan divarijyrälle kovempaa liksaa lattian ylittämiseksi, mutta osaavampien käsissä tulisi myös lisää laatua. Uskoakseni moni seura pyörii pienehköllä budjetilla, koska se on riittävä toiminnan jatkamiseksi, mutta sillä ei kuitenkaan tulla saavuttamaan kuin hyvin satunnaista menestystä. HPK veti nyt aivan nappikauden, mutta vastaavan kokoluokan seurat eivät liian usein menestyksellä mässäile. Itse uskon (vahva mutu), että monellakin seuralla olisi mahdollisuus kasvattaa toimintaansa, jos niin haluaisivat; tämän kanssa vain tulisi edetä rauhallisesti antamalla jokin siirtymäaika kohti korkeampaa liikevaihtoa sekä korkeampia palkkoja. Tarkoitus ei ole näivettää pienempiä ulos nostamalla kriteerejä mahdottomiksi, vaan nostaa koko sarjan tasoa ja elinvoimaisuutta.
   
 24. Mediakuutio Jäsen

  Lainaus:
  Mutta miten Liiga pakottaa jonkun seuran toimimaan näin vasten tahtoaan?
   
 25. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Monien seurojen kohdalla palkkalattian pakottaminen saattaisi tarkoittaa jopa konkurssia. Vaikka se pidemmässä juoksussa voisi hyvinkin nostaa liigan tasoa ja kilpailukykyä, niin äärimmäisen hankala tuota olisi toteuttaa, vaikka enemmistö sen kannalla olisikin. Seurojen konkurssit vaikuttaisivat TV-sopimuksiin, ottelumääriin ja ties mihin. Aikamoinen savotta siitä tulisi siivottavaksi.