Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ei hätää, meillä Stadissa on tarjota Taimelle loistava 300 000€ per kausi lappu ja Ässät saa luonnollisesti hyvät korvaukset
   
 2. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  KHL kauttakin on tuossa vaiheessa enää muutama kierros jäljellä ja jos sieltä ollaan taas pudottamassa jengejä VHL:ään, niin sieltäkin saattaisi irrota pelaajia loppukaudeksi, jos pudokkailla enää laadukkaita kärkipelaajia tuossa vaiheessa on.
   
 3. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Sieltä tuskin irtoaa ainakaan sellaisia pelaajia jotka sinne lähtivät syksyllä tai ovat ensi kaudeksi palaamassa koska verot.
  Eikä kyllä sieltä suunnasta ole tähänkään asti loppukaudesta hirveää ruuhkaa ollut kun jää ne loputkin palkat saamatta jos kesken kauden lähtee.
   
 4. Pika1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Viimeksi muokattu: 08.01.2019 klo 08.54
 5. Purkan Jauhaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Itse mietin sitä, että kaukalo pienennetään, mutta tuo estäminen yms. jatkuu samanlaisena. Hyi helvetti miltä se näyttäisi.

  Itse olen 28x60 kaukalon kannalla. Tärkeintä olisi kuitenkin se, että Suomessa pelattaisiin kaikki sarjapelit saman kokoisissa kaukaloissa. Jokin standardi on saatava ja mielellään mahdollisimman pian.

  Edit: Typot korjattu
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2019 klo 09.16
 6. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Tuossa kaukalossa tulisi ainakin tiivistä peliä ja kovia kamppailutilanteita.
   
  sakkr ja Kape77 tykkäävät tästä.
 7. Purkan Jauhaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Hah! Joo, mennään vähän lyhyemmällä. Korjattu 30 -> 60.
   
 8. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Onko se vaan omaa mutua, vai miten tuntuu, että liigassa ei pelata enää viikolla hirveesti. Täydet kierrokset painottuvat pe-la akselille. Onko näin vai tuntuuko vaan siltä. Jos pelejä pelataan enemmän viikonloppuisin, niin mikä tässä on takana? Yleisömäärät? Luulisi, että itse peli kärsii pitkistä tauoista.
  Muistaakseni kun Jokerit pelasi liigaa, niin tiistaisinkin oli täysiä kierroksia, mitä ei taida enää olla?
   
 9. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Pikku junnut pelaa puolikkaalla kaukalolla, joten eikö se oo sama jos vaan nykynen ikäluokka ei koskaan siirry koko kaukaloon niin saadaan se puoli kaukaloa liigaankin jossain vaiheessa.
   
 10. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ennen vanhaan pääpelipäivät olivat ti, to, la. Nykyään pääpelipäivät ovat ke, pe, la. Syynä muutokseen lienevät yleisömäärät, perjantaisin kun käy peleissä keskimäärin selvästi enemmän väkeä kuin torstaisin. Välillinen syy taas on käsittääkseni se, että joukkueilla on nykyään enemmän sananvaltaa otteluohjelmaan kuin ennen - ja joukkueet nimenomaan toivovat mahdollisimman paljon kotipelejä viikonlopulle. Joukkueiden entistä isompi valta taas johtuu teknologian kehityksestä: kun ennen vanhaan ihmiset pyörittelivät otteluohjelman mallilleen manuaalisesti, siitä tuli kovin vaikeaa jos joka joukkueella oli lista omia toiveitaan. Nykyään otteluohjelma laaditaan algoritmin avulla, joka helpottaa näiden toiveiden huomioon ottamista.
   
 11. senilix Jäsen

  Lainaus:
  Ja sitä ennen ne olivat ti, to, su
   
 12. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  HIFK:llä ollut viimeisen kuukauden ajan aivan käsitön pe kotipeli la vieraspeli tahti yhtä tai kahta poikkeusta lukuun ottamatta. Jotenkin tuo tuntuu tyhmältä että kausikortin omistajana käyt pelissä ja sitten odotat taas viikon. Muutenkin se että ottelut sijoittuvat peräkkäisille päiville jolloin 5 päivää viikosta ollaan ilman kiekkoa, sitten kaks päivää eletään huumassa ja sitten taas odotellaan. Esim ke, pe, la tahdilla siinä olis se koko ke-su sitä huumaa kun pohtis edellisiä otteluita ja ennakois tulevia.
   
 13. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toisaalta aika selkeä ohjelma ja lipunmyyntiin jää aika usein se 6-7 päivää aikaa myydä seuraavan ottelun jälkeen. JYPillä ei varmaan koskaan ole näin selkeää ja jopa onnistunutta otteluohjelmaa mikä tämänkauden osalta ollut. Aikaisemmin on ollut paljon enemmän otteluruuhkia, toki aika paljon CHL takia siirtoja mutta kuitenkin. Toki voisihan tuossa painottua enemmän juuri nuo keskiviikot niin ei tulisi näitä peräkkäisiä PE-LA päiviä niin paljon. Tuntuu ettei aina tempo noissa niin hyvä lauantaina ja toisaalta paljon sitten matseja joissa toisella lepoetu ollut..
   
 14. hoseeee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Tosiaan! Sunnuntai ja Hockeeey Night!
   
 15. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Lainaus:
  Eikai Hockey Nightin aikaan sunnuntaisin ollut pääasiassa kuin yksi ottelu? En ainakaan itse muista että sunnuntaisin olisi juuri muita ottelupareja ollut kuin se tv-ottelu. Toki joitain poikkeuksia kauden aikana oli, mutta katsoin tuossa ihan randomilla kauden 2000-2001 otteluohjelmaa niin siellä oli keskimäärin kerran kuussa sellainen sunnuntai milloin oli kaksi peliä ja sitten runkosarjan päätöskierros ajoittui sunnuntaille ja tuolloin oli useampi peli. Mutta kyllä se tiistai-torstai-lauantai oli se perinteinen jako.
   
 16. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Niin mikä sitten on kenellekin ennen vanhaan? Kyllä mulle torstai ja sunnuntai ovat ne aidot "viralliset" pelipäivät vanhoilta hyviltä ajoilta.

  Hockey Nightin sunnuntai matsi on oikeestaan eri juttu. Lauantaipelit olivat jo tulleet tilalle ja sunnuntai oli vain Maikkarin toive että saa tuupattua telkkariin tavaraa sunnuntai-alkuiltapäivään.

  Edit @Roger Moore olet jäljillä, sunnuntaina ei juuri muita matseja pelattu

  Muistelisin että lauantain runkosarjapelit olisivat ehkä alkaneet rytinällä kaudella 92 tienoilla. Olisko liittynyt siihen kun jäähallit alkoi saamaan anniskelulupia noihin aikoihin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2019 klo 21.36
  -One- ja Roger Moore tykkäävät tästä.
 17. senilix Jäsen

  Silloin kun minä aloitin jääkiekon seuraamisen pelit alkoivat tiistaisin ja torstaisin klo 19.00 ja sunnuntaisin klo 18.00.
  Näin jatkui ainakin vielä 70-luvulla mutta en muista milloin alkamisajat muuttuivat ja sunnuntai jäi pois.
   
 18. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Hyvin pitkään oli valloilla myös pelipäivät to, la, su. Vieläpä niin, että usein oli la-su-tuplakierroksia joissa joukkueet pelasivat yhden koti- ja yhden vieraspelin.
   
 19. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Laitan nyt tämän vaikka tänne.

  Ilta-Sanomat on tilastoinut Suomen 227:n jääkiekon maailmanmestarin kasvattajaseurat.

  Listalla pärjäävät vähemmän yllättävästi Suomen suuret ja perinteiset jääkiekkokaupungit Helsinki, Tampere, Turku, Oulu, Jyväskylä, Hämeenlinna, Kuopio ja Rauma sekä tietysti Espoo, joka on kuuluisa erittäin laadukkaasta junioritoiminnastaan. Myös Savonlinna ja Forssa pärjäävät, joka on Ilta-Sanomien otsikon mukaan yllättävää. Mielestäni siinä, että näiltä paikkakunnilta on tullut hyviä kiekkoilijoita, ei ole mitään yllättävää. Molemmat kun ovat hyvin perinteisiä jääkiekkokaupunkeja.

  Yllättävää on mielestäni Lappeenrannan ja etenkin Lahden sekä Porin varsin pienet lukemat. Etenkin Lahdesta ja Porista on kuitenkin tullut useita erittäin kovia jääkiekkoilijoita - eivät vain ole sattuneet maailmanmestarijoukkueisiin.

  Ihan mielenkiintoinen statistiikka.

  Suomessa on 227 jääkiekon maailmanmestaria – mistä seuroista he ovat tulleet? Jokerit listan ykkönen, Savonlinna ja Forssa yllättävät
   
 20. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Huono juttu tuossa on, että pikkukaupungien lupaavat kasvatit siirtyvät väkisinkin viimeistään 16-vuotiaana isompaan ympäristöön ja tällöin jäävät huomioimatta, kun tässä listataan juuri joukkueita 16-vuotiaana. Mutta toisaalta vaikea on selvittää jokaisen pelaajan jengit ennen tuota, kun Eliteprospects ei niitä listaa.

  Ässien lukema on tosiaan toisaalta iso yllätys ja toisaalta odotettua, kun tietää, että Jääkiekkoliitto vihaa Ässiä.
   
 21. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Boldasin. Minun mielestäni ei millään tavalla yllättävää, varsinkaan jos tietää (tai katsoo) esim. miten täälläpäin mitalikaapit pullistelee seuratasolla..
  Tuo Forssa oli minulle ns. yllätys, joskin kun ajattelee asiaa tarkemmin niin ei sitten enää niinkään kuten alkuun.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 22. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  En tiedä missä kysyisin, joten laitan tänne. Lähinnä koskee vain KooKoon ja Sportin (entisiä) valmentajia. Viime kaudella ennen marraskuun tuplaottelua Kouvolassa herrat löivät jonkun vedon siitä kumpi kerää enemmän pisteitä. Jotain pyöräilyä siihen liittyi. Tietääkö kukaan mitä vedolle kävi? Pisteet menivät muistaakseni tasan, eli lakaistiinko vain maton alle kaikessa hiljaisuudessa?
   
 23. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Iltalehdestä löytynyt artikkeli osasi kertoa näin:
  Jos viikonlopun ottelut päättyvät pisteiden valossa tasan, ratkotaan häviäjä helmikuun alussa Vaasassa, kun joukkueet kohtaavat taas kahtena peräkkäisenä päivänä.

  Liigavalmentajat laittoivat itsensä likoon joukkueidensa puolesta - panoksena 130 kilometrin mittainen hikinen urakka
   
 24. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Lainaus:
  Silloin meni pisteet KooKoolle tyylipuhtaasti 6-0. Eli polkikohan Tomek ikinä tuota? Tuli vaan mieleen, kun viikonloppuna taas KooKoo-Sport tupla Kouvolassa.
   
 25. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Jos haluais kasata all-starsia Liigan läpilyöntipelaajista, niin mitkäköhän olis kriteerit. Saattasin sivuuttaa NHL-varatut nuoret, kuten Laaksonen ja Reunanen liian itsestäänselvinä valintoina. Kaikki läpimurrot ei näy tietenkään pistetilastoista, joukkuetta enemmän näkevät kyllä tietävät ketkä ovat nostaneet tasoaan ja pelaavat merkittävässä ruudussa.

  Niko Ojamäki - Arttu Ruotsalainen - Teemu Turunen
  Jarkko Parikka - Oliwer Kaski

  Aleksi Ainali - Miikka Pitkänen - Antti Kalapudas
  Tony Sund - Casimir Jürgens

  Tarkemmin kun ajattelee, niin pelasivatko Pitkänen ja Turunen läpimurtokautensa jo vuosi sitten?

  Jere Innala - Michal Kristof - Juuso Antonen
  Petteri Nikkilä - Otto Leskinen