Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tuossa pelissä oli muuten näiden suhteen sellainen erikoisuus, että ykkös- ja kakkostähdeksi valittiin vierasjoukkueen pelaaja, vaikka lopulta hävisivät pelin. Voi tietysti olla, että valittiin jo ennen ja-maalia, mutta ei siis ainakaan vedetty kotiin päin, kuten näissä yleensä aina tehdään. Onneksi näillä ei ole mitään todellista merkitystä. Sen verran omituisesti usein jakautuvat.
   
 2. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Onkos liigassa nyt sitten peli siisteytynyt vai mistähän syystä ulosajoja on nähty huomattavasti nihkeämmin. Oman joukkueen peleistä ei muistu mieleen mitään kovin rumia ja isompaa parranpärinää aiheuttaneita taklauksia. No olihan siellä se yksi, kun Brejcak sai lokakuussa aivotärähdyksen, kun KalPalainen taklasi itsensä suihkuun, mutta siinä ehkä kaikki ja puolet kaudesta pelattu.

  Viime kaudella liigassa nähtiin 79 pelirangaistusta. Tällä kaudella on toistaiseksi vain 23 pelirangaistusta, kun runkosarjan puoliväli on jo ohitettu. Noissakin on muuten mukana useampi joukkuerangaistus, kun sellaisia on ainakin pari kertaa jaettu ottelun päättyessä. Jonkun muun pelin tilastoissa olen sellasen nähnyt ja Kerhon kauden ainoa pelirangaistus on ainakin tuollainen. En tiedä mistä noita tulee. Valmentajan käytöksestä vai onko siellä poistuttu kättelemättä vai mitä ihmettä?

  Pelikieltojakin on näppituntumalla jaettu erittäin paljon vähemmän kuin viime vuonna, kun ne päähän osuvat oli isosti tapetilla.
   
 3. Ulos T. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KLaser, Hokki (+Kärpät)
  Nykysäännöt kai mahdollistaa sen että loppukaudeksi pelaaja vuokrataan muualle ja seuraavaksi kaudeksi palaa takaisin joukkueeseen. Missähän vaiheessa tämä suljetun sarjan mahdollistama häntäpään tyhjennysmyynti alkaa? Missä vaiheessa Ässät (ja JYP seuraavaksi) lopettaa tämän kauden pelaamisen? Pikkuhiljaa noita siirtoja alkaa odotella. Ässät varmaan jo voi unohtaa realistiset mahdollisuudet pudotuspeleihin, JYPillä tuohon mennee muutama kierros. Muut häntäpään joukkueet on vielä sen verran lähellä säälipleijarin rajaa että menee pidemmälle.

  Ketäs sellaisia pelimiehiä Ässissä ja JYPissä on jotka loppukaudeksi muualle kelpaa? Olettaisin että S.Salminen liikahtaa ensimmäisten joukossa..miten JYPin pistepörssin kärkinimet, Immonen? Onko Immosella haluja pelata muualla vai maistuuko aikainen loma? Perrin? Perrinillä olisi muutenkin viimeinen mahdollisuus voittaa jotain joten lähtöhaluja voisi olla? Toisi esimerkiksi Kärppien keskikaistalle rutkasti kokemusta.
   
 4. sonnychiba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Noh noh vain 16 pistettä kympin sakkiin ja pelejä vielä 25 jäljellä... No joo ei Ässät voi luopua kuin joistain puolustajistaan, kun hyökkääjiä ei riitä edes neljään ketjuun. Taimi on palannut saikultaan ja voi vanhoilla meriiteillä kelvata joillekin.
   
 5. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  JYPistä varmaan on paljon pelaajia jotka muualle kyllä kelpaisi mutta palkkat on vaan sen verran iso että tuskin täältä kovin montaa miestä lähtisi pois jos tyhjennykset alkaisi. Tomasek on varmaan ainut noista monivuotisen sopimuksen omaavista joka saattaisi lähteä ja olla lähtöhaluja.
   
 6. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Siirtoaika päättyy vasta 15.2, jolloin joukkueilla on jäljellä 10 ottelukierrosta.

  Melkoisella varmuudella silloin ulkonaolevat tarjoavat kärkipelaajiaan. Etenkin niitä, joilla sopimus on päättymässä.
   
 7. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ei hätää, meillä Stadissa on tarjota Taimelle loistava 300 000€ per kausi lappu ja Ässät saa luonnollisesti hyvät korvaukset
   
 8. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  KHL kauttakin on tuossa vaiheessa enää muutama kierros jäljellä ja jos sieltä ollaan taas pudottamassa jengejä VHL:ään, niin sieltäkin saattaisi irrota pelaajia loppukaudeksi, jos pudokkailla enää laadukkaita kärkipelaajia tuossa vaiheessa on.
   
 9. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Sieltä tuskin irtoaa ainakaan sellaisia pelaajia jotka sinne lähtivät syksyllä tai ovat ensi kaudeksi palaamassa koska verot.
  Eikä kyllä sieltä suunnasta ole tähänkään asti loppukaudesta hirveää ruuhkaa ollut kun jää ne loputkin palkat saamatta jos kesken kauden lähtee.
   
 10. Pika1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Viimeksi muokattu: 08.01.2019 klo 08.54
 11. Purkan Jauhaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Itse mietin sitä, että kaukalo pienennetään, mutta tuo estäminen yms. jatkuu samanlaisena. Hyi helvetti miltä se näyttäisi.

  Itse olen 28x60 kaukalon kannalla. Tärkeintä olisi kuitenkin se, että Suomessa pelattaisiin kaikki sarjapelit saman kokoisissa kaukaloissa. Jokin standardi on saatava ja mielellään mahdollisimman pian.

  Edit: Typot korjattu
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2019 klo 09.16
 12. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Tuossa kaukalossa tulisi ainakin tiivistä peliä ja kovia kamppailutilanteita.
   
  Kape77 tykkää tästä.
 13. Purkan Jauhaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Hah! Joo, mennään vähän lyhyemmällä. Korjattu 30 -> 60.
   
 14. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma,Nhl
  Onko se vaan omaa mutua, vai miten tuntuu, että liigassa ei pelata enää viikolla hirveesti. Täydet kierrokset painottuvat pe-la akselille. Onko näin vai tuntuuko vaan siltä. Jos pelejä pelataan enemmän viikonloppuisin, niin mikä tässä on takana? Yleisömäärät? Luulisi, että itse peli kärsii pitkistä tauoista.
  Muistaakseni kun Jokerit pelasi liigaa, niin tiistaisinkin oli täysiä kierroksia, mitä ei taida enää olla?
   
 15. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Pikku junnut pelaa puolikkaalla kaukalolla, joten eikö se oo sama jos vaan nykynen ikäluokka ei koskaan siirry koko kaukaloon niin saadaan se puoli kaukaloa liigaankin jossain vaiheessa.
   
 16. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ennen vanhaan pääpelipäivät olivat ti, to, la. Nykyään pääpelipäivät ovat ke, pe, la. Syynä muutokseen lienevät yleisömäärät, perjantaisin kun käy peleissä keskimäärin selvästi enemmän väkeä kuin torstaisin. Välillinen syy taas on käsittääkseni se, että joukkueilla on nykyään enemmän sananvaltaa otteluohjelmaan kuin ennen - ja joukkueet nimenomaan toivovat mahdollisimman paljon kotipelejä viikonlopulle. Joukkueiden entistä isompi valta taas johtuu teknologian kehityksestä: kun ennen vanhaan ihmiset pyörittelivät otteluohjelman mallilleen manuaalisesti, siitä tuli kovin vaikeaa jos joka joukkueella oli lista omia toiveitaan. Nykyään otteluohjelma laaditaan algoritmin avulla, joka helpottaa näiden toiveiden huomioon ottamista.
   
 17. senilix Jäsen

  Lainaus:
  Ja sitä ennen ne olivat ti, to, su
   
 18. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  HIFK:llä ollut viimeisen kuukauden ajan aivan käsitön pe kotipeli la vieraspeli tahti yhtä tai kahta poikkeusta lukuun ottamatta. Jotenkin tuo tuntuu tyhmältä että kausikortin omistajana käyt pelissä ja sitten odotat taas viikon. Muutenkin se että ottelut sijoittuvat peräkkäisille päiville jolloin 5 päivää viikosta ollaan ilman kiekkoa, sitten kaks päivää eletään huumassa ja sitten taas odotellaan. Esim ke, pe, la tahdilla siinä olis se koko ke-su sitä huumaa kun pohtis edellisiä otteluita ja ennakois tulevia.
   
 19. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toisaalta aika selkeä ohjelma ja lipunmyyntiin jää aika usein se 6-7 päivää aikaa myydä seuraavan ottelun jälkeen. JYPillä ei varmaan koskaan ole näin selkeää ja jopa onnistunutta otteluohjelmaa mikä tämänkauden osalta ollut. Aikaisemmin on ollut paljon enemmän otteluruuhkia, toki aika paljon CHL takia siirtoja mutta kuitenkin. Toki voisihan tuossa painottua enemmän juuri nuo keskiviikot niin ei tulisi näitä peräkkäisiä PE-LA päiviä niin paljon. Tuntuu ettei aina tempo noissa niin hyvä lauantaina ja toisaalta paljon sitten matseja joissa toisella lepoetu ollut..
   
 20. hoseeee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Tosiaan! Sunnuntai ja Hockeeey Night!
   
 21. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, KuPS, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Lainaus:
  Eikai Hockey Nightin aikaan sunnuntaisin ollut pääasiassa kuin yksi ottelu? En ainakaan itse muista että sunnuntaisin olisi juuri muita ottelupareja ollut kuin se tv-ottelu. Toki joitain poikkeuksia kauden aikana oli, mutta katsoin tuossa ihan randomilla kauden 2000-2001 otteluohjelmaa niin siellä oli keskimäärin kerran kuussa sellainen sunnuntai milloin oli kaksi peliä ja sitten runkosarjan päätöskierros ajoittui sunnuntaille ja tuolloin oli useampi peli. Mutta kyllä se tiistai-torstai-lauantai oli se perinteinen jako.
   
 22. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Niin mikä sitten on kenellekin ennen vanhaan? Kyllä mulle torstai ja sunnuntai ovat ne aidot "viralliset" pelipäivät vanhoilta hyviltä ajoilta.

  Hockey Nightin sunnuntai matsi on oikeestaan eri juttu. Lauantaipelit olivat jo tulleet tilalle ja sunnuntai oli vain Maikkarin toive että saa tuupattua telkkariin tavaraa sunnuntai-alkuiltapäivään.

  Edit @Roger Moore olet jäljillä, sunnuntaina ei juuri muita matseja pelattu

  Muistelisin että lauantain runkosarjapelit olisivat ehkä alkaneet rytinällä kaudella 92 tienoilla. Olisko liittynyt siihen kun jäähallit alkoi saamaan anniskelulupia noihin aikoihin.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2019 klo 21.36
  -One- ja Roger Moore tykkäävät tästä.
 23. senilix Jäsen

  Silloin kun minä aloitin jääkiekon seuraamisen pelit alkoivat tiistaisin ja torstaisin klo 19.00 ja sunnuntaisin klo 18.00.
  Näin jatkui ainakin vielä 70-luvulla mutta en muista milloin alkamisajat muuttuivat ja sunnuntai jäi pois.
   
 24. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Hyvin pitkään oli valloilla myös pelipäivät to, la, su. Vieläpä niin, että usein oli la-su-tuplakierroksia joissa joukkueet pelasivat yhden koti- ja yhden vieraspelin.
   
 25. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Laitan nyt tämän vaikka tänne.

  Ilta-Sanomat on tilastoinut Suomen 227:n jääkiekon maailmanmestarin kasvattajaseurat.

  Listalla pärjäävät vähemmän yllättävästi Suomen suuret ja perinteiset jääkiekkokaupungit Helsinki, Tampere, Turku, Oulu, Jyväskylä, Hämeenlinna, Kuopio ja Rauma sekä tietysti Espoo, joka on kuuluisa erittäin laadukkaasta junioritoiminnastaan. Myös Savonlinna ja Forssa pärjäävät, joka on Ilta-Sanomien otsikon mukaan yllättävää. Mielestäni siinä, että näiltä paikkakunnilta on tullut hyviä kiekkoilijoita, ei ole mitään yllättävää. Molemmat kun ovat hyvin perinteisiä jääkiekkokaupunkeja.

  Yllättävää on mielestäni Lappeenrannan ja etenkin Lahden sekä Porin varsin pienet lukemat. Etenkin Lahdesta ja Porista on kuitenkin tullut useita erittäin kovia jääkiekkoilijoita - eivät vain ole sattuneet maailmanmestarijoukkueisiin.

  Ihan mielenkiintoinen statistiikka.

  Suomessa on 227 jääkiekon maailmanmestaria – mistä seuroista he ovat tulleet? Jokerit listan ykkönen, Savonlinna ja Forssa yllättävät