Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  No aivan sama, jos kerran noita maajoukkuehöntsiä on pakko pelata samaan aikaan liigan kanssa.
   
 2. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Vaikka tällainen ehdotus vitsi onkin, niin vielä isompi vitsi on pelata maajoukkueen harjoituspelejä kesken Liiga-viikon. Ymmärrän sen olevan joillekin pelaajille ainutlaatuinen kokemus päästä maajoukkueeseen edes harjoitusotteluun, mutta arvostaisin, jos joku sanoisi suoraan kieltäytyvänsä kutsusta koska haluaa edustaa palkanmaksajaansa Liigassa.

  Minkälainen haloo siitä syntyisikään, jos jostain Liverpool vastaan Manchester City -Valioliigan ottelusta puuttuisi molemmilta pari kärkipelaajaa siksi, että ovat valmistautumassa maajoukkueidensa harjoitusotteluihin. Mutta Liigassa tämä on ok.
   
  Andrej, se7en, KiekkoMes ja yksi muu tykkäävät tästä.
 3. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Lainaus:
  Eikös noita sen verran ole "tasapäistetty", että samaa liigapelaajaa ei voi ottaa kuin max. kahteen turnaukseen? Voi olla, että keksin omiani ja olen kuullut/muistan väärin.
   
 4. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Se on kai jonkinlainen herrasmiessopimus liiton ja seurojen välillä. Minusta seurat voisivat kyllä käyttää veto-oikeutta, jos tällaisia aivopieruja tulee otteluohjelmassa.
   
 5. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Liigaseurojen päätös se on kuitenkin viime kädessä ollut, että liigaa pelataan samaan aikaan EHT:n kanssa. Syy on tietysti taloudellinen: on yleisömäärien kannalta parempi pelata tähän aikaan vuodesta, kuin pitää viikon tauko ja aloittaa kausi vaikka viikkoa aiemmin sen takia. Eihän tuo reilua ole niille kenen pelaajia maajoukkueeseen valitaan, mutta itse nämä seurat ovat olleet asiasta päättämässä.
   
  Leon tykkää tästä.
 6. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Niin ja onhan nuoren MM-kisojakin pelattu jo pitkään samaan aikaan Liigan runkosarjapelien kanssa. Myös loukkaantumisia, CHL-pelejä ym tulee ja menee eikä näissä tasapäistämisehdotuksissa ole mitään järkeä. Kaikki nämä ovat seurojen tiedossa ja siihen on ollut aikaa reagoida.
   
 7. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Vaikka nyt en ihan 100 % tosissani ole tuon tasapäistämisen osalta, niin siitä huolimatta, miten Kerho reagoi siihen, että Turunen pelaa elämänsä syksyä ja on ekaa kertaa maajoukkueryhmässä? Samoin Friman on saanut ensimmäistä kertaa kunnian edustaa maataan höntsäturnauksissa. Minusta ei ole kyllä lainkaan aikaa reagoida ja muutenkin paskataudit riehuvat joukkueessa. En siis ihan oikeasti ehdota mitään tasapäistämisiä, mutta kusiseen rakoon joutuu aina joku joukkue ilman omaa syytään.
   
 8. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Toki.

  Mutta kuten sanoin, näitä tulee joka kaudella ja jokaisella seuralla on ollut aikaa rakentaa tarpeeksi laaja pelaajarinki, joka kestää yksittäisten pelaajien yksittäisiä poissaolot. Ei yksikään urheilutoimenjohtaja voi laskea sen varaan, että kauden jokainen ottelu pelattaisiin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Ei sillä etteikö oma suosikkijoukkueeni olisi myös epäonnistunut tässä joukkueen kasaamisessa ja vielä pahemman kerran
   
 9. Jalat1990 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Onko tällä kaudella nyhjätty ilman hanskoja kertaakaan?
   
 10. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  En tiedä onko täällä näille alumnien tähdille omaa ketjua, joten kirjoitetaan tänne:

  Jani Hakanpää sai tänään ulosajon kun tappeli toisessa erässä. Alumnien tähdet palkitsi hänet tästä kolmostähdellä. Ihan jees joo, mutta mitä järkeä oikeasti?
   
 11. kamik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  No tänään ainakin Oulussa Hakanpää ja Generous nimenomaan nyhjäsivät ilman hanskoja. Tuosta oli vielä pitkä matka kunnon myllyyn.
   
 12. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Ainakin Talaja vs Karvinen (?) muistaakseni.
  Päättyi vain aika nopeasti.
   
 13. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Tuli tuossa äsken ahaa-elämys ajatus mieleen. Mikä on, kun on valtavia loukkaantumis-sumia nykyään vähän joka suunnassa, ja tuntuu et vuosi vuodelta lisääntymään päin. Pelsu, SaiPa, TPS, KooKoo (vai joko siellä hellitti?) nyt ainakin. Oliko Ilves myös jollain tapaa? Mistä johtuu? Vauhdit kasvaneet kaiken aikaa, joko liikaa kykyihin nähden? Liikaa "mestis" pelaajia seassa? Liittyy tavallaan vauhtiin/kykyjen rajallisuuteen myös. Väärään suuntaan menevät reenit, muotia kaikenmaailman hipsteri hyppelyt yms. eikä enää lätkäjätkän reeniä?

  Liikaa huitomista ja hakkaamista sallitaan, aivan liikaa? "Sallitaan" päähän kolaamiset aivan liian lepsuilla rankuilla. Liittyy myös vauhteihin/kykyihin/"mestispelaajiin" Joku muu, mikä?
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 14. HokiJone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Mörkö
  Lainaus:
  Hyvä kysymys. Itse en varsinaisesti koskaan ole kiinnittänyt kovin laajasti huomiota joukkueiden yleiseen loukkantumistilanteeseen, mutta ainakin Kärppien kohdalla parin viime vuoden aikana loukkaantumisia on ollut todella vähän. Voisiko tässä tulla esille juurikin viestissäsi mainitsemasi fysiikkatreenit. Muistaakseni Kärpiltä on tullut sellaista viestiä usein, että pelaajien fyysisiin ominaisuuksiin ja niiden kehittämiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Kirsikkana kakun päällä joukkueeseen liittyi fysiikkatreenimaestro O. Osala. Kuuleman mukaan KHL:n puolella vetänyt joukkueelle treenejä salin puolella.

  Mitä "Mestis-pelaajiin" tulee, niin tuohon väittämään en jaksa uskoa. Sekä taitavat, että ns. huonommatkin pelaajat ovat ottaneet taklauksia ja osumia vastaan aina C-junnuista asti, joten en usko että millään pelaajien oletetuilla tasoeroilla olisi juurikaan merkitystä loukkaantumisten esiintyvyyteen.
   
 15. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Lainaus:
  Ei varmaan hellitä ennenkuin kesällä. Nytkin kapteeni ja varmaan puolustuksen top neljästä kolme pois.

  Tuohon listaan lisäisin myös KalPan ainakin. Se tulee ensimmäisenä itselle mieleen. Syihin en osaa ottaa kantaa. Naurattaa jo lähinnä tämä KooKoon loukkaantumistilanne vuodesta toiseen.
   
 16. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Eihän noissa alumnin tähdissä ole missään vaiheessa ollut mitään järkeä.
   
  Hamu ja Wizzö tykkäävät tästä.
 17. retiisi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Käsittääkseni harjoittelun laadun lisäksi Kärpissä on panostettu ruoan laatuun. Eikö joku vuosi sitten mm. Donskoi sanonut, että Marjamäen kanssa mentiin yhdessä ihan ruokakauppaan ja katsottiin mitä sieltä kämpille valittiin. Uskon, että näiden lisäksi tarkastellaan erityisesti palautusta.

  Voi olla, että muualla ihan samalla tavalla asioihin panostetaan, mutta uskon näiden olevan isoja tekijöitä kokonaisuudessa ja se näkyy Kärppien pelaajistossa. Kärpistä ainakin Pyörälä ja Sailio ovat olleet pois murtumien vuoksi. En tiedä mistä syystä muut mahdolliset poissaolot ovat johtuneet.
   
 18. Wizzö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mörkö
  Lainaus:
  Lainaus:
  Kärpät ne vaan tappelemalla on hoitanut itsensä kärkeen. Varsinainen pohjoisen Broad Street Bullies.
   
  sinnepäinsä tykkää tästä.
 19. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kyllähän tuollakin pienessä mittakaavassa voi olla väliä, helpommin tehdään sopimuksia myös loukkaantumishistorian omaavien pelaajien kanssa kun semmoinen ehkä aikaisemmin jäi helpommin ilman sopimusta liigasta.

  Enemmän uskon että osalla joukkueista otetaan enemmän riskejä myös loukkaantumisien suhteen, kärkijoukkueista on usein enemmän vaihtoehtoja valita pelaajia ja myös tarvittaessa vaikka heittää kesken kauden se pelaaja leikkauspöydälle jos oikeasti tarve ja jos joku loukkaantuminen vaatii lepoa niin annetaan sitä. Pienemmissä seuroissa monesti tehdään kompromissejä liikaa ja sitten ne alkaa kasaantua. Sitten kun kierre päällä niin helpommin ja pari päivää lian aikaisin pelaajia "puolikuntoisena" mukaan. JYPissä myös tuntuu aika vähän olevan noita isompia loukkaantumismääriä kerralla, onhan siellä Lahti ollut koko viimekauden sivussa ja Mäenpää koko alkukauden, mutta muuten sitten se jää usein 3-4 loukkaantumiseen maksimissaan. Toki se yksi kausi muutama kausi sitten oli jolloin meni melkein joka äijä sivuun myös vuokralle otetut pelaajat, mutta silloin Akatemia pelasti aika paljon.
   
 20. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tuossa pelissä oli muuten näiden suhteen sellainen erikoisuus, että ykkös- ja kakkostähdeksi valittiin vierasjoukkueen pelaaja, vaikka lopulta hävisivät pelin. Voi tietysti olla, että valittiin jo ennen ja-maalia, mutta ei siis ainakaan vedetty kotiin päin, kuten näissä yleensä aina tehdään. Onneksi näillä ei ole mitään todellista merkitystä. Sen verran omituisesti usein jakautuvat.
   
 21. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Onkos liigassa nyt sitten peli siisteytynyt vai mistähän syystä ulosajoja on nähty huomattavasti nihkeämmin. Oman joukkueen peleistä ei muistu mieleen mitään kovin rumia ja isompaa parranpärinää aiheuttaneita taklauksia. No olihan siellä se yksi, kun Brejcak sai lokakuussa aivotärähdyksen, kun KalPalainen taklasi itsensä suihkuun, mutta siinä ehkä kaikki ja puolet kaudesta pelattu.

  Viime kaudella liigassa nähtiin 79 pelirangaistusta. Tällä kaudella on toistaiseksi vain 23 pelirangaistusta, kun runkosarjan puoliväli on jo ohitettu. Noissakin on muuten mukana useampi joukkuerangaistus, kun sellaisia on ainakin pari kertaa jaettu ottelun päättyessä. Jonkun muun pelin tilastoissa olen sellasen nähnyt ja Kerhon kauden ainoa pelirangaistus on ainakin tuollainen. En tiedä mistä noita tulee. Valmentajan käytöksestä vai onko siellä poistuttu kättelemättä vai mitä ihmettä?

  Pelikieltojakin on näppituntumalla jaettu erittäin paljon vähemmän kuin viime vuonna, kun ne päähän osuvat oli isosti tapetilla.
   
 22. Ulos T. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KLaser, Hokki (+Kärpät)
  Nykysäännöt kai mahdollistaa sen että loppukaudeksi pelaaja vuokrataan muualle ja seuraavaksi kaudeksi palaa takaisin joukkueeseen. Missähän vaiheessa tämä suljetun sarjan mahdollistama häntäpään tyhjennysmyynti alkaa? Missä vaiheessa Ässät (ja JYP seuraavaksi) lopettaa tämän kauden pelaamisen? Pikkuhiljaa noita siirtoja alkaa odotella. Ässät varmaan jo voi unohtaa realistiset mahdollisuudet pudotuspeleihin, JYPillä tuohon mennee muutama kierros. Muut häntäpään joukkueet on vielä sen verran lähellä säälipleijarin rajaa että menee pidemmälle.

  Ketäs sellaisia pelimiehiä Ässissä ja JYPissä on jotka loppukaudeksi muualle kelpaa? Olettaisin että S.Salminen liikahtaa ensimmäisten joukossa..miten JYPin pistepörssin kärkinimet, Immonen? Onko Immosella haluja pelata muualla vai maistuuko aikainen loma? Perrin? Perrinillä olisi muutenkin viimeinen mahdollisuus voittaa jotain joten lähtöhaluja voisi olla? Toisi esimerkiksi Kärppien keskikaistalle rutkasti kokemusta.
   
 23. sonnychiba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Noh noh vain 16 pistettä kympin sakkiin ja pelejä vielä 25 jäljellä... No joo ei Ässät voi luopua kuin joistain puolustajistaan, kun hyökkääjiä ei riitä edes neljään ketjuun. Taimi on palannut saikultaan ja voi vanhoilla meriiteillä kelvata joillekin.
   
 24. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  JYPistä varmaan on paljon pelaajia jotka muualle kyllä kelpaisi mutta palkkat on vaan sen verran iso että tuskin täältä kovin montaa miestä lähtisi pois jos tyhjennykset alkaisi. Tomasek on varmaan ainut noista monivuotisen sopimuksen omaavista joka saattaisi lähteä ja olla lähtöhaluja.
   
 25. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Siirtoaika päättyy vasta 15.2, jolloin joukkueilla on jäljellä 10 ottelukierrosta.

  Melkoisella varmuudella silloin ulkonaolevat tarjoavat kärkipelaajiaan. Etenkin niitä, joilla sopimus on päättymässä.