Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  En mä ihan varmaksi menisi sanomaan tuosta tasoeron korostumisesta. Teoriassa niin varmaankin kävisi, mutta saattaa olla, että pelikentän tasoittuminen sääntöjen osalta johtaisikin kokonaisvaltaisesti parempaan lätkään.

  Heikommat jengit joutuisivat toki pelaamaan vähän erilailla, kun ei olisi niin paljon helpompaa rikkoa kuin rakentaa, mutta toisaalta kenties myös joukkueet koottaisiin eritavalla, sellaista "taito/vauhtikiekkoa" suosivaksi, eikä painimaajoukkueiksi. Pelitavalla voidaan ihan sääntöjen puitteissakin lyömään laadullisesti parempia joukkueita. Tästä vaikka Suomen lätkämaajoukkue helppona esimerkkinä, ei Leijonat millään kahva/roikkumiskiekolla ole isoja päänahkoja ottanut.

  Lisäksi mä en ihan allekirjota sitäkään, että tiukemmasta linjasta hyötyisivät vain ylemmän kastin joukkueet. Aikamoista miekkailua kärkipään joukkueetkin harrastavat, koska niin saa tehdä ja sillä maksimoidaan voiton mahdollisuus.
   
 2. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  HIFK lainaa puolustaja E. Ulanderin loukkaantumisista kärsivälle Kookoolle pariksi viikoksi. Molemmat joukkueet kamppailevat samoista sijoituksista heti sääliviivan yläpuolella.
  Sen jälkeen kun Harkimon ja Kummolan vaikutus Suomikiekossa loppui, on tuntunut siltä kuin Liigajoukkueet olisivat hyvässä hengessä kehittämässä yhteistä asiaa. Noiden mafiosojen poistumisen jälkeen kabinettisuhmurointi ja turha vihanpito on vähentynyt selkeästi tai jopa poistunut kokonaan.
   
  sinnepäinsä tykkää tästä.
 3. jaaza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport ja Jalasjärven Jalas
  Aika huvittava ilmestys.
  Jatkoajan etusivuilla on kaikista illan otteluista raportit isoine kuvineen, mutta ei HIFK-Sport pelistä.
  Voittikohan väärä joukkue?
  Tai sitten en löydä sitä raporttia ;D

  Joku ylläpitäjä voisi valaista asiaa, tai neuvoa, että mistä se löytyy, tai miten noita raportoidaan.
   
 4. jaaza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport ja Jalasjärven Jalas
  Lainaus:
  Anteeksi, se löytyikin tuolta LUETUIMMAT/UUSIMMAT valinnasta eli asia OK.
  Täytyy opetella sivujen käyttöä.
   
 5. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Kun noita maajoukkuekutsuja tulee sotkemaan kesken touhun, joku tasapäistäminen olisi kyllä paikallaan. Minusta olisi hyvä idea, jos toinen joukkue kärsii poissaoloista lukumääräisesti enemmän kuin toinen, niin se kärsivämpi osapuoli saisi vapaasti valita vastustajalta erotuksen verran pelaajia, jotka eivät saisi osallistua keskinäiseen matsiin.
   
 6. Ikuinen try out Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, sympatiat SaiPa
  Lainaus:
  No en nyt tiedä. Kärpät saisi siis tän illan ottelusta valkata KooKoon kokoonpanosta Strömwallin tai Järvenpään pois jotta olisi tasaisemmat jaot?
   
 7. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  No aivan sama, jos kerran noita maajoukkuehöntsiä on pakko pelata samaan aikaan liigan kanssa.
   
 8. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Vaikka tällainen ehdotus vitsi onkin, niin vielä isompi vitsi on pelata maajoukkueen harjoituspelejä kesken Liiga-viikon. Ymmärrän sen olevan joillekin pelaajille ainutlaatuinen kokemus päästä maajoukkueeseen edes harjoitusotteluun, mutta arvostaisin, jos joku sanoisi suoraan kieltäytyvänsä kutsusta koska haluaa edustaa palkanmaksajaansa Liigassa.

  Minkälainen haloo siitä syntyisikään, jos jostain Liverpool vastaan Manchester City -Valioliigan ottelusta puuttuisi molemmilta pari kärkipelaajaa siksi, että ovat valmistautumassa maajoukkueidensa harjoitusotteluihin. Mutta Liigassa tämä on ok.
   
  Andrej, se7en, KiekkoMes ja yksi muu tykkäävät tästä.
 9. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Lainaus:
  Eikös noita sen verran ole "tasapäistetty", että samaa liigapelaajaa ei voi ottaa kuin max. kahteen turnaukseen? Voi olla, että keksin omiani ja olen kuullut/muistan väärin.
   
 10. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Se on kai jonkinlainen herrasmiessopimus liiton ja seurojen välillä. Minusta seurat voisivat kyllä käyttää veto-oikeutta, jos tällaisia aivopieruja tulee otteluohjelmassa.
   
 11. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Liigaseurojen päätös se on kuitenkin viime kädessä ollut, että liigaa pelataan samaan aikaan EHT:n kanssa. Syy on tietysti taloudellinen: on yleisömäärien kannalta parempi pelata tähän aikaan vuodesta, kuin pitää viikon tauko ja aloittaa kausi vaikka viikkoa aiemmin sen takia. Eihän tuo reilua ole niille kenen pelaajia maajoukkueeseen valitaan, mutta itse nämä seurat ovat olleet asiasta päättämässä.
   
  Leon tykkää tästä.
 12. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Niin ja onhan nuoren MM-kisojakin pelattu jo pitkään samaan aikaan Liigan runkosarjapelien kanssa. Myös loukkaantumisia, CHL-pelejä ym tulee ja menee eikä näissä tasapäistämisehdotuksissa ole mitään järkeä. Kaikki nämä ovat seurojen tiedossa ja siihen on ollut aikaa reagoida.
   
 13. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Vaikka nyt en ihan 100 % tosissani ole tuon tasapäistämisen osalta, niin siitä huolimatta, miten Kerho reagoi siihen, että Turunen pelaa elämänsä syksyä ja on ekaa kertaa maajoukkueryhmässä? Samoin Friman on saanut ensimmäistä kertaa kunnian edustaa maataan höntsäturnauksissa. Minusta ei ole kyllä lainkaan aikaa reagoida ja muutenkin paskataudit riehuvat joukkueessa. En siis ihan oikeasti ehdota mitään tasapäistämisiä, mutta kusiseen rakoon joutuu aina joku joukkue ilman omaa syytään.
   
 14. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Toki.

  Mutta kuten sanoin, näitä tulee joka kaudella ja jokaisella seuralla on ollut aikaa rakentaa tarpeeksi laaja pelaajarinki, joka kestää yksittäisten pelaajien yksittäisiä poissaolot. Ei yksikään urheilutoimenjohtaja voi laskea sen varaan, että kauden jokainen ottelu pelattaisiin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Ei sillä etteikö oma suosikkijoukkueeni olisi myös epäonnistunut tässä joukkueen kasaamisessa ja vielä pahemman kerran
   
 15. Jalat1990 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Onko tällä kaudella nyhjätty ilman hanskoja kertaakaan?
   
 16. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, KuPS, sympatiat Kalevan Pallo
  En tiedä onko täällä näille alumnien tähdille omaa ketjua, joten kirjoitetaan tänne:

  Jani Hakanpää sai tänään ulosajon kun tappeli toisessa erässä. Alumnien tähdet palkitsi hänet tästä kolmostähdellä. Ihan jees joo, mutta mitä järkeä oikeasti?
   
 17. kamik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  No tänään ainakin Oulussa Hakanpää ja Generous nimenomaan nyhjäsivät ilman hanskoja. Tuosta oli vielä pitkä matka kunnon myllyyn.
   
 18. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport, Jokerit
  Lainaus:
  Ainakin Talaja vs Karvinen (?) muistaakseni.
  Päättyi vain aika nopeasti.
   
 19. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Tuli tuossa äsken ahaa-elämys ajatus mieleen. Mikä on, kun on valtavia loukkaantumis-sumia nykyään vähän joka suunnassa, ja tuntuu et vuosi vuodelta lisääntymään päin. Pelsu, SaiPa, TPS, KooKoo (vai joko siellä hellitti?) nyt ainakin. Oliko Ilves myös jollain tapaa? Mistä johtuu? Vauhdit kasvaneet kaiken aikaa, joko liikaa kykyihin nähden? Liikaa "mestis" pelaajia seassa? Liittyy tavallaan vauhtiin/kykyjen rajallisuuteen myös. Väärään suuntaan menevät reenit, muotia kaikenmaailman hipsteri hyppelyt yms. eikä enää lätkäjätkän reeniä?

  Liikaa huitomista ja hakkaamista sallitaan, aivan liikaa? "Sallitaan" päähän kolaamiset aivan liian lepsuilla rankuilla. Liittyy myös vauhteihin/kykyihin/"mestispelaajiin" Joku muu, mikä?
   
 20. HokiJone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Hyvä kysymys. Itse en varsinaisesti koskaan ole kiinnittänyt kovin laajasti huomiota joukkueiden yleiseen loukkantumistilanteeseen, mutta ainakin Kärppien kohdalla parin viime vuoden aikana loukkaantumisia on ollut todella vähän. Voisiko tässä tulla esille juurikin viestissäsi mainitsemasi fysiikkatreenit. Muistaakseni Kärpiltä on tullut sellaista viestiä usein, että pelaajien fyysisiin ominaisuuksiin ja niiden kehittämiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Kirsikkana kakun päällä joukkueeseen liittyi fysiikkatreenimaestro O. Osala. Kuuleman mukaan KHL:n puolella vetänyt joukkueelle treenejä salin puolella.

  Mitä "Mestis-pelaajiin" tulee, niin tuohon väittämään en jaksa uskoa. Sekä taitavat, että ns. huonommatkin pelaajat ovat ottaneet taklauksia ja osumia vastaan aina C-junnuista asti, joten en usko että millään pelaajien oletetuilla tasoeroilla olisi juurikaan merkitystä loukkaantumisten esiintyvyyteen.
   
 21. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Ei varmaan hellitä ennenkuin kesällä. Nytkin kapteeni ja varmaan puolustuksen top neljästä kolme pois.

  Tuohon listaan lisäisin myös KalPan ainakin. Se tulee ensimmäisenä itselle mieleen. Syihin en osaa ottaa kantaa. Naurattaa jo lähinnä tämä KooKoon loukkaantumistilanne vuodesta toiseen.
   
 22. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Eihän noissa alumnin tähdissä ole missään vaiheessa ollut mitään järkeä.
   
  Hamu ja Wizzö tykkäävät tästä.
 23. retiisi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Käsittääkseni harjoittelun laadun lisäksi Kärpissä on panostettu ruoan laatuun. Eikö joku vuosi sitten mm. Donskoi sanonut, että Marjamäen kanssa mentiin yhdessä ihan ruokakauppaan ja katsottiin mitä sieltä kämpille valittiin. Uskon, että näiden lisäksi tarkastellaan erityisesti palautusta.

  Voi olla, että muualla ihan samalla tavalla asioihin panostetaan, mutta uskon näiden olevan isoja tekijöitä kokonaisuudessa ja se näkyy Kärppien pelaajistossa. Kärpistä ainakin Pyörälä ja Sailio ovat olleet pois murtumien vuoksi. En tiedä mistä syystä muut mahdolliset poissaolot ovat johtuneet.
   
 24. Wizzö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nintendo rahat, Rantas Mikko ja Super-Kaapo
  Lainaus:
  Lainaus:
  Kärpät ne vaan tappelemalla on hoitanut itsensä kärkeen. Varsinainen pohjoisen Broad Street Bullies.
   
  sinnepäinsä tykkää tästä.
 25. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kyllähän tuollakin pienessä mittakaavassa voi olla väliä, helpommin tehdään sopimuksia myös loukkaantumishistorian omaavien pelaajien kanssa kun semmoinen ehkä aikaisemmin jäi helpommin ilman sopimusta liigasta.

  Enemmän uskon että osalla joukkueista otetaan enemmän riskejä myös loukkaantumisien suhteen, kärkijoukkueista on usein enemmän vaihtoehtoja valita pelaajia ja myös tarvittaessa vaikka heittää kesken kauden se pelaaja leikkauspöydälle jos oikeasti tarve ja jos joku loukkaantuminen vaatii lepoa niin annetaan sitä. Pienemmissä seuroissa monesti tehdään kompromissejä liikaa ja sitten ne alkaa kasaantua. Sitten kun kierre päällä niin helpommin ja pari päivää lian aikaisin pelaajia "puolikuntoisena" mukaan. JYPissä myös tuntuu aika vähän olevan noita isompia loukkaantumismääriä kerralla, onhan siellä Lahti ollut koko viimekauden sivussa ja Mäenpää koko alkukauden, mutta muuten sitten se jää usein 3-4 loukkaantumiseen maksimissaan. Toki se yksi kausi muutama kausi sitten oli jolloin meni melkein joka äijä sivuun myös vuokralle otetut pelaajat, mutta silloin Akatemia pelasti aika paljon.