Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Ainakin eilinen JYP-Ässät oli sellaista jääpainia ja halonhakkuuta että pahaa teki. Ei näitä pelejä sääntökirjan mukaan vihelletä ja blaa blaa, mutta kyllä joukkueet sen oppisivat jos ihan oikeasti haluttaisiin siistiä peliä. Oppivathan ne aloittamaankin oikein kun siihenkin vähän pistettiin jämäkkyyttä.
   
 2. Petofani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Boston Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko,
  Liigan pysyminen suljettuna ei edistä Liigan eikä Mestiksen tasoa yhtään. Jos Liiga olisi avattu, niin taso kovenisi molemmissa sarjoissa, kun liigapaikasta joutuisi häntäpäässä taistelemaan.
   
 3. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  Lainaus:
  Tämä on kyllä ihan perseestä että tätä kahvausta ja ronkkimista vaan sallitaan järjettömästi kausi kaudelta. Kai se on sitä tasapäistämistä, helpompi roikkua parempaa vastustajaa vastaan mukana kun on vankilasäännöt.
   
  retiisi, MustaHaukka, Walkin ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 4. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Tuo on kyllä ihan käsittämätöntä, miksi sitä sallitaan noin paljon. Kertoo todella paljon tuo Osalan kommentti. On kyllä todella surullista, jos oikeasti jossain joku ajattelee, ja se vaikuttaa asiaan, että "saadaan hiukan tasaisempaakin niin olkoon"..

  Nyt jo iso syy miksei Liiga jaksa enää niin paljon kiinnostaa, niin sitten vielä tämä ettei kiinnosta edes puuttua asiaan vaan aina vaan jatkuu sama meno ja typerä ja turha mailalla huotominen hakkaaminen ja ronkkiminen sallitaan.

  Eikä olis edes vaikea muuttaa, linjaus vaan julki tyyliin joulutauosta, että tauon jälkeen sitten vihelletään jäähy jos mailaa käytetään muuhun kuin kiekon pelaamiseen, piste. Toki alkuun niitä tulis enemmän mut mitä sitten. Surutta aina jäähylle, kyllä siinä varmaan luupäisimmätkin aika pian muuttaa tyyliään jos ja kun oot ihan koko ajan 45min pelistä kakkosia istumassa. Linjaus pitää vain olla selvä ja riittävän suureen ääneen sanottu, kaikille tasapuolisesti, ja sitten sitä pitää noudattaa orjallisesti joka tilanteessa ja pelissä.

  Tai pitäisi. Ja sitten heräsin.

  edit. typoja
   
  retiisi tykkää tästä.
 5. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Lainaus:
  Mielestäni tuon parhaiten huomaa, kun pleijarit alkaa. Etenkin jossain finaaleissa peli on jo suoranaista apinakiekkoa, kun kaveria saa ronkkia ja tökkiä niin paljon kuin sielu sietää, Kuhan et kaverin reppuselkään hyppää. Mutta siellä se aina kuitataan jollain kuluneella " pleijarit on oma maailmansa"
   
  Ränse, Olkku & sinnepäinsä tykkäävät tästä.
 6. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, KuPS, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Ei vaan se kuitataan sillä että "tuomarit ei halua ratkaista pelejä". Niin, sehän ei ole suinkaan pelin ratkaisemista mihinkään suuntaan jos jätetään selkeät jäähyt viheltämättä.
   
  Olkku ja Pipolätkä tykkäävät tästä.
 7. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tämä. Juuri sillähän tuomarit ottavat roolia, jos jättävät viheltämättä selkeitä jäähyjä. Kuten joku tuomari joskus kommentoikin viime hetkien jäähyä jotenkin näin: En minä sitä peliä ratkaissut. Pelaaja sen teki ottamalla jäähyn.

  Tuomareiden pitäisi viheltää sääntöjen mukaan riippumatta pelikellosta tai ottelun tärkeydestä. Vain ja ainoastaan siten ottelun ratkaisut pysyvät pelaajien käsissä, kuten kuuluukin.
   
 8. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Olen ollut jo jonkin aikaa sitä mieltä, että Liigassa tulisi kokeilla sellaista sääntöä, että maalivahdin sulkiessa kiekon puolustava joukkue ei saisi vaihtaa (ellei aloitus syystä tai toisesta siirry pois puolustusalueelta). Uusi pitkän kiekon vaihtosääntö toimii hyvin ja käytäntöä voisi laajentaa myös kiekon sulkemisiin.

  Tämä vähentäisi turhia pelikatkoja ja edes hieman rankaisisi joukkuetta passiivisuudesta ja näin ollen tekisi pelistä viihdyttävämpää.
  Järkee vai ei?
   
 9. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Onhan tuota kiekon sulkemista jo nytkin rajoitettu niin, että maalivahti ei saa peittää kiekkoa ilman vastustajan painetta, tai seurauksena on 2 min rangaistus. Henk. koht. se on ihan riittävä penaltti.
  Vai meinaatko, että maalivahti ei saisi sulkea kiekkoa missään tilanteessa? Kuulostaa radikaalilta.
   
 10. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Toki maalivahti saisi sulkea kiekon, mutta joukkue ei vaan silloin voi suorittaa vaihtoja.

  Tuo tälle kaudelle uudistettu kiekonsulkemisjäähy on aivan liian epämääräinen ja tulkinnanvarainen. Tämän rangaistuksen voisi poistaa kokonaan.
   
 11. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Juu, vastustaja pyörittää pari minuuttia hyökkäysalueella toisessa erässä ja saa koko ajan tuoretta jalkaa kentälle. Keksippä siinä sitten joku, millä pääsisi vaihtoon.
   
 12. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Pelaa kiekko pois omalta alueelta?
   
 13. Heitinga Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Pahimmassa tapauksessa tuo tilanne menisi sellaiseksi säätämiseksi että ei olla ikinä vielä nähtykkään.

  Mahdollisesti puolustava joukkue alkaisi roiskimaan jokaisesta kosketuksesta pitkän kiekon kun siinä saa kuitenkin lepoaikaa tai neppailisi jotenkin käsisyötön että pääsisi vaihtoon. Entäs jos maalivahti kahmaisee suoraan mielettömän räpyläkopin? Pitääkö siinä sitten automaattisesti yrittää pakottaa kiekko peliin jos haluaisi vaihtaa kentällisen?

  Ideana mielenkiintoinen, mutta suosii niin mielettömästi hyökkävää joukkuetta että peli muuttuisi väkisinkin. Maalimäärät ainakin saataisiin räjähdysmäiseen kasvuun.
   
 14. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Sinä et selvästikään tajua kuinka rankka tuo laji on. Siihen on syynsä, miksi vaihdon pituuden keskiarvo on 40-45 sekuntia. Kahden minuutin oman pään pyörityksen jälkeen sinun pitäisi saada vielä kiekko hyökkäysalueelle päästäksesi vaihtoon (huom esimerkissäni toinen erä menossa) ja vastassa viisi pelaajaa jotka ovat pelanneet järjestään minuutin vähemmän todennäköisesti. Ei tuollainen ole yksinkertaisesti mahdollista. Tai on mahdollista, mutta äärimmäisen vaikeaa. Tuollainen ei vaan ole enää inhimillistä.
   
  Virveliä kainaloon tykkää tästä.
 15. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kyllä se on mahdollista. Vastaavanlaista sääntöä kun on jo kokeiltu kaikissa maailman jääkiekkosarjoissa pitkä kiekko -säännön myötä. Ja mielstäni tämä on ollut varsin toimiva sääntöuudistus.
   
 16. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Olisiko siitä haittaa, jos maalimäärät lisääntyisivät ja peli muuttuisi? Onhan sääntöjä nytkin pienesti muuteltu hyökkäävää joukkuetta suosivaksi, eikä noistakaan ole paljon purnausta tullut. Ja monia eri pohdintoja on maalimäärien nousuun saamiseksi tehty ihan sääntökomiteoissa tms. On keskusteltu mm. maalin koon suurentamisesta ja maalivahtien varusteiden pienentämisestä.

  Jo tehtyjä sääntömuutoksia on ainakin pitkän jälkeinen vaihtokielto, päätyaloituksissa puolustavan joukkueen pelaaja asettaa mailan ensin (aiemmin hyökkäävän) ja jos laukaus menee maaliputken kautta yli laidan, jää aloitus päätyalueelle.
   
 17. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Maalin päästävä joukkue voisi myös saada vaihtokiellon. Liian helppo tapa päästä vaihtoon, kun antaa vaan vastustajan tehdä maalin.
   
 18. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Myös taklauksien kieltäminen on helpottanut hyökkäyspelaamista, mutta toisaalta mailahäirintää ja kiekottoman estämisiä ei jostain syystä ole saatu vieläkään pois.

  En kyllä keksi kenen etu olisi, ettei molarin sulkiessa katkolla saisi vaihtaa? Vähän epäilen tuota maalimäärän nousuakin. Tossa tulikin jo esille, että pelaajat menisi kautta linjan ihan piippuun vaihtojen venyessä pahimmillaan pariinkin minuuttiin, eikä se ole mikään hyvä juttu pelin yleisen tason kannalta. Ne samat pelaajat siellä toisessakin päässä joutuvat pyörittämään. Lisäksi moinen sääntö suosisi hyökkäyspelaamisessa jatkuvaa laukomista, mikä varmaan söisi muuten viihdyttävyyttä. Kyllä tuossa veskarin kiekon sulkemisessa on jo ihan riittävä rangaistus, kun alotus jää omaan päähän. Ei ne veskarit nytkäänkään kiekkoa sulje jossei ole aivan pakko, joten en mä näe tossa mitåän ongelmaa.

  Sensijaan se vitun kahvaaminen, ronkkiminen, susikädellä estäminen ja huitominen pitäisi saada sääntökirjaan. Eikun onhan ne siellä, mutta ei näitä sääntökirjan mukaan vislata.
   
  retiisi ja Kynämestari tykkäävät tästä.
 19. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ihmettelinkin, että onko tällainen sääntö olemassa, kun tällä kaudella on kyllä aloitukset viety muistini mukaan poikkeuksetta keskialueelle, mikäli laukaus ei kimmoketta puolustajasta ota ennen putken kautta katsomoon lentämistä.
   
 20. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Paremmin hyökkäys pelaamista edistäisi se, että ligassa vihellettäisiin koukkimiset ja estämiset pois kuten pitäisi.
  Aina kun maila osuu vastustajaan polven yläpuolella niin se jäähy ja samoin jos otat käsillä kiinni vastustajasta niin jäähy.
  Tämä auttaisi hyökkäyspelaamista merkittävästi enemmän ja olisi myös tuomareille helpompaa kun kaikki vihelletään eikä mietitä oliko tuo nyt riittävän vahva estäminen vai ei.

  Samalla se nostaisi luistelutaidon merkitystä todella paljon ja samalla myös taitopelaajat saisivat sitä tilaa kun ainut keino puolustaa on parempi liike kun et voi enää roikkua.
  Maalin edessä toki saisi vieläkin vääntää mutta et saa roikkua kokoajan toisen selässä mailan ja käsien avulla.
   
 21. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Juuri näin. Sama toki sitten myös kiekon riiston jälkeen, eli pakkien avauspelaaminenkin teoriassa helpottuu kun se kiekon menettänyt hyökkääjä ei voi instantisti iskeä virveliä kainaloon tai hakata käsiä irti. Vaikka tästä varmaan joku taas pillastuu ja irtoaa henkseleistään, niin kyllä kannattaisi vilkaista NHL:n suuntaan, missä on kohtalaisen hyvin saatu kahvat ja mailahäirintä kuriin. Ei tietenkään täydellisesti ja joskus menee vituiksi ja painimiseksi sielläkin, mutta pääsääntöisesti homma toimii ihan eri tasolla kuin Liigassa.

  En nyt muista koska siellä otettiin noi kahvat syyniin, oliko pari kautta sitten? Silloin tuli ekoihin peleihin ihan jumalaton määrä jäähyjä, kun pelaajat vanhasta muistista ronkki mailat kainaloon tai löi kädille, mutta nopeasti ne oppivat (ja ehkä se linja vähän löystyi, kun alkuun oli täysi 0-toleranssi). Mutta samanlaista linjausta kaipaisi Liigaan, vaikka ensi kauden harjoituskaudesta lähtien.
   
 22. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Satunnaisesti NHL-pelejä katsovana tuo rikkomisen puute on eka mikä paistaa silmään ja se taas jouhevoittaa peliä selvästi. Ehdottomasti myös liiga kaipaisi tuota ja en oikein tiedä mitä huonoa tuossa olisi että sääntöjä noudatettaisiin / tulkittaisiin tarkemmin / kiristettäisiin? Hyvä esimerkki on aloitukset tosiaan, jossa kärsittiin hetki tuskasta, mutta tällä kaudella peli on jouhevoitunut merkittävästi noiden osalta.
   
 23. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Ongelmana lienee se että jos nämä otettaisiin pois niin joukkueiden todelliset tasoerot tulisi esiin ja ottelut ei olisi enää niin tasaisia eli bad bisnes.

  Montako kertaa olette nähneet että päätykiekkoon pääsee hyökkääjä ensimmäisenä? Tuskin kertaakaan kun se on ihan ok että pakki estää hyökkääjää niin että hän lentää selälleen.

  NHL:n kahvaus otettiin vajaa 10v sitten pois. Huitomiset pari kautta sitten.
   
 24. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  En tiedä lisäisikö se tasoeroja kun ei nytkään ainakaan kaikki taitopelaajat ole kovin hyviä luistelijoita sen sijaan esille voisi nousta kokonaan uusia pelaajia jotka eivät fysiikan puolesta pärjää reppuselkäkiekossa.

  Niin ja samalla se aiheuttaisi tietyn evoluution pelaajissa jotka pärjäävät liigassa sen jälkeen ei mikään joukkue enää hanki pelaajia esim. Yonkman, Finley tai vastaavat kun he eivät pärjää luistelulla mukana.
  Tämä kummasti myös muuttaisi sen myötä joukkueiden rakentamista ja samalla kävisi Suomeen malliin sama mikä NHL:ssä eli entistä nuoremmat mutta paremmat luistelijat pääsevät mukaan.
   
 25. retiisi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Kuten joku kirjoitti aiemmin, niin tiukka nollatoleranssi muun kun kiekon pelaamiseen mailalla ja olkoot joukkueet aluksi vaikka koko pelin jäähyllä mailahäirinnästä. Kyllä se vähän aikaa ottaisi että joukkueet siihen sopeutuisivat mutta kannattaisi ehdottomasti. Peli todennäköisesti muuttuisi aika paljon.
   
  Ikuinen try out tykkää tästä.