Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tämä. Juuri sillähän tuomarit ottavat roolia, jos jättävät viheltämättä selkeitä jäähyjä. Kuten joku tuomari joskus kommentoikin viime hetkien jäähyä jotenkin näin: En minä sitä peliä ratkaissut. Pelaaja sen teki ottamalla jäähyn.

  Tuomareiden pitäisi viheltää sääntöjen mukaan riippumatta pelikellosta tai ottelun tärkeydestä. Vain ja ainoastaan siten ottelun ratkaisut pysyvät pelaajien käsissä, kuten kuuluukin.
   
 2. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Olen ollut jo jonkin aikaa sitä mieltä, että Liigassa tulisi kokeilla sellaista sääntöä, että maalivahdin sulkiessa kiekon puolustava joukkue ei saisi vaihtaa (ellei aloitus syystä tai toisesta siirry pois puolustusalueelta). Uusi pitkän kiekon vaihtosääntö toimii hyvin ja käytäntöä voisi laajentaa myös kiekon sulkemisiin.

  Tämä vähentäisi turhia pelikatkoja ja edes hieman rankaisisi joukkuetta passiivisuudesta ja näin ollen tekisi pelistä viihdyttävämpää.
  Järkee vai ei?
   
 3. Minor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Onhan tuota kiekon sulkemista jo nytkin rajoitettu niin, että maalivahti ei saa peittää kiekkoa ilman vastustajan painetta, tai seurauksena on 2 min rangaistus. Henk. koht. se on ihan riittävä penaltti.
  Vai meinaatko, että maalivahti ei saisi sulkea kiekkoa missään tilanteessa? Kuulostaa radikaalilta.
   
 4. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Toki maalivahti saisi sulkea kiekon, mutta joukkue ei vaan silloin voi suorittaa vaihtoja.

  Tuo tälle kaudelle uudistettu kiekonsulkemisjäähy on aivan liian epämääräinen ja tulkinnanvarainen. Tämän rangaistuksen voisi poistaa kokonaan.
   
 5. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Lainaus:
  Juu, vastustaja pyörittää pari minuuttia hyökkäysalueella toisessa erässä ja saa koko ajan tuoretta jalkaa kentälle. Keksippä siinä sitten joku, millä pääsisi vaihtoon.
   
 6. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Pelaa kiekko pois omalta alueelta?
   
 7. Heitinga Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Pahimmassa tapauksessa tuo tilanne menisi sellaiseksi säätämiseksi että ei olla ikinä vielä nähtykkään.

  Mahdollisesti puolustava joukkue alkaisi roiskimaan jokaisesta kosketuksesta pitkän kiekon kun siinä saa kuitenkin lepoaikaa tai neppailisi jotenkin käsisyötön että pääsisi vaihtoon. Entäs jos maalivahti kahmaisee suoraan mielettömän räpyläkopin? Pitääkö siinä sitten automaattisesti yrittää pakottaa kiekko peliin jos haluaisi vaihtaa kentällisen?

  Ideana mielenkiintoinen, mutta suosii niin mielettömästi hyökkävää joukkuetta että peli muuttuisi väkisinkin. Maalimäärät ainakin saataisiin räjähdysmäiseen kasvuun.
   
 8. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Lainaus:
  Sinä et selvästikään tajua kuinka rankka tuo laji on. Siihen on syynsä, miksi vaihdon pituuden keskiarvo on 40-45 sekuntia. Kahden minuutin oman pään pyörityksen jälkeen sinun pitäisi saada vielä kiekko hyökkäysalueelle päästäksesi vaihtoon (huom esimerkissäni toinen erä menossa) ja vastassa viisi pelaajaa jotka ovat pelanneet järjestään minuutin vähemmän todennäköisesti. Ei tuollainen ole yksinkertaisesti mahdollista. Tai on mahdollista, mutta äärimmäisen vaikeaa. Tuollainen ei vaan ole enää inhimillistä.
   
  Virveliä kainaloon tykkää tästä.
 9. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kyllä se on mahdollista. Vastaavanlaista sääntöä kun on jo kokeiltu kaikissa maailman jääkiekkosarjoissa pitkä kiekko -säännön myötä. Ja mielstäni tämä on ollut varsin toimiva sääntöuudistus.
   
 10. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Olisiko siitä haittaa, jos maalimäärät lisääntyisivät ja peli muuttuisi? Onhan sääntöjä nytkin pienesti muuteltu hyökkäävää joukkuetta suosivaksi, eikä noistakaan ole paljon purnausta tullut. Ja monia eri pohdintoja on maalimäärien nousuun saamiseksi tehty ihan sääntökomiteoissa tms. On keskusteltu mm. maalin koon suurentamisesta ja maalivahtien varusteiden pienentämisestä.

  Jo tehtyjä sääntömuutoksia on ainakin pitkän jälkeinen vaihtokielto, päätyaloituksissa puolustavan joukkueen pelaaja asettaa mailan ensin (aiemmin hyökkäävän) ja jos laukaus menee maaliputken kautta yli laidan, jää aloitus päätyalueelle.
   
 11. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Maalin päästävä joukkue voisi myös saada vaihtokiellon. Liian helppo tapa päästä vaihtoon, kun antaa vaan vastustajan tehdä maalin.
   
 12. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Myös taklauksien kieltäminen on helpottanut hyökkäyspelaamista, mutta toisaalta mailahäirintää ja kiekottoman estämisiä ei jostain syystä ole saatu vieläkään pois.

  En kyllä keksi kenen etu olisi, ettei molarin sulkiessa katkolla saisi vaihtaa? Vähän epäilen tuota maalimäärän nousuakin. Tossa tulikin jo esille, että pelaajat menisi kautta linjan ihan piippuun vaihtojen venyessä pahimmillaan pariinkin minuuttiin, eikä se ole mikään hyvä juttu pelin yleisen tason kannalta. Ne samat pelaajat siellä toisessakin päässä joutuvat pyörittämään. Lisäksi moinen sääntö suosisi hyökkäyspelaamisessa jatkuvaa laukomista, mikä varmaan söisi muuten viihdyttävyyttä. Kyllä tuossa veskarin kiekon sulkemisessa on jo ihan riittävä rangaistus, kun alotus jää omaan päähän. Ei ne veskarit nytkäänkään kiekkoa sulje jossei ole aivan pakko, joten en mä näe tossa mitåän ongelmaa.

  Sensijaan se vitun kahvaaminen, ronkkiminen, susikädellä estäminen ja huitominen pitäisi saada sääntökirjaan. Eikun onhan ne siellä, mutta ei näitä sääntökirjan mukaan vislata.
   
  retiisi ja Kynämestari tykkäävät tästä.
 13. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ihmettelinkin, että onko tällainen sääntö olemassa, kun tällä kaudella on kyllä aloitukset viety muistini mukaan poikkeuksetta keskialueelle, mikäli laukaus ei kimmoketta puolustajasta ota ennen putken kautta katsomoon lentämistä.
   
 14. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Paremmin hyökkäys pelaamista edistäisi se, että ligassa vihellettäisiin koukkimiset ja estämiset pois kuten pitäisi.
  Aina kun maila osuu vastustajaan polven yläpuolella niin se jäähy ja samoin jos otat käsillä kiinni vastustajasta niin jäähy.
  Tämä auttaisi hyökkäyspelaamista merkittävästi enemmän ja olisi myös tuomareille helpompaa kun kaikki vihelletään eikä mietitä oliko tuo nyt riittävän vahva estäminen vai ei.

  Samalla se nostaisi luistelutaidon merkitystä todella paljon ja samalla myös taitopelaajat saisivat sitä tilaa kun ainut keino puolustaa on parempi liike kun et voi enää roikkua.
  Maalin edessä toki saisi vieläkin vääntää mutta et saa roikkua kokoajan toisen selässä mailan ja käsien avulla.
   
 15. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Juuri näin. Sama toki sitten myös kiekon riiston jälkeen, eli pakkien avauspelaaminenkin teoriassa helpottuu kun se kiekon menettänyt hyökkääjä ei voi instantisti iskeä virveliä kainaloon tai hakata käsiä irti. Vaikka tästä varmaan joku taas pillastuu ja irtoaa henkseleistään, niin kyllä kannattaisi vilkaista NHL:n suuntaan, missä on kohtalaisen hyvin saatu kahvat ja mailahäirintä kuriin. Ei tietenkään täydellisesti ja joskus menee vituiksi ja painimiseksi sielläkin, mutta pääsääntöisesti homma toimii ihan eri tasolla kuin Liigassa.

  En nyt muista koska siellä otettiin noi kahvat syyniin, oliko pari kautta sitten? Silloin tuli ekoihin peleihin ihan jumalaton määrä jäähyjä, kun pelaajat vanhasta muistista ronkki mailat kainaloon tai löi kädille, mutta nopeasti ne oppivat (ja ehkä se linja vähän löystyi, kun alkuun oli täysi 0-toleranssi). Mutta samanlaista linjausta kaipaisi Liigaan, vaikka ensi kauden harjoituskaudesta lähtien.
   
 16. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Satunnaisesti NHL-pelejä katsovana tuo rikkomisen puute on eka mikä paistaa silmään ja se taas jouhevoittaa peliä selvästi. Ehdottomasti myös liiga kaipaisi tuota ja en oikein tiedä mitä huonoa tuossa olisi että sääntöjä noudatettaisiin / tulkittaisiin tarkemmin / kiristettäisiin? Hyvä esimerkki on aloitukset tosiaan, jossa kärsittiin hetki tuskasta, mutta tällä kaudella peli on jouhevoitunut merkittävästi noiden osalta.
   
 17. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Ongelmana lienee se että jos nämä otettaisiin pois niin joukkueiden todelliset tasoerot tulisi esiin ja ottelut ei olisi enää niin tasaisia eli bad bisnes.

  Montako kertaa olette nähneet että päätykiekkoon pääsee hyökkääjä ensimmäisenä? Tuskin kertaakaan kun se on ihan ok että pakki estää hyökkääjää niin että hän lentää selälleen.

  NHL:n kahvaus otettiin vajaa 10v sitten pois. Huitomiset pari kautta sitten.
   
 18. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  En tiedä lisäisikö se tasoeroja kun ei nytkään ainakaan kaikki taitopelaajat ole kovin hyviä luistelijoita sen sijaan esille voisi nousta kokonaan uusia pelaajia jotka eivät fysiikan puolesta pärjää reppuselkäkiekossa.

  Niin ja samalla se aiheuttaisi tietyn evoluution pelaajissa jotka pärjäävät liigassa sen jälkeen ei mikään joukkue enää hanki pelaajia esim. Yonkman, Finley tai vastaavat kun he eivät pärjää luistelulla mukana.
  Tämä kummasti myös muuttaisi sen myötä joukkueiden rakentamista ja samalla kävisi Suomeen malliin sama mikä NHL:ssä eli entistä nuoremmat mutta paremmat luistelijat pääsevät mukaan.
   
 19. retiisi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Kuten joku kirjoitti aiemmin, niin tiukka nollatoleranssi muun kun kiekon pelaamiseen mailalla ja olkoot joukkueet aluksi vaikka koko pelin jäähyllä mailahäirinnästä. Kyllä se vähän aikaa ottaisi että joukkueet siihen sopeutuisivat mutta kannattaisi ehdottomasti. Peli todennäköisesti muuttuisi aika paljon.
   
  Ikuinen try out tykkää tästä.
 20. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  En mä ihan varmaksi menisi sanomaan tuosta tasoeron korostumisesta. Teoriassa niin varmaankin kävisi, mutta saattaa olla, että pelikentän tasoittuminen sääntöjen osalta johtaisikin kokonaisvaltaisesti parempaan lätkään.

  Heikommat jengit joutuisivat toki pelaamaan vähän erilailla, kun ei olisi niin paljon helpompaa rikkoa kuin rakentaa, mutta toisaalta kenties myös joukkueet koottaisiin eritavalla, sellaista "taito/vauhtikiekkoa" suosivaksi, eikä painimaajoukkueiksi. Pelitavalla voidaan ihan sääntöjen puitteissakin lyömään laadullisesti parempia joukkueita. Tästä vaikka Suomen lätkämaajoukkue helppona esimerkkinä, ei Leijonat millään kahva/roikkumiskiekolla ole isoja päänahkoja ottanut.

  Lisäksi mä en ihan allekirjota sitäkään, että tiukemmasta linjasta hyötyisivät vain ylemmän kastin joukkueet. Aikamoista miekkailua kärkipään joukkueetkin harrastavat, koska niin saa tehdä ja sillä maksimoidaan voiton mahdollisuus.
   
 21. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  HIFK lainaa puolustaja E. Ulanderin loukkaantumisista kärsivälle Kookoolle pariksi viikoksi. Molemmat joukkueet kamppailevat samoista sijoituksista heti sääliviivan yläpuolella.
  Sen jälkeen kun Harkimon ja Kummolan vaikutus Suomikiekossa loppui, on tuntunut siltä kuin Liigajoukkueet olisivat hyvässä hengessä kehittämässä yhteistä asiaa. Noiden mafiosojen poistumisen jälkeen kabinettisuhmurointi ja turha vihanpito on vähentynyt selkeästi tai jopa poistunut kokonaan.
   
  sinnepäinsä tykkää tästä.
 22. jaaza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport ja Jalasjärven Jalas
  Aika huvittava ilmestys.
  Jatkoajan etusivuilla on kaikista illan otteluista raportit isoine kuvineen, mutta ei HIFK-Sport pelistä.
  Voittikohan väärä joukkue?
  Tai sitten en löydä sitä raporttia ;D

  Joku ylläpitäjä voisi valaista asiaa, tai neuvoa, että mistä se löytyy, tai miten noita raportoidaan.
   
 23. jaaza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport ja Jalasjärven Jalas
  Lainaus:
  Anteeksi, se löytyikin tuolta LUETUIMMAT/UUSIMMAT valinnasta eli asia OK.
  Täytyy opetella sivujen käyttöä.
   
 24. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Kun noita maajoukkuekutsuja tulee sotkemaan kesken touhun, joku tasapäistäminen olisi kyllä paikallaan. Minusta olisi hyvä idea, jos toinen joukkue kärsii poissaoloista lukumääräisesti enemmän kuin toinen, niin se kärsivämpi osapuoli saisi vapaasti valita vastustajalta erotuksen verran pelaajia, jotka eivät saisi osallistua keskinäiseen matsiin.
   
 25. Ikuinen try out Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, sympatiat SaiPa
  Lainaus:
  No en nyt tiedä. Kärpät saisi siis tän illan ottelusta valkata KooKoon kokoonpanosta Strömwallin tai Järvenpään pois jotta olisi tasaisemmat jaot?