Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ruotsalaiset rankuttivat tuota typerää Oioioita jo kaksikymmentä vuotta sitten yleisurheilun Suomi-Ruotsi -maaottelussa. Kerrassaan ärsyttävä rallatus, joka ei mielestäni kovin hyvin sovi urheiluhenkeen.
   
 2. Tompsoni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukáš Dostál
  Lainaus:
  Tälläistä samaa voisi koittaa joskus Tampereella, kun joukkue X kohtaisi molemmat peräkkäisinä päivinä.
   
  Ikävänkantaja tykkää tästä.
 3. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Kaunis ajatus liigalta turvata ulkojäät tuleville sukupolville.
  Siihen tahtiin ihmiset passivoituneet, että tuskin kukaan 30 vuoden päästä ulkojäitä edes käyttää. Vähäiset harrastajatkin suostuvat pelaamaan vain sisähallissa.
   
 4. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Kotijoukkueen puolelta tuo KooKoon ja Sportin järjestely ei niin hyvältä kuullosta. Jotenkin ajattelen, että lähtökohtaisesti pitää olla melko innokas fani, että lähtee tuossa tilanteessa molempiin peleihin.

  Eri asia on sitten se, että yhdellä vierasmatkalla hoidetaan kaksi tai jopa useampikin peli. Kuten vaikka tällä viikolla, kun tänään ohjelmassa ovat SaiPa-Ässät ja Jukurit-Lukko, perjantaina sitten SaiPa-Lukko ja Jukurit-Ässät.
   
 5. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Taitaa KK ja Jukurit olla valmiit kevätpilkille. Ero 10 paikalle pääsi turhan suureksi.
   
 6. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  En tiedä, onko tästä ollut keskustelua (koska Bluesin katoamisen myötä en ole Liigaa tai tätä osiota jaksanut juuri seurata), mutta NHL:n ja Liigan pistekärjen ppg-tilastoa katsoessa jäin miettimään, miksi yli pisteen per peli tekeviä on Liigassa tosi vähän, vaikka sarjassa on ihan pelimiehiä mukana.

  NHL:ssa ppg-luku on kärjellä ihan eri tasoa. Mikä tämän selittää?
   
 7. LukkoUkko79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Osaisiko joku kertoa, miksi rankkareissa maalivahti ei useinkaan tökkää mailalla kiekkoa, vaikka vetäjä tulee monesti tosi lähelle maalia? Vai enkö vain ole nähnyt tarpeeksi rankkuja?
   
 8. HaZekki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans,Suomi
  Lainaus:
  Hyvä kysymys. Hyökkääjän oma moka jos tulet liian lähelle, että tämä pääsee tökkäämään karkin pois lavasta. Näitä on kyllä nähty paljon.
  Jos lähet kiekkoa tökkää pois, joudut useasti tulemaan vähän vastaan tai menemään polvilleen,niin sillon jää paljon kulmia auki maalintekoon.
  Kun Hyökkääjä tulee liikkeessä maalille, niin harhautuksella on helppoa kiertää kiekkoa pelaava mokke pois, ja vielä längitkin jää täysin suojaa vaille, kun sillä mailalla yrittää jotain muuta tehdä kun peittää mahdollisimman paljon.
   
 9. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  "High risk. low reward" sanoisi kiekkoleijona #79.
   
 10. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Aika usein rankkaria laukovat pelaavat osaavat tätä hieman odottaa, jolloin maalivahdin on oltava liikkeissään todella nopea ja tarkka, jotta ei tarjoa ilmaista maalia laukojalle. Siinähän käytännössä luopuu torjuntatyöskentelystä kokonaan, kun lähtee pelaamaan kiekkoa mailalla.

  Ei ole myöskään tavatonta, että laukova pelaaja suorastaan yrittää houkutella veskaria pelaamaan mailalla, koska tietää sen vapauttavan hänelle tilaa maalintekoon.
   
 11. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Koska yleensä maalivahti häviää nämä taistelut, pelaajat osaavat odottaa "käärmeen kieltä".
   
 12. Heitinga Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Väittäisin vastauksen löytyvän muutaman asian summana. Noita voi pyöritellä miten haluaa, mutta tuossa varmaan jonkinlaista suuntaa miksi täältä puuttuu lähes kokonaan ppg-pelaajat.

  1. Liigassa mietitään peliä vahvemmin puolustussuunta edellä ja keskimäärin maaleja nähdään peleissä vähemmän*. Tämä johtuu karrikoidusti siitä että täällä ollaan tyytyväisempiä 1-0 voittoon kuin 6-5 voittoon.

  2. Tuomarilinja. Liigassa saa roikkua, repiä ja raastaa nykyään taas lähes niin paljon kuin haluaa. Taitopelaajien on vaikeampi pelata vahvuuksillaan.

  3. Pelaajien yksilötaito, etenkin laukaisutaito, on aivan eri tasolla Pohjois-Amerikassa kuin täällä. NHL:ssä pelaa alansa ehdoton huippu myös laukaisukyvyltään ja vaikka maalivahtityöskentely on siellä myös Liigaa edellä, niin täältä löytyy kuitenkin varsin osaavia maalivahteja pysäyttämään niitä heikompia laukauksia.

  4. Suhde laukaisutaidon vs. maalivahtipelin välillä on Liigassa todennäköisesti pienempi.

  5. Tähtipelaajien määrä ketjukavereina varmaankin vaikuttaa maalintekoon ja sen vaikeuteen myös jonkin verran. Maalinteko on luultavasti helpompaa kun ketjukavereina on toisia tähtipelaajia joita vastustaja joutuu ottamaan aivan eri tavalla huomioon. Väitänkin esimerkiksi Landeskogin, MacKinnonin ja Rantasen puolustamisen olevan huomattavasti hankalampaa kuin Kähkösen, Strömbergin ja Strömwallin.

  *En tarkistanut onko asia oikeasti näin.
   
  Jääkoneenkuljettaja, E & Warrington tykkäävät tästä.
 13. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tähän vaikuttaa suuresti myös nykyisen maalivahtivalmennuksen taso. Kaikissa ammattilaissarjoissa vastustajien maalivahdit on skoutattu läpikotaisin. Jos joku molari käyttää usein mailaansa, niin siihen osataan kyllä varautua.
   
 14. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Tänään mm. HIFK-Kärpät matsista semmoisia nimiä sivussa kuin Leskinen, Vehviläinen, Tyrväinen ja Eronen. Onko Liigalla varaa tämmöiseen? Ihan oikeasti on täysin järjetöntä, että Liigassa pelataan samaa aikaa kun joku hemmetin höntsäturnaus pyörii jossain. Joku järki Liigan toimistolla pitäisi näissä olla, mikä fiilis mennä katsomaan matsia jossa molemmilta joukkueilta puuttuu kärkiäijät vain sen takia, että nämä ovat jossain muualla höntsäämässä?
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2019 klo 14.41
  HokiJone, Taffel, sinnepäinsä ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 15. Eetu Nilsson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Vahvasti samaa mieltä liigan pelaamisesta maaotelujen aikana. Suomen liiga on ainoa sarja jota tällä viikolla pelataan, Kaikki muut itseään kiekkomaina pitävä sarjat ovat tauolla, Ollaan huolissaan liigan tasosta, Samaan aikaan pelataan, kun pari kertaa kaudessa olisi mahdolisuus harjoitella ja kehittää peliä, Onko sit Telia tai muu toimija taustalla joka haluaa että pelataan. Monelle pienelle seuralle, jos useampi pelaaja on maajoukueiden mukana pellajien korvaaminen on hyvinkin vaikeaa., Kärpät , Tappara tai Hifk vielä saavat suht laadukaita pelaajia jäälle, mut pikkuseurat ei. Runkosarjan loppu häämöttää ja ihan tasapuolisuuden ja lipun ostanneiden katsojienkin kannalta tälläistä ei pitäisi voida tapahtua
   
 16. mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Eikös Liigaseurat saa itse päättää, pidetäänkö tauko vai ei? Kun taukoa ei pidetä, saadaan enemmän viikonloppupelejä jokaiselle.
   
 17. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Ja jos vielä kyseessä olisi, jomman kumman joukkueen osalta, "pakkovoitto" -ottelu. Tai ratkaiseva ottelu sijoista 10 ja 11.
   
 18. Kendo26 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Vegas Golden Knights
  Tepsiltä molemmat maalivahdit maajoukkueiden matkassa. Tämän seurauksena lainattu hätävarana Pohjanoksa TuTosta ja kakkosena on kolme vuotta sitten uransa lopettanut Rautiola. Onhan tämä ihan naurettavaa, että Liigassa ei voida pitää maju-taukoa.
   
 19. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raittius- ja urheiluseura Rauman Lukko
  Niinhän tuota on perusteltu että seurat haluavat pelata. Ja sitten on vielä se että Suomessa pelataan 60 pelin runkosarja, eniten KHL:n ohella Euroopassa, eli menisikö aikataulu sitten liian tiukaksi jos taukoa pidettäisiin koko viikko.
   
 20. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  On kyllä täysin hullu tilanne Tepsin kannalta! Tätä Liigaa on johdettu pitkään surkeasti. Oikeastaan kaikki isot päätökset ovat olleet vääriä. Ei siis ole mikään yllätys, että Liigassa tällainen kuvailemasi tilanne on mahdollista ja tietysti vain Liigassa. Typerykset!
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2019 klo 14.42
 21. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Ei menisi kunhan tuosta ajatuksesta luovuttaisiin, että pelejä pitää tunkea nimenomaan viikonlopuille. Tällä kaudella ainakin HIFK:n kohdalla pelirytmi on ollut pääsääntöisesti seuraavanlainen, että perjantaina ja lauantaina pelataan, sitten viikon huili ja taas perjantaina ja lauantaina pelit, aivan perseestä tuommoinen pelirytmi eikä palvele kyllä yhtään ketään tämmöinen.

  Ihme puuhastelua.
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2019 klo 14.49
  Punamusta ja HaZekki tykkäävät tästä.
 22. Kynämestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Detroit Red Wings, Telia
  Kyllä mä niin mielelläni näkisin Sportin sääleissä. Menee kyllä vaikeaksi sinne pääsy, JyPillä on peli vähemmän pelattuna. Tänään on do or die.
   
 23. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tällä järjestelmällä seurat saavat enemmän rahaa, ja siksi näin pelataan. Viikonloppupelit ovat tuottoisampia kuin arkipelit. Raha ratkaisee, siksi näitä EHT-höntsiäkin pelataan koska niillä liitot tahkovat rahaa. Avainkysymys lieneekin, kuinka merkittävistä summista puhutaan liigan kannalta, ja onko sillä kannattajien näkökulmasta mitään väliä jos tuo summa nipistettäisiin joukkueiden budjeteista pois.
   
 24. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Tietysti ymmärrän sen, että raha ratkaisee ja siitä Liigalle ja -seuroilla on pulaakin, mutta jos Liiga ei anna kovin ammattimaista kuvaa itsestään niin sekin karsii jo katsojia pois itsessään, eikä tämä otteluohjelma semmoista kuvaa todellakaan anna! Ja esim. tämän päiväinen kierros on hyvä esimerkki Liigan täysin typeristä päätöksistä, alunperin tuli suunniteltua kaveriporukalla reissua Nordikselle katsomaan matsia, mutta kun tajuttiin EHT:n pyörivän samaan aikaan ja tottakai siellä pelaa avainpelaajat niin päätettiin jättää väliin, luulisin monen muunkin intoa laskevan tämä pelleily, että pelataan ilman kärkiäijiä. Pelicansilla peräti neljä pelaajaa sivussa!? Otteluohjelman laatiminen fiksuksi paketiksi ei pitäisi olla liian iso rasti.

  Ammattimaisuus vetää puoleensa, tuommoinen hemmetin söheltäminen puolestaan pois.
   
 25. Zibbazubba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:

  Lisäisin myös sen, että Liigaan "liian hyvät" eivät pelaa täällä. Änäristä ei enää pääse parempiin sarjoihin.