Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Yleistä keskustelua Liigasta

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Blue J, 16.06.2010 klo 23.47.

 1. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Lainaus:
  Onko samalla ajatuksella tehty esim viime vuoden budjetti?
   
  Kynämestari tykkää tästä.
 2. volgan lautturi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä
  Lainaus:
  Mikäli aloitus uusitaan ja kello ehtii käydä sekunnin/sekunteja, niin käsikello ilmoittaa hallikellon pitäjälle montako sekuntia kello kävi ja hallikello korjaa ajan kelloon. Eli kelloa ei saisi seisottaa vaan aika korjata heti kelloon. Toimitsijat, tai yleensä käsikello, näyttää tuomaeille sormilla montako sekuntia kello kävi.
  Hallikellon pitäjän täytyy kyllä sen verran osata kyseisen jäähallin kelloa käyttää, että ehtii korjata ajan tauluun. Tällaiset ohjeet on ainakin annettu sille liigapaikkakunnalle, jossa itse olen toimitsijana.

  T. Liigapaikkakunnan toimitsija
   
  Pika1 ja -One- tykkäävät tästä.
 3. ValkMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Tehtiin samalla ajatuksella kuin Saipan budjetti kaudella 2010-2011, mutta ei ihan päästy siihen samaan runsaaseen 900 000 euron tappioon vaikka yritettiin.
   
  lumperi tykkää tästä.
 4. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Lainaus:
  Toivotaan, että tämä kausi ei täydennä yhteistulosta tuonne lukemiin ja pelit jatkuu jatkossa myös Porissa.
   
  Zorba tykkää tästä.
 5. ValkMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Joo, tehdään näin ja katsellaan kauden kulkua eteenpäin.
   
 6. Tori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ässiin uskonsa menettäneille voisi olla paikallaan vierailla viimekauden sarjataulukossa. KalPa oli 18 kierroksen jälkeen pistemäärällään sarjajumbo ja nousi sieltä suoraan pudotuspelipaikkaan, eli kuuden joukkoon.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2018 klo 22.29
 7. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Hyvin valittu tuo 18 ottelua, kun sen jälkeen KalPalla alkoi aika hyvännäköinen putki. Tuon 18 ottelun kohdalla KalPalla oli viime kaudella 16 pistettä, Ässillä tällä kaudella 10 pistettä. ”Vain” kuusi pistettä eroa, mutta se on aika suuri ero joukkueen kyntäessä ja kerättyä keskimäärin 0,56 pistettä ottelua kohden. Samalla pistekeskiarvolla pelaten tuon kuusi pistettä olisi kiritty kiinni 11:nnessä pelissä.
   
 8. Kynämestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Detroit Red Wings, Telia
  Vituttaa jo valmiiksi tuleva finaalisarja Kärpät-Tappara. Jos vaikka olisi yllätykseksi Kärpät-TPS.
   
 9. Bunder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Coyotes, Thrashers
  Ässien puolella Matt Nickersonin ketjussa pohdinkin, että pelkkä Nickersonin siirto Ässiin voisi tehdä liigasta äijämäisemmän ja enemmän tilaa fighteille! Jos nyt mietitään Liigan pelillistä tasoa ihan yleisesti, niin onhan se aika perus Eurooppalaista väritöntä nyhjäämistä suurimmilta osin. Pelillisesti jonkin verran jäljessä SHL:ää ja totta kai KHL:ää, mutta edes fyysisellä tasolla pystyy jonkin verran kamppailemaan näitä vastaan.
  Nickersonin siirto voisi kuitenkin muuttaa kaiken, koska jos Matt alkaisi pistämään nippuun näitä nykyisiä Liigan Piiparisia, pakottaisi tämä muut seurat hankkimaan riveihinsä kovempia gooneja!
  Kuten tiedossa on niin nopeatempoisempi peli on ajanut kovia jätkiä, kuten Gilliesit , Nasty Mirastyt, Boultonit ja kumppanit ulos NHL:stä alempiin sarjoihin. Saatavilla olisi siis kovan luokan gooneja, ja kyllähän tässä meinaa jo täpinöissään olla kun pelkästään miettisi ajatusta, että näitä saataisiin roppakaupalla suomeenkin. Vielä kun saataisiin kaukalo pienennettyä NHL kokoon, mutta se nyt taitaa olla turha toive, ainakaan pariin vuoteen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2018 klo 20.09
 10. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Ei ole tapahtumassa että sääntöjä höllennettäisiin tappeluita sallivammiksi kun niitä tietoisesti on pelistä karsittu ja aika harvalle katsojalle ne enää ovat mitään erityisen huikeita kokemuksia joita nimenomaisesti sinne peliin mennään ihmettelemään. Ennemmin kannattaisi panostaa taitopelaajiin kuin hankkia jotain P-Amerikan kehäraakkeja läskipäitä hakkaamaan toisiaan.
   
  Runtulin, Ikuinen try out, aurora borealis ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 11. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Meinaatko, että Liigassa ei tarvi osata luistella? Kun noiden "avuilla" ei täällä ainakaan mitään tee.
   
 12. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Liigan taso on huono! Kyllä lähtis Liigan taso nousuun, hurraa! No, tää on tätä, itse kun katsoo siltä puolelta kenttää, josta näyttänyt vaan kaiken aikaa paremmalta, kun näitä "gooneja" ja turhia pelleilyjä ei oo niin paljoa enää ollut. Toivoisin et jatkossakin keskityttäisiin vaan pelaamaan.

  Mutta mitä aiheeseen tulee, niin eikös JYPpi ottanut oman mörkönsä takaisin.. meinaan ainakin kinastelu siitä kenellä on kovin on mielestäni aika lyhyt, kukahan Yonkmanin kanssa olis edes tasavertainen, onhan se sellanen jättiläinen. Tuskin monikaan taavi lähtis kokeilemaan. ?
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 13. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Rupesin miettimään kuinka monia pesäkkeitä kytee tän kauden Liigassa. Varmasti monenmoisia uhkakuvia ja epäilyksiä esiintynyt joukkueista ja valmentajistakin, mutta jatkuvuuden logiikkojen mukaan, odotin tästä huomattavasti seesteisempää kautta. Ennen kaikkea, vaikka tappioputket ja kriisit jossain kohtaa kautta ei ookkaan tavattomia, nyt tuntus kytevän poikkeuksellisen monessa pisteessä näin tiiviissä jaksossa, 20-22 peliä kauden alusta.

  Sport, Jukurit, Pelicans, JYP (Ässät). Siinä nippu joita lähti vetämään tuoreet päävalmentajat. Ainahan siinä on pieni kysymysmerkki ilmassa, miten homma lähtee kulkemaan.

  Noh, joka tapauksessa. Ässien luvut 2/27, 1/18. Saadut pisteet/jaossa olleet pisteet putkittain. Porissa talo on jo tuikattu tuleen, lanattu alas ja tontille rakennetaan uutta, eli katsotaas millasia putkia muualla on meneillään.

  KalPa - 4/39
  JYP - 5/30
  HIFK - 4/24
  Lukko - 5/21

  JYPiä lukuunottamatta tutut valmentajat, selvät sävelet, silti on ollut pikkasen ohdakkeista. Viime kauden runkosarjan 4, 5, 6, ja 9. Heittäsin, että Lukko saattas olla joukkue joka peli-ilmeen puolesta noista ensimmäisenä kaivautuu ylös. Varauksin JYP.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2018 klo 04.18
 14. Petofani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Boston Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko,
  Lainaus:
  Silloin kuin Joe Finley taklasi Michel Miklikiä niin Yonkman tappeli hänen kanssaan, tosin se oli 100-0 Yonkmanin heiniä. Tapparasta Ben Blood tulee mieleen lähimpänä.
   
 15. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Robert Rooba, JYP.
  Jarno Kärki, Ässät.
  Arttu Ruotsalainen, Ilves.

  Kolme hyökkääjää jotka vetää suht härkämäisellä tasolla just nyt.
   
 16. Stevie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Kahtena päivänä peräkkäin tai yleensäkin runkosarjassa vastassa samat joukkueet näin. Eli Sport-KooKoo Vaasassa molemmat. Koska viimeksi runkosarjassa?
   
 17. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Lainaus:
  Viime kaudella kaksi kertaa kyseisten joukkueiden kesken.
   
 18. Stevie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ok mennyt itseltä ohi. Hyvä järjestelyhän tuo tietysti.
   
 19. Hoki-Hemmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Oskar Osalan kommenttia eilisen pelin jälkeen päivän Kalevassa:
  "Hyvin erilaista peliä KHL:ään verrattuna, ronkkimista ja estämistä sallitaan paljon. Se on minulle nyt uutta, kun olen viimeiset
  seitsemän vuotta pelannut maila jäässä". Jotenkin pitäisi saada nuo otettua tarkemmin pois. Osa tilanteista tuomareitten on vaikea
  nähdä. Kyllähän mailaa käytetään aika surutta. Ohtamaan tilanteen lisäksi tulee mieleen viikonlopulta pari "läheltä piti"-tilannetta.
  Haatajan mailankäyttö Pelikaanien tasoitusmaalissa, Hifk:n pakin huitominen perään Kuparin 1-0 maalissa..Tietenkin osa tilanteista on
  sellaisia, että pakko yrittää pelata tilanne loppuun.
   
 20. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Ainakin eilinen JYP-Ässät oli sellaista jääpainia ja halonhakkuuta että pahaa teki. Ei näitä pelejä sääntökirjan mukaan vihelletä ja blaa blaa, mutta kyllä joukkueet sen oppisivat jos ihan oikeasti haluttaisiin siistiä peliä. Oppivathan ne aloittamaankin oikein kun siihenkin vähän pistettiin jämäkkyyttä.
   
 21. Petofani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Boston Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko,
  Liigan pysyminen suljettuna ei edistä Liigan eikä Mestiksen tasoa yhtään. Jos Liiga olisi avattu, niin taso kovenisi molemmissa sarjoissa, kun liigapaikasta joutuisi häntäpäässä taistelemaan.
   
 22. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  Lainaus:
  Tämä on kyllä ihan perseestä että tätä kahvausta ja ronkkimista vaan sallitaan järjettömästi kausi kaudelta. Kai se on sitä tasapäistämistä, helpompi roikkua parempaa vastustajaa vastaan mukana kun on vankilasäännöt.
   
  retiisi, MustaHaukka, Walkin ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 23. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Tuo on kyllä ihan käsittämätöntä, miksi sitä sallitaan noin paljon. Kertoo todella paljon tuo Osalan kommentti. On kyllä todella surullista, jos oikeasti jossain joku ajattelee, ja se vaikuttaa asiaan, että "saadaan hiukan tasaisempaakin niin olkoon"..

  Nyt jo iso syy miksei Liiga jaksa enää niin paljon kiinnostaa, niin sitten vielä tämä ettei kiinnosta edes puuttua asiaan vaan aina vaan jatkuu sama meno ja typerä ja turha mailalla huotominen hakkaaminen ja ronkkiminen sallitaan.

  Eikä olis edes vaikea muuttaa, linjaus vaan julki tyyliin joulutauosta, että tauon jälkeen sitten vihelletään jäähy jos mailaa käytetään muuhun kuin kiekon pelaamiseen, piste. Toki alkuun niitä tulis enemmän mut mitä sitten. Surutta aina jäähylle, kyllä siinä varmaan luupäisimmätkin aika pian muuttaa tyyliään jos ja kun oot ihan koko ajan 45min pelistä kakkosia istumassa. Linjaus pitää vain olla selvä ja riittävän suureen ääneen sanottu, kaikille tasapuolisesti, ja sitten sitä pitää noudattaa orjallisesti joka tilanteessa ja pelissä.

  Tai pitäisi. Ja sitten heräsin.

  edit. typoja
   
  FASlapsi ja retiisi tykkäävät tästä.
 24. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Lainaus:
  Mielestäni tuon parhaiten huomaa, kun pleijarit alkaa. Etenkin jossain finaaleissa peli on jo suoranaista apinakiekkoa, kun kaveria saa ronkkia ja tökkiä niin paljon kuin sielu sietää, Kuhan et kaverin reppuselkään hyppää. Mutta siellä se aina kuitataan jollain kuluneella " pleijarit on oma maailmansa"
   
  Ränse, Olkku & sinnepäinsä tykkäävät tästä.
 25. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Ei vaan se kuitataan sillä että "tuomarit ei halua ratkaista pelejä". Niin, sehän ei ole suinkaan pelin ratkaisemista mihinkään suuntaan jos jätetään selkeät jäähyt viheltämättä.
   
  Olkku ja Pipolätkä tykkäävät tästä.