Olisi idioottimainen kysymys. Tai, oikeastaan muutamakin, niin tulee idioottipaljousalennusta.
- Jos pelaaja A vetää syötön, joka menee pitkäksi, mutta luistelee apinan raivolla vaihtoon ennen kuin kiekko on vihelletty pitkäksi kiekoksi, joutuuko A vielä takaisin kentälle? Oikeastaan sama myös loppujoukkueen kohdalla. Missä menee vaihdon raja pitkässä?
- Vielä hyvin hypoteettinen (ja lievästi humalassa toveriporukassa visioitu) skenaario: Jos pelaaja, joka vaikka "syö kiekon tarvittaessa" nappaa maalinedusruuhkassa kiekon suuhunsa ja sylkäisee sen maaliin (villenieminen ja sen valtava suu), lasketaanko maali?
- Onko Liigassa hylätty ikinä mainoksia paidoista? Onko ikinä maalivahdin patjojen mainoksia jouduttu muuttamaan?
Näihin osaan (ehkä) vastata.
Pitkän raja on kiekon lähtöhetkessä. Kaikki sen purun tai epäonnistuneen syötön aikana jäällä olleet saman tiimin pelaajat palautetaan aloitukseen, vaikka olisivat ehtineet vaihtoon ennen vihellystä.
Maalia ei voi tehdä tarkoituksella päällä, johon suukin kuuluu. Toki Otto Koivula ratkaisi junnufinaalisarjan tarkoituksellisella puskulla, mutta se taas on suomalaisen tuomari/videotuomariketjun asioita.
Tapparalta on hylätty ainakin kaksi mainosta. Siinä 1999 tai 2000, en jaksa kaivaa tarkkaa vuotta, Tappara oli hommannut paitasponssikseen ahvenanmaalaisen PAF-veikkausyhtiön. Ei kelvannut SM-liigalle, joka Veikkauksen painostamana päivitti äkkiä puutteellisiin sääntöihinsä ettei Veikkauksen kilpailija voi olla liigajoukkueen sponssina ja käski Tapparaa vaihtamaan. Sitten vuonna 1995 Reijo Ruotsalainen kävi parin kuukauden stintillä Tapparassa, ja niiden aikojen mukaisesti hänelle oli hommattu numerosponssi (you know, oli radioasemia, bensaoktaaneita, lääkemilligrammoja jne.). Paidan selkänumero 10 oli korvattu edesmenneen kioskiketjun logolla, joka oli nro 10 mökkitikan läpäisemänä. Yhden ottelun taisi olla, sitten tuli pakkovaihto tavalliseen numeroon . Ilveksellä taisi olla samantapainen juttu, kun Chris Felix olisi saattanut pelata selässään nimilappuna Felixin ketsuppimainos, mutta se kiellettiin. Ei tainnut ehtiä edes pelata sillä? Kaukaisella 1970-luvulla, kun mainokset oli nuoria ja niiden sääntöjä valvottiin, Tapparan pari pelaajaa pelasi syksyllä jonkun pelin edelliskauden housuissa, joissa oli eri mainokset kuin sen kuluvan kauden housuissa, joilla muut pelasivat. Koska kaikkien peliasujen mainosten piti olla yhtenevät, pelin jälkeen oli uhkana protesti ja voiton mitätöityminen, mutta TPS-pomo Kale Kummola jyrähti, että ei me nyt tollasesta protestoida jos hävitään ensin 0-8.