Viime aikaisia työsuhteen päättäneitä: Puopolo, Ervasti, Enbuske, Ukkola.Ukkola kyllästyi olemaan ainoa ei-punainen toimittaja talossa.
Puopolo palasi maikkarille ja aloitti heti mieliaiheellaan eli ilmastonmuutoksesta huolestuneiden nälvimisellä. Twitterissä hän kalastelee ääniä pääosin oikeistokonservatiiveilta (lue: persut + kokoomuksen ja kepun pölhösiipi).
Ukkola ajoi alas Pressiklubin, minkä jälkeen ohjelmapaikalle räätälöitiin samantyylinen mutta entistä poleemisempi talk show. Vieraina oli toistuvasti näitä "saman klubin" kavereita eli Enbusken ja Puopolon kaltaisia provokaattoreita, jotka ovat korvanneet asioihin perehtymisen raflaavilla väitteillä. Viimeisin Ukkolan "oivallus" oli liittää vihreät ja lentomatkustelu yhteen, minkä siis piti osoittaa rehottava kaksinaismoralismi.
Enbuske puolestaan on ilmeisesti jonkinlaisessa henkilökohtaisessa kriisissä. Poliisit käyneet kämpillä ja puoliso tekemässä rikosilmoitusta. Enbusken somesta ei ole tullut mitään ulos hetkeen.
Ervastin poistumista Yleltä en ihmettele. Kaikki, mitä hänestä nykyään kuulee, on lähinnä jurnuttamista. Pidin häntä pitkään arvossaan, ja tavallaan pidän edelleenkin, mutta muutamien mediaesiintymisten perusteella on vaikea kuvitella hänet Ylelle.
Tästä kollaasista päästään siihen, että Ylen on hankala pitää palkkalistoillaan henkilöitä, jotka uivat vastavirtaan ja kosiskelevat kansaa populistisilla teemoilla. Kriittisyydessä ei itsessään ole mitään vikaa, ja sitä on hyväkin olla mukana. Kuitenkin kun mietitään vaikka Ukkolaa, niin mitä annettavaa hänellä oli? Lähinnä puolen pennin viisastelua parista lempiaiheesta (feminismin vastustaminen, ilmasto) ja näkökulmia, jotka sopisivat paremmin ilta-aviiseihin. Ehkä oli siis hyvä, että hänen kolumnipalstansa on nykyisin Iltalehden sivuilla.
Tämäkin kirjoitus varmaan ärsyttää monia. Ukkola ja kumppanit ovat suosittuja somessa, ja heidän viestillään on laaja kuulijakunta. Etenkin ilmastoteemainen "tolkuttelu" (ks. Matti Virtasen kirja) tarjoaa erinomaisen markkinaraon aikana, jolloin ihmiset etsivät kuumeisesti alibia ilmasto-ongelman mitätöimiseen. Yleisradion on kuitenkin hankala ylläpitää kahta linjaa samanlaiaikaisesti: ilmasto-aiheisen tiedon levittämistä ja sen välitöntä kyseenalaistamista.