Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Yleisradio Oy – YLE

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Yläpesä, 07.04.2009 klo 11.49.

 1. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Täytyy sanoa että en ymmärrä mitä vänkäät. Mun alkuperäinen ja ainoa pointti oli että se on ihan turhaa täällä jonkun Puolassa asuvan kitistä siitä että ei näe Ylen lähetystä Areenasta.
   
 2. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  "Uudella tekniikalla Yle pyrkii varmistamaan, että Yle Areenan maarajattujen sisältöjen käyttö noudattaa tekijänoikeussopimuksia eikä maarajausta voi enää kiertää."

  Mitähän sekoilua tuo on, kun aivan normaalisti ja helposti pystyy kiertämään niin kuin ennenkin. Ongelma on vain siinä, että sitten ei pysty castaamaan televisioon.

  Olen kyllä katsonut jotain luuristakin, toimii sekin, kunhan luuri on riittävän lähellä naamaa.

  Lainaus:
  Joopa joo, älä nyt viitsi. Jos ei vittu sitä näe, kun jotkut junnut tepastelee lentokentällä, vaikka samaan aikaan näkee Urheiluruudun, niin joku on jossain todella pahasti pielessä.

  Koko geoblokkaus on naurettavaa paskaa missä kukaan ei ole kunnolla miettinyt miksi sitä tehdään ja jos se on tarpeellista, niin miten se kannattaisi hoitaa.

  Siksi toisekseen Ylellä ei ole mitään tilinumeroa mihin voisi palvelusta maksaa. Jos ne haluavat rahaa, niin ottaisivat sitä eikä kehittelisi jotain himmeleitä ja tutkisi missä ihmiset asuu tai oleskelee.
   
  WildThing tykkää tästä.
 3. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Ihan ensiksi esitän oman asenteeni tätä tapausta kohtaan. Ehdin hetken olla Happosta vastaan, koska saamani vaikutuksen mukaan hän on lähempänä kohu- kuin asiauutisointia. Helsingin Sanomain jutun kautta vakuutuin kuitenkin Happosen kommenteista. Olisi kuitenkin pitänyt luottaa ensivaikutelmaan.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Kommentti: Ylen toimittaja muutti tarinaansa ja päätyi pahoittelemaan aiheuttamaansa hämminkiä – näin tapahtumat etenivät Puolustusvoimien vaikuttamisjupakassa

  Räisänenhän oli Atte Jääskeläisen tukija, joten eipä sekoilu tämä mikään yllätys ole.
   
 4. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  @pernaveikko tuossa yllä jo sanookin tarvittavan mutta lisään vielä pari lausetta. Mitä haittaa koet siitä että "joku Puolassa asuva" näkisi Ylen sisältöä sikäli kun se ei mitään lisäkustannuksia aiheuta (vrt. esim. terveydenhuoltoon jossa Puolassa asuva "vapaamatkustaja" palveluja käyttämällä aiheuttaisi myös kustannuksia)? Minusta ns. ulkosuomalaisten - erityisesti niiden jotka ovat itse kiinnostuneita alkuperäisen kotimaansa asioista ja kulttuurista - on varsin suotavaa päästä käsiksi tällaiseen sisältöön ja siten pysyä kiinni maan asioissa. Ehkä joku aivovuototapaus palautuu takaisinkin. Lisäksi Yleisradio Oy:n tehtäviin kulttuuriperinnön vaalimisesta yms. tuollainen sopii nähdäkseni myös oikein hyvin. Enkä tarkoita että pitäisi jotenkin erityisesti tuohon panostaa mutta kun tosiaan ne kustannukset olisivat käytännössä olemattomat.
   
 5. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tällaisista tapauksista soisi oven käyvän ilman mitään mutinoita. Ei herran tähden voi Ylen toimittaja keksiä feikkinarratiivia oman agendansa ajamiseksi tai tehdäkseen itselleen nimeä ilman että hän on entinen Ylen toimittaja. Ei se luottamus mediaan hymistelemällä pysy yllä saati parane.
   
 6. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kuvitteletko sinä poloinen että se Areena pyörii jossain ilmaisessa koneessa ilmaisten verkkoyhteyksien päässä?
   
 7. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Varmasti tarvittaessa kotimaasta tulevia yhteyksiä voidaan priorisoida jos kaistanleveys ei riitä tms. Mitä kustannuksiin tulee, mitä arvioit niiden olevan esim. tuollaista lätkäjengin lentokentälle saapumista koskevassa lähetyksessä yhden henkilön vaikkapa Puolasta sitä katsoessa? En ole näihin asioihin kovinkaan vihkiytynyt mutta jo 5-10 vuotta sitten arvioitiin yhden elokuvan lähettämisen kustannuksen olevan Netflixille 2,5 senttiä.
   
 8. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Päöseekö yle.fi -sivustolle ulkomailta? Eikös sekin pitäisi kustannussyistö geoblokata ulkomailla asuvilta?
   
 9. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eihän näissä jutuissasi ole edelleenkään mitään järkeä,.. ei kyse ole yhdestä henkilöstä.
   
 10. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Täällähän alkoi tyhmien kokoontumisajot... Se jakamiskustannus on hieman eri livekuvan striimissä kuin nettisivuissa.
   
 11. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Itsehän sinä juuri sivuutit keskustelun striimauksen kustannuksista haukkumalla toista kirjoittajaa tyhmäksi, nyt kuitenkin otat striimauksen kustannukset mukaan keskusteluun perusteluiksi ilman mitään lukuja. Taidat olla trolli tai tyhmä.

  Vinkki: Tähän liittyy muutakin kuin kustannukset ja asiaa voi pohtia eri näkökulmista.

  Miksi jonkun puolalaisen pitäisi päästä nauttimaan Ylen laadukkaasta verkkojournalismista?
   
 12. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Sanoo sinä joka tänään kirjoitti tietulli ketjussa näin:
  Lainaus:
   
 13. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Arvoisa @heavy : Yksikkökustannus nyt vain on luonteva tapa lähteä jäsentelemään kustannuksia. Kun tiedetään yksikkökustannus ja lisäksi vielä yksiköiden määrä, voidaan näppärästi laskea kokonaiskustannus. Kuten ansiokkaasti huomautit, yhden Puolaan streamatun nuorten leijonien kotiinpaluun näyttämisen hinta ei tietenkään ole sama kuin kaikkien ulkomaille streamattujen nuorten leijonien kotiinpaluiden hinta, mikäli näitä siis ei olisi geoblokattu. Tietoa ja järkeä kun sinulta tuntuu löytyvän niin kysyn nöyrimmin osaisitko kenties arvioida monestako henkilöstä voisi olla kyse? Kuten mainitsin, joskin asia sinulle lienee jo itsestäänselvääkin selvempi, tuon tiedon yksikkökustannuksiin yhdistämällä kun voitaisiin arvioida ulkomailla asuvien "vapaamatkustajien" Ylelle aiheuttamia kustannuksia. Oma arvaukseni on ja oli että ne ovat käytännössä mitättömät.
   
 14. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Jos olisin moderaattori kehottaisin pitämään keskustelut oikeiden otsikoiden alla. En jaksanut lähteä omaa ajatuskatkostani kyseiseen ketjuun selittelemään kun vahinko oli jo sattunut. Onneksi kuitenkin vajosit nopeasti samalle tasolle.

  Ylen verkkojournalismi on muuten laadukasta. En kyllä ymmärrä miksi jonkun puolalaisen siitä pitäisi päästä nauttimaan.
   
 15. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Minusta ihan turhaa lähteä arvailemaan yksiiköhintaa taikka katsojamääriä.... Niiden tulo on kuitenkin suurempi kuin nolla, joka oli alkuperäinen väitteesi

  Lainaus:
  No olihan tuo syysi osallistua tähän keskusteluun niin päivänselvästi se että halusit päästä pätemään aamuisen typeryytesi osoitettuani.
   
 16. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  En mä muista täältä kuin ehkä 5 nimimerkkiä ja sä et kuulu niihin, joten oli täysin sattumaa, että päteminen kohdistui aamuiseen keskustelukumppaniin. Olet kyllä oikeassa siitä, että pätemään piti päästä kun luin sun ylimielisen viestin.

  Sohvaperunat on kyllä hyvä syy maksaa yleveroa.
   
 17. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tässä pyydän anteeksi epätarkkuutta viestissäni. Ei ollut tarkoitus käyttää matemaattisen tarkkaa tai muutenkaan kirjaimellista kieltä, vaan viitata ainoastaan siihen että kulut ovat Ylelle käytännössä mitättömät ja voidaan legitiimisti argumentoida kannattaisiko tämä raha käyttää sisällön ulkosuomalaisille näyttämiseksi.

  Nähdäkseni vain menit metsään kun rupesit vetoamaan siihen että kuluttaja maksaa ja toisinpäin. Näinhän ei homma ole mennyt sitten tv-lupamaksuista luopumisen.
   
 18. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Lupamaksun aikaan minä maksoin ja vaimo ei vaikka molemmat kulutimme Ylen palveluita. Nyt molemmat maksamme ja kulutamme.
   
 19. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Olisit aloittanut lukemisen siitä viestistä, jossa @BigRedCat liittyi keskusteluun väitteellä kuinka lapsikin tietää ettei Suomesta voi matkustaa ulkomaille..
   
 20. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Nythän tämä homma lähti hieman käsistä ja puhutaan jo eri asioista. Jos Ylella on kaistaa lähettää Yle Uutiset, A-studio ja Urheiluruutu joidenkin muidenkin ohjelmien lisäksi vapaasti katsottavaksi ympäri maailmaa, niin mitään oikeita lisäkuluja ei tulisi tunnin lähetyksestä vantaalaiselta lentokentältä.

  Joskus aikoinaan Urheiluruudussa saattoi olla mustaa ruutua kesken lähetyksen, koska lähetysoikeuksien vuoksi tätä pätkää ei voi lähettää internetissa. Onneksi siitä sekoilusta on jo päästy eroon.

  Jos Yle tekee oman lähetyksen lentokentältä, niin aivan varmasti ne omistaa siihen oikeudetkin. Nyt vain joku teki erheen ja lähetys ei jostain syystä näkynyt. Mitään oikeaa mietittyä ja perusteltua syytä siihen ei voi olla. Siis oikeaa syytä, varmaankin jonkun syyn voisi kehittää, jos tutkiva journalisti kysyisi.
   
 21. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  @pernaveikko Tee se YLE-tunnus. Paljon helpompi homma kuin mouhota aiheesta sivutolkulla jossain keskustelupalstalla. Mutta jos se suurta salaliittoa vastaan tappeleminen on antoisampaa, niin silloin ei tietenkään kannata. Mutta mitä itse on oppinut vuosien aikana netin ja koneiden kanssa säätämisestä, niin usein se pieni vaivannäkö kannattaa, vaikka tuntuisikin siltä, että joku ei ole taas ollenkaan ajatellut ihmistä suunnitellessaan milloin mitäkin palikkaa. Esimerkiksi nostettakoon viime talviolympialaisten televisiointi ja Eurosport playerin miltei pakko-ostaminen. Paskaahan ne talvikisat oli televisointien kannalta, mutta kymppi, pari sinne tänne. Näin mitä halusin ja ei ainakaan itsellä ole hartioita alkaa vääntämään jotain mediajättiä vastaan, tai oikeammin millään mitä sanon jossain somessa ei ole merkitystä. Lammastelua ja nössöilyä, sanoisi Tietotoimisto ja Pettter, mutta minkäs teet.
   
  Walrus21 tykkää tästä.
 22. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Henkilökohtaisesti mulla ei ole mitään sitä vastaan, että yle näyttäisi lähetyksensä siten, että sinäkin ne näet. Mutta eihän tuossa tietenkään ole kyse kustannuksista. Eihän Teliallekaan tulisi lisäkustannuksia, jos sinä ja minä saataisiin katsoa liigamatsit ilmaiseksi. Eikä leffateatterille tulisi lisäkustannuksia, jos minä ja sinä menisimme ilmaiseksi katsomaan leffaa, joka ei ole loppuunmyyty. Junassakin minä ja sinä voitaisiin matkustaa ilmaiseksi ilman, että VR joutuisi maksamaan lisäkustannuksia, kunhan junaa ei ole myyty täyteen. Ja noin miljoona muutakin tuon tyyppistä asiaa juuri me kaksi voitais tehdä ilmaiseksi ilman, että siitä syntyy merkittäviä lisäkustannuksia yritykselle. Mutta eihän me voida. Luultavasti vitun vihervassareiden syytä.
   
  Walrus21 ja mutina tykkäävät tästä.
 23. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Ei auta. Tunnuksen voi tehdä, mutta ohjelmat ei silti näy, jos ei ole kirjoilla Suomessa. Pankkitunnuksilla pitäisi kirjautua jonnekin mistä tarkistetaan kotipaikka.

  Enemmänhän tälläisten järjestelyiden ylläpitäminen maksaa kuin se, että joku pieni porukka saisi vapaasti katsoa niin kuin muutkin. Jotenkin en usko, että suomea puhumattomat tekisivät massiivisia ryntäyksiä ja veisivät meidän duunit, muijat ja kaistat.

  Ja edelleen, kun ne halukkaat katsovat muutenkin VPN:lla. Softat on tehty niin helpoiksi nykyään, että kuka tahansa osaa klikata "Connect" -painiketta ja tokihan softia saa suomenkielelläkin.

  Eihän tämä ole mikään salaliitto vaan tyhmyys eikä kukaan jätä haluamaansa ohjelmaa muutenkaan katsomatta. Kyseeseen tulee vain se, että kaikki eivät vältämättä haluaisi olla rikollisia tai liikkua harmaalla alueella, mutta nyt siihen kätevästi pakotetaan.

  Useimmat ulkosuomalaiset käyvät Suomessa esimerkiksi noin kerran vuodessa ja jättävät rahaa maahaan. Miksi vaikka se ei olisi riittävä korvaus katsoa sitten jotain ohjelmia. Melkoisen määrän Suomi saa taas minulta alkoholiveroa loppukuusta ja sen jälkeen lähden maasta pois. Minun verorahoillani sitten hoidetaan alkoholisteja. Hyvä diili.

  Lainaus:
  Hyviä pointteja, mutta aivan eri asia, koska noista palveluista maksaminen on mahdollista (luonnollisesti pl. Telia). Toinen pulju vain blokkaa tuotantonsa kysymättä edes haluaisitko maksaa tästä jotain.
   
 24. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Miten tämä asia on hoidettu muissa Euroopan yleisradioyhtiöissä? Mitään laajaa empiiristä tutkimusta en ole aiheesta tehnyt, mutta sen mitä olen joskus yrittänyt katsoa, niin olen törmänny dikembemutombomaiseen geoblokkiin.
   
 25. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Telewizja Polska Sport (TVP Sport) ei ainakaan toimi vaan herjaa lisenssioikeuksista. Varmaankin aika yhteneväinen linja koko EU:ssa.