Yleisesti NHL:stä

  • 3 965 278
  • 14 128

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
SportsLogos.net uutisoi Toronto Maple Leafsin uusivan sekä logonsa että peliasunsa ensi kaudella. Lienee suht luotettavaa tietoa.

Report: Leafs to unveil new logo next year - Article - TSN

Pelipaidat viimeinen asia, mihin tässä seurassa pitäisi koskea.

MLSE haluaa ilmeisesti takoa lisää rahaa uudistamalla Leafsin lookin sopivasti ennen juhlakautta. Lippujen hintoja tuskin voi nostaa, kun joukkue ei liene edes pudotuspelijoukkue, mutta uusista paidoista rahaa virrannee kassaan, kun kannattajan uudistavat fanikrääsänsä.

Oma veikkaus on, että sieltä haetaan vanha vaahteranlehti-logo naftaliinista ja paidat muistuttavat muutoin 1970- ja 1980-lukujen paitoja.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tyynenmeren divisioona on kyllä erikoinen juuri nyt. Divisioonassa toisena oleva Coyotes on koko NHL:n sarjataulukossa vasta sijalla 19., eikä mahtuisi yhdessäkään muussa divisioonassa viiden parhaan joukkoon. Rinnakkaisen divisioonan eli Keskisen divisioonan jumbojoukkue Avalanche on pisteen päässä.

Huomenna, kun Sabres voittaa Red Wingsin niin, NHL:n seitsemällä viimeisellä sijalla on neljä joukkuetta Tyynenmeren divisioonasta. Taisi olla nimimerkki teude, joka kirjoitti pari päivää sitten, että jos lännen väki on saanut nauraa idän joukkueiden tasolle, niin nyt on aika nauraa Tyynenmeren divisioonalle.
Tosiaan Pacificin jengit ovat kontanneet ihan porukalla. Mikä tietysti on varsinkin Oilersille ihan mukavaa vaihtelua eli on muitakin yhtä huonoja ja vielä samassa divisioonassa.
Mutta kyllähän Pacificin joukkueet kuitenkin itäistä konferenssia vastaan ovat onnistuneet ihan kivasti. Tällä hetkellä näyttäisi tilasto olevan 51-41-9.
Se on tuo Central mitä vastaan Pacificin jengeistä ei tällä kaudella ole pärjännyt kuin Kings 6-1-0. Loput Pacificin jengit ovat vetäneet Centralia vastaan 10-28-5.

EDIT: Jos oikein laskin, niin divisioonan sisäisiä pelejä on ollut toistaiseksi Atlanticissa 41, Metropolitanissa 34, Centralissa 32 ja Pacificissa 29. Aloin siis ihmettelemään, että mistä nuo piste-erot ovat tulleet ja ajattelin, että divisoonan sisäisissä peleissä on tietysti se hyvä (?) puoli kun vertaillaan eri divisoonia, että pisteet pysyvät joka tapauksessa divisioonan sisällä. Pisteitä on divisoonan sisäisissä jaettu Atlanticissa 92, Metropolitanissa 79, Centralissa 69 ja Pacificissa 66.
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
Lienevät muutokset luokkaa Bruinsin B:n kanssa, eli pieniä viilailuja (luojan kiitos), mutta pelkona on myös että ideat pääsee valloilleen ja lopputulos on Toronto Raptorsin tasoa (sama omistaja ilmeisesti).

Vaikea on uskoa, että logoa ja peliasua laitettaisiin kokonaan uusiksi, vaan todellakin ns. särmätään. Uskon että vaahteranlehti pysyy edelleen logona ja uusia värejä ei peliasuun tule. Tuossa uutisessa tosin mainittiin, että the uniform and logo will be “entirely” new joka vähän kyllä mietityttää. Maple Leafsin vaahteranlehtilogo on muuttanut muotoaan vai muutaman kerran vuoden 1927 jälkeen. Ensimmäiset 40 vuotta se näytti oikealta lehdeltä, mutta muutettiin 1967 yksinkertaisemmaksi ja uudestaan 1970 vieläkin pelkistetymmäksi - nykyisin käytössä olevaksi logoksi. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan mitä sieltä tulee.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Oikeastaan ekaa kertaa pitkään aikaan katsoin sarjataulukkoa kunnolla. Lännessä tai tarkemmin Centralissa on pleijaripaikat jo käytännössä jaettu. Jets on 5p ja Avs 6p jäljessä viimeistä paikkaa, ja se alkaa nyky-NHLssä olla melko vaikea kurottava. Varsinkin kun edellä on sen verran kovia jengejä, että tuskin suuria romahduksia tulee. Pacific onkin sitten oma lukunsa, Kings vie ja muut tappelee jämäsijoilla. Konferenssin viimeisenä oleva Ducks voisi hyvinkin nousta vielä mukaan, divarin sijoilla 2-7 nyt 3p eroa. Ja siellä on helvetti sentään Oilers kiinni pleijaripaikassa, varmaan lämmittää Winnipegissa ja Denverissä.

Idän puolella vähän tiukempaa, mitä nyt Metron suorat paikat alkaa vaikuttaa lukituilta. Paljon pitäisi tapahtua, että Penguins tai Devils nousisi ohi jonkun top-3sta. Ja Canadiens tietty menee heittämällä läpi. Taistelusta on jo käytännössä pudonneet Leafs ja Jackets, ja kolme edellä olevaa ovat ihan hiuskarvan varassa.
 

Apheu

Jäsen
Oikeastaan ekaa kertaa pitkään aikaan katsoin sarjataulukkoa kunnolla. Lännessä tai tarkemmin Centralissa on pleijaripaikat jo käytännössä jaettu. Jets on 5p ja Avs 6p jäljessä viimeistä paikkaa, ja se alkaa nyky-NHLssä olla melko vaikea kurottava.

Herranjestas 30 peliä pelattu ja 52 jäljellä. Eiköhän tuossa helposti sekä Jets että Avs vielä pleijaripaikkaan pääse kiinni, mikäli vain parantavat otteitaan hieman. Tuollainen viiden pisteen ero on vaikea kuroa kiinni, jos pelejä olisi jäljellä joku kymmenisen verran. Eli ihan turha jakaa tässä vielä varmoja playoffpaikkoja, Oilerskin nousi pohjalta kahden viikon aikana playoffpaikkaan.

Eriasia on sitten uskooko Jetsiin ja Avalancheen, mutta ei tuo ero nyt ole vielä tässä kohtaa mitään. Näkisin, että tässä kohtaa ei yksikään joukkue ole vielä pudonnut junasta. Toronto ja Blue Jackets alkaa kolkuttelemaan kyllä siellä, mutta parilla 5-6 matsin voittoputkella olisi sekin ero kurottu jo lähes umpeen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllä ne paikat vaan on jaettu. Koska oletusarvoisesti nuo joukkueet rankattiin jo muutenkin pleijareista pihalle, niin miten materiaalin pysyessä muuttumattomana ne yhtäkkiä alkaisi ylisuorittaa ja tekisivät jonkun ihmenousun?

Coloradot ja Winnipegit tulevat keräämään pisteitä loppukaudesta ihan samaa tahtia mitä nytkin ovat keränneet. Koska ovat tuon tasoisia joukkueita. Vaikka vähän ylisuorittaisivatkin, niin muilla on sitten varaa kiristää tarvittaessa. Johan siellä St. Louis ja Dallas on alkanut vapaailtoja kun ei enää ihan täysillä tarvitse puskea.

Ainoastaan Anaheimilla on resursseja nousta oikeasti korkeammalle missä nyt on.
 

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Muistelee millaisia nousuja esim Columbus ja Ottawa on esittäneet parina viime kautena niin lähtisi vielä laskemaan mitään joukkuetta ulos kevään poffeista.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Muistelee millaisia nousuja esim Columbus ja Ottawa on esittäneet parina viime kautena niin lähtisi vielä laskemaan mitään joukkuetta ulos kevään poffeista.

Aina nousuja tapahtuu, mutta ne tuo case Ottawa viime kaudelta todisti kuitenkin kuinka järjettömän putken se vaatii sekä toisien joukkueiden täydellistä mahalaskua.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Hölmöltähän se kuulostaa, mutta 5+ pistettä nyt vaan on iso ero kun _enää_ 50 peliä on jäljellä. Joku Ducks on pelannut uskomattoman huonon alkukauden, eivätkä muut ole saaneet silti enempää eroa aikaan. Takaisin kurominen on ihan yhtä vaikeaa. Huonotkin jengit vetää lähes .500 saldolla, joten kun minnesotat ja nashvillet ovat pienelläkin erolla karussa niin kova tahti saa olla takaa-ajajilla. Ja niitä säälipisteitä putoilee paljon, niin se vaikeuttaa vielä lisää. Toki vähän kärjistin, mutta vain vähän. Noita ottawa-tyyppisiä tarinoita ei ihan joka vuosi tule ja tiukilla sekin oli. Columbus ei siitä loppukiristään edes mitään hyötynyt.

@aessi Tampahan varmaan nouseekin, jopa Panthers on mahdollisuuksien rajoissa. Siellähän taisi Habs olla ainoa "varma" tässä vaiheessa.
 

Apheu

Jäsen
Kyllä ne paikat vaan on jaettu. Koska oletusarvoisesti nuo joukkueet rankattiin jo muutenkin pleijareista pihalle, niin miten materiaalin pysyessä muuttumattomana ne yhtäkkiä alkaisi ylisuorittaa ja tekisivät jonkun ihmenousun?

En tiedä oletko nyt ihan tosissasi tuon viestisi kanssa, mutta vastaampa silti. Treidejähän voi tosiaan tehdä. Lisäksi Winnipegillä ainakin osa pelaajista on alisuorittanut, ja he voivat palata tasolleen. Valmentajan vaihdos saattaa myös auttaa joitakin joukkuetta (eipä tarvi muistella kuin viime kautta ja Ottawan nousua poffeihin). Tällä hetkellä poff-paikalla olleille voi tulla paha loukkaantumissuma tai avainpelaaja loukkaantua. Esimerkiksi Predatorsilta jos Rinne joutuu taas olemaan sivussa, tai jompi kumpi avainpuolustajista, voi tulla haastava kevät.

Luulisi sinunkin Tappara -kannattajana muistavan muutamaa vuotta taaksepäin ja Ässien nousun jostain pohjamudista mestariksi muutamassa kuukaudessa. Vieläpä huononsivat rosteriaan kauden aikana. Nuo playoffpaikkojen jakokin voi oikeasti olla todella pienestä kiinni. Tällä hetkellä kaikilla on saumat nousta vielä kevätpeleihin.

Nyt ulos on jäämässä esimerkiksi Pittsburgh, Tampa Bay ja Anaheim. Kyllä tuossa vielä nähdään monia vaihdoksia pofftiimeissä kauden mittaan. Pacificin loppukuusikko on kolmen pisteen sisällä.

Jos nyt katsoo viimeistä kymmentä matsia, niin poffpaikkojen ulkopuolelta erottuu edukseen Philadelphia, Colorado, Calgary (6 voittoa viimeisestä kymmenestä). Poffpaikoilla heikompaa vaihetta vetävät Rangers, New Jersey, St. Louis, Nashville ja Arizona, joista varsinkin Rangersin recordi on todella huono (2-6-2).

En muutenkaan oikein käsitä tuota ajattelumallia, että jos on 5-6 pistettä perässä, kun kaudesta on pelattu 1/3, ei olisi enää mahdollisuuksia. Melkein joka kausi näitä nousuja aina sattuu, joskus päästään maaliin, joskus todella lähelle. Ja pakko nyt ylempään aessin viestiin vielä sanoa, että eihän Ottawan nousussa kellekkään muulle tapahtunut mitään täydellistä mahalaskua. Sehän tässä juuri hauskaa onkin, että melkeimpä mitä tahansa saattaa tapahtua. Siksi omaan silmääni ihmettelen, miten sarjaa jaksaa edes seurata, jos ei usko mitään muutoksia enää tapahtuvan. Nuo nousut ja mahalaskut yms. ovat juuri se suola, minkä takia näinkin tasaista liigaa on mukava seurata, vaikkei kannattaisikaan mitään joukkuetta. Itselleni on siis ihan sama, meneekö jatkoon Preds vai Jets. Olen jopa enemmän Predsin kannalla, joten nykyinen tilanne käy minulle varsinkin hyvin.

En siis sano, että helppoa olisi tuollaista 5+ pinnaakaan kiriä. Mutta jotenkin vaan typerää esittää, että ei tule tapahtumaan, kun joku Oilers juuri teki menneellä viikolla nousun tuollaisen eron takaa playoffpaikalle.
 

M10

Jäsen
No juu eiköhän tuo taas ollut taas Niclas Lindström-mieheltä kieli poskella heitetty postaus.

Kaikki tietää, että mitä vaan voi tapahtua kun on 50 ottelua sarjaa jäljellä. Ei siellä oikeastaan ole kuin pari jengiä joiden voi sanoa olevan ulkona pleijareista.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Tokihan esimerkiksi Coloradon nouseminen playoffeihin vaatii aivan uskomatonta tuuria ja Varlamovin jatkuvaa .950 tasolla pelaamista, sillä peli itsessään on hirveää roskaa. Toisaalta Avsin kannalta ja muutenkin näissä nousuissa on mielestäni tärkeää katsoa erityisesti kuinka joukkueet ovat pelanneet oman divisioonan joukkueita vastaan, koska sillähän se suurin merkitys näissä nousuissa loppujenlopuksi on. Esim. vaikka Colorado on ollut sysipaska tällä kaudella on silti saldo Centralin joukkueita vastaan 6-2-0, mikä taas on erinomainen tulos.
 

Etana#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomalaiset maailmalla
Kyllä ne paikat vaan on jaettu. Koska oletusarvoisesti nuo joukkueet rankattiin jo muutenkin pleijareista pihalle, niin miten materiaalin pysyessä muuttumattomana ne yhtäkkiä alkaisi ylisuorittaa ja tekisivät jonkun ihmenousun?

Näinhän se menee. Eiköhän lyödä sarja kiinni ja aloitetaan poffit jo. Kannunkin vois samaten jakaa, kun Anaheiminhän ajateltiin viedä se!
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Niin tuo 5 pistettä tuntuu vähältä, mutta niin vaan keväällä saadaan taas ihmetellä, miten kiitospäivänä oli jo playoff joukkueet selvillä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tokihan esimerkiksi Coloradon nouseminen playoffeihin vaatii aivan uskomatonta tuuria ja Varlamovin jatkuvaa .950 tasolla pelaamista, sillä peli itsessään on hirveää roskaa. Toisaalta Avsin kannalta ja muutenkin näissä nousuissa on mielestäni tärkeää katsoa erityisesti kuinka joukkueet ovat pelanneet oman divisioonan joukkueita vastaan, koska sillähän se suurin merkitys näissä nousuissa loppujenlopuksi on. Esim. vaikka Colorado on ollut sysipaska tällä kaudella on silti saldo Centralin joukkueita vastaan 6-2-0, mikä taas on erinomainen tulos.

Mutta nuo kaksi edellistä Coloradon voittoa olivat täysiä välipelejä sen vastustajille. Nashville oli juuri voittanut Chicagon, joten "mestaruusfiiliksissään" sen jälkeen joku Colorado ei vois vähempää kiinnostaa. Sama St. Louisin kohdalla, olivat juuri voittaneet tärkeimmän vastustajansa, eli divarikärki Dallasin ja sen jälkeen joku Colorado ei paljoa nappaa.

Sitten kun joku Colorado alkaa olla oikeasti uhka, niin St. Louis ja Nashville jyrää ne maan rakoon.

Calgary kärsii juuri tällä kaudella tästä efektistä. Viime kaudella kukaan ei ottanut niitä tosissaan ja tekivät playoff-ihmeensä. Tänä vuonna on sitten vastustajat kohdelleet heitä hieman eri tavalla. Ei olekkaan aina kakkosimuri vastassa helpottamassa voittoja ja niinpoispäin.
 

Ralph

Jäsen
Sitten kun joku Colorado alkaa olla oikeasti uhka, niin St. Louis ja Nashville jyrää ne maan rakoon.
Millä eväillä joku Predators jyrää yhtään ketään tässä liigassa? Viime kauden ylipelaaminen sokaissut vähän jopa Henkkaakin?

Otteluohjelman laatijat ovat olleet avuliaita Avalanchea kohtaan. Kolme peräkkäistä voittoa divisioonavastustajista, kun ketään ei napannut. Jopa Patrick Kanella loppui kiinnostus jatkaa pisteputkeaan kuin seinään heti, kun Avalanche astui vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Kyllä tuolla centralissa tulee vielä kauhea rähinä olemaan. Jets näyttää toistaiseksi vähän lannistetulta ja Avs taas hyökkää pleijaripaikan kimppuun tosissaan. Joukkue pelaa järkevästi ja ennen kaikkea rauhallisesti aina kun Varly on maalissa ja tulosta tulee. Stars voi jo hieman rentoutua etumatkansa turvin, mutta kaikki muut saavat taistella henkensä edestä. Paljon on puhutti pathetic, eikun pacific-divisioonan tasosta, mutta mainitaan nyt vielä se että vain Kingsillä on Coloradoa parempi ROW, pistemäärä ja maaliero tällä hetkellä.
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Sitten kun joku Colorado alkaa olla oikeasti uhka, niin St. Louis ja Nashville jyrää ne maan rakoon.
Silloin kun Avs on ollut mainitsemasi "uhka" näille, niin ovat järjestään tulleet itse Avsin jyräämäksi. Parasta tässä on se, että kun ollaan nyt viety järjestään kaikkia oman divisioonan jengejä, niin kaikki on väärin voitettu Detroit Chicken Wings-fanin mielestä. Love. It.

Kuten @Makkeli oli tuolla kirjoittanutkin melkoisen osuvasti, että meidän jengin mahdollisuudet lepäävät Semyon Varlamovin harteilla. Koko meidän pelaaminen ei tosin ole roskaa, mutta kaikenlainen vajaus (fyysisyys, kiekollinen osaaminen etc.) puolustuksessa vaikuttaa liian voimakkaasti myös muihin pelin osa-alueisiin. Arat ja kiekollisesti epävarmat puolustajat eivät saa paineen alla mitään aikaiseksi ja kiekko yleensä roiskaistaan keskialueelle tai vastustajan pakille viivaan. Nimenomaan sellaisen "hurrikaani"-paineen alta emme pääse kiekolla juuri ikinä pois. St. Louisin pakisto on hyvä esimerkki siitä, kuinka hyvin he pakkien taitotasolla ja kaksinkamppailuvoimalla pystyvät käynnistämään oman joukkueensa hyökkäyksiä vaikeistakin paikoista. Ainoastaan Erik Johnson tekee yksin, mitä tehtävissä on. Barrie on kiekollisena hyvä, mutta paineen alta peliä avatessa hänen taitonsa vesittyy huonoon kaksinkamppailuvoimaan, tosin käsillä ja nopeudella saattaa joskus luikerrella sieltä ulos. Meidän tulivoimainen hyökkäys menee osittain siis hukkaan juuri siksi, että puolustus ei pysty pelaamaan tässä sarjassa kokonaisuutena ja käynnistämään hyökkäyksiä kuin paineettomassa tilassa, jolloin taas hyökkäyksellä on jo viisi vastustajaa vastassa.

Mutta jääkiekkopelejä ei ole koskaan tarvinnut voittaa oikein. Ainoastaan voittaa. Juuri nyt Avs voittaa ja se riittää.
 

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Kyllä tuolla centralilla voi käydä mitä tahansa. Minnesotahan oli myös Ottawan tavoin aika heikoilla tässä kohtaa kautta. Nousuun sekä pleijaripaikkaan tarvittiin Devan Dubnyk.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Tosiasia tosiaan on, että Keskinen divisioona on tällä hetkellä ylivoimaisesti kovin divisioona ja nämä divisioonan keskinäisistä peleistä varsinaisella peliajalla otetut voitot tulevat vaikuttamaan ratkaisevasti pudotuspelipaikkoihin. Aivan sama, millä tavalla näitä voittoja otetaan. Riippumatta siitä, millä tavalla voitot on otettu, ne saattavat osoittautua kullan arvoisiksi, kun runkosarjapelit on pelattu. Ihan turha tosiaan minunkin mielestä tulla vähättelemään voittoja sillä, että vastustajaa ei kiinnostanut tms. Etenkin Keskisessä näiden divisioonan keskinäisten pelien pitäisi kiinnostaa ja motivoida aina.

Millä eväillä joku Predators jyrää yhtään ketään tässä liigassa? Viime kauden ylipelaaminen sokaissut vähän jopa Henkkaakin?

Nashville on ollut todella vahva ainakin Chicagoa vastaan. Vaikka Chicago toisen keskinäisen kamppailun näennäisen selvin numeroin voittikin, niin Nashville oli selvästi parempi joukkue myös tuossa pelissä, jonka Chicagolle käytännössä yksinään voitti Crawford yhdellä uransa parhaista peleistään. Kovin montaa Smashvillen peliä en ole nähnyt, joten ehkä pidättäydyn tämän enempää kertomasta omia näkemyksiä Kantrikaupungin joukkueen pelistä, mutta kyllä tilastotkin kertovat, että kyse on erittäin kovasta joukkueesta. Esimerkiksi Corsi/Fenwick %:lla mitattuna Nashville on tällä hetkellä liigan toiseksi paras joukkue. Kun tuohon kiekonhallintaan lisätään huippumaalivahti ja ehkä yksi liigan parhaista puolustuksista, tuskin voidaan puhua siitä, että Nashville olisi juurikaan ylisuorittanut viime kaudella ns. todelliseen tasoonsa nähden, johon viitannet.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Mutta nuo kaksi edellistä Coloradon voittoa olivat täysiä välipelejä sen vastustajille. Nashville oli juuri voittanut Chicagon, joten "mestaruusfiiliksissään" sen jälkeen joku Colorado ei vois vähempää kiinnostaa. Sama St. Louisin kohdalla, olivat juuri voittaneet tärkeimmän vastustajansa, eli divarikärki Dallasin ja sen jälkeen joku Colorado ei paljoa nappaa.

Sitten kun joku Colorado alkaa olla oikeasti uhka, niin St. Louis ja Nashville jyrää ne maan rakoon.

Calgary kärsii juuri tällä kaudella tästä efektistä. Viime kaudella kukaan ei ottanut niitä tosissaan ja tekivät playoff-ihmeensä. Tänä vuonna on sitten vastustajat kohdelleet heitä hieman eri tavalla. Ei olekkaan aina kakkosimuri vastassa helpottamassa voittoja ja niinpoispäin.

Bolded:

Chicagosta en tiedä, mutta väite ettei Nuotteilla kiinnosta Colorado Dallas pelin jälkeen on täyttä sitä p-puhetta. Täydet rispektit Avs laumalle, että alisti Blues lauman kun juuri saivat homman toimimaan. Varlamovi oli God modessa ja näköjään myös Preds ja Chicagokin sai tuta Harlaamovim voiman.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Törmäsin tälläiseen hauskaan nippelitietoon twitterissä:

2000-luvun alussa ennen palkkakattoa NHL teki uuden säännön, jonka mukaan joukkue, joka menettää pelaajansa vapaaksi agentiksi, saa korvaukseksi varausvuoron. Nämä varausvuorot luotiin tyhjästä ja niitä jaettiin sillä perusteella, että suuremman markkina-alueen menestyvät joukkueet(Toronto, New York) saivat menettäessään pelaajan korvaukseksi huonomman varausvuoron kuin pienen markkina-alueen heikosti menestyvät joukkueet (Carolina, Nashville). Joukkueet kuten Toronto alkoivat sitten vaihtaa vapaaksi tulevia pelaajiaan näihin heikompiin seuroihin. Taka-ajatuksena oli se, että kummatkin joukkueet hyötyvät. Esimerkkinä Mark Messierin tapaus: vuonna 2003 Sather kauppasi Messierin San Joseen, päivää ennen kuin hänestä olisi tullut vapaa agentti. Rangers sai San Joselta vaihdossa neljännen kierroksen varausvuoron, ja kun San Jose ei tehnyt sopimusta Messierin kanssa, se sai liigalta korvaukseksi varausvuoron joka oli tässä tapauksessa korkeampi kuin tuo neljännen kierroksen varausvuoro jonka joukkue lähetti New Yorkiin. Lopulta Messier teki uuden sopimuksen Rangersin kanssa ja ainoa asia joka tässä lopulta muuttui, oli se että kummatkin joukkueet saivat varausvuoron käytännössä tekemättä mitään. Tuolla varausvuorolla Rangers sitten nappasi vielä Ryan Callahanin.

Toinen "vääryys" joka tapahtui näiden liigan luomien varasvuorojen takia: Dallas Starsin maalivahti Ed Belfour oli pääsemässä vapaille markkinoille, joten Starsin GM vaihtoi tämän Nashvillen viidennen kierroksen varausvuoroon sen sijaan, että olisi ottanut liigalta korvaukseksi huonomman varausvuoron. Nashville ei tehnyt Belfourin kanssa sopimusta, joten joukkue sai korvaukseksi varausvuoron vuoden 2003 toiselle kierrokselle. Tällä vuorollahan varattiin niinkin nimetön puolustaja kuin Shea Weber. Aika hyvä korvaus mokesta, joka ei pelannut joukkueen maalilla sekuntiakaan.
 

Ralph

Jäsen
Törmäsin tälläiseen hauskaan nippelitietoon twitterissä:
Lightning yritti hieman samanlaista kikkaa pari vuotta sitten, kun Vincent LeCavalierin palkka oli liian iso nykytasoon nähden ja palkkakattoon tarvitsisi tilaa. Lightningin piti kaupata LeCavalier Maple Leafsiin vaihdossa johonkin varausvuoroon ja Maple Leafs olisi ostanut sopimuksen ulos. Sitten Lighting olisi tehnyt uuden halvemman sopimuksen kapteeninsa kanssa.

Tästä ei muut tykännyt ja Lightning osti sitten itse sopparin ulos, joten LeCavalier matkasi Flyersiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös