Mainos

Yleisesti NHL:stä

  • 4 136 124
  • 14 640

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Sitten kun joku Colorado alkaa olla oikeasti uhka, niin St. Louis ja Nashville jyrää ne maan rakoon.
Silloin kun Avs on ollut mainitsemasi "uhka" näille, niin ovat järjestään tulleet itse Avsin jyräämäksi. Parasta tässä on se, että kun ollaan nyt viety järjestään kaikkia oman divisioonan jengejä, niin kaikki on väärin voitettu Detroit Chicken Wings-fanin mielestä. Love. It.

Kuten @Makkeli oli tuolla kirjoittanutkin melkoisen osuvasti, että meidän jengin mahdollisuudet lepäävät Semyon Varlamovin harteilla. Koko meidän pelaaminen ei tosin ole roskaa, mutta kaikenlainen vajaus (fyysisyys, kiekollinen osaaminen etc.) puolustuksessa vaikuttaa liian voimakkaasti myös muihin pelin osa-alueisiin. Arat ja kiekollisesti epävarmat puolustajat eivät saa paineen alla mitään aikaiseksi ja kiekko yleensä roiskaistaan keskialueelle tai vastustajan pakille viivaan. Nimenomaan sellaisen "hurrikaani"-paineen alta emme pääse kiekolla juuri ikinä pois. St. Louisin pakisto on hyvä esimerkki siitä, kuinka hyvin he pakkien taitotasolla ja kaksinkamppailuvoimalla pystyvät käynnistämään oman joukkueensa hyökkäyksiä vaikeistakin paikoista. Ainoastaan Erik Johnson tekee yksin, mitä tehtävissä on. Barrie on kiekollisena hyvä, mutta paineen alta peliä avatessa hänen taitonsa vesittyy huonoon kaksinkamppailuvoimaan, tosin käsillä ja nopeudella saattaa joskus luikerrella sieltä ulos. Meidän tulivoimainen hyökkäys menee osittain siis hukkaan juuri siksi, että puolustus ei pysty pelaamaan tässä sarjassa kokonaisuutena ja käynnistämään hyökkäyksiä kuin paineettomassa tilassa, jolloin taas hyökkäyksellä on jo viisi vastustajaa vastassa.

Mutta jääkiekkopelejä ei ole koskaan tarvinnut voittaa oikein. Ainoastaan voittaa. Juuri nyt Avs voittaa ja se riittää.
 

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Kyllä tuolla centralilla voi käydä mitä tahansa. Minnesotahan oli myös Ottawan tavoin aika heikoilla tässä kohtaa kautta. Nousuun sekä pleijaripaikkaan tarvittiin Devan Dubnyk.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Tosiasia tosiaan on, että Keskinen divisioona on tällä hetkellä ylivoimaisesti kovin divisioona ja nämä divisioonan keskinäisistä peleistä varsinaisella peliajalla otetut voitot tulevat vaikuttamaan ratkaisevasti pudotuspelipaikkoihin. Aivan sama, millä tavalla näitä voittoja otetaan. Riippumatta siitä, millä tavalla voitot on otettu, ne saattavat osoittautua kullan arvoisiksi, kun runkosarjapelit on pelattu. Ihan turha tosiaan minunkin mielestä tulla vähättelemään voittoja sillä, että vastustajaa ei kiinnostanut tms. Etenkin Keskisessä näiden divisioonan keskinäisten pelien pitäisi kiinnostaa ja motivoida aina.

Millä eväillä joku Predators jyrää yhtään ketään tässä liigassa? Viime kauden ylipelaaminen sokaissut vähän jopa Henkkaakin?

Nashville on ollut todella vahva ainakin Chicagoa vastaan. Vaikka Chicago toisen keskinäisen kamppailun näennäisen selvin numeroin voittikin, niin Nashville oli selvästi parempi joukkue myös tuossa pelissä, jonka Chicagolle käytännössä yksinään voitti Crawford yhdellä uransa parhaista peleistään. Kovin montaa Smashvillen peliä en ole nähnyt, joten ehkä pidättäydyn tämän enempää kertomasta omia näkemyksiä Kantrikaupungin joukkueen pelistä, mutta kyllä tilastotkin kertovat, että kyse on erittäin kovasta joukkueesta. Esimerkiksi Corsi/Fenwick %:lla mitattuna Nashville on tällä hetkellä liigan toiseksi paras joukkue. Kun tuohon kiekonhallintaan lisätään huippumaalivahti ja ehkä yksi liigan parhaista puolustuksista, tuskin voidaan puhua siitä, että Nashville olisi juurikaan ylisuorittanut viime kaudella ns. todelliseen tasoonsa nähden, johon viitannet.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Mutta nuo kaksi edellistä Coloradon voittoa olivat täysiä välipelejä sen vastustajille. Nashville oli juuri voittanut Chicagon, joten "mestaruusfiiliksissään" sen jälkeen joku Colorado ei vois vähempää kiinnostaa. Sama St. Louisin kohdalla, olivat juuri voittaneet tärkeimmän vastustajansa, eli divarikärki Dallasin ja sen jälkeen joku Colorado ei paljoa nappaa.

Sitten kun joku Colorado alkaa olla oikeasti uhka, niin St. Louis ja Nashville jyrää ne maan rakoon.

Calgary kärsii juuri tällä kaudella tästä efektistä. Viime kaudella kukaan ei ottanut niitä tosissaan ja tekivät playoff-ihmeensä. Tänä vuonna on sitten vastustajat kohdelleet heitä hieman eri tavalla. Ei olekkaan aina kakkosimuri vastassa helpottamassa voittoja ja niinpoispäin.

Bolded:

Chicagosta en tiedä, mutta väite ettei Nuotteilla kiinnosta Colorado Dallas pelin jälkeen on täyttä sitä p-puhetta. Täydet rispektit Avs laumalle, että alisti Blues lauman kun juuri saivat homman toimimaan. Varlamovi oli God modessa ja näköjään myös Preds ja Chicagokin sai tuta Harlaamovim voiman.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Törmäsin tälläiseen hauskaan nippelitietoon twitterissä:

2000-luvun alussa ennen palkkakattoa NHL teki uuden säännön, jonka mukaan joukkue, joka menettää pelaajansa vapaaksi agentiksi, saa korvaukseksi varausvuoron. Nämä varausvuorot luotiin tyhjästä ja niitä jaettiin sillä perusteella, että suuremman markkina-alueen menestyvät joukkueet(Toronto, New York) saivat menettäessään pelaajan korvaukseksi huonomman varausvuoron kuin pienen markkina-alueen heikosti menestyvät joukkueet (Carolina, Nashville). Joukkueet kuten Toronto alkoivat sitten vaihtaa vapaaksi tulevia pelaajiaan näihin heikompiin seuroihin. Taka-ajatuksena oli se, että kummatkin joukkueet hyötyvät. Esimerkkinä Mark Messierin tapaus: vuonna 2003 Sather kauppasi Messierin San Joseen, päivää ennen kuin hänestä olisi tullut vapaa agentti. Rangers sai San Joselta vaihdossa neljännen kierroksen varausvuoron, ja kun San Jose ei tehnyt sopimusta Messierin kanssa, se sai liigalta korvaukseksi varausvuoron joka oli tässä tapauksessa korkeampi kuin tuo neljännen kierroksen varausvuoro jonka joukkue lähetti New Yorkiin. Lopulta Messier teki uuden sopimuksen Rangersin kanssa ja ainoa asia joka tässä lopulta muuttui, oli se että kummatkin joukkueet saivat varausvuoron käytännössä tekemättä mitään. Tuolla varausvuorolla Rangers sitten nappasi vielä Ryan Callahanin.

Toinen "vääryys" joka tapahtui näiden liigan luomien varasvuorojen takia: Dallas Starsin maalivahti Ed Belfour oli pääsemässä vapaille markkinoille, joten Starsin GM vaihtoi tämän Nashvillen viidennen kierroksen varausvuoroon sen sijaan, että olisi ottanut liigalta korvaukseksi huonomman varausvuoron. Nashville ei tehnyt Belfourin kanssa sopimusta, joten joukkue sai korvaukseksi varausvuoron vuoden 2003 toiselle kierrokselle. Tällä vuorollahan varattiin niinkin nimetön puolustaja kuin Shea Weber. Aika hyvä korvaus mokesta, joka ei pelannut joukkueen maalilla sekuntiakaan.
 

Ralph

Jäsen
Törmäsin tälläiseen hauskaan nippelitietoon twitterissä:
Lightning yritti hieman samanlaista kikkaa pari vuotta sitten, kun Vincent LeCavalierin palkka oli liian iso nykytasoon nähden ja palkkakattoon tarvitsisi tilaa. Lightningin piti kaupata LeCavalier Maple Leafsiin vaihdossa johonkin varausvuoroon ja Maple Leafs olisi ostanut sopimuksen ulos. Sitten Lighting olisi tehnyt uuden halvemman sopimuksen kapteeninsa kanssa.

Tästä ei muut tykännyt ja Lightning osti sitten itse sopparin ulos, joten LeCavalier matkasi Flyersiin.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Sitten kun joku Colorado alkaa olla oikeasti uhka, niin St. Louis ja Nashville jyrää ne maan rakoon.
Nashvillellä viimeiset 10 pelin record on 3-4-3 eli = 9p
Coloradolla taasen 7-3-0 eli 14p.

Nashville porhaltaa nyt 5p etumatkalla, ja mikäli seuraavat kymmenen ottelua menisi juuri edellisten mukaan olisi Avs Nashvillen kanssa samoissa pisteissä.
Tuo ero voi hyvin kuroutua jopa kolmella kierroksella, joten johtopäätöksesi siitä että Jets tai Avs olisi jo menettänyt playoff-mahdollisuudet on täyttä paskaa.
Jos ja kun Colorado ottaa kiinni Nashvillen kiinni pisteissä, haluan sitten nähdä tämän maan rakoon jyräämisen.
 
Ihan uskomatonta, miten Calgary Flames on onnistunut keinottelemaan itsensä Playoff-paikalle voittamalla varsinaisella peliajalla 6/31. Se on 19,35 prosenttia, eli Calgary on aina viiden pelin jaksolla voittanut yhden keskimäärin.

Oma vaikutuksensa on tietysti tuolla heikolla Pacificilla, tai että on pelattu ristiin ja näin. Mutta silti, hienosti keinoteltu ja antaa taatusti tulevaisuudessakin uskoa heikommille joukkueelle, että ei tarvitse voittaa pelejä ja silti voi pärjätä.
Mainittakoon myös, että millään muulla joukkueella ei tänään ole yhtä vähän suoria voittoja.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Ketä kiinnostaa voitot? NHL-jääkiekossa on kyse tappioiden välttämisestä varsinaisella peliajalla. Voisit vähitellen hyväksyä asian, ettei tarvitsisi lukea näitä avautumisia säännöllisin väliajoin ketjussa jos toisessa.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Oma vaikutuksensa on tietysti tuolla heikolla Pacificilla, tai että on pelattu ristiin ja näin. Mutta silti, hienosti keinoteltu ja antaa taatusti tulevaisuudessakin uskoa heikommille joukkueelle, että ei tarvitse voittaa pelejä ja silti voi pärjätä.
Mainittakoon myös, että millään muulla joukkueella ei tänään ole yhtä vähän suoria voittoja.
Tätä nyt on puitu ennenkin, mutta onhan Calgarylla nyt sentään ROW 14 ja rankkareilla on tullut vain yksi voitto. Eli Calgary on NHL:n eliittiä ratkomaan pisteitä itselleen 3vs3-jatkoajalla. Siitä lähtien kun loserpoint aikoinaan esiteltiin, ei varsinaisella voittamisella ole juurikaan ollut väliä. Näyttäähän se mukavammalta apulais-geeämmien silmiin, mutta ei tuo mitään olennaista lisähyötyä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Next year's ASG is expected to be in LA. In 2018 it's the Olympics. In 2019, there will be a mid-season NHL event in Europe. Then 2020 ASG.

David Pagnotta Twitterissä.

Mikä tuo 2019 Euroopassa kesken kauden oleva NHL-tapahtuma oikein on? En ole aiemmin tuollaisesta kuullut.

Muutenkin kaikessa hiljaisuudessa haudattu nuo Euroopassa pelatut NHL-runkosarjaottelut kauden alkuun. 2011 (eli ennen tuota työsulkukautta pelattu kokonainen kausi) vai milloin niitä viimeksi pelattiin? Eivät ilmeisesti tuottaneet tarpeeksi rahaa kun niitä ei enää pelata.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Olisiko kyse ulkoilmaottelusta? Semmoinen muistikuva ainakin on, että asiasta oli viime kauden aikana jo jotain spekulaatiota.

Eikö joskus ole spekuloitu myös jollain KHL ja NHL-mestarien kohtaamisella? Ne puheet on tainnut tulla tosin KHL-leiristä suurimmalta osin?
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Eikö joskus ole spekuloitu myös jollain KHL ja NHL-mestarien kohtaamisella? Ne puheet on tainnut tulla tosin KHL-leiristä suurimmalta osin?

Tämä olisi oikeasti hieno nähdä. Ulkoilmaottelu ei mielestäni ainakaan television välityksellä kovin kummoinen kokemus ole.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Sitten kun joku Colorado alkaa olla oikeasti uhka, niin St. Louis ja Nashville jyrää ne maan rakoon.
Tuli eilisen pelin jälkeen heti mieleen tämä viesti, ja on muuten homma se että tämä "joku Colorado" on nyt sitten jyrännyt kummatkin maanrakoon. Ensin St. Louisista jatkoaikavoitto ja sen jälkeen eilisyönä Nashvillestä 5-3 voitto. Alkaa tämä uhka olla aika todellinen, kun kuroi jo tuon pistematkan kiinni. Ja niin kuin @Makkeli täällä jo aiemmin mainitsi, on tuo Coloradon kova suoritus Centralin joukkueita vastaan (9-2-1) nostanut aika paljon osakkeita playoffrunia ajatellen. Joten tuo hypoteesisi että playoff-paikat olisivat jo lukkoon lyötyjä on täyttä puunheinää.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Mikä tuo 2019 Euroopassa kesken kauden oleva NHL-tapahtuma oikein on? En ole aiemmin tuollaisesta kuullut.
Viime vuoden alussa oli puhetta NHL:n järjestämästä jääkiekon Ryder Cupista(Eurooppa vs P-Amerikka), joka pelattaisiin Lontoossa. Toki viime vuoden alussa puhuttiin vuoden 2018 syksystä, mutta suunnitelmathan voivat aina muuttua.
 

Ralph

Jäsen
Kyllä ne paikat vaan on jaettu.

Tuli eilisen pelin jälkeen heti mieleen tämä viesti, ja on muuten homma se että tämä "joku Colorado" on nyt sitten jyrännyt kummatkin maanrakoon. Ensin St. Louisista jatkoaikavoitto ja sen jälkeen eilisyönä Nashvillestä 5-3 voitto. Alkaa tämä uhka olla aika todellinen, kun kuroi jo tuon pistematkan kiinni.

Älähän nyt kyseenalaista Henkan jäätävää analyysiä! Keskisen divisioonan pudotuspelipaikat on jaettu, kuten Henkka jo kertoi, joten Avalanche voi aloittaa jo lipunmyynnin pudotuspeleihin, Predators on ulkona. Tosin itse veikkaan, että Predators on vielä todella vahvoilla verrattuna Avalancheen, mutta koska Henkan mukaaan Avalanche on jo paikkansa varmistanut, niin näin sen on oltava.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Adam Larsson kertoo olleensa samassa tilanteessa Drouinin kanssa, eikä mieleen tullutkaan kysyä treidiä. Tätä itsekkin vähän ihmettelin kun eikös Columbuksestakin Rychel halunnut treidiä kun ei saanut suoraa paikkaa ylös tai jotain muuta vastaavaa? Olikohan ennen Twitteriä ym. tämmöinenkin yleistä vai pysyivätkö jupinat vain suljettujen ovien sisällä? Yzerman myös puhunut samasta aiheesta, että hän ei valittanut tilanteesta ja on itse kulkenut myös hitaamman tien ykkösketjuun, eli puolustamista on harjoiteltu nelosessa jne. Nyt sitten sen sijaan, että näytettäisiin valmentajalle, että osataan pelata vedetäänkin treidipyyntöä pöytään ja toivotaan, että seuraava gm & valmentaja käsittelevät silkkihansikkain?

Devils' Adam Larsson was in Jonathan Drouin's skates once, but never considered asking for a trade - Fire & Ice
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, NHL. Hyvät pelit.
Eikö joskus ole spekuloitu myös jollain KHL ja NHL-mestarien kohtaamisella? Ne puheet on tainnut tulla tosin KHL-leiristä suurimmalta osin?

Heitän ujon veikkauksen että tälläisessa KHL & NHL-matsissa ei pelaa ainakaan hallitseva SC-mestari. NHL:llä ei olisi matsissa muuta kuin menetettävää, varsinkin parin viime vuoden kehityksen valossa; KHL on menettänyt vetovoimaansa jopa venäläispelaajien silmissä.
 

Kipe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Tuntuu uskomattomalta että amerikkalainen ei ole vielä voittanut pistepörssiä NHL:ssa, Kane sen todennäköisesti tällä kaudella tekee joten tuokin asia korjaantuu.

Jenkkejä pelannut liigassa kuitenkin suht iso määrä vuosien mittaan eikä voittoa ole sattunut, jotkin Sedinin siskokset on kumpainenkin kuitenkin onnistunut pörssin voittamaan :)
 

Jerppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole ihan varma kuuluuko tähän ketjuun mutta tuli tuossa eilen mietiskeltyä että onko NHL:ssä vielä seuroja jotka eivät ole varanneet suomalaisia? Tai löytyykö jostain tilastoa montako suomalaista kuhunkin nykyiseen NHL seuraan on varattu?
 

Ralph

Jäsen
En ole ihan varma kuuluuko tähän ketjuun mutta tuli tuossa eilen mietiskeltyä että onko NHL:ssä vielä seuroja jotka eivät ole varanneet suomalaisia? Tai löytyykö jostain tilastoa montako suomalaista kuhunkin nykyiseen NHL seuraan on varattu?
Ei ole enää mitään sellaista jengiä, joka ei olisi suomalaista huutanut. Tässä Eliteprospectsin luettelo kaikista suomalaisista, jotka on varattu NHL:ään.
 

Peppuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Tuli huvin vuoksi katseltua että millon viimeksi joku pelaaja olisi voittanut niin maalipörssin, syöttöpörssin kuin pistepörssin, joiden kaikkien voittoon Kanella olisi mahdollisuus mikäli tämä lento nyt jatkuu samanlaisena. Ehkä hieman ennenaikaista, mutta kuitenkin. Viimeksi tuon on tehnyt tasan 20 vuotta sitten muuan Mario Lemieux. En tiedä kuinka paljon näitä pelaajia on, tuskin kovin montaa?

Tuon jälkeen syöttö ja pistepörssin voittajia on useampia, maalipörssin ja pistepörssin on voittanut Ovechkin 2007-2008.

Tuosta Lemieuxin kaudesta pisti hieman silmään +/- tilasto, 70 ottelua 69 + 92 = 161 ja +/- "vain" +10.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tuli huvin vuoksi katseltua että millon viimeksi joku pelaaja olisi voittanut niin maalipörssin, syöttöpörssin kuin pistepörssin, joiden kaikkien voittoon Kanella olisi mahdollisuus mikäli tämä lento nyt jatkuu samanlaisena. Ehkä hieman ennenaikaista, mutta kuitenkin. Viimeksi tuon on tehnyt tasan 20 vuotta sitten muuan Mario Lemieux. En tiedä kuinka paljon näitä pelaajia on, tuskin kovin montaa?

Tuon jälkeen syöttö ja pistepörssin voittajia on useampia, maalipörssin ja pistepörssin on voittanut Ovechkin 2007-2008.

Tuosta Lemieuxin kaudesta pisti hieman silmään +/- tilasto, 70 ottelua 69 + 92 = 161 ja +/- "vain" +10.

Art Ross Trophyn (jaettu kaudesta 1947-48 eteenpäin) on voittanut vain neljä pelaajaa siten, että olisi voittanut samalla liigan maali-, syöttö- että pistepörssin:

Gordie Howe 2 kertaa (50-51 ja 52-53 kaudet)
Phil Esposito 1 kerran (72-73 kausi)
Wayne Gretzky 5 kertaa (81-82, 82-83, 83-84, 84-85 ja 86-87 kaudet)
Mario Lemieux 2 kertaa (88-89 ja 95-96 kaudet)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös