Mainos

Yleisesti NHL:stä

  • 4 140 464
  • 14 649

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kanadaan laajenemisen este on se että se ei toisi lajin pariin juuri uusia faneja, koska maassa jo jokainen on lätkäfani. Koska pomojen intressissä on uudet maksavat asiakkaat on loogista että kulttuuria pyritään luomaan sinne missä sitä ei vielä ole.

No mutta, tarjoaahan Kanada niitä maksavia asiakkaita, jos kerran fanit ovat valmiina. Sen kuin tuot jengin paikalle.

USA:ssa joudut rakentamaan sen fan basen pitkällä tähtäimellä, jos se ei ole suht valmiilla pohjalla kuten Seattle oli. Kanadassa, jossain Quebecissä porukka olisi heti inessä kalliilla lippupohjalla, ja se valmis fan base ostaisi krääsää pilvin pimein.

Vapaita kapunkeja ei tietysti Kanadassa paljoa ole. Aika lailla jengit on siellä missä pitääkin. Quebec ja Hamilton, jälkimmäistä vastustaa Toronton idiootit.

Itse en kyllä halua että NHL tästä 32 jengin määrästä mihinkään laajenee. Se yksi USA:n konkurssipesä pitäisi siirtää Quebeciin ja sitten niillä mennään, hamaan tulevaisuuteen.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Esimerkiki uusi seura Hamiltoniin ei toisi uusia maksavia asiakkaita sillä alueella asuvat ovat nyt jo jonkun NHL-joukkueen faneja. Quebeciläiset lienevät aikalailla Habs-faneja.
Se on toki mahdollista että joku konkka-jengi siirtyisi esimerkiksi Quebeciin koska puitteet ovat valmiit mutta tuskin laajennusjengi.

edit: Se että esimerkiksi Quebecissä joukkue myisi kotihallin täyteen ei ole ratkaisevaa, vaan se montako miljoonaa uutta TV-katsojaa potentiaalisesti on saatavissa. Quebecissä suuri osa katsoo jo lätkää.
 

Hendricks

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
On bettman hyviäkin asioita varmasti tehnyt, mutta se että lajin kasvaminen nähdään voittona on omasta mielestä vähän kiikunkaakun koska tietty kasvu olisi tapahtunut oli garyn paikalla kuka tahansa. Kun kasvua taas vertaa muihin lajeihin niin kasvu ei enää näytäkkään niin hyvältä. Myös liigan suhtautuminen CTE:hen on omissa kirjoissa iso miinus vaikka taloudelliset syyt sen taustalla ymmärrän.
 

Rocco

Jäsen
Kanadassa on kieltämättä haastava tilanne, kun ei niitä metropolialueita ole kovinkaan montaa muutenkaan.

Kanadan seitsemän suurinta keskusta ovat nyt NHL-kaupunkeja. Toronto, Vancouver, Montreal, Calgary, Edmonton, Ottawa-Gatineau ja Winnipeg. Näistä kuusi suurinta ovat yli miljoonan asukkaan keskuksia, Winnipeg noin 750.000.

Tämän jälkeen tuleekin aika haastavaa. Quebec City ja Hamilton ovat Winnipegin kanssa samaa kokoluokkaa, mutta sillä erotuksella, että ovat aika paljon toisen jo olemassaolevan seuran vaikutusalueella. Quebec City taistelee Montrealin kanssa, ja Hamilton Toronton kanssa.

Tämän jälkeen ruvetaan puhumaan jo pienistä keskuksista, ja niistäkin isoin on reilun 500.000 asukkaan Kitchener, mikä sekin on Toronton lähinaapuri.

Ehkä ne isoimmat alueet, missä NHL-seuroja ei ole, olisi Halifax. Sekin on vain noin 350.000 asukkaan kaupunki, ja vaikeasti saavutettava paikka Atlantin Kanadassa, että vetäisi paljon väkeä muualta. Saskatoon on taasen Saskatchewanin isoin kaupunki ja on Halifaxin tapaan ehkä kaikkien "loogisin" uusi kaupunki sillä erotuksella, että lähellä ei ole muita kaupunkeja kilpailemassa katsojista ja markkinoista.

Hamilton tai Quebec silti olisi kaikkein todennäköisin uusi Kanadan NHL-kaupunki. Toronto on niin iso alue kaikkine lähikaupunkineen, että Hamilton ei pahemmin siellä ongelmia toisi. Hamiltonin lähellä on kuitenkin London ja ei se Hamiltonkaan niin kaukana ole. Väkirikas alue se Ontarion kultainen hevosenkenkä kuitenkin on.

USA:n puolelta vertailuun kun ottaa, niin Houstonin alueella asuu yli 7.000.000 ihmistä, Atlantan alueella 6.000.000, San Diegon alueella 3.300.000, Orlandon ja San Antonion alueella 2.600.000 per alue, ja lisäksi yli kahteen miljoonaan pääsee Portland, Sacramento, Austin, Cincinnati, Kansas City, Cleveland ja Indianapolis.

Osa noista alueista on hyvinkin perinteisiä jääkiekkoseutuja, osa taas ei lainkaan. Atlantassa on kahdesti kokeiltu, ja joukkueet ovat uudelleensijoittuneet Calgaryyn ja Winnipegiin. Houstonissa on pelannut pitkään AHL-seuroja, Kansas Cityssa jopa NHL aikanaan.

Tietenkään ei voi väkilukua verrata siihen, miten hyvin seura taloudellisesti pärjää NHL:ssä. Orlandossa jääkiekko on vähän "freak show" eikä NHL-seura siellä varmaan pärjäisi paremmin kuin Saskatoonissa, missä maa elää jääkiekon ympärillä.
 

ipaz

Jäsen
Juu minunkin mielestäni siis nykyinen on hyvä määrä, ellei jopa liikaa. Parin muuton kautta sitten joskus saadaan Kanadan puolelle enemmän liikettä ja pari joukkuetta mukaan NHL:ään.
Enemmän olen huolissani siitä onko Ottawassa enää NHL-joukkuetta tulevaisuudessa, varsinkaan jos eivät saa uutta hallia kaupungin keskustaan. Nyt ihmiset joutuvat ajamaan 30km maaseudulle katsomaan Senatorsin peliä ja joukkueen tarpominen on näkynyt yleisömäärissä. Ottawan tämän kauden kotiotteluiden keskiarvo on 15098 kun halliin mahtuisi 18652. Täyttöaste siis noin 81%.

Myöskään joukkuetta vuosikaudet takaisin ruikuttaneet ja sen lopulta saaneet winnipegiläiset eivät ole kuluvalla kaudella täyttäneen NHL:n toiseksi pienintä, mutta aivan kaupungin ytimessä sijaitsevaa hallia loppuun asti (13948 / 15004 = 93%). Jopa Edmonton Oilers on jäänyt yli 1000 katsojaa hallin kapasiteetista (17321 / 18500).
(Luvut Hockey-Referencen sivuilta)

Ei Kanada ja kanadalaisuus siis todellakaan tarkoita sitä, että NHL-joukkue vetäisi kyselemättä hallit täyteen ja että omistaja voisi vaan kääriä massit ja lomailla Karibialla.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Hamiltonissa on se ongelma, että siellä se porukka joka jääkiekkoa katsoo käyttää siihen jo rahaa ja fanittaa jotain seuraa. Uusi seura siellä ei toisi uutta rahaa liigalle kovin paljoa, se olisi vain sen vanhan olemassaolevan tulovirran siirtämistä muualle. Torontolla on tuolla pitkät perinteet, niin helpolla uusia kannattajia ei tulisi ja myös Maple Leafsilla on ongelmia koripallon ja baseballin kanssa, koska niissä on Raptors ja Blue Jays menestyneet. Rapakon takaisessa keskustelussa osa Maple Leafsin kannattajista ovat ihan itse todenneet, että seuran suosio on kärsinyt nuoremmissa sukupolvissa menestyksen puutteen takia. Toki se voisi avata ovia toiselle seuralle, jos se menestyisi.

Tuon takia sitä mieluummin mennään vaikka Houstoniin, koska siellä ei ole saman lajin sisällä jo kilpailua ja rajavetoja. Voivathan ne onnistua, mutta se taloudellinen hyöty jäisi heikommaksi Hamiltonissa - eikä Sabres ja Maple Leafs halua sinne kolmatta seuraa viemään heiltä tuloja.
 

riimu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Avs, Preds, Leijonat
Missä ovat muuten tarunhohtoisen parhaat tarjoilut? Paljonko maksaa? Onko paikallista nakkimukia ja laimeaa kaljaa, sekä onko hintaa perkeleesti?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Missä ovat muuten tarunhohtoisen parhaat tarjoilut? Paljonko maksaa? Onko paikallista nakkimukia ja laimeaa kaljaa, sekä onko hintaa perkeleesti?

Olikohan se Floridassa 100 dolsua siinä ruokaseisakkeella, josta näkee pelin. Tähän hintaan ei kuulunut alkoholi... siis terävät... olut ja punaviini toki kuului.
 

ipaz

Jäsen

Tyynimeri hautaa myös keskihintaiset ja halvemmat moket. Pacific divarin parhaat torjuntaprosentit, vähintään 5 pelattua ottelua:

17. Logan Thompson (VGK) .917
21. Stuart Skinner (EDM) .915
34. James Reimer (SJS) .907
37. Dan Vladar (CGY) .905
38. Phoenix Copley (LAK) .904
39. Adin Hill (VGK .903

Vegas on vähiten maaleja päästänyt Tyynenmeren joukkue. Liigan 14.

korjattu typot
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Näitä maalivahtien torjuntaprosentteja ja yleisesti rikkaampia maalimääriä kun on nyt ihmetelty.

Ihan raaka-tilastoilla (kaikkien joukkueiden keskiarvo) vertailua viime kauteen:

- Maalia kohti on lauottu 0,8% vähemmän laukauksia kuin kaudella 2021-22. (31,0 vs. 31,3 shots/60)
- Fenwick-luokiteltuja laukauksia on ammuttu 0,4% enemmän kuin kaudella 2021-22 (42,85 vs 42,7 Fenwi/60)
- HDCA-luokiteltuja laukauksia on ammuttu peräti 6,4% enemmän kuin kaudella 2021-22 (12,3 vs 11,56 HDCA/60)

(tilastot natural stat trickistä)

Eli laukominen on NHL:sä mennyt parempaan suuntaan. Ammutaan vähemmän päin "tyhmälaukauksia" (joskus reboundiksi, joskus vaan osaamattomuuttaan).

- Lauotaan niukasti enemmän Fenwick, eli haetaan maalin nurkkia, vedot menee ohi, eikä tule merkintää shots on goal.

- Ja suurin tekijä, eli ammutaan yleisesti reilusti enemmän lähisektorista. Tuo 6,8% nousu HD Corsissa on ylivoimaisesti merkittävin ero - joka selittää kuluvan kauden aiempaa isommat maalimäärät ja nämä maalivahtien torjuntaprosentin kuolemat.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Atlanta Thrashers teki perjantaina yhdeksi illaksi paluun kaukaloihin, kun ECHL-joukkue Atlanta Gladiators pelasi Thrashersin paidoissa. Komiata.
Muuten olen sitä mieltä (vaikka kanadalaiset varmasti jo minua lähestyvätkin tervoin, höyhenin ja talikoin kun näin kehtaan kirjoittaa), että Atlantaa ei ole NHL-kaupunkina edes testattu. Atlanta Flames ja Atlanta Thrashers ovat varmaan NHL-historian kaksi huonoiten johdettua organisaatiota*, ei ole mikään ihme, ettei tuollaista sohellusta ole hakeutunut yleisö katsomaan. Ihan hyvin siellä voisi olla kiekko vastaavassa asemassa kuin jossain Dallasissa, jos hommat olisi jommallakummalla kerralla tehty edes osapuilleen kunnolla, tai ainakaan toisin ei ole todistettu.

*) Varaan oikeuden unohtaa jonkun turoilun NHL:n alkuhämäristä, viittaan tässä modernihkoon aikaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Muuten olen sitä mieltä (vaikka kanadalaiset varmasti jo minua lähestyvätkin tervoin, höyhenin ja talikoin kun näin kehtaan kirjoittaa), että Atlantaa ei ole NHL-kaupunkina edes testattu. Atlanta Flames ja Atlanta Thrashers ovat varmaan NHL-historian kaksi huonoiten johdettua organisaatiota*

Oli muuten hauska huomata, kun viime yönä näyttivät Detroitin TV-lähetyksessä USA:n osavaltioita, rankattuna NHL-suosion perusteella. Suosio oli mitattu nettisivu-hakujen määrän perusteella.

Atlantan osavaltion haetuin NHL-joukkue oli Calgary Flames. Hetken kesti minullakin tuota ihmetellä, kunnes muistin että perskules, Atlanta Flames.

Arizonasta hauskan teki se, että Red Wings oli tuon osavaltion haetuin joukkue. Naapuriosavaltio New Mexicossa haetuin oli itse Coyotes. Tuo Arizonan tilanne vaan kuvastaa sitä muuttoliikettä Detroitista poispäin vuosien saatossa, onhan tuo areena jo vuosikymmeniä täyttynyt vierasfaneista, jotka ovat muuttaneet Arizonaan.

Kalifornian haetuin jengi?

Ette Ikinä arvaa:

NY Islanders
 

Montana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset.
Oli muuten hauska huomata, kun viime yönä näyttivät Detroitin TV-lähetyksessä USA:n osavaltioita, rankattuna NHL-suosion perusteella. Suosio oli mitattu nettisivu-hakujen määrän perusteella.

Atlantan osavaltion haetuin NHL-joukkue oli Calgary Flames. Hetken kesti minullakin tuota ihmetellä, kunnes muistin että perskules, Atlanta Flames.

Arizonasta hauskan teki se, että Red Wings oli tuon osavaltion haetuin joukkue. Naapuriosavaltio New Mexicossa haetuin oli itse Coyotes. Tuo Arizonan tilanne vaan kuvastaa sitä muuttoliikettä Detroitista poispäin vuosien saatossa, onhan tuo areena jo vuosikymmeniä täyttynyt vierasfaneista, jotka ovat muuttaneet Arizonaan.

Kalifornian haetuin jengi?

Ette Ikinä arvaa:

Arizonaan muuttaa joka vuosi iso joukko ihmisiä pohjoisen osavaltioista kuten juuri Michiganista. Näitä ihmisiä kutsutaan termillä “snowbirds”, pääosin 50-70 vuotiaita eläkeläisiä, jotka asuvat kesät kotonaan pohjoisessa (Minnesota, Michigan, NY, Washington, Kanada…) ja talvet etelässä Kaliforniassa, Floridassa, Arizonassa tms. Nämä näkyvät sitten hassuina ilmiöinä kuten Coyotesien yleisössä tiettyjä pohjoisen jengejä vastaan.

Seattle Kraken organisaatio teki varmasti tietoisen valinnan sijoittaa AHL tiimi Palm Springsiin, jossa on iso snowbird populaatio juurikin Seattlen alueelta ja Washingtonista.

Tuohon spoileriin en kyllä keksi selitystä, kyseisestä osavaltiosta mennään talvea pakoon pääosin Floridaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
NHL lätkäisi Toronto Maple Leafsille 100,000 dollarin sakot kun joukkue matkusti tapaninpäivänä St. Louisiin valmistautumaan tiistain vieraspeliin. Lisäksi valmentaja Sheldon Keefe sai 25,000 dollarin sakon tuomareihin kohdistuneesta asiattomasta käytöksestä.

 
Viimeksi muokattu:

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
NHL lätkäisi Toronto Maple Leafsille 100,000 dollarin sakot kun joukkue matkusti tapaninpäivänä St. Louisiin valmistautumaan tiistain vieraspeliin. Lisäksi valmentaja Sheldon Keefe sai 25,000 dollarin tuomareihin kohdistuneesta asiattomasta käytöksestä.

Ei siitä taida olla kolmea viikkoakaan, kun Darryl Sutter lehdistötilaisuudessa vihjaili, että tuomarit suosivat Torontoa lauantaipeleissä. Ei sakkoa.

Keefe huutaa tuomareille, koska Zach Aston-Reese ottaa mailan naamaansa 3min ennen pelin loppua ja saa ison tikkejä vaativan haavan suuhunsa. Torontolta jäi pelin kolmannessa erässä tuon lisäksi pari muutakin jäähyä saamatta, mutta tuollainen 4min selkeän ylivoiman missaaminen neljältä tuomarilta on jo iso virhe. Yksi Bluesin maaleista tuli estämisen seurauksena.

Taas kerran playoffeja odotellessa, että mitä paskaa tämä sitten taas on.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
NHL lätkäisi Toronto Maple Leafsille 100,000 dollarin sakot kun joukkue matkusti tapaninpäivänä St. Louisiin valmistautumaan tiistain vieraspeliin. Lisäksi valmentaja Sheldon Keefe sai 25,000 dollarin sakon tuomareihin kohdistuneesta asiattomasta käytöksestä.

Siis minkä ihmeen takia sakot annetaan siitä, että matkustaa aikaisemmin vieraskaupunkiin?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Siis minkä ihmeen takia sakot annetaan siitä, että matkustaa aikaisemmin vieraskaupunkiin?
Sääntöjen mukaan, kun CBA:ssa jouluvapaa kestää 26. päivän loppuun asti. Liiga oli laittanut pelipäivän toiselle aikavyöhykkeelle, jolloin joukkueen kannalta lienee armeliaampaa olla hotellilla aikaisemmin, kuin keskellä yötä tai lähteä lentämään aikaisin aamusta. Eiköhän tuo ollut ihan tietoinen ratkaisu seuralta. Torontolla oli myös 23. päivä vapaana, eli pelaajat saivat kyllä neljä yötä jouluvapaata, mutta sitä ei tuossa tulkita.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sääntöjen mukaan, kun CBA:ssa jouluvapaa kestää 26. päivän loppuun asti. Liiga oli laittanut pelipäivän toiselle aikavyöhykkeelle, jolloin joukkueen kannalta lienee armeliaampaa olla hotellilla aikaisemmin, kuin keskellä yötä tai lähteä lentämään aikaisin aamusta. Eiköhän tuo ollut ihan tietoinen ratkaisu seuralta. Torontolla oli myös 23. päivä vapaana, eli pelaajat saivat kyllä neljä yötä jouluvapaata, mutta sitä ei tuossa tulkita.

Niin eli Toronto tarkoituksella rikkoi sääntöjä, rahan voimalla sakosta tietäen hankki tuohon vieraspeliin valmistautumis-edun.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Niin eli Toronto tarkoituksella rikkoi sääntöjä, rahan voimalla sakosta tietäen hankki tuohon vieraspeliin valmistautumis-edun.
Hyvin mahdollista, joskin osa paikallisista faneista mietti, että säätilan takia olisi voinut jäädä lentämättä esimerkiksi aamulla. Olisiko tuo sitten ollut parempi, että peli olisi siirretty.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös