Kanadassa on kieltämättä haastava tilanne, kun ei niitä metropolialueita ole kovinkaan montaa muutenkaan.
Kanadan seitsemän suurinta keskusta ovat nyt NHL-kaupunkeja. Toronto, Vancouver, Montreal, Calgary, Edmonton, Ottawa-Gatineau ja Winnipeg. Näistä kuusi suurinta ovat yli miljoonan asukkaan keskuksia, Winnipeg noin 750.000.
Tämän jälkeen tuleekin aika haastavaa. Quebec City ja Hamilton ovat Winnipegin kanssa samaa kokoluokkaa, mutta sillä erotuksella, että ovat aika paljon toisen jo olemassaolevan seuran vaikutusalueella. Quebec City taistelee Montrealin kanssa, ja Hamilton Toronton kanssa.
Tämän jälkeen ruvetaan puhumaan jo pienistä keskuksista, ja niistäkin isoin on reilun 500.000 asukkaan Kitchener, mikä sekin on Toronton lähinaapuri.
Ehkä ne isoimmat alueet, missä NHL-seuroja ei ole, olisi Halifax. Sekin on vain noin 350.000 asukkaan kaupunki, ja vaikeasti saavutettava paikka Atlantin Kanadassa, että vetäisi paljon väkeä muualta. Saskatoon on taasen Saskatchewanin isoin kaupunki ja on Halifaxin tapaan ehkä kaikkien "loogisin" uusi kaupunki sillä erotuksella, että lähellä ei ole muita kaupunkeja kilpailemassa katsojista ja markkinoista.
Hamilton tai Quebec silti olisi kaikkein todennäköisin uusi Kanadan NHL-kaupunki. Toronto on niin iso alue kaikkine lähikaupunkineen, että Hamilton ei pahemmin siellä ongelmia toisi. Hamiltonin lähellä on kuitenkin London ja ei se Hamiltonkaan niin kaukana ole. Väkirikas alue se Ontarion kultainen hevosenkenkä kuitenkin on.
USA:n puolelta vertailuun kun ottaa, niin Houstonin alueella asuu yli 7.000.000 ihmistä, Atlantan alueella 6.000.000, San Diegon alueella 3.300.000, Orlandon ja San Antonion alueella 2.600.000 per alue, ja lisäksi yli kahteen miljoonaan pääsee Portland, Sacramento, Austin, Cincinnati, Kansas City, Cleveland ja Indianapolis.
Osa noista alueista on hyvinkin perinteisiä jääkiekkoseutuja, osa taas ei lainkaan. Atlantassa on kahdesti kokeiltu, ja joukkueet ovat uudelleensijoittuneet Calgaryyn ja Winnipegiin. Houstonissa on pelannut pitkään AHL-seuroja, Kansas Cityssa jopa NHL aikanaan.
Tietenkään ei voi väkilukua verrata siihen, miten hyvin seura taloudellisesti pärjää NHL:ssä. Orlandossa jääkiekko on vähän "freak show" eikä NHL-seura siellä varmaan pärjäisi paremmin kuin Saskatoonissa, missä maa elää jääkiekon ympärillä.