Viivapelote
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- HIFK
Miksi Suomen maajoukkueessa ei ole ääkkösiä nimissä?
Samaa olen itsekin ihmetellyt. Ilmeisesti täällä yritetään olla niin kansainvälisiä.
Miksi Suomen maajoukkueessa ei ole ääkkösiä nimissä?
Jenkeille on ollut vaikea ymmärtää tasapelien konseptia (ollut iso ongelma etenkin jalkapallolle), koska amerikkalainen urheilukulttuuri keskittyy hyvin korostuneesti voittajiin. Tasapelissä kumpikaan ei voita, eli peli on ollut kommunistista paskaa niin kuin joku koomikko joskus heitti.
Ruotsalaisilla oli ääkköset pelaajien nimissä U-18 kisoissa. Tiedä sitten onko niillä eri paitavalmistaja, ovat näyttäneet IIHF:lle hauista tai sitten niillä on huoltajia jotka osaa ommella.Joskus muistelisin törmänneeni selitykseen, että paitatoimittajalla ei olisi ääkkösiä kirjainvalikoimassaan ja siksi ei niitä maju paitoihin olisi saatu tai ainakin jotain tuohon suuntaan.
Rangersissa Lafreniére on ommeltu paidan selkään oikein. Ja käyttäähän moni joukkue tuota väkästä esim. O'Reilly-tyyppisissä nimissä. Canadiens on jo jokusen vuoden käyttänyt skandeja ja hattu-merkkejä paidoissaan. Jo kaudella 2013-14 Daniel Brière oli kirjoitettu väkäsellä sekä myös yhden ottelun pelannut Joonas Nättinen sai Ä:n paitaansa.Osaako joku sanoa rajoittuuko tämä å:n, ä:n ja ö:n käyttöön vai myös erilaisiin muihin, kuten üé yms, joita varmaan ainakin ranskalaisissa ja tsekkiläisissä nimissä vilisee melko paljon.
edit: venäläiset nimet toki sitten vielä asia erikseen, kun kyrillisiä kirjaimia ei varmaan NHL suostu käyttämään, vaikka joukkue sen hyväksyisikin.
Olis kyllä kovin ruma tilanne, että ensin pakotetaan Floridan penkin takaa pois ja sitten saisi melkein heti kuitenkin palata. Varsinkin Floridassa tuntuisi reilulta.Cam & Strick podcastissa Srickland sanoi, että Quenville haluaa takaisin valmentamaan ja että kiinnostusta olisi, Detroitin ainakin mainitsi.
Ymmärsin niin että vaatisi Bettmanilta jonkun hyväksynnän.Olis kyllä kovin ruma tilanne, että ensin pakotetaan Floridan penkin takaa pois ja sitten saisi melkein heti kuitenkin palata. Varsinkin Floridassa tuntuisi reilulta.
Näitähän samankaltaisia tapahtumia on melko useinkin. DeAngelo oli "pakotettu" lähtemään Rangersista, mutta sitten Carolina poimii tästä itselleen 50+ pisteen puolustajan kiitos. Kane oli "pakotettu" lähtemään San Josesta, mutta sitten Edmonton poimii tästä itselleen hyvän voimahyökkääjän.Olis kyllä kovin ruma tilanne, että ensin pakotetaan Floridan penkin takaa pois ja sitten saisi melkein heti kuitenkin palata. Varsinkin Floridassa tuntuisi reilulta.
Näitähän samankaltaisia tapahtumia on melko useinkin. DeAngelo oli "pakotettu" lähtemään Rangersista, mutta sitten Carolina poimii tästä itselleen 50+ pisteen puolustajan kiitos. Kane oli "pakotettu" lähtemään San Josesta, mutta sitten Edmonton poimii tästä itselleen hyvän voimahyökkääjän.
No joo totta. Ehkä kuitenkin sellainen, että yleinen paine nousee niin isoksi, että tietyt seurat joutuvat luopumaan tietyistä pelaajista, mutta silti muut seurat ovat näiden pelaajien haaskoilla heti. Onhan se hieman outoa, mutta toisaalta olisihan Rangers voinut pitää kiinni DeAngelosta ja heittää Georgievin menemään ja samoin kai Sharks olisi voinut pitää Kanesta kiinni kaikesta huolimatta...Ei nuo ihan vertaudu. Ei kukaan NHL:n puolelta pakottanut Rangersia tai Sharksia purkamaan sopimuksia. Q:n tapauksessa näin kävi ja nyt jos antavat luvan valmentaa, niin Florida on oikeastaan homman ainoa kärsijä (jos ei lasketa Q:n mahdollisuutta valmentaa hyvää joukkuetta).
Kane taisi kaiken jälkeen olla ei-toivottu henkilö Sharksin kopissa. Tiettävästi kapteenisto teki asian toimistolle selväksi. Tiedä sitten, että onko vain huhuja, vai pitääkö paikkansa. Lisäksi Sharks halusi Kanen sopimuksesta eroon ja näki tilaisuutensa tulleen.No joo totta. Ehkä kuitenkin sellainen, että yleinen paine nousee niin isoksi, että tietyt seurat joutuvat luopumaan tietyistä pelaajista, mutta silti muut seurat ovat näiden pelaajien haaskoilla heti. Onhan se hieman outoa, mutta toisaalta olisihan Rangers voinut pitää kiinni DeAngelosta ja heittää Georgievin menemään ja samoin kai Sharks olisi voinut pitää Kanesta kiinni kaikesta huolimatta...
Eikä Brunette omasta mielestä. Gallant ratsasti kuumalla veskalle, Brunette taas Q:n perinnöllä ja vaikuttaisi pitkälti hoituneen hyvän rosterin ansiosta tuo tulos. Missä Mike Sullivan? Cooper nyt tuskin tulee voittamaan palkintoa ikinä, mutta Sullivanin Pens kärsinyt runkosarjassa aina aika pahoista loukkaantumisista ja rosterikaan ei kovin kummoinen lopulta ole.Jack Adams Awardin finalistit ovat Rangersin Gerrald Gallant, Panthersin Andrew Brunette ja Flamesin Darryl Sutter. Mielestäni Gallant ei kuuluisi tuohon listaan, koska tilastojen perusteella Rangersin koko kauden menestys on hyvin pitkälti nojannut tulikuuman Shesterkinin harteilla.
Mietin kanssa Brunetten kohdalla, että vähän niin ja näin, mutta toisaalta pantterit hoiti miehen alaisuudessa Presidents' Trophyn ja eihän tuokaan loppupeleissä ole varmaan helppo paikka hypätä kesken kaiken Q:n tilalle.Eikä Brunette omasta mielestä. Gallant ratsasti kuumalla veskalle, Brunette taas Q:n perinnöllä ja vaikuttaisi pitkälti hoituneen hyvän rosterin ansiosta tuo tulos. Missä Mike Sullivan? Cooper nyt tuskin tulee voittamaan palkintoa ikinä, mutta Sullivanin Pens kärsinyt runkosarjassa aina aika pahoista loukkaantumisista ja rosterikaan ei kovin kummoinen lopulta ole.
Eihän runkosarjan parhaasta maalivahdista ole ikinä toki haittaa, mutta aikamoista kärjistystä väittää että joukkueen menestys olisi ollut lähes ainoastaan kuuman veskarin ansiota. Panarin olisi rikkonut 100 pinnaa pelatessaan täyden kauden, Zibanejad ja Fox nakuttivat miltei pinna per peli-tahdilla, Kreider rikkoi ensimmäistä kertaa 50 maalin rajan, ja Rangersin pakisto pelasi myös todella vahvan kauden edelliseen verrattuna siitäkin huolimatta että neljälle kuudesta kundista kyseessä oli vasta eka, toka tai kolmas kausi liigassa. Kyllä siellä moni muukin paransi peliään Gallantin alaisuudessa kuin Shestyorkin. Toki Igor toi pisteitä kotiin sellaisina iltoina kun joukkue ei olisi niitä ansainnut, etenkin alkukaudesta. Sitä en kiistä.Jack Adams Awardin finalistit ovat Rangersin Gerrald Gallant, Panthersin Andrew Brunette ja Flamesin Darryl Sutter. Mielestäni Gallant ei kuuluisi tuohon listaan, koska tilastojen perusteella Rangersin koko kauden menestys on hyvin pitkälti nojannut tulikuuman Shesterkinin harteilla.
No ei tietenkään Rangers nojannut ainoastaan Shesterkiniin, mutta hyvin paljon suhteessa muihin joukkueisiin ja edistyneet tilastot niin runkosarjassa kuin myös playoffeissa puhuvat enemmänkin sen puolesta, että yksilöt ratkoivat pelejä eikä valmennuksen luoma pelitapa ollut se mihin joukkue nojasi.Eihän runkosarjan parhaasta maalivahdista ole ikinä toki haittaa, mutta aikamoista kärjistystä väittää että joukkueen menestys olisi ollut lähes ainoastaan kuuman veskarin ansiota. Panarin olisi rikkonut 100 pinnaa pelatessaan täyden kauden, Zibanejad ja Fox nakuttivat miltei pinna per peli-tahdilla, Kreider rikkoi ensimmäistä kertaa 50 maalin rajan, ja Rangersin pakisto pelasi myös todella vahvan kauden edelliseen verrattuna siitäkin huolimatta että neljälle kuudesta kundista kyseessä oli vasta eka, toka tai kolmas kausi liigassa. Kyllä siellä moni muukin paransi peliään Gallantin alaisuudessa kuin Shestyorkin. Toki Igor toi pisteitä kotiin sellaisina iltoina kun joukkue ei olisi niitä ansainnut, etenkin alkukaudesta. Sitä en kiistä.
Mutta kertoohan sekin jotain että Rangers pisti Penguinsin lomille siitäkin huolimatta että Shestyorkinin otteet sarjassa olivat etenkin alkuun korkeintaan keskinkertaisia.
Tiedän ja siksi vähän vitsillä heitinkin vastapalloa, pikku suolanripottelu tiukan sarjan jälkeen kun kuuluu näköjään asiaan. Hymiö.Se, että voittaa runkosarjassa heikommin sijoittuneen joukkueen playoffeissa, mikä pelaa organisaation nelosmokella läpi sarjan ja vasta kun vastapuolen paras pelaaja telotaan heräsi Rangers eloon, niin ei mielestäni ihan hirveästi vakuuta, ainakaan minua Gallantin suhteen. Varsinkaan kun tuossakin sarjassa maaliodottamat olivat melko poskettomia suhteessa siihen, että pelattiin playoffeja ja Rangers oli se paremmin sijoittunut joukkue.
Ei siinä suinkaan mitään suolanripottelua ollut. Pidän Gallantia aidon oikeasti hyvänä valmentajana, mutta mielestäni nyt ei vain ollut perusteluja äänestää häntä finalistien joukkoon. Mielestäni Rangersin matka ainakin toiselle kierrokselle asti on rakentunut enemmän muiden asioiden varaan kuin Gallantin valmentamisen.Tiedän ja siksi vähän vitsillä heitinkin vastapalloa, pikku suolanripottelu tiukan sarjan jälkeen kun kuuluu näköjään asiaan. Hymiö.