Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Yhteistilaisuus 23.10.2007 / kysymykset ja vastaukset

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Hegu, 22.10.2007 klo 12.30.

 1. Baarimikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL
  Lainaus:
  Noin sen voisi tiivistää, tosin eipä tuossa kauheesti menettänytkään.
  Eiköhän uskottavuudesta kerro, että Baxterin hiekkalaatikkoa ei saa mennä sotkemaan, vain potkut olisi tarpeeksi hyvä syy siihen.
   
 2. Hegu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tämän ehdin kysyä ennenkuin jouduin lähtemään aikaisemmin pois. Baxterin kenkää saaminen ei ole ajankohtaista/on vain arvailua = ei siis ajankohtaista miettiä.... eli kysymykseen ei ollut aihetta vastata... Pena taisi sieltä heittää päälle, että tämä on kuitenkin ihmisille työpaikka.
  Rindellillä ei ole tämän kauden pelikirjaan vastuuta, vaan hän on osa tiimiä ja hän hoiti Saken kanssa kesätreenit ja nykyään analysoi peliä jälkikäteen jne., mutta suoranaisesti nyky pelityyliin hän ei ole vaikuttanut. Ympäri pyöreää jutustelua oli myös menestyksekkäästä ajasta Morassa ja miten hän peilaa sitä tämän kauden HIFKiin.
   
 3. Maalituomari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK Helsinki
  Ei mikään draama

  Illan keskustelutilaisuus ei mitään dramatiikkaa tarjonnut, aika odotetustikin. Ellei tilaisuuteen pyrkinyt humalatilassa ollut fani sitä tarjonnut. Ehkä olisi hänenkin kannattanut ottaa rohkaisua hieman vähemmän, niin olisi päässyt kahvipöytään pitemmäksi aikaa.

  Baxterin luotto kurssimuutokseen on vahva ja mestaruus tulee. On siinä miehessä kyllä karismaa, kunpa tulokset vaan olisivat yhtä näkyviä kuin miehen puheet ja odotukset peliltä. Pelillisiä asioita selviteltiin ja fyysisyyttä kaivattiin maalin eteen. Pena on hankkimassa pakkia jahka ensin löytäisi...ei niitä kuulemma markkinoilla liiemmin enää ole. Yllättävää. Rindellin anti tilaisuudesssa oli yhtä valju kuin miehen muukin olemus, siitä miehestä tulee vielä poliitikko sen verran ympäripyöreitä vastauksia tuli.

  Markkinointi-Makkonen totesi, että sponssit ei ole mihinkään kadonnut saatika yleisö. Aikataulussa ollaan...Klubeillakin on jengiä ihan entiseen malliin, jaa-a en tiedä kun en ole viime aikoina klubeilla vieraillut.
  IFK:n tulopuoli on aika tapissaan nykysysteemillä. Hallista saatavat tulot nykyjärjestelyillä eivät nouse tuosta mihinkään. Tosin laita- ja valomainoksistakin saadaan jo nyt enemmän rahaa kuin edelliskausilla. Syy mainosten vähäisyyteen on ollut pitkään venyneet sopimusneuvottelut viime keväänä, jolloin mahdolliset mainosten ostajat ovat jo tehneet diilinsä. Nyt myydään jo ensi vuotta. Samoin jäähän vielä tulevia mainoksia ei ole pystytty tekemään, koska jäälle ei pääse maalailemaan milloin vaan jään korkean käyttöasteen takia. Vain 2 päivää ennen joulua on vapaana, jolloin mainoksia tulee, mm. Vikingin ja Lippupalvelun. Lippujen hintoja ei voi nostaa enää, eli siinäkin kuljetaan maksimirajoilla. Kalleimmat paikat nousivat eniten, koska ne myös myydään ensimmäisinä. Kysynnän ja tarjonnan laki, ei sen ihmeellisempää.

  Pena nyt on Pena. Luottaa kymmenien vuosien lätkäkokemuksella enemmän itseensä, kuin palkattuun UTJ:hin. On kuulemma hyviäkin pelaajia tullut. No onhan se niinkin, tosin yhtä hyvää hankintaa kohti on ladattu 4-5 hutia keskimäärin. Rahaa ei ole pohjattomasti...Mutta onhan sitä rahaa, eri asia miten sen järkevästi ja tehokkaasti käyttäisi. Vanha "talous kunnossa" liturgiat kuului myös illan antiin. Pena kantaa vastuun menestymättömyydestä itse, ainakin osittain. Sitten oli näitä tekijöitä jotka laskettaneen huonon tuurin ja ikävien yhteensattumien varaan...mm. Tomas Vokoun mainittiin. Aina siis sattuu ja tapahtuu...Ainakin Penalle. Enemmän yleensä sattuu kuin tapahtuu.

  Että suuren valaistuksen melkein kokeneena todettakoon, että Näillä mennään.
   
 4. Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ymmärrystä

  UTJ:n palkkaaminen ei ole yksin onnea tekevä ratkaisu. UTJ:llä tulee olla budjetti pelaajahankintoihin ja myös sitä myötä vastuu tuloksesta sarjassa sijoittumisen suhteen. Näin ollen kunnon UTJ maksaa sivukuluineen 100 kEUR ja ei ole mitään takuuta onnistuuko paremmin. esim. Bluesissa on ollut UTJ:ta ja yms pelaajakoordinaattoria. Tulos on ollut aika laiha. Jos Pena sanoo, että on ollut huonoa tuuria niin kyllä täytyy sanoa ettei ole "pomppinut" Mainitakseni esim. Vihko laukaus Bäckströmin olkapäästä yläirimaan tai Sheddin kaudella viides välierä ottelu ja täysin IFK:n hallintaa. LockOut kaudella "lähes" maajoukkue putosi Lukolle kun oli yhteenmaaliin pelaamista ja Vakuumi petti. Silloin muuten tuli raskaasti Pataan. Ai niin silloin meitä valmensi Sihvosen mielestä huippuvalmentaja, joka jäätyi täysin. Voittihan Suomi Kanadan Naganossa vaikka huonoimman kanadalaisen palkka oli enemmän kuin yhdenkään suomalaisen vai oliko joukkue kasattu väärin ?
   
 5. Stigu Jäsen

  Lainaus:
  Tässähän tämä paradoksi piileekin. Jos ja kun Dinot ovat liidanneet showta pieleen jo about 10 vuotta, niin on vaikea ymmärtää, miten se homma muuttuisi jatkossakaan pelkästään orkesteria vaihtamalla? Jos shown liiderit ovat 7 vuotta siunanneet Pentti Matikaisen toiminnan, niin ilmiselvästi heidän primääritavoitteenaan ei voi olla IFK:n urheilullinen menestys. Miksi se yhtäkkiä olisi sitä jatkossakaan?
   
 6. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eli about saman verran mitä Peter Whitelle maksettiin. Eikä ollut Peterinkään onnistumisesta takuita.
  Sinuun taisi Pentin satutunti tehdä vaikutuksen?
   
 7. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  -BR- ja Hegu: isot kiitokset, hyvin vedetty! Penan jorinat voi jättää omaan arvoonsa, mieshän ampui itseään jalkaan sata kertaa. Sattumalla suuri osa menestyksessä? Kenties aivottomin väittämä mitä olen ikinä kuullut. Huh. Vetää vertoja Lada lujaa laatua -klassikolle. Sattumalla ei ole yhtään mitään osuutta pitkäjänteisessä menestyksessä. Sen sijaan ammattitaidolla on 99,9% verran merkitystä menestyksen saavuttamisessa. On meillä ollut hyviäkin pelaajia? Noin puhuu suuri visionääri, joka tietää tasan tarkkaan miten isoja kokonaisuuksia rakennetaan.

  Rindellin suhteen juuri niinkuin arvasin ja Pena vielä komppasi: hän ei lähde yhtään minnekään. Hienosti on Baxter kiertänyt pelityyliä koskevat asiat puhumalla vain yleispätevästi junnuista, loukkaantuneista jne. Rinkulan väite, ettei hän osaltaan vastaa pelikirjasta, on täyttä paskaa ja merkki siitä, että kivalla on tikari syvällä Baxin selässä jo.

  Kaiken kaikkiaan vanha kunnon puupää Baxter tuntuu olevan edelleen ainoa äijä tuossa joukossa. Sääli, että hän ei ole valmennuksellinen nero. HIFK roikuttaa Baxia löysässä hirressä ja ilman kiva-harria kohtaan noussutta kritiikkiä (Jatkoajan lisäksi UL) kiva olisi nostettu jo ykköseksi. Tämä on ainoa syy, miksi Baxter valmentaa yhä. Rindellille nauraminen on vienyt HIFK:lta sen mahdollisuuden, että jengi tyytyisi hänen ykköseksi nostamiseensa. Sen sijaan kakkoseksi hän jää - ainakin HIFKin mielestä. Tarpeeksi kun viivytellään, hän on jossain vaiheessa helmikuuta kyllä ykkönenkin.
   
 8. Isaksson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tää on aivan huikea perustelu. Kun Jere oli kallis niin korvaavaan pelaajaan ei ollut varaa. Hetkinen, siis kun säästettiin paljon ei varaa korvaajaan ollut. Aivan vastaanpanematonta logiikkaa.
   
 9. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Lainaus:
  Dinot haluavat loistaa ja etsiä nyt uudet lelut itselleen. Kyllähän Sopranosissakin keskijohtoa aina välillä upotetaan mereen betonijalkineissa ja otetaan uusia tilalle. Dinot ovat osuneet kerran napakymppiin eli Kekluun. Jos nyt haluaisi olla edes vähän positiivinen, niin sen verran tunnen näitä gubbeja, että he haluavat loihtia Keklu kakkosen. Ja pelityyliähän Frank haukkuu ihan julkisestikin. Kaikki merkit on ilmassa ja toivottavasti joku vie sedille Summasen ja sanoo, että tämä on hyvä jätkä. Ei ne enää muista, että tuohan oli meillä jo kerran ja me oltiin riidoissa sen kanssa. Ne muistavat ehkä, että tuo on ex-pelaaja, otetaan ilman muuta.
   
 10. joey77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, HIFK
  Lainaus:
  Nonniin, kiitoksia paikalla olleille, hyvistä koosteista, aika hyvä kuva on mitä tuolla anti on ollut. Eli ei wittu yhtään mitään. Fyysisyyttä toivotaan maalineteen, ei helvata nyt meni mulla hjermo lopullisesti. EI SE STANA TOIVOMALLA MUUTU! Mites ne laidanvierus tilanteet? Ja on se nyt kumma jos ei valmentaja saa jengiä pelaamaan niinkuin TOIVOO. Eihän tuolta kuulunut mitään järkevää ... Sattumalla on suuri osuus urheilussa ... ei jumankauta ...

  Mitähän sanottaisiin Shellin hallituksessa jos PJ Ollila sanoisi ,että ihan hillolla tässä mennään ,sattumaahan tää kaikki on, ostaako jengi bensaa meiltä vai muilta, ihan flaksii mikä bensis tulee vastaan ... Oikeesti itku tässä kohta tulee, tai nauru, kun osais vaan päättää ...

  No ratkes kyllä lopullisesti se, että toivoisin että voisin mennä hallille pelejä kattelemaan mutta ... Eli minä ainakin äänestän jaloillani. Ennenkuin tuo Toivominen muuttuu teoiksi niin itse toivon jossain muualla kuin Nordiksella, kun on tolla sattumalla niin iso osuus siitä et osunko hallille vai kotia, helvetin pieni on halli kuitenkin ja kaupunki iso, ihmehän se on jos just pelin aikaan on sattumalta hallilla eikä esim. stokkalla.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2007 klo 22.54
 11. Baarimikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL
  JHag:ille pieni Rindell lisäys

  Kysymys: Koetko, että nyky-IFK on mielestäsi sinun näköisesi joukkue?
  (viitattu: viimeisimmät loistokaudet Morassa)

  Vastaus: Nojaa... Aika spekulatiivinen kysymys... hmm.. Kyllä meilläkin Morassa kesti jouluun, kunnes peli lähti rullaamaan. Erilainen liiga ja pelityyli ovat tosiaan osa syynä. Niin pienestä se on kiinni.. emmä tiiä...

  On se huikeaa! Kuka tahansa pystyisi samaan.
   
 12. Kuvernööri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Penaa ei siis ilmeisesti saatu kunnolla koville tässä tilaisuudessa, harmillista jos mies on noin helpolla päässyt.Päävalmentajien palkkaamisesta häntä olisi pitänyt tentata aika huolella.
   
 13. Punalippu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Pentin pojat (kukkuu-osasto)
  Kysyttinkö Matikaiselta kuinka hyvin Franciksen ja Baxterin tausta selvitettiin ennen kuin heidät palkattiin, Baxterin osalta hänen pelikirjastaan, onko se modernin jääkiekon mukainen jne. Franciksen osalta hänen selästään ja muista ongelmista. Ainakin Zurichin tiedossa ne taisivat olla kun jättivät juurikin näistä syistä hänet palkkaamatta ennen kuin Pena miehen kaappasi.

  Kysyttiinkö Baxterilta hänen hyökkäyspelikirjastaan tai onko sellaista ylipäätään olemassa?
   
 14. Giorgio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kiitokset paikalla olleille raporteista. Johdon vastaukset olivat juuri sitä liirumlaarumia mitä osasi odottaakin. Mutta hyvähän se oli kuulla ja näin edelleen saada varmistusta sille, että tällä johdolla ei ole tulevaisuutta. Huono puoli asiassa on, että tämä kausi on menetetty. Jos ja kun nyt heti ei tule muutoksia, niin keväällä ei enää ehdi. Voidaan kohta avata ketju kaudesta 2008-2009.
   
 15. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Lainaus:
  Spekulatiivinen kysymys? Sehän oli ikävästi heitetty kivakivalle! Kysymysten pitäisi olla tällaisia: Onko jääkiekko kumia? Pelaako HIFK kotona punaisissa vai valkoisissa paidoissa? Oletko koskaan ajanut Zambonilla?

  Hienoa menoa! Ja kyllä Penaa on laitettu selvästikin riittävän lujalle, hänestä ei vain irtoa tuon kummempaa. Koska hänellä ei ole kompetenssia ylipäätäänkään tuon kummempaan. Siinä koko juttu.
   
 16. Bedrock Jäsen

  Mikä oli tilaisuuden anti, jos puhutaan ainoastaan tulevaisuuteen liittyvistä asioista? Mitä konkreettisia toimia HIFK:n edustajilla oli laivan kääntämiseen? Tuleeko uusia pelaajia? Vaihtuuko valmentaja? Muuttuuko pelityyli?
   
 17. Harkins#33 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Ville Peltonen, Rem Murray, DEFC #18
  Lainaus:
  Lainaus:

  No johan on perustelut tuolle Karalahti hommalle, tiedettiin, että mies saattaisi lähteä, olisihan siinä voinut suht samanhintaisen korvaajan etsiä ja kun Karalahti lähti, niin kas, säästyi juuri sen korvaajan palkan verran. Ei tää Pena avaruustiedettä ole.

  Ja ei herranjestas, mitä vattua tuo Rindell tekee IFK:n valmennuksessa??

  Mitähän tästäkin vielä tulee??
   
 18. Uncle Becker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kaikkien allekirjoitusketjujen äiti & hyvät naurut netistä

  Tästä ketjusta voivat kaikki ammentaa mehevät allekirjoitukset käyttöönsä. Vielä kun Pena tajuaisi aloittaa allekirjoituskaupan. Kuolemattomia lausahduksia käypään hintaan. Suosituimmat maksavat enemmän, koska se on sitä kysyntää ja tarjontaa. Saataisiin pakki tai veskari. Vai onko Pena sittenkin karannut Asterixista? Maximus Penalux. Niin älytöntä tämä meininki on.

  Torstaina sitten nähdään, että saadaanko sitä fyysisyyttä sinne maalin eteen. Ja jos ei saada, niin se on sitten junnujen vika. Poikkeuksellisesti saavun liputuspäivänä hallille ja silloinkin vain katsomaan kun nikkerson saa pataansa Lätkä-Pasilta. Tai joltain fyysiseltä junnulta. Tai ainakin joku vilkaisee sitä vihaisesti...

  Eiköhän tosiaan aloiteta ensi kaudesta unelmointi. Silloin on vihdoinkin kaikki kohdallaan ja marssimme tappiotta mestaruuteen!
   
 19. fiftyeight Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Iddrott Förskott Puukädet
  Lainaus:
  Onko sellainen tiedotustilaisuus missä ei mihinkään vastata, mielestäsi tyydyttävä?

  Samanlainen lammas näköjään olet sinäkin. Hyi. Hävettää.
   
 20. Kommentaattori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK ja brändin juojat. NP#35.
  Eli tilaisuus oli siis viime vuosina varsin tutuksi tullut "jääkiekkokommentoinnin alkeet-kurssi"? Jääkiekosta puhuminen on mennyt aika pitkälle tuohon poliittisen kommentoinnin puolelle. Itse asiassa Tanja Karpela on paras esimerkki tällaisesta "en vastaa kysymykseen, vaan jaarittelen itsestään selvyyksiä vanhoja fraaseja niin kauan, että varsinainen kysymys unohtuu".

  Paljon siis hyviä kysymyksiä, mutta erittäin vähän oikeita vastauksia.

  ..ja loppuun pieni OT-anekdootti
  Eli siis Jutilan sanoin "emmää tierä, kyl tää on koko joukkueen ansiota. Joka jätkä tsemppasi hyvin, mutta nyt pitää laittaa jalkaa liikkeelle ja kyllä mää sitten uskon, että me tääkin peli viedään.
  "Niin Timo, minähän vain kysyin sinulta paljonko kello on?"
  "No emmää tierä, kyllä se koko joukkueen ansiota on"
  "Noh, antaa nyt olla..."

  Edit: ...siis Saarelahan tuo Vienonen nykyään on
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2007 klo 08.36
 21. Baarimikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL
  Lainaus:
  Eipä kyseinen ilta minkääläisia odotuksia edes nostattanut etukäteen, niin sen pohjalta arvosanaksi tyydyttävä. Olihan toki puitteet kivakiva-illalle varsin kivat.
  Korostan kumminkin, että varsinkin tilaisuuden loppupuolella päästiin keskustelemaan hetki myös muista asioista, kuten seisomakatsomon parantamisesta/fanitoiminnan tulevaisuudesta.
  Edelleen faktat kuntoon, koska muilta osin kysymyksiin vastattiin jo paremmin ja ulostulo oli selvästi fiksumman oloisto (aihe jossain muualla kuin Penassa). Toki voit olla mitä mieltä tahansa, mutta hyvästä hiillostuksesta ja tiukoista kysymyksistä voi olla varsin ylpeä.
   
 22. Sledge Hammer! Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Heh. Olisi sanonut että edellisen UTJ:n perinnöksi jäi brändi jota olemme lypsäneet onnistuneesti aina tähän kauteen saakka.

  Sanoiko siis tosiaan noin tyhmästi?
   
 23. REDNECK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuodesta -68
  Lainaus:
  Taisi siitä mitalit kaulaan ja lippu hallinkattoon jäädä.

  .
   
 24. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Ihan odotettu tilaisuus anniltaan, kiitokset kuitenkin niille jotka olivat paikanpäällä ja informoivat meitä mitä keskusteltiin.

  Hauskaa muuten, että huippu-urheiluun osallistuvan HIFK:n yksi tärkeä tehtävä on tarjota ihmisille työpaikkoja. Tämä ulottuvuus ei ollut aikaisemmin käynyt mielessäni. Ei ihme, että Raimo Summasta ei nähtävästi haluta mukaan sparraamaan organisaatiota.

  HIFK:n vaikea tehtävä on siis yhdistää urheilu- ja talouspuolen menestys ja tarjota ihmisille pysyviä työpaikkoja.
   
 25. Rebel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK Helsinki
  Tästä tilaisuudesta siis jäi käteen: "Väärin kysytty. Väärin oltu paikalla. Väärä jengi."