Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Yhteistilaisuus 23.10.2007 / kysymykset ja vastaukset

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Hegu, 22.10.2007 klo 12.30.

 1. Hegu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  "HIFK Fan Club haluaa tarjota IFK-faneille mahdollisuuden avoimeen keskusteluun HIFK:n organisaation kanssa. Kutsumme HIFK Fan Clubin jäsenet keskustelutilaisuuteen Helsingin Jäähallille tiistai-iltana 23.10. Mukana tilaisuudessa ovat HIFK:n toimitusjohtaja Pentti Matikainen, markkinointijohtaja Roland Carlsson, myyntijohtaja Markku Makkonen, valmentajat Paul Baxter, Harri Rindell ja Sakari Lindfors, sekä pelaajista kapteenit Kimmo Kuhta*ja Rem Murray. Tilaisuuden tarkoituksena on keskustella IFK-kannattajia askarruttavista asioista organisaation jäsenten kanssa.
  *
  Valitettavasti emme voi kutsua kaikkia IFK-kannattajia mukaan tapahtumaan samalla kertaa, vaan tilaa riittää 25 ensimmäiseksi ilmoittautuneelle Fan Clubin jäsenelle. Mukaan voi ilmoittautua sähköpostilla ilmoittamalla kauden 2007-08 jäsennumeron osoitteeseen faniposti@b2reds.com Kaikille mukaan pääseville lähetetään sähköpostilla vahvistus osallistumisoikeudesta tilaisuuteen sekä yksityiskohdat kokousajasta ja -paikasta. Paikat myönnetään ilmoittautumisjärjestyksessä sähköpostien saapumisen perusteella.

  Pyydämme teitä miettimään etukäteen kysymyksiä, jotta saamme keskustelun sujumaan jouhevasti ja mahdollisimman moni saisi vastauksia kysymyksiinsä.
  *
  Tervetuloa
  *
  HIFK Fan Club"
  ---------------------------------
  Kaikkien osapuolien kannalta on tärkeää, että huominen tilaisuus onnistuu ja ilmapiiri puhdistuu. Tähän ketjuun EI TULE kirjoittaa pitkiä mielipide kertomuksia eikä arvostella/lainata toisten kysymyksiä. Ketjuun TULEE kirjoittaa selkeästi muotoiltuja ja asiallisia kysymyksiä. Toivon, että Modet hyväksyisivät myös "onliner" kysymykset, koska kyse ei ole chattauksesta.

  Tilaisuuteen osallistujat voivat printtaamaan tämän ketjun ja esittää tilaisuudessa mahdollisimman monta asiallista kysymystä. Baxterille kohdistettavat kysymykset "in english", please.

  Tähän ketjuun olisi toivottavaa myös saada kootut vastaukset kysymyksiin.

  Kiitos, Tack!
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2007 klo 13.34
 2. Rambo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK, New York Rangers
  Miksi ei IFK voi pyrkiä yhteistyöhön jonkun NHL-organisaation kanssa heidän pelaajiensa kehittämiseksi meillä? Keklu aikanaan lähtiessään IFK:sta lupaili OTO pitää yhteyttä pelaajascouttauksen merkeissä. Onko joku meiltä polttanut tämän sillan? Vai onko Penan mielestä parempi keino golffailla pelaaja-agenttien kanssa ja luottaa heidän näkemykseensä?
   
 3. Baarimikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL
  Onko joku jo saanut paluuviestin, vai onko kyseinen 25 hengen ryhmä jo täynnä?
   
 4. -39- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  J.Ruutu, MG & Stadin Kingit
  En itse ainakaan ole saanut vastausta, mahdollisuuksia pitäisi olla 25 nopeimman joukkoon. Pistäkää tänne viestiä jos saatte vastausta, sitä odotellessa...
   
 5. Erämaavaris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK ja suuret sympatiat Saipalle
  Lainaus:
  Niin keitä täältä JA:n kirjoittelijoista on menossa tilaisuuteen, vai onko kukaan? Toivottavasti Jhag tai Isaksson tai mielummin molemmat.

  Sitten (tyhmiä?) kysymyksiä, joita saa vapaasti modifioida.

  - Miksi hallitus ja/tai tj eivät ole ottaneet vastuuta huonosti menneistä viime vuosista, kun ei hyvältä näytä nytkään?
  - HIFK:n voidaan katsoa kuuluvan suurseuroihin, ainakin vuosittain ilmoitettujen pelaajabudjettien (vrt. Jokerit, Kärpät) valossa, mutta mihin nämä rahat oikeasti menevät: maksammeko pelaajistamme liian korkeaa hintaa vai ovatko ne vaan huijausta?
  - Miksi hallituksen uudet jäsenet eivät ole sanoneet mitään roolistaan HIFK:n kehityksessä ja tulevaisuudesta?
  - Onko se niin hankalaa hankkia sopivia pelaajia hyvissä ajoin ja miksi tasapainoisen joukkueen luominen ei näytä millään onnistuvan?
  - Miksi hallituksessa pitävät valtaa samat, osaamattomat henkilöt (vailla tunteen paloa HIFK:ta kohtaan), jotka eivät jo pikku hiljaa älyä siirtyä takavasemmalle, kun heillä ei kertakaikkiaan ole yhtikäs mitään annettavaa HIFK:lle?
   
 6. Kyynikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
  Itse haluaisin vastauksia seuraaviin asioihin:

  HIFK on vajonnut varsinkin tällä kaudella HMV-tason jengiksi. Seuran kiinnostavuus on laskenut viime vuosina tasaisesti, mutta tällä kaudella meno alaspäin on suorastaan mykistävää!

  Suuri yleisö, lojaalit fanit ja moni sponsori ovat jättämässä/jättäneet HIFK;n.

  -Mitkä ovat toimenpiteet jotta tämä seuran tulevaisuuden kannalta erittäin huono asia saadaan korjattua? Onko niitä kenenkään hallituksen jäsenen mielessä, vai työnnetäänkö "pää pensaaseen" ja toivotaan että aika korjaa virheet tuoden sponsorit sekä yleisön takaisin?!

  -Hankitaanko vihdoin ja viimein asiantuntemusta pelaajahankintaan UTJ;n muodossa?

  -Onko edes ajatuksissa hankkia SUOMALAINEN huippuvalmentaja ( lue: Summanen ) pitkällä sopimuksella, ja annetaanko hänelle jotain mikä HIFK;ssa toistaiseksi on ollut mahdotonta, eli valmentajan valitsema joukkue?

  -Miten kauan luulee HIFK;n hallitus kannattajien jaksavan maksaa yhä korkeampaa hintaa menestymättömyydestä? Tämä koskee niin vanhoja kuin mahdollisia uusiakin kannattajia.

  -Eikö mestaruus ja voittaminen olisi syytä laittaa aina ykköstavoitteeksi? Tutinaa ja tötinää ollaan nähty nyt jo riittävästi!

  Ai niin, lopuksi: Milloin Pena lähdet?
   
 7. scholl Jäsen

  edit. Hegu liitti tuohon alkuun nyt senkin, mistä on kysymys, joten kysymykset organisaatiolle:

  - onko IFK:lla tarkoituksena olla Suomen johtava seura. Jos on niin koska ja millä keinoin
  - halli, halli, halli!

  edit2. parempi olisi tosiaan niin, ettei se menisi ihan kokonaan nopeat syö hitaat periaatteella. JHag, 58 ja kumppanit ehdottomasti sinne.
   
 8. Bedrock Jäsen

  Miksi valmentajan potkuja pitää odottaa jouluun asti, kun nyt jo tiedetään, että tämä on väistämättä edessä? Tämä laiva ei Baxterin pelikirjalla käänny ja se, joka ei tätä näe valehtelee tai on täysi idiootti.
   
 9. tant gredulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Mulla olisi ihan simppeli kysymys Baxterille: 'Where's my IFK?'
  t. nimimerkki 'I saw Carl Brewer play'.
  Samalla häneltä voisi kysyä 'Did Pena inform you about the nature of this team? The core and the essence of what makes IFK the team that has the most loyal fan base in Finland? If he did, how come you decided to turn things upside down and make this team unrecognizable to the eyes of the average fan? If he didn't, you're pardoned. We'll kick Pena's butt instead.'
   
 10. Dynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Olisiko mahdollista, että johonkin kauteen lähdettäisiin liigan parhaalla maalivahdilla? Siis ei "ihan kelpo" -kassarilla, vaan parhaalla.
   
 11. Baarimikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL
  Lainaus:
  Edelleen odottavalla kannalla selvästi ollaan. Pitäisi melkee kohta tietää ollaanko messissä vai ei. Olisi myös mukava tietää, kuka jatkoaikalaisista lähtee hiillostuksen mukaan. Toivottavasti useimmilla kirjoittajilla ei jää suu koneen eteen, vaan oikeassakin elämässä saataisiin keskustelua syntymään.
  Kysymyksiä ja keskustelunaiheita löytyy varmasti pilvin pimein.
   
 12. Brewer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK,ARSENAL
  Komppaan

  Lainaus:
  Maalivahtivalmennukseen satsattava. Jos ei omasta organisaatiosta löydy pätevää mv-valmentajaa on se hankittava organisaation ulkopuolelta.
  Joukkueen tärkein pelaaja on maalivahti. IFK on jo tarpeeksi monta kertaa kaatunut maalivahtipeliin pleijareissa. Ei voi olla sattumaa, että vastustajan maalivahti on poikkeuksetta parempi kuin meidän oma.
  Siis hankitaan huippuveskari ja hänelle pätevä valmennus.
   
 13. Vegas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kysymykset

  1. Milloin nähdään IFK:ssa henkilö(UTJ) kuka osaa kasata joukkueen oikein? Eli: Huippu valmentaja, tähtistatuksella varustetut: maalivahti, 1-sentteri, snaipperi ja kiekollinen pakki. Tähän ympärille kasataan balanssissa oleva hyökkäys/puolustus ja hyvin rooleihinsa sopivia pelaajia.

  2. Miksei kysymyksiin ole vastaamassa ne henkilöt, kenellä valta muutoksiin todellisuudessa on?

  3. Mikä Rindellin rooli on IFK:n valmennuksessa ja kuinka paljon hän vaikuttaa peluutukseen?

  4. Karalahti, Saarinen ja Eskelinen. Ketään korvaavaa pelaajaa ei tullut,miksi?

  5. Mikä johdon mielestä on keskeisin syy katsojamäärän romahtamiseen? Onhan sitä ennenkin kynnetty, mutta porukkaa on riittäny. Vastaukseksi ei riitä, että olihan narripelissä tupa täynnä.

  6. Missä kulkee raja, jolloin päävalmentaja saa mennä ja kuka sen määrittelee? Kuka palkkaa uuden?

  7. Mitä tänäpäivänä tarkoittaa IFK-brändi ja toteutuuko se nyt johdon mielestä?

  edit: Ai niin, Sihvosen vois päästää ihan automaattisesti tenttaamaan valmennusjohdon tekemisiä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2007 klo 14.46
 14. King Harvest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Canadiens, Flyers, Seahawks, Die Mannschaft
  Tilaisuuteen tosiaankin tarvittaisiin hyviä keskustelijoita, ihmisiä jotka pelkäämättä uskaltavat sanoa mielipiteensä päin naamaa kaikille. Toivottavasti heitä löytyy eikä tämä hieno idea mene täysin Penan & co:n myötäilyksi. Olisi myös hyvä jos tilaisuus olisi paljon julkisempi (Vaikkapa nuo 25 keskustelijaa/kysymysten esittäjää ja seuraamaan pääsisi kuka vaan) ja siihen saisi osallistua muitakin kuin virallisen faniklubin jäseniä. Niin ja puuttuuhan IFK:n puolelta tilaisuudesta kaksi tärkeintä alennustilan vastuuhenkilöä, Moberg sekä Heino.

  Kysymykseni, jos joku niitä esittää:

  1. Yleisesti: Miksi IFK:n valtava potentiaali jätetään hyödyntämättä kunnianhimottomalla johtamisella? Ja ei, en tarkoita Penttiä tällä lauseella: Ligaföreningen IFK ry tuntuu tyytyvän keskinkertaisuuteen.

  2. Pentille: Miksi IFK:ssa ei ole minkäänlaista pitkäjänteisyyttä päätöksenteossa? Kiistämätön fakta: Pentin aikana ollut 7 valmentajaa (+Pentti), joista 3 on saanut potkut kesken kauden.

  3. Pentille: Onko IFK:n ulkomaalaisvalmentaja-projekti onnistunut mielestäsi?

  4. Yleisesti: HIFK on ollut kausien 1983-2007 (25 kautta) aikana 3 kertaa finaalissa. Onko tämä riittävä saldo kaikkien mielestä? Olisiko aika tehdä asialle jotain? Yritys ei riitä.

  5. Pentille: Miksi IFK ei ole palkannut urheilutoimenjohtajaa vaikka tällaiselle on selvästi ollut kysyntää vuosia? Talouspuolen hoitaisi toimitusjohtaja ja urheilupuolen urheilutoimenjohtaja, toimitusjohtajan hyväksynnällä tietysti.

  6. Pentille: Olisiko aika hankkia voittava maalivahti? Lundell on hyvä maalivahti, mutta ei tule koskaan riittämään pitkässä juoksussa voittoon. Maalivahti tyyliin Tim Thomas, Andy Chiodo, Tom Askey?

  7. To Mr. Baxter: Please, could you do something for the offense of the team? This year's decline has nothing to do with players attitudes and it has everything to do with the lack of an offense plan starting from the defender giving the opening pass.
   
 15. punaiset_lasit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Ari Gold
  - Milloin OY HIFK Hockey AB laajentaa omistuspohjaansa esim osakeannilla?
   
 16. Wuolle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Mua kiinnostaa selitys tälle (täydentäkää puuttuvat):

  Kausi Kok.budj. Pel.budj. Budj.koko Runko Playoff
  07–08 ?m€ ?m€ ?. 10.
  06–07 5,5m€ 2,4m€ 1. 6. 6.
  05–06 5,5m€ 2,5m€ 1. 2. 4.
  04–05 ?m€ ?m€ ?. ? 5.
  03–04 5,4m€ 2,1m€ 1. ? 3.
  02–03 5,05m€ 2m€ 2. ? 7.
  01–02 4,4m€ 1,7m€ 2. ? 10.
  00–01 4,04m€ 1,85m€ 2. ? 6.

  Koko 2000 luvun panostus jokkueeseen suurin tai toiseksi suurin. Tuloksena 1 pronssi ja sijoutus keskimäärin 6.
  - Onko johdon näkökulmasta panostukseen suhtettu tulos hyväksyttävä?
  - Miten suurseuran näin huonoa jatkuvaa menestystä selitetään?
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2007 klo 15.56
 17. Giorgio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tämä ilman puhdistus on todellista sumutusta. Ei tässä keskustelut auta, jos joukkueen johdossa ja valmennuksessa ovat kyvyttömät henkilöt.

  Kysymys Matikainen & Baxter: Eikö totaalisesta epäonnistumisesta pitäisi vetää johtopäätökset ja erota. Näin tarjottaisiin seuralle mahdollisuus etsiä osaavat henkilöt ko. tehtäviin. Pitääkö aina odottaa potkuja eikö oma-aloitteinen eroaminen voisi tulla kysymekseen?
   
 18. tommy36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Pentin projektit

  Lainaus:
  Tätä mieltä olen itsekin. Ensin oli menossa omat pojat projekti. Se päättyi siihen, että omat pojat pelaavat kohta kaikki muualla kuin IFK:ssa.
  Sitten alkoi Brändi projekti> Jonka tuloksia juuri nyt seuraamme. Ellei tämä nyt sitten ole jo taas uusi projekti, minkä nimeä vielä emme tiedä. Yhtäkaikki, vituiks on mennyt tämäkin.
  Kysyn siis itsekin. Että koska on se hetki, kun IFK:ssa myönnetään kyvyttömyys hoitaa menestyvää jääkiekkojoukkuetta, ja ymmärretään näin erota ja antaa tilaa osaavemmille henkilöille? Tämä alkaen nykyisestä valmentajasta ja toimarista!
   
 19. Pate 00 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK Helsingfors
  Lainaus:
   
 20. Pate 00 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK Helsingfors
  Lainaus:
   
 21. HemmoP Jäsen

  Yleistä

  -Katsomojärjestelyt, kuka niistä päätti niin, että pelataan kaksi kertaa omat kannattajat oman veskarin takana ja tietenkin vastustajan kannattajat omassa hyökkäyspäässä ?

  -ehdotus pelkästä "käteisellä olutta"-myyntipisteestä, kortilla fiinejä drinkkejä arpoville omat jonot.


  Pelitaktiikka ja joukkue

  -vahvistukset/korvaajat eli puolustuksen puuttuvien palasien täydentäminen ?

  -ottelusta toiseen vastustaja rankaisee kaavanomaisesti 3-2 tai 2-1 hyökkäyksistä. Eikö tuohon jo voisi kiinnittää huomiota muutkin kuin katsojat.

  -hyökkäykseen lähtö on vissiin kopioitu Charlestown Chiefseiltä: keskushyökkääjä kurvaa maalin takaa hakemaan kiekon ja eteneminen leveänä rintamana josta kiekon menetys keskialueella ( takaisin kohtaan yksi )

  -ylivoima, nurkissa pyörimistä ja ruuhkan läpi takatolpalle syöttelyä ? Eipä juurikaan tulosta, silti sama jatkuu kuten edellä. Laukausten määrä maalintekosektorista olematon ( Rindell varmaan kumoaa tämän video- ja statistiikkaesityksellä ).

  Mitä varten valmennus ei puutu ottelusta toiseen kaavamaisina tapahtuviin selkeisiin taktisiin virheiisiin/väärään pelitapaan ? Vastustajan melko helppo scoutata pelitapa kun se ei muutu yhtään mihinkään edes otteluiden sisällä.

  Kiitokset valmennukselle, että pelaajien jäähyherkkyys on laskenut.
   
 22. DDR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Muotoilisin tämän hieman pidemmällä kaavalla:
  5. Joukkueen puolustajilla ei ole paljoa kokemusta, joka ilmenee esimerkiksi alhaisesta keski-iästä. Miksi puolustukseen ei hankittu kokenutta ja mielellään fyysistä puolustajaa paikkaamaan Karalahden jättämää aukkoa?

  Tähän oletettavasti vastauksena tulee, että Eskelisen ja Saarisen lopettamiset tulivat yllätyksenä ja niin myös Karalahden lähtö. Eikä pelaajia ollut saatavilla. Tällöin voidaan esittää vastakysymyksenä:
  5.1 Miksi aina täytetään ulkomaalaiskiintiö jo aikaisin ennen kauden alkua? (Näin on toimittu Penan aikana joka vuosi.) Tämä ei jätä yhtään pelivaraa siltä puolelta.
   
 23. aika epeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
  Kuka JA-pro menossa?

  JHag, Isaksson ... anyone? Kuka tai ketkä ovat lähdössä IFK:n senaatin kuulemistilaisuuteen? Jonkun/joidenkin asioista riittävän hyvin perillä olevan/olevien on pakko tilaisuuteen mennä, muuten homma kusee reisille ja kääntyy - tarkoituksella tai tarkoituksettomasti - koolle kutsujien eduksi.
   
 24. -39- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  J.Ruutu, MG & Stadin Kingit
  Äsken sain viestiä, ja olen yksi 25 fanista ks. tilaisuudessa. Nyt täytyy kirjoittaa monta kysymystä muistiin ja pistää hifk tiukoille!
   
 25. rossoblu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Lainaus:
  Tässä kuten monessa muussakin asiassa ei ratkaise määrä vaan laatu. Jo tässäkin ketjussa on nähty, että kysymykset ovat a) liian yksityiskohtaisia b) ne kattavat liian laajan alueen c) ne eivät keskity olennaiseen. Seurauksena tästä on Ajankohtainen kakkonen -tyyppinen liirumlaarum, joka ei johda mihinkään (se tosin lienee tämän keskustelun tarkoitus, lapsellista tietysti edes ajatella muuta).

  Nämä samat kysysmykset on esitetty jo aiemmin (toivottavasti joku ne esittää):

  a) Miksi HIFK menestyy niin huonosti käytettävissä oleviin resursseihin nähden?

  b) Miksi HIFK tyytyy tähän keskinkertaiseen (ja siis resursseihin nähden ala-arvoiseen) menestykseen?

  c) Mikseivät em. kysymyksiin vastaa henkilöt, joilla on seurassa todellinen valta päättää asioista?

  d) Voisiko toimitusjohtajan/valmentajan/muun toimihenkilön oma-alotteinen ero tulla kyseeseen menestyksen ollessa näin huonoa / jatkuessa näin huonona?
  (omantunnonkysymys kaikille läsnäolijoille)