Äänestäjien poliittinen asema noudattaa Gaussin käyrää: Enemmistö on keskellä. Tämän tajusi myös Trump ensimmäisissä vaaleissaan. Ensimmäisessä pressavaalissa Trump ei kosiskellut rebujen äärilaitaa, kun tiesi kuitenkin saavansa ne äänet, vaan keskittyi hakemaan ääniä keskeltä, liikkuvista äänestäjistä.
Koska äänestäjien enemmistö noudattaa Gaussin käyrää, on suomalaisista puolueista tullut monesti niin "keskustalaisia" (en viittaa puolueeseen), että niitä on välillä vaikea erottaa toisistaan. Tietysti puolueilla on myös valtalinjasta, "keskustalaisuudesta", poikkeavia "ääriedustajia". Ne pidetään puolueessa, kun keräävät käyrän laidalta ääniä. Panostukset ovat kaikilla puolueilla kuitenkin lähellä poliittista keskustaa, sillä sieltä on saavutettavissa eniten ääniä.
Trump enemmänkin tuhosi "keskustaa" ja pilkkasi republikaaneja, jotka olivat maltillisia ja lähempänä demokraattien politiikkaa. Tällä tempulla hän sai reivattua republikaanien politiikkaa oikealle ja vastentahtoisemmatkin keskustarepublikaanit joutuivat hyväksymään oikeistolaisempaa politiikkaa. Ikkunan siirtäminen oikealle toi puskista vielä radikaalimpaa porukkaa framille ja he ovatkin päässeet joissain tapauksissa vaaleissa läpi. Vieläkin republican-in-name-only (RINO) -pilkka pitää porukkaa ruodussa.
Toinen seuraus tällä on ollut, että kun demokraatit ovat kaipailleet hakevansa uusia äänestäjiä "keskustasta" on kyseinen alue autioitettu täysin ja demokraattien pitää flirttailla todella kauas oikeistoon, ennen kuin sieltä alkaa vastakaikua tulla.