World Trade Center ja salaliittoteoriat

  • 1 263 541
  • 11 333

Wolves

Jäsen
Jos yhden kerroksen purkamiseen tarvitaan satoja tonneja rajahteita, kirjoittaja on alykaapio.

Sensijaan että haukkuisit tutkijoita älykääpiöiksi, keskittyisit enemmän luetun ymmärtämiseen.

Kerrotko minulle missä kohtaa tuossa kappaleessa puhutaan yli 100 tonnin räjähteistä per kerros?

It is shown that the observed size range (0.01 mm—0.1 mm) of the dust particles of pulverized concrete is consistent with the theory of comminution caused by impact, and that less than 10% of the total gravitational energy, converted to kinetic energy, sufficed to produce this dust (whereas more than 150 tons of TNT per tower would have to be installed, into many small holes drilled into concrete, to produce the same pulverization).

Tai Tässä?

Noting that 1 kg of TNT releases chemically about 4 MJ of energy, the total mass of TNT required to pulverize 14.6 × 107 kg concrete material into dust of the sizes found on the ground would be 316 tons. So, in order to achieve solely by explosives the documented degree of concrete pulverization, about 1.36 tons of TNT per story would have to be installed into small holes drilled into the concrete slab of each story, and then wired to explode in a precise time sequence to simulate free fall.

Lainaukset Zdenek P. Bazantin tutkimuspaperista
 
Viimeksi muokattu:

Mapo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pool, Blackhawks
Pakko kysästä...

...notta onko arvon keskustelijoille tuttu asia metallin lujuusominaisuuksien heikkeneminen lämpötilan funktiona? Esmes jossain mainittu 650 celsiusta pudottaa lujuuden 30:een prosenttiin.

En vaan jaksanu kahlata, sori.

M
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Nyt kun pd ilmeisesti tajusi asian noin sadannella selityskerralla, niin kysytään taas:

1) miten torneihin saatiin tuo 316 tonnia räjähteitä?
2) miksi niistä ei jäänyt mitään jäämiä, joita olisi löydetty?
3) mihin ylipäätänsä tarvittiin nanotermiittiä?
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
No tuo tuli nyt kyllä harvinaisen selväksi.

Vittu vihdoinkin. Hyva.

Vaikka räjähdeainejäämiä ei ole löytynyt ja tornien kattava panostaminen olisi kaiken järjen mukaan vaatinut aivan käsittämättömiä määriä räjähteitä ja aikaa...

Rajahdeainejaamia ei ole etsitty (mutta nanotermiittia silti loydetty, sattumalta), ja tuo kasittamaton maara rajahteita tai aikaa taas perustuu puhtaasti spekulaatioon kun emme tieda mita rajahteita on kaytetty ja kuinka paljon. Te voitte spekuloida silla hautaan asti, liioitella tai alimitoitella ihan niin paljon kuin lystaatte mutta mihinkaan aitoon tietoon se ei perustu. Vaikka haluatte jatkuvasti kuvitella etta kun laskette jotain tunnettuja arvoja kuten TNT:n tarvetta, se jotenkin korreloisi taman tapauksen kanssa ja edustaisi ehdotonta todellisuutta.

Mina taas en suostu spekuloimaan rajahdemaaralla (sen verran toki voin sanoa etta paljon sita tarvittiin, sita en tieda mita osuutta nanotermiitti suoritti ja missa maarin kaytettiiin muuta) koska mina haluan valttaa olettamiset ja saada asiaan ihan aito selvyys. En siis yrita spekuloida rajahteiden tarvetta ylakanttiin tai alakanttiin ja talla tavoin oikeuttaa jatkotutkimusten tarvetta tai kieltaa sen tarpeen. Jatan tuollaisen pelleilyn sellaisille jotka sita tykkaavat harrastaa.


Eli kun ns. maalaisjärjen käyttäminen alkoi saada panostusteoriasi kuulostamaan absurdilta sekä räjähdeainemäärien että panostukseen kuluvan ajan osalta, et olekaan halukas spekuloimaan asialla lainkaan. Ymmärrän.

Maalaisjarkihan viittaa vaan terveeseen logiikkaan, joka taas ei nailla Bazantin lainaamisilla todellakaan toteudu. Miehen logiikka on joko tarkoituksella tai tarkoituksettomasti idiootin tasolla. Epailen etta tarkoituksella, koska ei han niin saatanan tyhma ole ettei ymmartaisi tuota ristiriitaa. Han ei vaan suoraan osoita sita, jotta kusettaisi holmoja tuolla tavalla ja antaisi heille rusinat pullasta teorian. Kaikkein holmoimmille se menee viela senkin jalkeen lapi, kun joku taysipainen on osoittanut epaloogisuuden niin itsestaanselvasti ettei ole MITAAN tekosyyta olla ymmartamatta.

Mina lasken taman sen piikkiin, etta taman aiheen osalta monet ovat laittaneet aivot narikkaan, kyse on tunteella kieltamisesta, ei ajattelukyvyn pahoista rajoitteista. En pida mahdollisena etta ihmiset jotka olisivat nain pahasti ajattelurajoitteisia, pystyisivat tuottamaan niin paljon suhteellisen koherenttia ja virheetonta tekstia ketjuun.


Luepas nyt hyvin tarkasti, niin ehkä ymmärrät. Jos Bazantiin uskova kysyy sinulta valtavista räjähdeainemääristä, hän ei kysy asiasta sinulta sen vuoksi, että tornien romahtaminen hänen mielestään olisi vaatinut sellaisia määriä räjähteitä (hänen mielestään tornit romahtivat ilman räjähteitä)

Hanen ei tarvitse kysella, koska hanen maailmassaan yhden kerroksen panostus riittaisi, ja sehan olisi varmasti heidankin mielikuvituksellaan sitten aika helppo operaatio. Itse en tietysti allekirjoita tuollaista operaatiota, mutta en myoskaan aio spekuloida tuntemattomilla arvoilla, joten senkin suhteen on aivan helvetin typeraa kysella minulta samaa asiaa miljoonaan kertaan. Kerroin jo etta minulla ei ole valtuuksia eika rahoitusta vieda tutkimusta yhtaan eteenpain. Se mita itse spekuloin on taysin mahdollisuuden rajoissa, ei millaan tavalla mahdoton skenaario.

Te olette eri mielta koska kuvittelette tietavanne miten turvallisuusasiat todellisuudessa/kaytannossa siella hoidettiin ja luotatte siihen etta kylla joku olisi jotain huomannut/epaillyt ja etta siita olisi viela sitten tullutkin jotain seuraamuksia. Itselleni taas on ihan selvaa etta jos toimistotyontekija A kay turvallisuusosastolta kysymassa (miksi kavisi? kuka helvetti niin oikeasti tekee? ei kukaan.) etta mitas nuo huoltomiehet tuolla hissikuilussa tai sisakatossa tekevat, niin turvallisuushenkilo B sanoo etta ne tekevat siella niita toita jotka heilta on tilattu ja asia on silla selva. Sekin on minulle ihan selva asia, etta jos turvallisuusfirman pomo on sanonut etta pysykaa poissa tietylta alueelta tai etta tietyt ihmiset saavat tayden accessin johonkin niin silloin he saavat sen vaikka turvallisuusfirman paikalla olevat jannut olisivatkin sita mielta etta niita pitaisi kytata tarkemmin (miksi he nain kuvittelisivat?). Pidan sitakin ihan itsestaanselvana, etta jos turvallisuusfirman jannuille on sanottu etta nama jannut tuovat hissiprojektin mukana kaikenlaista roinaa torneihin, niita ei tarkisteta mitenkaan sen suuremmin, ehka joku paallisin puolin katsoo etta joo onhan niilla tossa jarjeton maara maalikanistereita tai trukkilavoja jotka on vedetty muovipaallysteella tiiviiksi. Ei ne niita lahde availemaan, jos kyseisen firman ja tyontekijan access on kunnossa. Simple as that. Voitte kiistaa ihan niin paljon kuin tykkaatte, voitte vaittaa etta turvallisuusfirman tyontekijat varmasti tarkistaisivat jokaisen maalipurkin sisallon kemistisetilla, jokaisen trukkilavan sisalto kaytaisiin tarkasti lapi ja kaikki materiaalit jota he eivat heti silmamaaraisesti ymmartaisi kaytaisiin lapi laboratoriossa ennen kuin niita vietaisiin torneihin. Saatte elaa tuossa todellisuudessa, ei siina mitaan. Itse ymmarran paremmin miten maailma toimii.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Sensijaan että haukkuisit tutkijoita älykääpiöiksi, keskittyisit enemmän luetun ymmärtämiseen.

Kerrotko minulle missä kohtaa tuossa kappaleessa puhutaan yli 100 tonnin räjähteistä per kerros?

Rehtori psychodad opettaa taas hiukan.

Puhe oli Bazantin loogisesta virheesta.

Bazant vaittaa, etta rakennus romahti vain yhden kerroksen tuhoutumisella, ja se aiheutti nahdyt tapahtumat.

Tasta syysta Bazant on automaattisesti myos sita mielta, etta yhden kerroksen tuhoaminen rajahteilla riittaisi tornien tuhoamiseen.

Bazantin maailmassa siis vain yksi kerros olisi pitanyt tuhota, mutta han haluaa myos vaittaa etta rajahteilla purkaessa olisikin tarvittu 150 tonnia rajahteita. Eli silloin Bazant vaittaa, etta yhden kerroksen purkaminen rajahtein vaatisi 150 tonnia rajahteita. Koska sen enempaa ei olisi tarvinnut tuhota, Bazantin fysiikan mukaan.

Tama on todella yksinkertaista. En VOI KASITTAA miten niin monella on noin helvetin vaikeaa ymmartaa nain simppelia asiaa. Oletteko noin helvetin hyvauskoisia ja arvostelukyvyttomia?

Jos Bazant vaittaa etta yhden kerroksen tuhoutuminen riitti romahdukseen (ja betonin pulverisoitumiseen jne), ja toisaalta han laskee 150 tonnia rajahteita tarpeelliseksi jos rakennus purettaisiin rajahteilla, han tekee silloin loogisen virheen. En usko etta Bazant olisi niin saatanan tyhma, etta han olisi laskenut oikeasti yhden kerroksen tuhoamiseen 150 tonnia rajahteita, joten han on niin eparehellinen etta han on laskenut sen yhteistulokseksi kaikille kerroksille, unohtaen (tarkoituksella) sen hypoteesin jonka han on itse kehittanyt (yksi kerros riittaa ja kaikki muu selittyy gravitaatiolla).
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko mahdollisuutta sille, että hissifirma olisi voinut tuoda räjähteitä torneihin kumottu missään? Ihmettelen ellei näin ole.

Mikään virallinen tutkimus tuskin kumoaa kaikkia erilaisten ihmisten oletuksia ja mielikuvitusten tuotteita, mutta entä muualla esim. näillä kaikenlaisilla totuus vs. mainstream-sivustoilla?

Tuossa taisin mainita myös yhden syyn miksi mitään uutta tutkimusta ei tehdä. Se syy ei ole mikään Yhdysvaltojen masinoima salaliitto, vaan se ettei resursseja aleta tuhlaamaan ihmisten mielikuvituksen takia. Samasta syystä mikään virallinen taho ei ala tutkimaan vaikka kemikaalivanoja. Muutama sata ihmistä Suomessa tai muutama tuhat maailmanlaajuisesti ei ole kuitenkaan periaatteessa vielä mitään.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Nyt kun pd ilmeisesti tajusi asian noin sadannella selityskerralla, niin kysytään taas:

Minka asian? Istu pulpetissasi vaan, tassa on joillain oppilailla nakojaan epaselvaa etta kuka taalla kouluttaa.


1) miten torneihin saatiin tuo 316 tonnia räjähteitä?
2) miksi niistä ei jäänyt mitään jäämiä, joita olisi löydetty?
3) mihin ylipäätänsä tarvittiin nanotermiittiä?

1) Mika 316 tonnia? Samalla tavalla kuin sinne saataisiin 56 tonnia, 500 tonnia, 25 tonnia tai 100 tonnia. Pakettiautoilla, rekoilla, trukkilavoilla, kanistereilla, hisseilla, tyokalupakeilla. Tuo 316 tonnia on taysin fiktiivinen arvo, eika perustu mitenkaan siihen mika oli todellisuutta WTC:n suhteen kun ei tiedeta mita aineita kaytettiin.

2) Mista sina sen tiedat? Onko joku tutkinut? Ainakin NIST jatti tutkimatta, mutta talla hetkella ilmeisesti asiaa tutkitaan yksityisten taholta. Onko sulla joku kiire?

3) Rikostutkimus varmaan selvittaa sen asian? Se mihin se kay on terasrakenteen tuhoaminen ilman suurta aanta. Mutta en voi tietaa kaytettiinko sita siihen vai johonkin muuhun. Onko sinulla joku ajatus siita mihin sita tarvittiin?
 

Wolves

Jäsen
Bazantin maailmassa siis vain yksi kerros olisi pitanyt tuhota, mutta han haluaa myos vaittaa etta rajahteilla purkaessa olisikin tarvittu 150 tonnia rajahteita.

Näinhän mies väittää.

Eli silloin Bazant vaittaa, etta yhden kerroksen purkaminen rajahtein vaatisi 150 tonnia rajahteita. Koska sen enempaa ei olisi tarvinnut tuhota, Bazantin fysiikan mukaan.

Ei, vaan yhden tornin purkamiseen oliis tarvittu pyöreästi 150 tonnia. Tuo on myöhemmässä vaiheessa laskettu uudestaan (toinen Quote) ja luvuksi on saatu yhteensä 316 tonnia kummatkin tornit mukaanlukien.


Tama on todella yksinkertaista. En VOI KASITTAA miten niin monella on noin helvetin vaikeaa ymmartaa nain simppelia asiaa. Oletteko noin helvetin hyvauskoisia ja arvostelukyvyttomia?

Kai me sitten olemme, mutta me emme ainakaan lue tekstiä, kuten haluamme vaan niin kuten siinä sanotaan.

En usko etta Bazant olisi niin saatanan tyhma, etta han olisi laskenut oikeasti yhden kerroksen tuhoamiseen 150 tonnia rajahteita, joten han on niin eparehellinen etta han on laskenut sen yhteistulokseksi kaikille kerroksille, unohtaen (tarkoituksella) sen hypoteesin jonka han on itse kehittanyt (yksi kerros riittaa ja kaikki muu selittyy gravitaatiolla).

Näinhän se lukee tuolla toisessa lainauksessa. 1,36 tonnia räjähteitä kerrosta kohden. Mikä tässä on epäselvää?

Edit: Myönnettäköön että miehelle on sattunut kirjoitusvirhe sanan storey suhteen. Tekstissä sana on muodossa Story.
 

Mace

Jäsen
psychodad kirjoitti:
ja tuo kasittamaton maara rajahteita tai aikaa taas perustuu puhtaasti spekulaatioon kun emme tieda mita rajahteita on kaytetty ja kuinka paljon. Te voitte spekuloida silla hautaan asti, liioitella tai alimitoitella ihan niin paljon kuin lystaatte mutta mihinkaan aitoon tietoon se ei perustu. Vaikka haluatte jatkuvasti kuvitella etta kun laskette jotain tunnettuja arvoja kuten TNT:n tarvetta, se jotenkin korreloisi taman tapauksen kanssa ja edustaisi ehdotonta todellisuutta.

Heh, joku taisi jossain välissä pilke silmäkulmassa todetakin, että etköhän sinä jossain vaiheessa esitä kenties käytetyn jotain meille toistaiseksi tuntematonta superhyperäjähdettä, jota ei tarvitakaan kuin pari grammaa tornien räjäyttämiseksi. Nyt ei enää kaukana ollakaan, hehheh.

psychodad kirjoitti:
Mina lasken taman sen piikkiin, etta taman aiheen osalta monet ovat laittaneet aivot narikkaan, kyse on tunteella kieltamisesta, ei ajattelukyvyn pahoista rajoitteista. En pida mahdollisena etta ihmiset jotka olisivat nain pahasti ajattelurajoitteisia, pystyisivat tuottamaan niin paljon suhteellisen koherenttia ja virheetonta tekstia ketjuun.

Sinun osaltasi voi todeta, etten tiedä Jatkoajan historiasta yhtään aihetta, johon kukaan suhtautuisi pahemmin tunteella ja laput silmillä kuin sinä tähän WTC-keissiin. The Original Jags yltää Venäjä-aiheisissa keskusteluissa kanssasi puusilmäisyydessä tasapeliin, muita haastajia en kyllä keksi. Ajattelurajoittuneisuutesi tosiaankin paistaa läpi ja johtaa näihin räikeisiin ylilyönteihin. Kaikkein koomisinta tuossa kaikessa on se, että olet julistanut hakevasi vain kriittisesti totuutta. Tuo kriittisyys ei kuitenkaan selvästikään ole koskenut sitä osaa, jossa julistit päivänselvää räjähdepurkua, vaikka uskottavasti selittämättä ovat niin räjähdeainejäämien puuttuminen kuin räjäytyspurkuun vaadittavat valtavat räjähdeainemäärätkin. Ne ovat vain pieniä yksityiskohtia, ei sen ole niin väliksi, vaikkei niille mitään järkevää selitystä olekaan.

psychodad kirjoitti:
Te olette eri mielta koska kuvittelette tietavanne miten turvallisuusasiat todellisuudessa/kaytannossa siella hoidettiin ja luotatte siihen etta kylla joku olisi jotain huomannut/epaillyt ja etta siita olisi viela sitten tullutkin jotain seuraamuksia. Itselleni taas on ihan selvaa etta jos toimistotyontekija A kay turvallisuusosastolta kysymassa (miksi kavisi? kuka helvetti niin oikeasti tekee? ei kukaan.) etta mitas nuo huoltomiehet tuolla hissikuilussa tai sisakatossa tekevat, niin turvallisuushenkilo B sanoo etta ne tekevat siella niita toita jotka heilta on tilattu ja asia on silla selva. Sekin on minulle ihan selva asia, etta jos turvallisuusfirman pomo on sanonut etta pysykaa poissa tietylta alueelta tai etta tietyt ihmiset saavat tayden accessin johonkin niin silloin he saavat sen vaikka turvallisuusfirman paikalla olevat jannut olisivatkin sita mielta etta niita pitaisi kytata tarkemmin (miksi he nain kuvittelisivat?). Pidan sitakin ihan itsestaanselvana, etta jos turvallisuusfirman jannuille on sanottu etta nama jannut tuovat hissiprojektin mukana kaikenlaista roinaa torneihin, niita ei tarkisteta mitenkaan sen suuremmin, ehka joku paallisin puolin katsoo etta joo onhan niilla tossa jarjeton maara maalikanistereita tai trukkilavoja jotka on vedetty muovipaallysteella tiiviiksi. Ei ne niita lahde availemaan, jos kyseisen firman ja tyontekijan access on kunnossa. Simple as that. Voitte kiistaa ihan niin paljon kuin tykkaatte, voitte vaittaa etta turvallisuusfirman tyontekijat varmasti tarkistaisivat jokaisen maalipurkin sisallon kemistisetilla, jokaisen trukkilavan sisalto kaytaisiin tarkasti lapi ja kaikki materiaalit jota he eivat heti silmamaaraisesti ymmartaisi kaytaisiin lapi laboratoriossa ennen kuin niita vietaisiin torneihin. Saatte elaa tuossa todellisuudessa, ei siina mitaan. Itse ymmarran paremmin miten maailma toimii.

Yo. lainauksen sisällöstä päättelen, että on näköjään mahdollista saada itsensä pitämään mitä tahansa realistisena, kunhan vaan jaksaa tarpeeksi uskoa asiaansa ja hokee sitä päässään tarpeeksi kauan. Se on kylläkin jo kovin härskiä, että kehtaa vielä kutsua moista yksisilmäisyyttä objektiiviseksi totuuden tavoitteluksi.

psychodad kirjoitti:
Minka asian? Istu pulpetissasi vaan, tassa on joillain oppilailla nakojaan epaselvaa etta kuka taalla kouluttaa.

Ei saatana, tuohon spontaani repeäminen. Nuo ovat aina vain mahtavia keissejä, kun joku julistaa itseään voittajaksi, johtajaksi, kuninkaaksi, rehtoriksi, tms. saamatta käytännössä mistään suunnalta minkäänlaista tukea ja hyvin monelta suunnalta säälinsekaista, epäuskoista naureskelua. Aika pahaa harhaisuutta se varmasti vaatii, että tuollaisessa tilanteessa kuvittelee olevansa kuskin paikalla. :)

Yhteenvetona tästä kaikesta voisin näin lopuksi todeta, että turhaanpa minä alan enää enempää sinuun aikaani tuhlata. Kun tunnut mielestäsi tietävän kaiken tähän kyseiseen keissiin liittyvän paremmin kuin kukaan muu täällä ja ajatusmalleissasi ei virheitä ole, toisin kuin vastaväittelijöilläsi, niin mitäpä tässä jatkamaan. Kun logiikankin osalta tilanne on sama eli olet virheetön ja muut tekevät tukuittain virheitä, niin hommahan on selvä. Olet yksinkertaisesti paras, olkoonkin, ettei tuota erinomaisuuttasi tunnu juuri kukaan sinun lisäksesi tunnistavan ja tunnustavan, vaikka kuinka kovasti meuhkaat ja yrität värjätä valkeaa mustaksi. Toivotan kuitenkin sinulle tsemppiä ja jaksamista tulevaan, toivottavasti saat vielä itsesi kuntoon!
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Jos Bazant vaittaa etta yhden kerroksen tuhoutuminen riitti romahdukseen (ja betonin pulverisoitumiseen jne), ja toisaalta han laskee 150 tonnia rajahteita tarpeelliseksi jos rakennus purettaisiin rajahteilla, han tekee silloin loogisen virheen.

Kuten hyvin tiedät, niin Bazant ainoastaan laski, että kuinka paljon räjähteitä tarvitaan tuollaisen pulverimäärän aikaansaamiseen. Itse purkamiseen räjähtein ei lienee otettu mitään kantaa. Näiden laskelmien perusteella on helppo todeta, että pulverisoitunut betoni ei ole todiste räjähdepurusta.
 

Theone

Jäsen
Mina lasken taman sen piikkiin, etta taman aiheen osalta monet ovat laittaneet aivot narikkaan, kyse on tunteella kieltamisesta, ei ajattelukyvyn pahoista rajoitteista. En pida mahdollisena etta ihmiset jotka olisivat nain pahasti ajattelurajoitteisia, pystyisivat tuottamaan niin paljon suhteellisen koherenttia ja virheetonta tekstia ketjuun.

Eikös tuossa Chandlerin paperissa esitetyn kaavan mukaan rakennuksen sortuminen/romahtaminen ollut mahdotonta, oli se sitten panostettu tai ei? Eikö jo tuollaiseen paperiin viittaminen ole "aivot narikkaan" -touhua tai jopa tunteella uskomista?

Hanen ei tarvitse kysella, koska hanen maailmassaan yhden kerroksen panostus riittaisi, ja sehan olisi varmasti heidankin mielikuvituksellaan sitten aika helppo operaatio...Se mita itse spekuloin on taysin mahdollisuuden rajoissa, ei millaan tavalla mahdoton skenaario.

Varmasti olisi todella helppo projekti ja nuo sinun spekuloinnit ovat todellakin mahdollisuuksien rajoissa, kuten ovat myös UFOt ja Jumalan olemassaolo.

Itse ymmarran paremmin miten maailma toimii.

Ei voi oikein muuta sanoa kuin, että viimeinen kappale on täyttä paskaa. Jos sinä olisit ollut mukana edes yhdessä pienessä rakennusprojektissa tuolla, niin tietäisit, että homma ei varmasti mene niin kuin väität. Valitettavasti homma ei toimi niin kuin elokuvissa, myöskään kaikki kytät eivät syö donitseja.

Edelleen nuo raportit ovat tallessa ja niitä tutkivat sekä virallisen tarinan puolustajat, että sen vastustajat ja kukaan, ei kukaan, löytänyt niistä mitään epäilyttävää. Kyllähän noista varmasti olisi jotain saatu irti kun nanotermiittiäkin löydettiin etsimättäkin. Toki nuo on aina helppo unohtaa kun ne eivät tue omaa teoriaa.

Tuo raportointi yksinkertaisesti perustuu niin moneen muuttujaan, että niiden väärentäminen on käytännössä mahdotonta tai silloinkin se vaatisi muutaman sadan uuden salaliittolaisen värväämistä logistiikkakeskuksista yms. Kuulostaa uskottavalta vai mitä? Urakoitsijalla on omat velvoitteensa ja näiden väärentäminen tietäisi taas muutamalle sadalle uudelle salaliittolaiselle töitä rakennusvirastoista yms.Sittenhän nuo olisi vasta saatu sisään torneihin. Tosin vieläkin pystyttäisiin jälkikäteen toteamaan poikkeavuudet mm. noin 1000 turvakamerasta (WTC + ympäröivät rakennukset), vaa'at, rahtikirjat, valokuvat.

Kuinkahan paljon teoriassakin vaadittaisiin tuollaiseen salaliittoon ihmisiä? 1000? 5000? 10 000? Nämä vain räjähteiden saattamiseen WTC-tornien sisälle. Sitten nuo ihmiset lentokentiltä, medioista, viranomaisista yms. yms. Mahtaako 100 000 riittää? Aika hyvin on pysynyt turvat kiinni vai mitä? Ja turha vetää mitään vankilakorttia esiin, jos tuosta joku tulisi julkisesti puhumaan, niin hän ei varmasti joutuisi vankilaan tai vastuuseen tuosta. Luultavasti ennemmin hänestä tehtäisiin kirjoja ja elokuvia. Herra/rouva eläisi uuden nimen turvin onnellisena elämänsä loppuun asti.

Mutta kuten kirjoitit: "mita itse spekuloin on taysin mahdollisuuden rajoissa" ja onhan tuo. Hieman ehkä hankala toteuttaa äkkiseltään. Toki on myös mahdollisuuden rajoissa se, että mitään räjähteitä ei ollutkaan ja sinä olet väärässä.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ei saatana, tuohon spontaani repeäminen. Nuo ovat aina vain mahtavia keissejä, kun joku julistaa itseään voittajaksi, johtajaksi, kuninkaaksi, rehtoriksi, tms. saamatta käytännössä mistään suunnalta minkäänlaista tukea ja hyvin monelta suunnalta säälinsekaista, epäuskoista naureskelua. Aika pahaa harhaisuutta se varmasti vaatii, että tuollaisessa tilanteessa kuvittelee olevansa kuskin paikalla. :)

Mina en ensinnakaan ole tassa julistautunut minkaan voittajaksi tai kuninkaaksi, mutta jos kasittamattoman reikaisesta logiikastaan tunnettu Major Julli alkaa kertomaan minulle etta jotain on opetettu, silloin pitaa kylla nayttaa kuka taalla kouluttaa ja keta.

Mina en tarvitse kenenkaan hyvaksyntaa tai tukea talle asialle. Logiikka riittaa minulle. Oikeassa oleminen on huomattavasti merkityksellisempaa kuin suositumman kannan esittaminen.

Olen vain aarimmaisen turhautunut siita, etta tahan ketjuun kirjoittavat eivat pysty ratkaisemaan yksinkertaisia loogisia tehtavia. Se on masentavaa, koska se kuvaa niin koruttomalla tavalla kansan tilaa. Ihmiset joiden pitaisi olla peruskoulutettuja vahintaan, omilla aivoillaan ajattelevia kansalaisia, eivat pysty yksinkertaisiin loogisiin tehtaviin.

Jos joku ei nyt USKALLA myontaa ymmartavansa selittamaani Bazantin epaloogisuutta tassa julkisesti, laittakaa vaikka yksarilla viestia. Palauttaisi uskoani ihmisyyteen kummasti. Se etta te porukalla "naureskelette" yksinkertaiselle logiikalle ja kuvittelette olevanne jotenkin silla fiksummalla puolella tassa asiassa koska olette suuremmassa ryhmassa, ei tee teista yhtaan sen fiksumpia.

Mina vaitan ylpeana maailman tappiin asti etta 1+1=2 vaikka suunnaton joukko koittaisi minulle kertoa etta 1+1= 548. Joukossa tyhmyys nakojaan todella tiivistyy. Odotin etta joku olisi sentaan itsensa erottanut tuosta laumasta ja sanonut etta "vaikka talla nyt ei ole sen kannalta mitaan merkitysta onko virallinen tarina oikea vai vaara, niin tassa asiassa Bazantin logiikka on kylla virheellinen". Se kun riittaisi palauttamaan uskoni ihmisyyteen. Ei tassa mitata sita kenen edustama kanta on oikeassa, vaan sita etta onko teilla minkaanlaista kykya loogisuuteen.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Kuten hyvin tiedät, niin Bazant ainoastaan laski, että kuinka paljon räjähteitä tarvitaan tuollaisen pulverimäärän aikaansaamiseen. Itse purkamiseen räjähtein ei lienee otettu mitään kantaa. Näiden laskelmien perusteella on helppo todeta, että pulverisoitunut betoni ei ole todiste räjähdepurusta.

Bazant on aalio. Hanen mukaansa ei tarvittu grammaakaan rajahteita pulverimaaran aikaansaamiseen. Mutta silti, hanen mukaansa tarvittiin 150 tonnia rajahteita pulverimaaran aikaansaamiseen.

Logiikka, missa pelaa? Eiko kukaan tajua tuota ongelmaa?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
"vaikka talla nyt ei ole sen kannalta mitaan merkitysta onko virallinen tarina oikea vai vaara, niin tassa asiassa Bazantin logiikka on kylla virheellinen".
Oletko itse valmis sanomaan tämän? Kyselen ihan siksi vaan, että tästä - sinänsä viihdyttävästä - Chewbacca-puolustuksen seuraamisesta päästäisiin kohti uusia argumentteja.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
muistaakseni pd:n mukaan vain muutama ihminen riittää.

Vai niin. Sinun muistisikin on sitten samalla tasolla kuin logiikkasi.

Mina kun en ole spekuloinut salaliiton koolla, olen kylla esittanyt fiktiivisen spekulaation siita miten tornien panostaminen olisi voitu hajauttaa niin etta vain yksi tai kaksi ihmista tiesi koko suunnitelman. Kunhan minulla on sen verran aikaa, laitan tuon siihen kontekstiin johon lupasin aiemmin, ja kehitan jatkoajan salaliittoskenaarion jossa tuhotaan petronas tornit (trekolmestarin ehdotuksesta) .
 

Wolves

Jäsen
Vai niin. Sinun muistisikin on sitten samalla tasolla kuin logiikkasi.

No logiikkani kun perustuu maalaisjärkeen ja siihen mitä silmäni näkevät, korvani kuulevat ja mitä pystyn koskettamaan. Tämä koskee myös luettua tekstiä, taitoa, jota et ainakaan vielä ole osoittanut omaavasi.

Mina kun en ole spekuloinut salaliiton koolla, olen kylla esittanyt fiktiivisen spekulaation siita miten tornien panostaminen olisi voitu hajauttaa niin etta vain yksi tai kaksi ihmista tiesi koko suunnitelman.

Myönnän kyllä jos olen väärässä, mutta tarkistan asian. Muistelen sinun spekuloineen, että Washintonista lähtien koko operaatiosta tiesi vain tusinan verran ihmisiä. Muut ovat joutuneet (Räjähteiden kuljettajat ja jne jne) tahtomattaan ja tietämättään salaliiton osallisiksi. Mutta kuten sanoin, jos olen väärässä myönnän sen mielelläni.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Mina en tarvitse kenenkaan hyvaksyntaa tai tukea talle asialle. Logiikka riittaa minulle. Oikeassa oleminen on huomattavasti merkityksellisempaa kuin suositumman kannan esittaminen.

Miksi sitten jaksat kolmattasataa sivua vääntää jos et tarvitse tukea tai muiden hyväksyntää kannallesi? Miksi et vain tyydy toteamaan "minäpäs tiedän miten asiat ovat" ja vetäytyisi takavasemmalle? Nykyisellään olet tehnyt itsestäsi, anteeksi vain - kaikella kunnioituksella, pellen.

Kun tähän lisää täysin tarpeettoman, mutta jatkuvasti toteutuvan, henkilökohtaisuuksiin menon sekä kanssakirjoittajien vittumaisen vähättelyn/solvaamisen/loukkaamisen voidaan todeta, että et mitenkään anna ymmärtää että aidosti et kokisi hyväksymisen tunteen tarvetta.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Oletko itse valmis sanomaan tämän? Kyselen ihan siksi vaan, että tästä - sinänsä viihdyttävästä - Chewbacca-puolustuksen seuraamisesta päästäisiin kohti uusia argumentteja.

Sanomaan minka? Olen mielestani koko ajan sanonut etta Bazantin logiikka on tassa taysin virheellista ja ristiriitaista. Enka todellakaan kuvittele etta silla olisi mitaan merkitysta suuntaan jos toiseen sen suhteen onko virallinen salaliittoteoria oikeassa vai vaarassa.

Kyse ei myoskaan ole mistaan puolustuksesta, vaan siita etta yritetaan selvittaa se mika on loogista ja mika ei ole. Ketjun osallistujien loogisuuden taso on se mika tassa nyt on karajilla. Mitaan puolusteltavaa ei ole. Rajahdeainemaarista kyselyihin olen vastannut jo useasti, minulla ei ole siihen keskusteluun yhtaan mitaan lisattavaa. Siina ei yksinkertaisesti voida edeta ennen kuin sita tutkitaan poliisivaltuuksilla, toki olisi hyva saada ensin jotain labratestia tehtya, kun kerran NIST ei niita suostunut tekemaan. Olen siina toivossa etta tahan saadaan vastaus lahiaikoina.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Miksi sitten jaksat kolmattasataa sivua vääntää jos et tarvitse tukea tai muiden hyväksyntää kannallesi? Miksi et vain tyydy toteamaan "minäpäs tiedän miten asiat ovat" ja vetäytyisi takavasemmalle? Nykyisellään olet tehnyt itsestäsi, anteeksi vain - kaikella kunnioituksella, pellen.

Et osaa erottaa asioita toisistaan.

Nyt puhutaan VAIN ja AINOASTAAN siita loogisesta ristiriidasta johon Bazant (ja hanen tukijansa) syyllistyy. Ei siita mika on taman debaatin lopputulos. Bazantin virheen myontaminen ei tarkoita sita, etta koko 9/11 aihe olisi jollain lailla loppuunkasitelty, se on yksi keskustelu muiden joukossa.

Kolmatta sataa sivua on puhuttu aiheesta hyvin laajasti, tasta Bazantin paskasta logiikasta viimeiset pari-kolme sivua. Sen suhteen kylla tiedan hyvin miten asiat ovat. Toivottavasti joku muukin tietaa, muussa tapauksessa voisin saada yhta alykasta vaittelya aikaan esimerkiksi kumisaappaiden kanssa.
 

Wolves

Jäsen
Bazant on aalio. Hanen mukaansa ei tarvittu grammaakaan rajahteita pulverimaaran aikaansaamiseen. Mutta silti, hanen mukaansa tarvittiin 150 tonnia rajahteita pulverimaaran aikaansaamiseen.

Logiikka, missa pelaa? Eiko kukaan tajua tuota ongelmaa?

Edit2 Lisätäänpä tuohon "ei grammaakaan" väitteeseen quote. Oletkos kuullut painovoimasta?

Previous analysis of progressive collapse showed that gravity alone suffices to explain the overall collapse of the World Trade Center (WTC) towers. However, it remains to be checked whether the recent allegations of controlled demolition have any scientific merit. The present analysis proves that they do not. The video record available for the first few seconds of collapse is shown to agree with the motion history calculated from the differential equation of progressive collapse but, despite uncertain values of some parameters, it is totally out of range of the free fall hypothesis, on which these allegations rest.

Ainoa logiikkaa joka on pettänyt aika päivää sitten on sinun logiikkasi. Väität että Bazantin mukaan ei tarvittu grammaakaan rajahteita pulverimaaran aikaansaamiseen. Mutta silti, hanen mukaansa tarvittiin 150 tonnia rajahteita pulverimaaran aikaansaamiseen.

Suosittelen lukemaan ne quotet uudestaan...itseasiassa laitetaan ne uudestaan näkyville jos menisi paremmin perille.

It is shown that the observed size range (0.01 mm—0.1 mm) of the dust particles of pulverized concrete is consistent with the theory of comminution caused by impact, and that less than 10% of the total gravitational energy, converted to kinetic energy, sufficed to produce this dust (whereas more than 150 tons of TNT per tower would have to be installed, into many small holes drilled into concrete, to produce the same pulverization).

Noting that 1 kg of TNT releases chemically about 4 MJ of energy, the total mass of TNT required to pulverize 14.6 × 107 kg concrete material into dust of the sizes found on the ground would be 316 tons. So, in order to achieve solely by explosives the documented degree of concrete pulverization, about 1.36 tons of TNT per story would have to be installed into small holes drilled into the concrete slab of each story, and then wired to explode in a precise time sequence to simulate free fall.

Lähde: Bazantin tutkimuspaperi

Edit: Boldaukset omia.

Menikö perille vai suomennetaanko?
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sanomaan minka? Olen mielestani koko ajan sanonut etta Bazantin logiikka on tassa taysin virheellista ja ristiriitaista. Enka todellakaan kuvittele etta silla olisi mitaan merkitysta suuntaan jos toiseen sen suhteen onko virallinen salaliittoteoria oikeassa vai vaarassa.

Sen mitä lainasin, eli vastaus lienee kyllä. Jos viljelet omissa viesteissäsi tuollaisia loogisia älyttömyyksiä ("virallinen salaliittoteoria oikeassa"), niin omakin logiikkasi saattaisi kaivata tarkistamista.

Ketjun alkuaikoina korostit objektiivista ja kiihkotonta suhtautumista asiaan, aika kauas on retoriikkasi luisunut siitä.

Mistään Bazantin papereista minä en tiedä yhtikäs mitään, eikä kiinnostakaan, se todettakoon tässä.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
No logiikkani kun perustuu maalaisjärkeen ja siihen mitä silmäni näkevät, korvani kuulevat ja mitä pystyn koskettamaan. Tämä koskee myös luettua tekstiä, taitoa, jota et ainakaan vielä ole osoittanut omaavasi.

Minun luetun ymmartamisessani ei ole mitaan vikaa. Tiedan mita Bazant sanoi, tiedan myos miten se on taydellisessa ristiriidassa hanen oman hypoteesinsa kanssa. Sina taas kieltaydyt nakemasta tuota ristiriitaa, joko loogisuuden puutteesta, tai siksi etta kuvittelet sen myontamisen olevan jonkinlainen tappio viralliselle tarinalle (tuokin ajatus on ihan epalooginen).

Bazantin juttu on lahinna silmankaantotemppu holmojen huijaamiseksi. Se on laskelma, jossa gravitaatiota ei oteta huomioon ollenkaan (siis tuo rajahdemaara).


Myönnän kyllä jos olen väärässä, mutta tarkistan asian. Muistelen sinun spekuloineen, että Washintonista lähtien koko operaatiosta tiesi vain tusinan verran ihmisiä. Muut ovat joutuneet (Räjähteiden kuljettajat ja jne jne) tahtomattaan ja tietämättään salaliiton osallisiksi. Mutta kuten sanoin, jos olen väärässä myönnän sen mielelläni.

Odottelen kunnes olet saanut selattua ketjua taaksepain.
 
Viimeksi muokattu:

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Jos viljelet omissa viesteissäsi tuollaisia loogisia älyttömyyksiä ("virallinen salaliittoteoria oikeassa"), niin omakin logiikkasi saattaisi kaivata tarkistamista.

Selita. Nyt en ymmarra mista loogisesta alyttomyydesta puhut.

Ketjun alkuaikoina korostit objektiivista ja kiihkotonta suhtautumista asiaan, aika kauas on retoriikkasi luisunut siitä.

Edelleen korostan samoja asioita, se tarkoittaa objektiivisuutta molempiin suuntiin, ei vain yhteen suuntaan. Samalla tavalla olen kriittinen myos vaihtoehtoteorian osalta, kuten voit havaita esimerkiksi vastauksestani sen suhteen mita tuolla vaitettiin Jonesin sanoneen rajahdeaineiden testaamattomuuden syista.

Mistään Bazantin papereista minä en tiedä yhtikäs mitään, eikä kiinnostakaan, se todettakoon tässä.

Asia selva. Tama kuulostaa vahan silta etta sinua ei oikeasti kiinnosta mitka argumentit ovat virallisen teorian puolesta, mutta haluat silti pitaa sita oikeana. Taman veikkaan olevan aika monen muunkin kanta.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Selita. Nyt en ymmarra mista loogisesta alyttomyydesta puhut.
Jos virallinen teoria on oikeassa, ei se ole salaliittoteoria.

Asia selva. Tama kuulostaa vahan silta etta sinua ei oikeasti kiinnosta mitka argumentit ovat virallisen teorian puolesta, mutta haluat silti pitaa sita oikeana. Taman veikkaan olevan aika monen muunkin kanta.

En mä mitään halua, mutta pystyn itsekin ajatteleman ja arvioimaan, mikä on mahdollista ja mikä ei. Oikeasti minua ei kauheasti kiinnosta koko WTC, mutta internet-ilmiönä tämä ketju on mielenkiintoinen, kunnia siitä sinulle toki. Sympatiani ovat toki myös vastaväittäjiesi puolella, koska hyvin nopeasti minullekin avautui, miksi kansa on jaksanut kanssasi vääntää; keskustelutyylisi on sen verran kärkäs ja notkea, että keskustelun lopettaminen vaikuttaisi periksi antamiselta ja antaisi kuvan, että olet oikeassa. Riippumatta siitä, kuka on oikeassa tai niskan päällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös