World Trade Center ja salaliittoteoriat

  • 1 263 433
  • 11 333

Shadowplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Paljon puhutusta WTC7 romahduksesta on ilmestynyt ainakin tämä artikkeli. Siinä selitetään miten rakennus romahti vain yhden tukirakenteen romahdettua.
Tieteellistä julkaisemista tuntemattomille kerrottakoon, että artikkeli joutuu sekä ns. vertaisarviointiin (englanniksi peer review) että ulkopuolisen asiantuntijan arviointiin ennen kuin se julkaistaan. Sen jälkeen periaatteessa jokainen saa haastaa tutkimuksen/artikkelin. Kritiikin pitää toki läpäistä samanlainen käsittely. Yhtäkään salaliittoja tukevaa artikkelia ei tosiaan ole julkaistu - ja jokainen tajuaa miksi.
Jokainen myöskin tajuaa, että tällaiseen julkaisuun artikkelin saaminen on a) vaativaa b) uraa edistävää. Siksi esim. linkittämäni artikkelin virheelliseksi osoittaminen toisi mainetta ja mammonaa. Näin ei kuitenkaan ole käynyt, ja edelleen jokainen tajuaa miksi.

Sanavalinnat ovat tietenkin tyypillisiä tieteelliselle esittämiselle. Et sitten anna mitään arvoa tieteelle? Se, että artikkeli ilmestyy nimenomaan rakenteisiin keskittyneessä julkaisussa (Structural magazine) tarkoittaa, että alan asiantuntijat ovat jo ennen julkaisua arvioineet sen. Siinä ei FEMAlla tai NISTllä ole mitään tekemistä tuon arvioinnin kanssa.

Jännää vääntöä kaikkiaan ketjussa, ottaen huomioon että vuosi on 2010 ja lätkäpalsta. Sivuhuomiona, vaikka pyrkimys on varmaan ihan hyvätahtoinen niin tällainen Stonewallin yllä esittämä ison T:n Tieteen korostaminen (yleistä jatkoajassa) on aika hupsua. Hupsua se on varsinkin, kun jokainen etäisestikin tieteen kanssa tekemisissä oleva näkee tuosta "artikkelista" saman tien, ettei se ole tieteellinen artikkeli. Varmistin asian huvikseni katsomalla kyseisen läpyskän kirjoittajaohjeita. Niissä sanotaankin suoraan, että: "We remind authors that STRUCTURE® magazine is not a journal. As such, lengthy and detailed “papers” are discouraged." Eli enemmänkin kyse on tuollaisesta ko. alan amerikkalaisen kansallisen järjestön newsletteristä/magazinesta, jonka toki nimikin jo kertoo. Missään ei ole myöskään mainintaa, että kyse olisi vertaisarvioidusta referee-julkaisusta (mitä se ei tietenkään olekaan kun ei ole edes journaali).

Kiinnostaisi myös tietää, miten "vertaisarviointi (englanniksi peer review)" ja "ulkopuolisen asiantuntijan arviointi" eroavat toisistaan. Olen aina luullut että nämä ovat synonyymejä. Ehkä olen sitten "tieteellistä julkaisemista tuntematon". Julkaiseminen tällaisessa kansallisen järjestön magazinessa voi myös tosiaan olla jonkinlaisessa hyväveliverkostoitumisen mielessä "vaativaa" ja "uraa edistävää", mutta tieteelliseltä kannalta näin ei ole.

Pähkinänkuoressa: väite että juuri ko. juttu olisi tieteellisesti ja puolueettomasti arvioitu ennen julkaisupäätöstä on perustelematon ja väärä. Ja todetaan nyt vielä varmuuden vuoksi, että yllä sanomani ei tietenkään tarkoita ettenkö pitäisi ko. julkaisua luotettavampana kuin salaliittoteoreetikoiden youtube-videoita. Jatkakaa.

* * *
shadowplay
 

Kersakovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, AFC(NFL)
Toki.

Ole hyva. Eiko olekin jannaa?

Kiitos linkistä ja muutenkin asiallisesta vastauksesta. Tuossakin tosin silminnäkijä sanoo kääntyneensä rakennukseen päin vasta "räjähdyksen" jälkeen. Lisäksi hänen mukaansa räjähdyksiä oli vain yksi kun taas räjähdepurkuvideoista voidaan havaita, että useimmissa kaikkia rakenteita ei räjäytetä tohjoksi kerralla, vaan niissä on selvästi kuultavissa sarja räjähdyksiä, joiden väli on puolen sekunnin luokkaa. Tälle varmasti kuitenkin löytyy joku selitys? Kuitenkin havainto paineaallosta ja alaosan pettämisestä herättävät epäilyksiä. Kun vielä lisäksi pitkän linjan räjähdepurkuekspertti kertoo tapahtumasta kuvatun videon perusteella kyseessä olevan selvästi räjähdepurun, niin eihän tässä oikein tiedä, mitä asiasta pitäisi ajatella. Tämä siis WTC7:n kohdalla.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tuo linkki liittyy juuri siihen, siina on 110 artikkelia joissa kasitellaan sita kuinka CIA suojeli kaappareita.

Eihän tuossa ole muuta kuin tarkoitushakuista kirjoittelua. Todellisuudessa CIA on ollut sodassa al-Qaidan kanssa. Nämä salaiittolaisten väitteet ovat kyllä täysin naurettavia ja vailla mitään todellisuuspohjaa. Sen vielä ymmärrän, että on hauskaa kinata WTC tornien romahtamisesta, mutta tämä musta valkoiseksi vääntäminen ei ole edes huono vitsi.

Al-Qaidan johtajista CIA tiedustelutiedoilla on pidätetty tai surmattu vaikka kuinka monta. Ensimmäisenä tulee mieleen Khalid Sheikh Mohammed, joka suunnitteli USAn ja Pakistanin presidenttien surmaamista ja osallistui WTC-iskujen suunnitteluun, sitten Irakin al-Qaidan johtaja ja koko liikeen varakomentaja Abu Musab al-Zarqawin saatiin viimein tapettua 2006. Ihan viime aikoina on saatu hengiltä mm. Irakissa kaksi korkeinta johtajaa Abu Omar al-Baghdadin ja Abu Ayyub al-Masr ja Pakistanissa Hussein al-Yemeni.
Niin, että se siitä. Taas yksi salaliittolaisten väite osoittautui huuhaaksi.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Miksi pidat mahdollisena etta vaurioilla olisi ollut suurempi merkitys? Olet siis eri mielta NIST:n kanssa? Eli NIST:n raportti ei ole sinun mielestasi validi? Sinulla on oma teoriasi jonka haluat jakaa kanssamme? Jos aiot jatkossa kayttaa vaurioiden maaraa omien uskomuksiesi vahvistamiseen, ole hyva ja esita se oma, NIST:n teorian kumoava teoriasi jotta voimme tarkastella sen sisaltoa.

Olet sinä aika veijari esittämään ymmärtämätöntä. Tai sitten vääristelet toisen sanomaa tahallasi. Jos selvästi sanoo, että WTC7 romahti raportin mukaisesti koska yksi tukirakenne lopulta petti, niin mikä siinä on epäselvää? Se, että mainitsee WTC 1 ja 2 tornien romahtamisen aiheuttaneen suuria vaurioita, jotka vaikuttivat talon kuntoon, ei muuta tosiasiaa yhtään mihinkään.
Ja miksi ylipäätään kinaat joistakin yksityiskohdista, kun mitenkään et omaa kompetenttia asiaa arvioimaan? Asiantuntijathan ovat asian kiistattomasti osoitaneet. Luuletko tosiaan, että mikään meuhkaamisesi olisi koskaan samanarvoista kuin asiantuntujoiden lausunnot? Jokainen luottaa ennemmin rakennusalan ammattilaisiin kuin salaliittoon sokeasti uskovaan kummajaiseen, jolla ei ole mitään sanojensa tukemiseksi.

EDIT: Tässä vielä sellainen youtube video missä näkyy miten WTC7 oikeasti romahti.
 
Viimeksi muokattu:

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Räjähdeteorialle ei vain ole olemassa mitään todisteita. Siksi sinäkin keskityt täällä todistelemaan muita teorioita vääriksi, etkä todistamaan omaasi oikeaksi.

Näin juuri. Lisäksi kaveri ei osaa muuta kuin vääristellä toisten sanomisia. On tietenkin ymmärrettävää, että hän ei pysty osoittamaan omia huuhaa juttujaan oikeiksi, niissä kun ei ole päätä eikä häntää.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Kiinnostaisi myös tietää, miten "vertaisarviointi (englanniksi peer review)" ja "ulkopuolisen asiantuntijan arviointi" eroavat toisistaan. Olen aina luullut että nämä ovat synonyymejä.
Vertaisarviointi tarkoittaa sitä, että toimituskunta itse tutkii artikkelin. Tieteelliset julkaisut ovat tyypillisesti oman kapean alan julkaisuja, vaikkapa hammaslääkäreiden julkaisun toimittajat ovat hammaslääkäreitä ja alan tutkijoita. Lisäksi toimitus pyyttää julkaisun ulkopuolista asiantuntijaa, joka on mahdollisimman perehtynyt ko. asiaan arvioimaan täyttääkö artikkeli tietellisen tutkimuksen/julkaisun vaatimuksen. Eli näin asia menee.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Mina yhdyn NIST:n nakemykseen etta vaurioilla ei ollut vaikutusta romahdukseen, koska talo purettiin rajahtein (en siksi mita NIST vaittaa). En myonna NIST:n teorian olevan mahdollinen, mutta SINA olet liputtanut seka NIST:n teorian puolesta etta sita vastaan. Valitset mahdollisimman mukavia populistisia vaitteita, asioita jotka kuulostavat jarkevilta ja joiden voisi kuvitella vaikuttavan romahdukseen...mutta et ymmarra etta ne sulkevat toisensa pois. NIST:n raportti suoraan kieltaa vaurioiden merkityksen, joten et voi kayttaa seka NIST:n raporttia etta vaurioita, tai olet luonut jonkun uuden teorian. Ja sitten sinun pitaisi kai selittaa sita teoriaa hiukan tarkemmin.

Höpsis. Perustit väitteesi vaurioiden merkityksettömyydelle nimenomaan siihen NIST:n raporttiin. Nyt taas muutit perusteluitasi. Ja kuten useampi muukin on todennut, raportti siis ei väitä vaurioiden olleen merkityksettömiä, vaan vain sen, että ne eivät olleet välttämättömiä romahdukselle.


Sita on helppo heitella koska niin ihminen on historian saatossa aina toiminut ja tulee toimimaan. Rahan ja vallan himo on ennenkin aiheuttanut massamurhia ja murhia. Ihmisen korruptiosta on valtavasti nayttoa, jopa kyseisen hallituksen jasenten osalta. Fysiikan lakien lomapaivista ei taas ole nayttoa.

Tämä on tietenkin totta. Se taas ei millään tavalla todista sitä, että kyseisessä tapauksessa olisi tästä kyse.


Ai nakyy? Mina en ole nahnyt kertaakaan mitaan paineaaltoa ja olen katsonut aika monta videota rajahdepuruista. Sinulla ei myoskaan ole tietoa siita mita rajahteita ja metodeja WTC-7:n rajayttamisessa kaytettiin. Jos perinteiset cutter charget korvattiin esimerkiksi termiitilla ja vain alemmissa kerroksissa kaytettiin romahduksen aloitukseen kovempia rajahteita, milla tavalla sinun olisi pitanyt nahda paineaaltoja?

Sokeako olet, et siis näen sitä räjäytyskerrosten ikkunasta ryöpsähtävää räjäytyspilveä? Räjäytys ei ole näkymätön.

WTC-7:n purkurajaytys on kaikilta osiltaan taysin purkurajahdyksen tuntomerkkeihin sopiva, ja toki rajahdykset rakennuksen sisalla aiheuttivat paineaaltoja, tasta syysta esim. aula oli totaalisen tuhoutunut kun Jennings ja Hess paasivat sielta ulos.

Ihan tuubaa. Purkuräjähdyshän suoritetaan siis niin, kuten olen täällä saanut kuulla, että tukirakenteet räjäytetään kerralla(vain tämä mahdolistaa "vapaan pudotuksen). Sen jälkeen kukaan ei enää tule ulos. Vauriot lienevät näitä "merkityksettömiä" tornien kaatumisesta seuranneita.


Dieseltankilla ei virallisen tarinankaan mukaan ollut mitaan tekemista romahduksissa.

En ole väittänytkään. Otin vaan esimerkiksi kaikesta räjähtelevästä, mitä noissa rakennuksissa oli.

Sinulla alkaa uskottavuus olla nollan luokkaa. Ei siksi, että olisit juurikaan huonompi keskustelija kuin useimmat(myös minä) muutkaan täällä. Vaan siksi, ettet huomaa sitä itse, vaan pidät itseäsi jotenkin parempana. Ihmisenä, joka kykenee analysoimaan tätä analyyttisesti ilman ristiriitaisuuksia ja virheettömällä logiikalla. Oikeasti kuitenkin toisaalla käytät jotain tutkimusta tukemaan kantaasi, toisaalla tuomitset saman tutkimuksen täysin vääräksi. Ja asiasta huomautettaessa vaihdat sujuvasti perusteluitasi. Teet aivan järjettömiä päätelmiä, vaikka väität toisin: Eilen väitit sujuvasti, että suhtautumiseni kriittisesti erääseen tietoon tarkoittaisi sitä, että hyväksyisin täysin päinvastaisen tiedon mahdollisuuden olla oikeaa. Aivan mieletöntä, johtaako siis se, että epäilen kristinuskon perusteita siihen, että uskonkin islamiin?

Omat väitteesi perustelit minulle suurin piirtein seuraavasti: "Ne on todistettu jo aikaa sitten". Ei ole todistettu, virallinen teoria on todistettu. Virallinen teoria on tarkastettu riippumattomien tahojen toimesta, ja suurta huomautettavaa ei löytynyt. Yhtään räjäytysteoriaa ei ole julkaistu niin, että teoria olisi ensin käynyt läpi riippumattoman tarkastelun. Tämä tarkoittaa oikeassa elämässä sitä, että luotettavaa tietoa räjähdeteorian tueksi ei ole.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Periaatteessa on muuten hieman turhaa kinata näistä täällä sillä salaliittouskovaisten väitteet on murskattu maan tomuksi mm. täällä ja täällä.

Kiinnostavinta olisi keksiä mikä tuossa salaliittouskossa oikein vetää.
 

Shadowplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Vertaisarviointi tarkoittaa sitä, että toimituskunta itse tutkii artikkelin. Tieteelliset julkaisut ovat tyypillisesti oman kapean alan julkaisuja, vaikkapa hammaslääkäreiden julkaisun toimittajat ovat hammaslääkäreitä ja alan tutkijoita. Lisäksi toimitus pyyttää julkaisun ulkopuolista asiantuntijaa, joka on mahdollisimman perehtynyt ko. asiaan arvioimaan täyttääkö artikkeli tietellisen tutkimuksen/julkaisun vaatimuksen. Eli näin asia menee.

Heh, olet väärässsä. Koko prosessi menee toki suurinpiirtein noin, mutta vertaisarviointi (peer review) ei tietenkään viittaa siihen että toimituskunta itse tutkii artikkelin (mikä on itsestäänselvä osa kaikkien lehtien toimittamista), vaan vertaisarviointi on nimitys koko prosessista ja juurikin sen olennaisimmasta osasta eli ulkopuolisten (ja yleensä anonyymien) refereiden käytöstä. Eli mitään esittämäsi kaltaista distinktiota "vertaisarvioinnin" ja "ulkopuolisten asiantuntijoiden" käytön välillä ei ole vaan kyse on samasta asiasta. Katso vaikka wikipediasta lisää jos et usko. No mutta, tämä oli tietenkin itsestään selvää kaikille, paitsi ehkä viittaamillesi onnettomille, jotka ovat "tieteellistä julkaisemista tuntemattomia".

* * *
shadowplay
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Heh, olet väärässsä. Koko prosessi menee toki suurinpiirtein noin, mutta vertaisarviointi (peer review) ei tietenkään viittaa siihen että toimituskunta itse tutkii artikkelin (mikä on itsestäänselvä osa kaikkien lehtien toimittamista)

Itseasiassa en ole väärässä tässä asiassa. Puolisoni kirjoittaa säännöllisesti referee-julkaisuihin ja itsekin olen pari artikkelia julkaissut. Asia menee juuri tarkalleen niin kuin aikaisemmassa viestissä esitin. Artikkeli nimenomaan arvioidaan tavallaan kahteen kertaan. Sekä omien että ns. ulkopuolisen toimesta. Sen vuoksi artikkeli juuri pitää toimittaa 4-6 kk ennen ilmestymistä.
 

Shadowplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Itseasiassa en ole väärässä tässä asiassa. Puolisoni kirjoittaa säännöllisesti referee-julkaisuihin ja itsekin olen pari artikkelia julkaissut. Asia menee juuri tarkalleen niin kuin aikaisemmassa viestissä esitin. Artikkeli nimenomaan arvioidaan tavallaan kahteen kertaan. Sekä omien että ns. ulkopuolisen toimesta. Sen vuoksi artikkeli juuri pitää toimittaa 4-6 kk ennen ilmestymistä.

Ei jumalauta. Siis tottakai arvioidaan "tavallaan kahteen kertaan", mutta olet väärässä siinä että vertaisarviointi (peer review) viittaisi toimituskunnan sisäiseen arviointiin ja että sen lisäksi olisi joku erillinen "ulkopuolisten asiantuntijoiden" käyttö (johon ei viitattaisi termillä peer review) ja että nämä olisivat kaksi eri asiaa. Se että et vaikuta tätä päivänselvää asiaa hahmottavan ja että väität jotain linkkaamasi kaltaista magazinea jonkinlaiseksi suureksi Tieteelliseksi auktoriteetiksi viittaisi kyllä ihan johonkin muuhun kuin siihen että nämä asiat ovat sinulle tuttuja.

Huh, jo kolmas viesti tänä vuonna jatkoaikaan. Eiköhän tämä riitä. Suukkoja mjr:lle ja Varjolle.

* * *
shadowplay
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Ei jumalauta. Siis tottakai arvioidaan "tavallaan kahteen kertaan", mutta olet väärässä siinä että vertaisarviointi (peer review) viittaisi toimituskunnan sisäiseen arviointiin ja että sen lisäksi olisi joku erillinen "ulkopuolisten asiantuntijoiden" käyttö (johon ei viitattaisi termillä peer review) ja että nämä olisivat kaksi eri asiaa.

Ehkä meillä oli tässä jokin väärinkäsitys, josta en vain tunnu saavan kiinni, pahoittelen. Tosiaan referee-arviointi sisältää nämä kaksi asiaa, joskin lisäyksenä mainittakoon että ulkopuolista asiantuntijaa käytetään samaan tapaan kuin väitöskirjoja tarkastettaessa. Useinhan käy niin, että pyydetään joku yliopiston ulkopuolinen ko. alan asiantuntija tutkimusta arvioimaan. Sama menettely on käytössä tärkeimmissä ja useimmissa tieteellisissä julkaisuissa. Englannin kielessä koko prosessista käytetään nimitystä peer review, Suomessa puhutaan yleensä vain referee-julkaisuista. Toki voi olla, että muitakin nimityksiä käytännöllä on. Ilmeisesti olemme itse prosessista suhtellisen samaa mieltä, mutta en mielestäsi käyttänyt nimitystä oikein?
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Ihan viime aikoina on saatu hengiltä mm. Irakissa kaksi korkeinta johtajaa Abu Omar al-Baghdadin ja Abu Ayyub al-Masr ja Pakistanissa Hussein al-Yemeni.
Niin, että se siitä. Taas yksi salaliittolaisten väite osoittautui huuhaaksi.


Miten niin osoittautui?

Yhdysvaltojen ulkopolitiikan historian perusteella hyvinkin mahdollista olisi, että USA pikemminkin järjestelee Al-Qaidan johtoa enemmän itselleen mieluisaksi. Ja "sota" Al-Qaidaa vastaanhan on siinä mielessä hyvä kulissi, että sen nielevät pureksimatta oman maan kansalaisista valtaosa, sekä muuallakin elelevät hyvässä uskossaan sokeat.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Yhdysvaltojen ulkopolitiikan historian perusteella hyvinkin mahdollista olisi, että USA pikemminkin järjestelee Al-Qaidan johtoa enemmän itselleen mieluisaksi.

On aivan eri kritisoida Yhdysvaltojen toimia harkitsemattomiksi ja edellisen presidentin päätöksiä erityisesti kuin kiistää al-Qaidan pyrkimys tehdä terrori-iskuja. Tai toisaalta CIA ja Yhdysvaltojen yleisesti yrittämä sota terrorismia vastaan. Mikäli kieltää al-Qaidan ja USAn välillä vallitsevan konfliktin kieltää kyllä myös sen todellisuuden missä elämme.
Toki voidaan persutellusti olettaa, että Osama olisi ollut aikanaan Afganistanissa kiinniotettavissa. Mutta tästä on pitkä maahan sen kieltämiseen, etteikö olisi olemassa Yhdysvaltoja vastustavia terroristeja, ja että jenkit puolestaan koittavat heitä napata.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Kiinnostavinta olisi keksiä mikä tuossa salaliittouskossa oikein vetää.

Maailma on sekava paikka, ja elämä irrationaalista. Sen hyväksyminen on joskus niin vaikeaa, että esimerkiksi salaliittoteorioista täytyy hakea edes näennäistä maailman- ja elämänhallintaa.

Kyseessä on siis persoonan, minuuden koostoprojekti. Siitä kertoo sekin, kuinka henkilökohtaisesti tässäkin ketjussa salaliittoteoreetikko kokee eriävät mielipiteet: toista mieltä olevat ovat vain idiootteja ja tyhmiä. Näin siksi, että eriävän mielipiteen esittäjä — vaikka olettaa itse ainoastaan esittävänsä eriävän mielipiteen, ei mitään sen suurempaa — kyseenalaistaa salaliittoteoreetikon silmissä koko hänen minuutensa.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Kyseessä on siis persoonan, minuuden koostoprojekti. Siitä kertoo sekin, kuinka henkilökohtaisesti tässäkin ketjussa salaliittoteoreetikko kokee eriävät mielipiteet: toista mieltä olevat ovat vain idiootteja ja tyhmiä. Näin siksi, että eriävän mielipiteen esittäjä — vaikka olettaa itse ainoastaan esittävänsä eriävän mielipiteen, ei mitään sen suurempaa — kyseenalaistaa salaliittoteoreetikon silmissä koko hänen minuutensa.

En näistä psykoanalyyseistä ole varma, mutta on erittäin mielenkiintoista huomata, että ketjun kovimmat salaliittoteoreetikot epäilevät auktoriteettejä eivätkä ole lampaita, kun on kyse vaikkapa 911-iskuista. Sitten kun samat auktoriteetit puhuvat NWO:sta sun muusta, salaliittoteoreetikot uskovat ihan kaiken. Sanasta sanaan tulee siteerauksia auktoriteetin suusta, eikä mitään osaa siitä viestistä epäillä. Ei yhtä sanaa, ei yhtä ainutta kirjainta, ei pilkun pilkkua aseteta kyseenalaiseksi. Auktoriteetin sana on laki, ja sitä tulee uskoa sellaisenaan. Toisin sanoen lammasmaisuus pamahtaa 100 prossaan saman tien.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Kiinnostavinta olisi keksiä mikä tuossa salaliittouskossa oikein vetää.

Kiinnostavinta olisi keksiä mikä tuossa virallinentarinauskossa oikein vetää. Pitäisin itseäni täysin idioottina jos uskoisin kaiken mitä valtamedia minulle syöttää ja varsinkin sen, että kolme isoa rakennusta pystyy tulla aivan samalla tavalla alas, ei mitään poikkeavuuksia yhdessäkään sortumisessa toisistaan. on se jännä, hyvin jännä. Ei ne lukkaritkaan pesäpallossa saa tippumaan joka kerta sitä palloa siihen lautaselle.

Noh, Silverstein on ainakin rikas mies vakuutusrahojen saamisen jälkeen rakentamaan samalle paikalle "brand new" tornit asbestisten "purkutuomion" alla olleiden tornien tilalle.
 

Rocco

Jäsen
Eihän näissä salaliittoteorioissa ole muuta takana kuin se, että tapahtumat ovat jättäneet todella paljon kysymysmerkkejä ilmaan. Sellaisia mitä ei ole todistettu mitenkään tapahtuneeksi, tai tietoja on salattu, tai jotakin on sanottu tapahtuneeksi vastoin mitään luonnonlakeja tai muuta vastaavaa. Niitä vaan on tässä 9/11 -casessa niin käsittämättömän paljon, että en ihmettele salaliittoteorioiden määrää yhtään.
 

Viljuri

Jäsen
Maailma on sekava paikka, ja elämä irrationaalista. Sen hyväksyminen on joskus niin vaikeaa, että esimerkiksi salaliittoteorioista täytyy hakea edes näennäistä maailman- ja elämänhallintaa.

Kyseessä on siis persoonan, minuuden koostoprojekti. Siitä kertoo sekin, kuinka henkilökohtaisesti tässäkin ketjussa salaliittoteoreetikko kokee eriävät mielipiteet: toista mieltä olevat ovat vain idiootteja ja tyhmiä. Näin siksi, että eriävän mielipiteen esittäjä — vaikka olettaa itse ainoastaan esittävänsä eriävän mielipiteen, ei mitään sen suurempaa — kyseenalaistaa salaliittoteoreetikon silmissä koko hänen minuutensa.

Itse tulkitsisin, että kysymyksessä on eräänlainen "viihdemania". Matalallakin älykkyysosamäärällä operoiva ihminen vaistonvaraisesti tajuaa, etteivät asiat ole selvitettävissä kaljapulloja tyhjentämällä ja mopon kaasutinta säätelemällä, jolloin tarve paeta syntymäonnettomuuttaan esimerkiksi viihdeteollisuuden huomaan on mitä perustelluin.

Kysymyksessä voi olla eskapistinen korvikeuskonto, johon turvautumalla yksilö huolehtii sitten vaikkapa defensiivisenä mekanismina persoonansa eheydestä.
 
Viimeksi muokattu:

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
En näistä psykoanalyyseistä ole varma, mutta on erittäin mielenkiintoista huomata, että ketjun kovimmat salaliittoteoreetikot epäilevät auktoriteettejä eivätkä ole lampaita, kun on kyse vaikkapa 911-iskuista. Sitten kun samat auktoriteetit puhuvat NWO:sta sun muusta, salaliittoteoreetikot uskovat ihan kaiken. Sanasta sanaan tulee siteerauksia auktoriteetin suusta, eikä mitään osaa siitä viestistä epäillä. Ei yhtä sanaa, ei yhtä ainutta kirjainta, ei pilkun pilkkua aseteta kyseenalaiseksi.

Kyllä, tämä on mielenkiintoinen havainto. Pahimmillaan kai näillä on piilevänä skitsofrenia, vaikka tottakai ylivoimaisesti suurin osa onkin ihan tavallisia kunnon ihmisiä.
Skitsofreniaa sairastavat tosin kuulevat ääniä ja kehittelevät "salaliittoja". Huvittavinta on, että todisteiden puute viittaa aina salaliittoon. Toisaalta kun todisteita sitten esitetään, niin ne ovat aina salaliittolaisten väärentämiä, ja niiden esittäminenkin jo viittaa entistä vahvemmin salalittoon. Oikeasti näin maalikkona voisi melkein epäillä joillakin tänne kirjoittavilla olevan tämmöisiä oireita.
Salaliiton olemassa olemattomuuden todistaminen uskovalle on vähän kuin yrittäisi todistaa aaveita tai jumalaa olemattomaksi, eli taitaa käytännössä olla tekemätön paikka. Salaliittousko on kuin sitkeä tauti, joka pikkuhiljaa leviää ja mutatoituu, teki sille mitä tahansa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tarvitsetko sina oikeasti sille jonkun laskelman etta ymmartaisit ettei kappaleet putoa itsensa lapi vapaan pudotuksen kiihtyvyydella? Eiko se jo itsessaan todista virallisen teorian mahdottomaksi, ja samalla vaaraksi?

Eihän kukaan väitäkään että mikään kappale putoaisi itsensä läpi vapaan pudotuksen kiihtyvyydellä ilman mitään syytä, kyllä siellä NIST:n rapostissa kerrotaan syitä romahdukseen ja miten se romahdus eteni myös tuon 2,25 sekunnin osalta. Ei NIST esitä mitään fysikaalisesti mahdotonta tapahtumaa. Sinä vain et hyväksy NIST:n esittämiä syitä romahdukselle niin yrität esittää että tapahtuma olisi fysikaalisesti mahdoton.

Kiinnostavinta olisi keksiä mikä tuossa virallinentarinauskossa oikein vetää. Pitäisin itseäni täysin idioottina jos uskoisin kaiken mitä valtamedia minulle syöttää ja varsinkin sen, että kolme isoa rakennusta pystyy tulla aivan samalla tavalla alas, ei mitään poikkeavuuksia yhdessäkään sortumisessa toisistaan. on se jännä, hyvin jännä.

Millä tavalla WTC1, WTC2 ja WTC7 muka romahti aivan samalla tavalla? WTC1 ja WTC2 romahtivat ylhäältä alaspäin, näiden kahden tuplatornin romahdusmekanismissa on samankaltaisuutta kun molemmat saivat samankaltaisia rakenteellisia vaurioita matkustajakoneiden törmäyksistä ja niiden aiheuttamista tulipaloista. WTC7 sen sijaan romahti ensiksi osittain kulmastaan ja sen jälkeen talo tulee hetken päästä kokonaan alas. Onhan se tietenkin jännä että pystyt itsellesi kertomaan että romahdukset oli aivan samanlaisia.

Sellaisia mitä ei ole todistettu mitenkään tapahtuneeksi, tai tietoja on salattu, tai jotakin on sanottu tapahtuneeksi vastoin mitään luonnonlakeja tai muuta vastaavaa. Niitä vaan on tässä 9/11 -casessa niin käsittämättömän paljon, että en ihmettele salaliittoteorioiden määrää yhtään.

Kuka on sanonut jotain tapahtuneen luonnonlakien vastaisesti, missä ja milloin? Ja mitä luonnonlakeja on rikottu?
 
Viimeksi muokattu:

Morgoth

Jäsen
Pahimmillaan kai näillä on piilevänä skitsofrenia,
vaikka tottakai ylivoimaisesti suurin osa onkin ihan tavallisia kunnon ihmisiä.

Mitä skitsofreenikot sitten ovat? Ei kai se heistä huonompia ihmisiä tee että ovat sairaita kuten vaikka verenpainetautia sairastavat? Eikä sen skitsofrenian tarvitse olla edes piilevää vaan taatusti osa ihan oikeita skitsoja. Eihän välttämättä paranoidisessa skitsofreniassa toimintataso laske niin paljon kuin joissakin muissa skitsofrenian (esim. katonisessa) muodossa.

Lisäksi kyllähän myös paranoidinen personallisuushäiriö voi tulla kyseeseen, jossa ei ole varsinaisia skitsofrenia oireita. Tai erilaiset pakkomielteet tai vaikka bipolaarihäiriön skitso-affektit yms.

Skitsofreniaa sairastavat tosin kuulevat ääniä ja kehittelevät "salaliittoja".

Niin, kyllähän skitsofrenia on varmaan yleisempää ihmisten joukossa joilla on esim. hirveän voimakkaita uskonnollisia kokemuksia tai vaikka abduktio-kokemuksia omaavilla ufoilijoilla kuin 'normaali väestöllä'. Toisaalta psyykkisesti sairaat ovat jollakin tavalla mielestäni 'syyntakeettomia'. Heillä on vain heidän sairautensa mukainen vääristynyt kuva todellisuudesta. Melenkiintoisempaa on miksi jotkut terveet ovat niin kovin innoistuneita salaliittoteorioista?
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
No ei tosiaan ole. Tiedät itsekin, että raportti on oikessa kuvatessaan kuinka tornit tuhoutuivat lentokoneiden törmäyksessä. Äläpä esitä hölmöä.

Miten sina sitten voit luottaa MIT:n laskelmiin WTC 1 ja 2 tapauksissa, ja samalla NIST:n raporttiin?

Ne sulkevat toisensa pois. Joko MIT:n laskelmat ovat oikeassa, tai NIST:n raportti. Ei kummatkin samaan aikaan.

Joten kysyn nyt uudestaan. Kumpi niista on mielestasi vaarassa?
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Eihän tuossa ole muuta kuin tarkoitushakuista kirjoittelua. Todellisuudessa CIA on ollut sodassa al-Qaidan kanssa.

Tarkoitushakuista kirjoittelua? 110 artikkelia eli uutistoimistoilta. Mika heidan tarkoitushakuisuutensa mielestasi on? Ne ovat vain todisteita, jotka joku on ansiokkaasti kasannut saman katon alle virallisista lahteista. Olen pahoillani jos tama on sinulle liian arka aihe mutta totuus se kuitenkin on. "Kaapparit" elivat yhdysvalloissa CIA:n suojeluksessa, ja heita koulutettiin myos ihan armeijan tukikohdissa.

Ei se etta sina jankkaat CIA:n olevan sodassa Al Qaidan kanssa muuta miksikaan sita tosiasiaa jonka voit tarkistaa helposti eri uutislahteista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös