Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

World Cup 2020

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Barnes, 03.10.2016 klo 15.54.

 1. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Ei jäänyt ainakaan edellistä formaattia sekajoukkueineen yhtään ikävä. Täysin satunnainen turnaushan koko World Cup on ollut: yksi turnaus 1996, toinen kahdeksan vuoden tauon jälkeen 2004 ja kolmas vaatimattomasti 12 vuoden tauon jälkeen 2016, silloinkin sekajoukkueilla. Ei tuollaisen varaan voi laskea mitään.

  Toivottavasti saisivat käytettyä aikansa kuitenkin sellaisen sopimuksen neuvottelemiseen, että NHL-pelaajat pääsisivät olympialaisiin 2022. Se on kuitenkin se tärkein ja urheilijoiden kannalta hienoin maajoukkueiden arvoturnaus. World Cupit voisi hiljalleen haudata ja tähdätä NHL-edustukseen olympialaisissa sekä MM-kisoihin, joihin tänäkin vuonna pääsee liki ennätysmäärä NHL-pelaajia tulemaan koska kisat pelataan niin myöhään (finaali vasta lähellä toukokuun loppua).

  Jos jonkun syksyisen harkkaturnauksen haluaisi, niin seurajoukkueiden mestarien välinen säännöllinen cup voisi olla kiinnostavampi ja helpompi järjestääkin.
   
 2. alcoholic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Saisivat nuo kaikki parhaat edes seuraaviin olympialaisiin. Kyllä jääkiekossa nyt pitää olla edes kerran neljässä vuodessa maajoukkueturnaus, missä kohtaavat joukkueet parhailla mahdollisilla kokoonpanoiila. Siirtäisivät vaikka tuon Skoda-Cupin kauden alkuun ja kerran neljässä tai joka toinen vuosi järjestettäväksi.
   
 3. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Isoin hyötyjä tästä taitaa olla IIHF ja jokakeväiset MM-kisat. Vaikka konferenssifinaalit ja SC-finaalit ovat vielä pelaamatta tuossa vaiheessa, niin mukaan saadaan varmaan hyvin NHL-pelureita, jos kisat ovat ainoat missä voi edustaa omaa maata.

  Yhtä kaikki, onhan tämä aikamoinen pettymys, varsinkin kun olympilaisista ei vielä ole mitään tietoa.
   
  Rene Saari tykkää tästä.
 4. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Juuri näin, ja olympialaiset olisi se sopivin turnaus tähän, varsinkin nyt kun kansainvälisiä turnauksia ollaan viemässä kapeampiin kaukaloihin. Lisäksi tätä haluaisivat niin olympiaväki kuin pelaajatkin. Omistajat katsovat lyhytnäköisesti omaa etuaan, mutta jos laskee olympialaisten markkina- arvon, niin en ole varma onko poisjäänti taloudellisestikaan järkevää. Noista vakuutusmaksuistahan on kai myös ollut riitaa, enkä osaa tuosta sanoa, olisiko jotain järkevää kompromissia saavutettavissa. Sinänsähän pelaajat ovat kai valmiita vähällä edustamaan maataan, mutta tilanne toki muuttuu, jos kymmenien miljoonien pitkä sopimus on vaarassa mahdollisen olympialaisissa sattuvan loukkaantumisen takia.
   
 5. ADX_03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Tampa Bay Lightning
  Ihan hyvä vaan, että tätä muoviturnausta ei pelata. Nyt pitäisi vaan nuijia läpi pelaajien osallistuminen olympialaisiin. Jos tässä lockouttia pukkaa, niin olisikohan se sitten ensi kaudella vai 20-21?
   
 6. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  2020 taitaa olla sopimuspykälien mukaan mahdollinen, vaikka nykyinen CBA periaatteessa onkin voimassa vuoteen 2022.
   
 7. Kyljys Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Itse olen valmis uhraamaan yhden World Cupin siinä toivossa, että seuraavat olympialaiset olisivat oikeasti huipputasoinen jääkiekkoturnaus. Mielestäni on täysin käsittämätöntä, että jääkiekossa ei tällä hetkellä ole varmuudella maajoukkueturnausta, johon kaikki parhaat pelaajat pääsevät osallistumaan.
   
  Bunder tykkää tästä.
 8. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Raskas pettymyshän tämä on. Paljon on puhuttu, että World Cupista tulisi stabiili osa kiekkokalenteria, ja puhutaan yhä, mutta tämmöinen arpominen ei tee hyvää Cupin uskottavuudelle.

  Pekingin olympialaisiin NHL-ukot tulevat, siitä olen varma. Kiina on aivan liian iso markkina-alue jättää hyödyntämättä.
   
 9. adolf Jäsen

  Ihan "odotettu" lopputulos näille kinkereille. Tuo 2020-21 kausi voi ilmeisesti jäädä jopa pelaamatta kokonaan, niin olisi ollut aikamoinen yllätys jos nämä saisivat keskenään sovittua että vielä World Cup pelataan koko kauden lisäksi.
   
 10. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Lainaus:
  Toki näinhän taisi käydä juuri kaudella 2004-2005 kun ensin pelattiin World Cup ja sitten NHL-kausi ei alkanut.
   
 11. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Ja näin. Kun suomalaisilla olisi vihdoin topturnauksessa muutakin esittämistä kuin statistin rooli, silloin lopetetaan nämä kekkerit. Ruotsalaisten juoni? Olympialaisten "peruuntuminen" tekisi kärsimyksestä täydellisen. Ainoa jäljelle jäänyt parhaiden turnaus on Nuorten MM-kisat ja nekin toki järjestetään miltei aina rapakon takana. On aika raskasta teeskennellä MM-höntsää huipputurnaukseksi ellei sitten keväällä 2021 työsulku voisi tehdä tämän ihmeen. Elämme kovia aikoja.
   
  Rene Saari tykkää tästä.
 12. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Niinpä. Mutta mikä varmuus on olympialaisista? Todella katkeraa kohtalon ivaa, jos ei saada parhaiden pelaajien turnausta silloin, kun Suomi oikeastaan ensimmäistä kertaa jääkiekkohistoriassaan alkaa olla paperillakin parhaiden veroinen. Jossain mielessä tämä yhden ainoan sarjan dominanssi on syöpä lajille kansainvälisenä olympiaurheiluna.
   
  Rene Saari tykkää tästä.
 13. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Itse omaan lapsenomaisen uskon että NHL-pelaajat pääsevät 2022 ja 2026 Olympialaisiin.

  Noista varsinkin jälkimmäiseen olisi upeaa saada koko kattaus paikalle. Silloin tämä koko nuorisokaartimme on parhaassa iässään pelaajina ja kokeneemmista kavereista esim. Mikael Granlund saattaa vielä hyvinkin olla sellaisella tasolla, että riittää noihin skaboihin.
   
  Rene Saari ja jalperi tykkäävät tästä.
 14. Kyljys Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Juurikin näin. Itse näen oikeastaan lajin kuin lajin kansainvälisen arvokilpailun sekä tärkeänä osana lajin kehitystä, että alustana, jonka kautta lajia on helppo markkinoida vähemmänkin lajia seuraavalle.
  Toivoisin asianosaisilta liitoilta (pelaajayhdistykset, jääkiekkoliitot) tiukempaa politiikkaa NHL:n ylivoimaa vastaan. En jaksa uskoa, että joka neljäs vuosi olympialaisiin osallistuminen olisi mahdotonta saavuttaa.
   
  mjr tykkää tästä.
 15. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Lainaus:
  Eihän nuorten kisatkaan ole parhaiden turnaus. Olisivat Kotkaniemi ja Heiskanen varmaan Suomen tiimiin mahtuneet jos eivät olisi pelanneet NHL:ää.
   
 16. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Tämä vuosi oli sentään ainutlaatuinen, sillä periaatteessa NHL:n takia olisi voinut jäädä pois kuusi pelaajaa. Edellinen kulta voitettiin sentään parhailla. Toisaalta esim. vuoden 2006 olympialaisissa Suomella oli monta poisjääntiä, eritoten maalivahtitilanne herätti huolta.
  Nuorten MM on eri maiden parhaiden poisjäänneistä huolimatta tällä hetkellä parasta, mitä on tarjolla. Ja kun aikuisten MM-kisoissa tuntuu trendinä olevan, että jokikinen pipi on äärimmäisen kauhea asia sekä ruotsalaisille, että myös suomalaisille nykyään, niin topkiekon ystäviä ei tosiaan hemmotella 20-luvulla.
   
 17. PPK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Lainaus:
  Samaa mieltä, tosin mulle on ihan sama miten olympiakiekko pelataan ja ketkä siihen osallistuvat. WC oli kuitenkin kaikkien muoviturnausten äiti, joten sen tarinan päättyminen on iloinen asia. Nyt kun vielä MM-kisat lakkautettaisi ja nuorten kisat siirtyisivät alkusyksyyn niin olisi pullat suht hyvin uunissa.
   
 18. Rene Saari Jäsen

  Saapa nähdä, alkavatko mm-skabat kiinnostaa Ristolaisia ja kumppaneita, kun isot turnaukset jäävät pelaamatta.
  Tuskin?
   
 19. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Suomi voisi pelata itseään vastaan World Cupin. Jaetaan nuo änärijätkät kahteen jengiin ja sitten katotaan kuka on kuka.

  Team Kakko vs. Team Barkov ja siitä sitten huutojaot.
   
  Rene Saari ja IceWalker tykkäävät tästä.
 20. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Se vika on enemmän KOK:n suunnalla. NHL ei hyödy Olympialaisista yhtään. Kausi venyy paljon pidemmälle kuin normaalisti. NHL ei saa markkinoida omaa liigaansa Olympialaisissa, eivätkä he saa myöskään mitään video tai kuvamateriaalia käyttöönsä ilman suuria maksuja. Sitten KOK kieltäytyy vielä maksamasta pelaajien vakuutuksia, jolloin omistajien pitäisi itse maksaa vakuutukset, jostain joka aktiivisesti haittaa heitä. Jääkiekko on talviolympialaisten katsotuimpia lajeja ja NHL-pelaajat ovat suuri vetonaula KOK:lle.
   
  Kyljys tykkää tästä.
 21. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Meinasin ehdottaa jotain 80-lukulaiset vastaan 90-lukulaiset, mutta tuo kuulostaa varsin epätasaiselta. Jospa laitetaan jako poikki maailmanmestaruudesta 95.

  Eli joukkueet ennen ja jälkeen maailmanmestaruuden '95. En ehdi nyt joukkueita hahmotella, mutta joku toinen tehköön sen puolestani.
   
 22. adolf Jäsen

  Lainaus:
  No -95 syntyneet pitää laittaa tuohon nuorempien joukkoon tosiaan että tulisi NHL-pelaajista lähelle "tasajakoja".

  Team Koivu

  Mi. Granlund - Koivu - Teräväinen
  Armia - Haula - Donskoi
  Komarov - Filppula - Mäenalanen
  Salomäki - Suomela - Ma. Granlund
  Hännikäinen

  Lindell - Ristolainen
  Nutivaara - Vatanen
  Määttä - Riikola

  Rinne
  Rask
  Koskinen

  --------------------------------

  Team Rantanen

  Laine - Barkov - Rantanen
  Kapanen - Aho - Lehkonen
  Tolvanen - Kotkaniemi - Kakko
  Hintz - Lammikko - Puljujärvi
  Borgström

  Heiskanen - Vaakanainen
  Välimäki - Jokiharju
  Niku - Honka

  Saros
  Kähkönen
  Vehviläinen


  Voisi olla että tuon senioreiden joukkueen olisi parempi keskittyä tiiviiseen puolustamiseen ja iskeä erikoistilanteista.
   
 23. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Luulisin että alkaa kiinnostaa.

  Onhan trendi ollut jo nähtävissä useamman vuoden ajan ja tämän WC-ilmoituksen myötä alkaa entistä varmemmin sementoitumaan tilanne, että MM-skabat ovat enää ainoa turnaus, missä päästään pelaamaan maajoukkueilla ja lähestulkoon parhailla käytössä olevilla pelaajilla.

  En vaan tiedä, onko maajoukkue enää niin kiinnostunut Ristolaisesta, joka ei ole osoittanut maajoukketta kohtaan minkäänlaista kiinnostusta sen jälkeen kun Nokka Jalonen hänet leirityksestä pudotti jokunen vuosi sitten. Ei tuollaisia huonosti motivoituneita pelaajia kannata mukaan ottaa, tekevät enemmän tuhoa kuin hyötyä.

  Kinkkinen paikka, kun Suomella ei liikaa kovatasoisia puolustajia ole.

  Kaikenkaikkiaan ilouutinenhan tämä WC-uutinen nyt oli. Jännitys kevään MM-kisoja kohtaan nousi taas muutaman pykälän.

  En vaan ymmärrä, etenkään kun tilanne on nyt se mikä se on, että miksi helvetissä niitä MM-kisoja ei voi siirtää pelattavaksi myöhemmin, niin että saataisiin se NHL-pakettiin niitä ennen? Eihän kyse nyt herranjumala ole kuin muutamasta viikosta korkeintaan.
   
 24. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Vähän veikkaan, että pelaajien tulo kolmannen kierroksen ja hävityn finaalikierroksen jälkeen on niin minimaalista, että sen takia kisoja ei kannata siirtää. Lisäksi Euroopan sarjat päättyy jo niin aikaseen, että tuntuis kohtuuttomalta roikottaa joitakin pelaajia kuukausikaupalla mukana ja sitten potkii pois kun NHL:stä joku tulee. Pelaajien kesälomat jäis myös aika lyhyeksi, joten en nää kyllä hirveesti hyviä puolia jos kisat pelattais keskikesällä. Varmasti näkyisi pelaajien imussa negatiivisesti, luulisin.
   
 25. Bunder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Coyotes, Thrashers
  Lainaus:
  Stanley Cup finaalit päättävät kiekkokauden. Siitä olen kuitenkin samaa mieltä, että kisoja voitaisiin siirtää. Kahden vuoden välein syyskuussa, olisi paras ratkaisu ja parhaat saataisiin mukaan. Toki tämä varmasti estettäisiin jollain tapaa, koska eihän se nyt sopisi, että noin useasti nähtäisiin oikeasti kovatasoisia maajoukkuepelejä. Oikeastaan ihmettelen, että nykyiseen Skoda Cuppiinkaan saa NHL pelaajat osallistua. Luulisi että alettaisiin joitakin sanktioita laittamaan tuollaisesta oman maan turhasta edustamisesta