Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

World Cup 2020

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Barnes, 03.10.2016 klo 15.54.

 1. Isäntä Jäsen

  Lainaus:
  Ei varmasti paistattelekaan. Toisaalta Määttä on joukkueen kolmanneksi kalleimpana puolustajana ehkäpä puolustuksen suurin alisuorittaja ja niitä pelaajia, joiden pitäisi nostaa tasoaan, jotta tuosta sekamelskasta taas nousee voittavaa jääkiekkoa pelaava joukkue. Ja vaikka hän onkin kaksinkertainen Stanley Cup-voittaja, niin ei ole kyllä missään vaiheessa lunastanut niitä odotuksia, joita ainakin minä ja varmaan Penguinskin asetti. Mestaruusjuhlissa ollut toki videoiden perusteella kovassa roolissa ja varmaan pidetty pelaaja pukukopissa. Mutta siinä missä NHL on nopeutunut, on Määttä hidastunut. Tällä hetkellä Määttä ei ainakaan minun Leijonissani mahtuisi pelaavaan kuusikkoon jos kaikki olisivat käytettävissä.
   
 2. Cannibal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  En ehkä ihan täysin allekirjoita tätä Määtän dissaamista. Toki en nyt hirveästi ole nähny tällä kaudella kokonaisia pelejä, mutta ainakin peliaika on pysynyt aika stabiilina 17-20min per peli kakkosparissa, joskus kolmosparissa. Pisteitä tasaiseen tahtiin jne. Jos mies noin paska olisi niin kaipa siellä syötäisiin jo poppareita. Sen lisäksi käsittääkseni Määttä on aina parantanut kun on ollut pakko. Esim viime kevään playoffeissa muistelen kuinka miestä hehkutettiin varmoista otteista ja aina oikea-aikaisista syötöistä lapaan omista. En kyllä epäröisi hetkeäkään laittaa kaveria Suomen olympia/world cup-joukkueen kolmospariin.
   
  Rene Saari tykkää tästä.
 3. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Komarov ei edelleenkään pue Leijona-paitaa päälle, kun kerran mainostaa muuta vedonlyöntiyhtiötä, kuin veikkausta.

  Offtopiccina mitähän tapahtuisi, jos lähes kaikki suonalasuom NHL pelaajat tekisivät samantyylisen sponssisopimuksen?
   
 4. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Komarov ilmoitti lopettavansa maajoukkueuransa (ainakin väliaikaisesti) jo ennen tuota sopimusta. Nythän tuossa on muodollinen este sitten, mutta jos kovat on pelihalut, eiköhän monimiljonäärin ole mahdollista yhdestä sponsoriyhteistyöstä irtautua. Itse en tässä asiassa saa Veikkauksesta pääpirua, ottamatta kantaa sen enempää monopolin tarpeellisuuteen.
   
 5. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Tämä joukkue kun on selvästi laadittu juuri tämän hetken tilanteen mukaan, niin aivan ilmiselvästi Euroopasta pitäisi Lepistö ottaa puolustukseen ainakin nyt ennen Honkaa. Olihan hän jo viime World Cupissakin Suomen paras pakki. Ikäähän Lepistölle koko ajan kertyy, joten taso voi periaatteessa tippua minä vuonna tahansa. Mutta juuri tällä hetkellä Lepistö on reilusti edellä Honkaa, molemmissa päissä kenttää.
   
  Ränse, Gemondo & red.machine tykkäävät tästä.
 6. Lauriman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Lainaus:
  Suomen arvoturnaukset noudattaisivat samaa "puolivälierissä ulos"-kaavaa niin kuin viimekin kaudella. Arvoturnausvoitoista ei tarvitsisi haaveilla enää sitäkään vähää.
   
 7. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Tämän tiesin kyllä. Mutta, enpä sitä tässä maininnut tarkemmin. Muistan hänen ilmoittaneen jo ennen sitä, ettei pelaa enää maajoukueessa.
   
 8. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Silläkin uhalla, että tämä ketju saa saman kohtalon kuin Laine-ketju niin mitä mieltä olette siitä onko Laineen paikka ykkösketjuun ja sitä myötä ehkä suurimpiin peliminuutteihin jo sinetöity? Pelejähän ei maajoukkueskaboissa varmaan tulisi niin montaa, että kunnon puolesta ottaisi vastaan.
   
 9. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Ykkösylivoimaan itsestäänselvyys, mutta 5vs5 pelissä olisi kyllä varmaan muodostettavissa isommilla peliminuuteilla pelaava kolmikko aika helpostikin ja täysin perustellusti. Laine menisi kakkosketjuun minun Leijonissani.
   
  Rene Saari tykkää tästä.
 10. kamrat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  urheiluseura HIFK
  Nyt on lento NHL:ssä sellaista, että alkaa kiinnostamaan, että milloin on seuraava parhaat-vastaan-parhaat-turnaus? Onko se tämä? Huipun veljesten liito olisi hienoa nähdä maajoukkueessa!
   
 11. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Mikäli toteutuu niin kyllä tämän se pitäisi olla, mutta vielä on kysymysmerkkejä ilmassa. Huonolla tuurilla ei saada sellaista ihan hetkeen.
   
 12. Tiedote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ketjulotto

  Teräväinen-Aho-Rantanen
  Granlund-Barkov-Laine
  Haula-Koivu-Kapanen
  Lehkonen-Kotkaniemi-Armia
  13.Donskoi
   
 13. powerforward#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Jo parin vuoden päästä ollaan varmaan siinä tilanteessa, että suhteellisen isokaan vakiokokoonpanon rooli NHL:ssä ei automaattisesti riitä WC-joukkueeseen! Niin hassulta kuin tuo kuulostaakin, niin kohta alkaa olla isoissa rooleissa niin paljon väkeä, että voidaan Ruotsin tapaan oikeasti jättää koviakin ukkoja ulos jos roolia ei löydy
   
 14. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Kehitys viidessä vuodessa on ollut uskomatonta. Viime kaudella lyötiin top 10 keskiarvoennätys pisteissä. Ollaan siis paremmassa tilanteessa kuin 00-luvun puolivälissä, jolloin Selänne, Saku Koivu, Lehtinen ja muut tehtailivat pisteitä. Jos saataisiin aikaan uusi tasonmittaus, mahdollisuuksia olisi aivan toppiin asti. Maalivahtien tilannekaan ei huolestuta, vaikka superlupauksia ei olekaan näköpiirissä. Puolustajatilanne korjautui tällä kaudella laakista, Hyökkäyksen taso on jo todella kova.

  Pelaajien ikärakenne on terve maalivahteja lukuunottamatta, mutta urakehitys on siellä paljon hitaampaa muutenkin. Uusia pelaajia on vielä tulossa parin vuoden sisällä nahilaan pelkästään AHL:stä. Jo tällä kaudella on hyvät mahdollisuudet rikkoa 50 pelaajan raja, entinen ennätys on jo lyöty.

  Puolustajien esiinnousua on syytä korostaa: meillä oli aiemmin vain viisi vakiopelaajaa, Nyt määrä on jo kivunnut yhdeksään, Honkakin tuntuu päässeen avariin. Eikä tässä vielä kaikki: Niku ja Vaakanainen voivat ensi kaudella jo olla kuusikkoon kuuluvia, ehkä Riikolakin. Joka tapauksessa pakkien määrä on kaksinkertaistunut yhdessa kaudessa. Vanhin pakkimme on 27-vuotias!

  Hyökkääjistö on nuorekas ja taso laaja. Tulossa on lisäksi potentiaalisia huippuja, kuten Kakko, puhumattakaan runkopelaajista. Jos päästään pelaamaan järkevää topturnausta, silloin valinnoissa korostuvat roolitukset tai pikemminkin ne korostuvat korkeammalla tasolla kuin aiemmin. Aiemmin neloseen ja vähän kolmoseenkin oli tarjolla puukätisiä vääntäjiä, nyt roolitetaan erittäin taitavia hyökkääjiä, joilla on kapasiteettia myös ratkaista matseja. Jatkoaika pullistelee raivoisasta valintojen kritiikistä, kun se oma suosikki ei päässytkään maajoukkueeseen, vaikka oli tehnyt 60 pojoa viime kaudella.

  Eläisimme jännittäviä aikoja ilman Bettmania ja muita scroogeja.
   
 15. adolf Jäsen

  60 pelaajaa NHL:ssä 2020-luvulla on jo "tavoite". 70 joillakin kausilla, jos asiat menee oikein hyvin.
   
 16. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  On tietysti positiivista, että suomalaisia on nykyisin NHL:ssä enemmän kuin ennen. Parannettavaakin olisi kuitenkin vielä rutkasti. Tuskin edes vuonna 2020 yksikään suomalainen pakki mahtuisi Kanadan, Ruotsin tai Yhdysvaltain joukkueisiin. Näistä lähtökohdista käsin on haihattelun rajamailla, jos Suomen mahdollisesti tulevaa joukkuetta kutsuu edes kilpailukykyiseksi.
   
 17. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Tää oli aika väsynyt täky.
   
  Rene Saari ja Virveliä kainaloon tykkäävät tästä.
 18. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Lainaus:
  Tässä varmaan odotettiin jotain "mites -06?"-vastausta, jotta pääsisi vähän hehkuttamaan Kimee, Lydee, Saloo ja Petuu.
   
 19. adolf Jäsen

  Lainaus:
  A-P Bergista nyt puhumattakaan.
   
  Virveliä kainaloon tykkää tästä.
 20. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Maalivahtiosaamista löytyy tuolloin vielä ihan huipulta. Puolustajat kehittyvät parissa vuodessa melkoisesti. On meinaan historiallista, että kolme (3) nuorta pakkia nousee ensimmäisellä NHL-kaudellaan avariin, vieläpä samana vuonna. Vain teki Teppo N 06-olympiajoukkueesta teki näin. Tästä kolmikosta löytynee tulevaisuuden Norrisehdokas. Jos vertaat vuoteen 2018, vuodesta -16 puhumattakaan, niin edistystä on tapahtunut roimasti. Olihan WC -16 melkoinen huumorijoukkue, niin toki oli valmentajakin. Parin vuoden päästä pitäisi laadun riittää ainakin tasapäiseen kamppailuun varsinkin jos valmennuksesta eI vastaa joku keltanokka eikä siellä ole joukkueen verran "valmentajia" sähläämässä.
   
  Avuton tunari tykkää tästä.
 21. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Huomattavaa listauksissa on se, että kohta saadaan tosiaan NHL tason puolustuskin jo Suomessa kasaan.

  Ristolainen-Heiskanen
  Vatanen-Nutivaara
  Jokiharju-Lindell
  Määttä-Riikola

  + Vaakanainen, Välimäki, Niku, Honka, Juolevi, nousussa olevat nuoremmat lisäksi.
   
 22. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Tossahan sulla on jo NHL-tason puolustus kasassa. Sanoisin että tuollaisen hyvän keskitason joukkueen puolustus.
   
 23. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Vaikka hyviä yksilöitä Suomen puolustajat jo ovat, niin vähän silti jännittää sen puolesta vieläkin. Eipä noista kukaan tuo sellaista Numminen-Timonen-Lydman-Salo jne. tasoista luotettavuutta ainakaan vielä. Ristolainen on aina ollut kirjoissani pieni kysymysmerkki, eikä ikänestori Vatanenkaan mikään varsinainen oman pään luottomies ole. Pirun paljon joudutaan nojaamaan finninaamaiseen Heiskaseen, toki Lindell on näyttänyt jo olevansa pirun kova pakki.

  Eilinen yö taas muistutti, miksi olisi hauska nähdä Granlund Wheelerinä Suomen ylivoimassa heittämässä kiekkoa Laineelle.
   
 24. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Juu, mutta jos otetaan mainitsiemisi henkilöiden debyyttivuodet huomioon niin onhan toi jotain poikkeuksellista.
  Numminen 20
  Timonen 23
  Lydman 23
  Salo 24
  Vs
  Ristolainen 18
  Heiskanen 19
  Lindell 21
  Vatanen 22

  Toki pelaajaprofiilit vähän erilaisia kyllä.
   
 25. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Avain Suomen menestykseen ei löydy pelkästään määrästä, vaan roolituksesta ja laadusta. Puolustuksessa kolmosparin laatu on jopa tärkeämpää kuin muiden pakkien. Jos kolmospariin kehittyy erittäin laadukkaita peruspakkeja, jotka vastaavat pelaamisesta vastustajien kovimpia hyökkääjiä vastaan, myös avstä, silloin heikomman lenkin ongelma ja ylipeluutuksen vaara poistuu.

  Tulevaisuudessa odotan eniten kaksikolta Välimäki ja Vaakanainen kolmosparissa. Hyökkääviä, isokokoisia ja taitavia on kohta jo tarpeeksi. Ristolainen, Heiskanen, Jokiharju ja Lindell hoitavat yvn ja saavat eniten peliaikaa. Mutta ilman kolmosparia heidänkään panoksensa ei riitä.

  Se, mikä on uskomatonta on, ettei Juolevista kannata enää olla huolissaan. Hän ei kuitenkaan välttämättä nosta puolustuksen tasoa, vaikka lopulta pääsisikin änäriin. Samoin perinteiset taitavat, mutta pienikokoiset pakit voidaan jättää tosikisoista valitsematta ilman loukkaantumisia. 20-luku avaa toivottavasti ihan uuden lehden suomalaiseen maajoukkuekiekkoiluun.