Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Winnipeg Jets 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Durden, 26.06.2017 klo 17.02.

 1. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
 2. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  En tiedä kuvittelenko vain, vai onko tätä tapahtunut jo enemmänkin, että heti kun joku ketjuyhdistelmä näyttää vähänkin siltä että alkaisi toimia, niin johan sitä jo muutetaan uuteen uskoon?
   
 3. Haastattelija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Winnipeg Jets
  Ensi yönä sitten vastassa siipirikkoinen Wild. Chiarot pelaa kauden ensimmäisensä ja jostain perverssistä syystä korvaa Poolmanin. Alkukauden huonoin puolustaja Myers olisi mun papereissa ollut liipaisimella.

  Hellebuyck palaa maalin suulle ja NHL-debyyttinsä tekee Brendan Lemieux. Kyle Connor jatkaa kokoonpanossa korvaten kakkoskenttään siirtyvän Ehlersin eli hyökkäys aamujäiden perusteella muodossa:

  Connor-Scheifele-Wheeler
  Ehlers-Little-Laine
  Petan-Matthias-Lemiaux
  Tanev-Copp-Armia


  Eipä ole (taaskaan) suurempia odotuksia tästä ottelusta. Jetsin peli on kolmesta voitosta huolimatta ollut todella huonoa ja organisoimatonta. Paljon on taas Hellebyuckin harteilla.

  Tämän ottelun jälkeen Jetsillä on kuuden päivän tauko peleistä ja toivottavasti Maurice käyttää tämän ajan opettamalla pelaajilleen pelitaktiikan. Jonkin niistä. Ihan minkä vaan.
   
 4. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Scheifele Laine akseli toimisi taatusti tasakentällisinkin. Onko valmentaja täysi jääräpää vai haluaako hakemalla hakea useampaa tulosta tuovaa kentällistä? Kyllä ehdottomasti pitäisi Scheifele ja Laine laittaa yhteen. Ois kiva päästä kysymään valmentajalta suoraan miksi pelaavat eri ketjuissa.
   
 5. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Jos olet jääkiekkoa seurannut, niin pitäisi olla tässä vaiheessa koulutusta päivänselvää, että valmentajat nimenomaan haluavat useampia tuloskentällisiä.

  Tää ei oo mitään pleikkaria hei, jossa koko pelin voi pelata yhdellä ketjulla.
   
 6. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Lainaus:
  Vähän huonosti ilmaistu, mutta hakemalla hakee ja pakottaa Laineen tohon kakkosketjuun jossa menee 5v5 aivan hukkaan. "Kyllä se vielä lähtee T: valmennus". No ei se lähde, ehdottomasti Laine sinne missä pisteitä on mahdollista tehdä.
   
 7. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Osaatkos selittää sitten miksi suunnilleen kaikilla huippusenttereillä on myös huippulaituri laidalla? Pari poikkeusta löytyy.
   
 8. Haastattelija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Winnipeg Jets
  1. Wheelerillä ja Littlellä kemiat ovat toimineet aiemmin.
  2. Scheifele toimii kenen kanssa tahansa.
  3. Wheeler ei ole mitenkään säkenöinyt tuossa ykkösessä.
  4. Laineesta olisi enemmän hyötyä joukkueelle Scheifelen kaltaisen playmakerin vierellä.

  Nyt kun Connor on esittänyt aivan loistavia otteita kahdessa viime pelissä olisi Mauricella mahdollisuus luoda ihan uusi "tuloskenttä" kolmosesta. Perreaultin tervehdyttyä laittaisin itse ketjut mallia
  Laine-Scheifele-Ehlers
  Connor-Little-Wheeler
  Perreault-Matthias-Armia
  Lemiaux-Petan-Dano/Tanev
   
 9. Tumbenson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Aina ei ole välttämättä järkevämpää jakaa tulosvastuuta ja etsiä jääräpäisesti useampia tuloskentällisiä hyvin toimivan kentän rikkomisen kustannuksella. Siirtämällä kaksi hyvää pelaajaa eri kentällisiin ei automaattisesti tarkoita, että he olisivat yhtä hyviä muiden pelaajien vierellä. Parhaassa tapauksessa edellä mainittujen _kahden_ pelaajan taso tippuu radikaalisti, kun he eivät pääse hyödyntämään enää keskinäisiä kemioitaan. "Tuloksen jakaminen eri kenttiin" ei ole aina yhtä yksinkertaista, riippumatta siitä kuinka seksikäältä tai helpolta sen toteuttaminen kuulostaisi. Ehkä se toimisikin juuri mainitsemassasi NHL-pleikkaripelissä, jossa kemioilla ei ole mitään väliä. :)

  Huomio oli yleisellä tasolla eikä välttämättä Winnipegin tilanteeseen millään tavalla liittyvä. Tosin sen voin sanoa, että Ehlers-Laine "buddyt" oli kiva nähdä yöllä samassa kentässä pitkästä aikaa. Johan näytti Patekin pirteemmältä.
   
 10. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Noh, koko WInnipegin "pelastus" on ollut tuo Kyle Connorin nostamisenen rosteriin. Ehlersin tyylisenä sopii täydentämään Scheifele-Wheeler -kaksikkoa ja Ehlers nyt vaan tuntuu sopivan paremmin Laineen kanssa, kun viihtyvät muutenkin yhdessä ja ajattelevat pelistä ilmeisen samalla lailla. Connor ei siinä Laineen kanssa vakuuttanut, sen lyhyen pätkän mitä näin. Mielestäni ketjut on nyt ihan hyvin rakennettu.

  Jetsin oikea ongelma on se, että kolmoseen ei riitä vielä kunnolista syvyyttä. Kun se löytyy, aletaan puhua contenderista.
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2017 klo 18.33
 11. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Nikulla lähtenyt Manitobassa aika hyvin liikkeelle. Voisiko joku Jetsiä enemmän seuraava arvioida Nikun mahdollisuuksia päästä pelaamaan ylös tällä kaudella?
  Niku on Vataseen tai Honkaan verrattavissa oleva hyvin luisteleva ja peliä tekevä pakki, joka ei välttämättä pärjää väännöissä oman maalin edustalla. Kun katson Jetsin pakistoa, niin siellä taitaa olla Byfuglien,Trouba, Kulikov, Enström ja Myers, joiden paikat ovat sinetöty , mutta miten Morrissey, Chiarot tai Poolman? Kaksi viimeisintä taitavat olla enemmänkin stay at home -tyyppisiä mörssäreitä. Ylös pääseminen vaatinee loukkantumisia tuolta top5 osastolta. Enströmin ura taitaa olla vahvasti laskusuunnassa, joten olisiko siinä saumaa?
   
 12. Tietotoimisto Jäsen

  Lainaus:
  Olemattomat on kyllä mahdollisuudet päästä pelaamaan tällä kaudella. Tuohon mainitsemaasi sinetöityyn listaan on pakko vielä lisätä Morrissey, joka pelaa Jetsin ykköspakkiparissa ja on joukkueen 3. tärkein puolusta Buffin ja Trouban jälkeen. Ylhäällä on tosiaan noi 8 pakkia, mutta Poolman lähtenee piakkoin takaisin alas, jos kaikki pakit vaan saadaan riveihin.

  Useita loukkaantumisia tosiaan Nikun ylöspääseminen vaatisi, ja siinäkin tapauksessa ylös kutsuttaneen joku oman pään paremmin hoitava pakki. Hyökkäävään rooliin ei Nikulla varsinkaan ole mahkuja, kun Buff, Trouba, Morrissey ja Myers vie ne paikat.

  Ehkä sitten ensi kaudella, jos meno jatkuu hyvänä.
   
 13. V-man Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Viime matsissa Jetsit pelasivat mielestäni aiempaa enemmän päädyn kautta. Kiekkoa pistettiin ristikulmaan ja se kaivettiin sieltä suht hyvällä prosentilla omille sen sijaan että olisi kikkailtu hyökkäyssinisellä.

  Vielä kun ylivoimaan saataisiin jotain järkeä. Todella turhauttavaa katsoa tuommoista sekoilua missä kuviota ei saada millään kuntoon ja vaikka saataisiinkin, niin tuntuu ettei siinä mitään huikean vaarallisia variaatioita ole. Eikö sinne voisi laittaa vaikka Buffyn maalin eteen aiheuttamaan hässäkkää ja ennemmin vaikka Armian viivaan tekemään peliä?
   
 14. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Nyt kun olaan todettu Littlen kyvyt riittämättömiksi tuloskenttään Laineen keskelle ja ykköskenttä vaikuttaa sementoidulta niin kuka olisi oikea henkilö 2. kentän keskelle ruokkimaan Lainetta? Kannattaisiko alkaa pistämään jotai lihoiksi ja hakea toimivaa kombinaatiota vaihtojen kautta? Joku iso kauppa voisi olla nyt paikallaan. Buffissa on jotain sellaista mitä en omassa joukkueessa haluaisi näkevän. Kuka olisi vaan toimiva sentteri?
   
 15. Repolainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Little pelaa ainakin huhujen mukaan loukkaantuneena ja siksi panos hyökkäyspäässä on heikohko. Jets on voittava joukkue ja Scheifele-Wheeler kaksikko toimiii erittäin hyvin. Laine pöllyttää verkkoa tätä nykyä joka pelissä ja saa suht paineettomassa tilanteessa opetella tota touhua.
   
 16. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Tiedä tästä, mutta ei Little noin huono kiekkoilija ole aiemmin ollut. Käsittämätöntä, että mies ei voita yhtään kaksinkamppailua laidoissa.
   
 17. Crumb Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild
  Miten tuo Jack Roslovic? En tiedä tarkemmin pelityylistä mutta sentteri ja AHL:ssä yli piste per peli.
   
 18. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Varmaan haluttaisiin joku hyvä aloittaja ketjun keskelle. Little on kuitenkin ollut joukkueen paras vakituinen aloittaja. Perreault olisi toki vaihtoehto myös kun on keskellä aika paljon urallaan pelannut. Kasassa vaan ei meinaa pysyä kun urallaan pelannut kerran yli 70 ottelua kaudessa.
   
 19. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  Pelannut viime pelit oikeassa laidassa AHL:ää, joten onkohan valmis NHL:ään sentteriksi. Vielä jos laittavat Laineen ja Ehlersin keskelle, niin voi olla vaikeuksia (vaikeammat minuutit kovempien vastustajien kanssa sekä vieressä vielä nuoret hyökkäysvoittoiset pelaajat). Näkisin mieluusti korvaamassa loukkaantuneita pelaajia, mutta Jetsillä on kyllä aika syvä hyökkäysnippu ylhäällä.
   
 20. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Winnipeg Jets vs San Jose Sharks - November 25, 2017 | Game Highlights | NHL 2017/18. Обзор матча - YouTube

  Koosteen perusteella isolla kolmekolmosella vähän heikompi peli. Kaksi läpiajoa vasustajalle samalla ylivoimalla joista ensimmäisestä maali, toisessa kiekko karkasi lavasta. Ihan ookoo Kalifornian touri, 2-1 voitto Kingseistä, 4-1 Duckseista ja Sharkseilta 0-4 nekkaan. Seuraavaksi sitten Minnesota kotona. Ennen kauden alkua puhuttiin jäähymäärien vähentämisestä, alivoiman parantamisesta ja puolustamisesta ylipäätään. Aika monessa pelissä tällä kaudella vastustaja on onnistuttu pitämään yhdessä maalissa joka näkyy suoraan pistemäärässä ja sijoituksessa. Jos en väärin laskenut niin kymmenessä pelissä vastustaja on onnistuttu pitämään yhdessä tehdyssä varsinaisella peliajalla, kaksi näistä on päättynyt tappioon varsinaisen peliajan jälkeen.

  2017-18 Winnipeg Jets Schedule and Results | Hockey-Reference.com
   
 21. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Tässä ketjussa on hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Paten ketjussa keskustellaan aidanseipäistä joten keskustellaan täälläkin. Mitä corsi kertoo vai kertooko mitään, ainakin Jetsin secondary scoring-osastolla on joukkueen parhaat lukemat.

  Matthieu Perreault

  CF 122 CA 91 CF%57.3 CF%rel 9.5

  Adam Lowry

  CF 151 CA 133 CF%53.2 CF%rel 4.1

  Matt Hendricks

  CF 100 CA 90 CF% 52.6 CF%rel 4.9

  Joel Armia

  CF 146 CA146 CF% 50 CF%rel 2.6

  Brandon Tanev

  CF 210 CA 212 CF% 49.8 CF%rel 2.6

  Andrew Copp

  CF 206 CA 218 CF% 48.6 CF%rel 1.1

  NHL-joukkueita rakennetaan Corsi-tilastoin, supertähtien silmissä täysi vitsi - "Mikä Corsi edes on?" | NHL Suomi

  @aessi , @Largo , @Ollakseni , @palle fontän , mitä mieltä olette yllä olevasta artikkelista?
   
 22. Largo Jäsen

  Lainaus:
  En pidä Corsia vitsinä, mutta artikkelissa on tuotu hyviä pointteja esille sen vaikutuksesta. Puolustajat osittain ainakin kärsivät tästä, varsinkin kotijoukkueita vastaan, jolloin vastustaja pyrkii laittamaan kentälle itselle sopivimpia match-uppeja. Toisaalta myöskin se, että vetojen "päästämisellä" ei ko. pelaajan kohdalla ole välttämättä osaa tai arpaa. Se on suuntaa antava tilasto, mihin vaikuttaa todella, todella moni asia. Alempien ketjujen hyvät Corsit ovat vähän arpapeliä, mutta hyvällä bottom-6 osastolla varmasti lukemat on ns. plussan puolella. Tänä päivänä kuitenkin joukkueiden parhaimmat shutdown-ketjut ovat saman aikaisesti joukkueen kärkiketjuja, minkä vuoksi he pelaavat vastustajan parhaita vastaan, toisin kuin alemmat ketjut. Tämäkin riippuu joukkueiden materiaalista, mutta Anaheim, Boston, Los Angeles, Florida ja Chicago ainakin laittavat viimeisillä minuuteilla herrat Kesler, Getzlaf, Bergeron, Kopitar, Barkov, Toews kentälle ennemmin kuin nelosketjun. Tai ylipäänsä pelissä yrittävät peluuttaa vastustajan parhaita vastaan. Anaheim "uhrasi" Keslerin johtaman kakkosketjun Edmontonia vastaan pleijareissa hyvällä menestyksellä. Ducksin kotipeleissä McDavid ei tainnut saada kuin pisteen tai kaksi, kun taas Edmontonissa sai enemmän aikaan peluutuksesta johtuen. Draisaitl puolestaan sai hurjastella Ducksin alakenttiä vastaan, kun Getzlafilla koitettiin samalla saada helpompia vastustajia. Menee vähän sivuraiteille, mutta nuo peluutukset merkkaavat Corsissa melko paljon. Sama esim. Corsi kotona tai vieraissa.

  Jos joku keksii tilaston, missä lyödään suoraan erillinen miinus niille pelaajille, kenelle se ko. maalista kuuluukin, niin olen mukana. Se on vain melkein mahdotonta toteuttaa. Jets @ Ducks pelissä esim. Vatanen kämmäsi yksinään käytännössä kolme maalia, mutta kaikkien Corsi + muut tilastot siinä kärsivät, vaikka maalit oli yhden mätämunan mokia. Tuollainen tilastointi myös vaikeutuu, kun niitä aletaan miettimään taaksepäin. Kiekonmenetys ja kiekko maaliin kaksi minuuttia myöhemmin, nollaako tuo aika jo tapahtuneen virheen?
   
 23. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  En ole kukaan kyseisistä merkityistä käyttäjistä, mutta itse en pidä corsia yhtään minään, jos en ole nähnyt otteluita. Corsi PDO:n tai vaarallisten maalipaikkojen lisänä antaa toisaalta aika hyvän kuvan ilman eye-testiä.

  Kane kertoi tuossa ettei Blackhawksissa corsia oikein lueskella. Varmasti sitä tulkitaan, mutta ainakin muutama vuosi sitten tuli jostain lähteestä tietoa, että ainakin Chicagossa edistyneitä tilastoja tutkitaan "omalla tavalla" eikä tuijoteta näitä corseja niin tarkasti. Uskonkin, että valtaosa organisaatioista on lanseerannut täysin omat tavat tulkita kentällä tapahtuvia asioita tilastojen muodossa.

  Corsi PDO:n kanssa on ihan kohtalainen argumentti joukkueiden tasosta, vaikkei pelejä näkisikään. Luotan kuitenkin eniten eye-testiin, jos vain ymmärrykseni on edes suhteellisen tasokasta koko lajia kohtaan.

  EDIT: ja kuten yllä todettiin, myös peluutukset (matchup) täytyy ottaa jollain tavalla huomioon ja myös osittain se mikä tilanne ottelussakin on käynnissä. Tyypillistä on esimerkiksi se, että takaa-ajajan corsit ovat aivan huipussaan ottelun lopussa, koska johdossa oleva joukkue jarruttaa.
   
 24. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Aika höpöjuttu tuo linkattu. Tilastoanalyysiä yksinkertaistetaan ja laitetaan mukaan pelaajien tyhmyydellä ylpeileviä kommentteja asiallisten vastausten lisäksi. Sellainen perusjuttu kuten tilastoanalyysi kokonaisuutena jää aika vähälle selitykselle, ja lopussa näiden perusteella Corsi on tymä.

  Yksittäinen Corsi-lukema sanoo hyvin vähän kenestäkään, eikä pelaajan kokonaisvaltainen analysointi koskaan perustu pelkästään yhteen Corsi-lukemaan. Ainakaan vuonna 2017. Se kertoo kyllä pelinhallinnasta validia tietoa, mutta sitten tarvitsee mennä vielä syvemmälle että voidaan analysoida roolia ja onnistumista tarkemmin. Pelaajan kattavaan tilastolliseen onnistumiseen tarvitaan kuitenkin aina vähän tai paljon enemmän tilastoja. Ja edelleen puhutaan aina tietyn osa-alueen tahi tilastojen analyysistä, tarkastelusta. Jos kerrotaan jonkun laukaisuhallinnan parantuvan tietyn pelaajan kanssa pelatessa, niin tarkoitetaan sananmukaisesti sitä, eikä silloin intetä siitä että tuo pelaaja näyttää pöljältä vasemmassa laidassa.

  On hienoa että yritetään näistä tehdä entistä enemmän juttuja, sillä tilastoanalyysin merkitys kasvaa vuosi vuodelta enemmän ja enemmän. Jollain pitäisi kuitenkin säästyä näiltä jutuilta, joissa joku vanha gubbe koittaa selittää etten minä mitään kännykkähömpötystä tai internetiä, kun paras tapa myydä auto on face-to-face asiakkaan kanssa. Tai nuori gubbe. Usein kun vielä jutussa ei ole oikein sisäistetty niiden tilastojen tarkoitusta tai merkitystä.

  Se nyt jaksaa myös irvistää persvakoa, kun joku kertoo olevansa 10 pelin eyematchilla luotettavampi arvio kauden esityksistä kuin 82 ottelun kattava tilastointi. Että ikäänkuin yksilön havainto menee järjestään puolueettomien laskurien edelle. Kaikkein parasta on yhdistellä näitä, mutta osata arvioida molempia havaintotapoja ja havaintoja myös erikseen.
   
 25. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Höpöjuttu tosiaan varsinkin kun jutussa väitetään että Jim Corsi olisi tuon tilastointitavan keksinyt. Todellisuudessa sen kehitti chicagolainen talousanalyytikko Tim Barnes aka Vic Ferrari joka ihastui Corsin viiksiin ja nimesi tuon tilastointitavan niiden mukaan. Asian vierestä sen verran että veikkaisin Tapparan olleen melko kaukana kärjestä joukkuecorsi-tilastoissa viitenä viime kautena, silti tulokset ovat olleet kohtuullisia. Yksi yksittäinen tilasto ei sinällään kerro paljoakaan, tarvitaan paljon dataa sekä nähtyjä otteluita jotta joukkueesta ja sen pelitavasta voi isompia johtopäätöksiä vetää.