Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Winnipeg Jets 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Durden, 26.06.2017 klo 17.02.

 1. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  Lainaus:
  Jep. Suomessa ei valitettavasti ihan kaikkia tilastoja ole julkisesti saatavilla. Olen seurannut tuota Tappara-asiaa ja todennut, että etenkin trappipelaaminen, kiekkokontrolli, Meidän peli saattavat "sumuttaa" tilastoja, minkä takia pelkkä Corsi ei ole yhtään niin johdonmukainen kuin NHL:ssä. Siinä taas onneksi on muita tilastoja, ja ainakin minun yksittäisistä peleistä laskemien perusteella sekä silmäcorsilla laskemani perusteella Tapparan pelitapa pärjää vaarallisten pelipaikkojen luomisessa. Ja niinhän se pelitapa on aiemmilla kausilla ollutkin, paikoin passiivisen oloinen, kun paikkojen laatua on haettu mahdollisimman hyvillä hyökkäyksillä. Veikkaan siis, että Tapparan high danger zone -tilasto olisi menneiltä kausilta kärkeä, tai etenkin suhteessa laukaisuyritysten tahi hyökkäysten määrään.

  HPK taas oli viime kaudella ihan huikea Corsi-joukkue, missä massa toi määrää. Kerholla laukaisuyrityksiä oli niin paljon, että hyviäkin paikkoja oli sitten kelvollisia määriä, mutta varmaan huippupaikat per hyökkäykset ei olisi ollut niin hyvä.

  Ja Penguins on vähän samanlainen. Ei ole likimainkaan aina kärkeä laukaisuyritysten määrässä, mutta pärjää niiden laadussa. Ja näistä taas ei pidä vetää sitä johtopäätöstä, että laukaisuhallinta olisi huono tilasto. Jos Corsi tms. määrittelee 29 joukkuetta hyvin ja Penguinsin "väärin", niin se on silloin aika hyvä.
   
 2. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Näihin vahva sama, varsinkin jos joukkueessa ruvetaan käyttämään analyyseissa jotain corsia niin tuo voi ohjata pelaajia myös pelaamaan ihan väärin ja heittämään niitä huonoja ratkaisuja alitajuisesti, että tilastot paranevat. Mutta joo tärkeää olisi myös itse katsoa niitä pelejä ja jos Jetsin pelejä on katsonut niin saman havainnon voi todeta kuin tilastoista, varsinkin alkukaudesta Jetsillä oli omassa päädyssä suuria ongelmia ja niitä voittoja tuli pitkälti Hellen loistavien otteiden takia ja kuuman ykkösketjun ansiosta. Nyt kyllä taustatukea on tullut muistakin ketjuista mikä voi jatkossa korjata tuota ongelmaa.

  Jetsillä on vielä suuri ongelma saada se kiekko omista eteenpäin, jostain syystä siniviivojen ylittämiset tuottavat vaikeuksia ja maalipaikoille ei tunnut hirveästi pääsevän. Tyypillisesti tuo kiekon kanssa tuleminen onnistuu Scheifelelta, Troubalta ja Ehlersiltä. Harmittavasti vaan esim. Ehlers tuntuu usein olevan todella kyvytön tekemään muuta ratkaisua kuin 1) huono syöttö 2) ajamaan päätyyn tai 3) veto päätypleksiin. Wheelerillä tuntuu olevan myös vähän samoja ongelmia, mutta mies on vastaavasti tosin erinomainen kaksinkamppailuissa ja kulmissa. Toinen ongelma on myös se, että hyökkäyspäädyn aloituksista ei saada laukauksia luotua, tämä nyt on vähän uutta trendiä mutta osa joukkueista pystyy näitä hyödyntämään todella hyvin puhtaiden aloitusvoittojen myötä, Jetsillä homma on taas päinvastoin ja yleensä ykkösketju koulii sen kiekon aloitustappioista ja pääsee laukaisupaikoille.

  Omasta mielestä nämä ongelmat kielivät myös pelisysteemin ongelmista, mutta toisaalta Maurice on selkeästi ajanut uutta systeemiä sisään mm. läpiajoja tulee nykyisin harvoin Jetsiä vastaan 5vs5 tilanteissa kun niitä tuntui tulevan todella paljon viime kaudella. Eli jahka pelaajat tottuvat siihen, että nykyisin homma toimii enemmän puolustuksen kautta niin ehkä se hyökkäyspääkin avautuu enemmän kun ei mene energiaa tuohon puolustamisen ajatteluun niin paljoa vaan homma tulee selkärangasta.
   
 3. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Jahas, verrataanpa käynnissä olevaa kautta viime kauteen noin numeroiden valossa:

  ____________PTS__________GF_________GA________PP_______PK

  16-17_____1.06__________3.00_______3.11______18.18%___77.45%

  17-18_____1.38__________3.38_______2.73______25.56%___78.72%

  Vaikka kausi on vielä pahasti kesken niin tiettyjä asioita luvuista voi nähdä ja päätellä. Joukkue on tehnyt liigassa neljänneksi eniten maaleja per ottelu, ylivoima on parantunut viime kaudesta huimasti. Alivoima ei ole vieläkään sillä tasolla mitä menestyminen pudotuspeleissä vaatii. Mason hankittiin parantamaan maalivahtiosastoa mutta startti kauteen oli kaikkea muuta kuin hyvä ja oppipoika Hellebuyck onkin ollut luotettavampi näistä kahdesta, toki ennen loukkaantumistaan Masonkin alkoi saada juonesta kiinni. Vielä tulee liikaa tyhmiä ja turhia jäähyjä, noita pitää karsia sekä alivoimaa parantaa niin kausi saattaa jatkua pitkään.
   
 4. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
 5. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Nyt olisi ollut hienoa nähdä Laine ykkösessä Connorin paikalla, mutta ei Maurice halua jostain syystä rikkoa kakkosta.
   
 6. Tietotoimisto Jäsen

  Lainaus:
  Eikös se kakkonen nimenomaan rikota, kun Ehlers nousee ykköseen ja Perreault kakkoseen.
   
 7. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Winnipegin twitter tilillä lineupit menivät ainakin niin, että Perreault ykköseen ja kakkonen ennallaan.
   
 8. Simo Silli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaikki
  No onhan Perrault sen ansainnutkin vaikka Laineen tai Armian sinilaseilla haluaisinkin ykköseen.
  Mielenkiintoista nähdä miten 1 kenttä toimii ja kokeileeko Maurice pelin aikana muita yhdistelmiä.
   
 9. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Sääli että tuo hyvin toimiva nelonen pitää rikkoa kun Connor on pois. Osaako joku sanoa mikä vaivaa, missä meni rikki?

  Winnipeg Jets Line Combinations
   
 10. Simo Silli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaikki
  Lainaus:
  Tais olla viimepelin blokattu laukaus ja Connor day-to-day saikulla.
   
 11. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Ei tunnu haittaavan tahtia, kun 5-0 pelin puolivälissä.

  Laineelta ilahduttavan riehakas tuuletus Janne Ojasen tyyliin 4-0 osumassa.
   
 12. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Jetsin alamäki alkaa ihan justiinsa. Vain hyvän maalivahtipelin ansiosta joukkue voittaa.
   
 13. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Ei pitäisi trollin viestiin tarttua, mutta kyllähän Jets on parantanut peliään huomattavasti, marraskuun aikana antoivat jo vähemmän laukauksia omaan päätyyn ja ovat nyt keskimäärin laukoneet itse enemmän. Samalla ylivoima ja alivoima ovat parantuneet niin tuossa on jo hyvä aihio pärjäämiselle ilman kuumaa veskaa.
   
 14. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Lainaus:
  Laukausten määrässä voi huoletta hävitä. Ratkaisevaa on se, mistä laukaukset lähtevät.

  Jos nyt ajatellaan, että Jetsin peli on kehittynyt ja siksi homma toimii edelleen, niin kai siitäkin on iskettävä sulka Mauricen hattuun. Ei panikoitunut väärin voitetuista peleistä, vaan uskoi omaan juttuunsa.

  Lainaus:
  Älä ruoki trollia – sadistinen verkkohäirikkö hiljenee, kun häneen ei reagoida | Yle Uutiset | yle.fi

  Ignore- nappi on kaveri. Mitään en menetä, vaikka et viestejäni näe ja niitä kommentoi.
   
 15. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Lainaus:
  Siellä paska Pauli, paska Wheeler ja etenkin paska Little roikkuvat löyhässä hirressä illasta toiseen. Ihan kohta katkeaa näillä paskoilla!
   
 16. 1000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha Barkov & Pate Laine
  Lainaus:
  Ei taida enää katketa, melkoinen dominointi viime yöltä.

  Itse kyllä odottelin kuplan puhkeamista, vielä vähän aikaa sitten en uskonut tuohon kohelluskiekkoon. Kuitenkin muutaman viime matsin perusteella peli on kehittynyt huomattavasti ja nähdyn perusteella Jets on relevantti musta hevonen kevättä ajatellen.
   
 17. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Ei tarvitse kuin näitä kuvaajia katsella jos ei pelejä ole seurannut:

  WPG 1718 Overview

  Mauricen pitää kohta ruveta rauhoittelemaan omia pelaajia etteivät lauo liikaa kun ihan kohta alkaa muuten maalien tulo loppumaan.
   
 18. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Jo vain, Senatorsin Condonilla 22 torjuntaa, Andersonilla 27 kun Jetsin Hellebuyck joutui venymään 21 kertaa. Paljon on ollut puhetta Laineen ja Ehlersin vähentyneistä peliajoista ja siitä että Scheifele ja Wheeler peluutetaan puhki. No, viime yönä eniten Jetsin hyökkääjistä jäällä oli Lowry, 16.57 ja toiseksi eniten Laine, 16.18. Scheifele pelasi 15.28 ja Wheeler 15.16, Ehlers vain 13.47. Peluutus vaikuttaa olleen melko tasaista siis. Todelliset mittarit tulevat vastaan kahden viikon sisään kun ensi lauantaina on Tampa vieraissa ja seuraavana viikonloppuna tuplapeli Bluesia vastaan, sen jälkeen nähdään mikä on Jetsin todellinen taso.

  Ottawa Senators vs Winnipeg Jets – Dec. 03, 2017 | Game Highlights | NHL 2017/18. Обзор матча - YouTube

  Laine avautuu itseluottamusongelmista: ”Onhan sitä pipoa hieman kiristänyt” | Yle Urheilu | yle.fi
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2017 klo 20.00
 19. rpeez Jäsen

  WPG:n parantuneeseen menoon viimekaudesta listaan seuraavat asiat yksilöpuolella
  - Hellebuyck on nostanut tasoaan.
  - Kuvioissa on nyt mukana Myers. Erinomainen pakki kertakaikkiaan, vähän samantapainen rooli kun Paraykolla Bluesissa.
  - Myersin myötä Bufyglienin roolia on voitu vähentää, ja Bufyglien on ilmeisesti siihen sopeutunut. Buff on erinomainen pelaaja kunhan malttaa puolustaa eikä ala sooloilemaan. Mitä vähemmän Bufyglienin nimi näkyy missään muussa kun syöttötilastossa, sen paremmin WPG menestyy.
  - Perreault ollut yllättävän hyvä viimeaikoina, pelaa hyvin Armian kanssa
  - Connor on onnistunut, ja tehokkaampi pelaaja kuin sivuun joutunut Matthias.
  - Jostain syystä näyttää myös siltä että WPG menestyy yleensä silloin kun Enström on poissa
   
 20. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  2017-18 NHL Team Stats | FOX Sports

  Kolmanneksi eniten tehtyjä, kuudenneksi vähiten päästettyjä, ylivoimaprosentti liigan toiseksi paras (27.4%). Jäähyjä Jets ottaa edelleen liikaa, seitsemänneksi eniten, alivoima on edelleen keskitason alapuolella (18.) 79.4% . Se mikä pisti silmään oli se että Edmonton on liigan huonoin alivoimajoukkue, tappoprosentti 72.2. Erittäin heikkoa. Tuosta parantuneesta ylivoimasta sen verran että nyt kun Pate pelaa usein neliön keskellä niin neliö pelaa erittäin lähellä toisiaan jolloin vasemmalle pointille Scheifelelle tai viivaan jää paljon tilaa. Mikä on ollut yllättävää on kapteeni Wheelerin rooli ylivoimalla pelintekijänä.
   
 21. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Tuo Laineen rooli keskellä on ollut kyllä hyvä veto, mm. Wild piti Lainetta kiinni kahdella pelaajalla mikä avasi tilan tehdä maalin ja taisi Vegas tehdä samaa. Wildilla oli vielä ihan miesvartio 5vs5 pelissäkin Laineelle, taisi avata muille tilaa kun tuossa pelissä muu ketju taisi kuitenkin tehoilla. Jossain noista peleistä ylivoimalla oli Laine keskellä ja neliö erittäin tiivinä ja kun Laine vaihtoi Wheelerin tai Scheifelen kanssa paikkaa niin neliö laajeni heti isommaksi.
   
 22. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
 23. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Vkl jo piti tulla kirjoittamaan tuosta historiallisesta tapahtumasta kun Jets johtaa änäriä ja farmin jokavuotinen naurunaihe johtaa AHL puolella. Ei tässä ole kuin pari vuotta siitä kun farmista ei yksinkertaisesti voinut nostaa edes ketään ylös paikkaamaan loukkaantumisia tason ollessa niin heikko. Hyvää työtä on tehty toimistolla kilpailukyvyn kasvattamisen suhteen samalla kun on menty modernin jääkiekon suuntaan hakemalla nopeutta pelaajien koon sijaan( itse olisin managerina rakentanut historiallisen kookkaan joukkueen ja pelannut viihdyttävää vaikkei menestyvää lätkää)

  Hyviä pointteja tuossa ylempänä rpeezillä ja allekirjoitan kaikki paitsi Perreaulthan on ollut aliarvostettu pelaaja jo pitempään jos ei koko uransa ajan. Enstromille ei ole kyllä mitään käyttöä enää ollut pitempään aikaan. Pehmeä paska jos näin kärjistetään mitenkään aiempia meriittejä tahraamatta. Toisilla se aika vaan ajaa ohitse äkäsempää ja olisi hyvä liike hankkiutua kaverista eroon samalla tavalla kuin inhokki Burmistrovista hankkiuduttiin eroon useamman annetun mahdollisuuden jälkeen.
   
 24. Tietotoimisto Jäsen

  Lainaus:
  Chevy on mun makuun hieman liian passiivinen GM, mutta jatkosopimusten teossa mies on kyllä mestari.
   
 25. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti