Vihreä Liitto

  • 1 401 538
  • 10 652

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Mistä muuten lakisihteeri tiesi miehen olevan afganistanilainen turvapaikanhakija? Ai ai, ettei hän nyt vaan olisi syyllistynyt etniseen profilointiin...

Rasmuksessa puuhataan Finnair-boikottia näköjään tällä kertaa....
 
Viimeksi muokattu:

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tottakai rasmusta kannattaa aina välillä lukea jos on tylsää ja haluaa nauraa.

Siellä on jo pienimuotoinen sisällissota käynnissä kun tiukkapipoisimmat rasmuslaiset haluaisivat poistaa liberaalimpia ryhmästä.
 

SgtMarkov

Jäsen
Miloinkohan tää täti bongataan kaupungilla seisomassa maijan edessä jankkaamassa että ei siirry tästä mihinkään ennen kuin hänelle kerrotaan minne takaosassa raudoissa istuvaa henkilöä ollaan viemässä?
 
Miloinkohan tää täti bongataan kaupungilla seisomassa maijan edessä jankkaamassa että ei siirry tästä mihinkään ennen kuin hänelle kerrotaan minne takaosassa raudoissa istuvaa henkilöä ollaan viemässä?
Mikäli bongataan, niin nostan kyllä hattua! Suomi on tuossakin asiassa melkoinen takapajula ja muistuttaa fasistista poliisivaltiota, kun verrataan sivistysmaihin. Ei kai ihmistä voi pakolla putkaan tai vankilaan viedä? Vankilassa odottaa lähes varma raiskaus, pahoinpitely ja kuolema, putkassa kuolema, eli saa kyllä olla melkoisen sydämetön tai muuten vaan persu että tuollaisen toiminnan hyväksyy. Näistä ja viranomaisten virheistä löytyy lukuisia esimerkkejä, voin ne myöhemmin linkittää mikäli tarve vaatii. Näin liberaalina olen kuitenkin sitä mieltä, että mikäli hän on sinne vapaaehtoisesti matkalla, on asia minulle ihan ok. Uskon kuitenkin, että voisimme löytää inhimillisempiä tapoja kuljetuksille kuin raudoissa pitäminen, mikä muistuttaa lähinnä eurooppalaisten synkästä rasistisesta historiasta mm. orjalaivojen muodossa. Näissäkin käytänteissä olisi jo hyvä siirtyä tälle vuosituhannelle.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Poliiseja oli muuten lennolla tuplamäärä normaaliin verrattuna. Viittaisikohan siihen, että vaarallinen rikollinen oli kyseessä. Pisteet Ainolle ja vihreille tästä casesta jos jonkun raiskaajan maahanjäännin puolesta tehdään rikoksia.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mutta turhan huonosti Aino on nyt brändännyt tämän oman 15min julkisuudessa. Emme tiedä, että istuuko nainen edelleen Helsinki-Vantaan lentokentällä järkyttyneenä seinää tuijottaen. Missä menee passi? Onko muu perhe jo käynyt Potsdamerplatzilla halaamassa muurin rippeitä ja syömässä currywurstia? Tarinan päähenkilö on täysin unohdettu. Ei tällaisilla otteilla eduskuntaan nousta.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mutta turhan huonosti Aino on nyt brändännyt tämän oman 15min julkisuudessa. Emme tiedä, että istuuko nainen edelleen Helsinki-Vantaan lentokentällä järkyttyneenä seinää tuijottaen. Missä menee passi? Onko muu perhe jo käynyt Potsdamerplatzilla halaamassa muurin rippeitä ja syömässä currywurstia? Tarinan päähenkilö on täysin unohdettu. Ei tällaisilla otteilla eduskuntaan nousta.
Eiköhän Aino ole jo ollut yhteydessä Apuun ja Seuraan ja luvannut antaa seikkaperäisen selostuksen casesta ennen ja jälkeen.
 

hege

Jäsen
Omalla kohdalla on vaikea hahmottaa muutamaa asiaa, eli jos todetaan että karkotuspäätöksiä tulee virheitä ja sen takia vastustetaan karkottamista niin eikö samaa analogiaa pitäisi sitten käyttää ainakin vapausrangaistuksiin (koska syyttömiäkin on tuomittu, niin ketään ei pitäisi tuomita) ja vaikka verotukseen (kun siinäkin tulee virheitä niin ketään ei pitäisi verottaa). Joskus tuntuu, että ns. ulkomaalaiskortti vapauttaakin vastuusta ainakin suhteessa keski-ikäiseen vaaleansävyiseen lihansyöjään; joku vuosi sitten metrossa oli lipun tarkastus missä suomalainen kaveri sai rikemaksun, mutta "marokkolaisen oloinen" kaveri sai mennä kun tarkastaja ei viitsinyt alkaa maksulappua kirjoittamaan kun toinen ei ollut ymmärtävinään mitään.

Toinen asia on se, että jos esimerkiksi Afganistaniin ei saa karkottaa ketään vaarallisuuden takia niin miten me voimme antaa yleensäkään kenenkään asua siellä? Vai onko ajatusmalli se, että palautettavat ovat erityisessä hengenvaarassa siellä?

Itse olen vihreitä (ja kokoomusta) äänestänyt usein, mutta nyt tämä ei ehkä ole näköpiirissä ehkä kunnallisvaaleja ja presidentinvaaleja lukuun ottamatta. Vihreät on minusta aikaisemmin ollut hyvä vaihtoehto erityisesti "lähialueen" päätöksenteossa missä (ainakaan isomman luokan) populismi ei ole toiminut aikaisemin.
 

teppana

Jäsen
Aika samoilla linjoilla useimpien kanssa olen. Vaatii sisua ja selkärankaa nousta puolustamaan arvoja vaikka sitten lain vastaisesti. Tässä kyseisessä tapauksessa vain mentiin metsään siinä, että Aino ei voinut mitenkään tietää mistä palautuksessa oli kyse. Vaikka virheitä tulee ja ne ovat jopa kestämättömiä, oletan että valta-osa palautuksista tehdään kestävin perustein. On perusteltua puolustaa arvojaan, mutta tässä tapauksessa Aino ei voi tietää puolustiko hän arvojaan vaiko ihmistä joka on syyllistynyt koviin rikoksiin. Toki jos hän on kategorisesti sitä mieltä, että ketään ei saa vastoin tahtoa poistaa maasta on hänen toimintansa loogista. En kuitenkaan usko että näin vahvasti hänkään ajattelee.

Loppujen lopuksi asiasta oli tietoa vain sen verran, että kyseinen mies oli vastoin tahtoaan koneessa. Viranomaiset olivat poistamassa häntä maasta. Ensimmäinen (ja oliko sitten kenties viimeinen) etappi oli Berliini. Näiden tietojen valossa Ainon toiminta näyttää enemmänkin julkisuustempulta kuin aidolta huolelta kanssaihmisen hyvinvoinnista.

Ei sinänsä iso asia ja uran kannalta voi tuoda jopa poliittista nostetta. Mutta "suurelle yleisölle" tuo temppu näyttää vain lapselliselta ja itsekkäältä tavalta koittaa saada huomiota.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllä, mutta ongelma tulee esiin silloin, kun puolesta riippumatta ryhdytään muistelemaan/kaivelemaan vanhoja tekstejä, jolloin mutkuttelun kierre on valmis ja asia ei etene. Surullisena totean, että keskustelukulttuuri on isolta osin rikki. En siis vänkää mielipidettäsi vastaan, vaan seminegatiivisena näen tilanteen vain pahenevan näiden äänitilaa hallitsevien ääripäiden takia.

Ei kai nyt sentään ongelma ole vanhat viestit netistä? Tilanteet ja todellisuus muuttuvat, mielipiteet myös. Esimerkiksi turvapaikkatilanteissa tai USA:n politiikassa ennen ja jälkeen Trumpin on tapahtunut paljon, ja aiemmin kirjoitettu ei enää ole edes samassa kontekstissa.

Jos tähän sanoisin oman kantani, olen joskus ihmetellyt muutaman henkilön innokkuutta muistutella muiden faktojen puuttuessa kesken keskustelumme mun noin 40 vuotta sitten päättyneestä vassarinäkemyksestä. Siinä on jo jotain tyyliä!

En osaa sanoa, onko keskustelukulttuuri parantumassa, mutta väittäisin näin olevan. Yksi oleellinen tekijä on varsinkin USA:ssa ja suuremmissa eurooppalaisvaltoissa Venäjän bottien tarkempi syynääminen ja estäminen. Niiden tarkoitus on luoda vastakkainasettelua kaikin keinoin. Sanoisin, että ääripäiden merkitys on vähentynyt. Onko sitten väärä näkemys, en tiedä, mutta näin arvioisin.

Palataanpa ketjun aiheeseen eli vihreisiin. Touko Aalto onnistuu haastattelusta toiseen olemaan mielenkiintoinen, mutta ei ehkä tavalla, jota voisi kunnioittaa. Nyt kun kaikki objektiivisuuteen pyrkivät ja vihreiden osalta neutraalit toimittajat ns. juoksevat Aallon perässä, tällaista Aalto loihtii yhdessä haastattelussaan (1.8. 2018 IS):

Aalto totesi kysymykseen IS:ssa näin:

Olet aiemmin todennut, ettei viranomaistoimintaa saisi palautusten yhteydessä estää. Saako vai ei?

– Ei minun mielestäni estää. En tiedä, millä tapaa hän varsinaisesti esti. Hänhän toimi poliisin ohjeiden mukaan. Eihän hän sinänsä estänyt poliisin toimintaa.

Aalto selittää vertaustaan kohulennon ja natsi-Saksan välillä: ”Jokin asia voi yhdellä hetkellä olla laillista, mutta ei oikein” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Haastattelussa puhutaan kansalaistottelemattomuudesta, eikä siitä puhuta varsinaisesti juridisessa mielessä. Seisoja Pennasen (mm. twitter) mukaan hänen tarkoituksenaan oli estää koneen lähtö. Pennanen ei suinkaan halunnut estää koneen lähtöä siksi, että hän ei saanut päättää perheensä lomamatkan kohdetta ja estää nyt koneen lähdön. Pennanen halusi estää koneen lähdön siksi, että koneessa oli viranomaiset tekemässä työtään palautusten osalta. Tällöin pyrkimyksellä estää koneen lähtö on samanlainen yhteys viranomaistoiminnan estämiseen kuin poliisiauton kulun estämisellä sen viedessä palautettavaa ja viranomaisia kentälle.

Aalto ei todellakaan ole niitä kaikkein järkevimpiä tai loogisimpia vihreiden johtajia.
 

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Poliiseja oli muuten lennolla tuplamäärä normaaliin verrattuna. Viittaisikohan siihen, että vaarallinen rikollinen oli kyseessä. Pisteet Ainolle ja vihreille tästä casesta jos jonkun raiskaajan maahanjäännin puolesta tehdään rikoksia.

Tästä tuttu viranomaismies sanoi että erityistapaus on kyseessä. Ei harvinainen mutta jotakuinkin ääritapaus koska saattajia näin monta ja sitominen. Joku vakava rikos suurella todella todennäköisyydellä taustalla.

Minusta tässä on Pennanen esittänyt äärimmäistä ylimielisyyttä ja ylivertaista ihmistuntemusta pistämällä oman osaamisensa ja ihmistuntemuksensa + matkalippunsa peliin vaatiessaan toisessa päässä konetta istuvaa palautettavaa vapaaksi. Maahanmuuttoviranomaiset ja oikeustahot ovat tämänkin henkilön tapauksen käsitelleet ja pakkopalautus ollut tuloksena. Pennanen vaan tiesi mielestään tilanteen paremmin vaikkei tiennyt edes kuka oli kyseessä, minne menossa tai mitä oli tehnyt. Aikamoinen täti.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
.

Minusta tässä on Pennanen esittänyt äärimmäistä ylimielisyyttä ja ylivertaista ihmistuntemusta pistämällä oman osaamisensa ja ihmistuntemuksensa + matkalippunsa peliin vaatiessaan toisessa päässä konetta istuvaa palautettavaa vapaaksi. Maahanmuuttoviranomaiset ja oikeustahot ovat tämänkin henkilön tapauksen käsitelleet ja pakkopalautus ollut tuloksena. Pennanen vaan tiesi mielestään tilanteen paremmin vaikkei tiennyt edes kuka oli kyseessä, minne menossa tai mitä oli tehnyt. Aikamoinen täti.
Tyypillistä Vihreiden ja Vassarien käytöstä. Ollaan niin varmoja omien näkemysten ylivertaisuudesta ettei väärässäolon mahdollisuus tule edes mieleen. Sitä näkee tällökin palstalla eräiden käyttäjoen toimesta.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tässä kyseisessä tapauksessa vain mentiin metsään siinä, että Aino ei voinut mitenkään tietää mistä palautuksessa oli kyse.
Ei tässä nyt ollut varmaankaan motiivina mikään yksittäistapaus, vaan poliittinen kannanotto järjestelmää kohtaan. Monilta tuntuu menevän ohi järjestelmäkritiikin ja yksittäisen tapahtuman välinen ero.

Pennanen onnistui tempauksellaan herättämään mediahuomiota, mikä oli varmasti tarkoituskin. Nyt pakkopalautuksista keskustellaan jälleen yleisellä tasolla, mitä ei olisi tapahtunut ilman Pennasta. Näin politiikka toimii nykyisessä media-ajassa; yksittäiset henkilöt voivat tavalla tai toisella toimia agendan määrittäjinä, jos tekevät sen tarpeeksi kohahduttavasti.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tyypillistä Vihreiden ja Vassarien käytöstä. Ollaan niin varmoja omien näkemysten ylivertaisuudesta ettei väärässäolon mahdollisuus tule edes mieleen. Sitä näkee tällökin palstalla eräiden käyttäjoen toimesta.
Onneksi tätä "oikeassa olemista" tai omien näkemysten ylivertaisuutta ei tässä ketjussa jo riittämiin esiinny - ja ihan sieltä toisesta poliittisesta kulmasta.

Tämä koko show on mielenkiintoisella tavalla nostanut esiin tämän meta-tason paskanjauhannan, jolla ei ole mitään tekemistä itse substanssin kanssa. Väitän, että tämän ketjun viimeisistä viidestä sivusta ehkä 10% on keskittynyt tilanteen neutraaliin analysoimiseen.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Jossain vaiheessa olen harkinnut vihreiden äänestämistä, kun tuntui että puolue on oikeasti edistyksellinen ympäristöpuolue. Nyt se näyttäytyy enemmänkin populistisena ja anarkistisena radikaalifeministipuolueena, jonkalaista en ikinä voisi äänestää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pennanen onnistui tempauksellaan herättämään mediahuomiota, mikä oli varmasti tarkoituskin. Nyt pakkopalautuksista keskustellaan jälleen yleisellä tasolla, mitä ei olisi tapahtunut ilman Pennasta. Näin politiikka toimii nykyisessä media-ajassa; yksittäiset henkilöt voivat tavalla tai toisella toimia agendan määrittäjinä, jos tekevät sen tarpeeksi kohahduttavasti.

Tämä on helppo allekirjoittaa. Media-aika ja -määrä on ratkaisevaa tavoitteiden edistämisessä ja mitä taitavampi temppu, sitä helpommin mediahuomiota tulee. Edellisestä huolimatta uskon, että Pennanen toimi spontaanisti tietämättä etukäteen, että lennolla on tilaisuus haitata viranomaistoimintaa.
 

teppana

Jäsen
Ei tässä nyt ollut varmaankaan motiivina mikään yksittäistapaus, vaan poliittinen kannanotto järjestelmää kohtaan. Monilta tuntuu menevän ohi järjestelmäkritiikin ja yksittäisen tapahtuman välinen ero.

Pennanen onnistui tempauksellaan herättämään mediahuomiota, mikä oli varmasti tarkoituskin. Nyt pakkopalautuksista keskustellaan jälleen yleisellä tasolla, mitä ei olisi tapahtunut ilman Pennasta. Näin politiikka toimii nykyisessä media-ajassa; yksittäiset henkilöt voivat tavalla tai toisella toimia agendan määrittäjinä, jos tekevät sen tarpeeksi kohahduttavasti.

Olen tästä vahvasti eri mieltä. Toki motiiveista emme voi tietää muut kuin Pennanen itse. Loppujen lopuksi motiivi ei meille koskaan tule aukeamaan. Mutta vaikka tarkoituksena olisi ollut laajempi kritiikki järjestelmää kohtaan (mikä on varmasti aivan paikallaan) kohdistui teko kuitenkin yksittäistapaukseen ja selvästi tarkoituksena oli (myös Pennasen omien sanojen mukaan) tämän yksittäisen henkilön "auttaminen". Jos tarkoitus oli herättää keskustelua järjestelmässä olevia virheitä kohtaan ei se ainakaan kovin selvästi tullut esille. Kehotukset muille matkustajille nousta seisomaan kielivät enemmän halusta ottaa kantaa juuri tämän yhden tapauksen osalta.

Voidaan varmasti miettiä hyviäkin puolia tämän tempauksen osalta ja yleinen keskustelu pakkopalautuksista (jotka ovat moraalisesti sekä laillisesti ongelmallisia) on yksi niistä. Mutta melko vahvaa "puolueellista" näkemystä pitää olla jos tilanteen näkee jonkinlaisena suurempana kannanottona. Pyrin itse olemaan ainakin jollain tasolla objektiivinen sekä muodostamaan mielipiteen riippumatta henkilöiden taustoista. Tässä tapauksessa Pennasen toiminta ei näytä kovin kestävältä. Ei se mikään maailman suurin rike ole. Onhan noita lentohäirikköjä melko rutiininomaisesti. Tässä oli taustalla vielä hyvä tahto. Mutta oli se silti puolustelematon teko. Tai siis, jos Pennanen on kategorisesti pakkopalautuksia vastaan se oli ihan looginen teko. Sekin on perusteltavissa oleva mielipide.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämä on helppo allekirjoittaa. Media-aika ja -määrä on ratkaisevaa tavoitteiden edistämisessä ja mitä taitavampi temppu, sitä helpommin mediahuomiota tulee. Edellisestä huolimatta uskon, että Pennanen toimi spontaanisti tietämättä etukäteen, että lennolla on tilaisuus haitata viranomaistoimintaa.
Minä taas uskon, että hän oli tietoinen Ruotsin tapahtumista ja huomasi tilaisuutensa tulleen. Näin ollen hän toimi toki spontaanisti, mutta oli varmasti tietoinen tavoitteistaan ja saamastaan mediahuomiosta. Hänellä oli ikään kuin harkittu valmius toimia, mikäli paikka siunaantuu.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
@teppana ja @Walrus21

Onko mahdollista, että kysymyksessä on molempia – saada tehtyä yhden tapauksen kohdalla jotain konkreettista, mutta taustalla on ihmisen huoli moraalinvastaisesta karkotuspolitiikasta. Eiköhän meistä jokainen ole ollut tilanteessa, johon on vaikuttanut sekä aiemmat että senhetkinen tilanne.

Toinen joko–tai-haitta tässä keskustelussa on se, hakiko Aino huomiota itselleen vai tapaukselle. Mistä lähtien nämä ovat olleet toisiaan sulkevia asioita? Tuntematta ihmistä ja mitä koneessa on tapahtunut ennen videon kuvaamista, tuntuu joillakin olevan varmaa tietoa taustoista ja tarkoitusperistä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Minä taas uskon, että hän oli tietoinen Ruotsin tapahtumista ja huomasi tilaisuutensa tulleen. Näin ollen hän toimi toki spontaanisti, mutta oli varmasti tietoinen tavoitteistaan ja saamastaan mediahuomiosta. Hänellä oli ikään kuin harkittu valmius toimia, mikäli paikka siunaantuu.

Tämäkin on helppo allekirjoittaa. Spontaaniudella viittasin osaltani anarkistien ja vassarien noin 40 vuotta sitten tapahtuneeseen toimintaan, jossa vastaavista tai rankemmista jutuista infottiin jo etukäteen vassaritoimittajia mediassa, jotta ne olisivat valmiita. Tässä tuskin oli sellaisesta kyse. Seisominen tapahtui kun se oli yllättäen mahdollista ja sen jälkeen Aalto töihin.

Itse olisin nostanut esille Pennasen pääroolissa, ja Aallon sivuroolissa. Näin ulosannin laatu olisi paremmin vastannut tavoitteita.

Mutta eiköhän tämä ole osaltani nyt taputeltu. Media varmaan ottaa vielä monta päivää kierroksia, onhan objektiiviset ja vihreille neutraalit toimittajat nyt vaan niin uutisnälkäisiä.
 

Nick Neim

Jäsen
Hyvin pintapuolisesti asiaa lukeneena, mutta mistä ihmeestä Pennanen tunnisti henkilön pakkopalautettavaksi turvapaikanhakijaksi, eikä esimerkiksi saksalaiseksi rikolliseksi joka palautetaan kotimaahansa?
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
@teppana ja @Walrus21

Onko mahdollista, että kysymyksessä on molempia – saada tehtyä yhden tapauksen kohdalla jotain konkreettista, mutta taustalla on ihmisen huoli moraalinvastaisesta karkotuspolitiikasta. Eiköhän meistä jokainen ole ollut tilanteessa, johon on vaikuttanut sekä aiemmat että senhetkinen tilanne.

Toinen joko–tai-haitta tässä keskustelussa on se, hakiko Aino huomiota itselleen vai tapaukselle. Mistä lähtien nämä ovat olleet toisiaan sulkevia asioita? Tuntematta ihmistä ja mitä koneessa on tapahtunut ennen videon kuvaamista, tuntuu joillakin olevan varmaa tietoa taustoista ja tarkoitusperistä.
Voi tietysti olla, että molemmat ovat vaikuttaneet hänen ratkaisuihin. Tilanteen kuvaaminen nettiin on siinä määrin harkittu teko, että uskon hänen hakeneen ennen kaikkea julkisuutta itselleen ja asialleen. Poliittisessa puolueessa työskentely viittaa myös tähän.

Lopullista totuutta tuskin saamme koskaan tietää.
Tämäkin on helppo allekirjoittaa. Spontaaniudella viittasin osaltani anarkistien ja vassarien noin 40 vuotta sitten tapahtuneeseen toimintaan, jossa vastaavista tai rankemmista jutuista infottiin jo etukäteen vassaritoimittajia mediassa, jotta ne olisivat valmiita. Tässä tuskin oli sellaisesta kyse. Seisominen tapahtui kun se oli yllättäen mahdollista ja sen jälkeen Aalto töihin.

Itse olisin nostanut esille Pennasen pääroolissa, ja Aallon sivuroolissa. Näin ulosannin laatu olisi paremmin vastannut tavoitteita.

Mutta eiköhän tämä ole osaltani nyt taputeltu. Media varmaan ottaa vielä monta päivää kierroksia, onhan objektiiviset ja vihreille neutraalit toimittajat nyt vaan niin uutisnälkäisiä.
En tiedä tarkalleen, mihin viittaat. Koijärveen?

Se tässä rytäkässä on kuitenkin tullut ilmi, että Aallon poliittinen johtajuus on asettunut kyseenalaiseen valoon. Jatkuva selittely ja epäjohdonmukaiset jutut eivät mairittele häntä. Alkaa jo hieman huolestuttaa, miten tässä käy, kun vaalit lähestyvät.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eli on poliittisen lainsäädäntösihteerin yleistä järjestelmäkritiikkiä turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia kohtaan jos yrittää estää yksittäisen lennon lähdön, minkä kyydissä on yksittäinen täysin tuntematon henkilö, mikä saattaa olla kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut. Tämän jälkeen näillä samoilla perusteilla sitten halveksutaan maahanmuuttovirastoa sekä hallinto-oikeutta ja korkeinta hallinto-oikeutta. Oikeesti. Kunpa jossain päin maailmaa keksittäisiin jokin ammatti, minkä edustajat voisivat vaikuttaa näihin asioihin paremmin.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Mutta turhan huonosti Aino on nyt brändännyt tämän oman 15min julkisuudessa. Emme tiedä, että istuuko nainen edelleen Helsinki-Vantaan lentokentällä järkyttyneenä seinää tuijottaen. Missä menee passi? Onko muu perhe jo käynyt Potsdamerplatzilla halaamassa muurin rippeitä ja syömässä currywurstia? Tarinan päähenkilö on täysin unohdettu. Ei tällaisilla otteilla eduskuntaan nousta.

Eiköhän joku taho ole jo järjestämässä tästäkin asiasta taas jotain ulkoilmakonserttia teemalla "Minulla on unelma Rev 2"
Ei muuta kuin Anssi Kela taas kehiin soittamaan johonkin ulkoilmatapahtumaan ja 15 000 puupäätä unelmoimaan asiasta, että ketään rikoksiin sortunutta pakolaisstatuksella maahan tullutta henkilöä ei saa palauttaa suomesta, vaan päin vastoin valtion laskuun pitää kustantaa myös näiden palautetavien sukulaiset ja kaverit tänne suomeen täys ylöspitoon. Oikeasti on nämä meidän poliitikot puoluesuunnasta katsomatta ihan pihalla niistä asioista mitä tavallinen veronmaksaja asioista ajattelee. Ovat aina olleet mutta näyttää että hullumaksi touhu vaan menee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös