Mitä mielestäsi pitäisi tehdä silloin, kun oikeustieteellisen tiedekunnan tutkimus kertoo, että viranomaisten huolelliseen selvittämiseen pohjautuvat päätökset ovat kiristyneet poliittisista syistä? Ovatko mielestäsi ihmisoikeudet vain poliittinen kysymys, jossa tulkinta pitääkin vaihdella hallitusten vaihdellessa? Ja jos näin, niin ymmärrätkö niitä ihmisiä, joiden mielestä ihmisoikeuksien pitäisi olla perustavampaa laatua?
Minusta tämä on aika hassu vertailusta. Jälkimmäisessä kyse on tahallisesta perseilystä ja ensimmäisessä siitä, että tehdään vaikeissa hallinnollisissa päätöksissä arviointivirheitä. Ensimmäinen toki johtaa helposti suurempiin inhimillisiin ongelmiin, mutta itse tekona vain jälkimmäinen on tuomittava, ensimmäinen vain, jos kyse on tahallisuudesta tai törkeästä huolimattomuudesta.
Vaikea uskoa, että edes sinä olisit oikeasti näin naiivi. Kyseessähän on tarkkaan harkittu, Ruotsista kopioitu poliittinen ja erittäin egoistinen tempaus, mihin sotkettiin mukaan jopa oma perhe. Tällä saatiin mukavasti media-aikaa, sankarinviitta omassa viiteryhmässä ja mukava ponnahduslauta rahakkaalle tulevaisuudelle politiikassa.Minun on tässä maailmassa mahdotonta olla arvostamatta tekoa, jossa on ajateltu jotain muuta kuin itseään.
Migrin päätöksistä voi valittaa aina korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti, missä tehdään lopulliset ratkaisut. Onko näiden päätöksien halveksuminen ja vastustaminen siis mielestäsi OK? Offtopic: Tuomitsitko Halla-Ahon käytöksen kun hän vähätteli korkeimman oikeuden päätöstä?Sinäpä sen sanoit, inhimilliset ongelmat. Tarkoitus pyhittää keinot pätee tähän hyvin. Kuten A-studiossakin todettiin, teko on laissa kielletty, mutta onko asia siitä huolimatta yhtä vakava kuin ihmisten lähettäminen turvattomille alueille. Saaneen huomauttaa, että Migri on lähettänyt yhden ihmisen kuolemaan, eikä kansainväliset arviotkaan Suomen toimintaa ole kehuneet.
Sinäpä sen sanoit, inhimilliset ongelmat. Tarkoitus pyhittää keinot pätee tähän hyvin. Kuten A-studiossakin todettiin, teko on laissa kielletty, mutta onko asia siitä huolimatta yhtä vakava kuin ihmisten lähettäminen turvattomille alueille. Saaneen huomauttaa, että Migri on lähettänyt yhden ihmisen kuolemaan, eikä kansainväliset arviotkaan Suomen toimintaa ole kehuneet.
Migrin päätöksistä voi valittaa aina korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti, missä tehdään lopulliset ratkaisut. Onko näiden päätöksien halveksuminen ja vastustaminen siis mielestäsi OK?
En jaksa, mutta minkä alan asiantuntijoita siellä oli? Kansalaistottelemattomuuden?
Toivon, että KHO:n presidentti arvosteli lakia älykkäämmin kuin seisomalla lähtevässä lentokoneessaRiippuu lain yhteensopimisesta moraaliin. Eikös KHO:n presidentti hiljattain arvostellut Suomen ulkomaalaislakia?
Saaneen huomauttaa, että Migri on lähettänyt yhden ihmisen kuolemaan, eikä kansainväliset arviotkaan Suomen toimintaa ole kehuneet.
Jäämme odottamaan kuinka työoikeuden professorit ovat kommentoineet asiaa jollekulle palstalaiselle.
Olisi kyllä piste i-kirjaimen päälle jos paljastuisi pakkopalautetun henkilön olevan jokin kovemman luokan rikollinen. Sääli, että Poliisissa tämä lakien rikkominen ei ole samanlainen tapa kuin Vihreillä, ja he eivät kerro julkisuuteen yksittäisen palautuksen yksityiskohtia.Jos inhimillisistä ongelmista puhutaan, niin Abderrahman Mechkahin palauttamattomuus taisi aiheuttaa enemmän inhimillistä tragediaa kuin kaikki tehdyt pakkopalautukset yhteensä.
Toivon, että KHO:n presidentti arvosteli lakia älykkäämmin kuin seisomalla lähtevässä lentokoneessa
Myönnän mieltäväni maailman mutkikkaaksi ja käytän paljon konditionaalia, koska absuluuttisia totuuksia on vaikea löytää. Vedän todennäköisyyksillä mutta aina on joku kansalaistottelematon paremmin tietävä, joka oikeamielisyydessään sitten jotain unohtaa ja haluaa todella muuttaa maailmaa. Joku tandefelt, joka kokee oikeaksi ampua vaikkapa sisäministerin. Hupsista, hieman sattui mielenilmaus kiehahtamaan yli, mutta tarkoitus oli hyvä.
Tässähän on lisäksi epäilty, että mies olisi tahallaan hankkiutunut vaikeuksiin edistääkseen muiden asiaa. Tai ainakin esittänyt joutuneensa vaikeuksiin, jopa ammutuksi. Sinällään typerää. Toisaalta luotettavaa todistusta miehen kuolemasta ei edes lopulta saatu. Toki ei sitä voi poissulkeakaan, poliisiraportteja, kuolintodistuksia voisi kyllä Irakista vaikka ostaa, mutta kai niitä aitojakin kirjoitellaan.Jos tässä nyt puhutaan siitä Irakissa ammutusta miehestä, niin hänen kielteisen turvapaikkapäätöksen vahvisti kyllä myös ihan tuomioistuin. Ja häntä ei pakkopalautettu Irakiin, vaan hän itse vapaaehtoisesti lähti sinne. Täten on minusta kyllä melkoista totuuden venyttämistä ilmaista asia niin, että Migri on lähettänyt hänet kuolemaan.
Ja tässä päästään erään ongelman äärelle. Kenen moraaliin? Kuka päättää mikä on moraalisesti oikein ja mikä väärin? Homoseksuaalit eivät sovi Uskontojen moraaliin, mutta heidän argumenttinsa tyrmättiin höpöpuheina ja heidät pakotettiin hyväksymään homoseksuaalit lainsäädännöllä (tasa-arvoinen avioliittolaki).Riippuu lain yhteensopimisesta moraaliin.
Muuten en ota keskusteluun sen enempää kantaa, mutta tämä lause pisti silmään. Oletko todella tuota mieltä? Toivot, että ihminen palautetaan kriisialueelle, jossa on todennäköistä päästä hengestään? Jos näin on, eli jos noin ajattelet, ihmisarvo on sinulle selkeästi aivan liian vähämerkityksinen asia. Olisiko kenties syytä pohtia miten saisit sydämesi takaisin paikalleen, sillä pahana on paha elää? Jos käsitin väärin tuon lainauksesi, niin korjaa toki.
Hallamaahan kantaa ottamatta on pakko todeta, että relativismi ja melkoinen yksisilmäisyys kukassa jollei näe perinteisen kansalaistottelemattomuuden, johon olennaisena osana kuuluu väkivallattomuus ja vaikkapa nyt Tandefeltin tai Schaumanin välillä aste-eroa.
Arvokysymyshän tämä on. Aalto ja paremat ihmiset vastustavat pakkopalautuksia ja haluavat, että kaikki halukkaat voivat tulla ja jäädä Suomeen. Kaikki teot ja sanat tähtäävät tuohon, mutta he eivät vaan halua sitä suoraan kertoa.Kiitos, on aina hienoa saada positiivista palautetta kanssaihmisiltä. Olen koko elämäni pyrkinyt liikkumaan akselilla aivottomuus - sydämettömyys jälkimmäisen suuntaan ja näyttää siltä, että onnistumista on tapahtunut. Sitten siihen ihmisarvoon. Jokaisen pakkopalautettavan asian on tutkinut MIGRI ja kaksi oikeusastetta (ja mahdollisesti tämä prosessi on käyty läpi useamman hakemuksen osalta, jos esim. välillä on "käännytty" kristinuskoon tai "löydetty" oma sisäinen homoseksuaalisuus). Näin ollen lähden siitä, että pääsääntöisesti palautuspäätökset on tehty lain mukaan oikein eikä palautettava siten altistu erityiselle hengenvaaralle (kyllähän Suomessakin voi tulla tapetuksi, kuten olemme tänäkin kesänä saaneet nähdä muutamasta korkean profiilin rikostapauksesta). Toki prosessissa voi tapahtua inhimillinen virhe, mutta epäilen niiden prosentin olevan pienen eivätkä ne ole perustelu viranomaisten toiminnan kyseenalaistamiseen - täydellisyyttä kun ei ihmiskunnassa voi saavuttaa.
Sen sijaan ihmettelen hieman sellaisten ihmisten moraalia, jotka pyrkivät estämään perustellut pakkopalautukset. Viime vuonna palautettiin 2 600 turvapaikkaturistia. Jos kuvitellaan yhden ylläpitokustannusten (kaikki tuet ja majoitukset sekä viranomaistoiminnan kustannukset huomioiden) olevan esim. 3000 euroa kuussa, on valtio säästänyt vuodessa 93,6 miljoonaa euroa. Kymmenessä vuodessa siis noin miljardin näiden 2600 sosiaalipummauksen ansiosta. Ollaan nyt kuitenkin liberaaleja ja oletetaan, että heistä kolmannes olisi tuon kymmenen vuoden aikana työllistynyt, niin säästön osuudeksi jää enää vaatimattomat 600 miljoonaa. Silläkin jo rahoitetaan kaikenlaista hyvinvointivaltion ylläpitämiseksi. Mielestäni siis palautusten vastustajat ja jarruttajat syövät pohjaa suomalaiselta hyvinvointivaltiolta, puhumattakaan siitä, että lähetetään maailmalle viesti siitä, että täällä riittää hyväuskoisia hölmöjä ruokkimaan lisää turvapaikkaturisteja. Ja sitten, jos pitää valita säästetäänkö 600 miljoonaa veronmaksajien rahoja kymmenessä vuodessa jos toisella puolella vaakapupissa on riskinä se, että yksi, kaksi tai ehkä vallan jopa kolme pakkopalautettua pääsee hengestään, niin kyllä, olen niin sydämetön, että äänestän ehdottomasti säästämisen puolesta. Asia kun on niin, että tällä pallolla on reilu seitsemän miljardia ihmistä, joista anyway tuollaiset 60 miljoonaa kuolee vuosittain. Siinä kuvassa parilla palautetulla ei ole suuren suurta roolia.
Ei ole.Siis kääk, kun en millään jaksa lukea montaa sivua tätä, niin tiedustelen vain, että onko koneesta poistetulle naiselle jo ehditty täällä jo vaatimaan kuolemantuomiota ja / tai elinikäistä vankeutta tässä tai toisessa järjestyksessä?
Jatkakaa.
Siis kääk, kun en millään jaksa lukea montaa sivua tätä, niin tiedustelen vain, että onko koneesta poistetulle naiselle jo ehditty täällä jo vaatimaan kuolemantuomiota ja / tai elinikäistä vankeutta tässä tai toisessa järjestyksessä?
Jatkakaa.
Ei ole.
En pettynyt, yllättynyt olen. Kuitenkin näin kaamean ja törkeän tapahtuman on nainen järjestänyt, niin ajattelin vaan, että täällä olisi porukalla lynkkausmieliala päälläns. Hyvä ettei ole.Ei ole.
Ja mielestäni ei ole syytä tuollaisesta toimesta kuolemaan tai elinkautiseen tuomita. Oletko pettynyt?